Last news in Fakti

2 Август, 2012 12:18 2 864 13

Първанов: Борисов да си прочете Конституцията

  • георги първанов-
  • стенограма-
  • министерски съвет-
  • аец белене-
  • бойко борисов
Първанов: Борисов да си прочете Конституцията - 1
Снимка БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Президентът на България за периода 2002 – 2012 година Георги Първанов заяви, че от стенограмата на Министерски съвет за референдума за АЕЦ „Белене” личи един правен хаос. Според него не може вечно да се спестява демокрацията.
„Трябва да се препоръча настойчиво на министър-председателя да спре публикуването на стенограмите от заседанията на Министерски съвет, защото не представят него и екипа на Министерски съвет в добра светлина. Това, което прочетох вчера, за мен е първо един правен хаос”, заяви Първанов.
Той подчерта, че няколко пъти е апелирал към министър-председателя и към ГЕРБ да седнат да си прочетат отново Конституцията и законите на страната. „Не можеш да правиш такива безразборни коментари, нямащи нищо общо със законите относно насрочването на самия референдум. Референдумът трябва да се проведе в определени срокове и те не могат да бъдат отлагани във времето до изборите, както предлага министър-председателят”, каза Георги Първанов.
Той припомни, че самият той е предложил, преди повече от година, да се проведат двата избора през 2011 г. за президент и местна власт и тогава да бъде проведен референдумът, за да може да се спести ресурс.
„Но не може вечно да спестяваме от демокрацията. По тази логика, министър-председателят може утре да поиска да няма избори, защото за изборите също се разходват едни или други средства. Това е от правна гледна точка”, каза Първанов.
„Моята роля е да обединявам” , така определи той ролята си в БСП.

Първанов присъства на тържествата по повод 121-ата годишнина от основаването на българската социалдемокрация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 comment

    5 1 Отговор
    А Първанов да си прочете съвестта, ако му е останала поне някаква де... И Останалите от БСП/ДПС олигархията също!!!
  • 2 Гост

    6 1 Отговор
    Гоце, а на теб няма ли кой да ти прочете правата?
  • 3 БГ-смешки

    6 1 Отговор
    Я,тоя политически труп още ли е тук и на свобода??!.....
  • 4 иван

    2 7 Отговор
    А бе какви са тия реваншисти фашисти, които постоянно пишат глупости за най добрия президент до сега?

    Коментиран от #7

  • 5 Захарче

    5 0 Отговор
    То и дяволът чете евангелието , но по друг начин !
  • 6 Цветомир Попов

    6 0 Отговор
    Тоз пък пак се изказа!!! То хубаво човек да приказва ама като се уака е хубаво да си затрае поне малко!
  • 7 Иван Белев

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "иван":

    адаш, живееш във заблуда... как може да го наречеш президент този. пускал престъпници на свобода.... вземи се събуди малко!!!

    Коментиран от #8

  • 8 comment

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Иван Белев":

    Тоя в просто провокатор, не му се връзвай на простотиите. /Ако не е провокатор, значи просто е мекере на БСП./
  • 9 кики

    0 0 Отговор
    Колкото и да не им се харесва на някои, Първанов е най-точният президент до сега. Това го показа и преизбирането му за втори мандат. Кой от другите може да се похвали с такава подкрепа? Нямахме повод да се срамуваме от него - нито у нас, нито в чужбина! Не ни излагаше като Желев, не се налагаше да ни обясняват какво е искал да каже, както се случваше със Стоянов, просто си вършеше работата както трябва. И продължава дасе държи като добър политик. Не е важно коя партия подкрепяме, важното е, да си казваме истината в очите, а не да се поддаваме на политически заигравки!

    Коментиран от #10

  • 10 на гости

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "кики":

    Драги/драга(понеже на мога да предположа пола ти) ми кики.Много добра заигравка с риториката, поздравления.Не знам партийна школа ли , АОНСУ ли прозира от това.Съвсем в стила на любимите лидери и другари.Само едно ти липсва- логика.Ама нищо , той българина е будала и това не е важно.За истината в очите , обаче си прав/а .И тя е проста - агент Гоце го избра Ахмед Доган- на два пъти.За това , обаче плати простичкия народец - с всички окрадени милиони от ДПС и БСП , а не Гоцето.И другото си има причина - не грешал Гоце , ами който не върши нищо , той не прави грешки.
  • 11 чичо

    0 0 Отговор
    И какво сега! Понеже Първанов засегна Бащицата-обявихме го за световен враг!!! Ами прав е Президентът-мухоБойко и екипът му са пълен т...к. Можем да се върнем назад във времето и да видим колко от гръмките му закани се сбъднаха и сами да си направим извод за правната му грамотност. Но този път проблемът не е само правен. Прави се опит за подмяна на конституцията и платените клакьори ревнаха вкупом, че .... Всъщност, фактът, че не харесваш Първанов прави ли изказването му по-малко вярно?
  • 12 шофьорът

    0 0 Отговор
    Не съм съгласен държавата да дава милиони за провеждане на референдум за АЕЦ Беляне.Там са закопани доста наши пари.Прав е Б.Б.за този излишен разход.По-добре дайте малко пари на пенсионерите.По бай-Тошово време,не си спомням да съм виждал хора да ровят по кофите за храна.Лошото ни е ,че не сме като Гърците а само си пишем,май е време вече за нов екшън в парламента.Де да можех да накарам депутат да изкара месеца с моята заплатка от 450лв.Приятен ден на всички!
  • 13 айай ай

    0 0 Отговор
    Шофьорът, аве как я караш с тея 450 лева ве брато!
    Ти въобще храниш ли се?