Last news in Fakti

16 Ноември, 2012 17:52 1 696 0

ВМРО приветства оневиняването на Готовина и Маркач

  • вмро-
  • генерали-
  • анте готовина
ВМРО приветства оневиняването на Готовина и Маркач - 1
Хиляди в Загреб приветстват освобождаването на Готовина и Маркач. Снимка: ЕПА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ръководството на ВМРО изпрати поздравителен адрес до посланика на Република Хърватия в София Даниела Баришич. Поводът е разпространената информация, че Международният трибунал в Хага е свалил обвиненията от хърватските генерали Анте Готовина и Младен Маркач.

ВМРО определя присъдата на двамата на предишна инстанция като „престъпление срещу хора, бранили и отвоювали свободата и независимостта на народа и територията на Хърватия“. Двамата генерали бяха осъдени на първа инстанция преди година за престъпления срещу сръбско население от района на Книн по време на операция „Буря“.

В писмото се посочва още, че като българска организация ВМРО винаги е подкрепяла справедливата хърватска кауза в борбата на хърватския народ срещу общ неприятел - великосръбския шовинизъм. Борба, олицетворена и водена от храбрите хърватски воини, между които и генералите Готовина и Маркач, възторгват се хората на Красимир Каракачанов.

Родолюбието и защитата на Родината за нас от ВМРО не е и не може да бъде престъпление, а е задължение на всеки гражданин, завършва писмото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА