18 Септември, 2012 08:45 2 210 0

Филм отклонява поглед от Арабската пролет

  • араби-
  • протести-
  • пророка
Филм отклонява поглед от Арабската пролет - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Филмът е създаден за отклоняване на вниманието от Арабската пролет, която вече буксува. Смениха се диктаторите, но проблемите си остават,” коментира пред „Тази сутрин“ по бТВ журналистът Адел ал Шахауи.

По думите му авторът на филма е египтянин, коптски християнин. В свое интервю преди време казал, че мрази исляма.

„Това се дирижира от определени кръгове в САЩ и представители на коптската общност там,” добави Шахауи, според който има натиск да се прекрати американската помощ за Египет след като в Кайро на власт дойдоха ислямистите.

Шахауи смята, че някой дирижира тези събития. Той припомни изявлението на американския военен министър Леон Панета, че американските морски пехотинци са в готовност да влязат в 18 мюсюлмански страни.

Филм с главен герой пророка Мохамед, показан в нелицеприятна светлина, взриви мюсюлманския свят и световната политика. Лентата „Невинността на мюсюлманите”, която се появи в Youtube със съмнително качество, но в още по-съмнителен момент, предизвика протести в редица ислямски държави, довели до атаки срещу посолството на САЩ в Кайро и убийството на американския посланик Кристофър Стивънсън в Либия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА