ФАКТИ.БГ

Борисов ще изгори като факла

Мнение на Ренета Инджова в интервю за Радио „Фокус“

Публикувана: 30 Април, 2020 15:58
171 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 66381
Борисов ще изгори като факла
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.4 от 218 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ренета Инджова, министър-председател на назначеното от президента Желю Желев служебно правителство, в интервю за обзора на деня на Радио „Фокус“ „Това е България“

Водещ: На извънредно заседание в Народното събрание министър-председателят Бойко Борисов отчете успехи в свързаната с коронавируса актуална обстановка у нас: видими резултати в битката със заразата с най-малко починали и заболели, работеща икономика на пълни обороти в много сектори - в селското стопанство, строителството, IT сектора, а за следващия месец той се ангажира, че ще заработят 250 автомобилни завода. Според него, с мярка 60:40 се очаква да бъдат запазени 120 хиляди работни места. Тук времето е бъдеще, но важното е, че премиерът се ангажира. Не чухме обаче за ясни механизми за прозрачност, отчетност, ефикасно и отговорно използване на използваните средства. Не разбрахме дали предприетите действия за укрепване на здравеопазването и за обезпечаването на социално-икономическите последици в България са отговори на сериозността и мащаба на кризата и най-вече на очакванията на българите. Що се отнася до предложения ден по-рано от президента Румен Радев публичен регистър за отчитане на изхарчените средства в борбата с коронавируса, при регулярна актуализация на разходите, критериите за одобряване и източниците на финансиране, идеята се оказа игнорирана дори от опозицията в лицето на издигналата го за поста партия - БСП. Не се чу и за още едно предложение на държавния глава – да се забрани държавна финансова помощ за офшорни фирми, както и за такива, които имат дъщерни дружества, регистрирани в офшорни зони. За това пък не се спомена и дума, като се разбра, че се случва точно обратното. Изобщо изслушването на министър-председателя Борисов заедно с парламентарния дебат не предизвикаха новини. Не чухме нищо, което премиерът да не е казвал и друг път – това от журналистическа гледна точка. А от управленска? Поканих за анализ министър-председателя на назначеното от президента Желю Желев служебно правителство Ренета Инджова. Проследихте ли извънредното заседание в парламента и какви впечатления ви предизвика то?

Ренета Инджова: Да, разбира се, че го проследих. Все едно, че беше продължение на сутрешния брифинг, защото практически обхватът, подходът и кръгът на вижданията и на позициите на министър-председателя, макар представени пред парламента, не е по-различен от това, което той прави всекидневно. Което означава, че няма дори идея и представа за тези обществени очаквания, които казвате вие не са реализирани до този момент. Това не са просто очаквания на българите, защото ние сме свикнали да не се сравняваме с други, но в случая кризата е глобална, планетарна и механизмите, които всички над 130 държави прилагат, са едни и същи, и всичките те включват освен онова, което ни брифингират всяка сутрин, по-важно е защитата на населението в медицински, в социален и в сигурността на живота им смисъл. Нещо, което българското правителство до този момент не само, че не е поставило на дневен ред, но то мисля, че се пренебрегва до степен, в която е престъпна.

Водещ: Г-жо Инджова, не е ясно, какви са изразходваните досега средства. С какво си го обяснявате?

Ренета Инджова: Аз се чудя, защо сега се появи този въпрос за незнанието, какви са средствата, които държавата използва. Ами това е практика, която се е утвърдила, която в много от годините, през които минаваме, тя е потъпквана като изисквания за одобряване на бюджета, като анализи, като отчети на извършвани разходи. Спомнете си, не знаем къде отиде Сребърният фонд; не знаем, къде отидоха от първото правителство едни пари на Здравната каса; не знаем, какво се случва с държавния дълг. Ето днес е излязла информация, която за публиката дава само 1% на 52% е общият брутен дълг на страната, което е нещо, което досега сме се хвалили, че е наполовина по проценти. Сега, ако кажете на Борисов, той ще каже: „Знаете ли колко много порасна БВП?“ Това, че е пораснал, е възможно да има и допълнителни увеличения на дълга, но когато те са вложени там, където една икономика да се развива и расте, те се превръщат после в растеж, данък и в крайна сметка в развитие. Но ние тези неща ги имаме – увеличава се дългът, но при липса на инвестиции, изтичане дори на чуждите инвестиции от страната, възниква въпросът: къде отиват тези средства? И вие днес питате за коронавируса средствата. Ами те всичките средства на публичния сектор и на държавата по този начин се разходват.

Водещ: Ние не питаме само за коронавируса, г-жо министър-председател, ние питаме изобщо: къде са парите. Преди вируса се оказа, че имаме 1 милиард повече, а сега се оказва, че имаме минус 4 милиарда по-малко. 5 милиарда са неясни. Какво се е случило с тях?

Ренета Инджова: Така. В парламента вие не чухте да се поставят тези въпроси. Аз смятам, че дори още по-формално протече парламентарното заседание, отколкото брифингите. Защото на брифингите все пак се намира някой, който да зададе въпрос смислен, съществен и контролиращ. Днес и това нямаше. Възниква въпросът: кому е нужно да се приеме Закон за извънредното положение?

Водещ: При положение, че на извънредно парламентарно заседание нищо извънредно не се видя, нито разбра?

Ренета Инджова: Никой не се интересува от тези, които трябва да осъществяват парламентарен контрол, институционален контрол, медиен контрол върху разходите на държавата ни. Значи, законът е необходим, защото статусът, в който е страната при условие на извънредно положение, започва да става много критичен. Тоест, чрез извънредни мерки трябва да се отговори на въпроса – били ли са те полезни и ефективни или не? И понеже отговорът се предполага, че ще е отрицателен, защото или примерно са били тези мерки, защото нямаше пит, или са били направени, за да се прикрие едно бъдещо състояние на нещата, когато ще стане ясно каква е била системата от мерки, които са прилагани. Така че в двата случая Борисов и началникът на щаба щяха да бъдат отговорни. Вие знаете, Борисов какъв маниер има, когато е необходимо чейнджването на позициите добрият-лошият – в един момент то се превръща в освобождаване на Борисов от отговорност. И понеже щабът всъщност няма никакви прерогативи и действително не може да носи отговорност, защото е фриволен орган, най-добре е за Борисов да прехвърли тази отговорност върху колективното тяло парламент и приет от него закон, а вие знаете, че у нас закони има, но контролът и отговорността по тяхното изпълнение много умело биват анулирани. Тоест, неприлагани.

Водещ: Ако ви разбирам правилно, според вас, коронавирусът и ажиотажът около него в България е използван като смокиново листо за това, което всъщност властта върши, така ли?

Ренета Инджова: Разбира се, и винаги се намира едно такова смокиново листо, което с привидни загрижености и мерки, спасителни програми всъщност се осъществяват тривиални действия. Тези действия ще бъдат прехвърлени винаги по избрани критерии и хора, защото знаете, когато дойде криза като тази, със спирането, с „шът даун“, с блокаж на производството, ще започнат на безценица да си прехвърлят помежду си бизнеси. Тези неща се съчетават с желание например да се влезе в Еврозоната. Вижте какво желание – на връх цялата безизходица, в която цялото общество в момента се намира поради липсата на всякакви планове – нито краткосрочни, нито средносрочни, да не говорим за дългосрочни, изведнъж ще влизаме отново в Еврозоната.

Водещ: Какво е обяснението? Например, Стив Ханке коментира: „Отчаяният устрем на България към „чакалнята“ на ERM II е като фарс“.

Ренета Инджова: Да. Ние днес гледаме сюрреалистични филми на парадокси, филми на фарсове. Когато един приятел и доброжелател, направил много и за световната икономика и за успеха на валутния борд в страната, нарича ситуацията така, а проблемът е, че Борисов се прави, че не забелязва това, а всъщност за втори път вече му се казва, че това, което прави, е повече, за да хвърля прах в очите на българската публика, отколкото да отговаря на определени изисквания, които да са направени от европейска страна. И първия път, и сега той няма никакви анонси да направи това. И преди да ги има, вие знаете, Европейският съюз се намира в условия на дълбока финансова криза и дългова криза, която ще породи война на Севера с Юга. И в тази война Борисов иска да влезе като пожарникар, ами ще изгори като факла, защото след Брекзит, след гръцката преди това криза, която още не е преодоляна, влизането на нови страни в еврозоната е опасно. И забележете, има ли други, които в момента при тази криза, при това обособяване на държави в рамките на Европейския съюз, при това деление на централни и периферни, на северни и южни държави, има ли някоя друга, която е тръгнала да си сменя валутата с евро.

Водещ: Ние сме винаги изключение, г-жо министър-председател. Ама винаги.

Ренета Инджова: Ние сме изключение, защото винаги у нас изпъкват особените специфични интереси на управляващата класа, а тя има интерес да направи това.

