Last news in Fakti

16 Април, 2020 11:44 3 884 14

За копърките и мисирките

  • мисирки-
  • копърки-
  • таксиметрови шофьори-
  • миролюба бенатова

По-леко със соченето на гилдии като прокажени. Журналистическата хич не е за хвалба...

За копърките и мисирките - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Втори ден на брифинга се задава въпрос от името на "една жена, която е била наплюта от таксиметров шофьор и се притеснява за здравето си". И сега от МВР не потвърждават наличието на такъв реален случай. Но втори ден се пита защо таксиметровите шофьори работят, изпълняват ли изискванията и тн.

Явно отговорът на Мутафчийски, че те са длъжни да носят маски и да дезинфекцират, както всички останали и подлежат на стандартни проверки, не е бил удовлетворяващ. Днес "въпросът на жената" вече има и допълнение, че "80% от таксиметровите шофьори са от малцинствата".

"Таксиметровите шофьори" са като "журналистите". Има копърки, има и мисирки.

Но има и достойни професионалисти, които в тази тежка за всички ситуация, без хора по улиците и без работещи в офисите, опитват да покрият някакъв минимум от лизинг/ рента, гориво, такса за адреси, покупки на маски и дезинфектанти и тн.

Чудя се защо някой се огледа в едното око на кьоравия. Може би, защото част от представителите на този бранш опитаха някакъв протест във време на извънредно положение?! Дали имат основание да искат нещо от държавата, е друг въпрос. Спорно е, предвид начина, по-който се осигуряват повечето от тях.

Но заради плах бунт да размахаш пръст през ПИК на един бранш, който е на командно дишане, не е мъжки подход.

Хората, които карат такси, не са измет. Те са тези, които до преди короната ви возеха на работа. Караха децата ви на училище. Взимаха ги оттам. Слушаха историите ви. Идваха навреме. Даже ви беше направило впечатление, че колите стават все по-чисти, музиката - вашата, а тези зад волана - спретнати.

И да, има шофьори от малцинствата. Как са станали шофьори, като част от тях не могат да четат и аз се чудя. Но, честно казано, половин България се чуди и как тези, които имат честта да задават въпроси в Министерския съвет, са стигнали до там. Така, че по-леко със соченето на гилдии като прокажени. Журналистическата хич не е за хвалба.

Автор: Миролюба Бенатова


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Той

    54 3 Отговор
    Браво,супер си

    Коментиран от #6

  • 2 От бранша

    41 5 Отговор
    Браво.
  • 3 Никола

    11 2 Отговор
    Хах, този сайт има ли поне една некопирана статия?
  • 4 месара

    11 35 Отговор
    стана бакшиш и почна да жащитава новите си колеги! а със сигурност се е зблъсквала с проблемите с такситата - нечистоплътни, не почистени коли, лъжат, и всичко което се сетите!

    Коментиран от #5, #11

  • 5 Шишо Бакшишо

    22 3 Отговор

    До коментар #4 от "месара":

    То щото месарите пък сте едно цветеее....масово удряте в кантара, от всяко кило липсват поне стотина грама, салама пълен с кокали, пера и човки. Месото старо, къпано с калиев перманганат, пък повечето е сланина и кокал, а пък летните месеци...едно такси е като представителен магазин за френска парфюмерия в сравнение с месарниците. Така че айде не е лошо точно ти и твойта гилдия да си позатраете малко...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гост

    4 1 Отговор
    Има много Камерунци в такситата,другите са супер и не дъни чалга,повечето коли са нови
  • 8 goni

    1 7 Отговор
    Разплаках се!:) Господи! Как до сега не съм забелязал таксаджиите?!:) Искрено съжалявам!:) Те найстина са света вода ненапита!:) Благодаря ти Миро Люба!:) Ти ме накара да прогледна!:) Господ Бог здраве да ти дава! Амин!

    Коментиран от #9

  • 9 Абе да те питам

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "goni":

    Ти да не си случайно балкански цингапурец...или днеска ти е рожден ден???...само питам де..
  • 10 Стар бакшиш

    8 1 Отговор
    Плюете бакшишите, и може би с основание..Аз преди петнадесетина години също бях'' бакшиш'' и се отказах.Защо ли??? Ами ще ви кажа-заради културни клиенти, които като вкарат две ракии и си мислят че света е само за тях, че бакшишът може да им е изповедник на простотията...Спомням си един случай...От Кооперативния на Люлин се качиха семейство с дете, паднало от пързалката на детската площадка, с разцепена устничка и избити зъби, пищи и се мята от болки. Искаха да ги закарам в Пирогов. Така и не разбрах, защо не искат да ги закарам до най-близката поликлиника или поне Трета градска..Все пак, поех риска и на авариики , с много рисково каране стигнахме.Не съм им искал пари, дори и да ми даваха , нямаше да ги взема.Но...дори не ми благодариха, даже мъжът изрита вратата като слезе...та оттогава разбрах какво л...йно е българина. Манах се след този случай, а за останалите простотии на българина като клиент мога трилогия да напиша.Ама не виждам смисъла...
  • 11 Хелиос

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "месара":

    Такси в Лондон Париж Бон Берлин Виена страхотна РАЗЛИКА но в цената,колко от нас които ходим в западна европа ползват редовно такси страхотни коли но и страхотни сметки, като забогатеем и почнем да плащаме като западняци ще имаме услуга като западняци,Герб са комунисти и трябва да бъде разрушен.

    Коментиран от #12

  • 12 САЛАМА НЕЙКО,НА НЕЙКО САЛАМА

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Хелиос":

    Нова кола не гарантира кчество на услугата .говори се за чистотата и маниерите на обслужване.

    Коментиран от #13

  • 13 Шишо Бакшишо

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "САЛАМА НЕЙКО,НА НЕЙКО САЛАМА":

    А как и с какви маниери се обслужват говеда....я ''зЕми ни свЕтни'' по въпроса , че ние сме си прости балкански цингапурци. Изнеси ни една лекция по етикет и маниери в обществото.
  • 14 Сърбин

    0 0 Отговор
    Много сигани дойдоха в такситата,а щом дойдат те йеби га