Last news in Fakti

4 Юли, 2020 16:00 46 444 169

България си отива с шумни арести, хвалби и мизерия

  • хвалби-
  • мизерия-
  • арести-
  • българия-
  • правосъдие-
  • пошлост-
  • димитър попкутуев

В България ставаме свидетели на цирк на пошлостта

България си отива с шумни арести, хвалби и мизерия - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Нещата станаха толкова драстични и противни, че всеки опит да бъдат коментирани спокойно и аргументирано изглежда нелеп. България си отива – с шумни арести, сценични изяви на главния прокурор и присъдружни политици, хвалби на правителството за колосални успехи, мизерни пенсии и скотски живот на над 2 млн българи. Други 2,5 милиона избягаха.

На този фон посрещнахме новината, че Цирк дьо Солей затвори – циркът като изкуство. Но България е тук – като цирк на пошлостта. Съдийката по делото „КТБ“ Виржиния Петрова се ядоса толкова много по време на заседанието в четвъртък, че си грабна папките и си тръгна. Повод за лошото ѝ настроение бе писмена декларация от главния обвиняем Цветан Василев, в която той иска да му бъде дадена думата, да бъде разпитан и да може да задава въпроси на свидетелите. Поисканото от него е описано в закона и е право на всеки обвиняем. Адвокатът на Василев – Константин Симеонов, поиска отвод на съдийския състав с мотива, че законът се нарушава грубо като не се дава възможност на клиента му да упражни своите права, регламетирани в Конституцията и НПК.

Колеги на съдия Петрова по други дела постановиха Василев да бъде разпитан в Белград по описания в закона ред. По делото „EVN“ бившият финансов министър Симеон Дянков, който бе обвиняем, участва в заседанията съвсем равностойно по скайп връзка от САЩ. Защо за Василев тази процедура е „забранена“ – няма обяснение. А може би има…

Да не би някои кръгове в България да се страхуват от това, което ще каже собственикът на КТБ пред съда? Напоследък бизнесмени като Васил Божков, Пламен Бобоков и Илия Златанов повдигнаха завесата на задкулисието и оттам ни се озъби Злото. Неща, за които през годините са се носили легенди и митове, се оказаха много по-брутални и отвратителни, отколкото сме предполагали. Да не би да има инструктаж Василев да бъде спрян, за да не „налее“ бензин в скандалите, които тресат властта и държавата?

В разследването и филма на „Антикорупционни фонд“, с автор Николай Стайков, се говори за фалшифициране на документи в Специализираната прокуратура, присвояване на милиони и килограми злато пак чрез Специализираната прокуратура и за жена с пистолет на кръста, която казва на жертвата да подписва всичко и да се радва, че е жива… Това е моделът, който бе приложен през 2014 г. срещу КТБ и който се прилага към различни хора и бизнеси и до днес. Васил Божков, братя Бобокови и сем. Златанови ще бъдат ограбени, влачени по арести и дела докато следите на престъпниците с власт избледнеят. Животът им понася разрушителни удари, постигнатото е взривявано, животът на близките им положен на жестоки изпитания. Всичко това преди обвинените да са осъдени, ако въобще бъдат осъдени.

Дори американската посланичка Херо Мустафа изгуби настроение за песни и се срещна с „Антикорупционния фонд“ във връзка със зашеметяващите разкрия за корупция по всички възможни върхове на видовете власт. Тя обаче препоръча борбата с корупцията да се води заедно „с правителството и правоохранителните органи“. Но нали именно те са изворът на корупция?

Споменатите по-горе предприемачи са правили бизнес в български условия, били са принуждавани да захранват веригата от преследвачи и рекетьори, за да могат да съществуват на пазара. Това ги прави в някаква степен съучастници на модела. Знаели са с каква покварена върхушка си имат работа, но вместо съпротива са избрали „мирно съвместно съществуване“. Лесно е да бъдат упрекнати, но може би нямаме понятие, какво означава да си притиснат от хора с власт и хора на закона. Алчността на върхушката обаче в един момент ги превърна в мишени, защото ламята е ненаситна – иска всичко. Тя не може да създава и управлява бизнес, но може да граби и мачка. Неслучайно дамата с пистолета на кръста е казала на Златанов-старши, че няма да му върне дори част от милионите и кашоните със злато, защото трябва да се задели от тях за „човека с каскета“, онзи „дебелия“ и прочие.

Затова опитите и успехите на бизнеса на братя Бобокови в чужбина събуждат апетити и завист, а не уважение и респект. Нещо повече, натикват ги в зандана и им крясват: Ти си богат, значи си мръсник и си пишеш със съветника на гадния президент! Смърт, смърт! Гражданите мълчат и чакат развръзката. Тях това не ги засяга. Ще пискат, когато ги засегне. Да имаме акъла на българите, ама след това, - казват турците. Божков има 18 обвинения. Бил престъпник, казват, но това само се предполага. И ето, че главният прокурор настоява депутатите да гласуват промени в закона и доказателствата вече да се крепят на един-двама свидетели – „кошаревски свидетели“ може би – а за осъдителна присъда да са достатъчни 2-3 странички. По-малко доказателства – повече присъди. Още по-малко доказателства – 100% присъди. Диктатура на прокуратурата. Това вече е факт. Не се отнася само за акраните на Гешев. И за кукловодите.

Това е неписаната българска конституция, която единствено е в сила. Нея изпълняват новите кърджалии и даалии.

Съдия Виржиния Петрова не трябва да бъде упреквана прибързано за изпуснатите нерви и лошо настроение, нито за резкия тон. Не знаем на какво е подложена. Има семейство, кариера, планове, мечти… Ами ако някой друг държи ключа към всичко това?  Макар, че всеки човек има избор.

Ако имаш двама господари – избери втория. Защото ако първият ти е бил достатъчен, нямаше да се съгласиш да слугуваш на още един. Това от мен.

„Какво е държава без правосъдие и справедливост? Шайка разбойници и нищо повече“. Написал го е епископ Августин Блажени в своята книга „Изповеди“ преди още прабългарите да се заселят по тия земи. Звучи вярно и красиво, но нищо повече.

Тук важи правилото на Вишински: Щом има посочен човек, ще му намерим и точка в закона.

Г-жо Петрова и въобще всички "силни", всеки има право на щастие, животът се дава веднъж и всеки е невинен до доказване на обратното. Себеуважението и уважението към другия са важни.

Да не се чудите на реките от гной, когато се спука циреят.

Автор: Д-р Димитър Попкутуев

* Заглавието е на ФАКТИ


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 329 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тервел майстор

    67 775 Отговор
    Герб построи за 10 години 3500 зааода,350 болници,1450 училища,3200 км пътища,45 станции и 9500 нови сгради и минималната заплата веч е 1600 лева това стана за 10 години обичам Герб бог да пази Борисов

    Коментиран от #3, #4, #8, #9, #18, #20, #28, #29, #34, #41, #44, #60, #65, #77, #92, #106, #124, #136, #139, #150, #154

  • 2 родилните мъки са към края си

    454 29 Отговор
    След Баце и потоп. Време е за Нов ред.

    Коментиран от #62

  • 3 Забрави да споменеш

    410 15 Отговор

    До коментар #1 от "Тервел майстор":

    станцията на Луната, от обратната и страна
  • 4 Мен

    485 36 Отговор

    До коментар #1 от "Тервел майстор":

    Ей промит мозък. Единственото полезно нещо което можеш да направиш ти и твоята любима партия е да се самоубиете.

    Коментиран от #93, #98, #117, #137

  • 5 Кирил

    55 591 Отговор
    Не само че не си отива,а никога не е било по добре.Никога в историята си българите не са живеели по добре,никога.
    Най после имаме и прокурор вършещ това което трябваше да се върши от 30 години.
    Нека мафията квичи.

    Коментиран от #7, #13, #17, #86, #128

  • 6 Прът в колелото на БГ

    187 23 Отговор
    ДПС другари.....ДПС......

    Коментиран от #14

  • 7 Мен

    366 31 Отговор

    До коментар #5 от "Кирил":

    Колко пари ти дават да пишеш? Ти си пълен идиот ако вярваш и на 1 % от това което си написал

    Коментиран от #16, #166

  • 8 БСП - НАРОДНИТЕ МИЛИОНЕРИ

    241 27 Отговор

    До коментар #1 от "Тервел майстор":

    смърт на герп и борисов във варел сярна киселина а ти отиди да го целуне като изтече в реката като го обичаш.

    Коментиран от #55

  • 9 Иван от под.ТП на БДЖ ВАРНА гара рзп

    37 387 Отговор

    До коментар #1 от "Тервел майстор":

    Прав си ако не беше Герб до сега страната щеше да изчезне аз обичам Герб и Бойко милея за тях

    Коментиран от #45, #47

  • 10 5869

    167 16 Отговор
    Забравил си да посочиш в заглавието ...и прост народ.
  • 11 Пацо

    59 276 Отговор
    Ма такава мизерия е че има километрични опашки от български автомобили за почивки в Гърция.И това е от по обикновенните хора,другите,отдавна са били по Гърция и почиват по по далечни места.....направо страшна мизерия.....

    Коментиран от #39, #43, #49, #56

  • 12 Го4о

    38 168 Отговор
    Къде са БСП, МАЯ и РАДЕВ в този "филм", който ни го предлагате????

    Коментиран от #36

  • 13 всичко ще ви вземем и душите дори

    177 17 Отговор

    До коментар #5 от "Кирил":

    Ти май от кукления театър не излизаш..? Или може би си статист на хранилка? Всичко е до време в тоя свят, балансът си казва думата накрая.
  • 14 Питам за един приятел

    85 6 Отговор

    До коментар #6 от "Прът в колелото на БГ":

    Кой създаде ДПС ?

    Коментиран от #35

  • 15 Георги

    16 59 Отговор
    Няма да упреква ме г-жа Виржиния Петрова! Нищо, че съдбата ТИ, може да е в нейните ръце. Продажбите, ти определят съдбата.
  • 16 Кирил

    37 107 Отговор

    До коментар #7 от "Мен":

    Нека мафията квичи

    Коментиран от #80, #138

  • 17 Тервел от под ТП на БДЖ гара рзп Сидел

    21 174 Отговор

    До коментар #5 от "Кирил":

    Браво Кирил ето ти си един трезво мислещ и разумен Българин който знае истината браво на теб и благодаря за подкрепата

    Коментиран от #83

  • 18 Фоок оф

    281 21 Отговор

    До коментар #1 от "Тервел майстор":

    Сарказъм, 350 болници затвориха 1000 училища също, 100 села изчезнаха от картата, градовете освен софия се обезлюдават
  • 19 Трол

    13 59 Отговор
    Минавам от другата страна! .....Тези от парк хотела вече не плащат.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Георги

    22 14 Отговор
    Няма да упрекваме г-жа Виржиния Петрова! Нищо, че съдбата ТИ, може да е в нейните ръце. Продажните, ти определят съдбата.
  • 22 Богатеем, хей, пАри као шума.

    169 18 Отговор
    Погледнете историята как се повтаря. През Май 1944 фашагите виждат, че след месец - два Червената армия ще влезе у нас и ще има разплата. Осъждали на смърт по ЗЗД. През 1989 същата работа, управниците наричащи се комунисти съдят, изселват, дори на смърт капитан от ВМФ, защото търсел контакти с Английското посолство. И на тях не им се е вярвали, че ще бъдат изритани и ще треперят за кожата си. Днес същата работа. В МС само неуки и послушни, като едно време в Политбюро на БКП. Властва един Монокнижник, който се е забравил до такава степен, че приказките му са като на шаман, тотално различаващи се от действителността. И той като Бай Тошо ще поседи в неговата килия, да си припомни онези времена когато му е разтривал ушите. А колко ще е осъден е трудно да се каже но ще бъде. Щом американците са му обърнали гръб означава, че е сложен на дузпата.

    Коментиран от #61

  • 23 Усеин нач.Товарна Аерогара София-Разп.

    39 201 Отговор
    За последните 10 години Герб и Борисов построиха 5-6 пъти повече неща от които БКПпостроиха за 45 години.Представете си Герб само за 10 години построи 5000 нови завода,1350 детски градини,2000 км нови жп линии,21 летища,15 пристанища,2100 училища,450 нови села,Минималната е 1800 лева а средната е 3000 лева има работа има храна всеки е щастлив 2 милиона хора се върнаха от Европа всичко е добре

    Коментиран от #30

  • 24 Мда

    153 14 Отговор
    България-доброволната диктатура! Всеки опит дори за оказване на натиск върху независим държавен орган или частен бизнес в нормалните държави е подсъдим, а тук е публично достояние и няма никакви последствия. Свинските черва са в Герб и са оплели всичко.
  • 25 Тошко

    20 106 Отговор
    Ах, квичете ескадрони, в устрема ви милиони погледи са приковани със надежда и "любоФ"!
  • 26 Вида

    28 173 Отговор
    Доле Радев и хунтата му в НСО!

    Коментиран от #58

  • 27 До Киро

    81 8 Отговор
    Имаш вирус и не е Ковид 19 а Ковид 23, нов модел, по-силен!
  • 28 Партия Дост

    10 89 Отговор

    До коментар #1 от "Тервел майстор":

    🤣🤣🤣🤣🤣Знаеш ли само Лютви Местан моде да спаси България от тази криза
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Родолюбец

    88 5 Отговор

    До коментар #23 от "Усеин нач.Товарна Аерогара София-Разп.":

    Ти нормален ли си?

    Коментиран от #31

  • 31 Усен

    6 60 Отговор

    До коментар #30 от "Родолюбец":

    Да защо?!

    Коментиран от #140

  • 32 Чъки

    73 5 Отговор
    Абсолютно точно някаква групировка вербува полиция и обвинението за собстврни интереси!
  • 33 Направо се чудя

    100 12 Отговор
    Как османците са ни управлявали 500 г.и то успешно. Накрая с удоволствие са се отървали от нас...

    Коментиран от #57

  • 34 Усен

    8 41 Отговор

    До коментар #1 от "Тервел майстор":

    Прав си
  • 35 Шалом

    8 31 Отговор

    До коментар #14 от "Питам за един приятел":

    Андрей Карлович Шаломов....
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Доктор Котев

    130 6 Отговор
    Нашия любим Вожд има голям приблем с мозъчната дейност. Явно деменцията го друса яко и отдавна живее в един Виртуален свят. Приказва ги едно работи, все едно чете непрекъснато Ред Брейбъри, Айзък Азимов или Жюл Верн. Боже, няма ли един около него с малко разум да му каже, че стана палячото на ЕС. Станахме за смях къде ли не. И не само, обидно е за целия наш народ.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Мирен преход Да ама НЕ

    25 46 Отговор

    До коментар #29 от "ГЕРБ са пиявица":

    Тези от ГЕРБ,нали са втория ешалон на вашите от БКП....КАКВО ТОЛКОВА КВИЧИТЕ ?

    Коментиран от #46

  • 41 Б.б.

    52 7 Отговор

    До коментар #1 от "Тервел майстор":

    Абе ти наистина си за лудницата
  • 42 Кърлежа се гори

    85 8 Отговор

    До коментар #38 от "Пръв съм у село":

    За съжаление,това е единствения начин да се отървеме от паразит,който се е вкопчил на живот или смърт, да пие кръв от народа.С убеждения и приказки не става,само с умъртвяване.Кърлежа се хваща с пинсета,за да не те зарази и се върти обрартно на часовниковата стрелка,докато излезе,а после се гори и дезинфекцира мястото.И не съм болшевик,с тях бих постъпил по същия начин ако са смукали до смърт народа си,но в случая не са те .
  • 43 Това са такива

    24 2 Отговор

    До коментар #11 от "Пацо":

    Които са теглили кредитче
  • 44 Помияр си ти, Тервеле!

    60 7 Отговор

    До коментар #1 от "Тервел майстор":

    #гербубихаБългария
    Ти си невероятен лизач, мърльо!!!
  • 45 Оптимист

    55 4 Отговор

    До коментар #9 от "Иван от под.ТП на БДЖ ВАРНА гара рзп":

    Ами като ги обичаш и милееш вземи си ги у вас бе, и им се радвай до живот
  • 46 герберско клише

    64 6 Отговор

    До коментар #40 от "Мирен преход Да ама НЕ":

    Стига с това герберско клише.Нямам нищо общо с БСП и ако и те бяха постъпили като ГЕРБ,щях да им искам същата учас.Всички които са притив ГЕРБ не са нито червени нито от БСП.
  • 47 Dr.mengele

    45 6 Отговор

    До коментар #9 от "Иван от под.ТП на БДЖ ВАРНА гара рзп":

    И къде са ви мотрисите бе жпеец 700лв.взема 1 кондуктор в тая прогнила компания ежедневно инциденти ти си психо
  • 48 Dr.mengele

    52 4 Отговор

    До коментар #39 от "Публикувано във факти.бг:":

    Ежедневно тормозят хората и ехидничат за 5 ст.работа не са свършили паразитите.ако съане гражданска война съсед съседа ще трепе ама така извращението е пълно.Как някакъв бюрократ ще взема 3 пъти моята заплата това е гавра
  • 49 буци

    15 1 Отговор

    До коментар #11 от "Пацо":

    Муха,онзи ден казаха,че 70 процента били сърби,не го казаха по Нова тв.
  • 50 Vankata

    89 5 Отговор
    За жалост има много ама страшно много хора с интелекта на премиера ,който сам си казва че е прост.За жалост тези хора имат право на глас и ще си изберат отново вожда.Днес се возих в едно такси и ествествено този започна да ми обяснява ,че всичко било скалъпено и кой нормален човек щял да си държи евра в шкафчето.Няма спасение народе !

    Коментиран от #52

  • 51 Петър

    57 13 Отговор
    Върнете си ми комунизма. Тогава поне имаше на кой да се оплачеш.

    Коментиран от #87

  • 52 Петър

    43 1 Отговор

    До коментар #50 от "Vankata":

    А този капацитет с таксито защо не иска наказание за тези дето са скалъпили всичко? Щото е роден бакш

    Коментиран от #54

  • 53 Дон Франко Де Ла Бранко Барезе

    54 0 Отговор
    Всичките неандерталци ,вън от парламента.Да влезнат нови хора,ако и те са същите ,вън и те ,докато не орадисаме на правилните хора.Старите кусури крадливи и лъжливи ,всичко вън.
  • 54 Vankata

    47 5 Отговор

    До коментар #52 от "Петър":

    То е ясно че е роден бакш,и бързо е забравил как ги бяха отсвирили и мизерстваха до скоро.Но идеята ми е ,че е масово това мислене и каквито и компромати да вадят вожда е чист като сълза а президента и всички покрай него са черните .
  • 55 Дон Франко Де Ла Бранко Барезе

    25 6 Отговор

    До коментар #8 от "БСП - НАРОДНИТЕ МИЛИОНЕРИ":

    научи се да пишеш е ,неграмотник.Сигурно нямаш завършен 8 клас.Тръгнал със сложни неща да се занимава, като не знае основни правила дори от правописа. НЕГРАМОТНИК
  • 56 Петър

    25 3 Отговор

    До коментар #11 от "Пацо":

    Има опашки, защото там е по-евтино.
  • 57 Dr.mengele

    7 3 Отговор

    До коментар #33 от "Направо се чудя":

    Хаха даже са наритали тея от беломорска тракия че са били мн хубави.
  • 58 Dr.mengele

    10 25 Отговор

    До коментар #26 от "Вида":

    Радев бий чело в снагогата значи е от тях от тоя храст не чакай заек да изкочи
  • 59 Българин

    18 6 Отговор
    Старите хора от беломорието прави били, кога ни казваха по костово и всички десни и леви правителства, през Турско не сме били толкова зле.. От 1944 та чак до днес. 1 към 1. А свек.. Ще настъпи град - глад. Хубаво е на дс, кпсс, доносници и всякакви мързеливи,..
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Dr.mengele

    5 10 Отговор

    До коментар #22 от "Богатеем, хей, пАри као шума.":

    Дай боже за рова живеят нормалните хора да видят примата забучен на кол
  • 62 бл.134 в Зап. парк

    5 10 Отговор

    До коментар #2 от "родилните мъки са към края си":

    Ромска инрифада: 40 процента за роми квора , в парламента, администрацията, армията и полицията. Два едноса ( еоми и българи) - една държава
  • 63 Активист на БКП

    31 5 Отговор
    О ,тигре,тигре! Имаш ли пари!? Имаш ли пари в чекмеджетата?$$$£££€€€¥¥¥¢¢¢
  • 64 231

    26 4 Отговор
    Баща му методи е член на бкп, участвали.., бб и методи са възродители, но първо удариха хора невинни и ги изхвърлиха от работни места. Няма справедливост.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Аахахах

    34 2 Отговор

    До коментар #60 от "Усен":

    Последно 5000 или 3500 завода? Питам за един приятел къде точно са локациите на построените заводи. Чакам. Почвай да пишеш счънчолизецо.
  • 67 ????

    19 16 Отговор
    Гледаш комунист на 80 запазен старец и дете над 50 ти се усмихват, мълчиш, тъжиш и подминаваш, старите бкп още не могат с червените анцузи и червеният цвят, ходят на бузмуджа, а децата им ченгета, жените им на престижни заплатени служби, но колко са, малцина. Повечето не са между живите. Бъди тепегьоз, за да оцелееш в този шантав свят, инаще умираш.. И лекари не им се работи... Никакво внимание, а и стари... Някои си признават лекари, как ми се лежи у дома, преуморени, но деца зле. Кой оцелее, оцелее, а и с тая корона много от стрес ще умрат. Еродирани казват.. Няма никакъв вирус.. Световер ред. Искат да унищожат икономиката на сащ и китай.. Дами е така, нямам отговор, но съм на мнение, че Вирус Няма. Измислица... Хохо измама е. Хохо.. Има лек грип и не стресирайте млади и стари. Умират от др. Болести...
  • 68 Гражданите

    5 12 Отговор
    Старите в бкп, 50 г им деца в гврб, що да праву бб реформи. Всичко е точно. Методи в бкп умре, бб в гврб, показно. Файти може да ме удариш, но истината е тази. Едни спокойни, че си живуркат на гърба без много труд, а други теглят.. Имал късмет бойковцоте, на държавна най ок, а бизнес що да искат, оравят и строят с откраднатото от народа... Ако ви снимам свят ще ви се завие, но имат страх, огромни машини струпани, а народа беден, ехо герб дпс, нещо да кажете, баба фатме отрудената пита и се мае.. Що е това чудо.. Едни екнек на маса няма, а другите отде тия малини, пари, или дс са, ок, живейте 250 години, с пижелание от отрудения и измъчван ен народ
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Гост3

    9 16 Отговор
    Продажни комунисти!
  • 72 АЗ2020

    30 1 Отговор
    Предлагам Кирил и Тервел майстор да ги придружим до Карлуково...
  • 73 Сребролюб Мангизлиев

    7 15 Отговор
    Общо взето статия в стил FACEBOOK NEWS
  • 74 Какво се оплаквате?

    23 10 Отговор
    Нали сте в Европа? Яжте сега с две лъжици.. така ви се пала. Който отхвърля корените си.. неблагодарници..

    Коментиран от #88

  • 75 Тошко

    13 23 Отговор
    Тези от БСП само за пари говорят!? Те не са никакви социалисти, а пладнешки крадци.
  • 76 Бонго бонго

    14 2 Отговор

    До коментар #36 от "администрацията на ГЕРБ":

    880 000 са
  • 77 Дан

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тервел майстор":

    Мали а посмали малко ако от това дето са ти казали да го напишеш ако има поне нещо вярно браво на теб.
  • 78 Аугусто Пиночет

    26 5 Отговор
    Всичките политици, боковисти и присъдружен материал на стадиона и докато ги опукват еден по един да им пее Виктор Хара.
  • 79 Сиганин

    11 8 Отговор
    Абе разберачи кой чака на заплата в Бг то че не се сещам само част от хората с нормална заплата,кога шофьор е взимал минимум 2000лв,заварчик човек с професия наистина работещ.Само мяукаштите тук все им зле.Но границите са отворени тези заплати са по две три

    Коментиран от #81

  • 80 criminal

    15 3 Отговор

    До коментар #16 от "Кирил":

    Като ти продиктуват други думи драскай.......тъпо е да се повтаряш.........
  • 81 criminal

    22 2 Отговор

    До коментар #79 от "Сиганин":

    Мангоооооо като почнеш да плащаш данъци, сметки, такси и да не чакаш на помощи, тогава се обаждай...........лилав...............к.....е.....б......и....а..,....х........
  • 82 criminal

    15 6 Отговор
    С кеф ще изровя бай методи да му го....отзад дето е направил тоя.............да го беше метнал на баламатума..........
  • 83 Жеко карбуратора

    18 0 Отговор

    До коментар #17 от "Тервел от под ТП на БДЖ гара рзп Сидел":

    Като ви чета и ми се доходи до клозета!
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 ТОЧКАТА

    26 7 Отговор
    мдааа,такива са резултатите от американският модел и...контрол!!!!!!
  • 86 Ха сега де!

    22 3 Отговор

    До коментар #5 от "Кирил":

    В коя България живеете, да се преместим и ние там, или е тайна?
  • 87 Арменския поп

    4 10 Отговор

    До коментар #51 от "Петър":

    На мен и днес можеш да се оплачеш, чадо. Както и преди 31 години.
  • 88 Чебуряшник

    7 16 Отговор

    До коментар #74 от "Какво се оплаквате?":

    Твоите "корени" щом са азиатски, свободен си с куфара си да потегляш за Сибирь! И давай по-скоро, докато путята търси мигранти
  • 89 Пижо

    12 1 Отговор

    До коментар #84 от "Ханко от село Осеня":

    А твоят е,монолог на Изпражнението!!!!!
  • 90 Разум

    17 3 Отговор
    Колко от пишещите тук са ходили поне веднъж на г. на протести срещу
    Борисов пачката?
  • 91 Бай Ху

    8 14 Отговор
    България че си отива това е факт, даже според мен вече си отиде. Защо обаче намесват в този контекст Цветан Василев? Той е един от "героите" на нашето време, заради които България си отиде.

    Коментиран от #158, #159

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Hahoman

    4 24 Отговор

    До коментар #4 от "Мен":

    Промитият мозък не е той .
    Ако ми кажеш 1 от бившите ,министър председател ,да е направил колкото Борисов,ще те черпя.
    На тези избори много сте единни комунистите ,какво ли не бихте направили за да го смъкнате от власт.

    Коментиран от #100, #101

  • 94 Алеко КАН

    14 1 Отговор

    До коментар #29 от "ГЕРБ са пиявица":

    Прав си за всичко , с изключение на едно - второ Белене няма да има , а ще има законен съд и присъда за всеки Гербераст и Депесар и БСпар ! Белене е символ на беззаконната саморазправа - не подлъгвай народа да се връща към безвъзвратно отминали времена на мъст и саморазправа! Има закони и по тях ще бъдат съдени , крадците и мафиотите!
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 оня с коня

    5 11 Отговор
    Ном 1 написва нещо и получава 412 минуса.След него ном2 само защото е драснал "След Баце и потоп" получава цели 246 плюса.Това става между 16 и 16.05 часа.Следва постепенно намаляване на Чатовата активност и в 17.00ч вече е 40 гласували.От там нататък - 10,5,че и 0 "присъстващи".Значи ли това че Активността тук е най-вече между 16 и 17ч,след което хората каталясват и лягат да спят?Малко вероятно - просто СМЯНАТА НА ОПРЕДЕЛЕН ОПЕРАТОР СВЪРШВА ,респективно и...МАНИПУЛАЦИЯТА НА ГЛАСОВЕТЕ.И са ми казвали УКОРНО тука да си погледна Гласовете колко са "Минусови" и да си направя изводите колко съм на Грешна позиция...НА МЕНЕ ЛИ ТИЯ бе Шущери ?!

    Коментиран от #113, #116

  • 98 Bai nudals

    19 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мен":

    Даа масовото самоубийство е добър изход,за всички. Г.Е.П.И оставка народа не ви иска.
  • 99 Bai nudals

    20 1 Отговор
    Абе тия мачкат народа като,башибозук. Къде го има това арести на гражданите на държавата,на ред по номерата.
  • 100 Bai nudals

    20 1 Отговор

    До коментар #93 от "Hahoman":

    Ти защо не кажеш нещо което е направил,БорисоФ. Ама без поръчките с евро средства до Джи Пи Груп където е на 60% от лапането,метро,двулентови пътища.
  • 101 Bai nudals

    18 0 Отговор

    До коментар #93 от "Hahoman":

    По точен,ще бъдеш ако споменеш показател при който не гоним последните места.Вече в светът а не в Европа.
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Шаран БГ

    21 3 Отговор
    Разбира се, че управляващите се страхуват от това, което ще кажат , и Василев от Белград, и Божков от Дубай. ! Защото всичките са от едно котило и недай си Боже някой да се разприказва - по добре да им се прати по един Рамон Меркадер. " Държава без правосъдие и справедливост = шайка разбойници и нищо по-вече !!!"
  • 104 Георги

    17 2 Отговор
    Дано българите да прогледнат и да се вземат в ръце и да си вземат държавата.Другото е терминал 2.Те това искат.
  • 105 КажиСиКОЙтеЗаплаши

    11 0 Отговор
    Ако съм на мястото на съдийката ,ще заведа семейството си в американското посолство ,ще събера цял билюк журналисти и ще се разприказвам,и няма да спирам три дни и три нощи.
  • 106 тримата глупаци

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "Тервел майстор":

    Сложихме ти плюс, защото искрено ни развесели! Но, моля, за твое добро, пий си лекарствата, че може да свършиш зле!
  • 107 БОБОКО БОБОКОВ

    6 18 Отговор
    без боко цецо и цеца сме загинали ТОВА ГО ИЗУЧАВАТ И ЗНАЯТ НА СЪН ДОРИ И БЕБЕТАТА В УТРОБАТА НА МАЙКАТА !
  • 108 Винету Борисов

    18 1 Отговор
    Какви закони в държава, управлявана от един циганин-ориенталец, мразещ тази държава и в червата си, и от мутра-милиционер с две гънки на мозъка - едната от удар, а другата контролираща условни рефлекси. Само дето кучето на Павлов при вида на храна отделя слюнка, а нашият примат асоциира властта с пачки евро и кюлчета злато в чекмеджето си.
  • 109 Добро начало

    20 1 Отговор
    За да се спаси БГ трябва да се арестуват Борисов, Гешев и Цацаров, Цветанов, Доган и Пеевски - да бъдат разпитани за Мишо Бирата, Ало Ваньо, Белнейски - странната смърт на професор патолог,смърт Вальо Танов, смър Мишо Бирата и съпругата му, смърт прокурор - разстрелян 3 куршума и контролен за Цецомобилите.

    Да се вземат всички папки за фалита на КТБ, за да се установи КОЙ стои зад Борисов, Цветанов, Цацаров, Гешев, Доган и Пеевски.
    Всички медии, на които са превеждани пари от офшорки да бъдат разследвани и вкарани в затвора собствениците им.

    Каракачанов, Симеонов, лица от БСП - Кирил Добрев, Гертов и др. милионери също трябва да бъдат разпитани.
    Василев и Божков със статут на защитени свидетели, и да бъдат разпитани виртуално, както Дянков и къпани.
    Отново истински да бъдат разпитани и съдени Трайков, Дянков, Милен Велчев за снимката с наркобосове.

    Всички концесии трябва да разслезвани и отменени, като и ВЕЦ-ове, ТЕЦ-ове, перки и фотоволтаици.
  • 110 Добро начало

    18 0 Отговор
    Германският диск с висши магистрати и политици със сметки в офшорки и на Запад, който е в Цацаров трябва да се разследва и публично оповести.

    Всички собственици на ВЕЦ-ове, ТЕЦ-ове, фотоволтаици, перки - трябва да бъдат осветени - включително и подставените лица зад които се крият.

    Верни ли са думите на Дънди, че има политици купили акции чрез подставени лица.

    Цялата хунта след 1989 г. в Парламента министри, депутати, посланици - трябва да бъде разследвана и вкарана в затвора, виновните.
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Добро начало

    6 7 Отговор
    Какво стана с "цар Киро" - покриха го, този човек изчезна, след изявлението му по медиите, че е плащал"и на едните, и на другите".

    Службите не трябва да се пипат, на тях им се заповядва отгоре какво да вършат. Като видят, че има честни хора и държава - те сами ще се реформират.
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Августин

    1 1 Отговор
    БЛАЖЕВ е писал своите изповеди мноооого векове след възникването на бълг.държавност и поселеност по Евро -па,земята на козлите,истинската ни хилядолетна история е крита векове,Ватикана пази или изгаря,целта на кръстоносните походи и т.н.
  • 115 Хаджиментов

    6 0 Отговор
    Докторе,
    Съгласен съм с написаното, но наистина ли мислиш, че всичко започва през 2014г? Преди това в каква държава живеехме? Кой и как правеше пари тогава (нарочно не казвам бизнес). Тези милиони и кашони със злато кога и как са били натрупани? Божков, Златев, Баневи, Арабджиеви и т.н. с честен труд ли натрупаха милионите си? Вдовиците на И. Павлов, Кюлев, Саамоковеца и още десетки милионери отстреляни в онези години кави пари харчат. Натрупани от честен и коректен бизнес или по друг начин?
    Всички днешни разбойници, корумпета и т.н., управляващи България и бизнес кога и как бяха създадени, набраха сила и стигнаха до днешното си положение. Какво да кажем за Доган, Пеевски и т.н. Защо опозицията не смее да взема решително отношение към ставащото и се обажда срамежливо оттук оттам. Не е ли защото по време на нейното управление не беше по-различно.
    Накратко, у нас честният политик е корумпиран такъв, който още не са го разкрили.

    Коментиран от #121, #123

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Иии

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "Мен":

    Това е трол на тиквата и каскета. Няма нормално мислещ човек в страната, който да мисли като тоя трол. ... Няма такова престъп но правителство в европа...
  • 118 Vacuum

    2 7 Отговор
    Като гледам какво е съотношението за и против статията се питам дали е било такова и на изборите!?
    Онези, които пишат не това, което мислят наясно ли са къде ще се озоват заради едните хартийки?
    Материално не усещам да сме по-добре, но духовно виждам сме. Жалко е Борисов да бъде свален, когато вече не е удобен на господарите си - та той е български премиер, а не американски посланик. Иначе казват и Стамболов бил посечен от аверите си.
    Желая на българите да разберат, че проблемът не е в Него и сие, а условията, които сами създаваме да растат такива индивиди!
  • 119 Терминал 2

    8 2 Отговор
    🍷 Виновни са всички до един били в управлението на БГ.след 89г.Разруха.
    Кораба потъва бавно но сигурно.
  • 120 Мамес

    4 2 Отговор
    Престанете с тези избори.
    Няма никаква разлика между изборите
    по време на комунизма и сега.
  • 121 BGBG

    10 2 Отговор

    До коментар #115 от "Хаджиментов":

    Това което си написал е вярно,но е само малка част от това което си пропуснал(11 години разграбване и унищожение сътворено от ГЕРБ и простака премиер).Само че имам едно "НО".Този ник на Хаджиментов,го срещам в статиите за Русия,като яростен привърженик на евроатлантиците ,оплюващ´всичко руско.Също така,този ник го срещам в статиите свързани с ГЕРБ или Примата от банкя,който винаги е на страната на престъпната партия или на нискоинтелигентния и вожд.Напиши нещо по този проблем за да може резюмето което си напуисал да е пълно.Между другото аз съм против САЩ и продажни евроатлантици и за добри отношения с Русия.Всички, ограбвали България през последните 30 години, в затвора и конфискация на имуществото,но без да пропускам най голямото зло а то е ГЕРБ ,Мутрата от Банкя и техните лакеи във всички свери на власта.

    Коментиран от #133, #134, #135

  • 122 12345678

    4 0 Отговор

    До коментар #60 от "Усен":

    С тези атомни централи най сетне се усетиха,че писанията ти са ирония и ГИ обърка! И плюсовете малко и минусите! Голям образ си! Чудесно разведряваш обстановката,но тиквите трудно захапват и искрено вярват в новите села,болници,училища,минимални заплати,пенсии и върнали се в Родината поне 2 млн българи!
  • 123 BGBG

    3 0 Отговор

    До коментар #115 от "Хаджиментов":

    Какво става с отговора бе Хаджиментов.Или ще излезе че наистина си трол на Сорос и ГЕРБ,и не ти пречи да кажеш истината за другите,но когато става дума за своите се криеш като мишок.В живота няма пристрастна истина.Истината е само без пристрастна и когато пропускаш част от нея е опит за манипулация.
  • 124 незначителен

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тервел майстор":

    Да си глупав, не е лесно, още по - трудно е да виждаш нещата реално!
  • 125 тримата глупаци

    3 0 Отговор
    Сложихме ти плюс, защото искрено ни развесели! Но, моля, за твое добро, пий си лекарствата, че може да свършиш зле!
  • 126 7735

    6 1 Отговор
    ПОНЕЖЕ НАШИЯ Е ПРОСТ,А И И Е ШЕФА НА ПАРЛАМЕНТА СЪЩО ПО НЕГОВИТЕ ДУМИ, А Е ОПРАСКАЛ С 200 И, ЕВРОПЕЙСКИ ПРЕМИЕРИ,СЕЛСКИЯ НИ ТЕРИКАТ ДОКАРА ДЪРЖАВАТА ДОНАСИПНО СЪСТОЯНИЕ. И В МОМЕНТА СМЕ В ТОТАЛНА ИЗОЛАЦИЯ.
  • 127 волен сидеров

    6 1 Отговор
    КОРОНАВИРУСА ДАНО ДА НИ КУПИ ,ЧЕ ЧАК ТОГАВА ЩЕ СЕ ОПРАВИМ НАИСТИНА.ПО ДОБРЕ ТОЙ ОТКОЛКОТО ТЕЗИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ
  • 128 народа не е толкова прост

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Кирил":

    Кирчо, не знам дали си Домусчиев или си от техния род, но НЕ говори от името на всички българи , а от собствено. Харчи си мръсните пари като си толкова добре и не се подигравай на хората със заплата от 600 лв . или пенсия от 250 лв.
    А работата на прокуратурата се оценява след приключване на съдебен процес и осъдителни присъди - такова нещо не се забелязва.
  • 129 Руменчо

    1 6 Отговор
    Големото тролене започна😂😂
    Болшевишката сган няма почивка 😂
    Едно време ревехте кой и какъв е черепа, сега пълзите като червеи в краката ме6
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Хаджиментов

    3 0 Отговор

    До коментар #121 от "BGBG":

    Аз съм за България и ако перифразирам Конфуций, който казва, че "Не е важен цвета на котката, важно е да хваща мишки", то ще кажа, че не е важно кой управлява България или с кой се съюзяваме, важното е кое е добре за България и за народа.
    Аз съм безпартиен и по отношение на вътрешната политика се старая да бъда обективен. Помня какво направиха БКП/БСП, помня какво направиха ДПС, НДСВ, СДС и другите, гледам какво правят и ГЕРБ. Мнението ми е, че всички управлявали и депутатствали след 10 Ноември 1989г трябва да са разследвани, съдени и изхвърлени от политиката завинаги. Не зная дали ГЕРБ са най-голямото зло, защото държавата беше разрушена и разграбена при БСП, управлявала сама и в коалици, СДС и НДСВ. Сега не сме имали и Луканова и Виденова зими. Не се приватизирани за жълти стотинки държавни активи за много милиони, не са разрушени армията, здравеопазването, образованието, науката, социалната система, икономиката. Не са ограбени спестяванията на хората, не са умирали от глад хиляди пенсионери и деца по приютите, не са заменяни първокласни държавни земи и имоти за пустеещи нивички на мечката в козината. И сегашните крадат и вършат зулуми, но в сравнение с предишните хайдуци, с мед да ги храниш. Освен това няма и преки доказателства, а само косвени индикации. Така, че и днешните и вчерашните са "хвани единия и удари другия". Не съм защитавал никога ГЕРБ, просто съм писал, че без реални доказателства, всичко "виси" ЕЖК (Една Жена Каза) не е достатъчно.
    По
  • 134 Хаджиментов

    3 0 Отговор

    До коментар #121 от "BGBG":

    По-сериозният въпрос е кой ще управлява след ГЕРБ. Ако ще е БСП и/или ДПС - не, благодаря. Ще бъде "От трън, та на глог".
    Така, че въпросът за мен не е ГЕРБ, БСП ,ДПС, Сл Трифонов или Мая Манолова. Нито един не става. Въпросът е да се намери нова широка гражданска платформа с хора, които не са и не са били свързаани с никоя политическа сила била в политиката в последните 45 + 30 години.
    Относно външната политика - тук съм за пълен неутралитет. Не става, защото сме на кръстопът на геополитически интереси и затова имаме нужда от "Голям брат". Русия ни изостави и в икономически и във военен и в политически план когато СССР се срина и трябваше да намерим някой, който да ни пази и помага и САЩ и НАТО веднага бяха готови. Да, не са ни много по сърце, но и СССР и Варшавския договор не бяха. Сега не става да зарежем всичко и да отидем пак при Русия, щом Путин ни щракна с пръсти и да чакаме пак да ни зарежат, когато имат проблеми.
    На Русия дължим благодарност за Освобождението, но за окупацията от 1944г не можем да благодарим. Не можем да благодарим и за изкривяването на историята и за доста други неща. Историята е една, но често се фалшифицира, а и всеки я чете по свой си начин. Помогнаха ни след 1944, но това далеч не беше "братска безкористна помощ", а други държави, където нямаше наложена им комунистическа диктатура отидоха много по-напред без такава "братска помощ".
    В интерес на истината, освен Освобождеението, от Русия/СССР не сме видяли кой знае колко

    Коментиран от #147, #148, #149

  • 135 Хаджиментов

    4 0 Отговор

    До коментар #121 от "BGBG":

    В интерес на истината, освен Освобождеението, от Русия/СССР не сме видяли кой знае колко добро. Всичко е приказки и пропаганда.
    От САЩ и другите т.нар. Велики сили също, заащото никой няма интерес от възраждането на голяма и силна държава на Балканите, каквато е била България при Второто Българско царство. Толерират Турция като противовес на Русия, но от нас се страхуват и Запада и Русия и затова биха ни унищожили напълно ако трябва, но засега сме им нужни по ред причини.
  • 136 непознат

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Тервел майстор":

    Минимална заплата 1600лв.Човече пий си хапчетата.Масово се работи на 800 лв.във София 1000лв.със мъка.

    Коментиран от #143, #157

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Антигерб

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "Тервел майстор":

    Приятел, явно има доста тъпи хора които не разбират от иронията и сарказъма ти. 😉

    Коментиран от #144

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Ю Кортес

    0 9 Отговор
    Страшна мизерия е.В годината едва смогваме за скромна почивка в гърция,една предколеда виена и за ски почивка на Боровец.Къде останаха ония щастливи Луканов и жанвиденови години.Помня с умиление,когато успявах да купя две кофички мляко,понякога даже и хляб,колко щастливи бяха всички вкъщи
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Я пак,

    0 5 Отговор

    До коментар #136 от "непознат":

    Ти с основно образование ли си или си оли...рен
  • 144 Това е форум

    7 0 Отговор

    До коментар #139 от "Антигерб":

    Това е форум за изразяване на мнение.Хората искат да четат коментари с логика.Иронията е двупосочна и не съм тук,за да разгадавам измислиците на някой си.А и един привърженик на ГЕРБ е достатъчно прост,за да напише такава глупост.
  • 145 БЪЛГАРИЯ СИ ОТИВА

    10 0 Отговор
    С ЧЕКМЕДЖЕТА И ЕДИН ПРОСТАК
  • 146 Наблюдател

    5 0 Отговор
    Търси се Нова Смислена Опозиция с Цел:
    1 Нова Конституция /тази и без това не се спазва от управляващите. Примерно: плажовете по Българското Черноморие нали уж бяха държавна собственост.../
    2 Задължителни Референдуми по важни за нацията въпроси Предизвикани и инициатирани с минимум 100 000 подписа или от Президента. Резултата задължително влиза в сила като Закон в рамките на 1 календарен месец.
    а/ Независим Съд а не прокуратура . Ръководителите на съответните съдилища да се избират на общонародни избори и да не са или участвали в партии. С тяхните си действия персонално да отговарят пред Съда в Страсбург и други международни инститции по които България е Страна .
    б/ Президентска Институция с реални права /като мининум да може да спира Закони, декоративна като сегашната е безсмислено харчене на пари /
    в/ Институцията Гл. Прокурор да се заема /и сваля ако е необходимо/ чрез гласуване от 2/3 на НС но до 4 годишен мандат. Пред него и да се отчита . /Неможе да му е по-дълаг мандата от Президента избиран от Целия народ!/
    г/ Нов Наказателен Кодекс с основен акцент изсветляване на бързото забогатяване в Най-бедната държава на ЕС последните 30 год./ Съответно тежки наказания от мин.10 год без условна присъда и споразумение при недоказани доходи. Наказателна - персонална отговорност за нарушаване на Конституцията ...
    д/ Отваряне на Всички досиета на ДС
    е/ Активните сътрудници донасяли да не могат мин 10 год д
  • 147 BGBG

    9 1 Отговор

    До коментар #134 от "Хаджиментов":

    Съобщаваш за осовбождението на България от турско робство,но пропускаш запазването на териториалната цялост на България след 2-рата световна война, благодарение на Сталин.Говориш за съветска окупация.Ами такава никога не е имало,както руски войски и руски бази.Това,че сме попаднали в зоната на влияние на СССР не го определи България а победителите във втората световна война.Тук пишеш,че заради руснаците не сме се развили като западни държави.Ами статистиката казва друго.България до 90-те години е 30 икономика в света и такива държави от Европа,като Белгия,Холандия Австрия,Швейцария,Гърция,Турция,Югославия,Полша,Унгария,Чехословакия са в листата под нас.Защо сега сме на 189 място от 196 държави и имаме ли въобще икономика.Има ли осъден политик или държавник през последните 30 години.Кой правителства,през последните 30 години получаваха стотици милиарди по програми на ЕС и кои управляваха само със бюджета на собствената ни икономика.Защо ръста на икономиката ни сега е като ръста на едно средно предприятие от 80-те години.Защо трябваше да влизаме в НАТО и да си унищожим и армия и въоръжение за над 500 милиарда долара,след като имахме 4-тата армия в Европа,достатъчна да се противопостави на всички съседски армии взети заедно и да бъдем суверенна държава като Австрия.Сега имаме армия за плейстейшън и самолети на хартия.Какво спечелихме от зависимоста си от САЩ.Плащаме по 160 милиона годишно дотации на двете марици.Построихме хъбове и тръбопроводи в България и

    Коментиран от #165, #167

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 BGBG

    8 1 Отговор

    До коментар #134 от "Хаджиментов":

    и финансираме строежа и в Гърция за отръбяване,за да получаваме 3-пъти по скъпата втечнена газ от САЩ`.Кои хахо ще финансира 15 милиарда за да има изгода друга държава,но не и ние.Когато един премиер е пробит от всякъде,тои става марионетка на всеки,които има информацията за него.Относно думите ти,кои е алтернатива на Борисов...ами и ма гарето Марко е алтернатива на този нискоинтелигентен тю лен,които единственото което може е да краде и да лъже.Аз съм против,участието на партии,които са участвали последните 30 години в управлението на страната,и няма да гласувам за нито една от тях,но ще гласувам за всеки нов играч,които обещае да вкара му трата и престъпната му шайка в затвора,заедно с корумпирания прокурор.Борисов и ГЕРБ не са алтернатива и за пъдари на бостан.Такъв грабеж,такава диктатура и такъв лов на вещици никога не е имало в България.
  • 150 Куку

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тервел майстор":

    Брей,брей епа змея !
  • 151 Mарта

    2 8 Отговор
    България е велика! Време е да отидат на заточение псевдо бизнесмените, политици и престъпниците. Всички, които съсипват страната ни. Случихме на премиер и главен прокурор! Те са нашето списание затова ни остава само едно да ги подкрепяме. Бог да пази страната ни!
  • 152 Терминатор

    6 1 Отговор
    Много поздрави на властимащите от Лаура Кьовеши . Много скоро ще се срещнат с нея
  • 153 Яяя,

    2 7 Отговор
    Пробвайте да напишете в гугъла името Димитър Попкутуев! Няма снимки, няма минало, настояще!!! Ми няма такъв. Този вероятно е сбор от "творци" на измишльотини, манипулации, внушения. Добре платени тролове, за които няма нищо свято освен, партията родна-мила и парите.
  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Пешо

    2 6 Отговор
    Единствените мизерници в тази държава са крадците от ДС и руските лъжливи сайтове като факти.

