Last news in Fakti

15 Септември, 2020 19:01 10 007 133

Кръпката, Маричков, артисти… Кой всъщност брани корупцията и фасадната демокрация?

  • васко кръпката-
  • кирил маричков-
  • райна кабаиванска-
  • протест-
  • борисов 3-
  • статукво-
  • демокрация

За тези хора Борисов не е корупция, не е дъното на ЕС, не е тотална злоупотреба с власт...

Кръпката, Маричков, артисти… Кой всъщност брани корупцията и фасадната демокрация? - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Оформя се интересно явление у нас – рок-консерватори, които не обичат протести. Стари рокаджии като Васко Кръпката и Маричков се изказват скептично за протеста, а същевременно се ласкаят там на площада да пускат песните им. Впрочем, Кръпката има и условие – ако пускат песни на Слави Трифонов, той забранява да пускат и негови. Като че ли някой ще го пита.

Двете стари муцуни вече са в пенсионна възраст, може да си позволят да са на страната на олигархията. Не са бунтари като остарелите рокаджии по света.

На Райна Кабаиванска, бивша оперна певица на 85 години, която се хвърли да защитава правителството на Борисов и полицията на площада, по ѝ отива да е консерватор, ама рокаджии… Всъщност не всички са толкова директни в защита на статуквото.

Пред БНР Маричков казва: „Сериозно е, когато протестираш срещу нещо, да предлагаш какво точно да се направи на негово място. Затова не ме виждате по протестите. … Много искам да ми се обясни, и съм се опитвал да ми обяснят хора, които участват в протеста, и то важни хора, с които съм разговарял, как точно ще стане това – „Мутрите вън” и кои ще бъдат тези, които ще заместят мутрите… Изглежда, че става дума само за някои мутри, не за всички. …Там протестират хора с коренно противоположни възгледи, хора, които помежду си не могат нищо общо да имат. Как точно са рамо до рамо? Като едните искат едно, а другите коренно противоположното… Много искам някой да ми отговори как точно и какво предлага да стане… Това не съм чул досега“.

Маричков, види се, не е чул, че от площада искат да се махне корумпираното правителство и да има избори. Кое е коренно противоположното? Може би трябва да му се обяснява специално.

Васко Кръпката е много по-объркан и развива пред обслужващите властта медии наивни разсъждения, каквито не можеш да чуеш и от 15-годишен ученик. В две интервюта за „24 часа” в рамките на десетина дни Кръпката говори като агитатор на ГЕРБ.

„Не мисля, че състоянието на страната ни е толкова лошо. Напротив, тук се случват много хубави неща, не съм толкова агресивно настроен към днешния живот…

…Не съм съгласен, че преходът е неуспешен. …Радвам се, че тук има производство, животът не е спрял. Много неща разцъфтяват, в културно отношение – също.

…И се въздържам от барикади, защото за първи път в историята на протестите, те са заедно с БСП. На младите хора искам да кажа, че никога не трябва да бъдат с БСП…

…Тези, които блокират някои кръстовища, са много по-малко от тези, които искат да преминат оттам. През 2013 г. вечерно време блокирахме кръстовища и протестирахме против Орешарски, тогава нямаше недоволни…

Не искам Румен Радев, който е представен от БСП и от хора, които създадоха мутрите в тази държава, да прави служебен кабинет…”

…Има и напpедък и вече не виждам ония моcквичи от миналото, а вcе по-хубави коли и cелcкостопанска техника.

В големите гpадове започна да cтава натоваpено c коли и кaмиони. Има задpъcтвания, но пъĸ е пълно c кaкви ли не магазини, кpъчми и доcта кyлтypни cъбития. Театpи, ĸонцеpти, детcки школи по какво ли не. Просто виждам наред с бедните изоставени градчета и села и доста пооправени. Някак бавно започва да се събужда някакъв живот и да се организират хората за някаква работа и доста производства…“

А пред „Фактор.бг” Кръпката е още по-директен:

“ (ГЕРБ) Управляват България с много работа, няма спор, и много строителство… и лошо, и хубаво. Борисов твърди, че е против комунистите. За мен, обаче той не направи достатъчно в посока декомунизация, лустрация и пр. …Питам се обаче – защо комунистите, от друга страна, много го мразят? Нинова бълва огън и жупел срещу него, няколко пъти вот на недоверие, заедно с ДПС, което ме навежда на мисълта, че може да има защо…

Това, което засега успя този протест, е да раздели десните, защото ДБ все още не се разграничи ясно от комунистите и техните лакеи, които също са активни протестиращи в момента….

Гласувам от години за най-десните…“

Гневно се изказа против протестиращите и младият водещ на „Преди обед” по Би Ти Ви Сашо Кадиев, ожали полицаите. Противоречиви изказвания „Добре, ще се махне Борисов, ама после какво ще дойде, какво предлагат…” са изказвали и някои актьори, певци.

Нормално е част от обществото да има консервативна позиция и да не харесва протести. Забелязва се, че някои не смеят да показват директно подкрепата си за ГЕРБ и Борисов. Изглежда вече е срамно.

Всички т. нар. консерви, имат един проблем – те приемат управлението на Борисов. Ама какво щяло да дойде след него… За някои той даже няма алтернатива.

Тоест, за тези хора Борисов не е корупция, не е дъното на ЕС, не е тотална злоупотреба с власт, фасадна демокрация, зад която си назначава главни прокурори, управлява агенции и комисии по телефона, управлява с маша телевизии, раздава футболни отбори, дава пари от нашия бюджет като от джоба си, на когото реши и за каквото реши, използва целия ресурс на прокуратурата, МВР и медиите да клевети, очерня политическите си противници. И казва, че мафията искала да го свали.

Е, защитниците на статуквото – това защитават. Те са корупцията, те са смачканата свобода на словото, те са имитацията на демокрация.

Автор: Иван Бакалов

Източник: E-vestnik.bg


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 94 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    90 26 Отговор
    не е МАРИЧКОВ при тато во същия сгази момиче може би КРЪПКАТА но всичко еинтереси интереса клати феса

    Коментиран от #12

  • 2 Moй

    136 43 Отговор
    Остаряха твърде много. По-добре да замълчат.

    Коментиран от #105

  • 3 Мииии

    144 46 Отговор
    Оядени бездарници, сър.
  • 4 Кой68

    82 121 Отговор
    Защо така се нахвърляте на хора които несподелят площадните викове!

    Коментиран от #25, #30, #106

  • 5 Майна

    141 43 Отговор
    ОСЛУШВАТ СЕ ЩЕ ИМА ЛИ ПРОМЯНА И НАКЪДЕ ЩЕ ДУХНЕ ВЯТЪРА НА ПРОМЯНАТА И ...ЩЕ ГИ ВИДИТЕ ДА ДРАПАТ ЗА УЧАСТИЯ В ,,ПЛАТЕНИ,, ПРЕДИЗБОРНИ МИТИНГИ
  • 6 Последния Софиянец

    145 39 Отговор
    Никога не е късно да станеш за резил.
  • 7 Пхххххх

    128 41 Отговор
    Тия ясно се чувстват на завет при мутрата Бойко...Изтърканото обяснение,че нямало кой да го замести...Абсолютен цинизъм... Най-големият крадец,лъжец и наглец Борисов нямал алтернатива...Тия се подиграват и се гаврят с хората...Безочливи безсрамници...

    Коментиран от #60

  • 8 дядо йоцо

    160 37 Отговор
    Маричков все се изкарва репресиран, а помним Щурците от времето на комунизма и сме ходили на техните концерти. Нито са били забранявани, нито са били спирани.

    Коментиран от #33

  • 9 И НА..

    86 33 Отговор
    ТЯХ Е ПУСНАЛ НЕЩИЧКО... САМО СЛЕПИЯТ МОЖЕ ДА НЕ ВИ ДА И ГЛУХИЯТ ДА НЕ ЧУВА КАКВИ ГИ Е НАДРОБИЛ БИБИТКО. ТО НЕ БЯХА ЕВРО СРЕДСТВА, АПАРТАМ. ГЕИТ.,САНИРАНЕ,ЧЕКМЕДЖЕТА,ЗАПИСИ КОЛКО КРАЖБИ И ЛЪЖИ. НО ЗАПОЧВА ДА СЕ ПРОЯСНЯВА ДОРИ И НА СЛЕПИТЕ.
  • 10 велики трорци

    69 27 Отговор
    "Аз не съм комунист и никога няма да бъда"

    "Аз съм кучето от крайния квартал (Драгалевци)"

    Коментиран от #18

  • 11 Рокаджия

    68 99 Отговор
    Съвсем рокаджийска позиция имат дъртите. В тая статия малко в лоша светлина ги представяте, но са прави. И не иде реч за защита на ГЕРБ, а за това, че тия протести могат да върнат БСП или да доведат Слави, което с нищо няма да подобри ситуацията, дори напротив.

    Коментиран от #92

  • 12 Паметлив

    118 29 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Маричков, след митинг на СДС в Асеновград,ПИЯН,блъсна и уби на място възрастна жена и осакати дъщеря и !! И тоя боклук ще коментира и раздава морални оценки! Срам и позор!! Би трябвало и досега кокалите му да гният в затвора!!!

    Коментиран от #68

  • 13 Грейс

    106 23 Отговор
    На всяка власт са били храненици и все били "репресета", ти да видиш! Не ми се коментират изтърканите им уж десиидентски изпълнения по тошово време. Забравиха, че наборите им все още са живи и помнят какви "десиденти" са.
  • 14 Освен това

    61 23 Отговор
    И те се облажат от европроекти.
  • 15 k1 profesional

    91 30 Отговор
    Когато един народ чака мнението на тези неграмотници Маричков и особено Кръпката , отпиши го от картата!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 16 Гост

    48 15 Отговор
    Платени журналя е имало и ще има.Промяна задължително трябва да има,но не и с това искъм промяна.И аз искъм,но знам каква и се боря за това.Да протестираш а да не знаеш за какво!!!Един не чух да каже за това и това.Всички мразим безаконието,корупцията,мутрите е единично или вкупом против тях.Деиствие не протест трябва.