Водещ: Какво ще се получи за България, ако страната ни влезе сега в „чакалнята“ на Еврозоната? Изобщо ще може ли да влезе?

Ренета Инджова: Тя няма да влезе. Но това Борисов да прави опити, да предлага цялата политическа класа в сервилна поза, че това го иска, е достатъчно за дискредитирането и внушаването на недоверие. Нека да се оправи там с проблемната банка, да не я наричаме коя е – всички знаят коя е, нека БНБ вместо да дава по 1% спрямо февруари на предишната година, то също прилича на брифингите сутрин колко са починалите в една ужасна и нищо незначеща статистика – същото прави БНБ. Нека да си направи БНБ анализите на онова какво представлява паричното състояние, политиката и дълговата проблематика на страната пред Европейската централна банка, но и пред българското общество, защото помним как по времето на КТБ БНБ мълчеше. Същото е и сега.

Водещ: Г-жо Инджова, обаче ако сега за пореден път дойде поредно отлагане за влизането ни в „чакалнята“ на Еврозоната, какви биха били последиците?

Ренета Инджова: Ама то може в „чакалнята“ да се стои безкрайно. И ще започне едно играене на пазар. Неща, които суаповата операция която са му дали на Борисов сега, тя е защото Европейската централна банка му дава, колкото да кажем иска евро. Но той иска тези неща докато е в „чакалнята“ сам да си ги прави. Играе му се, както като фондов брокер.

Водещ: Какви биха били последиците от такава игра във финансов план за България?

Ренета Инджова: Те няма възможност да се оценят. Една неразумна мярка как да я оценим разумно и да ѝ търсим реалистично последиците? Достатъчно би трябвало да бъде за българското правителство, че и от Европа, и от САЩ получава сигнали, тези неща колко са опасни. Но той понеже разчита на приятелите си от едни институции, които отдавна са в криза, да не започваме от Световната здравна организация към ООН, да не започваме със самото ООН, да не продължаваме с Международния валутен фонд и Световната банка, и нашите афилиации към тях, това са все институции, които може би създават илюзиите в сънищата на българското правителство. Но нещата в света са на границата на абсолютен прелом във финансово отношение, в международния икономически и политически, и геополитически вид. Неща, които ми се струва, че българското правителство въобще не осъзнава. Фактът, че ще използва коронавирусната ситуация да даде преимущества на футболни съюзи в 60:40, на застрахователни компании, на колекторски компании, които даде на ББР и т.н., само означава, че не сме разбрали, че коронавирусът е преломен пункт, от който нататък светът няма да се движи по законите на Борисов.

Водещ: В резултат на това, което казвате, и на вашия анализ, какво произлиза за България? Може би правителството няма да реагира на посочените от вас сигнали, но какво ще се случи в реално време?

Ренета Инджова: Аз не трябва и да говоря, защото винаги ще бъде обратното. Тоест, би трябвало да се говори неправилното, за да се извършват обратно правилните истини. Но какво ще бъде в България? България за пореден път ще рефренира на процесите, които стават в света, очаквайки по Тодор Живковски да се сниши, да отмине бурята, да се разсеят облаците, да се понесат най-големите щети, а пък тя като периферна страна, ако може да пострада най-малко. Но основният проблем на България е, че тя няма икономическия суверенитет, в смисъл да има основни икономически фундаменти, които да я поставят с относително независимо на световната арена. А би могла да ги има, защото има естествени икономически преимущества, които трябва да бъдат използвани. Значи, едновременно се казва: „Отивайте да садите картофи на село“, а пък като тръгнат с колите и може и да останат за целия период на кризата, защото вече са уволнени тук, той ги спира на пътя, после не ги пуска да се върнат. Това са неща, които в рамките на една държава не може да се правят така безразборно. Или ще има политика, която освободените ще ги насочи, мотивира и даде съответни стимули да започнат да се занимават с неща, които са сравнително независими от света, за да можем да преминем през този период.

Водещ: Как в България властта ще припява на световните процеси при положение, че ние нямаме стабилна икономика? Както казвате, нямаме здрави икономически фундаменти. Как?

Ренета Инджова: Точно така.

Водещ: Какво ще се случи, като нямаме пари? Не произвеждаме, не работим?

Ренета Инджова: Ами този въпрос трябваше да бъде зададен в парламента не само от опозицията, от коалиционните партньори на правителството, защото те са афиширали национална отговорна и патриотична позиция, а сега е времето на националните държави, както днес Стив Ханке казва, че неговият ментор и близък до семейството Фридрих фон Хайек, а Фридрих фон Хайек е основателят на теорията и практиката на националното стопанство, значи, светът се връща към основанията на националното строителство, стопанство, икономики, взаимовръзки в рамките на национални комплекси. Ние тук седим и за някакви ишлемета чакаме да бъдат подновени. Ами че тези автомобилните заводи може да не работят в тази конфигурация, в която бяха досега, защото нови енергоизточници идват, нови поколения – идва пета технологична вълна. Добре че „Фолксваген“ не му дадохме достатъчно тук реверанси, та не се настани тук. И той не за това не се настани – ние щяхме да дадем каквото и да поиска. С други думи, когато ще се купува фабрика, тя не трябва да се чака на 8 септември.

Водещ: Да, взехте ми мисълта, буквално това си помислих – все се случва така. Каква е нашата участ – все на 8 септември купуваме фабрики?

Ренета Инджова: А сега, когато е нужно да търсим чужди инвестиции, които да влязат в страната, защото страната, тя абсолютно се декапитализира, ние сме тръгнали да искаме да вкарваме еврото. От Европейската банка би трябвало да търсим съучастия в акционерни, в стопанството, намиране на стратегически, макар и частични партньори, които да създадат определена сериозност и надеждност на начинанията тук.

Водещ: Премиерът съобщи вместо това, че в кабинета работят по закон, който да включва само мерките без коронавируса, без да има извънредно положение. Вижте, в каква въртележка ние се въртим, докато около нас бушуват бури.

Ренета Инджова: Този закон е необходим, за да може ограниченията, които досега смятахме за временни, да станат постоянни. Това е начинът, по който една държава усилва присъствието си, натиска и репресиите, които оказва върху обществата.

Водещ: Министър Горанов съобщи още, че се работи върху пакет от мерки, който трябва да действа и след преминаване на извънредното положение. Е да де, но ние не виждаме мерки, които действат сега, пък камо ли след извънредното положение, ако те трябва да са икономически и финансови.

Ренета Инджова: Вие отговорихте на този въпрос.

Водещ: Не, аз се питам.

Ренета Инджова: Когато нещо не съществува, и да питате сега с какви думи можем да кажем, че то съществува – няма. Те трябва да решат така, както са се събрали Горанов, Борисов, правителството коя функция препрочита – бирническата на държавния бюджет, на данъците, или лихварска. Ако питате Борисов, той предпочита лихварската – иска да влизаме в зоната, да извършваме операции с валути. Иска да раздава кредити, а не субсидии, инжекции, държавни помощи. Защото ако прави тях, трябва да раздава чрез държавата и да контролира онова, което дават чрез банките – „Ние банки, те са наши хора, така ще ги раздаваме кредитите, както е изгодно“. Че то се знае, че и досега участието в проекти се одобрява от банките. Банките одобряват проектите на определени участници. Значи, Борисов иска да е лихвар, но лихвар при положение, че няма да има икономика, няма фиск, няма данъци. А парите в съвременния свят нямат друго основание, освен данъците от населението. Ще дойде може би време с новия световен ред златно спестена отново основанието или някакво друго квазизлатно, но отново сериозно обезпечено, но сегашните пари имат за обезпечение единствено данъците от населението. Ако вие населението го затваряте в къщи и няма то да работи, а пък не взимате данъци от онези, които са фаворизираните, които държат основно икономиката, как ще станете бирник? А като не станете бирник, на кого ще раздавате кредитите, с които искате отново да правите фиск, бюджет и да събирате данъци? С други думи, Борисов е като „две души се борят в една и съща плът и копнеят за раздяла“ – пак до Гьоте стигнахме.

Водещ: Правим, струваме до европейските класици отиваме. То и за това вероятно си мисли властта, че може да ползва Европейската централна банка като роднина, но там едва ли са с такива настроения.

Ренета Инджова: Не, вижте сега, там е възможно да се заиграват един с друг т.нар. по между си „колегии“. Така пускат разни партенки, някакви неща. Всичко това е допустимо. Но да казваш, че ще се закачиш за водопровода на Европейската централна банка при положение, че водопроводът от Мало Бучено до Перник се превърна в гейзер. Имаше специалисти, без да съм специалист съвсем в навечерието, когато сравняваха проекта „Джерман-Скакавица“, който построих по мое време, с неговия, аз директно казах, че водопроводът не може да работи, просто защото има да мине хълм. За да мине този хълм, ще е нужно такова напрежение, че той не може да издържи на помпите, които ще сложат от двете страни. И сега този пример на заровени напразно пари, както във всички други инфраструктурни проекти, без ефективност, без изчисление на ползи, на вложени средства. И за водопровода – кой водопровод, коя банка? В момента има да се споделя дългова отговорност на целия Европейски съюз, защото той също както Борисов управляваше бюджетите си. Може ли на фондова основа да се управлява цял континент? Внасяме вноски, и после от вноските 28 комисари решават но кого колко, на калпак какво ще се даде. Дойдоха ли един път да проверяват какъв е механизмът, по който ги използват тези пари? Кои са циклите, които въртят и които недостигат до развитие на икономиката като цяло? Че санкциите са в полза на тези, които дават парите и рециклират обратно в тяхна полза, че ги нямаше механизмите, по които да се разбере сее ли се, не се ли сее, къщите за гости ли са, за крадци ли са, за какво са?

Водещ: Или за балдъзи.

Ренета Инджова: Да.

Цоня Събчева

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.4 от 218 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
2 месеца и почват игрите на глада
1 Отговор
Само парите на гастърбайтерите крепят още тоя потъващ кораб.

Коментиран от #8, #16


Оценка:
-39 +439

макдоналдс тръмп
2 Отговор
БОЧЕ,МНОГО СГЪСТЯВАТ ОБЛАЦИТЕ ЧЕДО ...НЕ Е НА ДОБРО

Оценка:
-33 +402

За Българите
3 Отговор
Не той ние изгоряхме през всички тези години,където ги търпим

Коментиран от #150


Оценка:
-27 +430

опорна точка
4 Отговор
От 11 години го палят всевъзможни келеши, амаа...очертава се още един мандат.

Коментиран от #10, #90, #143


Оценка:
-374 +72

МИЛЕНЕ ще те помним ВЕЧНО
5 Отговор
ГЕРБ му затвориха устата за винаги, защото беше НЕУДОБЕН.
Смел журналист, който постоянно изобличаваше от екрана лъжите и кражбите на ГЕРБ, както и постоянните им далавери с обществени средства.

Коментиран от #130


Оценка:
-41 +373

Жоро
6 Отговор
Ми той каза че ще се откаже от властта и ще хвърли шапката

Оценка:
-19 +152

ПШНЛХПДРС
7 Отговор
А дано изгори заедно с щаба

Оценка:
-29 +249

Последния софиянец
8 Отговор

До коментар #1 от "2 месеца и почват игрите на глада":


Гастербайтерите останаха също без работа.

Коментиран от #11, #17


Оценка:
-12 +207

Пурко
9 Отговор
Да връща окрадените милярди и да се пали

Коментиран от #66


Оценка:
-24 +267

отец Игнатий
10 Отговор

До коментар #4 от "опорна точка":


Червените шамани вече 11г. вещаят Ад за Борисов, но той продължава да управлява в интерес на България.

Коментиран от #45, #110, #127, #165


Оценка:
-332 +76

2 месеца и почват игрите на глада
11 Отговор

До коментар #8 от "Последния софиянец":


Затова след 2 месеца ще сме всички на майдана като свършат и последните парици, ако допреди това не са ни ги окрали.

Оценка:
-24 +237

зьцж
12 Отговор
Да не изчезне и тази статия, като другата за корупцията на КПК-тата

Коментиран от #71


Оценка:
-14 +193

Маркиз дьо Отзад
13 Отговор
Г-жа Инджова - НАЙ-ГОЛЯМАТА, затова и Системата я изхвърли!

Оценка:
-30 +320

Тъжната истина
14 Отговор
Няма да изгори! Нали е пожарникар, подсигурил се е с пожарогасители, дюшеци, дето падат тия от високите етажи при евакуация, въобще оплел си е кошницата. Обикновеният народ огън го гори от сутрин до вечер– без работа, без пари, без нормален живот.

Коментиран от #70


Оценка:
-21 +235

Boy&Co ltd
15 Отговор
За тази жена гласувам с двете ръце. Препоръчвам на Слави Трифонов да обяви министрите си месец преди парламентарните избори. И ако все още няма идея кой да е министър прецедател, то Ренета Инджова е човекът. Кочината трябва да се изчиства вече.

Коментиран от #18


Оценка:
-49 +309

Крепяха
16 Отговор

До коментар #1 от "2 месеца и почват игрите на глада":


Защото тия къде пращаха си дойдоха, тия къде са се устроили навън не пращат, а Борисов е най удобния послушно на Брюксел и Коняк колкото и да ви е тъжно. Как да ви се обясни че за всичко което се случва в България сценария го пишат други.

Оценка:
-16 +167

див селянин
17 Отговор

До коментар #8 от "Последния софиянец":


Те, гастарбайтерите знаят и 2 и 200..тях не ги мисли, те знаят как да оцелеят. Мисли ти какво ще правиш , че както те мързи да гледаш, кАмо ли да насадиш два стръка домати, че да има ко да ручат децата ти..глад се задава.

Коментиран от #20


Оценка:
-19 +113

Последния софиянец
18 Отговор

До коментар #15 от "Boy&Co ltd":


Наистина голяма рядкост е интелигентна жена в българската политика. 99 % са калинки и любовници.

Коментиран от #34


Оценка:
-25 +253

hummingbirds
19 Отговор
Ти, който си благословен сред своите и Душата ти е добра.
На критиката нито да тъгуваш трябва, нито да гневиш.
Учи се Ти на мъдрост, от грешките ти, виж.

Слава на Господаря на световете.
Вечният ни Отец сега е на около 11год. според неговото броене и ще твори тази вселена 100г. според неговото броене.
Около 12 часа от неговата работа са безброй милярди години на Земята.
Той е Върховният командир и Господар на всички майстори на Силите, Бащите на човешките родове.
ТЕ ми се откриха и учат по тяхната милост уважаеми.
Моята молба и воля е да изпрося парче замя по избор и дузина учени. понеже, ТОЙ ми нарисува чертеж за Храм, единствен по рода си на планетата, на всички клонове на Вечната религия. В този Храм, от цялата Земя ще се надпреварваме да видим кой е най много Духовник?
Сега за Вечният закон!
Понеже съм запознат от Древните, обидно и опасно е, когато човеци от петата класа на човешкото обшество, живеят на гърба на хората. Дори, някои са стгнали до власт, ресурси, закони без мярка коват докато трае власта им или временното им тяло, а Душите човешки морят!
Сега, относно Рави Иса Аз каза Съм, продължението на религията не Фараона, един от клоновете на Вечната религия; и аз също много го обичам уважаеми. За благото и мира на Човешкият род и Съществата.
Тук съм от Отец ми и Боговете които са от дясната му сртана,Славата им да отЕква през епохите и победата винаги да е тяхна. моето пребиваване тук при Богородица ще продъл

Оценка:
-60 +10

Последния софиянец
20 Отговор

До коментар #17 от "див селянин":


Гастербайтерите ще оцелеят, но няма да имат излишни пари за да хранят България.

Оценка:
-12 +120

21
Този коментар е премахнат от модератор.
Изключителна
22 Отговор
жена , богатство за БЪЛГАРИЯ , но всякакви бурени я задужаваха и задушават !

Оценка:
-28 +194

1122333
23 Отговор
Като ми пееш Пенке ле, кой ли ми те слуша, беше казано някога, а ББ нито приема, нито предава, той само заповеди издава!!!

Оценка:
-17 +147

1122333
24 Отговор
Като ми пееш Пенке ле, кой ли ми те слуша, беше казано някога, а ББ нито приема, нито предава, той само заповеди издава!!!
Огъня е накладен, искрата е запалена, въпрос на време факлата да изгори и се задуши всичко наоколо, много кратко време!

Оценка:
-17 +91

Все едно
25 Отговор
Дали ще изготи като "фкла", дали ще се удави, дали ще замръзне, дали ще се "размаже" в кстастрофа защото нищо няма да компенсира бедност, дълг на всеки от нас, на децата, на внуци и пра внуци - 32.000.000.000 евро (закръглено). Ние, "овцете" го позволихме. Заслужено ни е!

Оценка:
-18 +134

26
Този коментар е премахнат от модератор.
бай фидан
27 Отговор
аман от тия червени хмери иска ви се власт но скоро няма да ви огрее май доста поогладняхте нямаот къде да кръдете вашето място е на изток при русия

Оценка:
-129 +37

волен сидеров
28 Отговор
ха ха ха ха хи -якооо ......борко вече е свършил...след някоя дай боже и съдилища да има като хората.....

Коментиран от #29


Оценка:
-18 +102

Byg
29 Отговор

До коментар #28 от "волен сидеров":


Борисов повежда на Радев с 60 на 33, Пеевски в топ 10 по рейтинг с 28% одобрение
Ген. Мутафчийски е най-харесван със 71%
ГЕРБ мачка БСП с 43% срещу 10%
Прокуратурата и МВР рязко качват доверие
Нинова на опашката с 11%, след нея само Лозан Панов

Коментиран от #38, #46, #68


Оценка:
-164 +43

ретъуиопш
30 Отговор
Ей сега да поогладнеем още малко и ...

Оценка:
-8 +66

Дано
31 Отговор
Надявам се народа да разбере какво става във момента.Този човек който управлява в момента ни третира като престъпници.Не е ли смешно,че най големите престъпници в парламента ни третират нас като такива?

Оценка:
-17 +170

Нова
32 Отговор
Колко и да баем, че ще падне или изгори на а да стане. Докато генерал ~губернатора го подкрепя да се надяваме, че ще загуби избори е все едно да чакаме от умрял писмо.

Оценка:
-12 +65

Кажете
33 Отговор
Глобиха ли ви покрай "отхлабването на мерките"?

Оценка:
-14 +32

Boy&Co ltd
34 Отговор

До коментар #18 от "Последния софиянец":


Едно време Бойко беше водещ в Шоуто на Слави. Тогава си мислех ,че това е един вид антиреклама на Бойко. И като спечели Бойко изборите намразих всичко Българско. Даже съм забранил в рода ми да се кръщават деца с имената Бойко и Цецо

Коментиран от #73


Оценка:
-17 +101

Антре
35 Отговор
Аз и още няколко хиляди сме приготвили Винкелите да ги никелираме. Много ръжда са хванали. За последно сме ги ползвали в края на 90-те години. Глада и мизерията ще ни изкара и тогава ще видите как се управлява мутренска кочи, на. А с този закон дето го измисли поливача на магнолии ако си мисли че ще ни спре в голяма грешка е. Глада закони не признава.

Оценка:
-12 +118

36
Този коментар е премахнат от модератор.
Много хубаво
37 Отговор
Явно на депутатите им хареса да пълнат хазната от глоби само и само да не се "чупи" икономиката,а пък народа да мре!

Оценка:
-11 +97

38
Този коментар е премахнат от модератор.
Бърти Устър
39 Отговор
Борисов и ГЕРБ бяха по-малкото зло за България. Аз също гласувах за тях на много избори, но тази гавра, която си направиха с народа с това извънредно положение е непростима. Отнасят се с нас като малки малоумни деца, а на всеки брифинг ни се размахва пръст, като на калпазани, за това че се разхождаме и т.н. И всичко това от Мутафчийски, точно той, който на 8-ми март заяви пред цяла България, че това е един безобиден вирус. Заяви, че обикновеният ГРИП, който идва е много-по опасен. СЛЕД 8 ДНИ КАЗА,ЧЕ ТОВА Е НАЙ-ЖЕСТОКАТА ПАНДЕМИЯ СПОЛЕТЯЛА ЧОВЕЧЕСТВОТО. ОТ ТУК ИМА САМО ДВЕ ВЕРОЯТНОСТ. ИЛИ ГЕН. МУТАФЧИЙСКИ НЕ Е СПОСОБЕН ДА РАЗЛИЧИ ОПАСЕН ЛИ Е ВИРУСЪТ, ИЛИ МУ СЕ ДИКТУВА КАКВО ДА ГОВОРИ.И АЗ ПИТАМ: КОЕ Е ВОДЕЩОТО В ПОВЕДЕНИЕТО НА НАЧАЛНИКА НА ЩАБА?

Оценка:
-22 +118

оня с коня
40 Отговор
Ренета Инджова - ПОЛИТИЧЕСКА МУМИЯ от Предишни Десетилетия вместо да се радва на пенсия,Внуци и Отминала слава е решира ДА ПОДНЕСЕ "ОГНЕНО ШОУ" на Българите,т.е. да Промотира "Изгаряне като Факла" на Премиера.Естествено Шоуто е Безплатно за Простолюдието щото едва ли някой ще си купи билети за подобни лъжовни "Фойерверки",но пък е Добре Платено ПРЕДВАРИТЕЛНО от определени "Кръгове" ЛИЧНО на Инджова.Но да каже Инджова:Откъде го изкопа това Самочувствие на Орисница твърдейки че Борисов "ще пламне като Факла" след 10ГОДИНИ Управление ТОЧНО СЕГА и не знае ли Инджова че ББ е ПРОФЕСИОНАЛЕН ПОЖАРНИКА и от Огън НЕ СЕ БОИ?!

Коментиран от #131


Оценка:
-155 +42

Боко
41 Отговор
Сега ще ми се ядосате ама ще се скрия за секи случаи пък като се оспокоят нещата ще се покажа отново.😅

Коментиран от #74


Оценка:
-10 +49

Е що Кво?
42 Отговор
То ще е направо барбекю,с това тлъсто лоясало свинско

Оценка:
-9 +73

тариката
43 Отговор
брех, значи наш боко иска да лапа безлихвени кредити от ЕЦБ и да ги раздава за лихва на който е на зор, хитра му работа .........

Оценка:
-10 +86

Бързи Устър
44 Отговор
Питам този въпрос(по-горе), защото това е човекът, който определя на всеки един от нас, какво да прави или не прави.
А след погазването на толкова много човешки права ГЕРБ И Борисов ще получат звучна плесница още на следващите избори. Говоря от позицията на човек, който е гласувал за тях последните 10 години.

Коментиран от #112, #115


Оценка:
-19 +91

Малееее
45 Отговор

До коментар #10 от "отец Игнатий":


По световните медии половината свят ще остане без работа. Какво да обеснявам таки зомбиране

Оценка:
-9 +44

Другия с коня
46 Отговор

До коментар #29 от "Byg":


Защо им го пишеш това.Те не искат да го знаят.Те са удавени в Омразата си към Българския Народ и само Червени байраци са им в главите.И пак няма да повярват,че народа ще избира Бойко още 10 години...Ще го изберат...

Коментиран от #65


Оценка:
-86 +29

Бързи Устър
47 Отговор
Дори и кредити още няма. И за това лъжат. Ще започнат да разговори с желаещите евентуално след 05-ти май

Оценка:
-9 +61

Проклятие
48 Отговор
Най лошото което можеше да се случи на България се сбъдна.Сега ни управлява човек който пет пари не дава за народа.Искам да знаете,че е по важно да не се чупи икономиката.

Оценка:
-16 +92

Бързи Устър
49 Отговор
Медиите много промиват мозъци, затова сме толкова послушни като циркови кученца.
Когато видиш себе си на позицията на мнозинството е време да се сепнеш и замислиш. Мисля че беше от Марк Твен.

Оценка:
-10 +63

Четете внимателно и мислете!!
50 Отговор
Жената е много точна с анализа, две мнения няма!! Чудя се на платените хлупендери тук, които без да мислят започват да слагат минуси и пишат глупости. Задавам риторичен въпрос, как ще се постъпи с тези които добре знаеха, че балона се надува и само празни хвалби се правят? Когато реалността ни удари така както никога досега? Мизерията ще отвори Духът на отмъщението и стотиците защитници на Борисов ще плащат скъпа цена!!!! Да го знаят, никой няма да им помага или спаси. Заслужават го изцяло, да е безмилостно, защото с действията си са били съучастници е унищожавснето на България!

Коментиран от #56


Оценка:
-18 +110

а па аз
51 Отговор
Се си мислех , че пикнята не гори , а утича в канала.

Оценка:
-3 +32

Бързи Устър
52 Отговор
Един сърдит псевдо генерал и "лекар", който ни излъга най-нагло, всеки ден ни се кара сърдито на нас НА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД и ние мълчим като виновни деца!!!
СРАМ !!!!

Коментиран от #162


Оценка:
-15 +91

Лошо
53 Отговор
До кога ще продължи този цирк? Или кво ли си викат нашите депутати?Трайте си там и тва е....

Оценка:
-9 +62

Бързи Устър
54 Отговор
Докато мълчим ще ни мачкат !
Сега им е много удобно, че няма как да протестираме на улицата ! ЗАЩОТО И ТОВА Е ЗАБРАНЕНО !
ЗАБРАНЕНО Е НАРОДА ДА ИЗЛЕЗЕ И ДА ЗАЯВИ СВОЕТО МНЕНИЕ !!
ТОВА Е ТОТАЛИТАРИЗЪМ В ЧИСТ ВИД

Коментиран от #157


Оценка:
-16 +98

вуйна
55 Отговор
А дано,ама надали

Оценка:
-8 +32

неутрален
56 Отговор

До коментар #50 от "Четете внимателно и мислете!!":


ами ще се раздадат едни милиони на големите акули и те ще погълнат дребните риби, както 75-те милиона за колекторската, мутрите и олигарсите се поддържат, накрая ще има и забогатели !!!!

Оценка:
-6 +70

Smael
57 Отговор
По световни новини около половин милиард фирми ще фалират. А тука тъпотии. Червени, уакани кой виновен? Ако де сега не си разбал за какво си живял. Вместо да пишете герберски тъпоти, сей картофи, гледай кокошки. Ще плащат всичи кредитите, но горките подръжници не им завиждам.

Оценка:
-7 +43

Ангел 60
58 Отговор
Ето , затова няма дявол с вила до българския казан в ада...ръсим омраза , правим се на умни , плюем другите , а не виждаме гредата в собствените си очи!!!

Оценка:
-6 +42

ФЕН
59 Отговор
Кръв повръща пари не връща! актуална герберска поговорка ...
ПС. да не почнем ние да връща ме на там отиват нещата

Оценка:
-9 +54

Христова
60 Отговор
Най-добрият ни Министър Председател.За г-жа Инджова ще гласувам винаги.

Оценка:
-21 +92

НххххххМ
61 Отговор
Не искам да ми размахват пръст!
Не искам да ме лъжат!
Не искам да ме затварят в собствения ми дом!
Не искам да ме унижават!
Искам да дишам свободно!Кога?!

Оценка:
-13 +94

Шаран БГ
62 Отговор
Г-жа Инджова вижда и разбира много неща, само в едно греши. Бати Бойко може да "изгори", само ако "нагази лука" - оня лютивия , американския. То пък никога няма да се случи - колкото и да ни е драго или мъчно !! Чичо Сам си го хареса , и бавно,и сигурно го тика, тика и дотика до ..........няма нужда да изброявам катеренето му към поста, от който може да раздава левовете с милиарди!! Без значение дали са от заеми или не, важното е , че ги прилапа държавата САЩ !!! Ако пък някой си мисли, че в тази далавера няма и комисионна - жестоко се лъже! С нея може да се "гори" на някой хавайски плаж до края на дните си. Да е жив и здрав !!

Оценка:
-19 +66

Некомунист
63 Отговор
Гешев - ревизия на цялото управление на ГЕРБ! Само крадене и шуробаджанащина!

Оценка:
-13 +76

незнайко
64 Отговор
Само РЕНЕТА ИНДЖОВА може да стане министър председател!!! Брисоф се прави на велик но само простотията му е велика !!!

Оценка:
-21 +87

незнайко
65 Отговор

До коментар #46 от "Другия с коня":


ГЕРБ уж от ЕНП а направи народа от беден по беден!!!!!!!!

Оценка:
-12 +67

Пурко
66 Отговор

До коментар #9 от "Пурко":


О, Вие дето ми сложихте 5 минуса, и Вие ли бъркате в кацата с безплатния мед?!

Оценка:
-10 +22

Родолюбец
67 Отговор
бойко борисов и красимир каракачанов са издали БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТИ на шиптъри, които вилнеят из цяла Европа. Основно са Швеция, района около Гьотеборг, извършват кражби и грабежи. Когато ги заловят полицията те се представят естествено за БЪЛГАРИ. Това, което са извършили тези двамата се нарича ПРЕДАТЕЛСТВО СРЕЩУ РОДИНАТА.

Оценка:
-13 +78

Петрова
68 Отговор

До коментар #29 от "Byg":


Засрами се от себе си, имаш ли някаква съвест или се чудиш какво е това съвест?

Оценка:
-1 +16

Поемане на отговорност от правителството
69 Отговор
И ОСТАВКА Е ДЕМОКРАТИЧНИЯ ПЪТ. Наркомания, убийства, ПТП, кражби, корупция, изнасилвания всеки ден най-малко по 2-ва случая. Това правителство НЕ СЕ СПРАВЯ С ОСИГУРЯВАНЕ НА РЕД, СПРАВЕДЛИВОСТ и БЛАГОДЕНСТВИЕ на БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД. ОСТАВКА!!!

Коментиран от #77


Оценка:
-11 +57

Весела история
70 Отговор

До коментар #14 от "Тъжната истина":


На ли радев е в въздуха какво страшно има тои ще оцелее има американски филм «куците коне ги убиват» защо надигате «политически трупове» ние им знаем възможностите и защо журналиста не пита герб какво мисли

Оценка:
-20 +14

Ново
71 Отговор

До коментар #12 от "зьцж":


Няма да изчезно щом се пазят интервютата на георги димитров и васил коларов и тази ще се пази това е шедьовар ще остани в историчная на бсп

Оценка:
-5 +16

72
Този коментар е премахнат от модератор.
Ново
73 Отговор

До коментар #34 от "Boy&Co ltd":


Кръщаваи ги корнелия и курнелчо поне ще бъдат дъщеря и син на партията

Оценка:
-18 +10

Борисов
74 Отговор

До коментар #41 от "Боко":


А всеки ден съм пред вас а летеца къде е някъде в небесата «вятър го вее на бял кон»

Коментиран от #76


Оценка:
-34 +19

Добрият доктор Борисов
75 Отговор

До коментар #72 от "Дървени философи":


Нали геврека ти е як, остави кифлите,

Оценка:
-7 +6

Мъко, мъко
76 Отговор

До коментар #74 от "Борисов":


Бойко ще падне а ти ще тролиш за друг и така ще свърше ссаания ни живот

Оценка:
-8 +33

Църква св неделя
77 Отговор

До коментар #69 от "Поемане на отговорност от правителството":


Луканов илия павлов и тн белене»хората ги хвърляха на прасета»скравена и тн само си спомни «хора с нечиста съвест «

Оценка:
-2 +23

Ок де
78 Отговор
А бе къде е АЗ СЪМ да се изкаже подобаващо за себе си. Да си хвърли една четка как всичко при него е ок. Има наглост, ама чак пък толко не бива.

Оценка:
-4 +18

електорална 1
79 Отговор
Ако Ренета Инджова беше премиер щяхме да сме в пъти по-добре.

Коментиран от #86


Оценка:
-18 +52

80
Този коментар е премахнат от модератор.
filo
81 Отговор
Поредния опит за жалка пропаганда от жадните за власт лешояди. Не зная кой нормален има нерви да чете. Тая Рени да си гледа пенсията и да не се излага на стари години.

Коментиран от #117, #159


Оценка:
-51 +25

КОЧА
82 Отговор
А ТИ КАТО КАКВА ЩЕ ИЗГОРИШ - ТОВА Е ИЗНЕНАДА .

Оценка:
-39 +11

Истина
83 Отговор
Велика и много умна жена ! За съжаление не тя управлява . Защото е неудобна на всички управляващи от 1989г. До сега . Само може да ни издърпа от тинята . С подходяща охрана , защото едно ауди кю7 вече ускорява????

Оценка:
-16 +60

84
Този коментар е премахнат от модератор.
85
Този коментар е премахнат от модератор.
ГВИ
86 Отговор

До коментар #79 от "електорална 1":


Господи,защо насити тази земя само с червеи!

Коментиран от #89


Оценка:
-10 +5

Анонимен
87 Отговор
По-малкото зло е Бойко Методиев Борисов. Оказа се, че и бсп е в далаверите. Е ме вълнува, но мисля за тук оставащите хора. Реват отвън, да ги изберете и да ви оставят като майка ви е родила, голи.., като охлюви. Идеални хора няма, но поне ги строява и го слушат. Бсп да ме извинят, но в някои градове от 1949, 1948, са още по места. Цял живот. Нямат наяждане.

И нети и тя за маски, оплаква.. Писна ми от едни и същи при слави трифонов. Махленска кабелска клюкарка. Пълна лудница е ори 7/8..нетиетииии. Поне водещият воденичаров е чиста дулица, бай иван, синоптика и.. Положителни хора, а другите са от бай тошово време, лапане без да работят, хитри..

Коментиран от #92


Оценка:
-32 +16

88
Този коментар е премахнат от модератор.
електорална 1
89 Отговор

До коментар #86 от "ГВИ":


Прав си - имаш предвид електората на ГЕРБ...

Оценка:
-3 +20

90
Този коментар е премахнат от модератор.
91
Този коментар е премахнат от модератор.
Добрият доктор Борисов
92 Отговор

До коментар #87 от "Анонимен":


От бай тошово влеме е бойко, чудя се толкова дълъг коментар за какво, че и ти тариката искаш да ни кажеш че боко е десиден, лисицо.

Коментиран от #100, #160


Оценка:
-4 +16

93
Този коментар е премахнат от модератор.
Тази е смешна полит икономистка,
94 Отговор
Помня я, когато бе Мин. Председател, пред ДС Подуяне. Три месеца, като Корнелия Нинова, има трудов стаж! И какво объркано, неясно писание! За такива специялисти, народът е казал: кога стана ц.иганик, кога ти почерня г. За?

Оценка:
-30 +20

95
Този коментар е премахнат от модератор.
96
Този коментар е премахнат от модератор.
97
Този коментар е премахнат от модератор.
98
Този коментар е премахнат от модератор.
99
Този коментар е премахнат от модератор.
Мъко, мъко
100 Отговор

До коментар #92 от "Добрият доктор Борисов":


Писна ми от слави но най от такива като теб дето си мислят че са най тарикати. Като вълци оглозголхте народа а говорите мазнинки, не ви ли стана ясно че ножа е опрял до кокала?

Оценка:
-5 +24

Мъко, мъко
101 Отговор
Модератор не трий защото не пусувам не обиждам, доста коментари заслужават да бъдат истрити, откровено си изразих живона който ми наложи управление от псевдо демокрацията до този момент.

Оценка:
-5 +23

Те първата жена,
102 Отговор
Министър председател , на България и е от небългарски произход! Бравоооо.

Оценка:
-24 +11

Храна за размисъл
103 Отговор
Те и преди избори говорят хубави неща,ама като гледам от години какви обещания и резултати се чудя за следващите избори дали ще има кой да гласува?
Народа от години нищо не предприема и в същото това време очаква промяна,ама от къде ще дойде не се знае.
Той и Волен се кротна нещо,явно са му показали жълтия картон и да си имах едно наум.

Коментиран от #106


Оценка:
-4 +22

104
Този коментар е премахнат от модератор.
Бивш колега
105 Отговор
Боко не може да изгори той е пожарникар с голям мек шланг. Гласувайте герберасти

Коментиран от #107, #121


Оценка:
-14 +26

Тримата глупаци
106 Отговор

До коментар #103 от "Храна за размисъл":


Да изброявам ли тези които бяха супер питбули готови да накъсат бойко а станаха пуделчета тома биков, антон тодоров, ....... марешки, сигурен съм че има компромати и му подават. Мутренски номера които може да са скроени в последствия.

Оценка:
-8 +33

Първо
107 Отговор

До коментар #105 от "Бивш колега":


няма кой да му палне фитиля! Второ, дори случайно да се подпали, има толкова предани, влюбени до откат в него фенове, че ще го препикаят ако се наложи и ще го угасят! Хе, Божидар Димитров, весела му памет, веднъж го къпа с фекални води от Новата базилика!

Оценка:
-8 +29

108
Този коментар е премахнат от модератор.
пешо средния
109 Отговор
Той,че Боко е пред падане е ясно,ама как ще ядеме асфалта се чудя.

Оценка:
-10 +36

110
Този коментар е премахнат от модератор.
Мапия
111 Отговор
Б.Б НЕ Е СЛУЖЕБЕН ПРЕМИЕР.ЛОШО Е КОГАТО СИ МЕРИШ АТРИБУТИ КОИТО НЯМАШ!

Коментиран от #114


Оценка:
-21 +11

Майкооо
112 Отговор

До коментар #44 от "Бързи Устър":


Само да те питам....? Защо мислиш че има избори? ЦИК колко пъти ги хванаха да манипулират гласовете? Пък ти гласувай и се надявай, но най важното е да се смириш. Само винкел може да оправи всичко но..... Само на драскане не става.

Оценка:
-5 +31

Напред
113 Отговор
Както го е казал писателя: иде време разделно... Или ще сме народ или да мрем като въшки!!!!

Оценка:
-6 +23

Tozi
114 Отговор

До коментар #111 от "Мапия":


С теэи които започват да се хвалят и винаги съм прав, друго е да го имаш

Оценка:
-2 +10

Tozi
115 Отговор

До коментар #44 от "Бързи Устър":


Имаш интернент, с Бозвелийско, област Варна, нарко дилър, симпатично мастило, кандидат от герб, касиран избор, осъден. Довай

Оценка:
-5 +12

Дядо
116 Отговор
Дядови ще ви върне 650 год. на зад . зада осъзнаете какво се случва и днес. През турско е имало хаидути .През царско партизани.При комунизма 6То Управление. А сега ГЕРБ. Всичките нарицателни са МУТРИиииииииииииИИИИИИИ.Мисля че ме разбрахте.

Оценка:
-7 +20

2375)
117 Отговор

До коментар #81 от "filo":


👍................

Оценка:
-3 +3

Дядо
118 Отговор
Дядови ще ви върне 650 год. на зад . зада осъзнаете какво се случва и днес. През турско е имало хаидути .През царско партизани.При комунизма 6То Управление. А сега ГЕРБ. Всичките нарицателни са МУТРИиииииииииииИИИИИИИ.Мисля че ме разбрахте.

Оценка:
-8 +12

мишо
119 Отговор
ВЪЗМОЖНО ЛИ Е РЕНЕТА ИНДЖОВА ДА СТАНЕ ОТНОВО МИН ПРЕДСЕДАТЕЛ

Оценка:
-14 +10

колега на журналиста
120 Отговор
Обзалагам се ,че никой не е прочел до края това интервю/също иаз/,което прави безмислено неговото поместване ,дори съществуване.Тази,вече изкуфяла дама ,отдавна е безинтересна и тук някой е решил,интересна неинтересна ,да я натрапи,за да вземе някой лев.Та това е,де.Има ли нещо за коментар????????????

Коментиран от #123


Оценка:
-23 +18

Пожарната
121 Отговор

До коментар #105 от "Бивш колега":


Завършил е за пожарникар в школата "Георги Димитров"на бул."Константин Величков"а не както той пробутва в медиите школата в "Симеоново".И само толкова този човек никога не е работил,като пожарникар и няма нито един колега в неговите мутренски среди.Той е един безмилостен човек нагаждач

Коментиран от #128


Оценка:
-6 +25

Тато из Правец
122 Отговор
Читава женица ! Ама е арменка,затова ! Българките гледат да си сложат цици,гъзици и да се €б@т за пари....

Оценка:
-5 +22

Гост
123 Отговор

До коментар #120 от "колега на журналиста":


Ама не си сигурен - нали ! Прочетох я от край до край и то много внимателно ! Лошото е че трябва много да се чете и между редовете. И макар да съм икономист - то всичко вече е една каша, че оправия няма.

Оценка:
-3 +21

kral
124 Отговор
и масивен инфаркт като съпътстнаща е добре

Оценка:
-5 +1

Възмутен
125 Отговор
За Пернишкия водопровод ако наистина е само един гейзер отдавна трябваше да хвърчат оставки. Не може непрекъсната да се пилеят обществените пари и да искаме да се оправим.

Оценка:
-3 +27

гост
126 Отговор
Тая червена бабишкера още ли е жива ?!?

Оценка:
-23 +13

Я заметни расо
127 Отговор

До коментар #10 от "отец Игнатий":


отзад на главата и разтвори бузки отче

Оценка:
-2 +5

На ул. “ Андрей Жданов” 173
128 Отговор

До коментар #121 от "Пожарната":


Се помещаваха два Факултета на школата в Симеоново, факултет милиция и факултет пожарна! В американският колеж бе само факултет ДС.

Оценка:
-9 +4

незнайко
129 Отговор
Ако Ренета Инджова стане премиер , ще вдигне всички данъци, заедно с новите, които ГЕРБ въведоха. Тя е американски възпитаник. За да напълни хазната, ще трябва да доиздои и фирми и граждани. Това ли искаме. Познавам я още от когато беше премиер на служебно правителство. И с тоя задгробен глас....и говор. Хипнотизира.

Оценка:
-16 +12

Червения кхмер
130 Отговор

До коментар #5 от "МИЛЕНЕ ще те помним ВЕЧНО":


То па кой гледаше за да се занимава някой с него.Камо ли герб.Ако беше друг иди-дойди.

Оценка:
-10 +2

АУУУУУ
131 Отговор

До коментар #40 от "оня с коня":


Явно са я хванали много рано сутринта за това "ИЗЧЕРПАТЕЛНО ИНТЕРВЮ " докато е била махмурлия. Ако беше следобед , след големите водки.....резултатът щеше да МНОГО ВЕСЕЛО ИНТЕРВЮ и нямаше да се хареса на всички злобни тролове !!!

Оценка:
-17 +14

гост
132 Отговор
статията си личи ,че е поръчкова водещият нарича Инджова *г-жо мин. председател* ами тези които са родени след 89 год те знаят ле коя тази мин, председател да не говорим че Инджова в зависимост от това пред коя медия изявления един път обяснява колко добре се справя Борисов друг път как ше изгори просто ветропоказател

Коментиран от #161


Оценка:
-17 +8

ГАБЬР
133 Отговор
НАЗДРАВЕ ГОСПОЖО

Оценка:
-10 +5

1234578
134 Отговор
"В мoмeнтa имa дa ce cпoдeля дългoвa oтгoвoрнocт нa цeлия Eврoпeйcки cъюз, зaщoтo тoй cъщo кaктo Бoриcoв упрaвлявaшe бюджeтитe cи."

Много хубаво го е казла Ренета Инджова, проблема е в начина, по който почти всички правителствата в света управляват бюджетите си. Не събират достатъчно данъци, а тези данъци, които събират са от бедните хора. Защото богаташите са приятели с правителствата/политиците/ и за тях има вратички в данъчните заони има и офшорни сметки и фирми. Не стига това, ами политиците взимат огромни дългове и парите ги раздават на приближени бизнесмени, пенсионери, увители, лекари, полицаи, военни... т.е. на тези които са гласували за тях. И всеки ден тези безотговорни политици се молят системата да изчържи до края на мандата им. И катастрофата на държавата да стане при политика, който ще ги наследи. Само, че системата вече е като гейзер отвсякъде, защото тръбите не могат да понесат налягането. И този път Борисов няма да си изкара пълния мандат.

А най-лошото е, че БСП и ДПС не са алтернатива и те правеха същото: Харчеха повече пари отколкото събираха като данъци и раздаваха на пенсионерите, полицаите, военните, лекарите за да гласувата за тях.

Накрая всички ще платим за глупоста и гяволъка на мнозинствата избиращи такъв тип политици да управляват държавите ни.

Оценка:
-3 +22

Гьон Баба
135 Отговор
Дори и да изгори "кел файда" от 89 година до сега изгоряхме стотици пъти, за мен истината е че като народ сме просто едни овце И ЩЕ СИ ОСТАНЕМ ОВЦЕ...можете да маркирате колкото си искате минусчета на мнението ми НО ТОВА Е ИСТИНАТА НИЕ СМЕ ОВЦЕ...

Оценка:
-4 +21

Не обиждайте жената
136 Отговор
Опитайте се да си отговорите на един въпрос. Ако аз бях премиер, какво щях да искам да направя?

Оценка:
-3 +13

вили
137 Отговор
БОРИСОВ ДА ХВЪРЛЯ КЪРПАТА И ДА ЗАМИНАВА ЗА БАРСЕЛОНА ТАМ ДА СИ ПРЕКАРА СТАРИНИТЕ

Коментиран от #142


Оценка:
-12 +12

Лаладжийка
138 Отговор
Единствената, коята засега изгоря като факла е самата Ренета! Посредствен соц-продукт.

Коментиран от #153


Оценка:
-15 +11

СЕЛЯНИНЪТ ОТ БАНКЯ
139 Отговор
миниcтър-прeдceдaтeлят Бoйкo Бoриcoв oтчeтe уcпeхи в cвързaнaтa c кoрoнaвируca aктуaлнa oбcтaнoвкa у нac: видими рeзултaти в биткaтa cъc зaрaзaтa c нaй-мaлкo пoчинaли и зaбoлeли, рaбoтeщa икoнoмикa нa пълни oбoрoти в мнoгo ceктoри - в ceлcкoтo cтoпaнcтвo, cтрoитeлcтвoтo, IT ceктoрa, a зa cлeдвaщия мeceц тoй ce aнгaжирa, чe щe зaрaбoтят 250 aвтoмoбилни зaвoдa. Cпoрeд нeгo, c мяркa 60:40 ce oчaквa дa бъдaт зaпaзeни 120 хиляди рaбoтни мecтa. Тук врeмeтo e бъдeщe, нo вaжнoтo e, чe прeмиeрът ce aнгaжирa. Нe чухмe oбaчe зa яcни мeхaнизми зa прoзрaчнocт, oтчeтнocт, eфикacнo и oтгoвoрнo изпoлзвaнe нa изпoлзвaнитe cрeдcтвa. Нe рaзбрaхмe дaли прeдприeтитe дeйcтвия зa укрeпвaнe нa здрaвeoпaзвaнeтo и зa oбeзпeчaвaнeтo нa coциaлнo-икoнoмичecкитe пocлeдици в Бългaрия ca oтгoвoри нa ceриoзнocттa и мaщaбa нa кризaтa и нaй-вeчe нa oчaквaниятa нa бългaритe. Щo ce oтнacя дo прeдлoжeния дeн пo-рaнo oт прeзидeнтa Румeн Рaдeв публичeн рeгиcтър зa oтчитaнe нa изхaрчeнитe cрeдcтвa в бoрбaтa c кoрoнaвируca, при рeгулярнa aктуaлизaция нa рaзхoдитe, критeриитe зa oдoбрявaнe и изтoчницитe нa финaнcирaнe, идeятa ce oкaзa игнoрирaнa дoри oт oпoзициятa в лицeтo нa издигнaлaтa гo зa пocтa пaртия - БCП.

--- Е ГЛЕДАЛ И МНОГО ПЪТИ СЛУШАЛ, КАК ТОШО ПРАВЕШКАТА ТИКВА ПРЕИЗПЪЛНЯВАШЕ ПЕТИЛЕТНИТЕ ПЛАНОВЕ, НО ПРОСТИЯТ СЕЛЯНИН ОТ БАНКЯ НЕ Е ВНИКНАЛ В СЪЩНОСТТА НА ЦОЦАЛИЗАМА И ЗАЩО СЕЛЯНИТЕ ГО ПРИВЕТСТВАХА. 1. СЕЛЯНИТЕ ИМАХА ЧАСТНО ПОЛЗВАНЕ ОТ КОЕТО ЗАДОВОЛЯВАХА СОБСТВЕНИТЕ СИ НУЖДИ. 2. ПО РАБО

Оценка:
-11 +4

СЕЛЯНИНЪТ ОТ БАНКЯ
140 Отговор
ПРОДЪЛЖЕНИЕ
. 2. ПО РАБОТЛИВИТЕ ПРОИЗВЕЖДАХА ПОВЕЧЕ И ПРОДАВАХА НА ЗАВИШЕНИ ЦЕНИ ИЗЛИШЪКА И ТО ОТРОВНО ПРЕНАТОРЕН. А ТКЗС-ТАТА ЗАСЯВАХА НЕЩО КРИВОЛЯВО, КОЕТО ТОШО ТИКВАТА БЕШЕ ПЛАНИРАЛ ДА ИЗНЕСЕ. ГРАЖДАНЯТА ГО ПРИБИРАХА КРИВОЛЯВО. 3. В ОТЧЕТНОСТТА СЕ НАДЛЪГВАХА, КАТО ЛЪЖЛИВОТО ОВЧАРЧЕ И СЕЛЯНИТЕ, НО С РАЗМЕНЕНИ РОЛИ: ПРИМЕР РОДИЛО СЕ Е ЕДНО АГНЕ И ОВЧАРЯ - ЗАПИШЕ - РОДИ СЕ ЕДНО АГНЕ. ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ТКЗС-ТО ПИШЕ ДО ТОШО: РОДИХА СЕ ДВЕ АГНЕТА. ТОШО ТИКВАТА ИМ БЕШЕ ИЗУЧИЛ НОМЕРАТА И РАЗПОРЕЖДАШЕ СПРАВЕДЛИВО: ЕДНОТО АГНЕ ИЗНОС ЗА 6-ТИЯ АМЕРИКАНСКИ ФЛОТ, А ВТОРОТО ЗА ВЪТРЕШНИЯ ПАЗАР! НО СЕ РАБОТЕШЕ И ТАМ Е РАЗКОВНИЧЕТО. ТИКВАТА ОТ БАНКЯ САМО КРАДЕ И МУТРИЗИРА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА. И СЕГА ТЪРСИ РЕАЛНА РАБОТА?! КОЯ МУТРА ЩЕ СЕ ХВАНЕ И ЗА КЪДЕ?

Оценка:
-10 +8

Лея
141 Отговор

До коментар #26 от "Byg":


Браво! Точно в десетката...

Оценка:
-6 +4

ВИЛИ
142 Отговор

До коментар #137 от "вили":


БАЙ СТАВРИ МНОГО СЕ Е ЗАТЪЖИЛ ЗА НЕГО И СТАЯ ЗА ГОСТИ МУ Е ПРИГОТВИЛ, А И ДРУГИ НЕЩА!

Оценка:
-4 +9

Червен имбецил
143 Отговор

До коментар #4 от "опорна точка":


ФАКТ!!!

Оценка:
-8 +3

От Варна
144 Отговор
Бойко ще изчезне един прекрасен ден за изненада на всички.Не случайно е трупал парички,а и много добре разбира ситуацията и сигурно е набелязал този момент.Ще излети катоБожков в неизвестна посока,а ние ще останем с пръст в уста. След няколко години всичко ще е само спомен. Ще мечтаем за поредния Бойко,дето ще ни поведе към светлото бъдеще. А днешния Бойко и фамилия ще си харчат паричките на воля и ще си кривят капите....

Коментиран от #145


Оценка:
-14 +14

ВАРНА
145 Отговор

До коментар #144 от "От Варна":


ПОСОЧИ ЕДИН ПРОКОПСАЛ, КОЙТО Е ЯЛ КРАДЕН ХЛЯБ ОТ БЪЛГАРИЯ? КОЛКО ИМПЕРИИ СЕ ЗАДАВИХА И ГО ПОВЪРНАХА??? ТА ЕДНА ПРОСТА МУТРА....

Оценка:
-6 +15

Борис
146 Отговор
Има ли още някой, който не е разбрал, че тазли Р. Инжова отдавна е изкуфяла и говори глупост след глупост и то отдоста време. Ами не й обръщайте внимания.

Оценка:
-18 +11

СЕЛЯНИНЪТ ОТ БАНКЯ
147 Отговор
ЩЕ ОСТАВИ СЛЕД СЕБЕ СИ СПОМЕНА, ЧЕ В ЕДИН НАРОД СЛАВЕЩ СЕ С МЪДРОСТ И ИНТЕЛЕКТ, МОЖЕ ДА СЕ РОДИ И ЗА СЕГА НАЙ - БЕЗПАРДОННИЯ ПРОСТАК УПРАВЛЯВАЛ СТРАНАТА.

Оценка:
-9 +20

БОКО Е ПЪТНИК
148 Отговор
ВСИЧКИТЕ МУ ЧЕРГИ ГОРЯТ , СПАСЕНИЕ НЯМА !

Оценка:
-7 +21

BG Expert
149 Отговор
Много слаб оратор се оказа г-жа Инджова!
Не можеш да й хванеш мисълта в това интервю.

Оценка:
-13 +11

Димитър
150 Отговор

До коментар #3 от "За Българите":


Къде си изгорял бе руско зомби. На тази другарка Инджова ли вярваш дето има грам познания по икономика. Всичко е пропаганда и опорни точки разпостранявани от позитано и президента Радев чрез получаваните инструкций на руското посолство и Кремъл. Най ценните придобивки на България през последните години бе членството ни в Ес и Нато. Ако не е това членство нито щяхме да оцелее сами от китайската зараза, нито щяхме да останем независими и свободни без защитата от Нато. Без Нато, България щеше вече да е под обсадата на мутренските групировки по руски образец които ежедневно щяха да ни напомнят за данък Русия и кой са слугите в България. На такива въздухарки като другарката Инджова не обръщайте никакво внимание.

Оценка:
-15 +11

СПООООКО
151 Отговор
СЛЕД БОЙКО ЩЕ ДОЙДЕ ОЩЕ ПО ПРОСТ И ТЪП ПРЕСТЪПНИК

Оценка:
-4 +13

Ханко от село Осеня
152 Отговор
Най-добрият човек когото познавам Ренета Инджова,мила умна и добра.Господ да и даде здраве и дълъг живот,и нека стане ,мин.председател на Р.България

Оценка:
-7 +18

Жеко карбуратора
153 Отговор

До коментар #138 от "Лаладжийка":


Желязна!Мутрите се бяха скрили когато беше министър председател!Факт видян от много хора!

Оценка:
-10 +14

ЧЕРВЕН ГЪЗ
154 Отговор
БОЙКО Е ИСТЕИНСКИ НАСТОЯЩИЙ КОМУНИСТ НАШЕГО ВРЕМЕНИ !

Оценка:
-7 +9

Неделко
155 Отговор
Днес едва успях да сколасвам да сложа по десетина минусчета на коментарите срещу мутрата от СИК .

Оценка:
-6 +8

Петко к
156 Отговор
Не се дава тая дарба на всеки,да е добър и честен към народа си.Да и наспори на г-жа Инджова.Съвременната Индже Войвода.Всички други са предатели на род и Родина

Оценка:
-5 +10

Лея
157 Отговор

До коментар #54 от "Бързи Устър":


Бля, бля...Какво ги дрънкаш!?Да не си на трибуната на народното събрание през 70-та , щото така звучиш!Не издигай малоумни лозунги, че ще ти се смеят кокошките!И в целият останал свят искат хората да се приключи с тая гадна пандемия и да излязат навън, всичко да е както преди.Ама не може! Никога няма да бъде както преди... или поне няма да е през следващите една-две години!Чети малко и слушай публикации в чужди сайтове и телевизии! Този хаос, който настана в цял свят, не е за кефа на БГ, че видиш ли, да се срине демокрацията.И при другите е "тоталитаризъм",ама няма такива смотани тролове като теб,да фъфлят наляво-надясно недомътени теории и да подстрекават хората!

Оценка:
-5 +8

ТВК
158 Отговор
Тиквоний изгоря още като влезе в комбина с Доган и Пеевски...

Всичко останало пак ние ще платим.

Оценка:
-3 +12

Факт
159 Отговор

До коментар #81 от "filo":


Умна жена. Затова я мразят калинките на Мутрата от Банкя.

Оценка:
-6 +14

Лея
160 Отговор

До коментар #92 от "Добрият доктор Борисов":


Докторе!Пише се дисидент!А също така се пише време, не влеме... Ако говориш, както пишеш, много ще прокопсаме да те слушаме как ни поучаваш и ни наливаш акъл в главите.

Оценка:
-0 +9

Лея
161 Отговор

До коментар #132 от "гост":


Е то е очевидно, че статията е поръчкова!И не само заради"госпожо министър-председател".Всички въпроси са насочващи и бутат инервюираната да отговаря "както трябва".Да не говорим, че в самия въпрос се съдържа и отговора!Т.е.докато го задава "журналистката"вече си е отговорила сама:)

Оценка:
-9 +10

162
Този коментар е премахнат от модератор.
163
Този коментар е премахнат от модератор.
Realidad
164 Отговор
Другарката Инджова бърка желаното с реалното. Аз пък казвам, че следващата година коалицията ГЕРБ и СДС ще вземат пълно мнозинство в парламента, както и ще спечелят президентските избори. Борисов си има купища недостатъци, но на фона на опонетите му е направо цвете. Пък и няма как вече да мине руски проект, като Радев. Хората здраво се опариха, а нали знаете, че парен каша духа.

Оценка:
-9 +6

Вели
165 Отговор

До коментар #10 от "отец Игнатий":


Отче, цялата БПЦ си е 7 у-ние на ДС !!!!

Оценка:
-0 +2

Мартин
166 Отговор
Преди него обаче да не "изгорят" други герои на българския преход като фараон Цветан Василев и подсъдимият олигарх Иво Прокопиев - бъдещи затворници!

Оценка:
-3 +6

09876
167 Отговор
Още един скелет се показа от политическия музей! Кoгaтo имa пoжaр иcтинcкитe, дoблecтни хoрa oткликвaт вeднaгa и пoмaгaт c кaквoтo мoгaт, бeз дa търcят oтплaтa и oблaги, a тaрикaтитe, дрънкaлницитe-критикaри ce oпрaвдaвaт-нe пoмaгaт зaщoтo нa ca пoкaнeни (oчaквaт дa им ce мoли някoй нa кoлeнe). Кaтo ce oвлaдee бeтcтвиeтo изпълзявaт и пoчвaт дa oбяcнявaт грeшкитe и дa хулят нaй-пoлeзнитe и т.н. Пoзнaйтe кoй кoй e! Нищo нoвo пoд cлънцeтo; нe им ce cърдeтe, caмo пoмнeтe и нe рaзчитaйтe нa тях и нe ги избирaйтe пoвeчe.

Оценка:
-0 +5

Стига бе
168 Отговор
Обръщат се към нея, г-жо министър председател, тези нормални ли са, тя е бивш, бивш, бивш, научете го това най накрая, смешници мисирки, а госпожата министърка още си живее в 90 те години и й се иска да е фактор, ама не е

Оценка:
-1 +3

Стига бе
169 Отговор
Обръщат се към нея, г-жо министър председател, тези нормални ли са, тя е бивш, бивш, бивш, научете го това най накрая, смешници мисирки, а госпожата министърка още си живее в 90 те години и й се иска да е фактор, ама не е

Оценка:
-1 +2

Анатема,Безрдници!
170 Отговор
За да изгори Пунта Мара,първо трябва да изгори Каскета и с него един Шошковец.

Оценка:
-1 +2

ЧЕКАМЕЕЕЕЕЕЕ
171 Отговор
КОГА ? КОГА ЩЕ ИЗГОРИ , ЧЕ МАЙ НИЕ ИЗГОРЯХМЕ ДА ГО ТЪРПИМЕ 20 ГОДИНИ .................. АМАН ОТ НЕКАДЪРИЕТО МУ НЕКАДЪРНО !Бойко Борисов
Българският премиер към председателя на Европейския съвет Доналд Туск
“ Ооо, к'во стана, Доналд „

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Владимир Каролев
Финансистът Владимир Каролев с коментар за коалицията ГЕРБ – Обединени патриоти
Коалиция та дрънка, ама направо се раздрънка"

Още бисери