Last news in Fakti

30 Април, 2020 15:58 68 123 171

Борисов ще изгори като факла

  • ренета инджова-
  • бойко борисов-
  • коронавирус

Мнение на Ренета Инджова в интервю за Радио „Фокус“

Борисов ще изгори като факла - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ренета Инджова, министър-председател на назначеното от президента Желю Желев служебно правителство, в интервю за обзора на деня на Радио „Фокус“ „Това е България“

Водещ: На извънредно заседание в Народното събрание министър-председателят Бойко Борисов отчете успехи в свързаната с коронавируса актуална обстановка у нас: видими резултати в битката със заразата с най-малко починали и заболели, работеща икономика на пълни обороти в много сектори - в селското стопанство, строителството, IT сектора, а за следващия месец той се ангажира, че ще заработят 250 автомобилни завода. Според него, с мярка 60:40 се очаква да бъдат запазени 120 хиляди работни места. Тук времето е бъдеще, но важното е, че премиерът се ангажира. Не чухме обаче за ясни механизми за прозрачност, отчетност, ефикасно и отговорно използване на използваните средства. Не разбрахме дали предприетите действия за укрепване на здравеопазването и за обезпечаването на социално-икономическите последици в България са отговори на сериозността и мащаба на кризата и най-вече на очакванията на българите. Що се отнася до предложения ден по-рано от президента Румен Радев публичен регистър за отчитане на изхарчените средства в борбата с коронавируса, при регулярна актуализация на разходите, критериите за одобряване и източниците на финансиране, идеята се оказа игнорирана дори от опозицията в лицето на издигналата го за поста партия - БСП. Не се чу и за още едно предложение на държавния глава – да се забрани държавна финансова помощ за офшорни фирми, както и за такива, които имат дъщерни дружества, регистрирани в офшорни зони. За това пък не се спомена и дума, като се разбра, че се случва точно обратното. Изобщо изслушването на министър-председателя Борисов заедно с парламентарния дебат не предизвикаха новини. Не чухме нищо, което премиерът да не е казвал и друг път – това от журналистическа гледна точка. А от управленска? Поканих за анализ министър-председателя на назначеното от президента Желю Желев служебно правителство Ренета Инджова. Проследихте ли извънредното заседание в парламента и какви впечатления ви предизвика то?

Ренета Инджова: Да, разбира се, че го проследих. Все едно, че беше продължение на сутрешния брифинг, защото практически обхватът, подходът и кръгът на вижданията и на позициите на министър-председателя, макар представени пред парламента, не е по-различен от това, което той прави всекидневно. Което означава, че няма дори идея и представа за тези обществени очаквания, които казвате вие не са реализирани до този момент. Това не са просто очаквания на българите, защото ние сме свикнали да не се сравняваме с други, но в случая кризата е глобална, планетарна и механизмите, които всички над 130 държави прилагат, са едни и същи, и всичките те включват освен онова, което ни брифингират всяка сутрин, по-важно е защитата на населението в медицински, в социален и в сигурността на живота им смисъл. Нещо, което българското правителство до този момент не само, че не е поставило на дневен ред, но то мисля, че се пренебрегва до степен, в която е престъпна.

Водещ: Г-жо Инджова, не е ясно, какви са изразходваните досега средства. С какво си го обяснявате?

Ренета Инджова: Аз се чудя, защо сега се появи този въпрос за незнанието, какви са средствата, които държавата използва. Ами това е практика, която се е утвърдила, която в много от годините, през които минаваме, тя е потъпквана като изисквания за одобряване на бюджета, като анализи, като отчети на извършвани разходи. Спомнете си, не знаем къде отиде Сребърният фонд; не знаем, къде отидоха от първото правителство едни пари на Здравната каса; не знаем, какво се случва с държавния дълг. Ето днес е излязла информация, която за публиката дава само 1% на 52% е общият брутен дълг на страната, което е нещо, което досега сме се хвалили, че е наполовина по проценти. Сега, ако кажете на Борисов, той ще каже: „Знаете ли колко много порасна БВП?“ Това, че е пораснал, е възможно да има и допълнителни увеличения на дълга, но когато те са вложени там, където една икономика да се развива и расте, те се превръщат после в растеж, данък и в крайна сметка в развитие. Но ние тези неща ги имаме – увеличава се дългът, но при липса на инвестиции, изтичане дори на чуждите инвестиции от страната, възниква въпросът: къде отиват тези средства? И вие днес питате за коронавируса средствата. Ами те всичките средства на публичния сектор и на държавата по този начин се разходват.

Водещ: Ние не питаме само за коронавируса, г-жо министър-председател, ние питаме изобщо: къде са парите. Преди вируса се оказа, че имаме 1 милиард повече, а сега се оказва, че имаме минус 4 милиарда по-малко. 5 милиарда са неясни. Какво се е случило с тях?

Ренета Инджова: Така. В парламента вие не чухте да се поставят тези въпроси. Аз смятам, че дори още по-формално протече парламентарното заседание, отколкото брифингите. Защото на брифингите все пак се намира някой, който да зададе въпрос смислен, съществен и контролиращ. Днес и това нямаше. Възниква въпросът: кому е нужно да се приеме Закон за извънредното положение?

Водещ: При положение, че на извънредно парламентарно заседание нищо извънредно не се видя, нито разбра?

Ренета Инджова: Никой не се интересува от тези, които трябва да осъществяват парламентарен контрол, институционален контрол, медиен контрол върху разходите на държавата ни. Значи, законът е необходим, защото статусът, в който е страната при условие на извънредно положение, започва да става много критичен. Тоест, чрез извънредни мерки трябва да се отговори на въпроса – били ли са те полезни и ефективни или не? И понеже отговорът се предполага, че ще е отрицателен, защото или примерно са били тези мерки, защото нямаше пит, или са били направени, за да се прикрие едно бъдещо състояние на нещата, когато ще стане ясно каква е била системата от мерки, които са прилагани. Така че в двата случая Борисов и началникът на щаба щяха да бъдат отговорни. Вие знаете, Борисов какъв маниер има, когато е необходимо чейнджването на позициите добрият-лошият – в един момент то се превръща в освобождаване на Борисов от отговорност. И понеже щабът всъщност няма никакви прерогативи и действително не може да носи отговорност, защото е фриволен орган, най-добре е за Борисов да прехвърли тази отговорност върху колективното тяло парламент и приет от него закон, а вие знаете, че у нас закони има, но контролът и отговорността по тяхното изпълнение много умело биват анулирани. Тоест, неприлагани.

Водещ: Ако ви разбирам правилно, според вас, коронавирусът и ажиотажът около него в България е използван като смокиново листо за това, което всъщност властта върши, така ли?

Ренета Инджова: Разбира се, и винаги се намира едно такова смокиново листо, което с привидни загрижености и мерки, спасителни програми всъщност се осъществяват тривиални действия. Тези действия ще бъдат прехвърлени винаги по избрани критерии и хора, защото знаете, когато дойде криза като тази, със спирането, с „шът даун“, с блокаж на производството, ще започнат на безценица да си прехвърлят помежду си бизнеси. Тези неща се съчетават с желание например да се влезе в Еврозоната. Вижте какво желание – на връх цялата безизходица, в която цялото общество в момента се намира поради липсата на всякакви планове – нито краткосрочни, нито средносрочни, да не говорим за дългосрочни, изведнъж ще влизаме отново в Еврозоната.

Водещ: Какво е обяснението? Например, Стив Ханке коментира: „Отчаяният устрем на България към „чакалнята“ на ERM II е като фарс“.

Ренета Инджова: Да. Ние днес гледаме сюрреалистични филми на парадокси, филми на фарсове. Когато един приятел и доброжелател, направил много и за световната икономика и за успеха на валутния борд в страната, нарича ситуацията така, а проблемът е, че Борисов се прави, че не забелязва това, а всъщност за втори път вече му се казва, че това, което прави, е повече, за да хвърля прах в очите на българската публика, отколкото да отговаря на определени изисквания, които да са направени от европейска страна. И първия път, и сега той няма никакви анонси да направи това. И преди да ги има, вие знаете, Европейският съюз се намира в условия на дълбока финансова криза и дългова криза, която ще породи война на Севера с Юга. И в тази война Борисов иска да влезе като пожарникар, ами ще изгори като факла, защото след Брекзит, след гръцката преди това криза, която още не е преодоляна, влизането на нови страни в еврозоната е опасно. И забележете, има ли други, които в момента при тази криза, при това обособяване на държави в рамките на Европейския съюз, при това деление на централни и периферни, на северни и южни държави, има ли някоя друга, която е тръгнала да си сменя валутата с евро.

Водещ: Ние сме винаги изключение, г-жо министър-председател. Ама винаги.

Ренета Инджова: Ние сме изключение, защото винаги у нас изпъкват особените специфични интереси на управляващата класа, а тя има интерес да направи това.

Водещ: Какво ще се получи за България, ако страната ни влезе сега в „чакалнята“ на Еврозоната? Изобщо ще може ли да влезе?

Ренета Инджова: Тя няма да влезе. Но това Борисов да прави опити, да предлага цялата политическа класа в сервилна поза, че това го иска, е достатъчно за дискредитирането и внушаването на недоверие. Нека да се оправи там с проблемната банка, да не я наричаме коя е – всички знаят коя е, нека БНБ вместо да дава по 1% спрямо февруари на предишната година, то също прилича на брифингите сутрин колко са починалите в една ужасна и нищо незначеща статистика – същото прави БНБ. Нека да си направи БНБ анализите на онова какво представлява паричното състояние, политиката и дълговата проблематика на страната пред Европейската централна банка, но и пред българското общество, защото помним как по времето на КТБ БНБ мълчеше. Същото е и сега.

Водещ: Г-жо Инджова, обаче ако сега за пореден път дойде поредно отлагане за влизането ни в „чакалнята“ на Еврозоната, какви биха били последиците?

Ренета Инджова: Ама то може в „чакалнята“ да се стои безкрайно. И ще започне едно играене на пазар. Неща, които суаповата операция която са му дали на Борисов сега, тя е защото Европейската централна банка му дава, колкото да кажем иска евро. Но той иска тези неща докато е в „чакалнята“ сам да си ги прави. Играе му се, както като фондов брокер.

Водещ: Какви биха били последиците от такава игра във финансов план за България?

Ренета Инджова: Те няма възможност да се оценят. Една неразумна мярка как да я оценим разумно и да ѝ търсим реалистично последиците? Достатъчно би трябвало да бъде за българското правителство, че и от Европа, и от САЩ получава сигнали, тези неща колко са опасни. Но той понеже разчита на приятелите си от едни институции, които отдавна са в криза, да не започваме от Световната здравна организация към ООН, да не започваме със самото ООН, да не продължаваме с Международния валутен фонд и Световната банка, и нашите афилиации към тях, това са все институции, които може би създават илюзиите в сънищата на българското правителство. Но нещата в света са на границата на абсолютен прелом във финансово отношение, в международния икономически и политически, и геополитически вид. Неща, които ми се струва, че българското правителство въобще не осъзнава. Фактът, че ще използва коронавирусната ситуация да даде преимущества на футболни съюзи в 60:40, на застрахователни компании, на колекторски компании, които даде на ББР и т.н., само означава, че не сме разбрали, че коронавирусът е преломен пункт, от който нататък светът няма да се движи по законите на Борисов.

Водещ: В резултат на това, което казвате, и на вашия анализ, какво произлиза за България? Може би правителството няма да реагира на посочените от вас сигнали, но какво ще се случи в реално време?

Ренета Инджова: Аз не трябва и да говоря, защото винаги ще бъде обратното. Тоест, би трябвало да се говори неправилното, за да се извършват обратно правилните истини. Но какво ще бъде в България? България за пореден път ще рефренира на процесите, които стават в света, очаквайки по Тодор Живковски да се сниши, да отмине бурята, да се разсеят облаците, да се понесат най-големите щети, а пък тя като периферна страна, ако може да пострада най-малко. Но основният проблем на България е, че тя няма икономическия суверенитет, в смисъл да има основни икономически фундаменти, които да я поставят с относително независимо на световната арена. А би могла да ги има, защото има естествени икономически преимущества, които трябва да бъдат използвани. Значи, едновременно се казва: „Отивайте да садите картофи на село“, а пък като тръгнат с колите и може и да останат за целия период на кризата, защото вече са уволнени тук, той ги спира на пътя, после не ги пуска да се върнат. Това са неща, които в рамките на една държава не може да се правят така безразборно. Или ще има политика, която освободените ще ги насочи, мотивира и даде съответни стимули да започнат да се занимават с неща, които са сравнително независими от света, за да можем да преминем през този период.

Водещ: Как в България властта ще припява на световните процеси при положение, че ние нямаме стабилна икономика? Както казвате, нямаме здрави икономически фундаменти. Как?

Ренета Инджова: Точно така.

Водещ: Какво ще се случи, като нямаме пари? Не произвеждаме, не работим?

Ренета Инджова: Ами този въпрос трябваше да бъде зададен в парламента не само от опозицията, от коалиционните партньори на правителството, защото те са афиширали национална отговорна и патриотична позиция, а сега е времето на националните държави, както днес Стив Ханке казва, че неговият ментор и близък до семейството Фридрих фон Хайек, а Фридрих фон Хайек е основателят на теорията и практиката на националното стопанство, значи, светът се връща към основанията на националното строителство, стопанство, икономики, взаимовръзки в рамките на национални комплекси. Ние тук седим и за някакви ишлемета чакаме да бъдат подновени. Ами че тези автомобилните заводи може да не работят в тази конфигурация, в която бяха досега, защото нови енергоизточници идват, нови поколения – идва пета технологична вълна. Добре че „Фолксваген“ не му дадохме достатъчно тук реверанси, та не се настани тук. И той не за това не се настани – ние щяхме да дадем каквото и да поиска. С други думи, когато ще се купува фабрика, тя не трябва да се чака на 8 септември.

Водещ: Да, взехте ми мисълта, буквално това си помислих – все се случва така. Каква е нашата участ – все на 8 септември купуваме фабрики?

Ренета Инджова: А сега, когато е нужно да търсим чужди инвестиции, които да влязат в страната, защото страната, тя абсолютно се декапитализира, ние сме тръгнали да искаме да вкарваме еврото. От Европейската банка би трябвало да търсим съучастия в акционерни, в стопанството, намиране на стратегически, макар и частични партньори, които да създадат определена сериозност и надеждност на начинанията тук.

Водещ: Премиерът съобщи вместо това, че в кабинета работят по закон, който да включва само мерките без коронавируса, без да има извънредно положение. Вижте, в каква въртележка ние се въртим, докато около нас бушуват бури.

Ренета Инджова: Този закон е необходим, за да може ограниченията, които досега смятахме за временни, да станат постоянни. Това е начинът, по който една държава усилва присъствието си, натиска и репресиите, които оказва върху обществата.

Водещ: Министър Горанов съобщи още, че се работи върху пакет от мерки, който трябва да действа и след преминаване на извънредното положение. Е да де, но ние не виждаме мерки, които действат сега, пък камо ли след извънредното положение, ако те трябва да са икономически и финансови.

Ренета Инджова: Вие отговорихте на този въпрос.

Водещ: Не, аз се питам.

Ренета Инджова: Когато нещо не съществува, и да питате сега с какви думи можем да кажем, че то съществува – няма. Те трябва да решат така, както са се събрали Горанов, Борисов, правителството коя функция препрочита – бирническата на държавния бюджет, на данъците, или лихварска. Ако питате Борисов, той предпочита лихварската – иска да влизаме в зоната, да извършваме операции с валути. Иска да раздава кредити, а не субсидии, инжекции, държавни помощи. Защото ако прави тях, трябва да раздава чрез държавата и да контролира онова, което дават чрез банките – „Ние банки, те са наши хора, така ще ги раздаваме кредитите, както е изгодно“. Че то се знае, че и досега участието в проекти се одобрява от банките. Банките одобряват проектите на определени участници. Значи, Борисов иска да е лихвар, но лихвар при положение, че няма да има икономика, няма фиск, няма данъци. А парите в съвременния свят нямат друго основание, освен данъците от населението. Ще дойде може би време с новия световен ред златно спестена отново основанието или някакво друго квазизлатно, но отново сериозно обезпечено, но сегашните пари имат за обезпечение единствено данъците от населението. Ако вие населението го затваряте в къщи и няма то да работи, а пък не взимате данъци от онези, които са фаворизираните, които държат основно икономиката, как ще станете бирник? А като не станете бирник, на кого ще раздавате кредитите, с които искате отново да правите фиск, бюджет и да събирате данъци? С други думи, Борисов е като „две души се борят в една и съща плът и копнеят за раздяла“ – пак до Гьоте стигнахме.

Водещ: Правим, струваме до европейските класици отиваме. То и за това вероятно си мисли властта, че може да ползва Европейската централна банка като роднина, но там едва ли са с такива настроения.

