1 Август, 2020 19:00 4 670 26

Германци на Златни пясъци: "Тук на никого не му пука от коронавируса"

  • златни пясъци-
  • плаж-
  • черно море-
  • германия-
  • германци

Медиите в Германия все по-често обръщат поглед към Златни пясъци, където млади германци очевидно се веселят без никакви задръжки. В страната се опасяват от нов скок на заразите след завръщането на туристите в Германия

Германци на Златни пясъци: "Тук на никого не му пука от коронавируса" - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Млади хора се веселят в препълнен басейн на Златни пясъци, без да спазват никаква дистанция. Дошли са на концерт на популярен германски шлагерен певец. Два телевизионни репортажа за германски туристи на Златни пясъци, излъчени от ARD и RTL, показват именно такива кадри и предизвикват опасения за нов скок на заразите след завръщането на туристите в Германия, пише "Тагесшпигел" в своя статия по темата. Изданието посочва, че немалко хора в България тълкуват тези репортажи като кампания срещу българския туризъм. В тази връзка е цитиран управителят на нощен клуб Даниел Стефанов, според когото кадрите вероятно са от миналата година, а в заведението му вечер се събирали не повече от 50 гости. Взети били всички разпоредени от Министерството на здравеопазването мерки за защита от коронавируса - на входа се мери температурата, персоналът носи маски и ръкавици, масите са разположени на разстояние, а помещенията се дезинфекцират редовно.

"На никого не му пука"

"Франкфуртер Рундшау" обаче цитира млади германци от заснетите кадри, които твърдят, че на Златни пясъци "на никого не му пука от коронавируса" и че всичко било наред, понеже се дезинфекцирали вътрешно, с обилни количества алкохол.

"Без маски, без дистанция, но с много алкохол" - така описва ситуацията на Златни пясъци и вестник "Билд". Изданието пише, че след като любимите заведения на германците на Майорка бяха затворени, сега те са се насочили към българските курорти. Изданието дори определя Златни пясъци като "новото Елдорадо" за тези, които искат да се забавляват. Цитиран е собственикът на бар Христо Тодоров, който казва, че тази година имало много повече германци, отколкото миналата. И то почти само млади хора. Пред изданието млада двойка споделя, че в началото носели маски, но бързо се отказали, след като установили, че били едва ли не единствените.

"Купоните са точно толкова весели и бурни, колкото и преди", казва Христо Тодоров пред "Билд". Изданието цитира и държавния секретар по туризма в министерството на икономиката Томас Барайс, според когото "всеки, който има поне малко разум, трябва междувременно да е разбрал, че тазгодишната ваканция трябва да мине без купони на Златни пясъци или на Майорка".

"Тагесшпигел" отбелязва на свой ред, че и в България туризмът е пострадал сериозно от кризата, породена от коронавируса. В началото на пандемията страната взе необходимите мерки, в резултат от което броят на заразените в следващите месеци остана много нисък. Това на свой ред подтикна представителите на българския туристически бранш да предприемат стъпки за спасяване на бизнеса си - те поискаха да рекламират българското Черноморие като дестинация, където местните хора и чуждестранните гости могат да се забавляват относително спокойно въпреки коронавируса, пише "Тагесшпигел".

"Трябва да се научим да живеем с този вирус"

През последните седмици обаче нещата се промениха - броят на заразените започна да расте все по-бързо. И ако в Германия трябва да се направят средно 190 теста, за да се установи един заразен с коронавирус, в България е достатъчна една десета от тази бройка, отбелязва "Тагесшпигел". Изданието цитира данни на Регионалната здравна инспекция във Варна, според които големите купони на Златни пясъци очевидно не са довели до сериозен ръст на заразите в региона. Пред "Тагесшпигел" областният управител на Варна Стоян Пасев казва: "Трябва да се научим да живеем с този вирус. Алтернативата е да се заключим вкъщи, което обаче не е препоръчително".


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чоко

    10 12 Отговор
    Давай Ганчо късаи....Нека Ганчо калне сега
  • 2 Антимилиционер

    15 25 Отговор
    Неуки немски ганьовци. В Германия 95% са такива, а у нас - 99%.
  • 3 Чочо

    70 1 Отговор
    Да ги питам тези германци, като им пука за корона вируса какво правят на плажа?
  • 4 Гост

    68 3 Отговор
    Все едно описвате ситуацията в Германия. Там мерките не се спазват и наполовина колкото в България, но не им липсва самочувствие да критикуват. Друг е въпроса, че и там е писнало на хората от този Corona fake, както го наричат. Днес се проведе поредния хиляден протест срещу т.нар извънредни мерки!
  • 5 Тъй тъй

    36 9 Отговор
    Как да им пука за нещо пресилено?!Освен ако не си идиот!!!
  • 6 Сиганин

    21 32 Отговор
    Цялия цивилизован свят ни слага в черния списък,но на никой не му пука.
    Когато ви запука ще бъде късно.
    Ние разбираме демокрацията така
    "Да ни оставят да бъдем прости".

    Коментиран от #11

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Geistarbeiter

    34 7 Отговор
    В Германия никой никъде не носи маски! Освен няйои слабоумни! В бг масово се носят маски.
  • 9 Пиф

    14 12 Отговор
    Ами в България е пълно с Бай Ганъовци и ние учиме целия свят,че коронавирус няма или не е опасен.
  • 10 ЗлаткаЗлатното Момиче пита

    10 5 Отговор
    Абе за Златните разбрахме..я сега да видим как е хавата на Лайнеморец...каква вода тече там, още ли е кафява ?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Лия

    24 4 Отговор
    Ясно е че когато си почиваш добре, дишаш въздух, чист, свободно ...без маска, печеш се на Слънце, спиш достатъчно, храниш се до насита и не мислиш за проблеми няма място за ковид , просто не може да съществува. От мои лични проучвания мога да кажа че болшинството от хората не вярват на пандемията но спазват нормите за безопасност : D за да не плащат глоби но какво означава това ? Какво мислим наистина за тези които ни ръководят? Запитай се насаме, имаш ли доверие в полицията?, че наистина те пази Имаш ли доверие в банките, че наистина желаят да ти направят услуга ? Имаш ли доверие на СЗО, че желаят да подобрят качеството на живот по - бедните хора и да удължат живота на пенсионерите, които имат право да се радват на пенсиите си до 100 години? Ако си отговорил с" НЕ " означава че си буден човек , който знае къде се намира и какво става наоколо и трябва да слушаш сърцето си , защото то никога не греши, защото това е дар божи във всяко същество и не може да бъде отнето.

    Коментиран от #15

  • 13 То един свят

    4 2 Отговор
    С Х@й да го сочиш, а идийоти като теб му се кланят.
  • 14 Дада

    13 15 Отговор
    Който не вярва, че има коронавирус или че е опасен, да отиде в някое интензивно отделение и да вдиша дълбоко от тръбата на някой интубиран. Само така ще докаже, че вирусът е измислица.

    Коментиран от #17, #23

  • 15 Хойо

    2 11 Отговор

    До коментар #12 от "Лия":

    Ей от такива като теб страдат нормалните хора.

    Коментиран от #22, #24

  • 16 Спокойно

    3 6 Отговор
    В средата или края на септември, след като свърши сезона за ходене на море ще вземат мерки. Все пак трябва да се пълнят чекмеджетата от хотели и ресторанти. Абе хубав е живота! Докато един умира друг му го З....А!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Пецо

    7 2 Отговор
    Народа не се връзва вече на заплахите на Бойчо и останалите му верни двама доктора, мазника от Пирогов и Кунчев, който като лъже все повече му личи! Умен народ сме, не им вярваме повече, а другите да се душат с маски колкото искат!

    Коментиран от #21

  • 19 7735

    6 1 Отговор
    АЛО ,ГЕРМАНЦИТЕ, ЕЛАТЕ ПОЖИВЕЙТЕ У НАС ,И СЛЕД ШЕСТ МЕСЕЦА ЩЕ ВИДИТЕ ,ЧЕ КОРОНАВИРУСА НЕ Е НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ, НА ФОНА НА ВСИЧКО ОСТАНАЛО.
  • 20 ЕЛАТЕ

    6 1 Отговор
    ГЕРМАНЦИИИ ЕЛАТЕ В СОФИЯ , ЩЕ СЕ ИЗНЕНАДАТЕ КАКВА ПОСЕЩАЕМОСТ ИМАТ КОФИТЕ ЗА БОКЛУК , КОРОНАТА НИКОГА НЕ Е ПЛАШЕЛА НАПЛИВА ОТ ПОСЕТИТЕЛИ И ТО БЕЗ МАСКИ -- СКОРО ТАМ ЩЕ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ И КАБИНЕТА КАКТО В УКРАЙНА . НИЩО ЧЕ МИШКИТЕ СА СЕ СКРИЛИ !
  • 21 Инженер Стрезов

    0 3 Отговор

    До коментар #18 от "Пецо":

    Умен народ кат галош . Многознайко.
  • 22 Храна за размисъл

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Хойо":

    Напротив,точно и на място са въпросите и аз бих добавил още много по тази тема и посока,защото различните въпроси насочени към всеки един човек го карат да се замисли и отговори различно вместо да е като зомби,да мисли еднакво със стадото .
    Има един термин извън кутията,където се казва,Че ако всички мислят еднакво,значи никой не мисли.
    А точно това е удобно на управляващите тарикати.
  • 23 Анонимен

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Дада":

    Аз съм съгласен ако го уредиш това да го направим като експеримент.
    Но знаеш ли,никой няма да се хване да разобличи тази грандиозна измама,защото в сферата на здравеопазването се печелят много пари от лъжа и заблуда на необразованото население.
    Аз не ползвам лекарства и доктори от много години над 15г,хората около мен също.
    Много хора разбират и виждат,че схемата е измамна и има за цел да печелят едни хора за сметка на проблемите на населението.
    Скоро ще станат още повече,лъжата вече е трудна да се прикрива.
    Даже и на държавните служители ще им втръсне.
    Няма да е всичко все така има една приказка.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ивайло

    3 0 Отговор
    Ми нормално - хората са дошли на почивка, за да се веселят, не да носят маски!!! Никой не вярва вече в тая световна глупост!!!
  • 26 един от гулага борисов

    0 0 Отговор
    Пък на вас два пъти ! да живей Он инклузив с опран презерватив, алкохол-менте , дрога и голи каки на пилона !