Last news in Fakti

14 Ноември, 2020 19:01 17 012 79

US издание: Новият Путин може да се окаже по-лош от стария

  • владимир путин

Кремъл вече има исторически прецедент за контролиран трансфер на власт. Говорим за прехвърляне на президентските правомощия от Борис Елцин на Владимир Путин през 1999-2000 г.

US издание: Новият Путин може да се окаже по-лош от стария - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Владимир Путин е смъртен. Рано или късно Русия ще трябва да предаде юздите на управление на някой друг. Изглежда, че това „рано или късно“ може да дойде още през януари 2021 г., ако слуховете, опровергани от Кремъл за болестта на президента, се потвърдят, пише американският вестник The Hill в материал, представен от Агенция "Фокус" без редакторска намеса.

Но когато това се случи, няма смисъл да се надяваме на демократична Русия. Близки до Путин ще запазят системата му и без него. Руските избиратели няма да имат право да участват в решаването на този въпрос. Този процес ще бъде внимателно „управляван“ от избран кръг на Кремъл. Тези хора няма да позволят (и няма да могат да допуснат) появата на демократична Русия, която предлага на избирателите голямо разнообразие от кандидати с различни избирателни платформи.

Кремъл вече има исторически прецедент за контролиран трансфер на власт. Говорим за прехвърляне на президентските правомощия от Борис Елцин на Владимир Путин през 1999-2000 г. Важна част от този процес беше предоставянето на имунитет от преследване на напускащия президент и цялото му семейство. Вторият ключов компонент беше наблюдението за спазването на това споразумение, извършено от надежден гарант. По това време специалните служби, ръководени от човек на име Владимир Путин, станаха такъв гарант.

Впоследствие гаранциите за имунитета на Елцин залегнаха в закона „За гаранциите на президента на Руската федерация, прекратил упражняването на правомощията си, и членовете на семейството му“, одобрен на 2 декември 2001 г. Този федерален закон от 2001 г. сега се изменя с нови и подобрени гаранции за имунитет за Путин и неговото семейство.

Измененията на закона от 2001 г. вече започнаха своето пътуване през парламента. Те осигуряват доживотен имунитет за напускащия президент и членовете на семейството му. Новата версия на закона казва: „Той не може да бъде привлечен към наказателна или административна отговорност ... както и да бъде задържан, арестуван, подложен на претърсване, разпит“.

За семейството на президента се казва следното на бюрократичния език на Кремъл: „Когато се прилага този член, кръгът на членовете на семейството се определя в съответствие със семейното и жилищното законодателство на Руската федерация“.
Благодарение на тази фраза семейството на Путин може деликатно да включи неговата приятелка и известна гимнастичка (както и майката на близнаци), както и двете му дъщери от предишния брак. Всички тези хора са на около 30 г. Несвободните руски медии научиха това, както и информацията, че Путин ревностно защитава семейството си от светлините на прожекторите.

Измененията предвиждат и много привилегии: вили, самолети, асистенти, офиси и т.н. Така семейство на Путин може да продължи да живее в лукс.

В промените в закона има един неочакван обрат - допълнителна гаранция за имунитет. А именно: пенсионираните президенти се назначават за пожизнени сенатори в горната камара на руския парламент, Съвета на федерацията. Сенаторите получават имунитет автоматично и съответно доживотните сенатори ще имат имунитет. Путин в оставка също ще може да назначи още седем сенатори за цял живот, вероятно "за изключителни заслуги в страната". И тъй като сътрудниците на Путин имат навика да нарушават законите, списъкът на чакащите за тези позиции може да бъде много дълъг.

Путин много добре знае какво е парламентарен имунитет. Най-яркият пример е, че убиецът, обвинен в отравянето на Литвиненко, е депутат в руския парламент и е надеждно защитен от британското законодателство. (Става дума за заподозряния във Великобритания Андрей Луговой, бивш служител на Федералната служба за сигурност, който бе обявен от британското правосъдие за издирване във връзка с отравянето в Лондон на бившия агент на ФСБ Александър Литвиненко, който си сътрудничи с Березовски, през 2006 г. - бележка на редактора).

Измененията за укрепване на имунитета може да означават едно: че Путин иска да предвиди всички непредвидени обстоятелства, които могат да възникнат след десетилетия. Но има аргументи срещу това тълкуване. Референдумът от юли, който даде на Путин още два мандата, беше толкова силно фалшифициран (оценка на изданието, бел. ред), че предизвика остро негативна обществена реакция. Изглежда безпричинно решението да се повдигне въпросът за прехвърляне на властта без никаква причина. Но може би нещо се случва зад кулисите.

През всичките 20 години на президентството на Путин имаше всякакви слухове за здравето му. Кадрите на смелия Путин на татамито, яздещ кон гол до кръста и гмуркане на морското дъно, имаха за цел да повишат рейтинга му. В крайна сметка те оформиха идеята за Путин като много здрав човек.

Но мина много време - и слуховете започнаха да се разпространяват не само в западните, но и в руските медии. Руските издания и западните таблоиди разпространяват истории за необясними движения на краката на Путин, за непрекъснато потрепване на пръстите му, за промени в походката му и за наличието на болестта на Паркинсон. (Основният източник на всички тези силно съмнителни „истории“ са твърденията на бившия професор на МГИМО Валери Соловей, който обяви, че Путин е болен от Паркинсон въз основа на потрепването на крака и пръстите на Путин, видяно от Соловей по телевизията - бел. ред.) Слуховете вече предполагат, че Путин ще обяви трансфера на властта още през януари 2021г. Кремъл категорично отрича тези слухове и въпреки това те продължават да се натрупват.

Радиостанция „Ехо на Москва“ направи обширно интервю с политолога Валери Соловьов (така е написано в текста, но всъщност се има предвид същият професор от МГИМО Валери Соловей - бел. ред.). В него той изложи мнението си като информиран познавач за здравето на Путин и трансфера на властта. Това интервю се разпространява активно от Яндекс, руската версия на Google. Забележително е, че дори държавната RT прогнозира, че измененията на имунитета ще се разглеждат "като знак, че в Русия се полагат основите за постепенен трансфер на властта".

Ако Путин напусне през януари, той ще остави Русия, обхваната от множество кризи. Това е и спад в икономиката, и епидемията от коронавируса, и сривът на медицинската система, и изчерпаният национален фонд, и чуждестранните авантюри, и протестите в руските региони. Демонстрациите в Беларус трябва да бъдат добавени към същия списък на наследството на Путин. Има много причини да тръгнете след Путин със заповед за арест.

Путин разбира, че неговият наследник ще има много силно изкушение да хвърли всички руски проблеми и трудности върху него. През 2000 г. Елцин предаде на Путин възстановяваща се, бързо развиваща се модерна икономика, но хората някак си продължават да обвиняват Елцин за „дивия капитализъм“ от 90-те години. Путин се нуждае от силен и надежден гарант, който да направи за него това, което той самият направи за Елцин.

Въпреки това напускането на Елцин е привлекателен модел за Путин. В крайна сметка семейството на Елцин, считано от мнозина за корумпирано, не беше докоснато. И никой не им конфискува богатството.

Може ли Путин да използва същия модел, за да назначи наследник, който да му гарантира имунитет? За разлика от 2000 г., днес в Русия президентът няма политически съперници от калибъра на кмета на Москва Юрий Лужков и бившия премиер Евгений Примаков. "Демократичната" опозиция едва крета и по никакъв начин няма да спечели популярност, с изключение на малкия контингент на Алексей Навални. Наследникът на Путин може да разчита на лесна победа с наследената от него система на Путин.

Накратко, прехвърлянето на властта в системата на Путин ще бъде бързо. Но с имунитета всичко е различно.

Бившият агент на КГБ Путин, заобиколен от други бивши агенти на КГБ, вероятно ще повери на ръководителите на службите за сигурност да осигурят неговия имунитет. Така Русия в крайна сметка може да получи „нов Путин“ от всемогъщия апарат за сигурност.

Контурите на такъв трансфер на власт ще бъдат определени от прецедента на Елцин. Можем да очакваме брутална вътрешна борба на всички срещу всички, в която ще участват различни групи със специални интереси от обкръжението на Путин. Може само да се гадае кой ще надделее.

Икономистът Фридрих Хайек пише в книгата си от 1944 г. „Пътят към робството“, че в политически системи, враждебни на свободния свят (като Русия на Путин), най-лошото излиза на върха, а именно там са тези, които използват властта и силата по най-безпощадни начини. За това със сигурност ще трябва да свикнем с нов руски президент, който ще бъде по-лош от Путин.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    91 13 Отговор
    хах ах ах Ами то според вас и Борис Джонсън имал болест и трябвало да се махне през януари 2021 г. ама ако остане може ли да ви го * * * *
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Голям смях

    26 113 Отговор
    Всички яко се базикат с аутиста, а той, както и русофилнята го мислят за велик. Голям смях
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 розово

    37 30 Отговор
    КГБ или Путин. Кой управлява Русия? ДС или Борисов.Кой управлява България?

    Коментиран от #23

  • 6 КОТарАК

    175 19 Отговор
    за да разбереш Русия трябва да бъдеш руснак! никой анализ не може да се доближи до същноста на нещата поради простата причина , че тия хора , на които наремето сме им дали азбука и сме им помогнали с религията просто са имперски народ! от тая помощ , която сме им дали навремет произлизат и симпатиите наши спрямо тях , грешно бъркани с русофилство-ние подсъзнателно ги разглеждаме като наши деца , като нещо което не успяхме да бъдем но те , децата успяха да станат велика държава..не мразете Русия-работете с нея, правете бизнес... защото са ни много по-близки отколкото запада!

    Коментиран от #15

  • 7 МИСТЕР БАЙДЕН

    33 18 Отговор
    МОЖЕ ДА СЕ ОКАЖЕ ПОВЕЧЕ ДЖЕНДЕР ОТ ОБАМА
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 село

    55 4 Отговор
    Гладна кокошка,просо сънува.
  • 10 Матей

    113 11 Отговор
    Поредния западняшки кьор-фишек.Такъв човек,с неговите умствени качества,не ще го хване паркинсон.Нещо друго,по-правдоподобно да бяха измислили натовските и цереушки шамани,а не така да се излагат.Мечтаят си,напразно,от тоя храст не ще изскочи заек.Ккаква омраза,злоба,кучешки бяс ги преследва за да стигнат до такива простотии,смешници недодялани.
  • 11 Борис Годунòв

    143 11 Отговор
    А защо този Путин да е лош? Не ви играе по свирката? Не е марионетка като Горбачов или алкохолик като Елцин, а истински отговорен държавник? Ех, сащ, сащ...

    Коментиран от #17

  • 12 Така е

    12 114 Отговор
    Но...
    Деградиралият руснак така е програмиран от царско време.
    Изостанал е в средновековна Европа.
    "Кралят е мъртъв...Да живее кралят"

    И изостанала Русия, вече прилича като Нигерия, покрита със сняг1

    Противопоставянето на Русия на САЩ е трик на кремълската пропаганда!

    САЩ имат 19 пъти по-голям БВП от Русия!

    Единствено ЕС, който е партньор на САЩ
    и Китай, който е съперник на САЩ,
    имат съизмерим БВП.

    И Путин хич да не плаши гаргите с атомната бомба!
    Още осем държави имат атомни бомби СОБСТВЕНО ПРОИЗВОДСТВО!!!

    Коментиран от #49, #78

  • 13 Behemoth

    16 21 Отговор
    БАЦЕ е по готин от Путин.....ще го направим почетен премиер..
  • 14 5566

    109 10 Отговор
    Оставете г-н Путин. Той изправи Русия на крака и тя си възвръща ролята на световна сила както СССР. Рано или късно пак ще се роди нов СССР. Светът не може да е едно полюсен. Даже магнита е с два полюса за да се подържа рвновесие.
  • 15 шумк

    9 33 Отговор

    До коментар #6 от "КОТарАК":

    А какво ти е мнението за комунистите, има ли разлика между Царска Русия, СССР и сегашна Русия, или са три различни държави?

    Коментиран от #18, #19

  • 16 Урко

    91 8 Отговор
    Такъв изменник и продал честа си на американските окупатори като горбачов, никога няма да намерят. Всеки опит за вербуване ще удря на нож.
  • 17 Годун Борисов

    13 79 Отговор

    До коментар #11 от "Борис Годунòв":

    "Отговорният държавник" Путин прожектира анимационни филмчета,
    а на рускинята в кухнята хладилникът и е празен!

    Над 10 милиона руснаци, през "ерата" на Путин,
    са емигрирали на Запад!!!
    Провери в Евростат!

    Коментиран от #51, #52, #54

  • 18 Мнение

    14 70 Отговор

    До коментар #15 от "шумк":

    Все същата си е Русия!
    Като Нигерия, но покрита със сняг.
    Останалото е кремълска пропаганда!
    ФАКТ!
  • 19 КОТарАК

    63 10 Отговор

    До коментар #15 от "шумк":

    една и съща държава са , с много приятен народ-бих предпочел да закъсам в Сибир отколкото в Аляска , не случиха на строй и на държавник и те като нас/ иначе за комунистите съм писал много-Чарли Чаплин,Джек Ллондон са били комунисти-идеята е била добра но са ги наследили ,,апаратчици'' нямащи нищо общо с комунизма
  • 20 абее

    34 4 Отговор
    Гледайте си Тръмчо,че байдън от вас...

    Коментиран от #26

  • 21 ТОЧКАТА

    71 8 Отговор
    РУСИЯ Е НАШЕ!!!дете!!!!Няма да я дадем на джендърите с пропиляната им американска мечтица Сега има РУСКА МЕЧТА!!!!Далеч по- СПРАВЕДЛИВА!

    Коментиран от #25, #63

  • 22 ерфергж

    55 6 Отговор
    Очаквах статията да е от дойчевеле или поне от америка за България, а то се оказа от техни подопечени. Нищо! Дерзайте!
    Предполагам ,че Путин си го е шреместил в другият крачол, ама знам ли.
  • 23 Кой кой

    46 1 Отговор

    До коментар #5 от "розово":

    Ами хидроинженера Доган и олигарха Пеевски управляват Борисов и България!
    ФАКТ!

    Умните и красивите се шматкаха с месеци по жълтите павета,
    но Орешарски си замина, когато каза Доган!
    ФАКТ!

    Сега "отровните" се шматкат с месеци по жълтите павета,
    но Борисов ще си замине, когато пак каже Доган!

    И пак ще фалшифицират изорите по лукашенковски с над
    милион мъртви души...
    Българите не са 10 милиона, нали?
  • 24 Муахаха

    68 8 Отговор
    "През 2000 г. Елцин предаде на Путин възстановяваща се, бързо развиваща се модерна икономика"
    Абе вие нормални ли сте?
  • 25 Смешен си

    8 48 Отговор

    До коментар #21 от "ТОЧКАТА":

    Смешен Тролчо,
    Ами заминавай при руската си мечта!

    Коментиран от #64

  • 26 Верно ли

    64 5 Отговор

    До коментар #20 от "абее":

    Хах, ми те го изшиткаха Тръмп и сега пак в Русия се загледаха. Много им пречи Путин на неолиберастите - не могат да си развяват необезпокоявано евроатлантическите ценности.
  • 27 В.В.П.

    51 8 Отговор
    Аз съм за Шойгу..Надеждно момче...Само разтягат локуми янките..Обиколил съм цяла Европейска Рф...много е яко..Като имам време ще обиколя и другата....Те да си гледат тяхната,Ний нашата работа..
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Предполагат

    60 4 Отговор
    че Путин има заболяване. Ами Байдън има доказана форма на начална деменция,но го направиха президент нали?

    Коментиран от #30

  • 30 ПУТИН Е ЗДРАВ

    47 8 Отговор

    До коментар #29 от "Предполагат":

    КАТО БИК. .ГОВОРЯТ ГЛУПОСТИ ПО МЕДИИТЕ ЗА ДА ГО НАКАРАТ ДА ГОВОРИ. ...ЗА ЗДРАВЕТО. .ЗА ЛИЧНИЯТ СИ ЖИВОТ. .ЗА ПЛАНОВЕТЕ СИ. .ПУТИН Е ПРОФЕСОР. ..И НА ЗАПАД Е РАБОТИЛ. .И В ИЗТОЧНО ГЕРМАНСКИТЕ СЛУЖБИ ЗА СИГУРНОСТ. ...НЕ МОГАТ ДА МУ СТЪПЯТ НА МАЛКОТО ПРЪСНЕ. . ..
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 US Назидание

    1 9 Отговор
    Сега ви поздравяваме пред и после изборно с песен от Криско "...Глей ся как съ прай..."
  • 33 АМЕРИКА ЗАМИНАВА

    45 7 Отговор
    СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА. ..ПЕЧАТАТ ДОЛАРИ БЕЗ ПОКРИТИЕ. ...ОГРОМНА БЕЗРАБОТИЦА. .ГРАЖДАНСКА ВОЙНА. .ДОЛАРИТЕ ЩЕ СТАНАТ КАТО ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ

    Коментиран от #55

  • 34 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    54 6 Отговор
    Много ги е яд краварите на Путин, защото бързо схруска апетитите им, да имат база в Севастопол и да владеят Черно море...
  • 35 !!!?

    20 12 Отговор
    Путин прави голяма услуга на ЕС, че държи руския Гулаг под ключ ! Следващия Путин може да не е толкова прилежен !!!?
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Бой-COVID-59

    26 1 Отговор

    До коментар #36 от "УРО'ДЛИ'ВИЯТ ХИПОФИЗЕН ПИГМЕЙ ИСМАЧКАНЯК":

    Харалане (Харалан Александров), ти ли си? Браво, моето момче, ще ти дам една пържолка...
  • 38 Да бе да

    22 5 Отговор
    "Тeзи хoрa нямa дa пoзвoлят (и нямa дa мoгaт дa дoпуcнaт) пoявaтa нa дeмoкрaтичнa Руcия, кoятo прeдлaгa нa избирaтeлитe гoлямo рaзнooбрaзиe oт кaндидaти c рaзлични избирaтeлни плaтфoрми."

    И като има различни платформи, нима в България вече 30 години комунистите не си правят каквото искат. Ако изборите можеха нещо да променят, то те ще ги забранят.....

    Коментиран от #43

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 БайДън

    36 5 Отговор
    Демократична русия означава Путин на колене и подарява цялата руска територия на нас и запачва да ми вика шефе!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 питу гули

    11 3 Отговор
    Може ли БОКО да използвая модел, за да назначи наследник, който да му гарантира имунитет
  • 43 мдда

    11 3 Отговор

    До коментар #38 от "Да бе да":

    Еми българите имат право на избор. Друг въпрос е, че избират най-гнусното от всичко възможно. Това си е проблем на българите, не на системата.
  • 44 Иван Грозны

    34 5 Отговор
    Цялата "мъка" на запада е не за "демокрацията" в Русия,а за богатствата й /като при Елцин/
  • 45 веселяк

    26 3 Отговор
    Тея не си гледат деменцията Байдън, кахър ги налегнал за Путин!
  • 46 ПСФ

    7 20 Отговор
    Андрей Кончаловски, известния руски интелектуалец и брат на Никита Михалков, характеризира Русия, като ядренна държава със средновековен манталитет. Предоставеното право на Путин, да управлява практически пожизнено Русия, потвърждава истинността на тази констатация. Прави впечатление там, че голяма част от репертоара на кината им са доминирани от индийски филми.
  • 47 kkk

    28 5 Отговор
    Много им се ще на разни гнусни помияри дядо Вова да не е президент за да разсипят Русия- е, за нещастие на сороснята това няма да се случи. Шансът до 6 месеца да имаме 2-ма гръмнати като бесни псета щатски президента е поне 300 пъти по-голям от това дедо Вова да сдаде властта скоро...
  • 48 Сиди

    22 6 Отговор
    Много им се иска на фашагите от нато и особено САЩ, да предаде властта на някои като предателя горбачов, ама никога това няма да стане.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 хахаха

    16 2 Отговор
    а контролираното предаване на властта на байдън? как така на последно място по рейтинг преди праймърис, изведнъж стана първи кандидат? кой го наложи? или в щатско е връо на демокрацията?
  • 51 хахаха

    13 3 Отговор

    До коментар #17 от "Годун Борисов":

    10 милиона от 140 милиона е една четиринайста, от българия емигрираха над 2 милиона...айде смятай в проценти, нъл си умен..да ти помогна - над 25%...
  • 52 Odb

    20 3 Отговор

    До коментар #17 от "Годун Борисов":

    Между Макрон, Меркел и останалите "лидери", Путин е най-адекватен от всички...справка Балкански или Турски поток....🙂
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Борис Годунòв

    16 1 Отговор

    До коментар #17 от "Годун Борисов":

    За рускинята не се тревожи, тя знае и две и двеста, във войните го е доказала. Може да прочетеш за 588-и авиационен полк по време на ВСВ и защо немското командване дава най-високо отличие (медал) за свалена самолет на 'нощна вещица'. А иначе Борис Годунòв е руски цар. Да разместиш имената му е гениално. Все едно да напишеш Асен Иван II 😄. Много забавно и просто ГЕНИАЛНО.
  • 55 Ъ не ь

    2 6 Отговор

    До коментар #33 от "АМЕРИКА ЗАМИНАВА":

    И това като стане-пак ще се свираш в храстите да слухтиш, и донасяш, какво си говорят децата.
    Така че по-леко с дебилните мечти.
  • 56 иво

    3 3 Отговор
    това ли е най важното фа ни пълните главите с руската действителност....да си бивеят кскто искат.
  • 57 Бай Шиле

    17 3 Отговор
    Ми те американците все за демокрация говорят, където са я занесли все още се води гражданска война. Благодаря ви за тази демокрация ама няма искам в БГ. И спряха мелодия на годината! В Русия съм в Русия съм!
  • 58 Бай Шиле

    1 0 Отговор
    "Не я искам " пише каквото си иска таблета.
  • 59 Цезар

    22 3 Отговор
    Ако утре Путин разреши американци,англичани да изкупят гозопроводите в Русия добива на нефт злато и ценни метали, за запада по демократична държава от Русия няма да има. Да ама не това са руски богатства и са руския народ а не за хиените от запад. Вижте какво стана в Бългория, даже и земята продадоха нашите управници.

    Коментиран от #62

  • 60 Баце

    12 0 Отговор
    Не очаквах някога повече да прочета 100% истина казана на глас от "демократична" медия. Браво. А сега да поясним: Русия копира модела, системата на управление на Америка, то и там няма абсолютно никакво значение, Кой е в бялата къща, видяхме и как го избират. А относно това Кой е смъртен и до колко вижте Бай Дън, благодаря за вниманието.
  • 61 Истината

    17 3 Отговор
    То пък в сащ, голямо разнообразие от кандидати!!!, Байдън на 77, Тръмп на 73....смях и сълзи
  • 62 Ъ не ьi

    4 9 Отговор

    До коментар #59 от "Цезар":

    Точно така е.
    Продадоха всичко печелившо на руски фирми регистрирани на запад.
    Или на купени такива.
  • 63 Кузя

    4 11 Отговор

    До коментар #21 от "ТОЧКАТА":

    И каква е руската мечта, да се нспиваме с болярщик... 😂😂😂
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 ЧИЧО

    4 8 Отговор
    КОМУНИЗМА Е РАК НА ЧОВЕЧЕСТВОТО И ГО ИМА САМО В РУСИЯ КНДР КУБА И ВЕНЕЦУЕЛА.

    Коментиран от #67

  • 66 Левски

    0 2 Отговор
    Ей! Много разбират тези бугарски м....ли оп политика и от пожарникари брей,големия работа са.
  • 67 Вцыьвыз

    5 2 Отговор

    До коментар #65 от "ЧИЧО":

    В Русия няма комунизъм.Капитализмът е коронавирусът на човечеството😀
  • 68 Leo Leo

    10 1 Отговор
    И ТОВА ГО ПИШАТ В ДЪРЖАВА КЪДЕТО ЗА ПРЕЗИДЕНТА ГЛАСУВАТ И МЪРТАВЦИ! ! !
  • 69 ГЕРБ ВРАГ 1

    15 2 Отговор
    14 нoeмври 1943 гoдинa e eдин oт нaй-тeжкитe дни зa Бългaрия пo врeмe нa Втoрaтa cвeтoвнa вoйнa.

    Нa тaзи дaтa бритaнcкитe и aмeрикaнcкитe cили прoвeждaт първo мacирaнo въздушнo нaпaдeниe нaд бългaрcкaтa cтoлицa.

    Тoчнo в 12,30 ч. 137 caмoлeтa ​- 91 бoмбaрдирoвaчa B-25 Мичъл и 46 изтрeбитeля „Лaйтинг“ aтaкувaт Coфия. Нaд cтoлицaтa ca пуcнaти oбщo 563 бoмби. РУСИЯ СА НАШИ БРАТЯ , А АНГЛИЯ И САЩ НАШИ КРЪВНИ ВРАГОВЕ ДО ДЕН ДНЕШЕН !
  • 70 666666

    14 0 Отговор
    Хахаха голяма мъка,че не могат да се докопат до ресурсите на Русия и да е разграбят под формата на демокрация.
  • 71 Марко

    7 0 Отговор
    Ако Властта се предаде на Жириновски, Запада ще види,, кон боб яде ли "
  • 72 Невена

    2 0 Отговор
    Наи великия иператор за всички епохи е Путин.
  • 73 не може да бъде

    2 0 Отговор
    Понякога се опитвам да разгадая смисъла на израза "мокри мечти" .Написаното в тази статия за мен е един пример за това ,защото предполагам,че авторът така се е увлекъл в мечти ,че се е подмокрил!И силно е подценил способността на читателита да мислят и за проявите на Паркинсон,и на Алцхаймер и старческата деменеция ,и треперенето на ръцете на г-жа Меркел.А решенията ,които е взел Путин за собствения си имунитет и за бъдещите президенти са предпазна мярка предизвикана от отношението на западните лидери към него - липса на честност и коректност е най-мекото определение.А обидите,ругатните,лъжите,клеветите, инсинуациите по негов адрес и пещерната злоба вече са в патологични размери !?А Путин все пак е човек,въпреки невероятната му способност да съществува в такава токсична атмосфера на омраза и ненавист от страна на колективния Запад!И защо е всичко това -защото има смелостта да защитава интересите на Русия и на руснаците...Може да не се съгласим с всичко ,което прави ,но че защитава интересите на Русия е безспорно!
  • 74 ваши лудница

    1 0 Отговор
    ам кой има повечко бази по света,и кой пали войни а,гоеда.Никой не ви иска демонкрацията което е един вид робство а
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 ужас

    2 0 Отговор
    Толкова лъжи и глупости в една статия отдавна не бях чел. Така ще бъде. Русия от 1990 до 2008 г непрекъснато правеше отстъпки и предлагаше взаимоизгодно сътрудничество. Запада не прие и получи това, което получи- оръжия, които могат да го унищожат в рамките на 15 мин.
  • 77 Димитров

    2 0 Отговор
    Фокус - май е фокус мокус препарокус!Гладна кокошка просо сънува!Не се притеснявайте за Русия,тя е ВЕЛИКА страна и винаги се е оправяла и при управлението на Владимир ВЛАДИМИРОВИЧ е във всестранен възход!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.