ФАКТИ.БГ

Румен Радев да не мълчи за намесата на "Хизбула" в делата на България

Какво свързва клането в "Шарли Ебдо" и атентата в Сарафово. Специалните служби на Европа, Турция и Израел срещу "Хизбула"

Публикувана: 29 Септември, 2020 08:00
107 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 6463
Румен Радев да не мълчи за намесата на
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2.2 от 46 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Крайно време е президентът на България Румен Радев да не мълчи за намесата на иранската радикална прошиитска групировка "Хизбула" във вътрешните дела на България. Преди седмица на 21 септември Специализираният наказателен съд произнесе присъдите по делото за атентата на бургаското летище „Сарафово“ от преди 8 години.

Защо Румен Радев мълчи за кървавото нападение в Бургас?

Ливанците Мелиад Фарах и Хасан ел Хадж Хасан бяха осъдени на доживотен затвор без замяна при специален режим.

Двамата са задочно подсъдими и се издирват с червена бюлетина на Интерпол за атентата, при който загинаха българският шофьор Мустафа Кьосев, петима израелци и самият извършител. Ранени бяха близо 40 души.

Според обвинителния акт автор на атентата е алжирският гражданин Мохамед Хасан ел Хюсейни. Той е действал в съучастие с ливанците Мелиад Фарах и Хасан ел Хадж Хасан. Тримата били свързани по различен начин с военното крило на радикалното ливанско движение „Хизбула“.

Решението на Специализирания наказателен съд недвусмислено показва, че радикалната групировка активно се е намесила във вътрешните дела на България чрез атентат.

Ролята на президента Румен Радев е да свика Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), който да начертае стъпките за противопоставянето на заплахата "Хизбула".

Припомняме, че КСНС обсъжда въпроси и изготвя становища и предложения свързани с политиката за националната сигурност, гарантирането на гражданския мир, обществения ред и правата и интересите на българските граждани и действията при възникване на опасност за националната сигурност.

Цел на Консултативния съвет е постигането на политическо съгласие и единодействие по приоритетни теми на сигурността и отбраната на страната. След решението на българския съд е наложително Румен Радев като президент да търси единодействие пред една ясно очертана заплаха за националната сигурност на България. Припомняме, че атентатът в Сарафово е най-кървавият и брутален акт срещу българското общество и гражданския мир на територията на родината ни за последните 30 години.

Той е извършен от организация, чиито цели и методи на действия са несъвместими с етническата толерантност и верска търпимост на българското общество.

България живее в бурни времена!

Над 80 дни продължават протестите срещу третото правителство на Бойко Борисов. Това трябва да го признаем с ръка на сърцето. Но решението на съда дава шанс на българските политици да постигнат консенсус поне по един въпрос.

Тероризмът е заплаха за българското общество, демокрация и гражданския мир. Това е шанс всички основни политически сили и граждански формации да постигнат съгласие, че независимо от изборните резултати България ще бъде непримирим противник на терора. Въпреки упреците срещу българската прокуратура, то тя успя да събере и да защити пред съда необорими доказателства за участието на "Хизбула" в кървавия атентат в Сарафово.

Време е българските политици да се поучат от Израел. Правителствата в Тел Авив се сменят, но основните заплахи за еврейската държава са приети с политически консенсус от управляващи и опозиция. По тази причина няма значение кой управлява в Израел, след като борбата с тероризма е основен приоритет.

В момента президентът Румен Радев, премиерът Бойко Борисов, лидерът на опозицията Корнелия Нинова, председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, представители на извънпарламентарната опозиция имат историческия шанс да седнат и да изработят основните постулати за политиката на България срещу международния тероризъм.

Ако нямаме ясна визия за българската политика срещу заплахите за българската държавност, то няма никакъв смисъл от това дали левицата, десницата, гражданското общество или експертен кабинет управлява. В този наратив на смяна на правителства на всеки 15 или 24 месеца само приближава България до най-мрачните сценарии за разрушаване на държавността, законността и умиране на гражданското общество.

Какво свързва клането в "Шарли Ебдо" и атентата в Сарафово?

Според оперативни данни атентаторът от Сарафово - Мохамед ел Хюсейни е делил обща квартира с участник в атаките срещу "Шарли Ебдо", разкри БНТ.

Припомняме, че на на 18 юли 2012 г. атентаторът от Сарафово - Мохамед ел Хюсейни вече е в залата за пристигащи. Ходи нервно и гледа в таблото с полетна информация. Записите от охранителни камери показват, че предишните няколко дни той е наблюдавал внимателно пристигането и на други групи израелци. Знаел е за колко време излизат и как се качват на автобусите.

Чака точния момент и в този ден.

Когато първите пътници излизат от зоната за граничен контрол и се отправят към единия автобус, Хюсейни се слива с тях и прави опит да постави раницата в багажното. По-късно един от свидетелите разказва пред разследващите, че се е сопнал на мъжа: "Вие не сте от нашата група, не бяхте в самолета. Не сте за този автобус". Секунди след това е последвал мощен взрив.

Автобусът е обхванат от мощни пламъци, настава суматоха, линейки започват да хвърчат. Разнася се силна миризма на горяща нафта. Първоначалното предположение, че се е самовзривила горивната система.

"Това е поредица от доказателства, които анализирайки ги, стигаме до извода, че тази терористична организация има отношение към терористичния акт. На първо място това е снабдяването с част от амониевата селитра, която се е намирала вътре в самото самоделно взривно устройство. Това нещо е било пристигнало в България, амониевата селитра, по един път, който е свързан с Хизбула. Това е нещо, което беше поставено на анализ и преценка и в експертизите, които се приобщиха по делото и в съдебното производство", каза пред БНТ Евгения Щъркелова.
Тя е прокурор в Специализираната прокуратура и ръководи отдел "Антитероризъм".

