Last news in Fakti

1 Август, 2012 10:16 9 250 15

Възстановено е лицето на атентатора от Бургас

  • бургас-
  • атентат
Възстановено е лицето на атентатора от Бургас - 1
Снимки: МВР

Възстановено е лицето на извършителя на терористичния акт в Бургас. Пресцентърът на МВР публикува и снимки. Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов беше поел ангажимент това да стане възможно най-бързо.

С помощта на модерни технологии и на базата на наличните до момента данни е възстановено лицето на атентатора-самоубиец, извършил терористичния акт на летището в Бургас.

За целите на разследването, МВР призовава гражданите да съобщят в най-близкото поделение на министерството и на тел. 056/84 42 42 всяка информация, свързана с мъжа от снимката. Анонимността е гарантирана.

Атентаторът-самоубиец, който извърши терористичния акт на летището в Бургас, е престоял в България около 20 дни, съобщи във Варна вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от Дарик. Той отказа да издаде подробности през кои градове точно е минал терористът.

Снимка с неговото лице, възстановено с помощта на аутопсия, иззетата глава и свидетелски показания, е била изпратена на всичките ни партньори и за момента най-важната цел е да се установи самоличността на атентатора, обясни вицепремиерът.

Доказано е, че взривът на летището в Бургас е бил само един. Тротилът с маса 3 кг е бил поставен на гърба на атентатора и се е взривил между два автобуса от общо шест, паркирани на аерогарата.

Предстои да бъде направен анализ за динамиката на средата за сигурност в страната и тогава може да се предприемат актуализации на плановете за борба с тероризма у нас, посочи Цветанов.

В сегашния финансов програмен период за Европейската комисия по тема "Сигурност" са разходвани близо 6 милиарда евро, а това, което се предвижда за новия, е сума в размер на около 11 милиарда, коментира вътрешният министър.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нгфи

    2 0 Отговор
    Типичен мюмюн....
  • 2 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    drane na jivo za toia
  • 3 Търновец

    1 0 Отговор
    Тоя много прилича на един Петко Мъжлеков от Велико Търново май.
  • 4 Дон Белмондо

    1 0 Отговор
    Мдам от километри си личи че е от Югоизточната ни съседка
  • 5 свети тошко

    0 0 Отговор
    много ми хареса едно предложение:след като има в БГ мюсюлмани,защо не им слагаме за имами волжски българи-те поне се гордеят да казват че са българи и на това ще ги учат,а не да им промиват мозъците че са чисти конгоанци или др.така и мюсюлмански секти няма да влизат.
  • 6 кик

    0 2 Отговор
    боко тиквата е този

    Коментиран от #11

  • 7 Gost

    0 1 Отговор
    Има доста по-интелигентна физиономия от Цъки, а станал терорист
  • 8 ..........

    1 1 Отговор
    Това е съседа,който имаше да ми дава 50 лева.
    Язък -затри се съседа и на мен ми отидоха мангизите на вятъра.
  • 9 ПРИЛИЧА

    0 1 Отговор
    ЛЕЛЕ ПРИЛИЧА НА МЕНЕ .. може да съм бил аз и да не знам ..
  • 10 barabon4o

    1 0 Отговор
    гато го грънеш се е късно
  • 11 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "кик":

    stanishev tvoiat gospodar e
  • 12 вижте

    0 0 Отговор
    Аз като дадох на Гугъл да търси по изображения и ми даде ето този резултат. Ако не вярвайте пробвайте....
    http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://www.svetbalonku.cz/c2/product-images/000090/000985-02.jpg&imgrefurl=http://www.svetbalonku.cz/balonky/balonky-gp90-smile-pastelova-mix-barev-000090-63-000028.html&h=420&w=380&sz=12&tbnid=Fg54guLg2bBU3M:&tbnh=94&tbnw=85&zoom=1&usg=__W0Gk1mAZAjrEUwY7VabcWqSCAC0=&docid=CRWmp9NoBXZ4rM&hl=bg&sa=X&ei=mwMaUOGtHIbNswaDjIGwBQ&ved=0CDwQ9QEwBg&dur=8790
  • 13 PlimP

    0 0 Отговор
    тоя ся последно жив ли е, мъртъв ли е :D, щото първо беше жив, после стана камикадзе?
  • 14 некой

    0 0 Отговор
    има ли значение как е изглеждал . след като никога нйама даго фанат като е самоубиец. само да се намират на работа ченгелите . измислйат си да си оправдаят заплатата
  • 15 AKu

    0 0 Отговор
    Едва ли така изглежда. Дайте истинския му вид как го ядат червейте в момента. Поне погребаха ли го човека.