Last news in Fakti

7 Март, 2020 12:50 4 642 79

Луди ли сме, че търпим цинизма и наглостта на управляващите

  • управляващи-
  • отчаяние-
  • партиен дом-
  • медицински сестри

Само напълно увиснала във въздуха държава може да допусне такова нещо с медицинските си сестри

Луди ли сме, че търпим цинизма и наглостта на управляващите - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Това, което се случва сега – 6 март 2020 година сутринта, в бившия Партиен дом в София, е отчаяние. Отчаяние, но и огън.

Медицинските сестри стоят на прозореца, надвесени над своето безсилие, но и извисени над чиновническото бездушие и безхаберие.

Лъжи, лъжи и увъртания – това прави винаги властта.

Наивност, наивност и надежда – това им остава на протестиращите.

Ето я разликата – онеправданите висят между небето и земята, а властниците лежат върху парите и алчността си.

Само напълно увиснала във въздуха държава може да допусне такова нещо с медицинските си сестри.
Какво искат медицинските сестри? Искат да могат да живеят и едно яке, с което да се наметнат в студа на прозореца.

Какво искат властниците? На прозорците да няма никого и всички да им се махнем от главите.
Но аз продължавам да гледам тази медицинска сестра, която трепери на перваза на прозореца, трепери като кокиче, и си мисля за майка ми, която също беше медицинска сестра. И ме полазват тръпки, и ми се плаче, и съм горд. Само така, като се покажем като цветя на прозореца на властта, можем някога да прихванем корени в пръстта на България.

Кокичета на прозореца – това са медицинските сестри сега.

P.S. А Дариткова казала, че сестрата била в "нестабилно психическо състояние".

Разбира се, че ще изкарат сестрата луда. Луда е не само сестрата, луди сме всички ние, които се въртим на пета пред цинизма и наглостта на властващите. А Дариткова може единствено да мига и да си сменя тоалетите. И да говори така, че никой да не запомня абсолютно нищо. И да говори така, че нищо да не се чува. И най-важното от всичко за Дариткова е да изглежда "нормално" и "уравновесено" в лудия български пейзаж - тоест, да не изглежда никак.А в най-известния български роман – "Под игото", знаковата реплика е: "Лудите, лудите - те да са живи..."
Спомняте ли си това?


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 59 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антрашпиц

    101 8 Отговор
    Ми щом ги търпим.....ко са чудиш авторе-да, луди сме.

    Коментиран от #23, #71

  • 2 Не ние

    86 7 Отговор
    сме СТАДО,не сме луди

    Коментиран от #45

  • 3 Крис51

    98 8 Отговор
    Най-ужасяващото е, че карикатурите, които ни управляват, си вярват. Дали не са масово зомбирани? Не може "лекарката", защото не мога да не сложа кавички в случая, която би трябвало много добре да знае, че здравната система без медицински сестри не може да работи, да говори чак такива тъпоумия за "подготвени политически провокации", ако е наистина с всичкия си. Подозирам, че всичките ни управници по някакъв начин вече са се отърсили от човешката си същност и само външно изглеждат хора:)

    Коментиран от #26

  • 4 ани

    14 100 Отговор
    Поръчкаова статия!

    Коментиран от #5, #46, #48, #64

  • 5 Ели

    76 9 Отговор

    До коментар #4 от "ани":

    Твоят коментар също.
  • 6 котопакси

    116 8 Отговор
    Даниелчето Дариткова, видна герберска функционерка, да отбележа за тези, които плюят Русия – ЗАВЪРШИЛА В САНКТ ПЕТЕРБУРГ медицина, днес обвини сестрите, че са били „психически неуравновесени жени“. И това идва от устата на една жена, която повече от десет години си подпира кълките на парламентарните кресла и общо взето ефект от работата й не се забелязва, с изключение на кресливите и истерични интервюта пред медиите. Естествено, до едно в защита на нейния идол – Мутрата.

    И да й кажа нещо на нея, както и на хиляди подобни такива женици, които са се покатерили по кариерната стълбица в хоризонтално положение.

    Има жени, които се гнусят да използват леглото като трамплин за кариерата си.

    Има жени, които се гнусят да крадат от народа си.

    Има жени, които се гнусят да спят с партийни и бизнес величия, за да си осигурят търсения стандарт на живот. Има жени, които се гнусят да лъжат и да използват клеветата, обидата и интригата като основни оръжия в професията си.

    Има жени, които се гнусят семейството им да просперира благодарение на любовниците им.

    Има жени….които работят по 24 часа, на смени, нощем, сменят подлоги, слагат инжекции, сменят мръсни превръзки на заразно болни, помагат в тежки операции, работят на три места, за да издържат децата си. Завършили също здравна специалност. Медицински сестри. Без които лекарите не могат. И ние, пациентите, не можем.

    Коментиран от #36

  • 7 котопакси

    112 8 Отговор
    И….Дариткова, тези жени са много по-достойни от теб! Много по-уравновесени са, защото съвестта им е чиста. Също като портфейлите им. Те се страхуват, че няма с какво да нахранят семействата си. Ти се страхуваш какво ще ти се случи, ако паднете от власт и се разкрие какво сте правили.

    Не смей! Не смей да се подиграваш на тези жени, защото те са много по-достойни от теб! И всички ние ги уважаваме. Също за разлика от теб!
  • 8 месара

    12 84 Отговор
    "независимата" и импексова не само организират и спонсорират протести, те поръчват и статии, като тази, на николайчо! голем глад ги гони шумкарите!
  • 9 Йосарян

    78 6 Отговор
    За народец, който мисли какво да папка днес, няма утре. Не луди, прости и СТРАХЛИВИ сме.
  • 10 jorj

    11 77 Отговор
    Я се скрийте, бе комунисти !!!!! 30 години кражби и сега използвате всеки и всичко по брутален начин, за да се докопа те до властта!!!! ЦЕЛТА е за крадците да има малко за вос и много за Путьо!!!!!
  • 11 629800

    78 9 Отговор
    Срам за тази некадърница Дариткова. Зомбирана от алчност към власт и пари.
  • 12 Гост

    58 7 Отговор
    естествено,че сме луди.....щом тьрпи тоя народ,какво ли не го правиха и го правят....Парите му взеха,тровят го,с какво ли не,храна,вьздух т.н...никакво здравеопазване...само ,,доене,,....ГЕНОЦИД.А,за последните 15г да не говорим за деградацията и опростачването начело с Боко Бьлгароубиец...
  • 13 три дни

    67 8 Отговор
    просто им се чудя на тези медицинските сестри,махнете се всичките за три дена само и оставете боко и мастиите около него ще извият на умряло,нека тази докторка ли беше Дариткова да сменя памперси и подлоги ,ако иска и без пари,само три дни но всички заедно ,колко е просто

    Коментиран от #42

  • 14 Страх и то панически!

    70 7 Отговор
    Тази измислена докторица Дариткова така се беше удървила от страх, лицето и беше посивяло и се четеше злоба и гняв, че някакви сестри си позволили да поставят исканията си. Тази мръсница Дариткова за 10 години като шеф на Здравната комисия не е направила нищо за подобрение на системата. Нарече сестрите луди и че били провокаторки! Тази уродливка съвсем се е обожествила, повярвала си е в непогрешимост и вечна правота. Страх я е, защото с мъжа си контролират всички далавери в Смолянски окръг. Паднат ли ще цар търси сметка и отговорност, мръсотиите са много! Този страх тресе герберската Шайка суджуци, най-вече Бащицата им, който от страх да не се случи нещо, отиде да инспектира магистрала Хемус. Едвам се крепят в коалицията, прекарват се едни други, кой да краде повече. Краят им е ясен!!
  • 15 Ввв

    51 5 Отговор
    Масово напускайте и готово,след седмица са вдигнали белият флаг!!!
  • 16 Крис51

    48 4 Отговор
    Защо бе, зомбита, не приемете като начало поне част от исканията, които нямат нищо общо с "разрушаването на системата на здравеопазването"? Например да вкарате медицинските специалисти в защитените професии? Да поясня, че последната такава в този списък е "озеленител". Едно е сигурно, без озеленители някак си ще оцелеем, но без тези изнемощяли от труд, но иначе непреклонни жени няма как да стане.

    Коментиран от #49

  • 17 Шибочки

    39 4 Отговор
    Логика имате,мисъл имате.Но така Отечество НЕ СЕ ОСВОБОЖДАВА!Лудост нямате.Само с лудост Отечество се Освобождава,от омразни и алчни политици!
  • 18 да търпиш простотията на тиквата е позор

    31 6 Отговор
    Ще ви огорча , но по-лошо от луди. Лудите имат все пак имат собствено поведение , ние имаме зависимо и васално поведение.
  • 19 Критичен

    9 18 Отговор
    квит са властта, таквиз са и опозицията, нали и те управляваха докато фалирахме, всички са уядени дебили и неим пука за беднотията !!!
  • 20 Рошко

    32 6 Отговор
    Не сме луди, Прости сме
  • 21 котопакси

    40 5 Отговор
    ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СЕСТРИ НЕ СА ЛУДИ! ЛУДИ СМЕ НИЕ МАЛОДУШНИТЕ ГЛУПАЦИ!
  • 22 котопакси

    27 4 Отговор
    Братя, като български учен и професор по психология (психопатология и психотерапия) с многодесетилетен опит, аз съвсем отговорно твърдя по отношение на петте дами, протестиращи срещу безумната и единствена в света търговско ориентирана система на здравеопазването у нас със заплати по 250 000 лева месечно на лекари-гешефтари от частни болници, източващи НЗК, и в същото време със заплати от по 500 лева месечно за медицинския персонал (40 000% разлика) в най-болната държава в света, според Евростат, в държавата с най-голяма смъртност от всичките 230 страни в света (световен шампион), според ООН, следното:
    Според задълбочен синкретичен анализ, включващ визуалната психодиагностика (антропологични особености, лицев израз, миманс, език на тялото, жестове, осанка, поглед, походка и др.), включващ особеностите на речта, културата на поведението и обноските, включващ изучаване на постъпките, особеностите на характера и темперамента на всяка дама поотделно, включващ изучаване структурата и логиката на изявленията, изказванията и репликите, тяхната езикова кулура, включващ цялостната картина на психичния статус на всяка дама, имайки предвид постигнатия от всяка от тези пет представителки на нежния пол социален статус на съпруга и майка и постигнатия от всяка образователен, квалификационен и професионален статус, според анализ, включващ манифестираните от дамите заедно и поотделно нравственост и включващ установеното от мен наличие на похвални личностни и граждански к
  • 23 Към автора

    7 32 Отговор

    До коментар #1 от "антрашпиц":

    Всеки некъдърник критикува вземи направи нещо и хората ще се обърнат към теб а с обидит проз човек нищо не става «колко хора има срещу радев тои защо не си подаде уставката сигурно и тои е дебил гледаш върху пари и слава

    Коментиран от #24, #31

  • 24 ей титан на словото

    24 2 Отговор

    До коментар #23 от "Към автора":

    Една даскалица ли ви е учила с Батю бре ?
  • 25 Пипи дългото чорапче

    18 3 Отговор
    Търпеливи.Времвто тече,властта сама си слага динени кори.Гледаме,смеем се и обръщаме внимание на децата си.Да не изпростяват като тях.Не сме луди,а мъдри.Няма Римска,Византийска империя.Има и излизат най хубавите черти на бъларина-оцеляване,внимание на децата,преосмисляне на ценности.
  • 26 След неуспешен опит

    14 4 Отговор

    До коментар #3 от "Крис51":

    Опозицията. Си ближи простотията само тези ли жени са против правителството с пет жени правителство не се сваля няма други серсеми
  • 27 Последния софиянец

