Last news in Fakti

1 Август, 2012 19:06 1 324 6

Станишев за ГЕРБ: Три години само приказки и жалби

  • бсп-
  • сергей станишев-
  • герб-
  • аец белене-
  • безработица
Станишев за ГЕРБ: Три години само приказки и жалби - 1
Снимка: БГНЕС

Правителството на ГЕРБ е едно отиващо си правителство. Това е тяхната лебедова песен, въпросът е колко щети и вреди ще успеят да направят още ГЕРБ в оставащата една година от управлението им. Това е мнението на лидера на БСП Сергей Станишев, който анализира първите три години от управлението на ГЕРБ.

„Три години минаха в общи приказки и жалби за лошото наследство. Намираме се в четвъртата, Слава Богу, последна година от управлението им. Време е Борисов да се отчита за обещанията, с които дойде на власт", заяви червеният лидер.

Подписката за референдума за АЕЦ „Белене" е сканирана страница по страница, за да се избегнат евентуални фалшификации. БСП събра 773 хиляди гласа за провеждането на национално допитване, а подписката беше внесена миналата седмица. Въпреки това, правителството тиражира измислици, за да опорочи референдума", коментира на свой ред депутатът Янаки Стоилов. 

Той даде за пример тезата на управляващите, че строителството на централата ще натовари значително бюджета на страната: „Строителството на АЕЦ „Белене" не е бюджетен въпрос и никога не е бил- за да не може по него да се прави референдум", убеден е Янаки Стоилов.

„Какво измисли министър Добрев- всеки, който се е подписал, да даде по 30 хиляди лева за строителството на АЕЦ „Белене". Като умножите броя на подписите по тази сума, се получават 24 млрд. лева- ето ви поредната лъжа", заяви Сергей Станишев.

Той анализира приоритетите на управляващите, с които дойдоха на власт:  „Първият им и най- основен приоритет беше повишаване на жизненото равнище и доходите на българите. Тотален провал“. Икономика е в точката на замръзване,  икономическият растеж  е близо до нулата, а     малкият и среден бизнес са сринати, избори социалистът. „Повече от 27% от българите, или почти всеки трети, се включват в дефиницията за бедност, а близо 1 000 000 души живеят на ръба на бедността. 400 000 българи днес са без работа. Ето това е политиката за повишаване на стандарта ни на живот според ГЕРБ", възмути се лидерът на БСП, съобщават от пресцентъра на партията.

Всички тези проблеми се коренят в политика на правителството в полза на монополите. Лидерът на левицата смята, че управляващите от ГЕРБ не са се справили в нито един от приоритетите си, особено в областта на корупцията и организираната престъпност. „В доклада на ЕК се говори за 12 организирани престъпни групи, с оборот 1,8 милиарда евро. Г-н Цветанов трябва да отговори кои са те", настоя Станишев. Той е убеден, че това управление ще отговаря за резултатите от действията си. „Имаме управление, което системно руши демокрацията в България, репресивно е и гази правата на хората. ЕК ясно казва, че съществува впечатление за неспособност да се следва принципът за разделение на властите", каза Станишев.

„Пеят ни приспивни песнички как ще ядем най-евтиния хляб в Европа, вместо да вземат мерки срещу поскъпването му", възмути се също депутатът Михаил Миков и припомни как месеци наред управляващите бягат от отговора как ще компенсират доходите на хората заради поскъпването на цените и инфлацията. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 maikomila

    3 1 Отговор
    lele tia komunisti sa super bezo4livi i s kusa pamet ta toi dvaiset godini to4i Bulgaria posle GERB kak 6e ia ostavat male 6e pripadna ima li niakoi koito da mu se vruzva na toia Stani6ev osven niakoi izkufial pensioner!!!!

    Коментиран от #2

  • 2 до коментар 1

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "maikomila":

    Прав си приятелю , лошото е ,че в този случай той е казал истината , а това че Боко тиквата си е в партия с комунягите си е отделен въпрос.. Това което виждаме по медиите е просто куклен театър , евтина лъжа и манипулация за нас овцете- Българския народ.

    Коментиран от #3

  • 3 ВИП АМГ

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "до коментар 1 ":

    mai si lichniatg.....c na stanishev
  • 4 Botev

    0 0 Отговор
    Защо умникът Станишев не направи искането своевременно - поне година по-рано? Тичат след събитията, за да си правят PR... Елит от мислещи само за себе си (на партиите си) интереси, но всичките са тъпи и празни кратуни... Ще доживеем ли истински държавници??? Не ни се вярва....
  • 5 гост

    0 0 Отговор
    какви държавници бе нали виждаш каквини предлагат кухи лейки няма изобщо хора от народа,все някой на някого
  • 6 гост

    0 0 Отговор
    какви държавници бе нали виждаш каквини предлагат кухи лейки няма изобщо хора от народа,все някой на някого
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове