Last news in Fakti

4 Септември, 2020 09:10 3 651 39

Как ще ги стигнем американците

  • протести-
  • политика-
  • българия-
  • полиция-
  • насилие

Ще ги надминем дори

Как ще ги стигнем американците - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Е, намери се отговор на този саркастичен въпрос на Великия Тодор Колев. Надминали сме ги! В оборудването, обучението и тактиката на жандармерията! Над десет годишното присъствие в управлението на държавата на мутрите им даде възможност да създадат, оборудват и обучат тактически перфектната силова структура за борба срещу Гражданите! Само каква префинена акция видяхме за разчистване на Триъгълника на властта! Каква тактика, на която би завидял дори всеки велик римски пълководец, то не бяха шлемове отгоре, за защита от пластмасови бутилки, то не беше разбиване по фланговете, за разделяне на врага на отделни групи, поетапно изтласкване до следващата пряка, прегрупиране и наново щурм, за да се стигне до горичката, където обаче укриващите се горяни стават опасни за безстрашната иначе жандармерия, която в случая предпочита да бие и заключва на светло, Всякакви газове влизат в употреба, Винаги Готов е и водното оръдие! Не вярвам американците да имат по-добро оборудване, обучение или тактика. Задминали сме ги!

Само ако.. малко встрани от темата, представете си, че всички тези средства бяха насочени през последните 10 години в борбата с престъпността и корупцията… Имеджън, пееше Великия Джон Ленън…

Но да се върнем на темата. Горяните се укриват не къде да е, а пред Народния Театър, Пред бившето Американско Посолство, емблематично за късния соц., са натръшкани десетки арестанти, много от които с разбити глави. Изглежда, че врагът е разбит! Бабаитите, облечени във власт, и с напъхани в ръцете палки, разбиха Гражданите.

Грешни сметки на разБойковците! Събуди се Баце, не нанкай.Срещу тебе е един цял Народ ! При над 70% от Българите, които не те искат, как можеш да нанкаш спокойно? Или ти така и така не нанкаш, защото сънуваш, когато те изхвърлим от властта, че ще се срещнеш челно със Сретан и други твои авери от млАдите години? Сега НСО те пази, а тогава? Даммм, иска ти се да „поработиш” още поне 5-6 месеца, може пък да си изплатиш всички дългове? Чувал съм обаче, за вендета изплащане няма. А другия вариант, на топло при бай Ставри, може да се окаже животоспасяващ?!

Пък силоваците са уцелили, без да искат, и журналист от Франс прес. Това не е като да обгазиш Мая, или дори да заключиш Председателя на Зеленото движение, въпреки,че Зелените имат фракция в Европарламента и слава Богу реагираха веднага. Та за Европата говоря, бавно, но започва да чува. Помните ли, че и при Априлското въстание е било така?!

На 2 септември управляващите с Мутрата начело, окървавиха мирния протест на Гражданите. Окончателно скъсаха с действителността, с реалните Българи, с разума. Часовникът им тиктака и изброява последните минути. Дано не се опитват да превърнат тиктакането в часовников механизъм.

Ивайло Михайлов
икономист


Поставете оценка:
Оценка 4 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Здрасти

    42 1 Отговор
    Остайте САЩ. Малка и бедна България дори една Румъния не може да стигне, Турция е напред с светлинни години от България, камоли САЩ.
  • 2 МУТРАТА МАГАРЕШКИ

    43 5 Отговор
    ГРОЗЕН НАГЪЛ И ПРОСТАК

    Коментиран от #6

  • 3 Тошко

    37 3 Отговор
    Черноянчева и селянинът от Банкя да се маахат и да отиват да отглеждат МИСИРКИ.
  • 4 Факт

    42 3 Отговор
    Борисов е страхливец?
  • 5 ТаУмВзе

    36 2 Отговор
    Тая зима ще ни е Веселко. Мутряка раздава милиони, концесии и квото се сети и не сети. А ние от сега сме в необявен ФАЛИТ. 2ри септември е разходка в парка. Когато огладнеят и чингетата и тн кво праи мутряка.
  • 6 Българина