    Коментиран от #130

  • 17 Бай Ламби

    55 78 Отговор
    Е то като видиш кой го организира тоя протест, Гочооулу,Дочоооулу и Гуньо Простия, ка да застанеш на негова страна?Искали оставки и нови избори?!?!?Е на новите избори кои са яват бре умници от триото?Нали па същите ще бъдат.Аз не чух досега от вас некво ново предложение за което да гласува чиляк.Или новите за които да гласуваме са Майчето Маноловата или ония Ристю къв беше там дет беше министър на правосъдието и тогава нищо не напрай ама сега се сетил за правосъдна реформа.Ааа...или ония чалгар Славчо Трифоновия, за него ли да гласувам а?Мерси!За чалгари няма да гласувам.

    Коментиран от #32

  • 18 Грейс

    37 7 Отговор

    До коментар #10 от "велики трорци":

    Бъркаш за Кръпката крайния квартал ~Подуене.

    Коментиран от #72

  • 19 Гошо

    46 15 Отговор
    На времето имаше :"Кой не скача е червен"......
    Вие не разбрахте ли , че всеки има право на мнение ......., което разбира се може да е различно от това на този автор в случая...........
    Все пак това е демокрацията.
  • 20 Румен

    49 19 Отговор
    Тия защитават тези които нито един път неса били на концертите им. Значи са без сиво в черепа.Кат паднат мафиотите ще почнат едни концерти чудо. Веднага пускат другата боя, и почват” Мафията заминааа, а ние останахме колцина” припев и пак от начало, щото на тая въздраст склерозата не прощава
  • 21 Сит на

    40 11 Отговор
    Гладен не вярва!
  • 22 габровец от варна

    57 25 Отговор
    И двамата бяха на хранилка по времето на Костов и царя.... Натирени почват да реват.

    Коментиран от #37

  • 23 Остаряха и

    62 27 Отговор
    Вече не са Бунтари!
    Дядковци.
  • 24 Стоят си и

    53 25 Отговор
    Кротуват ,,под сянката на Тиквата"
  • 25 Бачо Киро

    63 24 Отговор

    До коментар #4 от "Кой68":

    Защото същите едно време пяха по площадите без да питат кой ще дойде. Сега обаче трябва да пеят срещу тези, които им плащаха, затуй квичат.
  • 26 ъъъъъ

    28 46 Отговор
    бакалина много е огладнял . а прокопи и черепа явно плащат. защо ТИ оспорваш правото на лично мнение на хората ?КОЙ си ти ?

    Коментиран от #87

  • 27 задхж

    56 25 Отговор
    Щом защитаваш един престъпник завлякъл народа с милиарди левове и евро, рекетиращ фирмите като през 90-те години но не с бухалка а с държавния апарат и отправяш Малoумно питане "кой да дойде" значи си пълен непотребен Отпaдък без акъл и за пет стотинки. Иначе Щурците и Маричков винаги са ми били крайно противни. Никога не съм им харесвал музиката
  • 28 Пенсионерка

    57 29 Отговор
    Дърти са и физически и психически. Безчуственни и неморални хора.
    Щом те са добре други не ги интересуват. Бойко е същият . Затова го харесват.
  • 29 Аз и той

    43 28 Отговор
    Изкуфели ДЪРТАЦИ!
  • 30 Doni Brasko

    34 17 Отговор

    До коментар #4 от "Кой68":

    Отговори ма въпросите на автора -какво защитаваш? Че сме последни по всичко хубаво и първи по всичко лошо? КАКВО ЗАЩИТАВАТЕ ХОРА

    Коментиран от #44

  • 31 Ники

    31 30 Отговор
    Тоя вой срещу тия , които не мислят като вас и не се страхуват да го кажат , е потресаващ. НА тоя фон ББ изглежда демократ. Протестът вече се обезмисля от подобно отношение към инакомислещите, защото и водачите и медиите и троловете действат като ккомунисти...и са плашещи.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 безпартиен

    41 19 Отговор

    До коментар #8 от "дядо йоцо":

    А стария Маречков не беше ли посланик преди 1989 във Ватикана и съответно ДС????Ако е така,то това е "ключът на мазето"!!!!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 КЪЛНА СЕ..

    33 24 Отговор
    ДВЕ, ТРИ ПОКОЛЕНИЯ СМЕ ПЯЛИ ТАЗИ ПЕСЕН..., МАРИЧКОВ! НО ТИ НЕ ПОДАДЕ РЪКА НА СЪНАРОДНИЦИТЕ СИ..... ЖАЛКО..ЮЗА ТЕН
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Реалист

    30 36 Отговор

    До коментар #22 от "габровец от варна":

    Изобщо не реват, само че са на друго мнение за протестите. Както впрочем и мнозинството от хората, които си гледат работата. Всъщност ревете вие, аудиторията на протестите, защото ви е яд, че нямате достатъчно подкрепа. Това е. А пък всички останали глупости, дето сте ги надращили тук, за грантове, блюдолизство и прочие, показват колко ви е яд на наистина независими хора, които са работили и постигнали много повече от вас. Пукайте се, на тях не им пука!