Фарах и Хасан бяха осъдени до живот от български съд за тероризъм. Портретите им висят вече 8 години на страницата на Интерпол, с висока степен на внимание - издирвани за тероризъм. Това са двамата ливанци, заради чиято небрежност разследващите бързо сглобяват технологията на атентата в Сарафово.

Фарах и Хасан са осъдени за съучастие. Но никой не е изключил вероятността те самите да са активирали онзи фатален взрив. Чули са как израелските туристи не са искали да пуснат атентатора да остави раницата в багажника на автобуса и може би са решили, че мисията им е пред провал. И нищо чудно да са жертвали съучастника си, взривявайки бомбата далеч преди планираното. Защото някои факти подсказват намерения за по-грандиозен взрив - в близост до бензиностанция в задръстването до Ахелой.

Данните за доставката на взривните вещества остават само оперативни.

Те се внесени от от родения в България ливанец Баласам-Александър Хотейт, който се оказва и член на Организацията за външна сигурност на Хизбула. Хотейт е внесъл у нас голямо количество и автомобилни аптечки. Шофьорските книжки на Фарах и Хасан са намерени в кошче за боклук в Цар Калоян.

Интересното в тях са охлаждащите пакети, които съдържат 160 грама амониево съединение, използвано във взривната смес.

Самоделното взривно устройство в атентата от Сарафово било направено от 3 кг тротилов еквивалент, амониев нитрат, газова бутилка и радиотрансмитери, марка WEIERWEI-VEV -3288.
Хотейт напуска страната месец преди атентата, разкрива БНТ.

Проверка на ДАНС показала, че последното му регистрирано влизане в системата за граничен контрол е на 18 юни 2012 г . Хотейт и преди това не пребивавал постоянно у нас, живеел в ливанския град Сейда.

Младият мъж обаче пребивавал в страната през зимата на 2011-2012 г. Тогава българските власти получили оперативна информация за предстоящо терористично нападение.

Как шофьорски книжки показаха връзката с "Хизбула".

Тримата терористи, извършили атентата у нас, се свързват с "Хизбула" не само заради шиитския произход, но и заради роднинските си връзки с членове на организацията.

Другата връзка е принтерът, на който са отпечатани фалшивите шофьорски книжки. Той бил ситуиран в Ливан и бил свързан с "Хизбула".

Шофьорската книжка на Хюсеини била издадена на името Жак Филип Мартен, на Фарах - на Брайън Джеймисън, а на Ел Хадж Хасан - на Ралф Рико.

Калина Чапкънова, бивш окръжен прокурор на Бургас: "Поискахме съдействие от Националното следствие, в самото разследване бяха ангажирани всички налични следователи от Окръжния следствен отдел в Бургас".

В близост до взрива откриват друга важна следа - мичиганска шофьорска книжка. С нея се оказва че е била наета кола и по тези следи разследващите стигат до хотел в Равда. Охранителните камери там им дават образите и на тримата. Но за да стигнат до истинската им самоличност разследващите се обръщат към службите на Турция.

Чрез видеоразпознаване, турските служби установяват самоличността на атентаторите, дават информация за придвижването им. У нас разследващите публикуват снимки на заподозрените, на които се отзовават важни свидетели. Освен собственици на хотели, ценно свидетелство дава шофьор на такси от Русе.

Калина Чапкънова, бивш окръжен прокурор на Бургас: "Това ни даде възможност да съберем нови доказателства и самото разследване тръгна по-лесно".

Евгения Щъркелова, прокурор в Специализираната прокуратура, ръководител отдел "Антитероризъм": Чистото им проследяване на движението на територията на България преди извършването на терористичния акт е довело и до установяването им. Като тук следва да подчертая, че това става изключително чрез ДНК профили, както и използваните от тях фалшиви книжки за правоуправление.

Изборът на цел в България не е случаен.

За това предупреди преди години ФАКТИ.
Атентатът в Бургас показа, че сигурността на летището е била под всякаква критика.

Бившият шеф на ЦСБОП Стефан Стефанов вече припомни, че през последните десетилетия в Бургас е имало убийство на турски дипломат, принудително кацане на турски самолет, след това и на такъв на "Аерофлот".

Напротив, става дума за интелигентни и подготвени хора, научени да действат при различни обстановки, показват анализи и на западните служби от последните години.

Стефан Стефанов смяташе, че бомбеното нападение в Бургас е добре планирано и подготвяно от група, която е имала база у нас. Според него сме свидетели на нещо подготвяно отдавна, говорим за сериозен план, за детайлно проучване на обстановката.

Припомняме, че на 7 януари 2015 г. братята Куаши застреляха 11 души в редакцията на "Шарли ебдо". След това те избягат, убивайки полицай. На следващия ден Амеди Кулибали уби служителка на общинска полиция близо до столицата, а на 9 януари екзекутира четирима евреи при взимане на заложници в магазин в източната част на Париж. Тримата джихадисти бяха ликвидирани при две полицейски операции, извършени почти едновременно в магазина и в печатница в парижкия регион, където братята се бяха укрили.

Все още не се разкриват подробности как и къде Мохамед ел Хюсейни е споделял квартира с братята Куаши.

Да си кажем в прав текст. Дори след присъдите от преди дни Фарах и Хасан да бъдат осъдени до живот от български съд за тероризъм

“Ал Кайда” наема и нови хора на Балканите.

Полуостровът е смятан за идеалното място. Много от неговите жители имат роднини или приятели в Западна Европа, което спомага за по-добрата им инфилтрация в обществото.

Според антитерористични експерти хранителната среда, която дава възможност на мрежи като "Ал Кайда" да пускат корени в региона, са слабите институции на Западните Балкани и силно изразената корупция.

