ФАКТИ.БГ

Ще се изкъпете ли във фекалните морски води, осигурени Ви от Община Варна?

Проблемът с Варненското езеро не трябва да се неглижира

Публикувана: 5 Юни, 2020 12:16
170 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 14796
 • Ще се изкъпете ли във фекалните морски води, осигурени Ви от Община Варна? - 1
  Снимка: Facebook @ Varna Drone
 • ШРИФТ ПЕЧАТ
  Вашата оценка:
  Оценка 4.6 от 67 гласа.
  ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

  Благодарение на активното бездействие и фрапираща тромавост на Община Варна, от 20.08.2019 г. (поне по официални данни тогава ''ВиК-Варна'' сигнализира общината) във Варненското езеро, заради скъсана тръба, на денонощие се изливат средно около 8 300 куб.м непречистени битово-фекални отпадъчни води с високо органично и биогенно натоварване. 

  Това съвсем естествено влияе и ще влияе на туристическия сезон по цялото родно Черноморие, но не заради нас медиите, които пишем по въпроса, а заради безхаберното поведение на Община Варна. Така че г-жа Ангелкова ще има право, ако се разсърди на г-н Иван Портних, защото деветте месеца пасуване на общината все още нямат логично обяснение. А повод за сърдене имат и хилядите граждани на Варна, които са били държани в неведение.

  Колкото и кметът на града Иван Портних да се опитва да избяга от отговорност, фактите са налице, като най-простичкият и важен от тях е, че собственик на тръбопровода е Община Варна. Освен това, във въздуха продължава да виси въпросът дали комисията, която е трябвало да провери готовия през 2011 г. обект (б.р. тръбата), си е свършила достатъчно добре работата, като това отбелязваме заради нивото, на което е намерена повредената тръба. То определено не съответства с проектните предвиждания.

  Твърденията на Община Варна, че кораб минал и скъсал тръбопровода, са приказки, които също висят във въздуха. Морска администрация не е регистрирала подобен инцидент между 2019 и 2020 г.

  Спуканата тръба в момента се ремонтира, като по думите на г-н Христо Николов, който е главен инженер във фирмата подизпълнител на ремонта, тръбата вече е запушена от двете страни и от нея не тече нищо. Думите на Николов са от 27 май, а само два дни по-късно, на 29 май, екоминистърът Емил Димитров-Ревизоро по време на участието си в сутрешния блок на Нова телевизия заяви, че и към момента битово-фекалните води се изливат в езерото, което пък, от своя страна, е свързано с морските води.

  Пред ФАКТИ казаното от Емил Димитров бе подкрепено от г-жа Стела Николова, общински съветник от ''Демократична България'' във Варненския общински съвет. ''В канално-помпената станция в Аспарухово, която обслужва 27 000 човека по официални данни, по неофициални във всички случаи ще са повече, там няма къде да се събират тези води, те отново се изливат във Варненското езеро, за което има резервна тръба, която е била използвана преди да се построи тръбопроводът. И всъщност сега тази тръба се използва и отново излива фекални води във Варненското езеро. Разбира се, тези фекални води, ние за това казваме фекални води, защото те в канално-помпената станция в Аспарухово имат някакви решетки, някакви пясъци, с които се отделят едрите отпадъци, но реално по-сериозно пречистване, химично, в канално-помпената станция не може да бъде извършено. Преди да стане канално-помпена станция в Аспарухово е имало някаква пречиствателна станция, която естествено не е могла да покрие нуждите на разрастващите се квартали Аспарухово и Галата. Поради това през 2009 г., въпреки че е имало проект за пречиствателна станция в самото Аспарухово, без такъв тръбопровод, без такива сложни изпълнения, които не могат да бъдат проверени, или явно е много трудно да бъдат проверени, се решава да бъде прокаран този тръбопровод, който отива в пречиствателната станция в село Тополи, което се намира на отсрещния бряг на Варненското езеро. Фактически там водата се пречиства'', заяви пред медията ни Николова.
   
  ''На 29 август Община Варна свиква комисия от Басейнова дирекция ''Черноморски район'', РИОСВ-Варна, ''ВиК-Варна'' и т.н., това са отговорните институции, които трябва да решат как да се реши проблемът. Най-интересното е, че РИОСВ-Варна получава това писмо чак на 2 септември, а комисията се е състояла 4 дни преди това. Разстоянието между РИОСВ-Варна и Община Варна е около 1.5 км. Аз не мисля, че Община Варна не е могла да уведоми РИОСВ, ако желае. Както и да уведоми варненци, защото ние сме потресени от факта, че на нас никой не ни е казал, че във Варненското езеро се изливат тези фекални води. Кметът Портних пък, неглижирайки проблема, ни казва, че преди 2011 г. те така са се леели и ние няма от какво чак толкова да се фрустрираме. За мен това е изключително арогантно, да не кажа някоя по-сериозна дума. Никой не ни уведоми за случая, никой не ни уведоми да не ядем миди, които се вадят от Варненското езеро, никой не ни уведоми да не ядем риба, никой не ни уведоми да не се къпем на Аспаруховия плаж. Ние живеем в 2020 г., 5 млн. европейски средства са похарчени, за да не се леят във Варненското езеро фекални води. Освен това то е защитено по Натура 2000 по отношение на директивата за опазване на дивите птици, а бива замърсявано по всички всевъзможни начини. Отгоре на всичко общината ни, която е собственик на тръбопровода, ни казва, че няма никакъв проблем. А в същото време институциите излизат с данни за завишени показатели на азот, липса на кислород в пъти, повишен фосфор в пъти, но Басейнова дирекция казва: ''Ние не можем да кажем дали това нещо e от тръбопровода''. От кое да е?'', запита Стела Николова пред медията ни и с категоричност отбеляза, че Басейнова дирекция ''Черноморски район'' е институцията, която трябва да каже на какво се дължи замърсяването в езерото.

  От ''Демократична България-Варна'' са отправили официално питане до ''ВиК-Варна'', като на въпроса им ''Откога не постъпват фекални води в тръбопровода, който пристига в станцията в село Тополи?'', от политическото обединение все още не са получили официален отговор.

  Показателен факт е, че нито една друга опозиционна група във Варненския общински съвет не е подкрепила предложението на общинските съветници от ''Демократична България-Варна'' да се свика извънредна сесия на Общинския съвет, която да разнищи проблема и да окаже натиск на Община Варна, за да се заеме тя по-бързо и адекватно с екологичната катастрофа във Варненското езеро. 

  Предложение за свикване на извънредно заседание на Комисията по околна среда към ОС, също не е уважено.

  Адв. Стела Николова, в качеството си на общински съветник във Варненския общински съвет, е сигнализирала Варненската районна прокуратура за бездействието по проблема от страна на отговорните институции, като по сигналът ѝ вече е образувана проверка. От друга страна, Окръжна прокуратура - Варна е образувала две проверки във връзка с публикациите в медиите за това, че тръбопроводът не е закопан под дъното на Варненското езеро, както е било предвидено по проект. Но по думите на адв. Николова това няма връзка с фактическото замърсяване на Варненското езеро, тъй като от Окръжната прокуратура разследват само какво се е случило през 2011 г., когато е монтиран тръбопроводът.

  Общинската съветничка  адв. Николова успява да открие експерт, който е напуснал Басейнова дирекция ''Черноморски район'' през 2018 г., а заедно с нея си е тръгнал цял един отдел.

  В експертния си анализ, направен по молба на общинската съветничка Стела Николова, г-жа Таня Милкова изразява аргументирана убеденост, че течът на фекално-битови води от скъсаната тръба във Варненското езеро е причината за неговото сериозно замърсяване, а също така и за измирането на много риба. За жалост, в анализа си, тя прогнозира и допълнително влошаване на ситуацията в езерото.

  Представяме Ви анализа на г-жа Милкова в снимковия материал по-долу:


  Общинската съветничка от ''Демократична България'' ни разказа, че миналата година за същите повишени показатели в язовир "Пчелина'', тамошната Басейнова дирекция ''Западнобеломорски район'' заключава, че замърсяването на язовира се дължи на фекални води.

  Друг важен момент, който медията ни научи е, че водолазен екип открива скъсаната тръба чак на 21.01.2020 г. Сами забелязвате, уважаеми читатели, това са цели 5 месеца, след като в Община Варна са разбрали, че има сериозен проблем с тръбата, която води отпадните води на кварталите ''Аспарухово'' и ''Галата'' до пречиствателната станция на Варна. Водолазни екипи са изпращани и през лятото, но те не открили тръбата. Всъщност, екипът, който я открива на 21 януари тази година, успява поради това, че най-после е било решено да се направи сонарно изследване с дълбоководен сонар. От ФАКТИ се питаме: какво е наложило да се чака толкова дълго, преди да се използва сонарното изследване?!!! Предположението е, че не са имали време, все пак предстояха избори. 

  Трудно е да се повярва, че Община Варна не е имала пари своевременно да ремонтира тръбата, тъй като бюджетът ѝ за 2019 г. бе близо 500 милиона.

  ''Кафявото не са фекалии, това е цъфтящият фитопланктон, който се храни с фекалии. И тъй като тръбата продължава да се излива, се създава достатъчно добра среда за фитопланктона, като в същото време със затоплянето на температурите той ще продължава да се радва на тази добра за него среда. Тази риба нямаше да измре, ако го нямаше този фитопланктон. Той се появи, защото имаше добра хранителна среда, а тази хранителна среда му я осигури Община Варна. Познати ми казват, че водата, освен непривлекателна като вид, мирише'', сподели ни общинската съветничка от ''Демократична България'', а след това допълни, че въпреки всички клипове в интернет за тоновете измряла риба на 19 май тази година, от Басейнова дирекция са открили само "единични бройки''.

  Хубаво е да се отбележи, че само преди два дни премиерът Бойко Борисов каза нещо изключително точно: ''Всеки ден създаваме проблем на хората с нещо недомислено''. Ами, спрете! 

  В края се връщаме към това, с което започнахме, а именно отговорността. Тя безспорно е на Община Варна, чийто кмет е г-н Иван Портних. Очевидно гражданите на Варна нямат енергията да я потърсят, което дава аргумент на ГЕРБ да не са особено критични към принадлежащия им партийно варненски кмет. Надежда за търсене на отговорност остава само в бъдещия резултат от проверката на прокуратурата, а междувременно медията ни ще продължи да следи случая.

  Варна / България

  Поставете оценка на статията:
  Оценка 4.6 от 67 гласа.

  Въвеждане на коментар към статията
  Име :


  Напишете кода от картинката
  Визуална кептча
  Коментар:
  Коментари към статията
  viki evksinograd
  1 Отговор
  От поне седмица няма замърсяване! Водата в момента е приказно зелено - прозрачна и за съжаление студена 16 градуса въпреки е 5 юни и темп. на въздуха днес по обед ще е 25 градуса....отделно замърсяването преди седмица беше на свръзката канал - езеро - море...където никой нормален не се къпе! Там където беше замърсено минават товарни кораби на всеки час - два и мръсотията от изхрленото гориво е така или иначе голяма! Слава богу към нос Галата и Паша дере и приказно чисто и прозрачно морето! Проблемът в момента е единствено че е дивашки студена водата за 5 юни край Варна...сякаш сме край Сочи!

  Коментиран от #9, #12, #20, #27, #47, #80, #95, #125, #126, #161, #169


  Оценка:
  -221 +30

  JEFF
  2 Отговор
  Задължително всички общинари да се пуснат в тези води. Начело с кмета и шефа му.

  Коментиран от #21, #53


  Оценка:
  -8 +235

  Кафяво море
  3 Отговор
  Тази снимка трябва да бъде в рекламния клип на България! Видими герберски резултати, герб осират всичко което може да се осере буквално. Туристическа атракция редувате плуване между зеления и кафявия фон! Пак гласувайте за герб догодина!

  Коментиран от #11


  Оценка:
  -19 +256

  гост
  4 Отговор
  В акитата има ентеровируси!

  Оценка:
  -4 +101

  Келеш
  5 Отговор
  Еко храна за рибите.

  Оценка:
  -6 +78

  аз съм Веска
  6 Отговор
  ООО , ПРИЛИЧА НА САБОТАЖ . ВОЙНА НА ТРОНОВЕ ЗА КУРОРТИСТИ .МОЖЕ ДА ИЗГУБИМ БИТКАТА ТАЗИ ГОДИНА , НО НЕ И ВОЙНАТА - ЦЕЛИЯТ СВЯТ Е НАШ . В ЗНАК НА НЕГОДУВАНИЕ НЯМА ДА СЕ ЕПИЛИРАМ , И ЩЕ ПРАТЯ СНИМКА НА ПОРТНИХ .

  Коментиран от #153


  Оценка:
  -4 +76

  Браво на автора !
  7 Отговор
  ⭐⭐⭐⭐⭐ за статията от мен !
  Живота в банановата република-абсурдистан продължава.

  Оценка:
  -5 +153

  Breaking Bad
  8 Отговор
  Честита баня! :)

  Коментиран от #16


  Оценка:
  -2 +115

  9
  Този коментар е премахнат от модератор
  Процесор Вучков
  10 Отговор
  Фекална Дирекция Лайноморски район

  Оценка:
  -4 +133

  Реалист
  11 Отговор

  До коментар #3 от "Кафяво море":


  Пак гласувайте за когото и да било догодина и ще си гарантирате същия живот като досега.Преди време и диктатора така го гледахте и му се възхищавахте,,браво на бат бойко,силна ръка трябва на т'ъз държава,само тъй ще се оправят нещата".Забравихте си собствените думи.
  И царчето-престъпник с 800-те му дни преди това и него го посрещнахте като господ,и оня със сините венци-бащата на силовите групировки-ваню циганина дето пищеше 45 години стигат.
  Едно и също 30години и всеки път българчето отива с бюлетината да чака месията.
  Истината е една единствена:Неспособни сме да се управляваме сами !
  Това е.

  Коментиран от #101, #109


  Оценка:
  -9 +131

  12
  Този коментар е премахнат от модератор
  13
  Този коментар е премахнат от модератор
  Ангелкова
  14 Отговор
  Изберете българското!

  Оценка:
  -6 +90

  София - Халкидики
  15 Отговор
  Разбира се! Само чакам ваучерите от Ангелкова и веднага се потапям в Лайноморието, независимо кои град

  Оценка:
  -7 +96

  Гербаджия
  16 Отговор

  До коментар #8 от "Breaking Bad":


  За партията всичко ще направя!И акото на дариткова ако е нужно ще закуся.А за кака цачка умиргам!

  Оценка:
  -8 +60

  ВАРНЕНСКИ ТАРИКАТ
  17 Отговор
  Господин Портних да си подаде незабавно оставката.ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТОЗИ МОШЕНИК.НЯМАЛИ ДА СЕ НАМЕРЯТ НАИ СЕТНЕ УМНИ ЗДРАВОМИСЛЕЩИ МИЛЕЕЩИ ЗА ВАРНА ХОРА.ТЕ ТРЯБВА ДА ПОВЕДАТ И ИЗКАРАТ НА УЛИЦАТА ВСИЧКИ СВОБОДОЛюБИВИ ИСТИНСКИ ВАРНАЛИИ А НЕ НЯКАКВИ СИ СКОРО ПРИХОДЯЩИ.КАК ОТ НАИ ХУБАВИЯ ГРАД НА БЪЛГАРИЯ И ПРОСПЕРИТЕТ СТАНАХМЕ НАИ ЗАПАДНАЛИЯ СРАМ И ПОЗОР

  Коментиран от #25, #26, #32, #61


  Оценка:
  -6 +98

  Факт
  18 Отговор
  Тръбата във Варна и "укреплението" на Алепу затвърдиха убеждението ми че Гърция е моето място за море.

  Оценка:
  -5 +110

  19
  Този коментар е премахнат от модератор
  20
  Този коментар е премахнат от модератор
  ДГД
  21 Отговор

  До коментар #2 от "JEFF":


  Шефът му ако скочи в морето, нивото на водата ще се вдигне с половин метър!!!

  Оценка:
  -3 +51

  axouxo
  22 Отговор
  Българинът отдавна се къпе във фекални води,осигурени от министри и правителство!Нещо да не би да се избистря?Тъмна политика,тъмни сделки,неосъдени политици и магистрати,още да изброявам ли?Богатите крадат,останалите да го веят във л*йната.

  Оценка:
  -2 +76

  НароднаМилиция
  23 Отговор
  ГЕРБ.

  Оценка:
  -5 +34

  ЦСКА умре
  24 Отговор
  Ето това е да си журналист, само да обиждаш България, независимо на каква основа, веднага те назначават да пишеш обиди по адрес към всичко родно и после що Журналистиката ни е по-зле и от националния отбор.

  Коментиран от #123


  Оценка:
  -67 +16

  Бивш гларус
  25 Отговор

  До коментар #17 от "ВАРНЕНСКИ ТАРИКАТ":


  Е нали вие си го избрахте що сега рИвеш? Имаше достатъчно доказателства, че Портих е измамник и мошеник свързан с хунтата и ще бъде кмет, само заради това да може да краде и да плаща по веригата нагоре да могат главанаците да папкат. Така е с всеки град в който управлява гербаджия. Краде се поголовно и като за последно. Във Варна си имате "Възраждане" и можехте спокойно да дадете доверие на Костадин Костадинов, който е неопетнен патриот и българин, а не да легнете пред шарлатанина Портих с това звучно и хубаво българско име.

  Коментиран от #87


  Оценка:
  -6 +67

  K123
  26 Отговор

  До коментар #17 от "ВАРНЕНСКИ ТАРИКАТ":


  Ей варнаЛИЯ, като те гледам как пишеш и как хубаво се изразяваш май точно от такива като теб трябва да се освободят варнеНЦИ. И не само варненци ами всички градове в БГ. Такива всезнайковци като теб сигурно са правили и тръбата, та се е стигнало до тук. Стой си там където си, защото явно не си от Варна и си върши работата, а не давай много акъл.

  Коментиран от #131, #133


  Оценка:
  -31 +11

  ВиК
  27 Отговор

  До коментар #1 от "viki evksinograd":


  Град Сочи е разположен в субтропически климат и ми повярвай водата там е по-топла от Варна.

  Коментиран от #75


  Оценка:
  -6 +39

  Фатих Мехмед
  28 Отговор
  Добре че ньоиския договор ви отнема територии щот сега и те щеха да са превърнати в фекалии и пустиня от вас българите

  Коментиран от #30, #51


  Оценка:
  -41 +17

  Лекар БГ
  29 Отговор
  Да,ще се изкъпя.От патриотизъм,насаден ми не от мама и тате,а лично от Ангелкова и Иван Портних.
  Ще се изкъпя,ама друг път.
  ГЕРБ безобразията във Варна са във вихъра на стихията си.
  /не,че в София е по-различно/.

  Оценка:
  -4 +52

  ВГЗ
  30 Отговор

  До коментар #28 от "Фатих Мехмед":


  Сус бе, ченгене.

  Коментиран от #45


  Оценка:
  -5 +25

  Данаил Кирилов Бацев
  31 Отговор
  Няма да си подам оставката! Никога не съм казал че ще си подам оставката. Това е дело на БСП(комунисти). Никога не съм казал , че ще се кандидатирам за президент. Никога не съм осъждан ( единствен премиер в света) за клевета!

  Оценка:
  -3 +25

  Варненец
  32 Отговор

  До коментар #17 от "ВАРНЕНСКИ ТАРИКАТ":


  Каква оставка градски.Този е за затвора за това че като длъжностно лице умишлено заради изборите не е информирал обществеността за замърсяването с което е изложил живота и здравето на стотици хиляди хора.В затвора заради това че с бездействието си е причинил екокатастрофа подопечният му град.Каскета спи или чака заповед отгоре.Портних е извършил две углавни престъпления и няма кой да му повдигне обвинение.

  Оценка:
  -4 +47

  БарбаганЮ
  33 Отговор
  Кво море, аз строя магистрали и тунели най вече на Витиня, туй е да ме злепоставят

  Оценка:
  -3 +30

  Behemoth
  34 Отговор
  Баш на тоя брадатия очилат джендър не вярвам ама на нула....сигурно е манипулирал снимката ....в школите на Сорос така ги обучават....

  Оценка:
  -28 +6

  Един от Варна
  35 Отговор
  Наркомана Портних е виновен друса цяла вечер по баровете и хич не му пука как го избраха незнам .

  Оценка:
  -3 +43

  Христо
  36 Отговор
  Фекалните води не са само във Варна . Теченията ти отнесоха и на юг.