    Коментиран от #41, #56, #62

  • 38 Паралакс

    25 18 Отговор
    Ето затова не произвеждат нищо. Защото са морално и духовно деградирали. Май чувството за справедливост е финансово оковано. Бунтари!!!..... Някога може би бяха!
  • 39 Миризлив пор

    25 27 Отговор
    Тези и двамата са минали през много по сериозни протести. И двамата са били "в кухнята на нещата" и са на ясно че трябва да се знае кой ще дойде. Липсата на тази информация навява едни лоши мисли - ще се подмени вота на улицата с този на олигархията.
  • 40 Седларов

    24 20 Отговор
    Васко и ти си станал храс,жалко за песента .
  • 41 Бачо Киро

    27 18 Отговор

    До коментар #37 от "Реалист":

    Ко? Не лапаха преди 89? Не лапаха по протестите през 90те? На кого мислиш ги дрънкаш тези глупости? Я у леву...
  • 42 Другия с коня

    31 23 Отговор
    Какво общо може да има между Комунист,Адвокат и Арменец.Какво е най,- святото за тях......Познай от три пъти.....Не позна.....ПАрите....
  • 43 Остарях а, станаха страхливи, уморени са

    29 18 Отговор
    Сега е времето на по младите!! Старите моцуни поне" да не казват нищо. Отколкото да казват нищо" Да не се излагат,!!!
  • 44 Кой68

    30 11 Отговор

    До коментар #30 от "Doni Brasko":

    Всеки има право на лично мнение и възгледи.Никого не защитавам.На никого не насаждам своето мнение.Като зомбиранисте.Това ли ви е демокрацията?!
  • 45 Електрошок

    25 23 Отговор
    Щурците-сладникави и бездарни,винаги по течението,заедно с ФСБ!Това бяха чалгарите на комунизма,галениците на Партията!А Кирил Маричков беше най-активен защитник на Елена Поптодорова!

    Коментиран от #46

  • 46 Госあ

    17 20 Отговор

    До коментар #45 от "Електрошок":

    Е, хайде де ФСБ поне са музиканти. Лично аз харесвам не една тяхна песен. Не можеш да сравняваш Щурците с ФСБ.

    Коментиран от #47, #48, #55, #59

  • 47 Госあ

    11 21 Отговор

    До коментар #46 от "Госあ":

    А Васко трътката - без коментар. Веднъж се случи да бъда на концерт на Зона Це в Суинга в едната зала, а в другата, трътката имаше рожден ден. Не се появи изобщо при музикантите, които на два три пъти иронично го поздравиха 😂

    Коментиран от #52

  • 48 Електрошок

    30 14 Отговор

    До коментар #46 от "Госあ":

    Те и в оркестъра на Слави Трифонов са музиканти,но безгръбначни поръчкови шушумиги!

    Коментиран от #50

  • 49 Анонимен

    29 26 Отговор
    Границите са отворени. Кво искате. Комунистите ли да се върнат и още по зле да станете или бб да ви хване за ръчица и да ви сложи на неговия стол. Отивайте в Русия. Там щом ви е ок. Нинова прав и път.
  • 50 Госあ

    18 9 Отговор

    До коментар #48 от "Електрошок":

    Са и тия на слави ще сравняваш с ФСБ. За мен е важно един музикант да бъде и композитор. Лириката на песента също е от значение, когато има вокал. Аз съм останал с впечатление, че тия на славиту са по скоро мазачи.

    Коментиран от #57, #80, #115

  • 51 анонимен

    13 10 Отговор
    А когато СДС беше на власт какво......СМОТАНЯЦИ.
  • 52 Електрошок

    24 7 Отговор

    До коментар #47 от "Госあ":

    За Васко не знам нищо.Но след 10 ти ноември имаше нужда от бард,бунтар,понеже всички музиканти и певци бяха ибрикчии на Партията!Когато в СССР пееше Висоцки, ние слушахме Хисарския поп,така че Кръпката беше по-добрия избор.

    Коментиран от #53

  • 53 Госあ

    19 17 Отговор

    До коментар #52 от "Електрошок":

    кръпката е позьор. А в песните на ФСБ не виждам нищо поръчково от партията. Поръчкови са точно щурците и кръпката.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Фен

    16 7 Отговор

    До коментар #46 от "Госあ":

    Моите уважения към ФСБ - големи инструменталисти и аранжори са, но повечето от музиката им не е авторска. При Щурците е тъкмо обратното. Не може еднозначно да ги сравняваме и да кажем, че едните превъзхождат другите или обратно. А и стилът им не е съвсем еднакъв.

    Коментиран от #58

  • 56 габровец от варна

    16 11 Отговор

    До коментар #37 от "Реалист":

    Така уважаеми...Ами незнам дали са независими,ама едно знам. И двамата се облажиха доста. Едно е да се пишеш дисидент,друго е да си такъв. Лично на мен не ми е известно да са били преследвани както обичат те до го изтъкват.
  • 57 Електрошок

    9 4 Отговор

    До коментар #50 от "Госあ":

    Абе при Слави всички от чистачката до него имат нещо общо.Като Борисов и министерския съвет.Най-добре някой психолог да го обясни!
  • 58 Госあ

    5 2 Отговор

    До коментар #55 от "Фен":

    С плагиатството си Орме наистина си вкараха автогол. То пък и тая песен се хареса най много на българина. Лично аз не я харесвам. Но на абитуриентските балове яко я въртят 😂
  • 59 Чавчо

    5 7 Отговор

    До коментар #46 от "Госあ":

    Големи експерти сте вие двамката.

    Коментиран от #61

  • 60 Макиавели

    8 6 Отговор

    До коментар #7 от "Пхххххх":

    Те имат в предвид че такъв елементарен простак който да краде и раздава пари на дебелите платени от него нямат алтернатива ,нямат човек който да го замести процеса да не го прекъсват. Ще остане това кой колкото може и това действие за тях е потресаващо трудно да работят. Знаем че тези милиони ще бъдат разпределени между всички ,,и когато казвам всички означава всички вие се сещайте . Аз казах!
  • 61 Госあ

    4 6 Отговор

    До коментар #59 от "Чавчо":

    Кои двамка? Аз съм експерт, но в друга област, а рок слушам откакто се помня. Качествен рок. Прогресив рок. Ако другият е електрошок, той е споделял, че свири и на китара.
  • 62 Госあ

    9 12 Отговор

    До коментар #37 от "Реалист":

    Работа? К'ва работа? Проституция и наркотрафик, предполагам. Хората протестират защото нямат работа, точно така.
  • 63 Заедно срещу Тиквата

    5 15 Отговор
    Маричков и Васко кръпката ще се отсрамят
    на 22.09. с концерт пред БНБ безплатно!
  • 64 Къде е разликата!

    15 7 Отговор
    Между Roger WOTERS PINK Floyd,Bob Dylan и
    други чуждестранни музиканти,заели общест-вена позиция и нашите псевдо музикални изпълнители, нагаждащи се по конюнктурата!
    А забравих великия John Lennon (the Beatles)!

    Коментиран от #131

  • 65 7777777

    16 8 Отговор
    ОФФФ И ТИЯ ИЗКУКАХА АМА МОЖЕ И ДА СА НАМАЗАЛИ ЗАТОВА ТАКА ГОВОРЯТ
  • 66 Рошав

    10 18 Отговор
    Маричков е винаги бил с една идея напред .. има много фенове и затова винаги е успявал...!!!! Не го подценявайте.
  • 67 Не ги корете

    17 8 Отговор
    Българска черта!Не подминава и музиканти!
    Те толкоз си могат!Ден година храни!Срам!...
  • 68 Хвойна Петрова

    18 3 Отговор

    До коментар #12 от "Паметлив":

    А той беше и депутат!
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Диамантената ръка

    13 9 Отговор
    Кое не е ясно, какво ще станело после. Ами ще стане кака Кури+Славчо, Атанас и аз. И после пак отначало до идването на белия автобус...
  • 71 Шаран БГ

    19 10 Отговор
    Всеки дава оценка на живота в страната от собствената си камбанария.К.Маричков ми е по-вече от ясен, но най-малко очаквах Васил от Подуене да ги ръси такива сладки. Човек, който не е излизал от столицата и е зазобен от властта - какво да се очаква от него ? Той няма реална представа за живота извън околовръсното !!Но като популярни личности им искат мнението и те .....няма да ядат хляба бядева.
    Псуват "Чалгаря" С.Трифонов, но неговата преценка за състоянието на държавата ни е много по-реална !!
  • 72 А вече

    8 2 Отговор

    До коментар #18 от "Грейс":

    е в Драгалевци. Пак краен, ама по-така...

    Коментиран от #78

  • 73 Не религиозен

    4 2 Отговор

    До коментар #69 от "Електрошок":

    Ааа, радвам се, че се появи. Няма да издържи честното ти сърце, да замълчи. Тук гледам, че имаш спор с един "капацитет" по всички въпроси...Какво да се прави чип. Българина "разбира" от всичко и е готов да" управлява " ...

    Коментиран от #91, #102

  • 74 Овчаря

    10 5 Отговор
    К. Маричков да вземе да попее пак за стадото на слепите пастири.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Абе Маричков,

    11 1 Отговор
    ...и " аз не съм комунист" , ама пък "твоя път не е моя, искам сам да вървя и преди да пропадна . поне за миг да полетя.../ докато не съм пропаднал .да започна да летя/.
  • 77 Абе Маричков,

    6 1 Отговор
    ...и " аз не съм комунист" , ама пък "твоя път не е моя, искам сам да вървя и преди да пропадна . поне за миг да полетя.../ докато не съм пропаднал .да започна да летя/.
  • 78 Грейс

    10 3 Отговор

    До коментар #72 от "А вече":

    Може, може! То може ли да помниш метаморфозата на всички "репресирани". Той нещо и с Европари захлебваше!

    Коментиран от #82

  • 79 Сатъра

    6 10 Отговор
    Какво очакваш от една КРЪПКА, ГОЛЕМИЯ РОКАДЖИЯ "НЯМА БИРА". И ТОЯ Е ОБЛИЗАЛ ПРЪСТА НАРКОМАН МРЪСЕН.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Ами

    14 3 Отговор
    Маричков е носител на най-високия орден "Стара планина". Може да се направи справка, кои други музиканти са го получили и за какъв принос по света и у нас.
  • 82 От опит

    11 5 Отговор

    До коментар #78 от "Грейс":

    Тези винаги са там където има келепир...И нищо не правят без шума на парите.
  • 83 Знаещ

    8 5 Отговор
    Защо си мисля, че в началото на „прехода” се появи инфо, че на Кръпката тъста е АБПФК
  • 84 Гост

    11 4 Отговор
    Забелязвате ли,че постоянно пишете,оплювате и анализирате другите в живота си,но не и себе си и да поемете отговорността за живота си и действията?
    Точно този начин на възприятие и мислене ви прави типичната жертва и за това промяна в живота ви няма да има.Животът на другите е важен и интересен,знаете повече за някой друг,но не и за себе си.
  • 85 ехххх

    10 2 Отговор
    А ,не бе-ще защитават тези отпадъци-е ,няма как да стане !
  • 86 ира

    15 8 Отговор
    Господин Кръпка е дрънкал глупости. И кое му е демократичното на думите: "Младите" никога да не са с БСП? Прилича ми на квартална агитка от комсомола, той ли ще казва кой с кого да ?
  • 87 читател

    5 2 Отговор

    До коментар #26 от "ъъъъъ":

    А ти кой си бе отворко ?
  • 88 3775

    7 8 Отговор
    Я, Васко Трътката още бил жив?
  • 89 Придворни шутове

    10 3 Отговор
    Са нашите псевдо музикални дейци!...
    Именно ДЕЙЦИ!...Що ли ?!...
    Robert Plant.
  • 90 Веселин Маринов

    8 5 Отговор
    Оставка веднага на шефа на МВР !
  • 91 Електрошок

    5 0 Отговор

    До коментар #73 от "Не религиозен":

    Гледам сутринта #69 изтрит!Значи вече Одата на радостта и предмети като шпакли,свирки,ибрици и четки са цензурирани!Особено в комбинация с името на някой политик.

    Коментиран от #110

  • 92 гост

    6 9 Отговор

    До коментар #11 от "Рокаджия":

    не мога да разбера какво лошо има бсп да дойде на власт или слави ,нека опитаме ,като не стават и те ,ще изгоним и тях! ..май това(за бсп и слави) го говорят хора който са облагодетелствани в момента...нека опитаме ,може и да е за добро!
  • 93 Емил Димов

    7 3 Отговор
    Бакалов, Бакалов, ех Бакалов....
  • 94 3775

    10 7 Отговор
    Васко Трътката добре осребри гаражния си звук и бездарното пеене. Маскиран като "борец с комунизма" и "репресиран", Васко Трътката всъщност бе лансиран от режима - участвал е в основаната още през 1972 г. група Паралел 42, и в групата на Развигор Попов от 1975.... Това са официално създадени и котролирани от режима групи, раздел художествена самодейност и работа с младежта....

    Нищо чудно, че днес когато комунистите се превърнаха във феодали, Трътка им лиже онова дето го въртят с 200.

    А Кирил Маричков е плужек, за който не трябва да се хаби мастило.
  • 95 лорд Минчев

    8 2 Отговор
    Малко инфо!Татето на щуреца бе ДОВЕРЕН АДВОКАТ НА ДЪРЖАВАТА ПРИ ВОДЕНЕ НА ДЕЛА ПО ДС!Щурчето да каже защо папа Бенедикт не даде агреман на щурчето с пол 3.5 за посланик във Ватикана!

    Коментиран от #109

  • 96 Docenta

    8 4 Отговор
    Кръпката е прав.Радев и бсп са дъното на политиката.
  • 97 Скитника

    6 5 Отговор
    Просто е невероятно, колко хора, пък били те и "интелигенция", или умни и учени, все питат: кой ще дойде да ни управлява, кого да изметем да ни управлява. Абе хора, а стига са но управлявали, стригали и доили. Не е ли вече време да се управлявали сами, по разумно е и по-демократично.
  • 98 чичо

    7 5 Отговор
    Бакалов,от всичко което си написал,става ясно само едно,единствения объркан си ти.
  • 99 Биби Кинг

    8 2 Отговор
    Пред кого да пеят бе пембеникаквици? Пред трио "Джолян" и дъртите куковци ли?

    Коментиран от #101

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 0808

    8 5 Отговор

    До коментар #99 от "Биби Кинг":

    ... Маричков по добре да обясни как така утрепа едно дете и рани тежко други две и се отърва с Условна присъда!?
  • 102 Госあ

    1 3 Отговор

    До коментар #73 от "Не религиозен":

    Оооо къде се покри в тия смутни времена ? Помислих,че си в некой манастир 😄 не е зле да помниш, това което пиша, че когато човек е просветен в едно, той знае всичко. Вселенска истина.

    Коментиран от #108

  • 103 Людмл

    4 3 Отговор
    Васил Георгиев....все повече приличате на спрелия часовник от "Забравения манастир"....... жалко... а някога ни бяхте знаме !!!!!
  • 104 Кръпката

    5 5 Отговор
    Васко Комунизмът си отива!
    А при теб май се връща!....
  • 105 Твоят

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Moй":

    Този стар комунист дали през живота е казал една дума хубаво за демокрацията които е преживял или чел за белене и скравена едва ли ще обича тяхните създатели а този рони сълзи за тях» комунистите и тяхните наследници искать празни магазини и банките да нямат пари и народа да им работи без пари»4249
  • 106 Ново

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "Кой68":

    Ами тои автора за това му плащатот бсп да плюе демокрацията некъдърните друго не могат тези поне с песни си видят хляба от този с лъжи и клевети всичко да е лоша за борисов дано искара някои лев да води студенки фотогравки на вилата си много моралния
  • 107 Наблюдател

    4 3 Отговор
    Ето това крепи Борисов разцеплението на дясномислещите!
  • 108 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #102 от "Госあ":

    Не си наясно с въпроса с манастирите, както и с много други неща, но си от онзи вид със самочувствие без покритие, който е на границата с нормалното. Даже си мисля, че си убеден, че крепиш земното кълбо на раменете си...Много смешни неща постваш понякога. Зависи, понякога може и да е тъжно

    Коментиран от #117

  • 109 Контеса Пинчева

    0 1 Отговор

    До коментар #95 от "лорд Минчев":

    Е, това обяснява "бунтарското " му самочувствие преди 1989 г. и непримиримост в отстояване на личните интереси... Малко от колегите му бяха толкова "храбри" Явно ти знаеш тези неща от "кухнята " на този бизнес
  • 110 Не религиозен

    1 1 Отговор

    До коментар #91 от "Електрошок":

    Не се притеснявай, ИСТИНАТА, винаги е недолюбвана от хората.
  • 111 Мишел Полнареф

    3 3 Отговор
    Кръпка, кръпка!...Кириле,Кириле !...
    Допада ми музиката ВИ ! Обичам рока!
    Но като личности сте "въртиопашки"!
    Изложихте се на стари години!!!
    Що не му свирите на ушенце на Бочко!?
  • 112 На прима виста

    5 3 Отговор
    Паднаха ми пред очите тези дърти
    псевдо музиканти- плагиати и имитатори.
    Слушам само класическа музика.
  • 113 Благодарен

    2 1 Отговор
    "Правителството реши в сряда да предложи на президента да издаде указ за награждаване на музиканта Кирил Маричков с орден Стара планинаму -първа степен за изключително големите му заслуги за развитието българската култура и изкуство" - публикувано в Mediapool на 31.10. 2019 г..Вижте коментариите към статията...
  • 114 Г-н

    3 3 Отговор
    Г-н Бакалов, след като искате избори защо не изчакате редовните такива. И какво ще стане след това. Коалиция БСП, ДПС и Слави с неговата измислена партия, обида и подигравка за всеки българин с името си.

    Коментиран от #116

  • 115 Твой прятел

    2 1 Отговор

    До коментар #50 от "Госあ":

    Виж, какво момче, музиката е достъпна за всички, но квалификации и истински критерии могат да имат само професионалисти. Не се обиждай ама твоите оценки са меко казано -лаишки. И не виждам причина мнението ми, което е професионално, да бъде заличено. ИСТИНАТА - такава каквато е.

    Коментиран от #118

  • 116 Абе

    1 0 Отговор

    До коментар #114 от "Г-н":

    Няма лошо да се изчака, само нещо много заеми се завъртяха...
  • 117 Госあ

    0 3 Отговор

    До коментар #108 от "Не религиозен":

    Все още имам някакви съмнения 🤔😄 Но ако боговете са благосклонни, някой ден ще разбера. Освен това съм комунист и не вярвам в индивидуалността и свободната воля, така че няма как наистина да съм убеден, че крепя земното кълбо.

    Коментиран от #119

  • 118 Госあ

    1 1 Отговор

    До коментар #115 от "Твой прятел":

    Изрично съм го отбелязал ! Че съм лаик в тази област, но харесвам професионалисти. Мога обаче да ги различавам и ФСБ са такива. За разлика от щурците.

    Коментиран от #120

  • 119 Не религиозен

    1 1 Отговор

    До коментар #117 от "Госあ":

    Е, не разбираш от хипербола, но манията си е мания.

    Коментиран от #121

  • 120 Твой прятел

    0 1 Отговор

    До коментар #118 от "Госあ":

    Публикувано във факти.бг: За мен е важно един музикант да бъде и композитор. Лириката на песента също е от значение, когато има вокал.
    Ама този ти пост е доста по- претенциозен от скромното отстъпление в последния. От самоуважение, аз не бих си позволил лаишки изказвания, в която и да е област. Поне малко самокритичност, де.

    Коментиран от #122

  • 121 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #119 от "Не религиозен":

    Нямам нужда от хипербола. Достатъчно голям съм 😁

    Коментиран от #124

  • 122 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #120 от "Твой прятел":

    Това,че не свиря,не означава че съм глух 😉 откакто се помня слушам качествена музика.

    Коментиран от #123

  • 123 Твой прятел

    0 1 Отговор

    До коментар #122 от "Госあ":

    "Качествена" музика, ама от твоя гледна точка ( Лаишка)

    Коментиран от #125

  • 124 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #121 от "Госあ":

    Хипербола и метафора литературни средства за изразяване.. - ..Ползват се и от малки и от големи. Например - гола вода....

    Коментиран от #126

  • 125 Госあ

    1 1 Отговор

    До коментар #123 от "Твой прятел":

    Ха ха ха и кой го казва? Айде моля ти се. Все едно славчо да ми обяснява че Макалпин и Петручи са лаици 😂 Я се стЕгни.
  • 126 Госあ

    1 1 Отговор

    До коментар #124 от "Не религиозен":

    Аха "гола вода" значи е хипербола 😂 меерси. Но малко ме интересува. Няма никакво значение.

    Коментиран от #127

  • 127 Не религиозен

    0 1 Отговор

    До коментар #126 от "Госあ":

    За теб може и да няма... Пропуснал си този урок по литература, макар, че демонстрираш висша " култура"...Аз мисля, че е по-добре да продължиш с "възкресяването на семената", а да се ограничиш в апломба на велик познавач на изкуството. .. Устави тази работа на професионалистите.
  • 128 Хани

    0 2 Отговор
    Тези, които се държат като деца, които се тръшкат в магазина на пода и не знаят какво точно искат, но го искат веднага - определено не търпят нищо, което се различава от тях! Искат всякакви свободи, а не зачитат нищо на никой друг! Е, как да ги подкрепиш?
    Маречков, Кръпката, Кабаиванска и мнооого други достатъчно ясно са показали, че могат да стоят твърдо "срещу течението", когато има логика! Не заслужават тази злонамереност!
  • 129 stone

    2 0 Отговор
    Не, и двамата ВЕЧЕ НЕ СА БУНТАРИ. Старчески мозъци...
  • 130 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    Ха ха не знаели за какво протестират,надписите с метрови букви Оставка не ти ли извадиха очите?
  • 131 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #64 от "Къде е разликата!":

    Какво му е великото на джон ленън приспивните елементарни песни ли?
  • 132 ПОД УЕНЕ

    1 0 Отговор
    НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН ЧЕ ЩУРЦИТЕ СА РОКАДЖИИ , ПО СКОРО СА ЧАЛГАРИ САМО КРЪПКАТА Е ИСТИНСКИ РОКАДЖИЯ И НЕ ГО ЦАПАЙТЕ ЩОТО НЯМА КАК ДА СТАНЕ ! НАЙ - МАЛКОТО ЩЕ ВИ ЗАТРИЕ С НОВА ПЕСЕН Публикувано във факти.бг: на катафалката ремарке няма.! БОРИСОВ Е МУТРА И ЩЕ СИ ИДЕ В ЗАТВОРА И ЗА НЕГО ЩЕ ИМА ОЩЕ ПЕСНИ КАТО ТАЗИ ОТ БАНКЯНСКАТА ,, ПОЕТЕСА" КОЯТО СЪЩО СВЕТИ СЪС СМЕЛОСТТА СИ !
  • 133 КРАЛЯ НА РОКА

    0 0 Отговор
    РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ НЯМА ДА ИМА ЕФЕКТ В СЛУЧАЯ С ТАЗИ СТАТИЯ ..............ЩУРЦИТЕ НИКОГА НЕ СА БИЛИ МНОГО ХАРЕСВАНИ ЗА ДА ГИ МЕЛИТЕ ОЩЕ НА ВАШАТА ДЖУРНАЛИСТИЧЕСКА МЕЛНИЦА , АМА МОНТЬОРА СИ Е ПИЧ И НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ГО ДЕКЛАСИРА , КАМО ЛИ СЛАВИ ИЛИ НЯКВИ ДЖУРНАЛЯ С ТЯХНИТЕ ХАЛТУРИЩА !