А специалисти по разузнаване и антитероризъм предупреждават, че въпреки успешните военни операции в Ирак и Афганистан терористичната мрежа "Ал Кайда" се обновява и отново е в състояние да извършва едновременни атентати по целия свят.

В момента България се намира в своя исторически шанс. Нужно е българските политици трябва да се обединят върху основно послание - радикалния ислямски тероризъм трябва да бъде заличен. Нужно е мъжество, визия и последователност... България вече показа, че е толерантна страна, но радикалния верски тероризъм трябва да бъде заличен.

Вместо епилог

След пет века на под игото представителите на освободена България, събрани във Велико Търново приемат конституция. В чл. 61 е записано:

61. Никой въ Българското Княжество не може ни да купува, нито да продава человечески същества.
Всекой робъ отъ какъвто полъ, вера и народность да бъде, свободенъ става, щомъ стъпи на Българска территория.

Мисля, че преводът не е нужен. Забранена е търговията с роби. Всеки, който бяга от тази нещастна участ, щом стъпи в България е свободен.

Днес българските политици трябва ясно да заявят - ние приемаме всеки бежанец, но към терористите няма да има прошка.

Ако не си вземе поука, то ни очаква много по-кървав и зрелищен от Сарафово атентат....

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 2.2 от 46 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
КОТарАК
1 Отговор
такива простотии отдавна не бях чел

Коментиран от #3, #51, #60, #85, #100


Оценка:
-19 +152

Тази леля
2 Отговор
Радев ха ха той нищо незнае по въпроса. Кскто и ЗА БОЖКОВ, УЗУНОВ, БОБОКОВ.

Коментиран от #4


Оценка:
-106 +26

Ха-ха
3 Отговор

До коментар #1 от "КОТарАК":


Нещо не ти изнася а?

Коментиран от #9


Оценка:
-85 +12

КОТарАК
4 Отговор

До коментар #2 от "Тази леля":


мхм. Радев откъде да знае как Божков е пълнил шкафа на тиквата

Коментиран от #78


Оценка:
-11 +107

Какъв Радев те гони
5 Отговор
Цялата еднолична власт е съсредоточена в министър председателя на България - Бойко Борисов. Президента е с орязани права от много години. Все едно да държиш отговорен обикновен гражданин, защо се тегли външен дълг, след като, той няма никакво отношение.

Коментиран от #32, #57


Оценка:
-13 +119

да де
6 Отговор
Не че нещо, но кое по-точно доказва, че зад атентата стои Хизбула? Най-смешното е, че тия терористи непрекъснато си губят документите. Така беше и с двете кули същото стана и когато изтрепаха хората заради Шарлито намериха забравени документи в паркирана наблизо кола.

Коментиран от #21, #97


Оценка:
-5 +89

Последния Софиянец
7 Отговор
Нали Гешеф е по чуждите шпиони?ха ха ха

Коментиран от #11


Оценка:
-7 +76

ДА НЕ МЪЛЧИ
8 Отговор
Румен Радев да не мълчи и за над милион фалшиви избиратели "мъртви души" !
Гласуващи за ГЕРБ и ДПС!

Коментиран от #13


Оценка:
-13 +81

КОТарАК
9 Отговор

До коментар #3 от "Ха-ха":


не е въпрос за ,,изнасяне'' , говорим за логика и реалност

Оценка:
-5 +30

Време да панахида!
10 Отговор
Мълчи защото е замесен в цялата история! Тъжно както винаги при всяко предателство на първо място е замесен Радев !

Коментиран от #54, #76


Оценка:
-79 +11

Българин
11 Отговор

До коментар #7 от "Последния Софиянец":


Не последният Софиянец а последният платен прост писач на коментари си ти подлога на олигарсите, Радев и дебел....Нинова!

Коментиран от #14, #55


Оценка:
-61 +11

ПИТАМ
12 Отговор
НЯКАКЪВ ТА ПИР ЛИ СЪЧИНИ ТОЯ .."ЗАДЪЛБОЧЕН АНАЛИЗ" ????????

Оценка:
-7 +64

Данъчен
13 Отговор

До коментар #8 от "ДА НЕ МЪЛЧИ":


Колко получи за този коментар ? 20 лева? Ти вайка ти продаваш та какво остава за българският народ!

Оценка:
-15 +26

Последния Софиянец
14 Отговор

До коментар #11 от "Българин":


Що бе? Гешеф нали излови руските шпиони?Да излови и иранските.

Оценка:
-8 +48

Истината
15 Отговор
И само истината за мутрата Радев! Вън!

Оценка:
-57 +12

ГРОБ
16 Отговор
Дер де Ямбол, дер де Стамбул и Румен Радев?Абсолютна глупост!

Оценка:
-7 +59

ь2ь5дд
17 Отговор
Тая статия имам чувството, че я писал човек без връзка с главният си мозък.
Ма, тва логика, ма, тва причнноследствени връзки..... ма, тва го немате за нищо.

Коментиран от #38, #89


Оценка:
-9 +64

18
Този коментар е премахнат от модератор.
3,14К
19 Отговор
Защо прецедента в този период не е свикал консултативен съвет за предприемане на мерки за недопускане на атентати, а сигурноста на летището е пробита от немарливост. Орешарски още не беше дошъл. Кой беше премиер и вътрешен министър? Вместо мерки те приеха представители на "умерената опозиция " и им продаваха оръжия. Сега от тези джихадисти са изпратени 4000 души в Армения. Така и не разбрах кой предлага Радев да свика съвета.

Оценка:
-11 +36

Венжи,брада такава
20 Отговор
Беше станал агент на Данс

Оценка:
-1 +7

Лост
21 Отговор

До коментар #6 от "да де":


как по какво. Нали Плевналиев каза:Те са! Още на същият ден.

