Last news in Fakti

3 Август, 2012 13:34 2 490 16

Станишев: Пълен хаос - ДАНС се занимава с мандри

  • сергей станишев-
  • данс-
  • сирене-
  • храни
Станишев: Пълен хаос - ДАНС се занимава с мандри - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Получава се така, че ДАНС се занимава с мандри, с производители на сирене – пълен хаос в държавата. Това заяви лидерът БСП Сергей Станишев.

Всички видяхте една стенограма на МС от преди няколко дни, поясни Станишев. Вместо министрите да се занимават с проблемите на държавата, премиерът Бойко Борисов разпорежда на ДАНС да се занимават с ценообразуване на хранителните стоки, посочи лидерът на социалистите. От това става ясно защо на ДАНС не им остава време да се занимават с борбата с тероризма, обобщи той.

Държавата става все по-абсурдна, според Станишев. Общо над 800 души, специалисти от ДАНС, са съкратени или напуснали. Мога да дам малко безплатни съвети с какво да се занимава ДАНС - да провери кой кога спря политиката на българската държава за подпомагане на земеделските производители, кой и кога реши рязко да се повиши самоосигуряването на хората, които работят в селското стопанство, припомни лидерът на БСП.

Големите международни търговски вериги у нас са сключили споразумение за прекратяване на картелно споразумение - те го признават и това представлява рекет върху българските производители и доставчици, смята Станишев. По закон трябва да им е наложена глоба, но не е направено, констатира той. Още един безплатен съвет - да се провери от ДАНС кой кога закри Агенцията на икономически анализи и прогнози. Познайте кой - правителството на ГЕРБ, посочи отговора Станишев. Остава да натоварят ДАНС и с решаване на проблема с бездомните кучета, отбеляза той не без ирония.

По темата за референдума "ЗА" АЕЦ "Белене" Станишев цитира приблизително думите на премиера, че ако тези около 700 000 подписа не са достатъчни "ние ще ги дадем" останалите. Къде ще ги даде - подписката е събрана легитимно, внесена в парламента и престои проверка в ГРАО, възмущава се Станишев. Какво предлага той - ГЕРБ да извади от отнякъде 100 000 подписа и да ги даде - на кого, запита лидерът на червените. Виждаме паниката и страха на правителството от референдума, те са видими от стенограмата на МС, каза той.

Виждаме, че Борисов в последните години, седмици и дни активно се занимава с управлението на българския футбол, продължи Станишев анализа на актуалната ситуация в държавата. Според него премиерът пренесе кризата от държавата и в българския спорт и футбол. Молбата ми към него е да не се меси вече и в българския волейбол, посъветва бившият премиер.

Факт е, че за една работна седмица бе възложена проверката на подписката за референдум "ЗА" АЕЦ "Белене" – това означава, че достатъчно енергично тя може да продължи и в ГРАО, след което да се върне в НС, посочи депутатът от КБ Янаки Стоилов. Очакваме процедурата да се спази и да не я пренасочват по време към следващите парламентарни избори, отбеляза той.

В БДЖ започва да става нажежено заради действията на правителството, подхвана другата гореща тема депутатът от БСП Петър Мутафчиев. Кредиторите от "Сименс" поискаха да им бъде изплатени средствата по падежа за 2012 година и с пълно право, смята той. Вицепремиерът Дянков обяви, че спира средствата, които държавата трябва да изплаща към БДЖ. Вместо да получим адекватни действия от правителството се появи предложение фирмата отвън да участва във втория етап от приватизацията на товарни превози, после пък ще им приспаднем сумата, а може да се окаже, че и те ще имат да ни плащат, цитира Мутафчиев хрониката на изговореното по темата.

Това е резултат от неадекватното управление на БДЖ, бе ясен той. В последните месеци те загубиха товари за около 15 млн. лева и 1 000 000 пътници заради лошото качество на услугата. Какъв е проблема на железниците - според мен те се водят към умишлен фалит и това не бива да се допусне, заключи той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дошо

    1 3 Отговор
    Тоя не се замиля, че няма вечно да е с охрана.Другарю Станишев марш обратно в Украина.
    Колкото и да мрънкаш мазньо и на следващите избори ше го лапаш

    Коментиран от #6

  • 2 Дошо глупака

    2 0 Отговор
    тоя бързо трябва да го изгоним в Украйна, защото Х.. на Дон Боко ми запълва цялата мУцкъ и няма място за друг!!!

    Коментиран от #4

  • 3 Дошо

    2 1 Отговор
    Вместо министрите да се занимават с проблемите на държавата, премиерът Бойко Борисов разпорежда на ДАНС да се занимават с ценообразуване на хранителните стоки, посочи лидерът на социалистите.

    Ми ти мазньо като беше на власт 8 години веднъж занима ли се е проблемите на държавата бе?Борисов може да е всякакъв, но опитва да наложи стандарти за да не ни тровят с палмови масла и вар.Ти какво направи по въпроса бе мазньо?
    Пак ще ти кажа - свърши твойта.Няма да стъпиш на власт вече.Само ще църкаш като мише отстрани.Никой не те е.ава за нищо вече тебе бе.
  • 4 Дошо

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Дошо глупака":

    Хах гадно ли ти е бе комунде?Комунягите се късат от яд, че държавата се развива и не могат да крадат пари както когато бяха на власт съвместно с Поган и Царя
  • 5 Захарче

    1 2 Отговор
    Партизанското движение се завръща ! Едно време са обирали мандри , а сега отново огладняха . ДАНС е новото партизанско движение !
  • 6 случаен

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Дошо":

    на комунето няма как да му е гадно парички има и за внуците му ,ами масовият човек да му мисли с тия пожарникари и ,,милиционери безхаберни,, досасипаха всичко ,,при комунетата май е по добре поне имат някой друг специалист ,докато при тия е ужас от безхаберие сега са на път да затворят и винпромите с ненормалните си акцизи ,и се налагат аргентиски и чилииски вина,същата работа и с горивата на световния пазар падат в бг се качкат милиционерите казват че е нормално,с брашното в момента се спекулира здраво поскъпна.по лошото е че няма кой знае каква алтернатива ,ако не са тези ще са комунягите ,което пак не идеален вариянт но маи по разумен от сегашния.аз лично мисля ,че докато не гласуваме масово и то не за партии а за личности доказали се в дадена област няма нищо да се оправи,неможе пожарникар да е счетоводител,милиционера строител ..........,от так идва и некомпетентноста в последствие
  • 7 Свидетел на прехода

    1 1 Отговор
    E-e-e-х, не ви дойде акъла в главата! Плюете се едни други по форумите, а горе си разиграфат коня, както си искат. Много удобно се оказа разделението на червени и други. Все има някой винове и все има някой, след когото стадото послушно върви. Комунизмът като идея отдавна се е изпарил, а хора, които вярват в тая идея и работят безкористно вече няма. Има меркантилни лекета поставяни от всяка партия, когато дойде на власт. В сферата, в която работя (обществения сектор) през последната година парашутистите спуснати от управляващата партия са десетки и само 2-3% от тях стават за работа. Останалите не могат да се подпишат без правописна грешка, работата им е последната грижа, но не можеш ги бутна, щото са партийно подкрепени.
    Работя от 1980 г., но такова нещо не съм виждал, нито при комунистите, нито при СДС, нито при царя. И тогава имаше парашутисти, но имаше мярка и там където трябваха кадърни хора, не слагаха партийни подлоги.
    Нямам идея как биха се оправили нещата, отчаял съм се вече, а до пенсия има още 10-тина години ...
  • 8 Пич

    0 0 Отговор
    И двамата с Пьрванов да освободите БСП от селската си пьрвенющина ! Ако дьржите на БСП си починете малко , а най-добре се махнете
  • 9 ПИНОКИО

    1 1 Отговор
    ЧЕРВЕН ДЕГЕНЕРАТ - няма да се докопаш до властта отново...
  • 10 Пич

    0 0 Отговор
    И не коментирайте Бойко , че така само го реанимирате ! Той вече сам се свали , но търсете добрите хора в БСП . Дистанцирахте се от най опасните крадци и интриганти от БСП , като Р.П. и Р.Овч. . . Освободете се от Краси Янков , Асен . .
  • 11 FRIDAM

    1 0 Отговор
    както винаги старите кадри на ДС му казват ко да пее 6тото тои е певицата на БСП,ма тои о6те немойе да осазнае 4е старите 6амиики и каскет4ета то4но техната партиа им е.. м...та както дуган е.. м...та на балгарските турци,и сега осе6та 4е 6е го лапат на следва6тите избори .и както винаги си мислат 4е балгарите са стадо овсе се опитват 4рез медии да маниполират об6тесвото по сиакакав вазмойен на4ин дори и атентата използваха за пиар на гарба на жертвите.Изториата го показва там дето е минал комунизма трева не никнеговорат ми за АЕС Белене ми 30 годинииииииииииии ,.аси немойаьа да га направат крали са и те немогат да кайат колко помислете 30 години са това и сега ко кои им е виновен боико.а каде са парите от гиола белене да ги питам аз теиа комунисти скапани аааааа каде ов4аров наи мрасното ку4е заедно сас сергеи4о и и,парванов вижте един ден народа 6е ви о4исти ако несте се ка4или на самолета и несте офеикали като много дръги като ваз .Ва6ите ба6ти и вуи4овси които ви слойиьа на тези постове за да мойе да сму4ете бг народа като пиавица о6те 50 години но нема да ви мине номера тоз пат глупаците омриаха одавна само тарикатите останахме ве4е
  • 12 тапака

    1 1 Отговор
    ТИМ ХОЛДИНГ И ГЕНЕРАЛА ПРЕЕЕ,,,,ХА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА СЛЕД ТЕЗИ И ТРЕВА НЯМА ДА НИКНЕ ,А ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО СТАНИШЕВ Е ФАКТ ЧЕ ТОЙ ЕДИНСТВЕН ПОДЪРЖА НЯКАКВА ОПОЗИЦИЯ ЗА РАЗЛИКА ОТ ОСТАНАЛИТЕ МАСТИИ В ПАРЛАМЕНТА
  • 13 Манго

    0 0 Отговор
    FRIDAM. една точка поне да беше сложил за цяр.То бива простотия ама твоята ... Трети клас завършен имаш ли? Въобще не съм чел какво си писал но се обзалагам че са глупости.
    (ко - какво, 6тото -защото, тои - той, ма - ама, о6те немойе - още не може, техната - тяхната, осазнае 4е- осъзнае че, 6амиики - няма такава дума на български език, на турски не зная може и да има. Да продължавам ли?) В Турция е трябвало да учиш по-добре български, та поне да ти четат простотиите които пишеш по форумите. Аз не ги прочетох, съмнявам се някой да ги е прочел,но ги копирах на една флашка да ги показвам из махалата на циганчетата, че да учат за да не стават за посмешище като тебе.
    Виж "тапака" и той прост ама тарикатски си е написал коментара.
  • 14 тапака

    0 1 Отговор
    ДО МАНГО, НАИСТИНА ЛИ ОТ ГЕРБ ВИ ПЛАЩАТ ЗА ......... ПО ФОРУМИТЕ
  • 15 шофьорът

    0 0 Отговор
    Не съм симпатизант на БСП но мисля,че е прав.ДАНС има други задължения,неса икономическа полиция или друга оторизирана институция със съответните специалисти.Колкото но коментарите за бившата ДС каво значение как се казва.От прехода на сам бе ДС,НСС,ДАНС,утре ще измислят нещо друго.С тези няколко реда обръщам внимание на коментар 11"ТАРИКАТА"Господине дайте на някой друг да седне на клавитурата и да изрази мислени Ви!С уважение"ШОФЬОРЪТ"
  • 16 бай Бузлуджан

    1 0 Отговор
    Ей, кат' го видя тоя мишко и ми ства чак смешно!
    Аве нагличко е момченцето и това си е!