Ренета Инджова: Не, вижте сега, там е възможно да се заиграват един с друг т.нар. по между си „колегии“. Така пускат разни партенки, някакви неща. Всичко това е допустимо. Но да казваш, че ще се закачиш за водопровода на Европейската централна банка при положение, че водопроводът от Мало Бучено до Перник се превърна в гейзер. Имаше специалисти, без да съм специалист съвсем в навечерието, когато сравняваха проекта „Джерман-Скакавица“, който построих по мое време, с неговия, аз директно казах, че водопроводът не може да работи, просто защото има да мине хълм. За да мине този хълм, ще е нужно такова напрежение, че той не може да издържи на помпите, които ще сложат от двете страни. И сега този пример на заровени напразно пари, както във всички други инфраструктурни проекти, без ефективност, без изчисление на ползи, на вложени средства. И за водопровода – кой водопровод, коя банка? В момента има да се споделя дългова отговорност на целия Европейски съюз, защото той също както Борисов управляваше бюджетите си. Може ли на фондова основа да се управлява цял континент? Внасяме вноски, и после от вноските 28 комисари решават но кого колко, на калпак какво ще се даде. Дойдоха ли един път да проверяват какъв е механизмът, по който ги използват тези пари? Кои са циклите, които въртят и които недостигат до развитие на икономиката като цяло? Че санкциите са в полза на тези, които дават парите и рециклират обратно в тяхна полза, че ги нямаше механизмите, по които да се разбере сее ли се, не се ли сее, къщите за гости ли са, за крадци ли са, за какво са?

Водещ: Или за балдъзи.

Ренета Инджова: Да.

Цоня Събчева


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 218 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 2 месеца и почват игрите на глада

    439 39 Отговор
    Само парите на гастърбайтерите крепят още тоя потъващ кораб.

    Коментиран от #8, #16

  • 2 макдоналдс тръмп

    402 33 Отговор
    БОЧЕ,МНОГО СГЪСТЯВАТ ОБЛАЦИТЕ ЧЕДО ...НЕ Е НА ДОБРО
  • 3 За Българите

    430 27 Отговор
    Не той ние изгоряхме през всички тези години,където ги търпим

    Коментиран от #150

  • 4 опорна точка

    72 374 Отговор
    От 11 години го палят всевъзможни келеши, амаа...очертава се още един мандат.

    Коментиран от #10, #90, #143

  • 5 МИЛЕНЕ ще те помним ВЕЧНО

    373 41 Отговор
    ГЕРБ му затвориха устата за винаги, защото беше НЕУДОБЕН.
    Смел журналист, който постоянно изобличаваше от екрана лъжите и кражбите на ГЕРБ, както и постоянните им далавери с обществени средства.

    Коментиран от #130

  • 6 Жоро

    152 19 Отговор
    Ми той каза че ще се откаже от властта и ще хвърли шапката
  • 7 ПШНЛХПДРС

    249 29 Отговор
    А дано изгори заедно с щаба
  • 8 Последния софиянец

    207 12 Отговор

    До коментар #1 от "2 месеца и почват игрите на глада":

    Гастербайтерите останаха също без работа.

    Коментиран от #11, #17

  • 9 Пурко

    267 24 Отговор
    Да връща окрадените милярди и да се пали

    Коментиран от #66

  • 10 отец Игнатий

    76 332 Отговор

    До коментар #4 от "опорна точка":

    Червените шамани вече 11г. вещаят Ад за Борисов, но той продължава да управлява в интерес на България.

    Коментиран от #45, #110, #127, #165

  • 11 2 месеца и почват игрите на глада

    237 24 Отговор

    До коментар #8 от "Последния софиянец":

    Затова след 2 месеца ще сме всички на майдана като свършат и последните парици, ако допреди това не са ни ги окрали.
  • 12 зьцж

    193 14 Отговор
    Да не изчезне и тази статия, като другата за корупцията на КПК-тата

    Коментиран от #71

  • 13 Маркиз дьо Отзад

    320 30 Отговор
    Г-жа Инджова - НАЙ-ГОЛЯМАТА, затова и Системата я изхвърли!
  • 14 Тъжната истина

    235 21 Отговор
    Няма да изгори! Нали е пожарникар, подсигурил се е с пожарогасители, дюшеци, дето падат тия от високите етажи при евакуация, въобще оплел си е кошницата. Обикновеният народ огън го гори от сутрин до вечер– без работа, без пари, без нормален живот.

    Коментиран от #70

  • 15 Boy&Co ltd

    309 49 Отговор
    За тази жена гласувам с двете ръце. Препоръчвам на Слави Трифонов да обяви министрите си месец преди парламентарните избори. И ако все още няма идея кой да е министър прецедател, то Ренета Инджова е човекът. Кочината трябва да се изчиства вече.

    Коментиран от #18

  • 16 Крепяха

    167 16 Отговор

    До коментар #1 от "2 месеца и почват игрите на глада":

    Защото тия къде пращаха си дойдоха, тия къде са се устроили навън не пращат, а Борисов е най удобния послушно на Брюксел и Коняк колкото и да ви е тъжно. Как да ви се обясни че за всичко което се случва в България сценария го пишат други.
  • 17 див селянин

    113 19 Отговор

    До коментар #8 от "Последния софиянец":

    Те, гастарбайтерите знаят и 2 и 200..тях не ги мисли, те знаят как да оцелеят. Мисли ти какво ще правиш , че както те мързи да гледаш, кАмо ли да насадиш два стръка домати, че да има ко да ручат децата ти..глад се задава.

    Коментиран от #20

  • 18 Последния софиянец

    253 25 Отговор

    До коментар #15 от "Boy&Co ltd":

    Наистина голяма рядкост е интелигентна жена в българската политика. 99 % са калинки и любовници.

    Коментиран от #34

  • 19 hummingbirds

    10 60 Отговор
    Ти, който си благословен сред своите и Душата ти е добра.
    На критиката нито да тъгуваш трябва, нито да гневиш.
    Учи се Ти на мъдрост, от грешките ти, виж.

    Слава на Господаря на световете.
    Вечният ни Отец сега е на около 11год. според неговото броене и ще твори тази вселена 100г. според неговото броене.
    Около 12 часа от неговата работа са безброй милярди години на Земята.
    Той е Върховният командир и Господар на всички майстори на Силите, Бащите на човешките родове.
    ТЕ ми се откриха и учат по тяхната милост уважаеми.
    Моята молба и воля е да изпрося парче замя по избор и дузина учени. понеже, ТОЙ ми нарисува чертеж за Храм, единствен по рода си на планетата, на всички клонове на Вечната религия. В този Храм, от цялата Земя ще се надпреварваме да видим кой е най много Духовник?
    Сега за Вечният закон!
    Понеже съм запознат от Древните, обидно и опасно е, когато човеци от петата класа на човешкото обшество, живеят на гърба на хората. Дори, някои са стгнали до власт, ресурси, закони без мярка коват докато трае власта им или временното им тяло, а Душите човешки морят!
    Сега, относно Рави Иса Аз каза Съм, продължението на религията не Фараона, един от клоновете на Вечната религия; и аз също много го обичам уважаеми. За благото и мира на Човешкият род и Съществата.
    Тук съм от Отец ми и Боговете които са от дясната му сртана,Славата им да отЕква през епохите и победата винаги да е тяхна. моето пребиваване тук при Богородица ще продъл
  • 20 Последния софиянец

    120 12 Отговор

    До коментар #17 от "див селянин":

    Гастербайтерите ще оцелеят, но няма да имат излишни пари за да хранят България.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Изключителна

    194 28 Отговор
    жена , богатство за БЪЛГАРИЯ , но всякакви бурени я задужаваха и задушават !
  • 23 1122333

    147 17 Отговор
    Като ми пееш Пенке ле, кой ли ми те слуша, беше казано някога, а ББ нито приема, нито предава, той само заповеди издава!!!
  • 24 1122333

    91 17 Отговор
    Като ми пееш Пенке ле, кой ли ми те слуша, беше казано някога, а ББ нито приема, нито предава, той само заповеди издава!!!
    Огъня е накладен, искрата е запалена, въпрос на време факлата да изгори и се задуши всичко наоколо, много кратко време!
  • 25 Все едно

    134 18 Отговор
    Дали ще изготи като "фкла", дали ще се удави, дали ще замръзне, дали ще се "размаже" в кстастрофа защото нищо няма да компенсира бедност, дълг на всеки от нас, на децата, на внуци и пра внуци - 32.000.000.000 евро (закръглено). Ние, "овцете" го позволихме. Заслужено ни е!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 бай фидан

    37 129 Отговор
    аман от тия червени хмери иска ви се власт но скоро няма да ви огрее май доста поогладняхте нямаот къде да кръдете вашето място е на изток при русия
  • 28 волен сидеров

    102 18 Отговор
    ха ха ха ха хи -якооо ......борко вече е свършил...след някоя дай боже и съдилища да има като хората.....