Оценка:
-0 +41

пройчо
22 Отговор
Автора е хитрушко

Оценка:
-6 +14

няма думата
23 Отговор
Радеф е фигурант сложен от Решетников да обира гилзите Прекия му началник Импексова

Коментиран от #98


Оценка:
-47 +10

Да,бе..
24 Отговор
Че то Партията на Фатмака- БКП БСП-ДПС-ДС е терористична организация!
Даже Импекса се гордее със 120г. ..престъпна история на БКП!
Тва..Черкви, мандри,Лагери... ИСТИНСКИ ПРЕСТЪПНИЦИ

Оценка:
-46 +8

Каквато е статията
25 Отговор
такива и коментарите.

Оценка:
-3 +21

Нямам думи...
26 Отговор
Толкова простотии на едно място не бях чел че и Радев че и Български шофьор Мустафа щеше да е по интересна статия за това кой му е дал българско гражданство или кой българин ще си кръсти детето така или какво мисли Борисов за Лукашенко или и той мълчи и защо мълчи 🤣

Оценка:
-7 +35

big
27 Отговор
Някой да вярва, че българската прокуратура е провела "перфектно" разследване на терористичния акт? Още преди да се започне разследването и далеч преди завършването му, Хизбула беше обвинена под давление на нашите "партньори" и Израел за извършител. С други думи политическа поръчка, а не реално извършено разследване. Може и те да са, но няма никакви доказателства, а се показваха някакви снимки на някакви хора и се съобщиха някакви имена, пак без доказателства! Това страшно много прилича на действията на английските и немски "разследващи" по случаите Скрипал и сега Навални!

Коментиран от #99


Оценка:
-6 +36

Венцо,
28 Отговор
Как разбра, че хизбула се меси във вътрешните работи на България, бе умник. Ъпо парче си, ама много. И като какъв президентът ще вземе отношение по решение на съд осъдил некакви за нещо извършили го преди 8 години. Ако така работят президентите то израелският трябва да пише и чете денонощно отношения, нали.

Оценка:
-5 +34

Много
29 Отговор
по добре е да си трае! Той при всяко отваряне на уста бълва само простотии и жлъч....Има кой да взема решения!

Оценка:
-27 +9

Антей
30 Отговор
Този автор е голям тъпанар, който е от нивото на ББ. Такива глупости ! Не сме държава, която е от ранга на великите сили, че да си мерим нещо, което го нямаме.

Оценка:
-8 +26

Перо
31 Отговор
Много тъпа статия! Какво общо има Президента на БГ с чуждата война. Терористи-чужди граждани,направили атентат над други чужди граждани на българска територия.Българската “независима” съдебна система си е свършила работата и случая е приключен. Никой не поставя въпроса за загиналия невинен български гражданин в чуждата война,оставил деца сираци.

Коментиран от #92


Оценка:
-7 +24

брейй
32 Отговор

До коментар #5 от "Какъв Радев те гони":


че го нагласи редовия гражданин- президент!?Значи за всичко друго може да си вре гагата ,а тук- не може.

Коментиран от #37


Оценка:
-15 +7

Венцислав Михайлов Сарафово, Хизбула
33 Отговор
Какво и за какво Навръзваш Президента?? Съда сее произнесъл, Президента не раздава присъди, нито се правят коментари на такива!!! Какво Ровиш, Мушиш, буташ, копаеш, поръчката тие да оплюеш Президента??? Няма ефект, евтин Сценарий, като написан от С Паси!!

Коментиран от #46


Оценка:
-8 +25

ХХХL
34 Отговор
Абе Венци по големи измислици и простотии не можа ли да съчиниш. Колко кинта ти бутнаха бе Мисирчев?

Оценка:
-9 +23

антифатмаков
35 Отговор
Агент Фатмаков има задача да раздели нацията, да свали правителството и да настане хаос, да заграби властта и да се върнем в лапите на кремъл !!!

Коментиран от #91


Оценка:
-19 +9

Бългaрин
36 Отговор
Турция (мюсюлмани сунити) се съюзи с Изарел. И сега всички терористични атаки да ги прехвърлим на Хизбула ( шиити) 😀.
——---- И защо автора се обръща към Радев? ? ?. Разузнаванията са към правителството! 😯 А "специалиста по чужди шпиони" Гешеф защо мъкчи.?

Оценка:
-6 +16

Перо
37 Отговор

До коментар #32 от "брейй":


От къде на къде български Президент ще се меси в чужди дела?

Коментиран от #39


Оценка:
-7 +13

ами
38 Отговор

До коментар #17 от "ь2ь5дд":


Баце, пак е поставил задачка: '' Виж, напиши нещо, че тоя Радев, го забравихте!":-)

Оценка:
-8 +18

гост
39 Отговор

До коментар #37 от "Перо":


Какви чужди дела ,тука става въпрос за националната сигурност!"""Рoлятa нa прeзидeнтa Румeн Рaдeв e дa cвикa Кoнcултaтивния cъвeт зa нaциoнaлнa cигурнocт (КCНC), кoйтo дa нaчeртae cтъпкитe зa прoтивoпocтaвянeтo нa зaплaхaтa "Хизбулa""".

Коментиран от #53, #56, #94


Оценка:
-18 +7

Мехди
40 Отговор
Кучето е заровено в Ивицата Газа и Рамалла. Удара е по израелски граждани, карикатуристи и един изрелски магазин в Париж. Радев тогава е облитал небето над България но Роси Плевнелиева може да внесе яснота като тогава действащ президент.

