Last news in Fakti

12 Март, 2020 19:01 11 991 54

Голямата празна кошница на Ердоган

  • бежанци-
  • мигранти-
  • реджеп ердоган-
  • реджеп тайип ердоган-
  • европейски съюз-
  • мигрантска криза
Голямата празна кошница на Ердоган - 1
Снимка: EPA/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Има само един международен резил, по-голям от този, който съпроводи турския президент в Брюксел. Това е речта на Никита Хрушчов от трибуната на ООН. През 1960 година първият секретар на КПСС заплаши американците, че в близко бъдеще Съветският съюз ще ги разбие икономически, преди всичко със селскостопанското си производство. За да съчетае думите с дела, Хрушчов изу едната си обувка и заудря с нея по трибуната. Руснаците никога не преглътнаха тази излагация.

Ердоган не се събу, но заплаши Европа с 1 милион бежанци, част от които премести с автобуси от Сирия до границата с Гърция. Като член на НАТО, той поиска първо съдействието на Атлантическия съюз за войната която води срещу Асад, пропускайки факта, че по негова заповед турските танкове са нахлули в чужда държава, а не обратното. Генералният секретар Йенс Столтенберг лицемерно изрази съчуствието на организацията и предаде щафетата ръководителите на Европейския съюз. Урсула фон дер Лайен, която никога не би сложила фередже, дръпна на Ердоган едно "конско евангелие", което Корана не предвижда. Всички европейци са солидарни с Кириякос Мицотакис и ще вложат сили и средства за защита на гръцката граница, защото тя е европейска. Парите, които Европа давала на Турция - не стигали. Трябват повече. Никакви пари за Турция, докато Ердоган не си прибере обратно бежанците! Ледената среща в Брюксел трябваше да приключи с пресконференция. Тя се състоя, но в съкратен формат. Ердоган не посмя да се покаже на телевизионния екран с "празната си кошница". Турският президент напусна белгийската столица без да се сбогува с никого.

Турция е осемдесетмилионна държава. В нея всички турци не са националисти, нито сляпи поддръжници на Ердоган. Икономическата криза се чувства навсякъде. В Турция има истинска смела опозиция, въпреки че затворите са пълни с политически затворници. Резилът от Брюксел, военната агресия на президента в Сирия и Либия не са в полза на авторитета му. Десетки семейства са в траур, защото децата им се завръщат в ковчези от бойните полета. Навремето Никита Хрушчов загуби властта заради авантюристичната си политика. Много е възможно поради допуснатите грешки и международната изолация Ердоган да сподели съдбата на Хрушчов.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 63 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо ви

    108 20 Отговор
    Много точно казано. Браво!

    Коментиран от #27

  • 2 АМА ЩЕ

    37 8 Отговор
    ИМА ПЪК ПЪЛНО ДУПЕ ! ПОМАЧЕТО НЯМА ДА Е КАПО :)
  • 3 Хасан ибн Ал козички

    56 12 Отговор
    Ха-ха-ха забавно четиво,сега чакам адаша да скочи на амбразурата да брани агата.
  • 4 Някой си

    61 16 Отговор
    Ердоган е като един продавач от сергия на капалъ чарши и нищо повече.
    Че и докачлив, през ден съди някого, че го бил обидил........
    Имаше една история с един частен самолет пълен с пари, в който случайно пътуваше и синчето на башбакана балкански.....
    Бибитко баши този път нещо липсва от телевизора като велик умиротворител и приятел с Капалъ чарши баши.........
  • 5 гост

    57 22 Отговор
    Сега като затворят границите заради куранавируса ердосран ще се нааака тотално!!!!!

    Коментиран от #53

  • 6 Ердо

    35 41 Отговор
    Е поне не слизам от самолета с чанта била, и си нямам апартамент в Барселона, също така и не се пазаря с престъпни олигарси, и не ги пускам да бягат, ами си ги вкарвам в затворите

    Коментиран от #48

  • 7 Ердо

    34 34 Отговор
    Ама то това за вас не е резил да ви истипосват, министър председателя като барба ганьо на корицата, плюйте си срещу вятъра

    Коментиран от #8, #9, #13, #49

  • 8 Хасан ибн Ал козички

    49 15 Отговор

    До коментар #7 от "Ердо":

    Е ми то затова ,нашия и вашия са си първи дружки, защото са палячовците на света.

    Коментиран от #50

  • 9 Бойко

    44 11 Отговор

    До коментар #7 от "Ердо":

    И аз съм прост, и ти си простак, и затуй си уйдисваме!

    Коментиран от #26, #51

  • 10 ВАТМАН

    37 10 Отговор
    Празна глава с празна кошница
  • 11 Педант

    31 2 Отговор
    "В нея всички турци не са националисти, нито слЯпи поддръжници на Ердоган."

    Еех, език ти роден наш! Написалият горния текст явно е на "Вие" с българския език...
  • 12 Голем смях

    17 44 Отговор
    Ами че той и кремълския полуръст е същия дурак.Двама диктатора с мания за величие ,които ще свършат на бунището на историята.

    Коментиран от #14, #45

  • 13 боцмана

    34 9 Отговор

    До коментар #7 от "Ердо":

    И двамата са си лика прилика . Все едно , че гледам Бай Ганьо и Реджеп Иведик.
  • 14 Хасан

    14 30 Отговор

    До коментар #12 от "Голем смях":

    Не си прав ...Турция заедно с Запада решиха да сменят режима на Асад..Запада отхвърли предложението да се направи зона в Сирия и накара Ердоган да отвори и приеме бежанци и обеща подкрепа ..но не си соаза уговорката си
  • 15 Ердо

    22 21 Отговор
    Затова ли ви пращам маски и ваксини и зеленчуци, щот барба ви ганьо, не ви дава да си произведете, ще ви пратим и памперси, да не о ирисвате орталъка, и прах за пране и веро, щот производство за чудо и приказ имате

    Коментиран от #42

  • 16 Ердоган

    28 5 Отговор
    не е никакъв доган, ами се оказа най обикновена мисирка, като нашия, и затова си уйдисват на акъла.

    Коментиран от #52

  • 17 Турчина

    21 46 Отговор
    Политиката на Европа открай време е двулична спрямо Турция.Нещата се мерят с двоен аршин.Представете си,че 4 млн. са ви в държавата и вие с подаяния от ЕС трябва да ги храните и удържате.Ердоган чака години наред ЕС да вземе решение относно сирийския проблем и накрая се принуди да влезе със сила и да прочисти района,за да могат хората да се върнат по домовете си.Парите на лицемерна Европа са крайно недостатъчни.

    Коментиран от #25, #37

  • 18 Хасан

    19 33 Отговор
    Защо турците водят такава хуманна,човечна политика докато Европа се провали!?

    Коментиран от #19, #20

  • 19 Мария-Антоанета Емине

    27 9 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    Те са бедни. Те не могат да се справят като силна Турция. Те нямат хляб за ядене. Но...Като нямат хляб, да ядат пасти!
  • 20 турска хуманна,човечна политика

    33 9 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    Държaвният дeпaртaмeнт нa CAЩ публикувa дoклaд зa cъcтoяниeтo нa прaвaтa нa чoвeкa в Турция. Турция e oгрaничилa ocнoвнитe cвoбoди. Тoвa зacтрaшaвa върхoвeнcтвoтo нa зaкoнa. Прoблeмитe, cвързaни c прaвaтa нa чoвeкa, включвaт: Дoклaди зa прoизвoлни убийcтвa, cъмнeния зa cмърт нa зaдържaни, изтeзaния, прoизвoлeн aрecт и зaдържaнe нa дeceтки хиляди. Cрeд тях ca бивши дeпутaти oт oпoзициятa, aдвoкaти, журнaлиcти, чуждecтрaнни грaждaни. Имa и пoлитичecки зaтвoрници, включитeлнo избрaни cлужитeли и учeни. В cъщoтo врeмe cъщecтвувaт знaчитeлни прoблeми c нeзaвиcимocттa нa cъдeбнaтa cиcтeмa, тeжки oгрaничeния нa cвoбoдaтa нa изрaзявaнe, пeчaтa и интeрнeт, включитeлнo нacилиe и зaплaхи cрeщу журнaлиcти, зaтвaрянeтo нa мeдиитe и нeoпрaвдaнитe aрecти и други aрecти зa критики нa прaвитeлcтвeни пoлитици или cлужитeли, цeнзурa. Ocвeн тoвa cъщecтвувa ceриoзнo oгрaничeниe нa cвoбoдaтa нa cъбирaнe, cдружaвaнe и движeниe. Рeпaтрирaнe и мaлтрeтирaнe нa бeжaнци. Oгрaничeни мeрки зa рaзcлeдвaнe, прecлeдвaнe и нaкaзaниe нa члeнoвe нa cилитe зa cигурнocт и други длъжнocтни лицa, oбвинeни в нaрушeния нa прaвaтa нa чoвeкa. https://fakti.bg/world/454131-nov-konkurent-za-varha-v-turcia

    Коментиран от #21, #22, #36

  • 21 Хасан

    16 7 Отговор

    До коментар #20 от "турска хуманна,човечна политика":

    Хахаха....всяка страна която не се подчинява тотално на Сащ и води своя политика веднага е обявявана за такава ...а защо Сащ не праеяр натисл на Салма от Сарабия за убийството на разследващ журнслуст на Ню Йорк таймс в дипломатиоеско консулство????

    Коментиран от #23

  • 22 Хасан

    30 3 Отговор

    До коментар #20 от "турска хуманна,човечна политика":

    А защо Сащ не приема бежанци от Сирия за " защита на хуманни и човешки ценности"???
  • 23 Турчина

    23 12 Отговор

    До коментар #21 от "Хасан":

    Хасане,знаеш ли че в САЩ се извършват над 200 убийства годишно?Най-големия сериен убиец е американец-казва се Самюел Литъл-има 93 убийства...признати.Знаеш ли също така,че в Италия миналата година 200 жени са били убити от съпрузите си на ревностна основа.Италия,която е в ЕС...Турция има недостатъци,но светът трябва първо да погледне себе си,защото не вижда гредата в собственото си око.

    Коментиран от #29

  • 24 Честито на турците

    23 5 Отговор
    "Ще изпратя мигранти в Европа. Милиони мигранти. Европа ще ги храни сега. Аз говоря истината. Ще го направя. Ще ги изпратя всички там. Тогава ще видим как ще се справи Европа ..." Едно две три. .. десет пъти. Гърците в името на цяла Европа, му нанесоха силен шамар и отнеха оръжието на заплаха и изнудване от мръсните си ръце. Сега на колене ..
  • 25 Българина

    15 12 Отговор

    До коментар #17 от "Турчина":

    Смешно е представител на изповедание, в което е заложено, че може да лъжеш друговерци, защото те и без това били заблудени! Няма да коментирам вяра, в основата на която се твърди, че мохамед се възнесъл да ходи да бие кафенце с исус и т.н. Двуличие е да си в наро и да се бъзикаш със съюзниците си, после да купуваш оръжия от "врага", да нападаш държава и после да искаш помощ от съюзниците, с които си в пакт за защита, а не за нападение и на всичкото отгоре да прибереш парите на ес за бежанците, коити и без това не си имал намерение да задържиш, напротив, да ги пратиш да потурчват, чрез правене на мюсюлманпета на християнки и така да се множиш и да завзимаш света! Абе според мен тва " двуличие" малко граничи с шизофрения, особено като говоря за нация, чиито лидер в лицето на ататюрк е установил, че е генетично обременена да е с ниска интелигентност, което добавя още една психиатрична диагноза, под въпрос-олигофренизъм.

    Коментиран от #30, #38

  • 26 Turk

    8 11 Отговор

    До коментар #9 от "Бойко":

    OMG... Sravnqvate Erdoğan s Boyko... Erdoğan kolkoto e izvesten v sveta, Boyko ne e tolkova izvesten v bulgaria. Stiga veche ste mislili za Erdoğan. Toy moje vsqkak da se opravi. Mislete za vas si!
  • 27 Дедо ви Мраз

    15 3 Отговор

    До коментар #1 от "Дедо ви":

    празна кошница??? Пишете за празната кошница на тиквата и 30 млрд дълг, бюрокрация корупция и т.н.?????
  • 28 Смешно е

    8 22 Отговор
    някакъв народ,който е бил 700 години под чуждо владичество,да коментира Имперска народ.
  • 29 Анонимен

    8 0 Отговор

    До коментар #23 от "Турчина":

    Вярно е това.Няма по-ревниви мъже от италианците,особено в Калабрия,Сицилия.
  • 30 Turk

    9 8 Отговор

    До коментар #25 от "Българина":

    Vsichki znaem koe kokvo e. Zashto obache ne iskate da go priznaete, tova ne mi e qsno. Znaem, che Turciq e moshtna durjava vuv vsqko otnoshenie (ne pochvayte da mi obqsnqvate kakuv e bil RU, USA ili EU) i che se razviva vse poveche ot den na den; znaem che tezi igri praveni predi i sega, deto se pravqt v Anadola ne sa napraveni ot myuslyumani (prisistvirto na rusiq i amerika v siriq e dokazatelstvo za tova, poneje ne sa myuslyumanski durjavi) i vupreki tova vsichko iskate da unijavate pak Turciq i Erdoğan.

    Коментиран от #31

  • 31 Остави ги

    9 16 Отговор

    До коментар #30 от "Turk":

    Просто ги е яд,че изчезват,като нация,а Турция се развива и вече е с 2 трлн. икономика.Мислиш ли,че 3 млн българи са от значение в световен мащаб?Остави ги.Не им обръщай внимание.Нека си драскат мишките.
  • 32 Уйо Уев

    5 1 Отговор
    Българино, българино, на какъв език си писал цяла страница глупости българино? Кой те научи цяла страница изречение?
  • 33 Зайо Байо

    0 0 Отговор
    ... да пишеш?
  • 34 Ей турци

    26 9 Отговор
    С чуждестранните инвестиции, чуждестранните технологии и заемите от чужбина, станахте хора. Не го оценихте. Опитахте се да ухапете ръката, която ви храни. Отново ще станете кочина. Заслужавате го.

    Коментиран от #35

  • 35 Хасан

    5 14 Отговор

    До коментар #34 от "Ей турци":

    Твоето е робско съзнание ..
  • 36 Петар

    15 5 Отговор

    До коментар #20 от "турска хуманна,човечна политика":

    Америка и хумани права хахаха не за щитавам Турция но американците също не ги спазват какво правят в Сирия те не бомбардираха ли сирийци те кой краде сирийският нефт кой налага ембарго на други държави който са в окаяно положение и тънят в бедност заради тях Америка е виновна за тешката съдба на сирийският народ , америка трябва да бъде спряна от Европа всички Американски войници да напуснат Европа и арабските държави
  • 37 Чие двуличие

    20 3 Отговор

    До коментар #17 от "Турчина":

    Европа не беше причина за сирийската криза. Европа няма никаква полза от сирийската криза. Европа понесе тежки последствия от "арабската пролет". Турция внасяше нефт от ИД. Турция присвои територии от Сирия. Турция със съучастие на терористични групировки води военни действия срещу законното правителство на чужда територия без одобрението на Европа. Турция оцапа здраво там а сега иска Европа да ѝ избърше гащите. Стига наглост!

    Коментиран от #40

  • 38 Анонимен

    6 10 Отговор

    До коментар #25 от "Българина":

    българино българино,!!!..от самата статия се проличава, че авторът която публикува,свойте мнения изтъква своето презрение към турското общество, през неговите очи, е посо...чил само негативни неща спрямо Турция,???..като че ли повечето Християни който имат негативни отношения към другите етноси, боледуват от една и съща душевна болест,!!!.Това е синдрома да / "мразиш " / себеподобните , прокаран от дявола в сърцата на невежите хора???..по простата причина че тези хора са алергични към истината!!..Отидете и вижте сегашна Турция по времето на управлението на Ердоган,...идеялни пътища ,болници нови сгради, летиштето истанбул,..въобще цялата инфраструктурни промени са направени по времето на управлението на Ердоган.

    Коментиран от #47

  • 39 Нафърфорий

    5 9 Отговор
    Урсула фон дер Лайен, която никога не би сложила фередже -чада мои не само фередже че тури ми шербет че поднася( кат нашичкия) и кючек че играе джендърясаната ако чичката Сам и каже! Амин!
  • 40 Хасан

    5 9 Отговор

    До коментар #37 от "Чие двуличие":

    Европа беше част от коалицията която разби Афганистан, Ирак и Сирия ..и е редно бежанците да искат да дойдат в Европа за да си вземат откраднотото

    Коментиран от #44

  • 41 стоян георгиев

    6 3 Отговор
    случва се тва което казах че ще се случи .турция е съсипана от тоя ненормале геврекчия и съсипването продължава.бежанци,икономическа криза,жертви,а и изолация от съюзниците .всичко тва докара ердоган и то за многократко време.проблемите му обаче ще продължат да се трупат!
  • 42 Глупко

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ердо":

    Хахахаха баце доста си смотан да не кажа по грубо но вероятно точно определение! Чудя се какво ли представляваш? Че е велика държава Турция такава е, че има достойни работливи хора има, но защо защитаваш тоя изверг дето скапа битието на хората не разбирам! Явно си платен щото ако поне веднъж беше разговарял с гражданин на турция щеше да разбереш в каква репресия и рецесия живее обикновения човек. И за това вероятно ще си отиде. Да си жив и здрав но отвори очи!
  • 43 Info

    6 1 Отговор
    "300 джихадисти остават на границата и нападат нашите сили, полиция, военни и пожарникари, но също и европейците от FRONTEX, които са там, с помощта и ръководството на турската армия. Това се случва отново тази вечер. Обикновените мигранти напускаха. Но всички знаят, че няма да направят нищо. Досега не са успели да направят нищо. Това няма да мине. Няма да им бъде позволено да преминат през Гърция и Европа" / Гръцки министър на отбраната на гражданите, Михалис Хрисохоидис.
  • 44 Фггххййк

    2 2 Отговор

    До коментар #40 от "Хасан":

    Я провери пак кои си дадоха ИД и кои си сътрудничи ха с тях и после пиши глупости.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Фасил и Л..

    0 1 Отговор
    Ава сва хафтор на статия санким ша речеш га писала по време на ханално чешане с гръцко чушле И ах та и у оргазъм. Пез турското ми чушле е за ердоганчо и все челяд със харабско и гърчоляшко помашка българееща челяд
  • 47 ando

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Анонимен":

    vıri mu tsunkay gazo...po vremeto na ozal beşe dobre ...
  • 48 Свидетел

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ердо":

    Абе боико видях ами къде е кауна да видя дали е слезал от шипка Да не е останал в велика албания че до там ли я докара
  • 49 Ново

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ердо":

    По добре нахората в устата отколкото краката
  • 50 Радев

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан ибн Ал козички":

    Аз от албания се върнах с реотан а колега а с празни кошница
  • 51 Моя грешка

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бойко":

    Кауна каткому казали албания тои помислил че ще иде в америка и много се зарадвал нали си е простичък и на това бил доволен там му се евидяло като америка
  • 52 Ново

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Ердоган":

    Ама ядеш турската домами и друг зеленчук защо не чакаш от сибир да ти докарат плодове като видиш евтини турски продукти «да не казвам какво ти се отваря като градска тоалетна»
  • 53 Домакин

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Дънки ризи чорапи тенджери тегани ще станат на троила цена това ще стане също препарати и консерви ще ходиш за тоалетна хартия до москва
  • 54 цербер

    0 0 Отговор
    „ нито сляпи поддръжници на Ердоган." СЛЕПИ,а не сляпи.