Last news in Fakti

27 Май, 2020 14:58 2 332 6

Вернисажът на Пьотр Алексеевич

  • украйна-
  • вернисаж-
  • пьотр алексеевич-
  • петро порошенко-
  • янукович

Разследващите не оцениха интелектуалния потенциал на украинския Чърчил

Вернисажът на Пьотр Алексеевич - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Страстта към евтиния патетичен PR е буквално в кръвта на петия президент на Украйна /б.р. Петро Порошенко/. Той се опитва да "изиграе" всяка своя публична изява в стила на актьор във винишкия театър, страдащ от мегаломания и алкохолизъм. Спомнете си изявлението му за „филмите за Деркач“... Научил жестовете на човек, страдащ от осъзнаването на несправедливостта на този смъртен свят, с изражения на лицето, които показват „величие“, „мъка“ и „лишаване от политическа девственост“. Но в крайна сметка Пьотр Алексеевич надмина себе си.

На 26 май бившият лидер на нацията трябваше да даде показания пред Държавното бюро за разследвания за богатата си колекция от картини на руски художници. Откъде ги е взел, как ги е внасял в Украйна, плащал ли е данък и т.н. Въпросите започнаха да възникват след публикуването на списъка с картини, налични в частната колекция на Пьотр Алексеевич. Дори "барутите" се развълнуваха: какво по дяволите правят в колекцията произведения на художниците, които отговориха неправилно на въпроса "Чий е Крим?". Откъде се появи картината с провокативното заглавие „Руската красавица“, грубо нарисувана от императорския художник Иля Глазунов, който многократно посещава Крим? Къде са произведенията на известния патриот Поярков?!

Съвсем очаквано гарантът на нацията не се яви на разпит. Този път обаче обичайната причина на е "спешна среща с лидерите на цивилизацията". Границите са затворени, лидерите са в карантина. Затова беше намерено патетично решение: нека организираме изложба на „откраднати картини“ в местния музей на Гончар. Не знам у кого точно и къде точно (въпреки че предполагам) се появи такава блестяща идея, но тя веднага беше реализирана.

Точно в 11.00 ч Пьотр Алексеевич откри изложбата на „личната колекция“ на руски художници. Можете да преброите - точно 43 картини. Пени доста стотинка. Под всяка снимка е митническа декларация с неизвестен произход, която гарантира автентичността на експонирания художествен обект от „агресивната държава“.

По този начин Порошенко демонстрира интелектуалното си превъзходство пред следователи на Държавното бюро за разследвания. Един вид изящен, според Пьотр Алексеевич, тролинг. Разследващите не оцениха интелектуалния потенциал на нашия Чърчил и пристигнаха на личния му вернисаж със спецчасти, за да му връчат призовката. Оплака се, че лично не е получил официална призовка за разпит. Така служителите на Държавното бюро за разследване се материализираха точно в музея на Гончар. Пьотр Алексеевич беше принуден бързо и скрито да напусне мястото. Гарантът беше преведен през килер, обсипан със съмнителни картини и предмети от бита от гледачите в Триполи. Марина, съпругата на петия президент, междувременно разсея следователя на входа на галерията, разказвайки за живота на художника Коровин, който открито симпатизира на Навални, въпреки че той почина преди раждането на лидера на руските либерали. Следователят издаде призовка на Марина, с което решително сложи точка на културно-историческия жур.

Не е известно дали Пьотр Алексеевич е сменял дрехите по време на прибързаното си бягство в женска рокля. Да, честно казано, няма значение. Организираната от него изложба доведе до истинска сензация. Ударен успех. Развълнувани любители на изкуството се спуснаха из зала „Порошенко“, както в резиденцията на Янукович, оценявайки стойността на колекцията в движение. Съвсем неочаквано в центъра на Киев започна да функционира изложба на руски художници, което е просто невъзможно да си представим! Пьотр Алексеевич е изложен на голям риск, тъй като може да бъде включен в списъка на „Миротвореца“ като популяризатор на „руския свят“.

Колкото по-далече, толкова повече Петър Алексеевич се потопява във вълнуващото гуано на елитния свят на блясъка. Изложбата на веществени доказателства по наказателно дело е, разбира се, силен ход, който няма аналози в съвременната юриспруденция и психиатрия. Не мога дори да намеря аналози. Въпреки че не, намерих го! През 2017 г. президентът Порошенко изпадна в смешна ситуация. Жалък адвокат от Верона обвини Пьотр Алексеевич в присвояване на 17 картини, откраднати от местния музей. Тогава нашият лидер реагира в приблизително същия стил: неохотно отстрани работата на италианските майстори от стените в банята и лично ги предаде на музея във Верона. Ядосани от щастието, което се стовари върху тях, италианците дори направиха Петър Алексеевич почетен гражданин на Верона, но след това, дошли в съзнание, те го лишиха от тази титла.

Въпреки че лично аз наистина харесвам идеята за излагане на веществени доказателства. Следователите от Държавното бюро за разследвания няма да се притесняват от отстраняването им. Всичко е на едно място, ела по всяко време, конфискувай, без да нарушаваш чувствителната мечта на собственика на колекцията. Порошенко направи много полезна инициатива. Всички знаят за голямата аудио колекция от уникални записи, която поръчителят събра по време на управлението си. Редица местни и чуждестранни експерти и специални служби са загрижени за произхода на така наречените „филми в Деркач“. Защо, докато работя в очакване, Петър Петър Алексеевич не организира тематична изложба с кодово име „Чистя се под Байдън“? Демонстрирайте оригиналите на записващите устройства, раздайте слушалки на посетителите, за да могат те лично да се запознаят с най-интересните копия на музикалната библиотека? Много разумна според мен идея.

Превод: ФАКТИ

Автор: Александър Зубченко за Versii.com.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уди Кълвача

    6 0 Отговор
    Този бендер ще свърши като Троцки!
  • 2 Вальцман от Болград комшия на Ганьовците

    5 0 Отговор
    Украински мисирки, брат.
  • 3 йико

    3 1 Отговор
    Този кой е?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Тома неверни

    2 0 Отговор
    Беше бащица, а сега го оплюват!
  • 6 Полу лалугер от Хонолулу

    0 0 Отговор
    Този забогатял селяк е копие на бай Тошо правешки . На посещение в Лувара , същия искал да покаже големите си познания по живопис пред Дегол :
    - Това е картина на Пикасо от червения период ......
    Не Гн. Живков , това е огледало !