    38 3 Отговор
    Властта е елементарна. Всеки който иска по добър живот го обявяват за комунист и си решават проблемите. А самите властимащи си живеят в комунизъм. Всичко им е безплатно.
  • 28 Пенсионер 200

    31 4 Отговор
    БОКО, БЪДИ ПРОКЛЕТ! БЪДИ ТРИЖДИ ПРОКЛЕТ!!! И ЦЯЛАТА ТИ РОДА ДА БЪДЕ ТРИЖДИ ПРОКЛЕТА!!! АМИН!

    Коментиран от #39

  • 29 ИМПЕРИАЛИСТ

    10 7 Отговор
    Да ясно........социалните прослойки ще се се стремят към запазване на статуквото и ще са против въздигането на учителската гилдия.
  • 30 Перничанин

    33 4 Отговор
    Когато няма вода да се измиеш когато работиш на смени за нищожно заплащане когато рискуваш пияни и агресивни да те пребият когато нямаш консумативи за медицинска помощ и по 12 часа работиш в стресова среда и гледаш кръв и урина ... това не се вижда от напарфюмираната Дариткова с чанта и тоалет за 20 сестрински заплати и тя цинично и безсрамно се нахвърли на сестрите с изцъклени очи и пяна на устата за да защити властта която е прогнила от разврат и корупция но все някога ще падне от високо и ще види дебелата сопа
  • 31 Куфара

    14 5 Отговор

    До коментар #23 от "Към автора":

    А бе неграмотник, бягай си у дома, за да пазиш откраднатото, защото вече му растат крака!
  • 32 Вла

    20 0 Отговор
    Повечето българи сме прекаленни индивидуалисти,с голямо лично самочувствие,трудно се разбираме и не се уважаваме един друг,не се съобразяваме един с друг,има разделение на полюси,например русофили-русофоби,което стига до крайности,трудно се обединяваме,трудно е да имаме обща цел,поради различните си разбирания за живота,у нас хората и убежденията са много разнообразни и никой не иска да направи и малък компромис с убежденията си,за да работи заедно с останалите за общия успех.Също има и много завист между нас.
  • 33 ТОЧКАТА

    15 2 Отговор
    ми НЕ СМЕ!!!тЪРПИМ ПОРЕДНИЯТ КОЛОНИЗАТОР!!!имаме опит и сме устискали 1300г!!!!Де са сега ВИЗАНТИЯ,ОТОМАНСКАТА ИМПЕРИЯ,РУСКАТА....Ще ПРЕЦАКАМЕ И АМЕРИКАНСКАТА!!!БАС ЛОВЯ!ТЕ си нямат ,,ТУДОРЦА!!!И кушии с коне!

    Коментиран от #34

  • 34 Последния софиянец

    18 2 Отговор

    До коментар #33 от "ТОЧКАТА":

    Все не можем да случим на колонизатори. Ще чакаме извънземните. Може да са по добронамерени.
  • 35 чичо

    0 2 Отговор
    Милчееееев????
  • 36 Джери

    14 3 Отговор

    До коментар #6 от "котопакси":

    Браво за коментара, а минусите само отброяват орките спуснали се да защитават съществуването си. Но скоро ще е измитането им, много скоро.
  • 37 НИКОГА повече....

    10 11 Отговор
    НИКОГА повече комунисти на власт !!! Те ни заробиха , ОГРАБИХА и разпродадоха държавата !!! Как им светвали очичките по време на ПРИВАТИЗАЦИЯТА като им давали 10-процента участие за всяка сделка на ниски цени !!! Четете за това,как бе извършена ПРИВАТИЗАЦИЯТА и ПРЕХОДА !!!