Оценка:
-5 +14

Реалист
41 Отговор
Щото Фат-мака получава заповеди от Москва и как си Ку-ри, а на тях не им дреме за държавата България!
Иначе статията е леко неадекватна, да! Но пък са напляскани масово плюсове от малоумните редакторчета тук, за да се дразнят нормалните хора на "подкрепата" от малкото читатели тук за предателя Радев, да четата коментарите и да ес опитат да наваксат така наплясканите плюъчета и минусчета...хаха, жалък сайт, жалки журналя! На първия коментар вече има 67 оценки, ехаааа9 дали пък толкова човека са я прочели вече безумната статия?! Едва ли...

Оценка:
-19 +6

Хммм
42 Отговор
По това време не беше ли президент Роско, а премиер..а..изненада..Бибитко. Те какво направиха за 4 години че сега Радев да взема мерки м?

Оценка:
-6 +20

Горо плюс
43 Отговор
Защо пък официалната мажоретка - Радев да трябва да взима отношение. Той си знае, вето всеки път и плюване по правителството на всеки банкет. Друго не може , а и няма право. Освен да подскача на място в такт с музиката от Москва и от време на време да размахва юмручета друго не прави.

Оценка:
-16 +7

Хи Хи
44 Отговор
И тогава и сега премиер е фатмака- пожарникар.

Оценка:
-5 +13

Стойков
45 Отговор
Много евтина статия. Явно това е нивото в държавата.

Оценка:
-5 +19

платени прот
46 Отговор

До коментар #33 от "Венцислав Михайлов Сарафово, Хизбула":


Е, па тоя руски явен агент си е за плюене. Колкото повече си отваря фатмашката уста, толкова повече ще го плюем.

Оценка:
-14 +3

xyz
47 Отговор
Само да попитам "писателя" на статията: Знаетели, помните ли кой беше президент на РБ по време на атентата и защо той не е предприел тези мерки тогава???

Коментиран от #49


Оценка:
-3 +18

Съдията Дред
48 Отговор
Този Консултативен съвет трябваше да се свика когато се разкри, че Хизбула е замесена, по времето на Чехлю. Сега е произнесена една присъда, и президента няма какво да я коментира. Пък и присъдата е само на първа инстанция, не е окончателна.

Оценка:
-3 +15

елементарно
49 Отговор

До коментар #47 от "xyz":


ами защото се водеха следствени действия Сега свършиха и трябва да се вземе отношение

Оценка:
-12 +6

frodo
50 Отговор
Пропагандист, не е експерт познавач. Иначе нямаше да напише и (подчертавам - и) такива глупости зато тази, че сигурността на летището е под всякаква критика. Атентатът е извършен в неконтролираната, публичната част на летището. И тук летищната служба за сигурност няма никакво отношение. Ама да се плювне, щото така изглеждаме по-принципни. Да не говорим, че самата постановка на въпроса "Защо Радев мълчи за атентата в Сарафово?" е тъпа. То тези неща се коментират с няколко общи изречения. Да не би авторът да иска с конкретиката да се излезе на площада с тъпана?

Оценка:
-3 +13

Весо
51 Отговор

До коментар #1 от "КОТарАК":


Ами пичаго, такъв ни е матряла, квито мисирките, такива и политици, лекари, инженери.

Оценка:
-2 +9

Президент Радев
52 Отговор
нито е бил президент, когато нашите служби проспаха терористичен акт, нито пък има власт над службите, нито е канил шпионските центрове на Говеждите и еврейте тук. А ислямския тероризъм е създаден и се ръководи от ЦРУ и Мосад. Боко да каже, що е свършило МВР, МВнР, службите и правителството! Ами нищо не са свършили. Хората си крадат, няма време да се занимават с терористи и атентати.

Оценка:
-6 +15

Плевнята
53 Отговор

До коментар #39 от "гост":


Какво предприе, след атентата, нали той беше президента когато вожда ти се исцепи за магарето. Или Радев е виновен и за големия потоп

Оценка:
-6 +14

Марш в стаята,
54 Отговор

До коментар #10 от "Време да панахида!":


че започна визитацията и ще ти сложат усмирителната риза.

Оценка:
-1 +4

55
Този коментар е премахнат от модератор.
56
Този коментар е премахнат от модератор.
ГРАД КОЗЛОДУЙ
57 Отговор

До коментар #5 от "Какъв Радев те гони":


прав си всички се втренмчили в еднолиичния БОРИСОВ мутри мафия за какво намесват ПРЕЗИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ РУМЕН РАДЕВ никога не е бил мутра а БОЙКО е бил сикаджия и лежа с КАРАМАНСКИ В чешки пандиз в ГРАД ПАНКРАЦ измъкнаха ги ДС и ГЕНЕРАЛ ЛЮБЕН ГОЦЕВ у нас мафията си има държава или мафията си има държава

Коментиран от #77


Оценка:
-5 +14

ГРАД КОЗЛОДУЙ
58 Отговор
да не мълчи БОРСОВ а не да напада ПРЕЗИДЕНТА

Оценка:
-4 +11

Изключително
59 Отговор
гадна и тъпа статия написана от абсолютна мисирка! "Факти", много ви ниско нивото, на "бело" ли са ви мисирките?

Оценка:
-5 +17

60
Този коментар е премахнат от модератор.
Гербави манипулатори
61 Отговор
В Белорус заводите работят и страната е уредена. Белорусите могат да пътуват практически навсякъде в Европа, но да сте чули за черноработници и проcтитутки от Белорус с каквито е пълно от България.

Коментиран от #73, #74


Оценка:
-3 +15

ГРАД КОЗЛОДУЙ
62 Отговор
по време на атентата РУМЕН РАДЕВ не е билПРЕЗИДЕНТ а премиер ни бе БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ

Оценка:
-2 +14

Асан Гербераста
63 Отговор
Афтура,пробутали са ти менте дрога-менявай дилара..

Оценка:
-2 +12

Познавач
64 Отговор
Авторът се е объркал. Призивът му трябва да е не към президента, а към правителството.

Оценка:
-2 +13

МОСАД
65 Отговор
И на децата е ясно че ние организирахме атентата за да се почне война с Иран !

Оценка:
-0 +9

66
Този коментар е премахнат от модератор.
67
Този коментар е премахнат от модератор.
Долапшкафов
68 Отговор
онова безпричинно ухилено подобие на президент плевнялиев беше тогава и нищо не направи, сега автора ли го е засърбяло по темата или просто да пише така каквото и да е, минало-заминало, важно е да се вземат мерки за защита, а не да плямпа по темата...

Оценка:
-2 +13

Бай Хей
69 Отговор
Статия без автор а! Някой дали ще повярва на гейрбаджийски тъпотиквени напъни за скалъпване на някакво очерняне? Тиквата и Каскета ВЪН!

Оценка:
-3 +10

аз съм Веска
70 Отговор
РУМЕН РАДЕВ МУТИРА .ПРИ ТАЗИ ДАМА ДО НЕГО, ДЕТО ТЪРСИ СЛАВА , КАКЪВ ДА СТАНЕ ОСВЕН МУТАНТ.
ТЪРСЯ, ТЪРСЯ , НЯКОЙ КОЙТО МИ СЕ КРИЕ ОТ НЕДЕЛЯ .
ИЗПРАТИХА МИ ИРА , РУМЕН , ХАШИШ.
ИРА -БОГ РА
РУМЕН- ЧЕРВЕН
ХАШ- ВИСОЧИНА - ИШЖ- ЗА ЛЕТЯЩИ
НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙТЕ С МЕН .
ПОЛЗВАЙТЕ , АКО МОЖЕТЕ ИНФОРМАЦИЯТА , КОЯТО ПРАЩАТ
БОГОМИЛИТЕ :
МОНАРХИЯ.
НИКАКВИ ПАРТИИ .
ОБЕДИНЕНИЕ НА РЕЛИГИИТЕ .
КАКВОТО И ЗА КОГОТО ДА НАПИША , ПИША ПОД ДИКТАТ .
АЗ СЪМ ПОД ЗАЩИТАТА НА ИЗПРАЩАЧИТЕ .

Оценка:
-8 +2

Аааъъъ
71 Отговор
Набързо скалъпена статия, пълна с несъответствия: първо "Хизбула" е "иранската радикална прошиитска групировка", а малко по-надолу вече е: "радикалното ливанско движение"...?!? Още по-смешно е доказателството, че осъдените са от това движение: "... заради роднинските си връзки с членове на организацията." - Смях в залата! Шокиращите несъответствия са в цялата статия, а за това кой е поръчал написването и не остава никакво съмнение: "Време е българските политици да се поучат от Израел."

Оценка:
-4 +10

много дълго бре афторе
72 Отговор
СПАМ може и с по малко думи да се прави...
На кило ли ти плащат да спамиш....
Айде бегай у лево!!

Оценка:
-1 +11

Майнич
73 Отговор

До коментар #61 от "Гербави манипулатори":


За Беларус си напълно прав! В края на юли бях в Беларус 10 дни,много подредена и чиста страна. Навсякъде чистота, всичко е обновено включително и старите сталински сгради обновени, като нови. Хората са добре облечени и са спокойни.Лицата им са ведри.Магистрали и скоростни влакове Брест-Минск 400 км. влака го взима за 3 часа, билета струва 8 лева. Касиерката с красива униформа,кондукторката също.Посреща те на вратата на влака и вежливо те ориентира и ти пожелава приятен път.Как може и сравнение да става с избуялата тук дива чалгарска простотия налагана от Слави и разни телевизии! Няма нашарени влакове няма изкормени гари. По селата няма изтърбушени къщи.В магазините разнообразие от хранителни стоки всичко тяхно производство.млечни продукти, сирена , кашкавали,мляко, месо , колбаси всичко е тяхно производство и натурално а не като тук ГМО и овкусители. Не е извършвана приватизация и икономиката работи за тях си. Ел енергията е 5 пъти по-евтина от тук, газ, отопление всичко е без пари! Бензина е 1.10 лева. Маркировка по улиците,пешеходни пътеки,икономични светофари-всичко е ново! Тротоарите нови-няма къде да се спънеш. Зарядни станции за електрически автомобили! Паркове навсякъде и зеленина. Жизнена среда ориентирана към хората. Не видях просяци да ровят по контейнерите. Нямат никакви полезни изкопаеми и живеят по-добре от нас, а нашето злато заминава за чужбина със смешна такса за концесия. Дори не е нужно да поглеждаш тяхна информация.Влезте в сайта на Въ

Оценка:
-0 +6

Майнич
74 Отговор

До коментар #61 от "Гербави манипулатори":


Дори не е нужно да четете информация публикувана от Беларус. Влезте в сайта на българско външно министерство и прочетете информация за Беларус. Накрая срамежливо са записали в едно изречение, че доходите в Беларус са по-високи от България

Коментиран от #75


Оценка:
-0 +5

Майнич
75 Отговор

До коментар #74 от "Майнич":


И още за Беларус-здравеопазване безплатно, образование напълно безплатно от детската градина до завършване на университет. Годишен отпуск 40 дни! И на всички тези държавни разходи си имат и армия голяма и добре въоръжена.Външен дълг- хаха, ами нямат! Къде сме ние? Не сме и в 4тия свят- в 5тия сме! Да живее Тиквата, радвайте се на ГРОБ!

Коментиран от #95


Оценка:
-0 +6

Верно ли
76 Отговор

До коментар #10 от "Време да панахида!":


И как точно е замсен??? Боже, прибери си вересиите, надявах се на Короната, ама тя много калпава излезе!

Оценка:
-0 +6

Иван4о И
77 Отговор

До коментар #57 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":


Двамата са комунисти: Радев член на БКП от 1985г., ББ още си пази партийния билет. Сега се карат, какво да очакваме от тях?

Оценка:
-4 +0

Льотчик Рътев
78 Отговор

До коментар #4 от "КОТарАК":


Кaквa визия имa тoзи рeцитaтoр cъc зeлeни чoрaпи oбгрaдил ce oт oвeнни . Нa Пинoчeт ли ce прaви. Нeщo cи e въoбрaзил . Пълeн въздухaр и лaлaджиия , щe ми ce прaви нa ЧeГeвaрa , щe ми вдигa юмруци кaт някoя cъвeтcкa пиянкa . Я мaрш в кaзaрмaтa при Дeca. И дa върнe държaвнитe aпaртaмeнти . Цял живoт нa държaвнa яcлa . 2 кинтa нe e изкaрaл прeз живoтa cи , caмo цoцa oт дaнъкoплaтцитe.Шaпкaри.

Оценка:
-5 +1

4886
79 Отговор
Преди 8 год. кой е бил президент в Бг? Радев ли? Радев ли носи отговорност за случилото се пред Шарли Ебло? Ако се взриви космическа станция на НАСА на Луната, Радев ли ще носи отговорност?

Оценка:
-1 +5

Кумчо Вълчо
80 Отговор
Само това ни остава, да обявим война на Иран.

Оценка:
-0 +2

Славея
81 Отговор
Радев не е бил президент преди 8 години.

Оценка:
-1 +4

Крайно време е
82 Отговор
Вече не се ли наиграхте....Крайно време е да си прибирате памфлета(статия) злобна, невярна и тендециозна...

Оценка:
-0 +5

Труман
83 Отговор
Mихайлов не те знам защо търсиш под вола теле. Не те знам ереин ли си си представител на еврейсото лоби в България. Смяташ ли че е възможно Президента Радев да взема отношене за всичко.Атентата на Сарафово изненада българските специални служби. Веднага след атентата премиера и свитата му довтасаха в Сарафово и заличиха и унищожиха не малко веществени доказателства.Не те знам дали си специалист по атентатите и по проблемите на близкият исток.Или са те накарали да напишеш тази статия А може и да си я преписал от някъде.
Знаеш ли колко неща останаха неизяснени при този атентат. Часове след атентата Израел каза..Хизбула е ,Хизбула е ..В България Цветанов каза същото. Изрелски екип пристига веднага в БГ и изее всички материали по делото. Едва ли това ти е изестно. Аз не съм чел мотивите на присъдата. Но не съм сигурен, че се обвинява Хизбула за този зловещ атентат, Тези които реват за намесата на Хисбула имат своите причини така да казват.Не че могат да го доказат. Няколко години след разследването не беше никъде споменавана ХИЗБУЛА, Върни лентата и ще видиш. Нов съдебен състава може да намеси в случая и индианците. На този свят има хиляди терористи които действат самостоятелно или на малки групи.
И другата глупост която казваш позовавайки се на разследвнето как от аптечки бил извличана амониева силитра. Смях В България и по света има тонове ам,силитра пръсната по имотите на хората или в магазините. Не ,че зашитавам Хизбула като военно и по

Оценка:
-0 +4

Труман
84 Отговор
Не ,че зашитавам Хизбула като военно и политическо крило.Но поне смятам че съм на ясно с някои неща взех отношение. Гешев също наблегна преди присъдите,че трябва обезателно да се намеси и Хизбула в атантата. Гешев ,Израел и всички които искат да намесата Хизбула преследват свои политически цели.. Както и ти другарю Михайлов преследваш или обслужваш някои сили с тази статия. Бързай да я осребриш.
Румен Радев да не мълчи за намесата на

Оценка:
-0 +3

85
Този коментар е премахнат от модератор.
Какво забърквате Радев с Хисбула, Сара
86 Отговор
Фово, Израел?? Израел и Палестинци още 100години няма да се разберат! Дайте думата на СОЛОМОН Паси., да оплюе всеки, който има мнение, различно от неговото.. Нее наша работа да се навираме между шамарите за всичко. И НЕЕ задължително!!

Оценка:
-0 +3

Смърфиета
87 Отговор
Бунаци, вижте си заглавието. "Шарли Ебдо" беше дело на "Ал Каида на ислямския Магреб". Колкото до Хизбула - военното крило, те просто реагираха на изцепката на Тиквата "на всеки ъгъл дюнер".

Оценка:
-0 +4

Учен
88 Отговор
Изглежда да си журналист у нас е професия! Да припомним думите на Гуменката при разследването на атентата: "ИМА ОБОСНОВАНО ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ АВТОР НА АТЕНТАТА Е ... ХИЗБУЛА!"
Предположение, ама обосновано - друго си е обоснованото предположение! Звучи някак си научно!!!

Оценка:
-0 +4

Смърфиета
89 Отговор

До коментар #17 от "ь2ь5дд":


Преди всичко е невеж, а тези дето го публикуват или и те са невежи или имат задни мисли: дай тука да пуснеме на негръмотните гербаджий малко гювеч, че протестите зациклят. А те зациклят, защото масираната атака трябваше да стане в първите две седмици. А не стана, защото евреите Арабаджиеви имат златната акция в организацията на протестите искат до последно да се договорят с Бойко.

Оценка:
-0 +3

Зелен чорап
90 Отговор
Няма да мълчи - ще наложа вето!
Казах!

Оценка:
-1 +1

ник
91 Отговор

До коментар #35 от "антифатмаков":


антипростаков

Оценка:
-0 +0

92
Този коментар е премахнат от модератор.
Един от многото
93 Отговор
Атентатът е извършен от Мосад, а българските проститутки веднага се заеха с поставената им задача д обвинят хизбула, за да угодят на ционистите.

Коментиран от #106


Оценка:
-1 +4

Перо
94 Отговор

До коментар #39 от "гост":


Каква национална сигурност,какви 5 лв. Това е национална сигурност на Израел,не на БГ.Президента да свика Съвета за национална сигурност и за ИРА или Кипър,или за КОВИД-19 в Бразилия.

Оценка:
-1 +3

ами хайде
95 Отговор

До коментар #75 от "Майнич":


Майнич, какво чакаш - дерзай, ей къде е Беларус!

Оценка:
-0 +0

dsсса
96 Отговор
Миниш ли през СДС ти се изпива ума завинаги!


Какво отношение има Хизбула сатентата в Сарафово? Ама двамата организатори на атентата били свързани с Хизбула. Тогава да казваме, че ГЕРБ са свързани с трафика на наркотици, защото Гълъбин Боевски беше активист на ГРЕБ.

Оценка:
-0 +1

ттт
97 Отговор

До коментар #6 от "да де":


За двете кули беше велико. На Мохамед Ата му намериха личната карта някъде наоколо. Ако разбираш, при удара на самолета в кулата от сътресението личната му карта изкочила от джоба му, вятъра във вече разбитата кабина я поел и тя паднала на тротоара на 150 -200 метра от кулите.

Оценка:
-0 +0

Да ама не
98 Отговор

До коментар #23 от "няма думата":


Радев не се влияе от никого. Но БиБи сме го чували да казва "каквото решат началниците в Брюксел".

Коментиран от #101


Оценка:
-0 +0

ттт
99 Отговор

До коментар #27 от "big":


Всички знаем, че нашите прокуратура и следствие не са разследвали нищо. Още на следващия ден дойдоха израелски специалисти, те поеха разследването, а нашите въобще не бяха допускани до него. БиБитко като по-хитър не посмя без основание да обвини Хизбула и даде думата на Цвърко, който обвини Хизбула и стана редовен гост на молитвени закуски в Белия дом.

Оценка:
-0 +0

Кауш
100 Отговор

До коментар #1 от "КОТарАК":


Съгласен съм с тебе! А и бърка адреса, да се върне назад във времето и да прочете изявленията на един друг (ако кажа президент, ще го лаская, ако използвам друга дума - ще го обидя), та май стана ясно за кого говоря. Този същият, само месец след атентата каза, че в срок от 1-2 месеца атентаторите ща са заловени и осъдени. Тази мантра той я повтаряше при свеки удобен случаи. Та така.

Оценка:
-0 +0

Моше 8848
101 Отговор

До коментар #98 от "Да ама не":


Хаде бе. А ГРУ на Москва. Червените бокл-ци от кога се хвалят, че у нас президентът и то на натовска държава им е агент. Само ти го мислиш за независим. Да, членове сме на ЕС и ще се съобразяваме с ръководството му. Ама съобразяване с Москва на този етап си е национално предателство. У-у-у-у Импийчмънт и оставка на червената мутра.. Утре отивам на протеста.

Оценка:
-1 +1

възпитаник
102 Отговор
18.7.2012г.Радев е бил служител в армията,а боко мутрата е бил министър председател и роско хом. бан---- е бил президент те са отговорни га--- мафиотски

Оценка:
-0 +1

БАЛЪЦИ
103 Отговор
РАДЕВ ДА НЕ Е ЛУД ДА СЕ БЪРКА В РАБОТИТЕ НА ХИЗБУЛА , КЪДЕ ГО ТЪРСИТЕ ? .... ПИТАЙТЕ НИНОВА ЗА ХИЗБУЛА - ТЯ ГИ ВОДИ НА ОТЧЕТ И ИМ ПЛАЩА ЗАПЛАТИТЕ!

Оценка:
-0 +1

ХИЗБОКО
104 Отговор
ЦВЕТАНОВ ОТГОВАРЯ ЗА ХИЗБУЛА В БЪЛГАРИЯ , ТОЙ ЗАТОВА Е РЕПУБЛИКАНЕЦ И ЛЕКУВА МАЯСЪЛ И ЗАПЕК!

Оценка:
-0 +1

НАЛИ
105 Отговор
ОТКОГА БОЙКО НИКОЙ НЕ ГО ПИТА НИЩО , НАЛИ ТОЙ Е ЦЕНТЪРА НА ВСЕЛЕНАТА , ФАКТОРА ВЪВ ПОЛИТИКАТА , ВОЕННАТА СИЛА НА НАТО , ШАФИОРА НА МИНИСТРИТЕ СИ ,ГАЛЕНИКА НА ПАПИТЕ , КОРИФЕЯ НА МАРКУЧА ....................

Оценка:
-0 +0

БОКОЛЕНД
106 Отговор

До коментар #93 от "Един от многото":


МОСАД НЕ СА ИЗВЪРШИЛИ АТЕНТАТА , ДРУГОТО НЕ Е НАША РАБОТА И ОЩЕ 20 ГОДИНИ НЯМА ДА СЕ КОМЕНТИРА ! РАДЕВ НЯМА ПРАВОМОЩИЯ ЗА НИЩО ЗАТОВА СИ ТРАЕ !

Оценка:
-0 +0

А СА ДЕ
107 Отговор
Бoйкo Бoриcoв
Прeмиeрът oтгoвaря нa журнaлиcтичecки въпрoc кaквo нoвo e нaучил прeз 2017 гoдинa и имa ли врeмe дa чeтe книги
Aкo другитe чeтaт кoлкoтo мeн, цeнa нямa дa имaТ"

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери