Last news in Fakti

25 Април, 2020 19:00 4 977 48

Коронавирус и лъжи: Приписват на Бил Гейтс пъклен план

  • бил гейтс-
  • конспирация-
  • коронавирус

Приписват на Бил Гейтс пъклен план: самият той бил предизвикал пандемията от коронавирус, за да постави под контрол целия свят. А всъщност именно Гейтс предупреждаваше най-настойчиво за това, което преживяваме днес

Коронавирус и лъжи: Приписват на Бил Гейтс пъклен план - 1
Снимка: БГНЕС/EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Никой друг не предупреждава толкова настойчиво и толкова отдавна за онова, което преживяваме днес: пандемията. Бил Гейтс вече от години пише статии, публикува видео обръщения и участва в научни форуми, опитвайки се да привлече вниманието на света към тази опасност. Фондацията, основана от него и съпругата му Мелинда, дари милиарди долари за подобряване на здравеопазването, за разработка на ваксини и в полза на Световната здравна организация.

Бил Гейтс многократно е разговарял по тези въпроси и с германската канцлерка Ангела Меркел. В тесен кръг той споделя, че почти не познава друг политик, който толкова да се интересува от темата, колкото някогашната научна работничка Меркел. В канцлерството пък се говори, че Ангела Меркел му отвръща с взаимност.

Легенди и лъжи

Непосредствено след избухването на пандемията Гейтс се държеше на дистанция. Покани за интервюта обикновено отклоняваше - навярно за да не излезе, че критикува правителствата, които дълго време не обръщаха внимание на неговите предупреждения. През последните седмици обаче милиардерът отново проговори.

Гейтс припомня най-вече за спешните стъпки, които трябва да се предприемат. Например: навсякъде по света да се подготвят необходимите капацитети за производството на ваксина. Когато ваксината е готова, трябва да се помисли и за справедливото ѝ разпределяне, включително в бедните страни, припомня още той. А към президента на САЩ Гейтс отправи критика заради решението му да спре вноските за СЗО.

Мелинда и Бил Гейтс

Колкото и да е парадоксално, в определени среди ангажиментът и предупрежденията на Бил Гейтс внезапно придобиват отрицателна натовареност. Приписват му някакъв перверзен план: искал да управлява целия свят и да упражнява контрол над всеки един човек. И дори сам бил предизвикал пандемията, за да продава ваксини и медикаменти.

Повечето от тези легенди идват от САЩ, където ги разпространяват крайнодесни активисти, различни медии и мрежи. Крайнодесните от „Алтернатива за Германия“ също подхванаха тези теории и обвиниха Гейтс, че иска да въведе „корона-контрол“ над хората и да подложи заразените на „дигитално сертифициране“. А в едно интервю от миналия месец Бил Гейтс казва всъщност следното: „Много труден е въпросът кои структури трябва да продължат да работят. Снабдяването с храни и здравните системи - със сигурност. Имаме нужда още от вода, електричество и интернет. Снабдяването с ключови продукти трябва да бъде подсигурено. Отделните държави обмислят все още какво трябва да продължи да работи. Един ден ще имаме и някои дигитални сертификати, от които ще се разбира кой е оздравял, кой наскоро е бил подложен на тест и кой е бил ваксиниран“.

С други думи: Гейтс говори за осигуряването на стоки и услуги от първа необходимост, но в социалните мрежи побързаха да го обвинят, че едва ли не искал да имплантира на хората микрочипове. Подобни лъжи влизат в лоша реакция с други познати конспиративни теории и така Гейтс бързо попада под подозрението, че иска чрез мрежата 5G и въпросните измислени чипове да контролира и направлява хората. На един германски сайт се появи твърдението, че целта била всеобщи ваксинации срещу КОВИД-19, чрез които „евгеници като Бил Гейтс да вземат властта над нашето здраве, над възпроизводството и смъртта ни“.

Дезинформация по време на пандемия

Всички лъжи по адрес на Бил Гейтс се основават на няколко кратки цитата, извадени от контекст и изтълкувани изцяло неправилно. А неговата фондация, която работи при пълна прозрачност, бива представяна като съмнителна и тайнствена мрежа с мрачни цели.

Анализ на вестник „Ню Йорк Таймс“ установява, че във Фейсбук има над 16 000 статуса за Бил Гейтс и вируса, които са предизвикали около 1 милион реакции и коментари. А в Ютюб около 5 милиона души са гледали десетте най-популярни видеа, разпространяващи дезинформация за Гейтс.

В обобщение: пандемията повлече след себе си и истинска епидемия от дезинформация. А Бил Гейтс се превърна в глобален изкупителен агнец на дръвника на конспиративните теоретици.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мъка

    112 3 Отговор
    Щом е от дойче зеле значи е точно обратното. Гея е виновен.

    Коментиран от #38

  • 2 ИНТУБИРАХА МЕ

    35 1 Отговор
    С ДВЕ ТУБИ ВИНО И ЕДНА ТУБА С РАКИЯ НА СЕЛО
  • 3 мафиотска поговорка

    103 1 Отговор
    "Няма случайни съвпадения"
  • 4 Новичок

    41 1 Отговор
    Тази статия я четохме вече.Хептен за мезе ни вземате вече,Пфу..... Нещо за някоя Бг. „звизда” няма ли да напишете,ехо венчето,мария и оня тишо спите ли? Много постно днеска,какво става с Глория оженихте ли я,някоя друга чалгарка не се ли съблече?
  • 5 Стига де !

    36 1 Отговор
    Тоя при Гешев , може и Гешев при него, нещо много почна да се отваря , да си докаже кинтите !
  • 6 Автор зеле

    50 3 Отговор
    Стигнах до авторите и спрях...
  • 7 ужас

    78 5 Отговор
    Ех, какво нещо са парите...от един беден очилат младеж, пишещ код в мръсен гараж, до мултимилиардер, фен на ваксините и теорията за редуциране на световното население.

    Коментиран от #43

  • 8 Рошко

    65 2 Отговор
    Евреин на евреин око вади ли, колкото и да мажете вие от дойче зеле, не можете да го скрие те, не може да се скрие те, краят ви наближава
  • 9 Търси

    50 2 Отговор
    Добре е, че пишете са това. Който има желание да потърси информация що за персона е Гейтс, ще му е полезна в бъдеще. Знанието на чужди езици ще помогне много.

    Коментиран от #31

  • 10 Шекспир

    66 4 Отговор
    В контекста на конспирацията да попитам.Как Били е научил за Ковид19 преди години че чак и предупреждавал като вируса атакува в края на '19г.

    Коментиран от #21, #30

  • 11 истина

    86 2 Отговор
    Дойче веле . Медия купена от Сорос която бълва постоянно фалшиви новини и пропаганда. Сега явно се е заела да оневини създателя на коронавирус . Но светът научава бавно но славно истината.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 no name no face no number

    51 0 Отговор
    DW лъжете както обикновено, като четох кви глупости писахте за НРБ си мисля, че и това са някакви подобни лъжи, а и щом хората казват, че Гейтс е лош и изкарва пари от фармация збачи са прави.Народа вунаги е прав медиите са продажни по цял свят.
  • 14 Бачо Киро

    62 2 Отговор
    Въобще не му го приписват. Бил Гейтс от години е привърженик на идеята за намаление на световната популация чрез ваксини и никога не го е крил. Има сума интервюта с него по темата. Фондацията му участва в Евент201 също. Дойче Зеле барем да не се пънат да отричат нещо, което никой не крие.
  • 15 Курбанколи Пардимогамедов

    43 2 Отговор
    Най голямата тайна на дявола е даразпространява ,че няма дявол.

    Коментиран от #28

  • 16 За мотиката

    39 4 Отговор
    Я се разровете малко из нета бре хора. Не са измислени чипове а реална технология и е факт от години. И я познайте от кого е разработена уж за справяне с вредни за организма клетки!
  • 17 Вейдър

    9 6 Отговор
    ТОВА е бъдещият Император ГЕЙТС ПАЛПАТИН!

    Коментиран от #32

  • 18 Townboy

    13 5 Отговор
    Дойче Веле е изключително тенденциозна медия, облъчваща ни с крайно леберални идеи. Не вярвам на нищо излязло от тях. Не вярвам и Бил Гейтс да се занимава да се прави на господ и върховен цар на земята, каквато роля му приписват напослесък.

    Коментиран от #20

  • 19 El chapo

    26 1 Отговор
    Той е само част от пъзела

    Коментиран от #27

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Анонимен

    9 3 Отговор

    До коментар #10 от "Шекспир":

    Споделиха ми статус от фейсбук на който има статия от 2014г със заглавие за коронавируса о какви симптоми се появяват от него..

    Коментиран от #35, #36

  • 22 ха ха ха

    29 4 Отговор
    Хайде тогава да го видим как ваксинира собствените си деца, със собствените си ваксини?

