Last news in Fakti

28 Септември, 2012 14:49 897 1

Добрев поиска от САЩ повече информация за Global Power Consortium

  • global power consortium-
  • инвеститор-
  • белене-
  • делян добрев
Добрев поиска от САЩ повече информация за Global Power Consortium - 1
Снимка:БГНЕС

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев изпрати писмо до Департамента по енергетика на САЩ и до посолството на САЩ в България, с което иска да получи повече информация за американския консорциум, заявил интерес към проекта „Белене“,  както и за неговите представители.

Българското правителство вече декларира, че ще започне преговори с инвеститора, след като получи потвърждение за сериозните му намерения.

Global Power Consortium Ltd. заяви пред Националната електрическа компания инвестиционен интерес към проекта „Белене“. Консорциумът е със седалище в Ню Йорк и се представлява от неговия председател и изпълнителен директор г-н Самуел Реди. Главен  акционер в консорциума е Quantum Group Inc., USA, предсталяван от г-н Арун Савкур, изпълнителен  директор и член на борда на Quantum Energy Inc.
Ще ви бъда благодарен да получа повече информация за тези компании, както и за хората, които представляват Global Power Consortium Ltd. и Quantum Energy Inc., пише в писмото си министър Добрев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 светослав филипов

    0 0 Отговор
    Не мога да си представя колко пари ще лапнат някой министри за тая сделка. Числото ще е поне 9 цифрено. Но знам със сигурност кой ще ги връща-НИЕ.............честито братя българи.