    Коментиран от #156

  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Мързел

    1 0 Отговор

    До коментар #136 от "непознат":

    Да не говорим за 610 в провинцията а всъщност на чисто колкото една пенсия.Който може да живее така,значи не е за хапчета а за инжекция!
  • 158 Kiko

    3 0 Отговор

    До коментар #91 от "Бай Ху":

    И аз си мислех първоначално така и исках да го върнат и да го съдят,но през годините на неговото изгнание в Сърбия, излезе много материал,който доказва че кукловодите са други а той е бушона,който трябваше да се самоубие в следствената килия.С право седи в Сърбия,защото в България ще го убият и правосъдивто се ръководи от Гешев,който е главния виновник,за унищожаването на досиетата на кредитирани за милиарди личности,като Пеевски,Доган,Гр.Ганчев и ред други, обогатили се за сметка на спестяванията на народа.Как си обясняваш докладна записка на ДАНС срещу Цацаров и разс.прокурор-Гешев,за корупция и банкова сметка на името на Гешев за 4.7милиона евро в Швейцарска банка.Лесно може да се провери и Гешев не може да унищожи документацията на ДАНС.Другия момент е че оманска група с 10% капитал в КТБ,която е ощетена.Предлага да направи собствено разследване за да се установят имената и сумите на кредитираните и да върнат парите.Борисов се намесва и категорично отказва,като тегли кредит от 18 милиарда за покриване на вносителите, а делата за КТБ са на трупчета.Защо съдът не се съгласи да му вземе показания по скайпа,след като наистина има реална опасност да бъде убит,преди да проговори.Ами защото и съдът е или под натиск и заплаха или е корумпиран.Ако Василев си отвори устата,трябва да арестуват,Борисов,Доган,Пеевски,Гр.Ганчев и ред други грабители,които няма как да го разрешат.Та този цирк,рано или късно ще има отговор.Божков вече е прати доказателствен материал з
  • 159 Kiko

    3 0 Отговор

    До коментар #91 от "Бай Ху":

    за корупцията на власта, до всички послства в България и до 2 международни съда.Такаче не бързай да обвиняваш преди да има развръзка.
  • 160 Precizen

    0 0 Отговор
    Някога ни учеха " Син съм на земя прекрасна, син съм на юнашко племе , българин да се наричам първа радост е за мене " Много зареждащо звучи . Проблем ми е и да си го помисля сега на фона на случващото се , "срам ме е българин да се наричам ". "СЪЖАЛЯВАМ"
  • 161 Precizen

    1 1 Отговор
    Но ако си зададен въпроса , защо този букет от националности и религии някога по времето на Кубрат "Велика България" ,са се припознали и продължават да твърдят и да се гордеят ,че са българи . Ако успеем да си отговорим на този въпрос .Може и ние който по паспорт все още сме българи да не "съжаляваме" , а да започнем да рецитираме "аз съм българче " от Иван Вазов отново . Отговорите са в историята .
  • 162 Precizen

    1 0 Отговор
    Повечето от коментарите са в "Матрицата" ,а целта на матрицата е да ви обърка .
  • 163 Колко

    0 0 Отговор
    Мръсни са нещата,че да се оправят без кръв и огън,в национален и световен план?
  • 164 Джиджи

    0 0 Отговор
    Хайде, стига писахте глупости. Всичко това се знае от зората на демокрацията. Сега просто говорят и говорят, ефекта ще е както винаги нулев.Не вярвам на политиците.
  • 165 Хаджиментов

    1 0 Отговор

    До коментар #147 от "BGBG":

    Класациите се правят на базата на данни, подадени от съответните правителства, много от които лъжат. Както правеше и нашето.
    До 90-те години 30-та икономика, която в края на 1989г, месец след падането на Живков обявява фалит и мораториум по плащанията по дълговете. Последвано от Лукановата зима. Хайде малко по-сериозно.
    До края на СССР армията ни беше под директното командване на Кремъл и след като се разпадна и Варшавския договор нямаше никаква поддръжка. Отделно, че доктрината и цялата подготовка беше подчинена на това, да сме буфер срещу нападение към СССР от Юг и трябва да удържим атаката за известно време докато долетят съветските войски и ракети. Ние бяхме предвидени за бойното поле и пушечното месо, където трябваше да се употреби и ядрено оръжие при нужда. Още през 1989г СССР/Русия ни изостави тотално и икономически и политически и военно. Без суровини, без пазари, без достатъчно енергия, без военна и политическа поддръжка.
    По отношение целостта на България след ВСВ това също е мит, защото по настояване на СССР се водим победена държава, въпреки всички жертви, които сме дали във Втората фаза на войната и факта, че единствено СССР и България са участвали в тази война от двете страни - и като съюзници и като врагове на Германия. Държави, които активно участваха срещу СССР във войната пострадаха по-малко от нас. Защо?
  • 166 СКОРПИОН

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Мен":

    До № 7! Аз винаги вярвам на това, което пиша, защото виждам реалната истина, и не съм лунатик, нито фанатик като теб! " Кирил №5 е един от многото реално виждащи хора, а не заблудена овца! Не 1%, а 100-ци % истина, което е написал! На мен ми "плащат" много, няма да ти кажа колко, за да не ми завидиш, и после да не изнудваш болшевишката хунта БКП-БСП, те изглежда не ти плащат, горките, и те са я закъсали, имат да връщат надвзети субсидии, мале, мале...! Видя ли сега, кой е идиота, на този, на който не му плащат! Хайде, ще ти открехна малко вратата, вече има няма, съм направил далавера до 4,5 милиона! Как мислиш, дали съм идиот!!! СКОРПИОН !
  • 167 Хаджиментов

    2 0 Отговор

    До коментар #147 от "BGBG":

    Относно, т.нар. Преход. Това не е преход, а Перестройка. Защото същите, които управляваха преди управляваха и след, продължават да управляват и сега. И е грешно да се делят.
    И още
    След 10 Ноември БСП печели два пъти изборите, после пак управлява и в коалиции и самостоятелно. Имаше пълната власт и вместо да поотпусне малко здравата хватка, да разреши пътувания, да махне цензурата, да разреши малък бизнес с доказан произход на средствата, който с контрол да расте, те се хвърлиха да източват предприятия и фирми, нароиха се частни банки, които създадоха кредитни милионери (пак от техните), после с изкуствени фалити ограбиха народа, създадоха мутренските групировки и назначиха с народни пари техни си хора за бизнесмени и милионери. Тогава беше срината държавата и за всичко това няма никой виновен, защото техните парламенти приеха законите, според които това стана възможно. Какато няма и нито един осъден за стотиците поръчкови убийства, бомбени атентати и т.н.
    И сега е най-малкото нагло, точно хората, разрушили и разграбили държавата, да търсят сметка от сегашните управляващи защо не възстановяват икономиката и държавата достатъчно бързо. Заащото нямат търпение вече да дойдат на власт и пак да опоскат всичко.
    Да много неща се правят сега с европейски пари, но много от кралите преди ГЕРБ също се облажиха и се облажват. Колко хора от БСП и ДПС настоиха къщи за гости, ВЕЦ-ове, соларни паркове, и т.н. именно с такива пари.
    Но от Европа знаят и виждат и затова,

    Коментиран от #168

  • 168 СКОРПИОН

    1 0 Отговор

    До коментар #167 от "Хаджиментов":

    До Жаджиментов №167 ! Вярата ми се връща, бях изгубил надежда! Радвам се, че все още има здравомислещи хора като Вас! Всички ние, трябва да продължим да се борим за справедливост, тя е двигателя за развитието на държавата ни! Силата е в истината, тя е прогреса към светлината! Благодаря за коментара, и Ви стискам ръка! Продължавайте да пишете! СКОРПИОН !

    Коментиран от #169

  • 169 Хаджиментов

    2 0 Отговор

    До коментар #168 от "СКОРПИОН":

    Благодаря Ви.
    Опитвам се да казвам истината за това, което беше, защото много хора са били малки или дори не са били родени и сега им се представя изкривена и манипулирана информация, а някои неща се премълчават.