    26 4 Отговор

    До коментар #2 от "МУТРАТА МАГАРЕШКИ":

    Ами най-добре би било, да се организираме, да отидем 50 коли на бензиностанцията на МАГАРЕшки, да застанем пред колонките за зареждане, И ДА ЗАКЛЮЧИМ КОЛИТЕ СИ.
  • 7 РЕАЛИСТ

    30 4 Отговор
    Ами помните ли, след първия побой над студента от Хага, Бойко не изказа и дума на съжаление за случая. Единствено каза, че го е грижа за полицаите. Тарикат. Народа не го интересува, а прави четки на Преторианската Гвардия, която ще го пази от народната любов. Обучил ги е, оборудвал ги е, плаща им добре и може бе спокойно да спи до шкафчето.

    Коментиран от #33, #34

  • 8 Зорлем

    14 31 Отговор
    Къде го видя тоя цял един народ? Не си мислете, че всички са на вашия акъл!

    Коментиран от #12, #14

  • 9 1 2 3

    15 27 Отговор
    Абе не е точно така, въпреки че не съм ок с Борисов и Гешев.
    Маса народ са платени провокатори.
    Имам познати от сдвр и на протеста и в периметъра около него намират коли пълни с павета, коктейли молотов, бомбички, ножове, отверки - това ли е мирния протест?
    Иначе има и много свестни, но повечето са на хранилка на божков, нинова и боец и възраждане.
    Всички са едни и същи. Просто парите после ще потъват в други джобове. Протеста е за власт не за справедливост

    Коментиран от #17, #24, #36

  • 10 Нали

    14 3 Отговор
    България беше с по-висок стандарт от Румъния само при управлението на СДС - 1997-2001 г. Тогава искахме дори да ни отделят от Румъния по пътя за ЕС.
  • 11 Не сме

    7 0 Отговор
    Там имат право да стрелят при самоотбрана и да притежават оръжие.
  • 12 Българина

    13 6 Отговор

    До коментар #8 от "Зорлем":

    А Ти видя ли някъде по чужбина, някой да подкрепя ХУНТАТА на ТИКВАТА?! Защо никой никъде НЕ подкрепя ШАЙКАТА на ТИКВАТА?Защо ТИКВАТА и политиците се крият като мишки?Защо "обичаните"от всички нас политици НЕ СЕ РАЗХОЖДАТ МЕЖДУ ХОРАТА, КАКТО ПРАВИ ПРЕЗИДЕНТА?! ЗАЩО, ЗАЩО, ЗАЩО?!!!!!!!!!

    Коментиран от #20

  • 13 Пресолена манджа

    5 15 Отговор
    Много тъпа и посредствена статия/анализ.
  • 14 Робот

    3 6 Отговор

    До коментар #8 от "Зорлем":

    Ти за сметището!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ногу си прав пич!

    10 3 Отговор

    До коментар #9 от "1 2 3":

    Ма и много им верват бе... Че кат се махнат тези, ще дойдат месии и ще потекат реки от мед и масло! Само не разбрах ботушите с големи грайфери по къщята ли ша раздават или ша има пунктове и ша се рЕдим на опашки ?!?

    Коментиран от #28

  • 18 месара

    8 8 Отговор
    а с какво да са оборудвани полицаите бе моме , с гъши пух ли ? срещу такива “ спонтанно “ протестиращи “ слънчеви , невинни , добри, умни и красиви дечица “ се излиза с палки !
  • 19 Аноним

    10 8 Отговор
    До 11

    пРезидента се разхожда ама НИЩО не е направил и не може да направи,освен да насъсква. И тази дебелана вицето за къв ни е? Колко страни имат и вице? Само лапачи.
  • 20 Абе,

    7 4 Отговор

    До коментар #12 от "Българина":

    Не се връзвай на такива като тоя. Това е гепирастки трол. Тегли му една и не се занимавай.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Гост

    5 4 Отговор
    Ах, милата ми журналистка, видиш ли, каква полиция имал Бойко! Милата уфца, и тя почна да се катери по гърба на Пилото, много ни бие полицията, ама аз друго искам да ми направят, ма те мноо-о ни (ма) биха!
    До вчера му целуваше г... за на Бойку , а сега - Оставка!
  • 23 фен

    3 10 Отговор
    Абсолютно вярно! И с тази тактика тотално провалиха опита за метеж, предвождан от Радев, и уплатняван от огризките от костовистите и всякакви други маргинали! Браво, момчета, че успяхте да се справите без жетрви, и от двете страни!
  • 24 Ууууу

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "1 2 3":

    Ела на протеста сам, вместо да лежиш на дивана и да цъкаш по мрежата глупости

    Коментиран от #26

  • 25 Някой

    7 5 Отговор
    Как ще ги стигнем американците?В кое по точно ?В мизерните гета наркокателите свободното продаване на оръжие , уличните престрелки ,проституцията педофилия и още още там е рай за това ... Наскоро четох за някъв магнат или бизнесмен (голяма клечка) блустал на своя остров с малки деца ... и ако това е америнската мечта Аз съм Президент...
  • 26 1 2 3

    5 4 Отговор

    До коментар #24 от "Ууууу":

    Е не мога да се занимавам да свалям едни схемаджии за да дойдат други. Няма алтернатива пич.
    А след 3 4 месеца има избори, кой за когото му е кеф да гласува.
  • 27 Тъп

    2 5 Отговор
    По-тъпо и от Радев.
  • 28 1 2 3

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Ногу си прав пич!":

    Именно
  • 29 Що вие очаквахте

    5 4 Отговор
    Да ви галят с перце 10години на Орлов мост ли?Отдавна трябваше да ви изнесат,това означава държава.То ако беше както си мисли черепухин,всеки с няколко милиарда щеше да си купува планета и да си прави свой строй.
  • 30 Поздрав за нежните палаткари

    2 5 Отговор
    Атлас-Играта свърши
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 здравко

    1 4 Отговор
    кои всъшност пише тези небивалици Симеонова или Михаилов
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 тъй,тъй

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "РЕАЛИСТ":

    То затуй милиционерите са като миндовата ку*ка по техните „протести”,сами си пушат и пият чай.Подкрепа от народа йок!
  • 35 Айде по полека

    1 4 Отговор
    Ивчо (и пишещата). Който е искал да не се довери на дирижираната бг журналистика, е видял какво става в щатите по време на BLM-протестите - коли бутат протестиращи, полицаи МАСОВО влачат протестъри,гумени куршуми и водни оръдия, спрейове и т.н. Далече сме от настигане. В Париж жълтите жилетки също отнесоха бая кьотек. В Израел много не се церемоняха да изпозват водни оръдия. Само преди седмица и в Берлин. Живей си в измисления свят на Ленън (който го застреляха най-вероятно преди да си се родил), но не го пренасяй в публичните медии. Или бягай пред американското посолство. А може би оттам идваш.
  • 36 Кико

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "1 2 3":

    Много си прав мафията плаща ...която краде от народа . Мафията прави подкупи и кадето не става праща бухалки
  • 37 Krasimir Petrov

    2 2 Отговор
    Смотаняк! Въобще нищо никой не е видял от тактиката и подготовката на жандармерията. Бих казал, че доста стоически са издържали тази вечер. Убеден съм, че след като цял ден са те псували и са хвърляли какво ли не по тебе без да имаш някаква вина някак си не си много "толерантен" към "мирно протестиращите" в края на деня. Можеше да им дадат заповед и да ви спукат от бой - е тогава щяхте да разберете и от подготовката!
  • 38 Ооопс

    0 2 Отговор
    Ивайло ли си играе с малкото или Антония фантазира?;)
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.