    Коментиран от #29

  • 29 Byg

    43 164 Отговор

    До коментар #28 от "волен сидеров":

    Борисов повежда на Радев с 60 на 33, Пеевски в топ 10 по рейтинг с 28% одобрение
    Ген. Мутафчийски е най-харесван със 71%
    ГЕРБ мачка БСП с 43% срещу 10%
    Прокуратурата и МВР рязко качват доверие
    Нинова на опашката с 11%, след нея само Лозан Панов

    Коментиран от #38, #46, #68

  • 30 ретъуиопш

    66 8 Отговор
    Ей сега да поогладнеем още малко и ...
  • 31 Дано

    170 17 Отговор
    Надявам се народа да разбере какво става във момента.Този човек който управлява в момента ни третира като престъпници.Не е ли смешно,че най големите престъпници в парламента ни третират нас като такива?
  • 32 Нова

    65 12 Отговор
    Колко и да баем, че ще падне или изгори на а да стане. Докато генерал ~губернатора го подкрепя да се надяваме, че ще загуби избори е все едно да чакаме от умрял писмо.
  • 33 Кажете

    32 14 Отговор
    Глобиха ли ви покрай "отхлабването на мерките"?
  • 34 Boy&Co ltd

    101 17 Отговор

    До коментар #18 от "Последния софиянец":

    Едно време Бойко беше водещ в Шоуто на Слави. Тогава си мислех ,че това е един вид антиреклама на Бойко. И като спечели Бойко изборите намразих всичко Българско. Даже съм забранил в рода ми да се кръщават деца с имената Бойко и Цецо

    Коментиран от #73

  • 35 Антре

    118 12 Отговор
    Аз и още няколко хиляди сме приготвили Винкелите да ги никелираме. Много ръжда са хванали. За последно сме ги ползвали в края на 90-те години. Глада и мизерията ще ни изкара и тогава ще видите как се управлява мутренска кочи, на. А с този закон дето го измисли поливача на магнолии ако си мисли че ще ни спре в голяма грешка е. Глада закони не признава.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Много хубаво

    97 11 Отговор
    Явно на депутатите им хареса да пълнат хазната от глоби само и само да не се "чупи" икономиката,а пък народа да мре!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Бърти Устър

    118 22 Отговор
    Борисов и ГЕРБ бяха по-малкото зло за България. Аз също гласувах за тях на много избори, но тази гавра, която си направиха с народа с това извънредно положение е непростима. Отнасят се с нас като малки малоумни деца, а на всеки брифинг ни се размахва пръст, като на калпазани, за това че се разхождаме и т.н. И всичко това от Мутафчийски, точно той, който на 8-ми март заяви пред цяла България, че това е един безобиден вирус. Заяви, че обикновеният ГРИП, който идва е много-по опасен. СЛЕД 8 ДНИ КАЗА,ЧЕ ТОВА Е НАЙ-ЖЕСТОКАТА ПАНДЕМИЯ СПОЛЕТЯЛА ЧОВЕЧЕСТВОТО. ОТ ТУК ИМА САМО ДВЕ ВЕРОЯТНОСТ. ИЛИ ГЕН. МУТАФЧИЙСКИ НЕ Е СПОСОБЕН ДА РАЗЛИЧИ ОПАСЕН ЛИ Е ВИРУСЪТ, ИЛИ МУ СЕ ДИКТУВА КАКВО ДА ГОВОРИ.И АЗ ПИТАМ: КОЕ Е ВОДЕЩОТО В ПОВЕДЕНИЕТО НА НАЧАЛНИКА НА ЩАБА?
  • 40 оня с коня

    42 155 Отговор
    Ренета Инджова - ПОЛИТИЧЕСКА МУМИЯ от Предишни Десетилетия вместо да се радва на пенсия,Внуци и Отминала слава е решира ДА ПОДНЕСЕ "ОГНЕНО ШОУ" на Българите,т.е. да Промотира "Изгаряне като Факла" на Премиера.Естествено Шоуто е Безплатно за Простолюдието щото едва ли някой ще си купи билети за подобни лъжовни "Фойерверки",но пък е Добре Платено ПРЕДВАРИТЕЛНО от определени "Кръгове" ЛИЧНО на Инджова.Но да каже Инджова:Откъде го изкопа това Самочувствие на Орисница твърдейки че Борисов "ще пламне като Факла" след 10ГОДИНИ Управление ТОЧНО СЕГА и не знае ли Инджова че ББ е ПРОФЕСИОНАЛЕН ПОЖАРНИКА и от Огън НЕ СЕ БОИ?!

    Коментиран от #131

  • 41 Боко

    49 10 Отговор
    Сега ще ми се ядосате ама ще се скрия за секи случаи пък като се оспокоят нещата ще се покажа отново.😅

    Коментиран от #74

  • 42 Е що Кво?

    73 9 Отговор
    То ще е направо барбекю,с това тлъсто лоясало свинско
  • 43 тариката

    86 10 Отговор
    брех, значи наш боко иска да лапа безлихвени кредити от ЕЦБ и да ги раздава за лихва на който е на зор, хитра му работа .........
  • 44 Бързи Устър

    91 19 Отговор
    Питам този въпрос(по-горе), защото това е човекът, който определя на всеки един от нас, какво да прави или не прави.
    А след погазването на толкова много човешки права ГЕРБ И Борисов ще получат звучна плесница още на следващите избори. Говоря от позицията на човек, който е гласувал за тях последните 10 години.

    Коментиран от #112, #115

  • 45 Малееее

    44 9 Отговор

    До коментар #10 от "отец Игнатий":

    По световните медии половината свят ще остане без работа. Какво да обеснявам таки зомбиране
  • 46 Другия с коня

    29 86 Отговор

    До коментар #29 от "Byg":

    Защо им го пишеш това.Те не искат да го знаят.Те са удавени в Омразата си към Българския Народ и само Червени байраци са им в главите.И пак няма да повярват,че народа ще избира Бойко още 10 години...Ще го изберат...

    Коментиран от #65

  • 47 Бързи Устър

    61 9 Отговор
    Дори и кредити още няма. И за това лъжат. Ще започнат да разговори с желаещите евентуално след 05-ти май
  • 48 Проклятие

    92 16 Отговор
    Най лошото което можеше да се случи на България се сбъдна.Сега ни управлява човек който пет пари не дава за народа.Искам да знаете,че е по важно да не се чупи икономиката.
  • 49 Бързи Устър

    63 10 Отговор
    Медиите много промиват мозъци, затова сме толкова послушни като циркови кученца.
    Когато видиш себе си на позицията на мнозинството е време да се сепнеш и замислиш. Мисля че беше от Марк Твен.
  • 50 Четете внимателно и мислете!!

    110 18 Отговор
    Жената е много точна с анализа, две мнения няма!! Чудя се на платените хлупендери тук, които без да мислят започват да слагат минуси и пишат глупости. Задавам риторичен въпрос, как ще се постъпи с тези които добре знаеха, че балона се надува и само празни хвалби се правят? Когато реалността ни удари така както никога досега? Мизерията ще отвори Духът на отмъщението и стотиците защитници на Борисов ще плащат скъпа цена!!!! Да го знаят, никой няма да им помага или спаси. Заслужават го изцяло, да е безмилостно, защото с действията си са били съучастници е унищожавснето на България!

    Коментиран от #56

  • 51 а па аз

    32 3 Отговор
    Се си мислех , че пикнята не гори , а утича в канала.
  • 52 Бързи Устър

    91 15 Отговор
    Един сърдит псевдо генерал и "лекар", който ни излъга най-нагло, всеки ден ни се кара сърдито на нас НА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД и ние мълчим като виновни деца!!!
    СРАМ !!!!

    Коментиран от #162

  • 53 Лошо

    62 9 Отговор
    До кога ще продължи този цирк? Или кво ли си викат нашите депутати?Трайте си там и тва е....
  • 54 Бързи Устър

    98 16 Отговор
    Докато мълчим ще ни мачкат !
    Сега им е много удобно, че няма как да протестираме на улицата ! ЗАЩОТО И ТОВА Е ЗАБРАНЕНО !
    ЗАБРАНЕНО Е НАРОДА ДА ИЗЛЕЗЕ И ДА ЗАЯВИ СВОЕТО МНЕНИЕ !!
    ТОВА Е ТОТАЛИТАРИЗЪМ В ЧИСТ ВИД

    Коментиран от #157

  • 55 вуйна

    32 8 Отговор
    А дано,ама надали
  • 56 неутрален

    70 6 Отговор

    До коментар #50 от "Четете внимателно и мислете!!":

    ами ще се раздадат едни милиони на големите акули и те ще погълнат дребните риби, както 75-те милиона за колекторската, мутрите и олигарсите се поддържат, накрая ще има и забогатели !!!!
  • 57 Smael

    43 7 Отговор
    По световни новини около половин милиард фирми ще фалират. А тука тъпотии. Червени, уакани кой виновен? Ако де сега не си разбал за какво си живял. Вместо да пишете герберски тъпоти, сей картофи, гледай кокошки. Ще плащат всичи кредитите, но горките подръжници не им завиждам.
  • 58 Ангел 60

    42 6 Отговор
    Ето , затова няма дявол с вила до българския казан в ада...ръсим омраза , правим се на умни , плюем другите , а не виждаме гредата в собствените си очи!!!
  • 59 ФЕН

    54 9 Отговор
    Кръв повръща пари не връща! актуална герберска поговорка ...
    ПС. да не почнем ние да връща ме на там отиват нещата
  • 60 Христова

    92 21 Отговор
    Най-добрият ни Министър Председател.За г-жа Инджова ще гласувам винаги.
  • 61 НххххххМ

    94 13 Отговор
    Не искам да ми размахват пръст!
    Не искам да ме лъжат!
    Не искам да ме затварят в собствения ми дом!
    Не искам да ме унижават!
    Искам да дишам свободно!Кога?!
  • 62 Шаран БГ

    66 19 Отговор
    Г-жа Инджова вижда и разбира много неща, само в едно греши. Бати Бойко може да "изгори", само ако "нагази лука" - оня лютивия , американския. То пък никога няма да се случи - колкото и да ни е драго или мъчно !! Чичо Сам си го хареса , и бавно,и сигурно го тика, тика и дотика до ..........няма нужда да изброявам катеренето му към поста, от който може да раздава левовете с милиарди!! Без значение дали са от заеми или не, важното е , че ги прилапа държавата САЩ !!! Ако пък някой си мисли, че в тази далавера няма и комисионна - жестоко се лъже! С нея може да се "гори" на някой хавайски плаж до края на дните си. Да е жив и здрав !!
  • 63 Некомунист

    76 13 Отговор
    Гешев - ревизия на цялото управление на ГЕРБ! Само крадене и шуробаджанащина!
  • 64 незнайко

    87 21 Отговор
    Само РЕНЕТА ИНДЖОВА може да стане министър председател!!! Брисоф се прави на велик но само простотията му е велика !!!
  • 65 незнайко

    67 12 Отговор

    До коментар #46 от "Другия с коня":

    ГЕРБ уж от ЕНП а направи народа от беден по беден!!!!!!!!
  • 66 Пурко

    22 10 Отговор

    До коментар #9 от "Пурко":

    О, Вие дето ми сложихте 5 минуса, и Вие ли бъркате в кацата с безплатния мед?!
  • 67 Родолюбец

    78 13 Отговор
    бойко борисов и красимир каракачанов са издали БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТИ на шиптъри, които вилнеят из цяла Европа. Основно са Швеция, района около Гьотеборг, извършват кражби и грабежи. Когато ги заловят полицията те се представят естествено за БЪЛГАРИ. Това, което са извършили тези двамата се нарича ПРЕДАТЕЛСТВО СРЕЩУ РОДИНАТА.
  • 68 Петрова

    16 1 Отговор

    До коментар #29 от "Byg":

    Засрами се от себе си, имаш ли някаква съвест или се чудиш какво е това съвест?
  • 69 Поемане на отговорност от правителството

    57 11 Отговор
    И ОСТАВКА Е ДЕМОКРАТИЧНИЯ ПЪТ. Наркомания, убийства, ПТП, кражби, корупция, изнасилвания всеки ден най-малко по 2-ва случая. Това правителство НЕ СЕ СПРАВЯ С ОСИГУРЯВАНЕ НА РЕД, СПРАВЕДЛИВОСТ и БЛАГОДЕНСТВИЕ на БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД. ОСТАВКА!!!

    Коментиран от #77

  • 70 Весела история

    14 20 Отговор

    До коментар #14 от "Тъжната истина":

    На ли радев е в въздуха какво страшно има тои ще оцелее има американски филм «куците коне ги убиват» защо надигате «политически трупове» ние им знаем възможностите и защо журналиста не пита герб какво мисли
  • 71 Ново

    16 5 Отговор

    До коментар #12 от "зьцж":

    Няма да изчезно щом се пазят интервютата на георги димитров и васил коларов и тази ще се пази това е шедьовар ще остани в историчная на бсп
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Ново

    10 18 Отговор

    До коментар #34 от "Boy&Co ltd":

    Кръщаваи ги корнелия и курнелчо поне ще бъдат дъщеря и син на партията
  • 74 Борисов

    19 34 Отговор

    До коментар #41 от "Боко":

    А всеки ден съм пред вас а летеца къде е някъде в небесата «вятър го вее на бял кон»

    Коментиран от #76

  • 75 Добрият доктор Борисов

    6 7 Отговор

    До коментар #72 от "Дървени философи":

    Нали геврека ти е як, остави кифлите,
  • 76 Мъко, мъко

    33 8 Отговор

    До коментар #74 от "Борисов":

    Бойко ще падне а ти ще тролиш за друг и така ще свърше ссаания ни живот
  • 77 Църква св неделя

    23 2 Отговор

    До коментар #69 от "Поемане на отговорност от правителството":

    Луканов илия павлов и тн белене»хората ги хвърляха на прасета»скравена и тн само си спомни «хора с нечиста съвест «
  • 78 Ок де

    18 4 Отговор
    А бе къде е АЗ СЪМ да се изкаже подобаващо за себе си. Да си хвърли една четка как всичко при него е ок. Има наглост, ама чак пък толко не бива.
  • 79 електорална 1

    52 18 Отговор
    Ако Ренета Инджова беше премиер щяхме да сме в пъти по-добре.

    Коментиран от #86

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 filo

    25 51 Отговор
    Поредния опит за жалка пропаганда от жадните за власт лешояди. Не зная кой нормален има нерви да чете. Тая Рени да си гледа пенсията и да не се излага на стари години.

    Коментиран от #117, #159

  • 82 КОЧА

    11 39 Отговор
    А ТИ КАТО КАКВА ЩЕ ИЗГОРИШ - ТОВА Е ИЗНЕНАДА .
  • 83 Истина

    60 16 Отговор
    Велика и много умна жена ! За съжаление не тя управлява . Защото е неудобна на всички управляващи от 1989г. До сега . Само може да ни издърпа от тинята . С подходяща охрана , защото едно ауди кю7 вече ускорява????
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 ГВИ

    5 10 Отговор

    До коментар #79 от "електорална 1":

    Господи,защо насити тази земя само с червеи!

    Коментиран от #89

  • 87 Анонимен

    16 32 Отговор
    По-малкото зло е Бойко Методиев Борисов. Оказа се, че и бсп е в далаверите. Е ме вълнува, но мисля за тук оставащите хора. Реват отвън, да ги изберете и да ви оставят като майка ви е родила, голи.., като охлюви. Идеални хора няма, но поне ги строява и го слушат. Бсп да ме извинят, но в някои градове от 1949, 1948, са още по места. Цял живот. Нямат наяждане.

    И нети и тя за маски, оплаква.. Писна ми от едни и същи при слави трифонов. Махленска кабелска клюкарка. Пълна лудница е ори 7/8..нетиетииии. Поне водещият воденичаров е чиста дулица, бай иван, синоптика и.. Положителни хора, а другите са от бай тошово време, лапане без да работят, хитри..

    Коментиран от #92

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 електорална 1

    20 3 Отговор

    До коментар #86 от "ГВИ":

    Прав си - имаш предвид електората на ГЕРБ...
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Добрият доктор Борисов

    16 4 Отговор

    До коментар #87 от "Анонимен":

    От бай тошово влеме е бойко, чудя се толкова дълъг коментар за какво, че и ти тариката искаш да ни кажеш че боко е десиден, лисицо.

    Коментиран от #100, #160

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Тази е смешна полит икономистка,

    20 30 Отговор
    Помня я, когато бе Мин. Председател, пред ДС Подуяне. Три месеца, като Корнелия Нинова, има трудов стаж! И какво объркано, неясно писание! За такива специялисти, народът е казал: кога стана ц.иганик, кога ти почерня г. За?
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Мъко, мъко

    24 5 Отговор

    До коментар #92 от "Добрият доктор Борисов":

    Писна ми от слави но най от такива като теб дето си мислят че са най тарикати. Като вълци оглозголхте народа а говорите мазнинки, не ви ли стана ясно че ножа е опрял до кокала?
  • 101 Мъко, мъко

    23 5 Отговор
    Модератор не трий защото не пусувам не обиждам, доста коментари заслужават да бъдат истрити, откровено си изразих живона който ми наложи управление от псевдо демокрацията до този момент.
  • 102 Те първата жена,

    11 24 Отговор
    Министър председател , на България и е от небългарски произход! Бравоооо.
  • 103 Храна за размисъл

    22 4 Отговор
    Те и преди избори говорят хубави неща,ама като гледам от години какви обещания и резултати се чудя за следващите избори дали ще има кой да гласува?
    Народа от години нищо не предприема и в същото това време очаква промяна,ама от къде ще дойде не се знае.
    Той и Волен се кротна нещо,явно са му показали жълтия картон и да си имах едно наум.

    Коментиран от #106

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Бивш колега

    26 14 Отговор
    Боко не може да изгори той е пожарникар с голям мек шланг. Гласувайте герберасти

    Коментиран от #107, #121

  • 106 Тримата глупаци

    33 8 Отговор

    До коментар #103 от "Храна за размисъл":

    Да изброявам ли тези които бяха супер питбули готови да накъсат бойко а станаха пуделчета тома биков, антон тодоров, ....... марешки, сигурен съм че има компромати и му подават. Мутренски номера които може да са скроени в последствия.
  • 107 Първо

    29 8 Отговор

    До коментар #105 от "Бивш колега":

    няма кой да му палне фитиля! Второ, дори случайно да се подпали, има толкова предани, влюбени до откат в него фенове, че ще го препикаят ако се наложи и ще го угасят! Хе, Божидар Димитров, весела му памет, веднъж го къпа с фекални води от Новата базилика!
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 пешо средния

    36 10 Отговор
    Той,че Боко е пред падане е ясно,ама как ще ядеме асфалта се чудя.
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Мапия

    11 21 Отговор
    Б.Б НЕ Е СЛУЖЕБЕН ПРЕМИЕР.ЛОШО Е КОГАТО СИ МЕРИШ АТРИБУТИ КОИТО НЯМАШ!

    Коментиран от #114

  • 112 Майкооо

    31 5 Отговор

    До коментар #44 от "Бързи Устър":

    Само да те питам....? Защо мислиш че има избори? ЦИК колко пъти ги хванаха да манипулират гласовете? Пък ти гласувай и се надявай, но най важното е да се смириш. Само винкел може да оправи всичко но..... Само на драскане не става.
  • 113 Напред

    23 6 Отговор
    Както го е казал писателя: иде време разделно... Или ще сме народ или да мрем като въшки!!!!
  • 114 Tozi

    10 2 Отговор

    До коментар #111 от "Мапия":

    С теэи които започват да се хвалят и винаги съм прав, друго е да го имаш
  • 115 Tozi

    12 5 Отговор

    До коментар #44 от "Бързи Устър":

    Имаш интернент, с Бозвелийско, област Варна, нарко дилър, симпатично мастило, кандидат от герб, касиран избор, осъден. Довай
  • 116 Дядо

    20 7 Отговор
    Дядови ще ви върне 650 год. на зад . зада осъзнаете какво се случва и днес. През турско е имало хаидути .През царско партизани.При комунизма 6То Управление. А сега ГЕРБ. Всичките нарицателни са МУТРИиииииииииииИИИИИИИ.Мисля че ме разбрахте.
  • 117 2375)

    3 3 Отговор

    До коментар #81 от "filo":

    👍................
  • 118 Дядо

    12 8 Отговор
    Дядови ще ви върне 650 год. на зад . зада осъзнаете какво се случва и днес. През турско е имало хаидути .През царско партизани.При комунизма 6То Управление. А сега ГЕРБ. Всичките нарицателни са МУТРИиииииииииииИИИИИИИ.Мисля че ме разбрахте.
  • 119 мишо

    10 14 Отговор
    ВЪЗМОЖНО ЛИ Е РЕНЕТА ИНДЖОВА ДА СТАНЕ ОТНОВО МИН ПРЕДСЕДАТЕЛ
  • 120 колега на журналиста

    18 23 Отговор
    Обзалагам се ,че никой не е прочел до края това интервю/също иаз/,което прави безмислено неговото поместване ,дори съществуване.Тази,вече изкуфяла дама ,отдавна е безинтересна и тук някой е решил,интересна неинтересна ,да я натрапи,за да вземе някой лев.Та това е,де.Има ли нещо за коментар????????????

    Коментиран от #123

  • 121 Пожарната

    25 6 Отговор

    До коментар #105 от "Бивш колега":

    Завършил е за пожарникар в школата "Георги Димитров"на бул."Константин Величков"а не както той пробутва в медиите школата в "Симеоново".И само толкова този човек никога не е работил,като пожарникар и няма нито един колега в неговите мутренски среди.Той е един безмилостен човек нагаждач

    Коментиран от #128

  • 122 Тато из Правец

    22 5 Отговор
    Читава женица ! Ама е арменка,затова ! Българките гледат да си сложат цици,гъзици и да се €б@т за пари....
  • 123 Гост

    21 3 Отговор

    До коментар #120 от "колега на журналиста":

    Ама не си сигурен - нали ! Прочетох я от край до край и то много внимателно ! Лошото е че трябва много да се чете и между редовете. И макар да съм икономист - то всичко вече е една каша, че оправия няма.
  • 124 kral

    1 5 Отговор
    и масивен инфаркт като съпътстнаща е добре
  • 125 Възмутен

    27 3 Отговор
    За Пернишкия водопровод ако наистина е само един гейзер отдавна трябваше да хвърчат оставки. Не може непрекъсната да се пилеят обществените пари и да искаме да се оправим.
  • 126 гост

    13 23 Отговор
    Тая червена бабишкера още ли е жива ?!?
  • 127 Я заметни расо

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "отец Игнатий":

    отзад на главата и разтвори бузки отче
  • 128 На ул. “ Андрей Жданов” 173

    4 9 Отговор

    До коментар #121 от "Пожарната":

    Се помещаваха два Факултета на школата в Симеоново, факултет милиция и факултет пожарна! В американският колеж бе само факултет ДС.
  • 129 незнайко

    12 16 Отговор
    Ако Ренета Инджова стане премиер , ще вдигне всички данъци, заедно с новите, които ГЕРБ въведоха. Тя е американски възпитаник. За да напълни хазната, ще трябва да доиздои и фирми и граждани. Това ли искаме. Познавам я още от когато беше премиер на служебно правителство. И с тоя задгробен глас....и говор. Хипнотизира.
  • 130 Червения кхмер

    2 10 Отговор

    До коментар #5 от "МИЛЕНЕ ще те помним ВЕЧНО":

    То па кой гледаше за да се занимава някой с него.Камо ли герб.Ако беше друг иди-дойди.
  • 131 АУУУУУ

    14 17 Отговор

    До коментар #40 от "оня с коня":

    Явно са я хванали много рано сутринта за това "ИЗЧЕРПАТЕЛНО ИНТЕРВЮ " докато е била махмурлия. Ако беше следобед , след големите водки.....резултатът щеше да МНОГО ВЕСЕЛО ИНТЕРВЮ и нямаше да се хареса на всички злобни тролове !!!
  • 132 гост

    8 17 Отговор
    статията си личи ,че е поръчкова водещият нарича Инджова *г-жо мин. председател* ами тези които са родени след 89 год те знаят ле коя тази мин, председател да не говорим че Инджова в зависимост от това пред коя медия изявления един път обяснява колко добре се справя Борисов друг път как ше изгори просто ветропоказател

    Коментиран от #161

  • 133 ГАБЬР

    5 10 Отговор
    НАЗДРАВЕ ГОСПОЖО
  • 134 1234578

    22 3 Отговор
    "В мoмeнтa имa дa ce cпoдeля дългoвa oтгoвoрнocт нa цeлия Eврoпeйcки cъюз, зaщoтo тoй cъщo кaктo Бoриcoв упрaвлявaшe бюджeтитe cи."

    Много хубаво го е казла Ренета Инджова, проблема е в начина, по който почти всички правителствата в света управляват бюджетите си. Не събират достатъчно данъци, а тези данъци, които събират са от бедните хора. Защото богаташите са приятели с правителствата/политиците/ и за тях има вратички в данъчните заони има и офшорни сметки и фирми. Не стига това, ами политиците взимат огромни дългове и парите ги раздават на приближени бизнесмени, пенсионери, увители, лекари, полицаи, военни... т.е. на тези които са гласували за тях. И всеки ден тези безотговорни политици се молят системата да изчържи до края на мандата им. И катастрофата на държавата да стане при политика, който ще ги наследи. Само, че системата вече е като гейзер отвсякъде, защото тръбите не могат да понесат налягането. И този път Борисов няма да си изкара пълния мандат.

    А най-лошото е, че БСП и ДПС не са алтернатива и те правеха същото: Харчеха повече пари отколкото събираха като данъци и раздаваха на пенсионерите, полицаите, военните, лекарите за да гласувата за тях.

    Накрая всички ще платим за глупоста и гяволъка на мнозинствата избиращи такъв тип политици да управляват държавите ни.
  • 135 Гьон Баба

    21 4 Отговор
    Дори и да изгори "кел файда" от 89 година до сега изгоряхме стотици пъти, за мен истината е че като народ сме просто едни овце И ЩЕ СИ ОСТАНЕМ ОВЦЕ...можете да маркирате колкото си искате минусчета на мнението ми НО ТОВА Е ИСТИНАТА НИЕ СМЕ ОВЦЕ...
  • 136 Не обиждайте жената

    13 3 Отговор
    Опитайте се да си отговорите на един въпрос. Ако аз бях премиер, какво щях да искам да направя?
  • 137 вили

    12 12 Отговор
    БОРИСОВ ДА ХВЪРЛЯ КЪРПАТА И ДА ЗАМИНАВА ЗА БАРСЕЛОНА ТАМ ДА СИ ПРЕКАРА СТАРИНИТЕ

    Коментиран от #142

  • 138 Лаладжийка

    11 15 Отговор
    Единствената, коята засега изгоря като факла е самата Ренета! Посредствен соц-продукт.

    Коментиран от #153

  • 139 СЕЛЯНИНЪТ ОТ БАНКЯ

    4 11 Отговор
    миниcтър-прeдceдaтeлят Бoйкo Бoриcoв oтчeтe уcпeхи в cвързaнaтa c кoрoнaвируca aктуaлнa oбcтaнoвкa у нac: видими рeзултaти в биткaтa cъc зaрaзaтa c нaй-мaлкo пoчинaли и зaбoлeли, рaбoтeщa икoнoмикa нa пълни oбoрoти в мнoгo ceктoри - в ceлcкoтo cтoпaнcтвo, cтрoитeлcтвoтo, IT ceктoрa, a зa cлeдвaщия мeceц тoй ce aнгaжирa, чe щe зaрaбoтят 250 aвтoмoбилни зaвoдa. Cпoрeд нeгo, c мяркa 60:40 ce oчaквa дa бъдaт зaпaзeни 120 хиляди рaбoтни мecтa. Тук врeмeтo e бъдeщe, нo вaжнoтo e, чe прeмиeрът ce aнгaжирa. Нe чухмe oбaчe зa яcни мeхaнизми зa прoзрaчнocт, oтчeтнocт, eфикacнo и oтгoвoрнo изпoлзвaнe нa изпoлзвaнитe cрeдcтвa. Нe рaзбрaхмe дaли прeдприeтитe дeйcтвия зa укрeпвaнe нa здрaвeoпaзвaнeтo и зa oбeзпeчaвaнeтo нa coциaлнo-икoнoмичecкитe пocлeдици в Бългaрия ca oтгoвoри нa ceриoзнocттa и мaщaбa нa кризaтa и нaй-вeчe нa oчaквaниятa нa бългaритe. Щo ce oтнacя дo прeдлoжeния дeн пo-рaнo oт прeзидeнтa Румeн Рaдeв публичeн рeгиcтър зa oтчитaнe нa изхaрчeнитe cрeдcтвa в бoрбaтa c кoрoнaвируca, при рeгулярнa aктуaлизaция нa рaзхoдитe, критeриитe зa oдoбрявaнe и изтoчницитe нa финaнcирaнe, идeятa ce oкaзa игнoрирaнa дoри oт oпoзициятa в лицeтo нa издигнaлaтa гo зa пocтa пaртия - БCП.

    --- Е ГЛЕДАЛ И МНОГО ПЪТИ СЛУШАЛ, КАК ТОШО ПРАВЕШКАТА ТИКВА ПРЕИЗПЪЛНЯВАШЕ ПЕТИЛЕТНИТЕ ПЛАНОВЕ, НО ПРОСТИЯТ СЕЛЯНИН ОТ БАНКЯ НЕ Е ВНИКНАЛ В СЪЩНОСТТА НА ЦОЦАЛИЗАМА И ЗАЩО СЕЛЯНИТЕ ГО ПРИВЕТСТВАХА. 1. СЕЛЯНИТЕ ИМАХА ЧАСТНО ПОЛЗВАНЕ ОТ КОЕТО ЗАДОВОЛЯВАХА СОБСТВЕНИТЕ СИ НУЖДИ. 2. ПО РАБО
  • 140 СЕЛЯНИНЪТ ОТ БАНКЯ

    8 10 Отговор
    ПРОДЪЛЖЕНИЕ
    . 2. ПО РАБОТЛИВИТЕ ПРОИЗВЕЖДАХА ПОВЕЧЕ И ПРОДАВАХА НА ЗАВИШЕНИ ЦЕНИ ИЗЛИШЪКА И ТО ОТРОВНО ПРЕНАТОРЕН. А ТКЗС-ТАТА ЗАСЯВАХА НЕЩО КРИВОЛЯВО, КОЕТО ТОШО ТИКВАТА БЕШЕ ПЛАНИРАЛ ДА ИЗНЕСЕ. ГРАЖДАНЯТА ГО ПРИБИРАХА КРИВОЛЯВО. 3. В ОТЧЕТНОСТТА СЕ НАДЛЪГВАХА, КАТО ЛЪЖЛИВОТО ОВЧАРЧЕ И СЕЛЯНИТЕ, НО С РАЗМЕНЕНИ РОЛИ: ПРИМЕР РОДИЛО СЕ Е ЕДНО АГНЕ И ОВЧАРЯ - ЗАПИШЕ - РОДИ СЕ ЕДНО АГНЕ. ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ТКЗС-ТО ПИШЕ ДО ТОШО: РОДИХА СЕ ДВЕ АГНЕТА. ТОШО ТИКВАТА ИМ БЕШЕ ИЗУЧИЛ НОМЕРАТА И РАЗПОРЕЖДАШЕ СПРАВЕДЛИВО: ЕДНОТО АГНЕ ИЗНОС ЗА 6-ТИЯ АМЕРИКАНСКИ ФЛОТ, А ВТОРОТО ЗА ВЪТРЕШНИЯ ПАЗАР! НО СЕ РАБОТЕШЕ И ТАМ Е РАЗКОВНИЧЕТО. ТИКВАТА ОТ БАНКЯ САМО КРАДЕ И МУТРИЗИРА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА. И СЕГА ТЪРСИ РЕАЛНА РАБОТА?! КОЯ МУТРА ЩЕ СЕ ХВАНЕ И ЗА КЪДЕ?
  • 141 Лея

    4 6 Отговор

    До коментар #26 от "Byg":

    Браво! Точно в десетката...
  • 142 ВИЛИ

    9 4 Отговор

    До коментар #137 от "вили":

    БАЙ СТАВРИ МНОГО СЕ Е ЗАТЪЖИЛ ЗА НЕГО И СТАЯ ЗА ГОСТИ МУ Е ПРИГОТВИЛ, А И ДРУГИ НЕЩА!
  • 143 Червен имбецил

    3 8 Отговор

    До коментар #4 от "опорна точка":

    ФАКТ!!!
  • 144 От Варна

    14 14 Отговор
    Бойко ще изчезне един прекрасен ден за изненада на всички.Не случайно е трупал парички,а и много добре разбира ситуацията и сигурно е набелязал този момент.Ще излети катоБожков в неизвестна посока,а ние ще останем с пръст в уста. След няколко години всичко ще е само спомен. Ще мечтаем за поредния Бойко,дето ще ни поведе към светлото бъдеще. А днешния Бойко и фамилия ще си харчат паричките на воля и ще си кривят капите....

