27 Септември, 2020 19:00 21 611 154

"Льотчикът" се оказа "протестър"

  • румен радев-
  • протести

Президентът пръв обяви война на настоящото правителство. Свали доверието от него в обръщение към нацията. Заложи всичко или нищо

"Льотчикът" се оказа "протестър" - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Животът е пълен с иронии. Такъв е случаят с Румен Радев, бивш военен летец и настоящ президент на България. По всички стандарти на българската координатна система, БСП, която го издигна през 2016 г., е консервативна политическа сила. Заради нея и уставните навици трудно можеше да се очакват от човека със „зелени чорапи” действия, които хората да олицетворят с думата „промяна”. Но изминаха две трети от мандата и се случи изненада – Радев не може да бъде критикуван, че не е търсил промяната. Тесните президентски правомощия не му позволяват да повлияе съществено върху събитията, но почти винаги е на барикадата срещу статуквото. И в общ, и в пряк партиен смисъл, той е президентът протестър. Това е най-отличителната му черта досега.

Подобна оценка въобще не е преувеличена. Тя е подплатена от основните действия по време на мандата му. Тук е добре да се направи уточнението, че обикновено медиите и социалните мрежи се занимават с изключително дребнави интриги, като например статусите на жена му и скарал ли се е с поредния напуснал член на екипа си. Затова и не забелязват важните неща. А Радев наистина е протестиращ президент. Това не значи непременно, че е принципен, независим, винаги разумен. Но значи, че застава зад важните протестни несъгласия, считани по общоприетите критерии за положителни явления.

Върлите му фенове, основно симпатизанти на БСП, се боят да не бъде причислен към „умните и красивите”. Върлите му критици пък, тоест самите умнокрасиви, се страхуват да признаят, че президентът наистина ги подкрепя във всяко начинание. Затова тази му роля – на протестиращ държавен глава – е неглижирана до момента. Но ето ги фактите, погледнати не в черно-бяла призма:

# Радев пръв обяви война на настоящото правителство. Свали доверието от него в обръщение към нацията. Заложи всичко или нищо.

Това стана шест месеца преди дебаркирането на Христо Иванов на южния морски бряг и началото на протестите. Още тогава той вдигна барикадата срещу ГЕРБ – тук сме ние, там са те, двата свята са невъзможни заедно, Борисов да си ходи. Предвид мутренския характер на ГЕРБ, потвърдено и от прокурорската хайка срещу него, Радев игра ва банк. Уязвим е, че по-рано се правеше на сляп при избора на Гешев. Активизира се едва след като новия главен прокурор взе да души на „Дондуков” 2. Но така или иначе Радев вдигна юмрук срещу Борисов още през февруари, не върви след събитията. Свалянето на доверието на теория е символичен акт, но на практика – институционална война.

# През целия мандат досега Радев буквално следва дневния ред на „умните и красивите”.

Известно е, че именно те са протестиращите хора. Понякога недоволството им съвпада с интереса на повечето българи, друг път – не. Така или иначе за каквото и да възроптаеха, Радев бе с тях. Вой за екооценките, промяна в закон ще ги претупа – Радев налага вето. Вой за палатките – вето и за правилата на къмпингуване. "Демократична България" (ДБ) иска държавния глава да оспори административнопроцесуалния кодекс – оспорен е. И за КТБ искаше рекация ДБ по т.нар. „закон Пеевски” – вето отново. Един ден целият интернет се разлюля от възмущение – „Капитал” възвести: „Румен Радев наложи вето на цензурата, маскирана като защита на личните данни”. Вой и за промяна в концесионирането, т.нар. „доживотни концесии” – ново вето. Протестърите искат машинно гласуване - иска го и Радев. Приватизационният закон готви опрощаване на пари за Домусчиев – пак вето. Имаше още много примери. Всичко това може да бъде омаловажено с аргумента, че Радев не е нито от ГЕРБ, нито от Патриотите, тоест популистки им се противопоставя. Но същественото е, че почти във всеки един случай бе прав, а и понякога имаше истинска полза – Борисов разпореди да няма подарък за Домусчиев, ГЕРБ коригира и пределните цени на стоките при извънредното положение, спрени също от Радев. Най-важното е, че така президентът действаше изцяло в обществен интерес.

# „Отворени” многопосочно съветници.

Две интересни назначения се състояха в президентския екип това лято. Случайно или не, те станаха малко преди началото на протестите. Иванка Иванова, бивш юрист на „Отворено общество” и със стаж изцяло в НПО сектора, влезе на „Дондуков” 2 като юридически съветник. Правният президентски съвет пък бе попълнен от някогашния следовател Бойко Рашков, който беше в тежък конфликт със Сотир Цацаров. Без да се надценява значението и на двамата, кадровите ходове са част от процеса, който изправи Радев срещу господстващите сили. В имиджов план назначението на Иванова е без аналог – „фуражката” стана „соросоид”. Няма да е изненада, ако чрез Иванова Радев търси подкрепа от НПО кръговете в битката за втори мандат.

# Срещу ДПС

Румен Радев поиска НСО да не пази безценните телеса на Делян Пеевски и Ахмед Доган. Както стана ясно, той и на закони на ДПС се противопостави. Доскоро трудно можеше да се прецени реакцията на Движението. На старта на есенната парламентарна сесия обаче Мустафа Карадайъ поиска оставката на държавния глава. ДПС настоя той да си ходи заедно с премиера. Така стана ясно, че партията, която е властелин на задкулисието, е срещу Радев. В същата реч Карадайъ отхвърли конституционните идеи на ГЕРБ, в общата какафония изстрелът срещу Радев остана забелязан слабо. Но е повече от любопитен, защото е с изместен център. След като ДПС е против Радев, значи няма да го подкрепи за нов мандат. Кого ще подкрепи тогава? Няма кой друг, освен кандидат на ГЕРБ – пореден маньовър на ДПС да остави отворени вратите към партията на Борисов, докато ѝ отхвърля Великото Народно събрание.

Именно всичко това превръща Радев в президент, който е на нож със статуквото. Отдавна не бяхме имали такъв. Плевнелиев бе присъдружен на ГЕРБ, размърда се единствено при краткото управление на БСП и ДПС. Първанов се обграждаше с олигарси, опитваше се да наставлява БСП и тръгна срещу премиера Станишев, едва след като изпусна от контрол него и партията. До момента Радев няма такива грехове.

Но е факт, че голямото изпитание за него ще настане в случай, че БСП вземе властта.

Да си коректив на чуждите е лесно. Забавното е, че засега той е много повече президент на „умните и красивите”, отколкото на БСП. Ако не страдаше от предразсъдъци, първият и най-естествен избор на „Демократична България” догодина щеше да е подкрепи Радев на президентските избори. „Льотчикът”, както го обиждат, застава зад каузите им много повече от някогашния им любимец Плевнелиев. Но подкрепа едва ли ще има, защото Радев все пак е „комунист”, Решетников го е издигнал и т.н. Но истината хич не е умно-красива за ДБ, направо си е грозна –

Радев е натовски генерал, а многопочитаемият генерал на ДБ - Атанас Атанасов, не е.

Докато Радев е следвал авиация в САЩ, Атанасов е бил полицай в Разград.

Но има и пунктове, по които президентът заслужава единствено критика. Той не защити шефа на НСО Красимир Станчев за цирковете на Христо Иванов на „Росенец”, популистки и неетично за човек с униформа го хвърли на кладата на политическите интриги. Текучеството в администрацията му не е добър знак, там се усеща „блестящата” пиар експертиза на съпругата му. Радев не проявява и нещо, което по принцип е кът за нас, българите, – балансът, мярката. Не е прав, че единствено критикува ГЕРБ. Спокойно може да отчете и построените магистрали, и корупцията при тях. Голям позьор и демагог бе и при извънредното положение - атакува правителството за „икономическите последици” от коронамерките, след като бе ясно, че всички държави затварят и последиците за тях са същите. Но в крайна сметка позитивите от досегашния му мандат са повече.

Точно в този момент периодът е труден.

Положението е направо комично – Радев е институционална емблема на протестите, бясно върти педалите, но на празни обороти. Няма как да е иначе, след като Конституцията му отрежда тесни правомощия. И някъде тук – около желанията и действителността – се крие и големият риск за Радев. Носят се слухове, че ще прави партия или най-малко ще благослови такава. След което ще въздейства с нея върху процесите. Това би било най-голямата му грешка. Всяко обвързване с партии е пагубно, защото хората го харесват като надпартиен. Българската конституция е отредила много интересен статут на държавния глава в мирно време. Той няма преки управленски правомощия, не може да влияе. Може само да изрича верни критики. И именно защото може само да говори, е в състояние да събира популярност, ако говори правилно. Хубава или лоша, такава ни е Констутуцията. И колкото парадоксално да звучи, България ще загуби, ако вместо добре говорещ президент, напипващ проблемите, имаме президент, който се прави на партиец – и опитва да реши нерешимото.

Коментарът е на Искрен Вълчев и е публикуван в "Гласове"


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 142 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ха-ха

    146 277 Отговор
    Радев всички му пречат

    Коментиран от #13, #123

  • 3 Wiki

    361 156 Отговор
    Г-н Президент, с Вас сме! Не може ПКП -и подобни да ни управляват, стига вече!

    Коментиран от #6, #8, #9, #41

  • 4 ГЛАСОВЕ ОТ ОВЕРСТИЕТО

    240 86 Отговор
    Кой па ви слуша вас боковиски слуги!
  • 5 Реалист

    232 71 Отговор
    Президента Радев беше издигнат от инциятивен комитет нещо са в грешка от ОРИГНИ!

    Коментиран от #65

  • 6 Борис К.

    272 55 Отговор

    До коментар #3 от "Wiki":

    Искаме ПКП да даде обяснение за обидните думи към народа си!

    Коментиран от #7

  • 7 Реалист

    132 33 Отговор

    До коментар #6 от "Борис К.":

    Не ПКП а ТПК!!!

    Коментиран от #17, #99

  • 8 Не може

    76 110 Отговор

    До коментар #3 от "Wiki":

    комунист да е господин.

    Коментиран от #12

  • 9 Президента

    215 112 Отговор

    До коментар #3 от "Wiki":

    Е достоен българин, скоро, ще изметем ПКП та, гешефтци, ревизии, каракачани, воли, валерита, цветановци...

    Коментиран от #21, #68, #87, #104, #120, #148

  • 10 Дамм

    204 103 Отговор
    Льотчикът с дрона се оказа страшилище за мазния пожарникар с шкафчето!
  • 11 Искрен Вълчев

    85 37 Отговор
    Плащат ми хонорарче с окраденитите пари от данъците ви!
  • 12 Къв

    168 67 Отговор

    До коментар #8 от "Не може":

    Комунист ти е в главата бе човек. 30 г минаха.. А от както Благоев, Маркс, Енгелс, Димитров ги няма оовече от 70-100г..оставете тая песен

    Коментиран от #18, #89, #143

  • 13 Тъпу тролче

    164 60 Отговор

    До коментар #2 от "Ха-ха":

    Да не говориш за Борисов, че на него все му пречат, я предишни правителства, опозиция, президент, протестиращи и тн. и т.н, а той гокичкият само за благото на народа работил!

    Коментиран от #20, #22

  • 14 Хиииии

    88 126 Отговор
    Президент и протести ми да вижда, че затвора го зове малко му остана до разстояние. 😊😊😊

    Коментиран от #83

  • 15 много важно

    93 30 Отговор
    НЕВЪЗМОЖНА е просперираща и демократична държава, без ДЕМОКРАТИЧНИ избори, както на Запад!

    С АКТИВНА РЕГИСТРАЦИЯ! Без "мъртви души"!!!

    БЕЗ ПРАГ на ПРЕФЕРЕНЦИИТЕ! Без "избираеми места"!!!

    С ДИСТАНЦИОННО гласуване! По пощата!!!

    НЕВЪЗМОЖНА е просперираща демократична държава, без ДЕМОКРАТИЧНИ избори, както на Запад!
    Другото е манипулация и словоблудство…

    По кой закон и член на Конституцията на РБ
    във фалшивите избирателни списъци,
    фигурират над милион незаконни избиратели "мъртви души?

    С КАКВА ЦЕЛ
    във фалшивите избирателни списъци,
    фигурират над милион незаконни избиратели "мъртви души?

    Законни и легитимни ли са изборите в България?
    Законно и лигитимно ли е НС?
    Законен и легитимен ли е премиерът Борисов?
    Законна и легитимна ли е властта в България?
  • 16 Боко психотроника

    115 46 Отговор
    Пуска госпожи с дрон на Баш Тyлyпа и го готви в шкаф, лош пилот, лош !
  • 17 Не точно

    74 26 Отговор

    До коментар #7 от "Реалист":

    ТКП е, но мо и ПКП да е... А мо же и кърджалиска ПП да, може и... :)))
  • 18 такъв

    100 58 Отговор

    До коментар #12 от "Къв":

    Комунистът не е въпрос на партийна книжка!
    Комунистът е начин на мислене, лъжи и кражби!
    Комунистът е джипкаджия с пачки на дъното на ЕС!
  • 19 Гост

    113 135 Отговор
    Един случаен човек - военен стана президент. Господ да ни е на помощ!

    Коментиран от #52

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Николай

    96 131 Отговор

    До коментар #9 от "Президента":

    Претендента за президент е предател. Защитава кремълските интереси, а това е пагубно за България.

    Коментиран от #30, #74

  • 22 ААаа

    29 19 Отговор

    До коментар #13 от "Тъпу тролче":

    Ти нормален ли си

    Коментиран от #24

  • 23 БОКО ЧАО

    70 57 Отговор
    Рoceн Плeвнeлиeв
    Прeзидeнтът прeд Cъвeтa нa Eврoпeйcкaтa бaптиcткa фeдeрaция:
    Вaжнo e дa aдрecирaмe кризитe, oщe пo-вaжнo e дa ги рeшaвaмe, нo нaй-вaжнo e дa бъдeм eдинни" ..... И НИЕ СМЕ ЕДИННИ НО С ИСТИНСКИЯ ГЕН. РАДЕВ -- ЛЬОТЧИКА
  • 24 Тъпу тролче

    75 54 Отговор

    До коментар #22 от "ААаа":

    А ти? Или ще кажеш, че ББ никога не се е оплаквал, а те и записите сигурно са менте! Аман от напушени герберисчета, който вярват на Вожда и обвиняват Радев, все едно президента държи цялата власт, а не премиера!

    Коментиран от #58

  • 25 ХУ Ю

    96 64 Отговор
    закърмен съм с битълс пърпъл и юрая ,навремето отказах да вляза в партията но за мен Радев е велик човек.И тези които не са съгласни просто не са наясно как той сам се изправи срещу жестока човеко мелачка и е обречен да победи ,поклон

    Коментиран от #111

  • 26 ФОТОБОКО

    47 53 Отговор
    РАДЕВ Е НАЙ ДОБРИЯ ШОФЬОР НА ДРОН , А БОЙКО КРАДЕЦ НА ЧЕКМЕДЖЕТА !
  • 27 Майна

    109 75 Отговор
    РЕСПЕКТ КЪМ ВАС, Г-Н ПРЕЗИДЕНТ!!! ВИЕ ЗАЩИТИТИХТЕ И СЕ БОРИТЕ ЗА НАРОДА СИ
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ИЗКУКВАМ

    90 46 Отговор
    БЕСЕН Е БОЙКО ЧЕ Е МЕНТЕ ГЕНЕРАЛЧЕ И ЕДНОТО КОРЕМНО НЕ МУ ДАВА МИРА !
  • 30 Смешна

    36 56 Отговор

    До коментар #21 от "Николай":

    Е тая мантраа с рудите.. Академията максуел.. Боен пилот... Смешно е, наливате вода в мелницата на Президента... Давайте :)))

    Коментиран от #31

  • 31 Русите

    9 12 Отговор

    До коментар #30 от "Смешна":

    Русите
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 СО МАНГЕ

    66 46 Отговор
    КЪДЕ СЕ КРИЕ МИШКАТА БОЙКО , ЩО НЕ ПРОТЕСТИРА ПРОТИВ ПРОТЕСТИТЕ ............. ЩОТ ЩЕ ГО ИЗЯДАТ СОСЕ МЕНТЕ ГЕНЕРАЛСКАТА УНИФОРМА АКО ГО БАРНАТ...... ЗА ШЛИФЕРО !

    Коментиран от #36

  • 34 ПКП ПАРАЗИТКА

    72 25 Отговор
    'Щoтo някoи cи пътувaт c хубaвитe кoли пo мaгиcтрaлитe нa Бoриcoв и викaт "aмa тe нe cтaвaт". Aми щo нe ги нaпрaвихтe виe, кaтo нe cтaвaт, бe?! Щo нe ги нaпрaвихтe, ми ceгa критикувaтe? Мeтрoтo! Oтивaт, прoтecтирaт cрeщу лoшия Бoйкo, кaчвaт ce нa мeтрoтo и ce прибирaт вкъщи, хoди пeшa, бe! Хoди пeшa!"
  • 35 Дизел

    77 89 Отговор
    Гумен Радефф е пъзлю който мига уплашен пред руския поп докато оня му бий табани пред българския народ в България. Даже Путя му слуша тъпотиите две минути и избяга. Цяла Европа му се хили колко е пр. ст. Но едно му признавам: обедини най долните отрепки в държавата и най мързеливата и неграмотна част от българите.

    Коментиран от #44, #60

  • 36 Майна

    81 43 Отговор

    До коментар #33 от "СО МАНГЕ":

    БОРИСОВ МИНА В НЕЛЕГАЛНОСТ. ТОЙ САМ АБДИКИРА ОТ ПОСТА СИ МА МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ- НЕ СЕ Е ПОЯВЯВАЛ В ПАРЛАМЕНТА ОТ КОГА..??????
  • 37 САМОТАКА

    74 34 Отговор
    Радев пръв обяви война на настоящото правителство. Свали доверието от него в обръщение към нацията. Заложи всичко или нищо.
  • 38 Стара чанта

    38 34 Отговор
    Сдухан , тъп селски бастун !
  • 39 no name no face no number

    78 65 Отговор
    Аз подкрепям Радев !
  • 40 така така

    42 51 Отговор
    Ами заложи всичко или нищо... ама ако не успее дали ще се махне или ще продължи с бръщолевенето си??
  • 41 Баварец

    57 64 Отговор

    До коментар #3 от "Wiki":

    Ей, ако е му е надпартийното на тая КОМУНИСТИЧЕСКА мишка!?!
    НЯМА друга страна в света (може би в Африка), където президент и премиер си мерят пиш..ите по време на криза! Това е плъх, без топки, който няма собствено мнение и винаги ще те предаде, забивайки ти го отзад! Той е винаги контра, като вероятно е добре платен за тези си действия!

    Коментиран от #50

  • 42 льотчик е мнооооого по

    52 33 Отговор
    престижно от Джипчик или Чекмедже чик

    Коментиран от #46

  • 43 Само са пропуснали

    34 21 Отговор
    ПираИтелната му прилика с Тошко Правешки.Съвпадение?
  • 44 Ами да 99процента

    17 18 Отговор

    До коментар #35 от "Дизел":

    сме прости НО сме мнозинство....
  • 45 Само са пропуснали

    10 8 Отговор
    Поразителната*
  • 46 За теб е престижно

    17 11 Отговор

    До коментар #42 от "льотчик е мнооооого по":

    И продавач на надежди
  • 47 Палячо

    47 39 Отговор
    За разлика от вас "неоценени писачи" той има "топки" и прави каквото може срещу самозабравилите се "индивиди", а вие "неоценени"писачи продължавайте със свирките щом ви доставят удоволствия.
  • 48 На снимката разгърден

    31 29 Отговор
    Селски тЕрикат
  • 49 МОЖЕ ДА НАПИША 100

    10 8 Отговор
    КОМЕНТАРА. ..НО НЯМА НУЖДА ОТ ТОВА. .РАБОТАТА Е ПРОСТА КАТО БОБЕНА ЧОРБА. ..НАРОДА ГО Е КАЗАЛ МНОГО ОТДАВНА @РАНЪТА ПРАВИ БОРБЪТЪ. ...И БОРБЪТЪ ПРАВИ РАНЪТА @
  • 50 БЕЗ ТОПКИ

    53 39 Отговор

    До коментар #41 от "Баварец":

    Е ОНЗИ С ДЖИПКАТА, ДОРИ НА СНИМКАТА ОТ ВЧЕРА ИЗГЛЕЖДАШЕ КАТО ПОДМОКРЕН...ЛЕКАР МУ ТРЯБВА, СПЕШНО..
  • 51 Биби Кинг

    45 45 Отговор
    Импийчмънт за бай никой и скок без парашут!
  • 52 Санитарен инспектор

    38 53 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Президентът Румен Радев е президент втори мандат.
  • 53 Бойко

    51 61 Отговор
    Радев е руска подлога и е по-скоро парашутист ,отколкото летял !
    Хибриден президент пета колона .
    Няма да повтори ...

    Коментиран от #66

  • 54 Plovdiv

    24 12 Отговор
    Hякой си напънал Онова, дето го няма в главата, да напише нещо, а то излязло от обратната му страна.
  • 55 8888

    55 52 Отговор
    Истински президент не слуга на ББ като Плевела

    Коментиран от #56

  • 56 Бойко

    45 41 Отговор

    До коментар #55 от "8888":

    Истински слуга на джуджи путинян
  • 57 антибсп

    47 42 Отговор
    Да се връща на село! Хвана голямата пенсия, стига му.
  • 58 ААаа

    8 6 Отговор

    До коментар #24 от "Тъпу тролче":

    Михайлова те чака

    Коментиран от #70

  • 59 Кой68

    46 19 Отговор
    Президент стана благодарение на протестния вот с/ ГЕРБ/които явно не го разбраха/и слабата кандитатура на Ц.Цачева........
  • 60 Яшар

    19 22 Отговор

    До коментар #35 от "Дизел":

    Ма много добре си го описал Тиквоний...:)))
  • 61 положението е

    43 43 Отговор
    Радев е президент на място!

    Коментиран от #62

  • 62 Бойко

    43 43 Отговор

    До коментар #61 от "положението е":

    Да ,съгласен съм ,Радев е президент на неподходящото място !
    Би бил идеален президент на Туркменистан !

    Коментиран от #64

  • 63 Нещо не вдявам идеята на писателя...

    34 12 Отговор
    ,,Той не защити шефа на НСО Красимир Станчев за цирковете на Христо Иванов на „Росенец”, популистки и неетично за човек с униформа го хвърли на кладата "на политическите интриги"..
    Ами когато се гавриш с националният флаг,какво се прави?В една съседна кандидат империя при подобен случай ще има разстрел....
  • 64 Бойко

    12 12 Отговор

    До коментар #62 от "Бойко":

    Там нито им дреме ,кой е ,нито им дреме кой трябва да е ,само да има нещо ...и да е кремълска жрица на либовтът
  • 65 гост

    30 19 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист":

    И по някаква случайност този инициативен комитет беше все от социалисти .Голяма част от тях вече горчиво съжаляват за избора си и по интересно ,че си го признават.А после Нинова му каза от къде духа вятъра и той запя в глас със БСП.
  • 66 Гаранция...ЩЕ БЪДЕ!!

    27 38 Отговор

    До коментар #53 от "Бойко":

    Радев ще бъде президент и втори и трети път!Стига вече Чачеви,Цвети,Цветани,Цецовци и църкащи циркаджии......

    Коментиран от #76

  • 67 месара

    37 32 Отговор
    льотчика си остава един обикновен фигурант !
  • 68 гост

    36 28 Отговор

    До коментар #9 от "Президента":

    По полека ,че Гешев чака и само да свърши мандата ,на 'достойния'' президент ще му повдигнат обвинения .Пък вие си пишете и го превъзнасяйте до небесата льотчика ,а той се оказа едно недоразумение.

    Коментиран от #75, #77

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Тъпу тролче

    26 17 Отговор

    До коментар #58 от "ААаа":

    За коя Михайлова бълнуваш? Герберчетата не могат да разберат, че щом някой не подкрепя ГЕРБ може и да не е на хранилка в някоя друга партия. Болшинството от българите искат просто да живеят и работят в нормална държава, а не да се занимават с разни партии и политици.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 ПРОСТ

    36 22 Отговор
    УШАТ ФАТМАК - ПУХЛЬО!
  • 74 Мъка

    10 5 Отговор

    До коментар #21 от "Николай":

    Е що не се напъна поне да кажеше нещо по истинско? Стига вече с тия евтини и изтъркани опорки от "пресата на истината" Така ефекта е смях само! :))
  • 75 Дедо Jo

    23 32 Отговор

    До коментар #68 от "гост":

    Когато вторият мандат на президента Радев свърши, Гешев вече ще е понатрупал стаж при бай Ставри.

    ОСТАВКА!

    Коментиран от #133

  • 76 ГОСТ 26

    34 21 Отговор

    До коментар #66 от "Гаранция...ЩЕ БЪДЕ!!":

    Р.Радев го избраха защото срещу него беше едно грозно и неизбераемо чучело Ц.Цачева.Доказано е грозните хора никой не ги харесва.Ако беше някой като президента Първанов Р.Радев с външен вид като на Доньо Доневите глупаци нямаше никакъв шанс.Да не говорим че му пишат какво да говори и в никоя нормална държава не избират военен за президент.

    Коментиран от #126, #150

  • 77 Мъка

    14 5 Отговор

    До коментар #68 от "гост":

    Тя тая подлога чака, ама дали ще дочака!? :))) А и да дочака, какво ще дочака!? :)))
    Смешни кухи опорки! :)))
  • 78 Вълко Червенков

    34 26 Отговор
    Импийчментосайте Продажната Рубладжийска Подлога Румен.И за най-кьоравите вече е ясно,че е пионка,кукла на конци,марионетка,лобист на Кремъл и човек без чест.Жалкото му лакейско поведение,когато някакво руско попче-ченге му се накара в Президенството е показателен.Изцепките на неговата метресата и случаят с баща му,също дават ясна представа какво представлява този Московски Ибрикчия.

    Коментиран от #79, #84

  • 79 Ходи и

    13 14 Отговор

    До коментар #78 от "Вълко Червенков":

    Се импиЧосай сам. Поне знаеш как. По колко те минават с час да спамиш тук?

    Коментиран от #80

  • 80 Вълко Червенков

    25 19 Отговор

    До коментар #79 от "Ходи и":

    Гръмни се бе,комуне долно,рубладжийско.От теб не става и чеп за зеле.
  • 81 Диамантената ръка

    35 20 Отговор
    Радев е зелен отвън и червен отвътре, без бсп е никой. Бил натовски генерал, то и Шрьодер беше канцлер на Германия, а сега е на заплата в Газпром...
  • 82 Тато из Правец

    21 34 Отговор
    Зад теб сме ,Румка !!! Не може Тикви,Кутки и Винкели да управляват тая хилядолетна държава !!!
  • 83 985

    3 3 Отговор

    До коментар #14 от "Хиииии":

    Не Хи Хи, а Фи Фи трябва да викаш
  • 84 Мъка

    12 5 Отговор

    До коментар #78 от "Вълко Червенков":

    Пишеш, че и за най кьоравите било ясно....... Камара епитети!

    Ами аз не съм кьорав, а пък това не ми е ясно!?
    Но пък ми е ясно, ти къде си го прочел!!
    Но не ми е ясно, защо го повтаряш?
    Ясно ми е, като гледам как пишеш и разсъждваш, че си интелигентен и знаещ човек!!!
    Ясно ми е, че след като не си глупав човек, си проверил и видял, колко кухи и безпочвени опорки са това!?!
    Та затова не ми е ясно, ти защо го правиш!?
    Дали е плод на лична омраза или пък някакъв друг интерес?!?!

    Коментиран от #91

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 позиция

    28 36 Отговор
    ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ Е НАШАТА ГОРДОСТ. МИСЛЕЩ, ДОБРЕ ГОВОРЕЩ КАКТО БЪЛГАРСКИ ТАКА И АНГЛИЙСКИ / СПРАВКА РЕЧТА МУ В ООН /, ЗА РАЗЛИКА ОТ ГЕРБЕРИТЕ НА КОИТО И ДВАТА ЕЗИКА СА ИМ ЧУЖДИ. С МНОГО ДОБЪР ВЪНШЕН ВИД / СПРАВКА МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ И МИНИСТЪРА НА ОТБРАНАТА ХА ХА / И МНОГО ДРУГИ ПОЛОЖИТЕЛНИ КАЧЕСТВА. ПРОТЕСТЪР НОМЕР ЕДНО, ТА ТОЙ Е НАШАТА ГОРДОСТ. А АКО ПО-ГОРЕ СПОМЕНАТИТЕ МИНИСТРИ СЕ КАЧАТ НА ИЗСТРЕБИТЕЛ / Е АКО МОГАТ С ТЯХНИТЕ ТЕЛЕСА ДА СЕ ПОБЕРАТ В КАБИНКАТА НА ИЗСТРЕБИТЕЛЯ ВЪОБЩЕ / И НАПРАВЯТ И ЕДНО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ,,КОБРА" ВЪВ ВЪЗДУХА, СЛЕД ТОВА ЩЕ ТРЯБВА БЪРЗО ДА ИМ СМЕНЯТ ПАМПЕРСИТЕ. А ИНАЧЕ ДА СИ МУ КАЗВАТ ,,ЛЬОТЧИК" И КАКВОТО ИСКАТ, ТЕ НИКОГА НЯМА ДА БЪДАТ И ТАКИВА, СКАП...ЦИТЕ МУ НИЕДНИ. НОМЕР ЕДНО Е РАДЕВ.

    Коментиран от #88, #106, #127

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 само да кажа

    16 7 Отговор

    До коментар #12 от "Къв":

    да не му отнемаме и последната мантра,която има и повтаря неистово!
    Кой ще ни забавлява после?Да мислим позитивно все пак.
  • 90 Съвест

    25 12 Отговор
    Генералчо, следващата година едва ли ще има човек от народа, който да си спомни името ти. Дори сега процента на тези, които не ти знаят името е огромен! Обърни повече внимание на детето, което заряза! Защото като изпаднеш в немилост, всички женички ще те уволнят!
  • 91 Вълко Червенков

    27 20 Отговор

    До коментар #84 от "Мъка":

    Кое не е ясно?Че е Троянски Кон на Кремъл,марионетка,посредствен,жалък.С какво е по-различен от Плевнелиев,който поне имаше смелоста да тегли една майна на Фалиралата Сибирско-Азиатска Кочина,докато реакцията на Радев на наглото поведение на попчето,беше показателна за зависимото му положение.

    Коментиран от #94

  • 92 от гробари

    11 10 Отговор
    ,акъл -не!.....
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Мъка

    8 8 Отговор

    До коментар #91 от "Вълко Червенков":

    А защо пак ми пишеш тези кухи опорки?
    Аз съм ги чел в Пеевските "медии на истината"!
    Умния човек, си прави труда обикновено да проверява по важните новини!
    Особено в "медиите на истината"!!!
    По начина на изразяване предположих, че си интелигентен и си направил същото!

    Безсмислено е да ги коментирам тези недомислици! От празни приказки, файда няма!

    Коментиран от #95

  • 95 Вълко Червенков

    14 8 Отговор

    До коментар #94 от "Мъка":

    Ясен си ми,комундел.

    Коментиран от #96

  • 96 Мъка

    8 7 Отговор

    До коментар #95 от "Вълко Червенков":

    Явно съм те надценил! Жалко!
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Госあ

    21 14 Отговор
    "Докато Радев е следвал авиация в САЩ, Атанасов е бил полицай в Разград." Е ? Как е ? 😂 Добре ли е ? А баце е ял филии с мас 🤣🤣🤣
  • 99 Димитър

    13 4 Отговор

    До коментар #7 от "Реалист":

    ТПКП това е правилно, а сега и нагла заради Велико Търново и става: ТПКПН

    Коментиран от #105

  • 100 Болярин

    22 18 Отговор
    Дори Тато от отвъдното сигурно се възмущава от шофьорчето на дрон!
    Какъв президент може да бъде тоя, дето за да изрече пет думи му трябва един час ?
    Тоя е РЕЗИЛ за РБ - помислил е президентския кабинет за ЛОГОПЕДИЧЕН !!!
    Да се омита час по - скоро на село при ДЕСА МЕРЦЕДЕСА, за да не излага повече България, тая кремълска слуга !!!
  • 101 Нане

    14 9 Отговор
    Оставка на крадливата пасмина!
  • 102 Потребител

    18 13 Отговор
    БСП се присламчиха към Радев, а не Радев към БСП.
  • 103 Да - да

    8 3 Отговор
    Каквото и да напиша, ще бъде изтрито! То бива, бива, но той е върхът на...!
  • 104 Хахаха

    20 15 Отговор

    До коментар #9 от "Президента":

    ГЛУПАВ ПРЕЗИДЕНТ--ГЛУПАВИ ПОДДРЪЖНИЦИ... МАЛКО ВИ ОСТАНА... ИНПИЙЧМЪТ ЗА ПРЕДАТЕЛЯ КАУНЬ...
  • 105 АМИИИ, бъркаш се

    22 17 Отговор

    До коментар #99 от "Димитър":

    ЗА РАЗЛИКА ОТ МУХЛЬОТО РАДЕВ, КАРАЯНЧЕВА СЕ ДЪРЖА ПОВЕЧЕ ОТ ДОСТОЙНО. ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ШЕПА ИДИОТИ СЕ ОПИТАХА ДА ПРИНИЗЯТ ПРАЗНИКА ДО НИВОТО СИ... КАРАЯНЧЕВА ЗАПАЗИ ЧУВСТВОТО СИ ЗА ХУМОР... В ПЛОВДИВ "МЪЖЪТ" РАДЕФФФ МИНА ПРЕЗ ЗАДНИЯ ВХОД, ЗА ДА СЕ СКРИЕ ОТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ... ТО ГЛУПАК И ЧУВСТВО ЗА ХУМОР НЯМА....
  • 106 Хахаха

    21 14 Отговор

    До коментар #86 от "позиция":

    ЕЕЕЕ, ОТДАВНА НЕ СЕ БЯХ ЗАБАВЛЯВА ТАКА... НАША ГОРДОСТ... ПРЕЗИДЕНТ ДЕБИЛ, ДИКЦИЯ НА ПОГРЕБАЛЕН АГЕНТ, РАЗВЕДЕН, ПЛАЩАЛ С ДЪРЖАВНИ ПАРИ НА ЛЮБОВНИЦАТА СИ, ПОСЕТИЛ ТУТРАКАН, ЕЛИН ПЕЛИН... И ДРУГИ ГОЛЕМИ ЕВРОПЕЙСКИ ГРАДОВЕ... НЕ ИЗЛИЗАТ НИКЪДЕ В ЕВРОПА/ЗАЩОТО НИКОЙ НЕ ГО ИСКА/ ТА И АНГЛИЙСКИЯТ НЕ МУ ВЪРШИ РАБОТА... ВИЖ РУСКИЯТ... ДРУГА РАБОТА... ПРЕДАТЕЛ... ЛЬОТЧИКА, КАУНЬ...
  • 107 Колко

    23 10 Отговор
    му е акъла на Радев се вижда, че държи още в стратегическия си щаб Еленко Божков, дето спря метрото и заклещи в тунела стотици хора. А също така и съветниците обвинени в далавери и шпионаж.
  • 108 На никого ли не му прави впечатление

    24 13 Отговор
    че след,като руското разузнаване ни назначи пРезидент ситуацията в България е точно както те я искат,несигурност,протести,безвремие,компрометирани институции,разделен народ,смазан имидж в чужбина и вероятност за спирабе на милиарди финансиране. Ако погледнете всяка една държава в тяхната орбита е в подобно положение. Този път разузнаването им наорави доста добър удар с този каун "президент",сигурен съм,че той дори не осъзнава какво върши и че изпълнява на 100% плана на руските тайни служби,толкова е тъп!
  • 109 песенька

    6 8 Отговор
    мама. льотчика люблю
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 ДОКО

    18 24 Отговор
    ЛЕТЕЦЪТ И ПОНАСТОЯЩЕМ ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ Е НАЙ ЧИСТОТО И ПОЧТЕН ЧОВЕК КЪМ МОМЕНТА В НАШАТА ПОЛИТИЧЕСКА КОЛИБА..
  • 113 мусайбе

    16 15 Отговор
    Ми нека си лети а не акъл да дава когато не го питат ,редно е всеки в държавата да прави това което умее и за което е учил а не обратното че за това не ни върви защото всеки гледа в чуждото канче вместо да пълни своето и да си го гледа него.!
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 ГОСТ

    21 16 Отговор
    НАЙ ПРОСТИЯТ ПРЕЗИДЕНТ- РЕИДЕНТ В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ.
  • 117 ПРОТЕСТЪР

    18 12 Отговор
    ФАТМАКА МНОГО СЕ ИЗЛОЖИ БАЙ ГАНЬО. ГЕРОЯ УБИ АВТОРА СИ. ТОЕСТ НАРОДА, И НЕГОВИЯТ ДЕН ЩЕ ДОЙДЕ ДА ОТГОВАРЯ ПРЕД НАРОДНАТА ЛЮБОВ.

    Коментиран от #138

  • 118 НАЙ добре

    14 13 Отговор
    ПРЕЗИДЕНТА ДА СИ ЯХНЕ МЕТЛАТА И НА СЕЛО.
  • 119 Резил гадев

    11 8 Отговор
    Англичаните имат ким филби ние Рум Резилби
  • 120 Сто

    11 13 Отговор

    До коментар #9 от "Президента":

    Най добре всички безобразни неграмотници да се изнесете в Сибир, където вие мястото начело с. "натовеца" Радев.
  • 121 Само не мога да разбера защо

    11 7 Отговор
    Президента Румен Радев така яростно защитава мафията???
  • 122 ДЖОНИ ИНГЛИШ

    11 11 Отговор
    ПРЕЗИДЕНТА НИ МИСЛИ НА АНГЛИЙСКИ И СРИЧА НА БЪЛГАРСКИ. ИМА ЦЯЛА ФУРАЖКА ПЪЛНА С МОЗЪК!
  • 123 Иван4о И

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "Ха-ха":

    Радев е комунист - член на БКП от 1985 год. ББ също член. Жалко за Б-я,
  • 124 Партиец

    9 9 Отговор
    Социологическо изследване показа ,че 89% от мутрите ,олигарсите , криминалните и затворниците са гласували Радев да бъде президент.

    Коментиран от #139

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 audi a8

    0 1 Отговор

    До коментар #76 от "ГОСТ 26":

    Ходи се прегледай
  • 127 Ланчо Стелев

    4 10 Отговор

    До коментар #86 от "позиция":

    Ний военните за хора не ги смятахме по времето на Бай Тошо ,те го вапцали за президент. Срам.
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Българите

    9 8 Отговор
    ама многооо мразят знаещите, можещите, умните, образованите, кадърните, говорещите много езици, примерно Радев владее английски, немски, руски. Американците са го признали за стратегически лидер. И всички помии, които се изливат върху него, са от милиционерската мафиотска ДС и масонска клика. Обаче народът не е сляп! Истински българин, честен, почтен, който ни обедини. Бог да го пази за България!

    Коментиран от #135, #136

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Мммм да

    9 8 Отговор
    И мен да ме подпукат за милиарди те за Грипените... И за теч на секретна информация към раша... И аз ще сваля не само доверие от правителството и от прокуратурата ми ще вдигна и двата юмрука да призовавам за въстания... Лошото е че му се връзват!
  • 132 ДИМИ

    8 7 Отговор
    РУМЕН РАДЕВ Е СРАМ И ЗА СЕМЕЙСТВОТО СИ,ЗА ДЕЦАТА СИ,ЗА БЪЛГАРИТЕ,ПРЕДАТЕЛ,ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕН
  • 133 SmSm

    5 7 Отговор

    До коментар #75 от "Дедо Jo":

    Че кой ще го предложи за втори мандат!? Или сам ще се кандидатира?
    Голяма смешка е този човек, но те повечето военни са такива. Извинявам се на наистина достойните офицери, които, уви!- у нас са малко.
    А се изправя срещу това или онова, щото тъй му е наредено.
  • 134 Patton

    6 3 Отговор
    БОЙКОВЩИНАТА е заляла БЪЛГАРИЯ и дави всичко в простащината си !
  • 135 SmSm

    6 2 Отговор

    До коментар #129 от "Българите":

    Ъхъм, народът не е сляп, но за сметка на това е доста прост...
    Хайде, стига вече с тези чужди езици и стратегически гений, че е смешно.
    Немският, ако не греша, му е от гимназията, значи вече го е позабравил. Английският сигурно му е на прилично ниво, все пак, льотчик, учил нещо и в САЩ, а руският, ами като на всички българи:). Изобщо в съвременния свят приличното владеене на един-два езика е нормално и не е повод за превъзнасяне на вкафеещия ги. Е, има и хора, които не владеят нито един чужд език, но сега говорим за пРезидента.
  • 136 Радев

    3 8 Отговор

    До коментар #129 от "Българите":

    Ако Борисов му беше пуснал комисионната от грипен сега Радев щеше да му е пръв приятел. И нямаше да се оплаква че му е празно чекмеджето. А мандата му мина и само служебен кабинет може да му напълни чекмеджето. Та борбата е жестока. А може да е взел комисионата и сега да трябва да я връща.

    Коментиран от #144

  • 137 Мнение споделящ

    7 6 Отговор
    Мнението ми за военните никога не е било особено добро. То се е оформило през годините, включително и двете от тях в които съм бил наборен войник. Президентът Радев промени напълно представата ми за военен. Очевидни са неговите качества. Говори логично, гладко, не чете написани от някой друг непознати и неразбрани текстове. Свободно владее английски, не се пули като Барба Ганьос. Има ценностна система и мисли не да си пълни чекмеджето, а милее за родината.

    Мисля, че по никакъв начин не се доказаха до сега твърденията, че защитава интересите на Русия у нас. Напротив той е натовски генерал, защитаващ интереса на България!

    Коментиран от #152

  • 138 Мнение споделящ

    5 3 Отговор

    До коментар #117 от "ПРОТЕСТЪР":

    Друг е съвременния образ на Бай Ганьо - Барба Ганьос му казват още.
    Спи напряко на спалнята, до едно шкафче с евраци.
  • 139 2534

    2 0 Отговор

    До коментар #124 от "Партиец":

    Да бе. Направо ти повервахме!
  • 140 Зъл бесепар

    7 3 Отговор
    Военен за президент,сега остана Слави чалгаря премиер и трябва да закриваме държавата.
  • 141 Аве Адолф Хайл

    5 2 Отговор
    ........ все пак е един смехурант , какво друго освен смехории ....
  • 142 Консерватор

    5 1 Отговор
    КОмунистическа сган, трябва да бъдете забранени, защото сте зло надхвърлящо всяко друго!
  • 143 Да писна ми от дрънкалки

    6 2 Отговор

    До коментар #12 от "Къв":

    "Учил" в САЩ ?! Учил злоба и летял на метлата на баба Яга! Никой не го кани или посещава, всякакви политици ?! ЩО ЛИ ?! Ще гласувам за тоя злобар да видите какво е демокрация ! И вашите наследници ще висят по площадите да го махат, но едва ли и надали ! Ще стане като в Украина, борят се да изхвърлят комунист, а вие се борите да сложите на власт такъв !? Кой каквото си напрай, никой друг не може ! ХАХАХАаа
  • 144 За това драпа

    3 4 Отговор

    До коментар #136 от "Радев":

    Фуражката е прибрала комисионната а сега трябва да връща ! Кой купува боен самолет без оръжейни и електронни системи ?! Пълни глупости !
  • 145 Биби Кинг

    4 3 Отговор
    Некадърен и прост фатмак русороб! ИМПИЙЧМЪН КУХА УШАТА ТИКВО И БЕЛЕНЕ!

    Коментиран от #147

  • 146 Стоян

    3 0 Отговор
    АМА КАК САМО СИ ЛИЧАТ МЕДИИТЕ НА ГРУХЛЬОТО ШИШИ!!!:-)..
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Капиталист

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Президента":

    Каква визия има този рецитатор със зелени чорапи обградил се от овенни . На Пиночет ли се прави. Нещо си е въобразил . Пълен въздухар и лаладжиия , ще ми се прави на ЧеГевара , ще ми вдига юмруци кат някоя съветска пиянка . Я марш в казармата при Деса. И да върне държавните апартаменти . Цял живот на държавна ясла . 2 кинта не е изкарал през живота си , само цоца от данъкоплатците.Шапкари.
  • 149 Някой от тълпата

    5 1 Отговор
    Радев е руска подлога. Съзнателно създава напрежение и подтиква къп протести ит.н.Но къде видя хилядите протестиращи.Потледните дни са по 100-200 човека Това ли е целия НАРОД?Тъпо копелев Говори и действа каквото му каже Решетников.Това ли е достойния президент.Национарен предател.Това е Радев.
  • 150 VUK

    1 2 Отговор

    До коментар #76 от "ГОСТ 26":

    Цачева беше пияна на изборите
  • 151 Муслим Магомаев

    0 0 Отговор
    "Ой мамочка ,я льотчика люблю " Деса поетеса на 2 щата и първа екскурзиантка.
  • 152 Бай Ставри

    2 0 Отговор

    До коментар #137 от "Мнение споделящ":

    Нищо логично няма, има психично ,раздвоение на личността ,избиване на комплекси и въобразяване ,че е някакъв гуру ,спасител и Пиночет на българския небосклон . Ако се остави може да стане изключително опасен за България. Казвам го сериозно ,не от злоба.
  • 153 ИМПИЙЧМАНТ

    1 0 Отговор
    Следвал авияция в САЩ????Ха,ха,ха..Комуне на комуне услуга-ЗАБЛУДА ,ИЗМАМА ...ДЕСЕТ МЕСЕЧНО ПРЕБИВАВАНЕ ,НЕЩО КАТО КУРС В ПОЛУВИШ ИНСТИТУТ ЗА ПИЛОТИ ,ТОВАЛИ НАРИЧАТЕ СЛЕДВАНЕ НА АВИЯЦИЯ В САЩ..С подобни изхвърляния ,измами подведохте хората на изборите.НА КОМУНЕ НИКОГА НИКАКВА ВЯРА ДА НЯМАШ!!!!!.И ИСТИНАТА ДА ТИ КАЗВА -НЕ МУ ВЯРВАЙ!!!ТО Е С ВГРАДЕН СПЕЦИАЛЕН ЧИП ,ТИП ЛЪЖА И ТЕРОР.
  • 154 ИМПИЙЧМАНТ

    1 0 Отговор
    Радев е едно НИЩО ,видяхме го,разпознахме го -ФАТМАК,ФИГУРАНТ,МЕТЕЖНИК,ПРЕДАТЕЛ,ЗАЯДЛИВ,ЗЛОБЕН,ПАРЗИТ, РУШИТЕЛ НА ДЪРЖАВАТА.ТОВА Е РАДЕВ..Нещо повече има и психически проблеми.БЕЗ НЕГО ,ВРЕДЕН Е.