    Коментиран от #47

  • 38 анонимен

    14 4 Отговор
    Дариткова е ДУХАЧКА!
  • 39 Генерал лейтенант антикомунист Ел диктаторо

    8 13 Отговор

    До коментар #28 от "Пенсионер 200":

    90% от коментарите тук са от един и същи бивш руски военен с имот в България /не съм против руснаците антикомунисти в България/! Първо трябва да получиш българско гражданство отворко, след това да станеш фигура в държавната администрация и тогава може да правиш изявление от името на България и от нас българите! България е в НАТО и не може да бъде с Русия! Не е лошо да си завършиш поне основното образование /то ти липсва/, за да знаеш че България е парламентарна република, а не руска колония. България е в НАТО по волята на българският народ и това стана с гласуване в парламента през 2004 година, като 226 бяха за, 4 против и нито един въздържал се, след което последва моментален указ и хвалебствени послания за избора на парламента от президента Георги Първанов - БСП. В историята няма ако и пред свършен факт ще мълчите /ще си затваряте човките/. В историята няма ако и да си отишъл тогава през 2004 година пред парламента да им заявиш, че ти некравяря не си сългласен с краварите в парламента и ти некраваря си директора, който ще решава къде да бъде България, а не българският парламент. Като не ти харесва България да е парламентарна република и като искаш пряка демокрация като в Швейцария, двата куфара и на бегом към терминал 2, но не към Швейцария, защото комунистите там ги бият лошо, а към руските татарски степи да си основеш ''рефрендумска република''.Тука мълчиш /затваряш си човката/ и изпълняваш заповеди... до второ нареждане. Ясно ли ти е??
  • 40 Пламен

    6 14 Отговор
    Ако вместо пет мед.сестри на тяхно място бяха пет работника от чистотата или пет пощенски разносвача . Тяхната работа не е по лека, а заплатите доста по малки пак ли щяха да им обръщат такова внимание

    Коментиран от #65

  • 41 До-30-ПЕРНИЧАНИН

    10 12 Отговор
    С такива скъпи чанти се фукаха в ПАРЛАМЕНТА ДРУГАРКИТЕ от БСП,когато управляваха !!! По време на ПРЕХОДА същите тия ДРУГАРИ от -БКП-БСП ,вземаха комисионни и проценти от сделките !!! ТОГАВА най-много трябваше да СКАЧАМЕ,но нямаше мъже в държавата да протестират !!! ТОГАВА още трябваше да изметем КОМУНИСТИТЕ от политиката и да ВЪРНАТ ОГРАБЕНОТО !!! МАСЛАРОВА със скъпите чанти,а някои другари със скъпи коли,часовници , апартаменти .....още през 90-години, когато хората гладуваха и си спираха ПАРНОТО ,защото не могат да си го плащат !!! Тези неща забравихте ли ги ??? Само ПРОТЕСТИ тогава трябваше да има и трябваше да изгоним всички комунисти!!! Това ни е голямата грешка на българите !!!
  • 42 Пламен

    5 6 Отговор

    До коментар #13 от "три дни":

    Подлоги и памперси сменят санитарите. Мед.сестри не.
  • 43 Георги Георгиев

    15 5 Отговор
    Поздравления! Подкрепете медицинските сестри!
  • 44 МНОГО по-рано !!!

    6 8 Отговор
    Милчев , А ЗАЩО чак СЕГА всеки пише и реве колко сме зле !!! А това всъщност е РЕЗУЛТАТ от дългото управление на -БКП-БСП !!! Ако през годините Комунистите
    ни увеличаваха заплатите,а също и пенсиите нямаше да сме на дъното по заплати и пенсии !!! Трябваше да ревем ние всички българи МНОГО по-рано,но нали знаете,че всеки го беше страх да се обади до 90-години !!! Винаги сме били с най-ниските заплати в Европа !!! Затова трябваше да има ОСЪДЕНИ до сега,затова,че хората изнемогваха и затова ИЗБЯГАХА от страната !!! Вината е на предишни управляващи,когато социален министър беше МАСЛАРОВА !!! Със скъпите чанти и тоалети в ПАРЛАМЕНТА бяха ДРУГАРКИТЕ и ДРУГАРИТЕ от -БКП-БСП !!! И ние им работихме за жълти стотинки !!! Но хората СПЯХА и си мълчаха от страх ли ???

    Коментиран от #66

  • 45 Сега

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Не ние":

    става ли ясно, защо е имало пет века робство...извинете "присъствие"?

    Коментиран от #67

  • 46 Анонимен

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "ани":

    То такива като тебе сте за поръчване.Надявам се,че ме разбра.Боклуци!
  • 47 Анонимен

    8 4 Отговор

    До коментар #37 от "НИКОГА повече....":

    Ти май си въобразяваш,че сега не те управляват комунисти.
  • 48 The Gentleman

    15 4 Отговор

    До коментар #4 от "ани":

    Поръчкова статия? От кого бе Ани? От Неволята?! От бездомните? От милионите оцеляващи с минималното месечно възнаграждение? Коментарите ти са изключително нагли. Бас ловя, че си някоя софийска баровка, която по цял ден си клати краката и чийто съпруг се е нагушил от обществените поръчки и далаверите на управляващите. Излез малко от филма и се разходи из дълбоката провинция, може би из видинско и монтанско за да видиш горчивата реалност и резултата от управлението на дабъл Б.
  • 49 Ъгълов

    5 16 Отговор

    До коментар #16 от "Крис51":

    Това си е чист рекет с наченки на тероризъм. Тези патки са за задържане и административно наказание за нарушаване на обществения ред. Баш патката от Пирогов трябва да бъде подробно прегледана от комисия психиатри. Жената наистина не е стабилна, а работи с хора, част от които трудно подвижни. Утре може да опре спринцовка във врата на някой,само защото мъжа и спи с друга. С тези работи няма шега. Друг е въпросът как комунистите са я открили за тази якция. Тя беше в щаба на Мая Маонолова и явно там са забелязали, че е податлива на манипулация. С такива и по този начин държавата не трябва да преговаря, защото следващите ще дойдат с автовишка или автокран и ще висят на куката на смени.
  • 50 jorj

    6 8 Отговор
    Кому-боклуци-ибрикчии си уж задават въпроса?!!! 27 години съдействие на БСП/БКП крадците и си МЪЛЧАХТЕ !!!!! Сега, когато усещат, че БСП/БКП изтърват кокала, сте активирани да ревете!!!! Ревете !!!!!
  • 51 Наблюдател

    4 5 Отговор
    Определението не е точно "луди".... Има обаче 1-а основателна причина за сегашното положение, няма реален субект - смислена организация която хората да припознаят за качествена промяна. При сегашното положение ако управляващите бъдат махнати при избори идват кои.... БСП! Това определено не е промяна и усилията не си струват! Сегашната мафия яхнала България просто е "Б отбора" бивши /почти/ комунисти!
  • 52 Даритков

    6 2 Отговор
    Дариткова много отдавна е в нестабилно психическо състояние, но не изключение. Такива са всички по време на “управление”.
  • 53 оня с коня

    5 9 Отговор
    Единственото за което съжалявам е,че на малката Снимчица /Сантиметър на 2/ не се виждат добре АЛЧНИТЕ И КОРУМПИРАНИ ОЧИЧКИ на платения Автор на Статията:)А КАКВО ПРЕДЛАГАТ "Хората с парите" ЗАД НЕГО чрез Мисирковата му уста/чофка/?Ами да дадем едни яки Заплати на Сестрите.След което ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще последват и Искания на ВСИЧКИ ДЪРЖ СЛУЖИТЕЛИ - МВР,Съдебна система,Администрация,Здравеопазване/Сестрите са само малка Брънка от нея/,БДЖ и т.н. - Списъкът е безкраен.Резултата?...От 3-то място в ЕС по Нисък Външен дълг,БГ ЩЕ НАДМИНЕ ГЪРЦИЯ,но Уверено ще подгони и Огромна Америка като Длъжник!Някои ще го определят това като "Много лошо","Пълна финас. Катастрофа" и т.н.Да,ама НЕ,защото ТОВА Е ЦЕЛТА на Поръчителите на Авторовите изцепки- ДА СЕ ФАЛИРА БГ,като по тоя начин ЩЕ СЕ ОБЕЗЦЕНИ Територията и Недвижимите й Активи,което пък е ДОБРЕ ДОШЛО за Руските Олигарси,напиращи ДА ИЗКУПЯТ "всичко що мърда" в Слънчева България!...НА БЕЗЦЕНИЦА естествено.

    Коментиран от #54

  • 54 нали така

    8 1 Отговор

    До коментар #53 от "оня с коня":

    Яко те е обяздил коня , кражбите и обогатяването от тях на шайката къде , къде действа по-стабилизиращо на финансовата обстановка в страната ни.
  • 55 До коментар -47:

    7 2 Отговор
    ТОЧНО затова,че не ги изметохме още през 90-години комунистите !!! Продължават да си въртят сделките,да си получават процентите,да си получават големите заплати и ... Не протестирахме достатъчно !!! На мъжете им беше по-добре да се запиват по заведенията,да играят карти,да не си гледат семействата,.... А трябваше да защитават децата си от управляващите за по-добър живот и образование !!!
  • 56 ....

    7 1 Отговор
    Кът Дариткова са повечето началници на регионалните здравни каси.29,30каси-толко и калинки.Те имат семейства,деца,всичко уредено.Ето ви двеста души само Герб.Ами другите чиновници от касата.Чиновници-99процента Герб и калинки.Ето тъй печелят избори
  • 57 До коментар -48:

    4 4 Отговор
    А ти знаеш ли лекарите и медицинските сестри какви заплати вземаха по време на управлението на -БКП-БСП ??? Това НЕ е от сега с мизерните заплати !!! А от когато управляват те -комунистите !! Много от лекарите и медицинските сестри излизаха да работят в Либия и други държави за по-достойно заплащане !!
  • 58 ПРЕЗ 90-години !!!

    3 4 Отговор
    КОЛКО пъти вдигаха заплатите и пенсиите тези уроди комунисти ПРЕЗ 90-години ???Никакво мърдане на заплатите и пенсиите !!! Е,затова СЕГА още са ниски !! ТОГАВА още трябваше да ревем !!! Ама ние НЕ сме единни българите !!!

    Коментиран от #61

  • 59 Крис

    1 5 Отговор
    Милчев,казвано ли ти е,че си жертва на пиянска чикия?
  • 60 тъпчо

    1 3 Отговор
    Г-н Милчев,явно навремето в гимназията сте имал високи оценки по български език и литература...Какъв патос,какъв художествен финес.Следващия път изпраскайте една ода за...е,за нещоси.
  • 61 м нбжс

    6 1 Отговор

    До коментар #58 от "ПРЕЗ 90-години !!!":

    А ГЕРБ замразиха МРЗ за ТРИ години!!! ТРИ години цени на стоки и услуги се повишаваха постоянно, а МРЗ не мръдваше. После ГЕРБ не се опитаха да наваксат това изоставане. Сега МРЗ трябваше да е 800 лв, а не 610 лв.
  • 62 До-коментар-61:

    4 3 Отговор
    Другарите от БКП -БСП,замразиха заплати и пенсии повече от50-години !!! Но никой не протестираше !!! Защото не сме единни !!! Знаеш ли колко пъти са лъгали,че ще увеличат пенсиите и заплатите ??? А колко хора млади измряха през 90-години знаеш ли ???? МАСЛАРОВА,когато беше СОЦИАЛНА министърка ,лъжеше,че ще увеличат пенсиите и заплатите !!! А какви ОБЕЗЩЕТЕНИЯ даваха за безработица ,за детски,за майчинство ...???? НИЩО не даваха,жива подигравка с хората !!! Затова хората избягаха още през 90-години и най-много млади жени !!!! И сега раждат навън , ЗАРАДИ тяхното безхаберие !!!
  • 63 оцелял от турското робство

    4 1 Отговор
    Самата даритникова, която е докторка, но не е лекарка, се дрогира най-редовно. Личи й по погледа.
  • 64 Някой

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "ани":

    И ти си поръчкова мисирка дърта червена бабичка
  • 65 Така е

    3 0 Отговор

    До коментар #40 от "Пламен":

    Всеки има право на достойно заплащане. Разликата в примерите които даваш обаче е че те са в частният сектор и там е още по- трудно да протестира защото "държавата" ни защитава големите капиталист и олигарси. Вместо да разделяме народа на "тия и ония, наши и ваши" трябва да подкрепяме всеки такъв протест. Това ще е от полза за всички работещи. Иначе придобивки те "те" ще си ги от воюват трудно и сами а за останалите които гледат безплатно драмата от дивана ще остане правото да мрънка по "ония на които са им дали"

    Коментиран от #74

  • 66 Стига

    5 0 Отговор

    До коментар #44 от "МНОГО по-рано !!!":

    Стига вече плямпа е за бкп и не знам какви още. За да сме добре утре трябва да започнем от Днес. Ако продължаваме само да мрънка е и да си бъркане злобно в носът то бкп ще са ни "виновни" още 100год. Днес живеем в капитализъм и оният "строй" за добро или за лошо го няма от 30г.
  • 67 До Ком. 45 сега

    4 0 Отговор

    До коментар #45 от "Сега":

    Тази теза не я приемам. На гърците им помогна Англия, на сърбите-Австрия, на румънците - Франция и Русия. На нас ни помогна Русия защото само тя имаше полза от "освободена" България. А защо забравяте народа който е оцелял въпреки всичко и въпреки всички. Ако бяхме стадо сега щяхме да сме или турски или руски вилает а на тия от запад щеше да им е все тая.

    Коментиран от #73

  • 68 старото

    2 9 Отговор
    абе тия мед сестри-първо ,кой ги е пуснал в сградата-най вероятно този НОМЕР е планиран от Кора Ментата и Мая Манолова и второ що не са вече в ареста заради увреждане на служебно имущество?

    Коментиран от #72

  • 69 Прост народ

    2 2 Отговор
    Не луди а прости
  • 70 Аве Адолф Хайлллл

    2 3 Отговор
    Колко патетична статийка ....
  • 71 Не бе пич

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "антрашпиц":

    Роби,робииии.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Стадо ами...

    1 1 Отговор

    До коментар #67 от "До Ком. 45 сега":

    Стадо и то от най кротките.
    Щото кой ни фане прави ко си иска а тйо стадото търпи.
    Реве не истово от мизерия издевателства и от какви ли не още несгоди,ноооо търпи.
  • 74 Има решение

    3 0 Отговор

    До коментар #65 от "Така е":

    Мафията да направи синдикати и готово.
    Лошото е ,че мафията си има дъджава и по таз причина не става тоз модел.
  • 75 Матей

    1 0 Отговор
    ЕП какво блее,защо не взема мерки за борба с мафиотския вирус,обзел България или иска и тях да молепса?Има вече низвергнати мафиоти,които нарушават омертата,трябва ЕП да изпрати пълномощни прокурори с огромна свита пристави и да разтурят мафиотското сборище по върховете на властта.Следва назначаване на служебно правителство и провеждане на операция чисти ръце.
  • 76 7473829

    1 0 Отговор
    Тея пък, ко се прайте- няква излязла на балкона, голяма работа,във Франция полицията разбива лицето на една протестираща, момичето става и продължава да протестира, кръв, сополи по лицето ѝ, даже и помощ не пожела от околните, това е драма. Разберете българи без кръв и сополи по митинги или революции нищо не се постига. С телефона и със злоба до гроба, общество няма да видиш по тия земи.
  • 77 соросоидни кърлежи

    1 0 Отговор
    коронавирус ако покоси някой от идиоти които ни управляват ще е дар божи..
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.