    Искам на дъщеря си да постави от HPV ваксините, които пробута и тук, искам да маркира сина си с квантовата ваксина, която е приготвил за нас - знаете ли, че милия той, никога не е позволявал децата му да бъдат ваксинирани?
  • 23 ха ха ха

    25 5 Отговор
    Ръцете му са оцапани с кръвта на милиони, без да му мигне окото и едно невероятно задоволство обяснява как спасява природата с ваксините си, той е БОГ, той казва кой да живее и кой да умре! Дой диктува събитията в СЗО, той нареди на СЗО да налага петвалентата, която веднага започна да убива - Индия, Шри Ланка, Виетнам и бедна ви е фантазията за какво иде реч! Той бил предупреждавал?!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ха ха ха

    14 4 Отговор
    Добре, че баща му го е направил милиардер, иначе щеше да изгние в някоя психиатрия... защото е психо, а си играе на доктор!

    Такива са всички деца, които не са си играли когато е трябвало ;)
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Некой си

    10 0 Отговор

    До коментар #19 от "El chapo":

    Има доста хора над него, които са и по-богати.

    Коментиран от #29

  • 28 Има и друг

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "Курбанколи Пардимогамедов":

    номер... Преправя се на "светъл" ангел.
  • 29 Гост

    18 0 Отговор

    До коментар #27 от "Некой си":

    За тези среди парите не са фактор определящ положението кой е по-богат,защото те през парите ни контролират и манипулират,като те печелят от контрола над нас.
    Парите се печатат и на тях им е ясно как работи измамата с банките и лихвите и защо постоянно живеем с дългове и влизаме постоянно в нови такива и това е един опорочен кръг в който от години се въртим и циклим.
  • 30 Анонимен

    7 18 Отговор

    До коментар #10 от "Шекспир":

    корона вирусите не са нищо ново бе, гений. те си съществуват от край време. но тъй като вирусите мутират, в момента се борим с нов щам на вируса, с който не сме запознати. ковид-19 е името на болестта, причинена от вируса. бил гейтс (както и други учени) чрез проучвания от предишни зарази е предвидил именно това - опасността китайския пазар на екзотични животни да предизвика мутация на вирус от животни към хора. няма абсолютно нищо чудато или подозрително в неговите предвиждания. вместо да изпадаш в конспирации можеше бросто да цъкнеш в гугъл и да си отговориш на този въпрос за 2 секунди.
  • 31 ква да е персона

    20 3 Отговор

    До коментар #9 от "Търси":

    Бил Гейтс и Нелсън Рокфелер са 7-ми братовчеди! Източник: Family Relationship of Bill Gates. Мисля ,че е достатъчно.
  • 32 Ханс Соло

    15 0 Отговор

    До коментар #17 от "Вейдър":

    На другото еврейче Джефката Безос е определена другата роля - да осигурява храната в света. "мазон" на иврит значи храна.
  • 33 Просто питам

    14 2 Отговор
    Аз ако те предупреждавам 3 години, че ще те оберат, примерно, или че ще ти запалят колата и накрая това се случи, кой ще е първият заподозрян? А аз дали не съм го правил само за да си измия ръцете и да ти кажа после: Видя ли? Аз казах ли ти?
  • 34 Факт

    21 2 Отговор
    Говорим за човек, който от години говори за намаляване на населението. Човек, чийто ваксини убиват и вредят на хората! Това е Антихриста, хора! Събудете се!
  • 35 Каун

    5 2 Отговор

    До коментар #21 от "Анонимен":

    Те корона вирусите са 40 вида, знаеш ли от коя година са открити, я най-добре спри да се филмираш и си гледай мулти филм четата, още ти е рано за сериозните неща!!!

    Коментиран от #39, #40, #41

  • 36 Аз съм реалист

    4 3 Отговор

    До коментар #21 от "Анонимен":

    Ей тоя Фейсбук ще ви изяде главите на всичките!!!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Абсолютно

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "мъка":

    те подкрепям! Не само дойче веле, но и 90% от световните медии са собственост на ротшилдите и компания, в която влизат и бил гейтс и сорос! Гейтс е създателя на корона вируса, той вече има и "ваксината" и целта му е затриване на 6 милиарда население, но по-страшното е, че той не е сам, а зад него стои световното правителство!
  • 39 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Каун":

    Д-р Щефан Ланка – немски вирусолог и молекулярен биолог – в края на осемдесетте години на миналия век открива вирус в морската вода (във водорасли). Докато изучава вируса той прави забележително откритие – вирусът във водораслите се самовъзпроизвежда в тях, напуска ги и се възпроизвежда в други водорасли от същия вид без да ги уврежда. Така д-р Ланка открива, че вирусите не увреждат организма на гостоприемника си, както се предполага, а имат спомагателна роля във взаимодействието на клетките.



    Това е в пълно съответствие с откритията на д-р Хамер, който открива, че микробите не причиняват болести, не увреждат организма и имат подпомагаща роля. Той многократно наблюдава, че организмът ни не се нуждае от вируси за лечебните процеси и ако те действително съществуват, то (подобно на бактериите) биха имали подпомагаща роля.



    Д-р Ланка: „Вирусите са части от прости форми на живот. Те НЕ СЪЩЕСТВУВАТ в сложни организми като хора, животни или растения.”



    В биологията водораслите не се считат за растения!
  • 40 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Каун":

    Могат ли вирусите да се реконструират генетически?



    Д-р Ланка: Вирусът на грипа никога не е бил изолиран. Не са изолирани и генетични субстанции от него. Това, което е било направено е да се мултиплицира генна структура, като се използва биохимичният метод за размножаване, наречен „полимеразна верижна реакция”. С този метод е възможно и да се мултиплицират произволно нови, досега несъществували къси части от генни структури ... Именно тази, изкуствено създадена генна структура се представя за вирус ... Ето така се случва всичко. Но целият свят вярва, че вие можете да реконструирате вируси в лаборатории.

    Въпрос: Как един лаик може да провери това?

    Д-р Ланка: ... Най-лесното е да се попита в коя публикация може да се открие снимка от електронен микроскоп на този предполагаемо пресъздаден вирус. Няма такава.

    Коментиран от #42

  • 41 Анонимен

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Каун":

    "Те корона вирусите са 40 видa" нали и аз това казвам бе каун. научи се да четеш. интересно как вие сте тези, които вярвате на всяка конспирация и измишльотина, която прочетете във фейсбук, а пък аз съм бил филмирания 😂. май ти трябва да намалиш филмите.
  • 42 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Гост":

    Въз основа на откритието на д-р Хамер за Четвъртия биологичен закон и полезната роля на микробите по време на лечебната фаза, бактерии, гъбички и вируси не могат вече да се разглеждат като причина за „инфекциозните заболявания”.



    Дилемата, в която се намира днешната медицина е, че като не могат да разграничат двете фази на всяка СБС програма, лекарите виждат само втората фаза, защото микробите са активни само по време на лечебната фаза. И понеже дейността на микробите е свързана с подуване, висока температура, възпаление, загнояване, отделяне на секрети и болка, то те се определят като „патогенни” и причина за „инфекциозните заболявания”.



    Но не микробите причиняват „инфекциозните заболявания”. Напротив, нашият организъм използва микробите, за да оптимизира лечебния процес. От гледна точка на това ново разбиране, понятието „инфекция” само по себе си става излишно.
  • 43 Extraterrestrial Biological Entity

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "ужас":

    Хич не е бил бедно очилато момченце, виж му родата по бащина и майчина линия
  • 44 Марто Николов

    2 1 Отговор
    Хората се събуждат и вече не вярват на лъжите ви еврейски мекерета!!!
  • 45 Code8X

    3 2 Отговор
    Аз като компютърен програмист разсъждавам така:
    - Ако аз издам мой софтуер който НЕ е безплатен, и стана милионер от продажбите ми, няма логика да решавам да намалям населението на Земята, защото ако изтребя хората, то тогава кой ще купува софтуерните ми продукти?!
    Сега някои ще кажат че Бил Гейтс вече е милиардер, той се е наял, дори печели не толкова от продажби колкото от лихви...
    Дори и така да е! Няма логика Бил Гейтс да е решил по "собствено желание" да намаля населението на Земята. Това е дело на Масоните и Илюминатите! Бил Гейтс е просто филантроп, който е по скоро загрижен за оцеляването на човечеството!

    Коментиран от #47

  • 46 Всяка статия в защита

    3 0 Отговор
    на Б.Гейтс, си е чиста проба негова работа .. някой да е доказал че не стои зад подобен пъклен план .. даже намали цената на Win10 i и MS Office за да направи БигБрадъра по-ефективен
  • 47 Панчито

    0 1 Отговор

    До коментар #45 от "Code8X":

    Аз като твой колега бих казал, пие виждам голяма логика в думите ти. Бих допълнил, че Бил Гейтс не е първа младост. Не виждам причина да се прави на господ и да решава ей така без причина да намалява броя на населението на земята.
  • 48 соросоидни кърлежи

    0 1 Отговор
    много думи, ама вашите фенове от махалата не могат да пишат и да четат, кажете го на нерес сорос и нпо кърлежи..а инак и аз не вярвам че гейтс ще забърка в такива дребни незначителни неща..