    Коментиран от #145

  • 145 ВАРНА

    15 6 Отговор

    До коментар #144 от "От Варна":

    ПОСОЧИ ЕДИН ПРОКОПСАЛ, КОЙТО Е ЯЛ КРАДЕН ХЛЯБ ОТ БЪЛГАРИЯ? КОЛКО ИМПЕРИИ СЕ ЗАДАВИХА И ГО ПОВЪРНАХА??? ТА ЕДНА ПРОСТА МУТРА....
  • 146 Борис

    11 18 Отговор
    Има ли още някой, който не е разбрал, че тазли Р. Инжова отдавна е изкуфяла и говори глупост след глупост и то отдоста време. Ами не й обръщайте внимания.
  • 147 СЕЛЯНИНЪТ ОТ БАНКЯ

    20 9 Отговор
    ЩЕ ОСТАВИ СЛЕД СЕБЕ СИ СПОМЕНА, ЧЕ В ЕДИН НАРОД СЛАВЕЩ СЕ С МЪДРОСТ И ИНТЕЛЕКТ, МОЖЕ ДА СЕ РОДИ И ЗА СЕГА НАЙ - БЕЗПАРДОННИЯ ПРОСТАК УПРАВЛЯВАЛ СТРАНАТА.
  • 148 БОКО Е ПЪТНИК

    21 7 Отговор
    ВСИЧКИТЕ МУ ЧЕРГИ ГОРЯТ , СПАСЕНИЕ НЯМА !
  • 149 BG Expert

    11 13 Отговор
    Много слаб оратор се оказа г-жа Инджова!
    Не можеш да й хванеш мисълта в това интервю.
  • 150 Димитър

    11 15 Отговор

    До коментар #3 от "За Българите":

    Къде си изгорял бе руско зомби. На тази другарка Инджова ли вярваш дето има грам познания по икономика. Всичко е пропаганда и опорни точки разпостранявани от позитано и президента Радев чрез получаваните инструкций на руското посолство и Кремъл. Най ценните придобивки на България през последните години бе членството ни в Ес и Нато. Ако не е това членство нито щяхме да оцелее сами от китайската зараза, нито щяхме да останем независими и свободни без защитата от Нато. Без Нато, България щеше вече да е под обсадата на мутренските групировки по руски образец които ежедневно щяха да ни напомнят за данък Русия и кой са слугите в България. На такива въздухарки като другарката Инджова не обръщайте никакво внимание.
  • 151 СПООООКО

    13 4 Отговор
    СЛЕД БОЙКО ЩЕ ДОЙДЕ ОЩЕ ПО ПРОСТ И ТЪП ПРЕСТЪПНИК
  • 152 Ханко от село Осеня

    18 7 Отговор
    Най-добрият човек когото познавам Ренета Инджова,мила умна и добра.Господ да и даде здраве и дълъг живот,и нека стане ,мин.председател на Р.България
  • 153 Жеко карбуратора

    14 10 Отговор

    До коментар #138 от "Лаладжийка":

    Желязна!Мутрите се бяха скрили когато беше министър председател!Факт видян от много хора!
  • 154 ЧЕРВЕН ГЪЗ

    9 7 Отговор
    БОЙКО Е ИСТЕИНСКИ НАСТОЯЩИЙ КОМУНИСТ НАШЕГО ВРЕМЕНИ !
  • 155 Неделко

    8 6 Отговор
    Днес едва успях да сколасвам да сложа по десетина минусчета на коментарите срещу мутрата от СИК .
  • 156 Петко к

    10 5 Отговор
    Не се дава тая дарба на всеки,да е добър и честен към народа си.Да и наспори на г-жа Инджова.Съвременната Индже Войвода.Всички други са предатели на род и Родина
  • 157 Лея

    8 5 Отговор

    До коментар #54 от "Бързи Устър":

    Бля, бля...Какво ги дрънкаш!?Да не си на трибуната на народното събрание през 70-та , щото така звучиш!Не издигай малоумни лозунги, че ще ти се смеят кокошките!И в целият останал свят искат хората да се приключи с тая гадна пандемия и да излязат навън, всичко да е както преди.Ама не може! Никога няма да бъде както преди... или поне няма да е през следващите една-две години!Чети малко и слушай публикации в чужди сайтове и телевизии! Този хаос, който настана в цял свят, не е за кефа на БГ, че видиш ли, да се срине демокрацията.И при другите е "тоталитаризъм",ама няма такива смотани тролове като теб,да фъфлят наляво-надясно недомътени теории и да подстрекават хората!
  • 158 ТВК

    12 3 Отговор
    Тиквоний изгоря още като влезе в комбина с Доган и Пеевски...

    Всичко останало пак ние ще платим.
  • 159 Факт

    14 6 Отговор

    До коментар #81 от "filo":

    Умна жена. Затова я мразят калинките на Мутрата от Банкя.
  • 160 Лея

    9 0 Отговор

    До коментар #92 от "Добрият доктор Борисов":

    Докторе!Пише се дисидент!А също така се пише време, не влеме... Ако говориш, както пишеш, много ще прокопсаме да те слушаме как ни поучаваш и ни наливаш акъл в главите.
  • 161 Лея

    10 9 Отговор

    До коментар #132 от "гост":

    Е то е очевидно, че статията е поръчкова!И не само заради"госпожо министър-председател".Всички въпроси са насочващи и бутат инервюираната да отговаря "както трябва".Да не говорим, че в самия въпрос се съдържа и отговора!Т.е.докато го задава "журналистката"вече си е отговорила сама:)
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Realidad

    6 9 Отговор
    Другарката Инджова бърка желаното с реалното. Аз пък казвам, че следващата година коалицията ГЕРБ и СДС ще вземат пълно мнозинство в парламента, както и ще спечелят президентските избори. Борисов си има купища недостатъци, но на фона на опонетите му е направо цвете. Пък и няма как вече да мине руски проект, като Радев. Хората здраво се опариха, а нали знаете, че парен каша духа.
  • 165 Вели

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "отец Игнатий":

    Отче, цялата БПЦ си е 7 у-ние на ДС !!!!
  • 166 Мартин

    6 3 Отговор
    Преди него обаче да не "изгорят" други герои на българския преход като фараон Цветан Василев и подсъдимият олигарх Иво Прокопиев - бъдещи затворници!
  • 167 09876

    5 0 Отговор
    Още един скелет се показа от политическия музей! Кoгaтo имa пoжaр иcтинcкитe, дoблecтни хoрa oткликвaт вeднaгa и пoмaгaт c кaквoтo мoгaт, бeз дa търcят oтплaтa и oблaги, a тaрикaтитe, дрънкaлницитe-критикaри ce oпрaвдaвaт-нe пoмaгaт зaщoтo нa ca пoкaнeни (oчaквaт дa им ce мoли някoй нa кoлeнe). Кaтo ce oвлaдee бeтcтвиeтo изпълзявaт и пoчвaт дa oбяcнявaт грeшкитe и дa хулят нaй-пoлeзнитe и т.н. Пoзнaйтe кoй кoй e! Нищo нoвo пoд cлънцeтo; нe им ce cърдeтe, caмo пoмнeтe и нe рaзчитaйтe нa тях и нe ги избирaйтe пoвeчe.
  • 168 Стига бе

    3 1 Отговор
    Обръщат се към нея, г-жо министър председател, тези нормални ли са, тя е бивш, бивш, бивш, научете го това най накрая, смешници мисирки, а госпожата министърка още си живее в 90 те години и й се иска да е фактор, ама не е
  • 169 Стига бе

    2 1 Отговор
    Обръщат се към нея, г-жо министър председател, тези нормални ли са, тя е бивш, бивш, бивш, научете го това най накрая, смешници мисирки, а госпожата министърка още си живее в 90 те години и й се иска да е фактор, ама не е
  • 170 Анатема,Безрдници!

    2 1 Отговор
    За да изгори Пунта Мара,първо трябва да изгори Каскета и с него един Шошковец.
  • 171 ЧЕКАМЕЕЕЕЕЕЕ

    1 0 Отговор
    КОГА ? КОГА ЩЕ ИЗГОРИ , ЧЕ МАЙ НИЕ ИЗГОРЯХМЕ ДА ГО ТЪРПИМЕ 20 ГОДИНИ .................. АМАН ОТ НЕКАДЪРИЕТО МУ НЕКАДЪРНО !Бойко Борисов
    Българският премиер към председателя на Европейския съвет Доналд Туск
    “ Ооо, к'во стана, Доналд „