Last news in Fakti

13 Февруари, 2020 13:00 23 236 52

Осман Октай: Борисов и Гешев са тръгнали да закриват държавата

  • осман октай-
  • бойко борисов-
  • иван гешев-
  • държава

Закрийте държавата. Тя няма нужда от Народно събрание, защото то решава каквото е казал Бойко Борисов, твърди Осман Октай

Осман Октай: Борисов и Гешев са тръгнали да закриват държавата - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Осман Октай:

Бойко Борисов и Иван Гешев, по неговия модел, реално са тръгнали да закриват държавата и да легитимират бездействието на всички стоящи по-надолу структури и органи и еднолично да решават всеки проблем в държавата. Логично звучи призивът на главния прокурор за закриване на държавата, защото ще си останат само те да решават всички проблеми.

Това каза пред ФрогНюз политическият експерт Осман Октай по повод масираната акция на прокуратурата, жандармерията и полицията в село Белозем и изявлението на главния прокуро Иван Гешев за нея и допълни:

Направили на някой впечатление какво каза в изявлението си главния прокурор Иван Гешев от село Белозем, където той беше с главния секретар за да се запознаят на място с нападението над възрастна жена? Заяви, че ще направи всичко възможно с тяхното присъствие да овладеят тези ситуации и ако трябва да изчистят цялата държавна машина и всички институции, а след това каза, че ако не се справят държавата е за закриване. Това бяха думите му вчера.

Откакто стана главен прокурор, това е продължение на поведението на Борисов. Това е продължение на поведението на Бойко Борисов, който пиар амбициите на цялото си обкръжение и неговите лични еднолично решава всеки проблем в държавата. По този начин, години наред, потвърждава, че в държавата има безсмислие на всички институции на държавно, областно и общинско ниво. По този начин легитимира тяхното бездействие. Борисов решава еднолично в държавата всякакви частни случаи. Последните години всеки проблем, който възникне в държавата се решава от премиера. Излиза, че всички подвластни нему институции бездействат, но той не им търси отговорност.

Същото нещо прави и Гешев на новата си длъжност. С цел пиар акции той присъства на всеки инцидент в държавата, както видяхме и днес. Онзи ден ги гледахме подредени при боклука под магистрала „Струма“. За пореден път главния прокурор е заедно с главния секретар, шефът на националната полиция, но къде са местните органи на реда не става ясно. Не им се търси отговорност защо не си вършат работата. Отиват и си правят пиар за сметка на такива лични драми и по този начин реализират и стимулират бездействието на всичко по-надолу от тях.

След това казват, че след тяхното бездействие е по-добре да закрием държавата. Закрийте държавата. Тя няма нужда от Народно събрание, защото то решава каквото е казал Бойко Борисов. Няма нужда от регионални органи на властта, както в случая в Перник – няма ВиК и други, а всичко казва Борисов и го решава. Също така няма нужда от разследващи по-надолу служби, нито полицейски, нито прокурорски, защото главния секретар и Гешев са достатъчни. Това води до логиката на главния прокурор и двама души ще свършат цялата работа. Така излиза.

Главния прокурор явно се готви за политическа кариера. На Борисов тръгна по същия начин политическата кариера - от главен секретар на МВР с множество публични и широко медийно отразени акции. Двамата се припокриват като манталитет и поведение. Първите стъпки на Гешев са изцяло политически пиар акции. Той може да изпревари намерението на Бойко Борисов за кандидат президент и той да се кандидатира.

Предвещавам на Гешев, превземайки или закривайки държавата, еднолично управление. Въпросът е кой от двамата ще остане на чело на страната ни – дали Бойко Борисов, след десет години управление, или с тези първи стъпки Иван Гешев ще го засенчи.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 75 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Дамо като видях

    20 62 Отговор
    Фрогнюз на оня доносник огнянчо,и ми стана ясно
  • 4 Душко Попов-Цървуля от Ню Йорк

    34 109 Отговор
    Тая ламаринена кратуна ,няма нито една вярна прогноза,от 20 години дрънка едни и същи глупости,само сменя имената на героите
  • 5 Абсолютна истина

    102 15 Отговор
    Неопровержима
  • 6 Престъпника от Банкя

    141 18 Отговор
    На герберастката папплач не и харесва да чува истината.
    В Държавата на Данчо КАТаджията и Боко Тиквеника, нищо не работи!

    Коментиран от #37

  • 7 Оффф Божкеййии..

    13 68 Отговор
    Експерт бил!!!
  • 8 Иво

    105 14 Отговор
    Абсолютно точно!

    Коментиран от #11

  • 9 БИ БИ TKA

    23 58 Отговор
    Има едно просто правило- ако си глупав мълчи, може да минеш за умен. Ама то и за да разбереш, че си глупав се иска, макара и малко, но ум.

    Коментиран от #12, #20

  • 10 Гост

    40 38 Отговор
    ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ, ИЗВЪН гЕШЕВ И бОРИСОВ, ДА НЕ СЕ ПРАВЯТ НА НЕВИННИ! ВСИЧКИ СТЕ ЗА БЕСИЛОТО!
  • 11 От гмо- то ше е..

    5 23 Отговор

    До коментар #8 от "Иво":

    Овсоо овсооо
  • 12 Престъпника от Банкя

    35 7 Отговор

    До коментар #9 от "БИ БИ TKA":

    Ми мълчи тогава!!!!!!!!
  • 13 Гаргамел

    11 30 Отговор
    Скрии се бе
  • 14 FROG OR FOG

    14 53 Отговор
    Квичиш като прасе на заколение, Османчооо...
  • 15 О хо хо

    15 62 Отговор
    Руските подлоги октайчови се активизираха. Геше не цепи басма на такива Крадци, приватизирали Българската икономика за жълти стотинки за сметка на страдащия български народ. Истински Грабители на България. Но и това не им стига.
  • 16 Село

    41 23 Отговор
    Стига глупости всеки знае,кой командва държавата Турците в лицето на Доган не правете турски чалъми да ми се правите на ощипани ханъми вие турците опропастихте България изрязахте и изпродадохте горите разпределяте евро пари за ваши хора по програмите напълниха се общините с вас дето действате за чужди интереси и още ред други мръсотия.

    Коментиран от #49

  • 17 Руснак

    10 36 Отговор
    Млък,Циганин!Ще коментираш турската политика.
  • 18 Търпин

    10 28 Отговор
    Дур бе Менгянин.
  • 19 Byg

    13 32 Отговор
    Ташаци на рояци. Тоз засмян алтай не е в кондиция,никога не може да усети ситуацията , в едно обаче е постоянен - винаги е готов да стане за смях стига някой да му плати за това. Смешник.
  • 20 Пена

    15 2 Отговор

    До коментар #9 от "БИ БИ TKA":

    Имаш ли малко , но ум.
  • 21 Лумпен

    45 4 Отговор
    Вече сме като Америка- всеки ден въоражен грабеж. Местните шерифи препускат от окръг на окръг и успокжяват фермерите. Чудя се кога режисьора на този уестърн ще уволни тези затлъстели и самозабравили се артисти!
  • 22 8001

    49 10 Отговор
    Ако имахте поне една четвърт от ума на Октай ефенди, нямаше да стоите по цял ден пред компа и да ръсите глупотевини.
  • 23 робин от Крузо

    58 7 Отговор
    Съгласен съм с казаното от Октай и ще допълня само, че и двамата са възпитаници на симеоновската школа, просто няма как професионалният им почерк да е различен.
    Наистина Борисов създава влечетлението, че без неговото ръководство държавата ще спре да работи и ще спре. Но независомо от намесата му във всички области и етажи на управлението, нещата в държавата ни отиват все по-надолу и стават още по объркани.
    Гешев започна кариерата на главен с фалшив старт, погвайки президента ни за това, че на времето е назначил любовницата си на работа, като че ли това бе най-важното дело за българското правосъдие. Непосредствено се изсипаха показателни акции срещу битовата престъпност, бих казал единствено адмирации, но това е дето се казва прах в очите на хората. Целта не тези акции да се овладее масовата престъпност, която е дразнител и предизвиква недоволство от безпомощността на изпълнителната и съдебна власт т.е. на управляващите, естествено е, че страстите и амбицията за политически промяна ще утихнат.
    Още веднъж, подкрепа на казаното от Октай, подобен модел на управление не води до нищо друго, освен от закриване на държавността.
    Поздрави от Isla Más a Tierra.
  • 24 Баш бай Брадър

    8 27 Отговор
    Октайчо,аман заман бе кой да командва България тя е наша още няма да е за дълго знаем,че пак ще я превземете ама засега остави ние да решаваме съдбата си кой да я реши вие ли?Айде чантичката и у Турция там философствай колкото искаш.

    Коментиран от #32, #40

  • 25 Гост

    53 9 Отговор
    За съжаление Октай е прав. Всички шумно разследвани сега случаи, нямаше да съществуват, ако институциите си бяха свършили работата навреме.
  • 26 Бай Кольо

    8 29 Отговор
    Сус бе ачкюпек, най големия безверник да не дава мнение
  • 27 Тоя говори по поръчка

    8 20 Отговор
    Сега го е страх да не изритат оня от сараите! Че няма и къде да се скрият, долу таквиз "инджиниери" не щат!
  • 28 Народен Съд

    6 14 Отговор
    Скоро, много скоро ще има взмездие и за боку и за октайчо!
    Предатели долни!
  • 29 аааа

    17 3 Отговор
    а какво казва ветеринаря от с. брадвари? само глупости. видяхме им обръчите.
  • 30 Фен

    16 5 Отговор
    Баце - ЦАР! Само така ще бъде съкратена всичката ненужна и бодяща очите на хората държавна администрация. След това за всяка бележка или документ ще се ходи при Баце и след целиване на ръка ще се взима съответната индулгенция. Просто, ясно, ефективно и без излишни управленски нива по вертикалата.
  • 31 Собственик на 433 крави и три мандри

    11 12 Отговор
    Първо предупреждение за по-разумно използване на думата кравари! Един от големите производители на млечни продукти в Северозападна България съм, и напоследък наблюдавам обидите на комунистическо настроените коментатори към нашата професия. Вcички руcoфили, aтaкиcти и кoмуниcти глeдaт дeнoнoщнo caмo aмeрикaнcки филми и пo-тoчнo вoeнни eкшъни и фaнтacтикa, възхишaвaт ce нa Хoливуд, cънувaт ги дaжe, нo вeчeр прeди дa cи лeгнaт иcкaт млякo...!!! Дaли зaщoтo ca нeдoкърмeни, дaли зaщoтo ca нeдoнoceни, дaли зaщoтo ca мнoгo глaдни, нo cвързвaт тoвa c крaви, крaвeфeрми и крaвaри?? Cтрaннo... дaйтe рaзяcнeния?? КOЯ OТ ТРИТE ПРИЧИНИ ВИ КAРA НEУCТOИМO ДA ТЪРCИТE КРAВE МЛЯКO И КРAВEФEРМИ В ИНТEРНEТ?? И кaк гo прeдпoчитaтe, пряcнo или киceлo и нa кaквa цeнa?? Кaжeтe нeщo и зa крaвeтo мacлo и cмeтaнaтa, битa oт крaвaритe, нa филийкa ли cи рaзмaзвaтe?? Кaк кoнcумирaтe прoдуктитe прoизвeдeни oт крaвaритe и уcпявaтe ли дa ги плaтитe или тeглитe зaeми?? A cирeнцe oбичaтe ли.... cиньo, или caлaмурeнo, a кaшкaвaлeц...?? Млeкoпрoизвoдитeлитe в Бългaрия, кoитo ca някoлкocтoтин хиляди души, oт някoлкo дни зaпoчнaхa дa oтчитaт oбидитe нa руcoфилитe, aтaкиcтитe и кoмуниcтитe към трудът и прoфecиятa им....и нещата могат да отидат на зле...

    Коментиран от #35

  • 32 робин от Крузо

    19 3 Отговор

    До коментар #24 от "Баш бай Брадър":

    Колега и двамата имаме минуси защото подкрепяме изказването на Октай, което отразява политическите амбиции на определени хора съвсем обективно..
    Искам да подчертая, че не Октай и подобни на него са виновни за узаконяването на противоконституционната партоя ДПС и производна а българският съд!
    Поздрави от непознат остров.
  • 33 ПЕНКО

    5 6 Отговор
    Незначителен остатък от "осман ското владичество " !!!
  • 34 мали мали

    8 5 Отговор
    Само цигани,турци и помаци ще управят тая държава,не става само с писане трябват дела къде са никои не знае ,а гледат деца заети хора а първи при коментарите ,а за митинги пак първи а за пред телефоните подкрепящите протестиращите ,ганио е свикнал все на готово но докога

    Коментиран от #42

  • 35 мали мали

    13 4 Отговор

    До коментар #31 от "Собственик на 433 крави и три мандри":

    Твоята мандра маи не са го проверявали за син език еи това е довод да пратим да те проверят че ми писна от тебе,кравар си и това е ,а подучастък е джендър уио
  • 36 Мнение

    18 4 Отговор
    Когато това, което говори Октай се разбере нещата могат и да потръгнат. Не може за всяко нещо да се чака разрешението на първия. Има 500 000 чиновници, трябва да бъдат организирани със съответните закони и наредби и да започнат да работят. В противен случай могат да минат години докато някой чиновник получи разрешение да прави нещо, но през това време взема заплата. Просто министрите трябва да накарат подчинените си да работят, съгласно закона.
  • 37 Димитровград

    4 6 Отговор

    До коментар #6 от "Престъпника от Банкя":

    Щом кауна взе да отправя държавата вижте до къде я докарахме фатмак акъл да дава

    Коментиран от #39

  • 38 беге комунизъм

    20 3 Отговор
    е кое не е вярно в статията, защо обиждате човека, кажете това не е вярно, онова не е вярно, всичко, което е казал е истина
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Стоян

    3 2 Отговор
    Октай, държавата бе закрита още на 9,9,1944 г. От тогава до днес ние само вегетираме !
  • 42 генчев

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "мали мали":

    ДОГАН СЕ ГОТВИ ДА УПРАВЛЯВА
  • 43 Войн

    5 0 Отговор
    Много си прав, Г-н Октай! Превърнаха ни в боклукджийница, приравниха народа до боклук! Най-древния и мъдър, и трудолюбив народ. Взеха му всичко, а сега му крадат и най-малкото останало! Цял свят го вижда, само те не се засрамват! Българите са населявали Средна и Източна Европа, европейската част на Русия и част от азиатската, Западна Мала Азия, Гърция с Цикладите, Средна и Северна Италия, а Европа чак до Балтийско море. Такива като гърци/дошли от Африка/ и турци, дошли от пустините на Мала Азия, по-късно и бледоликите в Западна и Северна Европа от алчност колонизираха света и днес си създават колонии - България, например.
  • 44 Войн

    3 0 Отговор
    Забравих, евреите вече са овладели света - и всичките, които посочих горе. Нашите им съдействат. Какво съзнание и морал трябва да имаш, какъв тип нервна система? Каква жажда за власт и пари, за да го вършиш!!!???
  • 45 Съдията Дред

    7 0 Отговор
    Османе, братко, за съжаление си прав.
  • 46 Войн

    5 0 Отговор
    В Албания също са българи, те първи бяха покорени от римляните. Албанците ни обичат. Разбрах, когато бях там, обикаляха автобуса ни и казваха: българи, българи! В Италия има български селища, български планини. В Мала Азия - още повече! В Русия половината население са българи! Не трябва да воюваме, да се съединяваме! Да запазим цивилизациите, населението и мира! За три поколения да се създава само по 1 дете от семейство и числеността ще се регулира - без войни и жестокости. Но алчността не можеш да я спреш - пари, пари, пари! Така казваше и Наполеон, но умря мърцина на о-в Света Елена. Сега пак ли тръгнахте към Ирак? Българи ли сте или някакви африканци, бледолики, които унищожиха чак индианците, тръгнали от Северна Европа?
  • 47 Мара

    1 0 Отговор
    Когато те издигнат на някаква по-висока длъжност, то трябва да е за свършената ти работа на предишната. И да ти се приеме отчетът за нея - личния отчет и този от началника ти. По закон трябва да има и състезателно начало. За някои длъжности трябва да си високо образован и морален, задължително!
  • 48 Няколко отговора

    8 0 Отговор
    Кравар е нарицателно име за американец- каобой. Едва ли някой е против производителите на млечни продукти.
    България е родина на Октай, както и за мене. И аз мисля като него! Прав е!
    Радев не е президент за да приглася на отвратителното статукво! Доблестен човек е!
    Поздравления за него!!!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 goni

    0 1 Отговор
    Странно! Какво лошо намери модератора в писанията ми че ме изтри!:) Пич! Напиши, къде съм стъпил накриво?!:) Не че ще го направиш!:)
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Спас безделника до Осман Октай

    1 0 Отговор
    Г-н Октай, виждате че Европа се отърсва от либералния модел (не без помощта на Ердоган). Европа отива към чистки на паразити от етническо и религиозно естество. Гетата ще се ликвидират "хуманно" - вируси, бактерии, химикали. България, като член на съюза ще е задължена да приложи същата тактика. В БГ от сто години е известно, че и турци и помаци работят здраво ( не говоря за младото поколение) и едва ли обикновеният българин ще има нещо против тях. Ние от по-старото поколение помним БГ - държава от всякъде. Обаче, за последните 20-30 години негодници от всички етноси ( българи, турци, гърци, евреи, цигани) с всички сили разграбваха и унищожаваха и най-малкото, останало от нея. Не искам от Вас мнение за другите, искам да ми кажете за ДПС: 1. Как толкова години след 89-та, тази партия не си промени целите и метода на действие - разрастване като тумор в обществото. 2. Как така в стремежа си да се облагодетелства ( като организация и отделни личности),


    ДПС не се посрами да манипулира и използва за тази си цел най-безогледните паразити - циганите. Винаги, когато българите се опитваха човешки да ги извадят от тинята, ДПС се противопоставяше, използвайки модела "Доган" - " етническите и екзестенциални
    особености на това население в рамките на европейското мултикултуралното развитие" ( тази високопарност може да впечатли само дървения Карадайь). В резултат българите приравниха турците към циганите и при първия сериозен социално-икономически конфликт с аб