Last news in Fakti

3 Август, 2012 13:36 1 426 5

ВМРО: Вън прекупвачите от тържищата

  • прекупвачи-
  • тържища-
  • цени-
  • хранителни продукти-
  • вериги-
  • вмро-
  • сирене
ВМРО:  Вън прекупвачите от тържищата - 1
Снимка БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Да бъдат създадени тържища, на които малки и средни български фирми и регистрирани земеделски производители да могат директно да предлагат стоките си на клиентите, предлага ВМРО във връзка със създалата се кризисна ситуация с цените.
Предложението за директна търговия между производител и потребител идва от сдружението на българските производители „Произведено в България“. На тези специални тържища ще се продават само български стоки, без да бъдат оскъпявани от посредници. Така ще се избегнат условията на големите търговски вериги, които удрят и джоба на българина, а и на българския производител.
Ще се даде и възможност на българските граждани да закупуват истинска селскостопанска продукция, а не некачествени вносни стоки.
Предложенията на ВМРО идват на фона на безпрецедентните действия на земеделския министър Мирослав Найденов за фаворизиране на няколко от големите търговски вериги в квазисоциалистически опит за предизборно „замразяване на цени“.
Това се случва само дни след като Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отново „пропусна“ да види картел между големите вериги в ущърб на потребителите, както и на българските производители, които се опитват да пласират стоката си в тях.
Големите търговски вериги смазват българските производители с над 40 вида такси. Веригите искат също между 40 и 70 % отстъпка от цената на продуктите родно производство. На практика българският производител има с 30 % по-ниска конкурентоспособност от вносителя и няма как да оцелее.
Столичният общински съветник от ВМРО Ангел Джамбазки вече внесе предложение в Столичната община за промяна в Наредбата за пазарите. С нея на всички столични пазари трябва да се обособят зони или сектори само за регистрирани български земеделски производители.
„Понастоящем пазарите в столицата са се превърнали в битаци, средище на съмнителни прекупвачи, предлагащи чужда земеделска продукция, със съмнително качество внос предимно от Гърция и Турция. “, коментира Джамбазки.
С предлаганата промяна се въвеждат сектори, на входовете на пазарите, специално обозначени с информационни табели, на които да се допускат само и единствено български земеделски производители. Джамбазки, който е и заместник-председател на ВМРО, е убеден, че това е подходящ пример за цялата страна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хохи

    0 0 Отговор
    войводите се сетиха да се изкажат-алооо 2012 сме мушморочета това трябваше да стане още 90-та година-лапачи македонски -
  • 2 FRIDAM

    0 0 Отговор
    м.дааааааааа селата работа е софианци да се хранат за жалти стотинки а селианина 6е му дадем да доиде в софиа да ни дава салата на 20 стотинки .Еи сладки6 ко се опитва5 да ни мати6 мозаците бе бе ко сте трагнали да ни праите си4ките баласи села бг бееееее бе ти ми даваи заплата 1500 еврооо пак наме ми дреме на 6алтера кои от каде копувал колко изкарвал и т.н.Като сте се загрийили за селианина които от 50 години та и пове4е си е сас са6тите скасани царвули и дрехи даите му пари бе на селианина даите му трактор даите му или направете изкопвателни пунктове за продуксиата им а не да правиат ва6ите фирми вноса да обиват обикновениа селианин и после да ни матите мозаците тука 4е едвали не сте загрижени за хората на село идва дениа в които пак 6е има блокирани магистрали и протести но тоз пат 6е е стра6но .Знам само 4е бг-на е тарпелив но тарпението се е из4ерпало и 4овек които ве4е ниама ко да губи в тоиа живот е по опасен от един реседивис ма 6е го разберете и то в наи близко баде6те
  • 3 ..........

    0 0 Отговор
    Че прекупвачите сте Вие всички,паразити такива.
    Ще умрете от глад после.
  • 4 123

    0 0 Отговор
    Ало,FRIDAM, ти изглежда продаваш на някой пазар.Изглежда трябва да се върнеш в 1 клас, да се научиш да пишеш, и след това да коментираш каквото и да било."Храни прасето и не пипай техниката!!"
  • 5 втн

    0 0 Отговор
    Какво си написал бе диване? Една дума не ти разбрах