  По цялото черноморие има само 2 пречиствателни станции. Всичко друго си излива водите директно в морето . Един кмет се хвалеше как прекарал тръбата за отходни води на 2 км. навътре в морето . Ама това е едно малоумие ,морето ги връща обратно към брега . Цялото крайбрежие е силно замърсено . За това се получават и обриви и стомашно чревни инфекции и т.н.
  Българското черноморие е до голяма степен съсипано от простотия и алчност.

  Коментиран от #39


  Оценка:
  -5 +61

  Българина
  37 Отговор
  И морето КАФЯВО, КАТО УПРАВНИЦИТЕ ни.

  Оценка:
  -3 +32

  VikiEvksinograd
  38 Отговор
  Бехемот - снимката е реално - но замърсяването беше преди близо 10 дни първо и второ днес може ясно да се види кде е тръбата - извадена е вече прочутата тръба и е над водата вече и се кърпи...на свръзката канал - езеро е! И е на 500 метра източно под Аспарухов мост от към страната на ТЕЦ Езерово - там няма море!!! Днес сутринта бях в района за разлика от 99.9% пищещите тук дечурлига - хал хабер нямащи си дори къде е Аспар,ухов мост - канала - езеро - море свръзка към ТЕЦ Езерово! И към днешна дата дори около пристанището и Морска Гара Варна е чисто. Защото има достатъчно много студени течения от 10 дни насам. Дечурлигата от пазарджишките села нека си пляскат псувните и минусите!

  Коментиран от #43


  Оценка:
  -34 +15

  Шекспир
  39 Отговор

  До коментар #36 от "Христо":


  Тези глупости сам ли ги измисли или някоя баба пред блока ти ги каза

  Оценка:
  -7 +13

  Мунчовци с Шлемофони
  40 Отговор
  Иво Прокопиев да ходи с личния си приятел, съдията Иван Петров, на Варненското езеро, да спасяват Сезона, да си свиква агитките под прозорците на кмета им!!!:)

  Оценка:
  -6 +15

  🙊🙉🙈
  41 Отговор
  Въпросната тръба е правена 2011 г от гръцка фирма с холандски надзор! Относно всички разбирковци тук! И е положена без да се закопава непосредствено по морското дъно! И се поврежда от кораб с по голямо газене! Поправката на съоръжението не става от днес за утре господа разбирачи! Ай по спокойно и като ходите в WC се сегете, че и лашите фекалии отиват някъде! Папагали

  Коментиран от #48, #59, #90


  Оценка:
  -43 +11

  42
  Този коментар е премахнат от модератор
  Мунчовци с Шлемофони
  43 Отговор

  До коментар #38 от "VikiEvksinograd":


  Не прилича на Кмета на Варна да е в коментарите под статия, която вероятно го изобличава в безхаберия по служба!!!
  Да се съветва с “Икономедия” от тази статийка, дали ще произлезне чутовен национален скандал, на една ръка разстояние от Любимия им ТЕЦ!!!:)

  Оценка:
  -9 +7

  ПЛУВАЩО Л::::О
  44 Отговор
  еха ПЪРВАТА СНИМКА КЪРТИ. ТОВА Е БИО ТЕРОРИЗЪМ ОТ СТРАНА НА ГЕРБЕРСКИЯ КМЕТ НА ВАРНА.ЦЕЛИЯ КАДРОВИ СЪСТАВ НА ГЕРБ ТАЯ ГОДИНА НА ПЛАЖ В АСПАРУХОВО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НАЧЕЛО С ЦЕЛИЯ СЪСТАВ НА МС И УМНИКА ББ, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЕДИН МЕСЕЦ. КОГАТО ГО ВИДЯ ТОВА ТОГАВА ЩЕ СЕ ТОПНА В ЛАЙНОМОРИЕ.

  Коментиран от #81


  Оценка:
  -4 +35

  45
  Този коментар е премахнат от модератор
  Къде са Варненци вече 12 месеца?
  46 Отговор
  Няма натиск от народа към управници и чиновници! Съсипва се поминъка на хората и не само във Варна. Убиха животните на хората по селата, дали не е стратегия да се опразни територията, за да може да се завземе?

  Коментиран от #67


  Оценка:
  -3 +34

  47
  Този коментар е премахнат от модератор
  Къво газене на кораби
  48 Отговор

  До коментар #41 от "🙊🙉🙈":


  Като ти се казва че няма произшестие с кораб

  Коментиран от #50


  Оценка:
  -1 +16

  Минаващ
  49 Отговор
  Не съм ходил, но не вярвам на плажовете ни да има такава вода. Ако има е направено от хората на ония откачените от гърция и турция, които се българеят тук, няма да им е за първи път. За тях е традиция да осереш съседдското за да изглеждаш хубав за останалите.

  Оценка:
  -24 +7

  Мунчовци с Шлемофони
  50 Отговор

  До коментар #48 от "Къво газене на кораби":


  Във Варненското пристанище, никой не знае какви кораби влизат и излизат и причината е, че вече 30 години не е правен одит на Пристанището от Държавата, защото от там минават над 50% от целия внос/износ на България!!!
  Т.И.М. бди на Вас с кмета си и плува до Вас, с фекалиите си!!!:)
  Лайноморие най-много пасва на Българското Черноморие - пак утрепахте сезона с Безхаберията си!!!

  Оценка:
  -3 +29

  Еееееееяя
  51 Отговор

  До коментар #28 от "Фатих Мехмед":


  То по твоята логика - добре, че руснаците ви взеха Крим. А скоро - и други територии. Аллах да ви е на помощ!

  Оценка:
  -4 +20

  52
  Този коментар е премахнат от модератор
  Морук
  53 Отговор

  До коментар #2 от "JEFF":


  Барабар с мс пеевски и доган

  Оценка:
  -0 +16

  БИ ТРЯБВАЛО
  54 Отговор
  Да се каже КОЯ ФИРМА ИЗГРАДИ ТРЪБОПРОВОДА И КОГА ТОЧНО?

  Коментиран от #82


  Оценка:
  -0 +16

  Next
  55 Отговор
  Мислех си, че кафявото е демоде, но явно за община Варна и почти по цялото лайноморие, кафявото е гот. Ами като вместо държавници си имаме пожарни, каскети, майтапчии, каракОчани, валерко-далаверковци положението в БГ ще е все кафяво.

  Оценка:
  -1 +26

  Васил Левски
  56 Отговор
  Можем да изкъпем ториката от банкя и ортаците му от дпс и вмро..

  Оценка:
  -2 +20

  Петя Гърдата
  57 Отговор
  Нормално - Блатото ГЕРБ. Мис Гащи ей сегичка като вземе едни от новите милиарди и фръква за Бареслона. Ти седи, чакай глашатай...

  Оценка:
  -2 +22

  Не ползвам наркотици защото не искам
  58 Отговор
  Защо трябва да се мъчим ?
  Ела у нас , в област Варна в моята къща и да се разберем !
  Лесно е !!!

  Оценка:
  -4 +5

  Шекспир
  59 Отговор

  До коментар #41 от "🙊🙉🙈":


  Аве папагал въпросната тръба се поставя по проект.В него е зададена дълбочината на която трябва да е заровена.Защо са приели обекта след като не е изпълнен по проекта.И тук има хора за затвора.Вадят документацията и всеки чиито подпис е там директно в кауша

  Оценка:
  -0 +22

  Ицо Хазарта
  60 Отговор
  Добре де тая тръба къв чеп дири там, заустване ли е това какво е. Защо тече фекалии, а не пречистена вода?

  Оценка:
  -1 +22

  ха-ха
  61 Отговор

  До коментар #17 от "ВАРНЕНСКИ ТАРИКАТ":


  Варна винаги е бил кенефен град.

  Оценка:
  -9 +12

  62
  Този коментар е премахнат от модератор
  63
  Този коментар е премахнат от модератор
  64
  Този коментар е премахнат от модератор
  4743
  65 Отговор
  Някой се опитва да срине Сезона, за да може да изкупи на безценица фалиралите туристически комплекси във Варненска област. Аргументирано предположение е корабчето, да е било общинско и да е пуснало котва на тръбата, понеже е имало строителните книжа за местонахдението на неизпълнената по официални спецификации фекална тръба и с това да предизвика и нова обществена поръчка за ремонтни дейности, както и да помогне на менторите си за евтини инвестиции в недвижимости в любимата им община.
  Т-И-М отново ли се чуди откъде да вземе пари, за да намести същите пари, в нещо печелившо?!

  Оценка:
  -1 +24

  SAAB
  66 Отговор
  Мнаго бяхме сърдите на оня чех......който ни оприличи на клекало ! А сме благодарни на главанако ,който ни превърна в такъв :)
  Напрво шЪ са палим и ще скачами от терасите ако подаде оставка....или влезе в мавзолея ! :)

  Коментиран от #68


  Оценка:
  -2 +22

  Родом от Варна
  67 Отговор

  До коментар #46 от "Къде са Варненци вече 12 месеца?":


  Имаме море, 3 плажа, 1 е до и между кв. Бриз и Гръцка махала, 2 е до кв. Галата, 3 е до кв. Аспарухово !
  Имаме и мн др неща , даже град Варна е морската столица на България !!!

  Коментиран от #70


  Оценка:
  -18 +4

  5794
  68 Отговор

  До коментар #66 от "SAAB":


  Такава тиква е само за Мавзолей, трябва да надскочи учителя си!

  Оценка:
  -1 +10

  Варна хубава Варна
  69 Отговор
  Че те варненци и т. нар. "курортисти" от 20 години жизнерадостно се къпят в собствените си изпражнения. Но през тия 20 години селяндурите настроиха още къщи и вили наоколо, и сега положението е още по-гнусно.

  Трябва да си извънредно тъп и прост, за да отидеш на почивка, където и да е по Лайноморието....че да си заведеш и децата, с доволна физиономия, и убеждението, че щом си аграрен булгаристански "баровец" и плащаш за прескъп хотел и за боклуците по кръчмите, за тебе това не важи, вие се къпете "у чистата част".

  Тъп, неук и комплексиран народец....

  Коментиран от #94


  Оценка:
  -5 +22

  5789
  70 Отговор

  До коментар #67 от "Родом от Варна":


  Летният фекален грип, отново ще е запазена марка на Варненските плажове 1,2,3 , както и на “Дружба”, че и в Албена...
  От кмета... с любов!

  Коментиран от #72


  Оценка:
  -3 +20

  Брадвата
  71 Отговор
  Гадни гърци, само ни саботират туризма?!!

  Коментиран от #89, #130


  Оценка:
  -7 +16

  2434
  72 Отговор

  До коментар #70 от "5789":


  Като ги приберат в болничното отделение за Корона, а се окаже фекален грип, ще е късно, а първият ще е бонус, с горещото съдействие на кмета!:)

  Оценка:
  -1 +14

  Спасов
  73 Отговор
  Жалко за България! Съсипаха я некадърници и крадци!

  Оценка:
  -2 +21

  Asdfg
  74 Отговор
  Борисоооооооff...Да ти.........А!

  Оценка:
  -2 +17

  viki
  75 Отговор

  До коментар #27 от "ВиК":


  Сочи е на Черно море също....Сочи 5 юни 11.30 часа 21 градуса въздух 19 градуса морска вода...Варна 11.15 часа 24 градуса морска вода 18.3 градуса...при това данните са от руски сайт за черноморските градове!

  Оценка:
  -3 +8

  БРАВО
  76 Отговор
  Да беше само калинката Ангелкова проблема ..
  За бетоно-лайноморието няма спасение вече

  Оценка:
  -2 +17

  not today
  77 Отговор
  Само, ако водата стигне по магически начин в Гърция...

  Оценка:
  -1 +7

  78
  Този коментар е премахнат от модератор
  РИОСВ ВАРНА
  79 Отговор
  НЯМА ДА СЕ ОПЛАКВАТЕ! КАКТО КАЗАХМЕ ВОДАТА Е ЧИСТА И ГОДНА ЗА ПИЕНЕ! Г-Н ПОРТНИХ ЩЕ Я ДЕГУСТИРА ПРЪВ!

  Оценка:
  -2 +19

  Човек
  80 Отговор

  До коментар #1 от "viki evksinograd":


  Много си сладка!Заслужаваш къща в БарЦелона!Продължавай все така и ще се издигнеш в структурите!Успех и целувки от ръководството!

  Оценка:
  -4 +11

  до биотерориста
  81 Отговор

  До коментар #44 от "ПЛУВАЩО Л::::О":


  ти въобще осъзнаваш ли какво виждаш на първата снимка, че плюеш? Жокерче за размислите ти - не са л*йна

  Оценка:
  -9 +3

  е те го казаха
  82 Отговор

  До коментар #54 от "БИ ТРЯБВАЛО":


  сто пъти досега, ти де бля, че не разбра

  Оценка:
  -0 +1

  83
  Този коментар е премахнат от модератор
  месара
  84 Отговор
  подходящ водоем за “ независимата “ мая и “ загрижена “ импексова , ше се чувстват в свои води !

  Оценка:
  -2 +3

  сгур
  85 Отговор
  даже не прочетох статията- във Варна отдавна всичко смърди- общината и "съветниците" от години са подвластни на онея трибуквените полуидиоти, които не разбраха ,че ако се гради се печели повече,а не като рушиш. големия архитект....завършил свободния ще прави острови и незнам си какво простотии- всичко е пропито от некаъдрност и корупция , говорейки за кмет, общинари и администрация. съсипаха града и го превърнаха буквално в клоака. всичките са площата ,долу в "Дупката' и с камъни....

  Оценка:
  -1 +16

  86
  Този коментар е премахнат от модератор
  Костя
  87 Отговор

  До коментар #25 от "Бивш гларус":


  Копейкин, ти пак ли изпъзя бре. Кво викаш - чист и неопетнен, а. Я сега кажи за къщичката на брега на същото това езеро и колата, купени с народните пари за партийни субсидии, дето щеше да ги връщаш уж...

  Оценка:
  -11 +8

  микроб
  88 Отговор
  Защо не?! То у нас където и да пипнеш всичко е гнилоч и фекалии.

  Оценка:
  -0 +10

  Важно за теб
  89 Отговор

  До коментар #71 от "Брадвата":


  друг да ти е виновен. На такива в моя край им викат нехранимайковци :)))

  Направи нещо и ти в контра на гърците а не да ходиш тайно там и да ядеш кренвирши от лидл

  Оценка:
  -2 +8

  Госあ
  90 Отговор

  До коментар #41 от "🙊🙉🙈":


  Отиват,отиват, в устата ти герберастка да отидат всичките. Че да се наядете най накрая.

  Оценка:
  -1 +11

  Наркомана Портних
  91 Отговор
  Така ще е като не харесвате трябваше да си изберете друг кмет.

  Оценка:
  -1 +13

  Ентерококус Фекалис
  92 Отговор
  Като се къпете в тая вода помнете, че излагате гениталиите си на ентерококите във водата, а тия бактерии имат склонността да се заселват в пикочните канали при мъже и жени и в простата на мъжете. Понякога - трайно и неизлечимо.

  Оценка:
  -2 +10

  Пенчо
  93 Отговор
  Защо никой не повдига въпроса за неправилното полагане на тръбата? За платените милиони тръбата е трябвало да бъде закопана, ако това беше спазено корабите нямаше да я скъсат.

  Оценка:
  -0 +12

  ха-ха
  94 Отговор

  До коментар #69 от "Варна хубава Варна":


  Лайноморието е само край Варна...

  Оценка:
  -3 +9

  95
  Този коментар е премахнат от модератор
  радев
  96 Отговор
  Ще се изкъпя заедно с Ангелкова!

  Оценка:
  -2 +11

  97
  Този коментар е премахнат от модератор
  98
  Този коментар е премахнат от модератор
  99
  Този коментар е премахнат от модератор
  100
  Този коментар е премахнат от модератор
  СТОП
  101 Отговор

  До коментар #11 от "Реалист":


  А сега чакат кандидат месия Слави особено тези които не му помнят оървото предаване по БТВ .О отсвга резултатът е ясен, както при герб в началото реваншизъм с орляци калинки малинки дето още ще забатачат нещата с времето.Всъщност причината за бавните реформи е глупоста на Филип Димитров да иска вот на доверие и падането на правителството.Там се забавиха реформитес 3години и мутрите се развиха и влязоха зад политиката

  Оценка:
  -4 +5

  Драган
  102 Отговор
  Българска дебилщина !

  Оценка:
  -1 +5

  103
  Този коментар е премахнат от модератор
  104
  Този коментар е премахнат от модератор
  Морска Варна
  105 Отговор
  До автора на този пасквил - някой си Петър Здравков: Ало, когато се пънеш да минеш за журналист, опитай се да предадеш всички гледни точки. Това, което си снесъл, е нескопосан опит за пиар на общинска съветницка от ДБ, омазано с някакви цитати от някакви хора. Здравков, очаквай призовки от съда - от всички хора,които си оклепал в лаяняното си ЕСЕ!

  Коментиран от #111, #143


  Оценка:
  -22 +4

  Морска Варна
  106 Отговор
  И тъй като първият ми коментар вероятно ще бъде изтрит, да кажа възпитано - г-н Петър Здравков, този материал, чийто автор сте Вие, вече е изпратен на всички членове на Туристическата камара във Варна. Ще се постараем да Ви съдим - заедно и поединично, за опит за всяване на паника и проваляне на сезона във Варна, както и за пропуснати ползи. Хубав ден!

  Коментиран от #107, #110, #113, #115, #116, #118, #120


  Оценка:
  -27 +2

  107
  Този коментар е премахнат от модератор
  дфгдфгдфг
  108 Отговор
  Почивката ми на Златни Пясъци е вече отказана.

  Оценка:
  -2 +13

  109
  Този коментар е премахнат от модератор
  110
  Този коментар е премахнат от модератор
  ха-ха
  111 Отговор

  До коментар #105 от "Морска Варна":


  Ти като Портних... ще влезеш да покажеш като се изкьпеш вьв фекалиите на хората че може да се плува..

  Оценка:
  -0 +15

  kak
  112 Отговор
  идеално пасва на държавата и не ни коства 10 мил. чужденците не знаят какво е това, пишете го в брошурите лечебно.

  Оценка:
  -1 +5

  ОТВАРАЧКАТА
  113 Отговор

  До коментар #106 от "Морска Варна":


  ОТВОРКО Я КАЖИ ПРЕЧИСТВАТЕЛНАТА НА ЗЛАТНИ ЗА КОЛКО ЛЕГЛА ТУРИСТИ Е ПРОЕКТИРАНА И КОЛКО СА ЛЕГАТА ПО ХОТЕЛИТЕ СЕГА. КЪДЕ ОТИВА НЕПРЕРАБОТЕНИЯ ИЗЛИШЪК. ДА ТИ КАЖА -ДИРЕКТНО В МОРЕТО ЧРЕЗ ШУНТ. ПИТАЙ ЕЛ.ТЕХНИКА КАКВО ЗНАЧИ ШУНТ ИЛИ ДОКТОРА ЗА БАЙПАС. ГОЛЕМ БАЙПАС ИМА НА ЗЛАТНИТЕ.

  Оценка:
  -1 +17

  kak
  114 Отговор
  как вместо да се вземат мерки веднага, само се дава мнение. бръкнал експерта с пръст във водата подушил облизал и почнал да пише. докато не потвърди експерт никой друг не може да разбере какво е това.

  Оценка:
  -3 +5

  петел
  115 Отговор

  До коментар #106 от "Морска Варна":


  да верно е всичките варненци работещи по комплексите знаят за байпаса и той е отдавна.

  Оценка:
  -0 +10

  Човек
  116 Отговор

  До коментар #106 от "Морска Варна":


  Алчни герберасти !Това лято ще си ядете л*йната по курортите и скапаните хотели сами!!!

  Оценка:
  -2 +15

  До варненци
  117 Отговор
  Заслужавате си фекалн.то блато, след като си избрахте подобен кмет.

  Коментиран от #162


  Оценка:
  -0 +13

  Прасета в Космоса
  118 Отговор

  До коментар #106 от "Морска Варна":


  Искам да те питам нещо:
  Защо не си направиш БАЙПАС на мозъка, за да облекчиш всички във форумните си напъни???
  Ще е полезно и за Община”Варна” и за всички, които са ри повярвали, че си нещо повече, от анонимник, криещ се зад клавиатурата на шефа си, който пък е потънал до ушите в л@йната на безхаберието и некомпетентността си! Чувал ли си вица за Вентилатора и л@йното, защото плашиш със сходен сценарий, при това доста публичен, а ние сме заинтересевана страна и също можем да ви съдим...

  Оценка:
  -0 +13

  някой си
  119 Отговор
  хайде, стига простотии! Много ми е интересно, кога Варненското езеро се е ползвало за плаж, при положение, че канала е направен за да свърже морето с езерото и всичко това да е воден път до химическите заводи в Девня, Пристанище "Варна- запад", корабостроителницата, кораборемонтния завод, базите на Петрол, ТЕЦ- Варна и т.н. Стига манипулации, езерото не се използва за плаж и т.н.

  Коментиран от #122, #159


  Оценка:
  -5 +5

  гърбофоб
  120 Отговор

  До коментар #106 от "Морска Варна":


  първо осъди гърбавите ,рибата се вмирисва откъм главата нали знаеш

  Оценка:
  -1 +9

  kak
  121 Отговор
  пуках гума на магистралата зарязах колата. няма да правя нищо, чакам експертно мнение.

  Оценка:
  -0 +4

  Стенли
  122 Отговор

  До коментар #119 от "някой си":


  Ама фекалиите се оттичат в морето, бре.

  Коментиран от #124, #147


  Оценка:
  -1 +11

  baho
  123 Отговор

  До коментар #24 от "ЦСКА умре":


  Такъв коментар може само едно просто говедо да го напише.Факт.Не се издавай,смръдльо.Седи дома (оБора),чети "Шок".А и умре Лефски,защото вече сте Фески,или Леефски-Спартак-Ковид 1914.

  Коментиран от #167


  Оценка:
  -0 +0

  Морето опасно за Общественото здраве
  124 Отговор

  До коментар #122 от "Стенли":


  Мдаа и това вече се проточва повече от 5 месеца, а Сезонът започва, и всичко е плувнало във фекалии и ми е чудно кой ще открие официално сезона във Варна и къде ше се гмурне пръв, а и дали ще има достатъчно места в регионалните болници за да поемат разболелите се от Варненското бехзберие?!?!?!

  Оценка:
  -1 +9

  Хаха
  125 Отговор

  До коментар #1 от "viki evksinograd":


  Аз виждам само връзката българия - море - лайно

  Оценка:
  -2 +13

  126
  Този коментар е премахнат от модератор
  Начи
  127 Отговор
  Крокито нема да се разсърди. То има мозък като на пиле и не може. Портних е тимаджия а биби с тях не се закача щото ще го закачат на ченгела.

  Оценка:
  -1 +11

  Хаджиментов
  128 Отговор
  Предлагам тези, които е трябвало да решат проблема, но не са го направили, да се киснат всекидневно по 30 минути в тази част на езерото.

  Оценка:
  -1 +7

  1234
  129 Отговор
  Сега ако сме цивилизована държава,трябва отговорните за екокатастрофата ,синия комунистически отпадък герб,да бъдат пратени при бай Ставри,строг но справедлив

  Оценка:
  -1 +9

  Ел Греко
  130 Отговор

  До коментар #71 от "Брадвата":


  Бе да ти кажа честно, хич не им дреме на гърчолята за твоето лай..морие, ма хич. Даже от няколко години ограничават потока туристи на Санторини и Миконос. Ама щом си рекъл, айде да ти не трОшим хатъра..иначе на Барба Гканьос все друг му е виновен..

  Оценка:
  -0 +7

  131
  Този коментар е премахнат от модератор
  kak
  132 Отговор
  тая година ще съм на планина

  Оценка:
  -1 +3

  ШАМАРА
  133 Отговор

  До коментар #26 от "K123":


  ЕИ К123 ТИ СИ ОТ ОНИЯ ЗАКОДИРАНИ ПИШЛЕГАРИ КОИТО ХОДЯТ ПО МИТИНГИТЕ ДА МЪТЯТ ВОДАТА.ЧОВЕКА СЕ ОПИТВА ДА КАЖЕ НЕЩО СМИСЛЕНО А ТИ СЕ ПРАВИШ НА ГОЛЯМ ,,ВАРНАЛИЯ,,ТАКИВА КАТО ТЕБЕ ИМ ДАИ ЛОКУМИ ДА РАЗТЯГАТ ПО ЦЯЛ ДЕН

  Коментиран от #135


  Оценка:
  -1 +1

  Варна
  134 Отговор
  От кога са тея снимки?

  Оценка:
  -1 +1

  К321
  135 Отговор

  До коментар #133 от "ШАМАРА":


  Като му гледам словореда на човека нищо смислено не може да каже. Въобще такива като вас - мълчете и не ръсете знания много. Нямате ги и си личи. Пешлигар е това между двете ти уши и на този горния убавец, който съм го коментирал, също. От такива специалисти по всичко пред клавиатурата няма нужда повече.

  Оценка:
  -1 +1

  кромео
  136 Отговор
  Само така можем да направим впечатление на РЕД БУЛ за провеждане на състезание по екстремни скокове. С троен винт и двойна чупка директно в ла_ната

  Оценка:
  -0 +11

  Грую
  137 Отговор
  Не разбрах защо го наричат тръбопровод , като той е лайнопровод?

  Оценка:
  -0 +9

  ако има ако нема
  138 Отговор
  лайноморие лайномети лайнени хора в лайнена страна с лайнени управници и лайнени мутри о солемио

  Оценка:
  -1 +7

  ABCD
  139 Отговор
  Абе хора, какво се плюете и им се връзвате на тези бушмени от широките поля. Да хващат тръстиката и да заминават за Гърция и Турция да си обменят вируси с цяла Европа, "толерантните" англичани, заради които затвориха Банско и всякаква друга паплач. Па да видим наесен как ще ги запечатат пак. Сезона и без това ще е слаб. Мислете за следващия и не слушайте всеки мучо трабахо какви съвети дава за морето. Ше се оправи тръбата и за край помнете една стара приказка - На който искат да му избодат очите обикновено му изписват веждите. Не ни трябват говеда да ни казват как се плува и къде му е кефа на морето.

  Коментиран от #144


  Оценка:
  -9 +4

  пунта мара
  140 Отговор
  ВСИЧКИ ЧИНОВНИЦИ ВЪВ ВАРНА СА ПЪЛНИ БЕЗХАБЕРНИЦИ САМО СХЕМИ СА ИМ В ГЛАВИТЕ

  Оценка:
  -0 +8

  Васил
  141 Отговор
  Нека Ангелкова да се топне първа и да се изжабурка с водата и да открие сезона.

  Оценка:
  -0 +5

  ВАРНЕНЕЦ
  142 Отговор
  Предлагам Ангелкова + Портних + Пасев дружно да нагазят и да пият от водата, за да докажат, че било фитопланктон, а не л.йна! Навремето общината като беше оплескала работата с Офицерския плаж, тогавашния министър Ботев дойде и накара и Портних и областния управител да пият с него вода от морето. В Интернет още има снимки! ФАКТИ да подеме кампания #angelkovaportnihpiytevoda

  Оценка:
  -0 +9

  143
  Този коментар е премахнат от модератор
  Гларус на Гурме
  144 Отговор

  До коментар #139 от "ABCD":


  Тук си прав, защото ако приемем, че Българският туристически сектор, основно се занимава с пране на пари, а не с развиване на Европейско качество на Туристическите услуги, тогава на практика, със или без туристи, на Българският туристически сектор му е все едно, дали някой ще се появи по Лайноморието, но ше е важно Кризисният щаб да обяви, че Пандемията е виновна за Слабия сезон и да ги субсидира, от измито ДДС, до истински финансови инжекции/грантове...:)
  Грантаджии-Чантаджии-Перачи не се притесняват от липсата на туристи или от непретенциозни руски туристи, идващи от Степите...:)

  Оценка:
  -0 +5

  да, да, да
  145 Отговор
  Ако сте пънкар може и да си пийните от нея хем и чорба да си сварите

  Оценка:
  -1 +4

  146
  Този коментар е премахнат от модератор
  някой си
  147 Отговор

  До коментар #122 от "Стенли":


  А бе, сухоземен, а остави на хората, които всеки ден виждаме нещата да ти кажем, как е! Нищо не отива в морето, най-малкото, защото основните течения са от морето в езерото. Редовно влизам за риба и виждам. Видяхте малко планктон и се хванахте... Уж тръгнало на юг, а същото го има и на север- пред Кранево. Знаеш ли, колко километра са това? А, стига простотии!

  Коментиран от #150


  Оценка:
  -7 +3

  някой си
  148 Отговор
  И още нещо- тръбата е запушена от близо две седмици. Нищо не изтича от тогава. Значи, до тогава излив в морето не е имало, сега изведнъж се появи и то, едва ли не навсякъде!

  Коментиран от #156


  Оценка:
  -3 +3

  волен сидеров
  149 Отговор
  ТЪКМО ЩЕ ПРИДОБИЕМ ИМУНИТЕТ -КАКВО НИ ПРЕЧИ.ромите да сте видели да боледуват от нещо ....еее само забогателите роми са...чистият ром не го бърка-Колкото по мръсен толкова по здрав.

  Оценка:
  -1 +3

  Не се застроявайте пред компютрите
  150 Отговор

  До коментар #147 от "някой си":


  Варненскоте Баби се включиха във Форума, понеже им изстина Сезона за квартирите и хотелчетата на недовършен груб строеж, с чергите по чардаците...:)

  Коментиран от #154


  Оценка:
  -2 +5

  Fekalko
  151 Отговор
  Полезна е за кожата особенно на управата ,отговаряме на хигиенните условия на ИНДИЯ./обичам България,това е моята родина и разни/

  Оценка:
  -0 +6

  Питреоттт
  152 Отговор
  Аз сам питреооооооотт и ша са гмурна подводааааааа . Наприеееед кам фикаломориетоооооо

  Оценка:
  -0 +7

  BMW5
  153 Отговор

  До коментар #6 от "аз съм Веска":


  Едни 5 милиона евро, платени от гърците на когото трябва за да бездейства мисля, че доста добре ще се изплатят - може и 50 пъти възвращаемост да има, че и повече.

  Оценка:
  -0 +4

  някой си
  154 Отговор

  До коментар #150 от "Не се застроявайте пред компютрите":


  Това ли успя да измислиш бе, "гений"?

  Оценка:
  -1 +2

  155
  Този коментар е премахнат от модератор
  156
  Този коментар е премахнат от модератор
  Пешо
  157 Отговор
  Днес бях на Морска гара.На Л.З.ЯХТИНГ базата е кафява.

  Оценка:
  -1 +7

  Драги варненци
  158 Отговор
  разбрахте ли какво става, когато гласувате не според качествата на кандидата, а според партийната му принадлежност? ЗАБЛУДАТА, ЧЕ В ГЕРБ И САМО В ГЕРБ ВСИЧКИ СА КОМПЕТЕНТНИ И КАДЪРНИ се стовари върху всички вас и се размириса на л... в буквалния смисъл.

  Оценка:
  -0 +5

  Ама варненци знаят
  159 Отговор

  До коментар #119 от "някой си":


  колко риба /обикновено попчета, гюмюш и илария, ама понякога влиза и кефал, и сафрид, че и чернокоп.../ се лови в езерото, миди също има... Какво яде рибата там и кой яде рибата дали има значение?

  Оценка:
  -0 +5

  кирибати
  160 Отговор
  Ся не че нещо, ама на който не чу харесва Българското черноморие да ходи на Сейшелите или на Бахамите.

  Оценка:
  -2 +4

  МХтоМХто
  161 Отговор

  До коментар #1 от "viki evksinograd":


  Кои кораби изхвърлят гориво в морето? Да ме светнеш, че не съм наясно. Колкото до Кмета с Потника, публична тайна е, че обича да надига шишето. Предполагам, че е бил в запой и затова не е запушил тръбата.

  Оценка:
  -0 +4

  162
  Този коментар е премахнат от модератор
  Грешка в кода
  163 Отговор
  Ей, ама на това племе няма угодия бе, кога изплува бело риваа, сега кафево па рев - калпав мат'рял.

  Оценка:
  -0 +3

  164
  Този коментар е премахнат от модератор
  Холандия
  165 Отговор
  Виновниците да се хвърлят във водата и докано не изпият 5 литра от нея да не излизат. Само така може да се оправим!

  Оценка:
  -0 +3

  Варненец
  166 Отговор
  Авторът на статията може да си навре заглавието в г*за. Кметът на Варна съвсем ясно обяви, че ще община Варна ще съди фирмата изпълнител и взема сериозни мерки за ограничаване на проблема. А едно дело не се решава от днес за утре, така че престанете да се правите на интересни.Вие сте тези, които подклаждате хорското недоволство с недостоверни "факти". Така че можете с кеф да наврете тъпата си хейтърска статия там, където слънце не огрява. Приятен кеф ви желая на всички псевдо журналисти.

  Оценка:
  -2 +2

  167
  Този коментар е премахнат от модератор
  Има план
  168 Отговор
  За удълбочаване на дъното на езерото заради логистика и военноморски бази на нато,край на курорти и епилация,задават се страшни времена,а ние сме само територия -мишена.

  Оценка:
  -2 +1

  Обективна
  169 Отговор

  До коментар #1 от "viki evksinograd":


  Viki, не лъжи.Аз живея във Варна. Водата е мръсна.Всяко лято ,Офицерския плаж и в Аспарухово са ужасно замърсени. Така е по цялото черноморие. Особенно в малките общини, без пречиствателни станции. Феслкалиште на всички хотели и заведения се изливат в морето.В Б-я няма чисти плажове нито адекватна политика за опазване на природата.

  Оценка:
  -0 +2

  община варна
  170 Отговор
  лай..та са доказано полезни, кметчето вече пи от тях. наздраве...ха ха ха ....

  Оценка:
  -0 +1

  ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


  Ловци на бисери
  ТОП 5