Last news in Fakti

28 Септември, 2012 14:32 2 410 3

ВМРО: Скроиха ни ново атомно „Ку-ку” с Белене

  • вмро-
  • атомно-
  • ку ку-
  • белене
ВМРО: Скроиха ни ново атомно  „Ку-ку” с Белене - 1
Снимка:БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Който се гаври с България чрез т.нар. „американски инвеститор” за „Белене”, поне е трябвало да го направи по-професионално. Смехотворно беше Народното събрание да се занимава с това, а още по-тъжното е, че в следващите седмици обществото ни ще слуша интерпретации по тази подхвърлена от някого тема.

Това е позицията на ВМРО, разпространена до медиите, във връзка с текущото обсъждане на евентуални нови инвестиционни намерения по отношение на проекта за втора АЕЦ у нас. Както е известно, ВМРО от години подкрепя изграждането на АЕЦ „Белене” и развитието на безопасна ядрена енергетика у нас.

Затова ВМРО настоява час по-скоро да има публично изслушване на службите за сигурност и финансовото разузнаване по темата, за да се сложи бърз край на спекулациите.

Становището на партията е, че зад настоящата провокация някой или се гаври с България, или нарочно прикрива плановете си зад т.н. „американски инвеститор”, зад който може да стоят български, руски или каквито и да било интереси. Тревожният симптом според ВМРО е, че държавните ни мъже или се „връзват” наивно, или съвсем целенасочено спускат поредна димна завеса, за да скрият нещо от хората.

Достатъчно е да се види интернет страницата http://globalpowerconsortium.com/ на т.нар. инвеститор. Визията е като от 90-те години, а бутон „Инвестиционен фонд” води до съмнителното... 404 Error File Not Found.
Още по-интересното е, че домейнът е от преди 3 месеца.

Ситуацията прилича на смехотворен фалшификат или на социален експеримент в стил „разлай кучетата”, и далеч не е нужно да се потвърждава от американски официални източници.

По-лошото е, че вместо да се тресем от смях за „проявения интерес”, парламента и държавните мъже, които официално се отказаха от проекта Белене, се разтресоха в стил:”ами сега?”. Положението прилича на инсценировката за атомна авария в някогашната програма „Ку-ку”, която чрез стрес-тест изправи на нокти цялата страна и показа, че обществото ни е податливо, уязвимо и леко манипулируемо. Сега властта е призвана да издържи този стрес-тест, и то без да позволи България да заприлича на опитно поле за геополитически авантюри.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BMW master

    1 0 Отговор
    тия министри боли ги .......... за АЕЦ-а аз като съм от Белене кво да прая кат порасна няма да има работа, се ша го отлагат да го напраят веднъж за винаги и да се отърват от тоя въпрос за АЕЦ-а
  • 2 куку

    1 0 Отговор
    VIP AMG ще построи АЕЦ Белене :))))
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.