Last news in Fakti

26 Юли, 2012 16:53 21 979 23

Израелски генерал: Атентаторът е бил излъган – не са му казали, че ще умре

  • нуриел-
  • атентат-
  • бургас
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Атентаторът от Летище Бургас е бил излъган от хората, които са го наели и не е имал никаква представа, че ще бъде убит. Това е твърдението на бригаден генерал Ницан Нуриел, който до преди няколко месеца оглавяваше Бюрото за борба с тероризма към израелския Съвет за национална сигурност. Според Нуриел атентаторът умишлено е избран от етническа група, различна от тази на организаторите на атентата, за да не предизвика съмнение. В специално интервю за Дарик Нуриел обясни, че големият опит на израелските служби с транспортни атентати сочи, че организаторите често избират хора, които не знаят, че ще умрат.

"Той е имал за мисия да сложи чантите с експлозивите в автобуса, защото ако е имал правото да реши сам дали да се самовзриви, тогава е трябвало да го направи така, че да има повече жертви и щети. Нашият опит с атентатори самоубийци с автобуси показва, че те съвсем спокойно могат да влязат в автобуса и вътре да се самовзривят", обяснява Ницан Нуриел.

Попитан дали умишлено е взривен атентаторът или погрешка, генералът отговори: "И двете са възможни. Но на базата на неговото поведение смятам, че може би са го излъгали. Това се случва доста често при този тип атентати, в които човекът няма никаква идея, че трябва да умре. Две неща ме карат да мисля това. Първо - начинът, по който чантата беше взривена. Тя се взриви вътре в багажника, а не докато мъжът я е държал. Второ, ако той наистина е искал да има много жертви, щеше да влезе с бомбата в автобуса. Също така нямаше да се страхува, защото би трябвало да е знаел, че ще умре, а в кадрите той изглежда неспокоен".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 зоя пейчинова

    1 0 Отговор
    Добро утро!Това беше ясно още на следващият ден.
  • 2 ...........

    2 0 Отговор
    Илъгали са го.
    Сигурно са му казали,че след атентата ще получи парите от обира на инкасо автомобила.И той човечеца се съгласил.
  • 3 пич

    2 0 Отговор
    добър вечер.много сме тъпи не се сетихме.тенкю.
  • 4 Бонго Борисоф

    5 0 Отговор
    Хе, хе - ми те скоро и "името", с което е влязъл у нас тоя дето е натиснал дистанционното ще ни кажат, ама първо трябва тихомълком и успешно да си го приберат обратно в Израел ;)
  • 5 Bobi Turboto

    2 1 Отговор
    И един Мърмот завива шоколада в станиол. А бе те съвсем за шаранчета ни взеха. Като ги знам нашите колко са бързи и как всички престъпления разкриват на 100% тука за няколко часа измислиха всичко.
  • 6 пак ли

    1 9 Отговор
    ТОЛКОВА МИ ПИСНА ДА ЧЕТА ГЛУПОСТИ ОКОЛО ТОЗИ АТЕНТАТ , ЧЕ С НЕТЪРПЕНИЕ ЧАКАМ СЛЕДВАЩИЯ ...

    Коментиран от #11

  • 7 Явор Недялков

    2 0 Отговор
    Това е предупреждение, че този дето е натиснал копчето е още на свобода и готви нов удар. Като гръмне пак ще се намерят полицаи да кажат, че не са предупредени.
    Цветанов, предупреден си!
  • 8 DIOTTO

    1 0 Отговор
    То си беше ясно от самото начало,ако е бил самоубиец защо му е тази перука!Тоя атентат много мирише,точно преди олимпиадата и проблемите на Израел и Америка с Иран
  • 9 saab

    1 0 Отговор
    Този, който е натиснал копчето......вече е с натиснато и свое копче!
  • 10 Спазващ закона

    7 0 Отговор
    Ако беше влязъл в парламента, докато всички депутати са вътре.... народа легенди щеше да разказва за него!!
  • 11 Vincent_Monah

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "пак ли ":

    Жалко, че има мекотели като Вас, при това се зовете БЪЛГАРИН.... Не сте за щастие, а сте най-жалка картинка на животновъдна /говедовъдна/ферма...
  • 12 che

    2 2 Отговор
    СЪГЛАСЕН СЪМ С ЕВРЕЙЧЕТО, А И ТО НАЙ ДОБРЕ ЗНАЕ КАК Е СТАНАЛО !!! ТА НАЛИ ТЕ СА ГО ОРГАНИЗИРАЛИ ЗА ДА ИМАТ "KAZUS BELLY" ЗА ДА НАПАДНАТ ИРАК!!!! А НАШИТЕ АКО ИЗОБЩО СА ИФОРМИРАНИ ИМ ТРЯБВАШЕ ПОВОД ДА ОТВЛЕКАТ ВНИМАНИЕТО НИ ОТ МОНИТОРИНГОВИЯ ДОКЛАД НА ЕС.
  • 13 Адолф Хитлер

    0 0 Отговор
    До #6. Като толкова го чакаш следващия атентат помоли се от сърце да е в дома ти.
  • 14 NoNameNoArt

    3 2 Отговор
    Господа, но защо точно в България?
    Защо не го взривиха в Лондон - до сега да са сринали Иран с помощта на всички олимписки страни.
    Защо точно България? Намирисва ми и на Турска намеса.

    Коментиран от #21

  • 15 Цецка

    1 0 Отговор
    до 10
    е ако взриви парламента ще си стане национален герой спор няма и семейството ме щеше да полуги 1 милион лева национална помощ от държавата!!!
  • 16 asckjasbj

    3 0 Отговор
    Господа терористи молим ви изпратете някое кемикадзе в българският парламент да се гръмне там или някое заблъдено самолетче с кемикадзета. един народ ще ви споменава с добро поне :)))
  • 17 ааааааааааззз

    3 1 Отговор
    зад всеки един терористичен акт стои оная тъпа нация АМЕРИКА запомнете го те си ги измислят и финансират и после уш си ги хващат ама то бил неговия двойник замислете се от каде идват всички тези пари за тези организации става вапрос за стотици килограми пари само Америка рте дори си взривиха пентагона и двете кули близнаци инъче как да започнат война срещу някоя държава
  • 18 ????

    2 0 Отговор
    камикадзе, камикадзе, камикадзе, камикадзе, камикадзе, камикадзе..................НЕ Е КАМИКАДЗЕ! похвални са усилията на нашиите стратегически партньори да се защити правителството, все пак камикадзето е трудно за хващане, но явно по трудно сега ще излезе хващането на некамикадзето. Предлагам отговор как слъжбите по сигрнустта да знане, лед като той самия не знаел! Е знаели само още 4-5 човека, влезли излезли от България, сглобили бомбата, яли, пили, спали, коли наемали, таксита, на плаж ходили, еднию час се разхождали по територията на летището, влизали в залата за посрещане с неестественно големи раници, то туй ечеста пратика, как да го забележиш всички посрешачи носят багаж?!
  • 19 БОРИСОВ

    1 0 Отговор
    Имам пушка и чакам камикадзе в парламента !!!!
  • 20 калеко

    0 0 Отговор
    Не е ли малко странно, че никой още не е поел отговорност за това. Където и да става по света веднага някои поемат отговорността за да се похвали, а тука никой. Май да са си го гръмнали "наши" хора.
    Сега търсят някои дето да оберат пешкира. Ама ще го д...т. Целия свят вижда какво е положението на Иран в това време и това да правиш подобно нещо трябва да не си със всичкия си.
  • 21 ????

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "NoNameNoArt":

    До NoNameNoArt : Ако някой случаен човек, или съсед или друг узнае, че в личния ти апартамент има лице, с което в раждува, и с което би желал да се саморазправи, дали ще има значение за решението му да влезе и да извърши престъпление, ако: 1. С Теб оношенията му са неутрални 2. Лично те познава 3. Или пък ти има някаква натрупана омраза между вас
    А ако вратата е добре залостена, има камери за наблюдение и на входа има система за контролиран достъп, дали изибщо ще може да влезе без твое разрешение. Най малкото като видят непознат човек, хората пред входа, като обикновенно се случва ще питат кой е, що е, по какъв повод.
  • 22 che

    2 0 Отговор
    ЗА КУЛИТЕ В НЮ ЙОРК ВЕЧЕ И ДЕЦАТА РАЗБРАХА, ЧЕ Е РАБОТА НА МУСАД И АМЕРИКАНСКИТЕ ИМ СЛУГИ. САЩ ОТДАВНА ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕКРЪСТИ НА СЕЩ - СЪЕДИНИ ЕВРЕЙСКИ ЩАТИ! А ТЪЙ КАТО НАШАТА ОЛИГАРХИЯ Е ОЩЕ ПО-ПРОДАЖНА А И НЕ ВЪРВИ ВСИЧКО ДА ЗАПОЧВА ВСЕ В НАЙ-ПРЕВЗЕТИТЕ ОТ ЕВРЕЙТЕ ДЪРЖАВИ ТОЗИ ПЪТ ЗАПОЧНАХА В БЪЛГАРИЯ ПЪК ЩЕ ВИДИМЕ КЪДЕ ЩЕ Е СЛЕДВАЩИЯ КОЙТО ЩЕ БЪДЕ ИСТИНСКИЯ ПОВОД ЗА НАПАДЕНИЕ НАД ИРАК. ИЗРАЕЛ МОЖЕ ДА ИМА 250 ЯДРЕНИ БОЙНИ ГЛАВИ, НО ИРАК НЯМА ПРАВО И НА 1 ?!?!?! В МЕРИКА КВАРТАЛНИТЕ НАРКОМАНИ МОГАТ ПРЕЗ МЕСЕЦ ДВА ДА ИЗБИВАТ ПО 12 И ДА РАНЯВАТ ПО 58 НЕВИННИ ХОРА НО ТОВА НЕ ПРЕЧИ НА АМЕРИКАНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ ДА СЕ ВЪЗМУЩАВА ОТ АТЕНТАТ С ТРИ ПЪТИ ПО-МАЛКО ЖЕРТВИ И ДА ПОУЧАВА СИРИСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ КАКВО ДА ПРАВИ СРЕЩУ НАЙ-СТРАШНАТА СЛЕД "СИЛА 17" МЮСОЛМАНСКА ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ "МЮСОЛМАНСКИ БРАТЯ", КОЯТО С АМЕРИКАНСКА ПОДКРЕПА ДОЙДЕ ВЕЧЕ НА ВЛАСТ В ЕГИПЕТ И ЛИБИЯ?????А КОЛКО НЕВИННИ ЖЕНИ И ДЕЦА ИЗБИХА АМЕРИКАНСКИТЕ "ОРЛИ" В ИРАК И ЮГОСЛАВИЯ, А ВИЕТНАМ, А ХИРУШИМА, А НАГАЗАКИ, А..........., А ............... БОГ ДА НИ ПАЗИ ОТ АМЕРИКА И ЦИОНИСТКИЯ ИЗРАЕЛ!!!!! БРАТЯ И СЕСТРИ ЩЕ СИ ПОЗВОЛЯ ДА ПРЕДСТАВЯ НА ВАШЕТО ВНИМАНИЕ СТИХОТВОРЕНИЕ НАПИСАНО ОТ 14 ГОДИШНО БЪЛГАРЧЕ ОТ НЕГО МИ НАСТРЪХНА КОСАТА, А ВАШАТА ? ? ?
    СПИ,ДЯКОНЕ! НЕ СЕ СЪБУЖДАЙ!
    Остани в незнайния си гроб!
    Добре си ти... От там не виждаш
    съдбата на достойния ни род.

    Не виждаш майките,които днес не раждат.
    Стариците край кофите за смет.
    Бащите със джобовете празни,
    в ръцете с куфари и здравец за късмет.

    Децата ни са вече на изчезване.
    Селата мъртви. Пусти градовете.
    Строим хотели, паркинги и”МАГИСТРАЛИ”...
    Край просяка минава БееМВе.

    На „ПЪТЯ КЪМ ЕВРОПА” се продават
    в ръцете с кукли малките моми.
    Те детството си в сънища сънуват.
    Стаена скръб в очите им гори.

    СПИ,ДЯКОНЕ! НЕ СЕ СЪБУЖДАЙ!
    ДОБРЕ СИ ТАМ ПОД ТАЗИ ЧЕРНА ПРЪСТ.
    ЗАВИЖДАМ ТИ ЗА ТУЙ,ЧЕ НЕ ДОЧАКА
    МЕЧТИТЕ СИ РАЗПЪНАТИ,НА КРЪСТ.


    ЧЕТИРИНАДЕСЕТГОДИШНО БЪЛГАРЧЕ
  • 23 NoMad

    0 0 Отговор
    а бе кви са тея глупости бе не е знаел че ше умре глупости не е знаел точно това му е била целта