Last news in Fakti

8 Декември, 2020 19:01 4 632 41

Зад агресивния македонизъм стоят "нашите братя" сърби

  • скопие-
  • белград-
  • северна македония-
  • боян чуков

В момента наблюдаваме истинското отношение на Белград към София. Сърбите винаги са се виждали като лидери на Балканите, а България като сателит на Сърбия

Зад агресивния македонизъм стоят "нашите братя" сърби - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Българи изнудват македонци: Първо признайте, че вашият език и идентичност са с наши корени и едва след това можете да се присъедините към ЕС“, е заглавието на интернет изданието Republika.

Преди няколко дни по време на интервю в един момент без никакъв повод сърбинът Ивица Дачич (бивш външен министър и настоящ председател на Скупщината) намеси България и избухна: „За какви вътрешни работи днес се говори в Европейския съюз. Там имате едни българи, които в Сърбия са само 0.26% от населението ни. Толкова са българите в Сърбия. Но, България на всяка среща на Европейския съвет поставя въпроса за правата на българското национално малцинство”.

Ивица Дачич страда от тежка амнезия. Сърбите унищожават българите на територията на Югославия от векове с чудовищна жестокост и последователност, сравнима само с тази на фашистите. Далеч преди Коминтернът да повтори великосръбските постановки.

По-горните факти само още веднъж доказват, че зад агресивния македонизъм стоят "нашите братя славяни и православни" сърби. Патологичната българофобия в Скопие се генерира от местните сръбски агенти за влияние.

В момента наблюдаваме истинското отношение на Белград към София. Сърбите винаги са се виждали като лидери на Балканите, а България като сателит на Сърбия. Българските национални интереси не предполагат приемането на Северна Македония като аватар на Белград в ЕС. Това ще позволи на Скопие да промотира и развихри великосръбската идеология на ниво Брюксел с всички инструменти и възможности като страна членка на Евросъюза.

Което влиза в огромен сблъсък с основните принципи на ЕС и българските национални интереси. България с налагането на вето прави огромна услуга на евробюрократите, които нямат идея за историята на Балканите и продължават да мислят егоистично, клиширано и ограничено. Крайно време е да видим истината директно в очите и да защитим нашите национални интереси и достойнство.

Да не позволим да се размива нашия културен и цивилизационен код в услуга на великосръбската идеология!

Автор: Боян Чуков


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перо

    41 5 Отговор
    Просто трябва да се дадат българските условия и да се приключи с РСМ до разбиране на историческата истина и нови,правно уредени отношения!
  • 2 КОТарАК

    35 7 Отговор
    Сърбия никога няма да влезе в ЕС ако първо не е влязла в НАТО , а това е изключено поне за момента!
  • 3 Путин

    17 55 Отговор
    Путин призна пред китай че Русия може да бъде унищожена за 3 часа от САЩ Факт!!!!
    Когато Фактите говорят и Боговете мълчат !!!!

    Коментиран от #13

  • 4 Кнаус 485

    22 68 Отговор
    Сърбите са били лидери и пак ще бъдат, защото имат достойнство и топки за разлика от нас българите..... Ние сме племе с кофти политици, особено в последните 30 години..... Преди бяхме прилична държава, мереща се с развитите такива, сега сме на път да се превърнем в територия....

    Коментиран от #10, #35, #38

  • 5 Лавров Гей ?!

    14 27 Отговор
    Лвров в гей признат!

    Коментиран от #8

  • 6 ПиПи

    10 49 Отговор
    Боянчо боянчооо, дано те нахрани някой с Плескавица и да ти дойде акъла. Ти самия не знаеш какво пишеш. Срам и позор си тотално.

    Коментиран от #9, #18

  • 7 Ама, разбира се, знаем го,

    45 7 Отговор
    сърбите дават наклон на македонистите, още са в тяхното лоно от времето на югосбирщината
  • 8 🐷 Боко ТИКВАТА

    9 12 Отговор

    До коментар #5 от "Лавров Гей ?!":

    А в Масква аз и пред двамата велики си признах за лудуването с кмета на Симитли.Бях малко друсан.Там говорих и за ПКП.
  • 9 Мисирка

    5 26 Отговор

    До коментар #6 от "ПиПи":

    ЧУКА е тотално компрометиран.....ЧУК. :-)
  • 10 Имат те топки за геноцид,

    37 5 Отговор

    До коментар #4 от "Кнаус 485":

    Кога са печелили война тия, никога, а все са нападали БГ, и са искали територия повече от падарената им македония
  • 11 боговете мълчат

    26 5 Отговор
    И най-вече унгарците начело с Орбан!!! Справка - виж къде избяга българомразецът Груевски!!!
  • 12 Спасов

    19 2 Отговор
    Точно и вярно!
  • 13 някой

    22 7 Отговор

    До коментар #3 от "Путин":

    Пред пресконференция за международни журналисти, американски журналист задава на Путин въпроса: "Вярно ли е, че Русия може да унищожи САЩ за 30 минути?". Отговорът на Путин беше кратък: " Да, дори за по-малко!"
  • 14 Пенев

    4 33 Отговор
    Интересни са такива екземпляри като Чуков. Понеже упорито не искат да приемат, че почти всеки северномакедонец изпитва омраза към българите, дайте да обвиним сърбите, за да изкараме други виновни ... що така бе Чуков?! Защо забравяш, че макетата бяха десетилетия не с българите, а със сърбите в СФРЮ, ммм? Да си чул тогава макета да се оплакват, да реват, въстания да правят, че не са ги залепили към България??
  • 15 аААА рУСИЯ

    22 6 Отговор
    Абе така е, ама само до някъде, къде пропусна че СССР фалшифицира историята на България и на практика чрез Коминтерна създаде Македонския език през 47г. Русия е ЗЛО!
  • 16 111 ИСТИНАТА

    35 3 Отговор
    РУСИЯ УНИЩОЖИ ВОЛЖСКА БЪЛГАРИЯ, А ОСВОБОДИ ДУНАВСКА ЗАРАДИ СОБСТВЕНИТЕ СИ ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ НА БАЛКАНИТЕ И БОСФОРА! ТАКА КАТО СЛЕДСТВИЕ СЕ ПОЯВИ И РАЗДЕЛЯНЕТО НА МАКЕДОНИЯ ОТ БЪЛГАРИЯ, РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ ПО РУСКИ!
  • 17 така така

    34 4 Отговор
    СЪРБИЯ Е ВЕРЕН СЛУГА НА РУСИЯ, ИНТЕРЕСИТЕ ИМ НА БАЛКАНИТЕ СА БИЛИ ВИНАГИ ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Мая

    28 1 Отговор
    Направи добро, да ти го върнат тъпкано. През 9 век България и Византия позволяват на няколко сръбски племена да се заселят в западните им територии. Пише го френски летопиосец. Пише още, че постопенно тези племена започват да говорят и пишат на български, за да се впишат в държавата. Тогава вече имаме писменост и църква, а сърбите са племена. Първото им кралство е първата проява на подлост, когато България пада под византийско робство, в края на 12 век. Казвала се е Рашка. Цялата им история низ от коварство към българите.

    Коментиран от #22

  • 20 Патето яки

    4 4 Отговор
    Нашият шкембе войвода ще оправи езиците особено телешки в тиган.
  • 21 ЛЛЛ

    6 0 Отговор
    Много добра статия
  • 22 123

    15 0 Отговор

    До коментар #19 от "Мая":

    Сърби и Хървати се заселват на Балканите във втората половина на 7 век след Аварските граждански войни.И двете племена са били под Аваро/Българско управление срещу което се бунтуват,и са ползвани от Аварите за пехотински набези и грабежи на Римските територии на Балканите.
  • 23 да се каже

    8 0 Отговор
    Да ,но ЕС и НАТО в момента се тресат като листни въшки , Сърбия и Македония да не преминат в руският лагер оформяйки там широк руски плацдарм . За Сърбия може да се каже , че се е оформила натам , и може да притегли нататък Македония като с магнит , а от там нататък може и да се получи ефекта на доминото. Преди няколко години бяхме свидетели как самата Гърция щеше за малко да отиде под крилото на Путин , ако там не и бяха опростили стотици милиарди лоши кредити . Признавам тогава гърците си изиграха картите блестящо , но Гърция има много сериозна тежест в сравнение с нас . В заключение , нашите партньори ич не ги брига за нашият национален интерес , и миналите и бъдещите ни ядове с Македония , за тях е важно сега и веднага тази територия да попълни поредната плочка от доминото , тъкмо са залъгали политическият им елит с евро-пари , и васала им България да слага прът в колелото - къде дават така?

    Коментиран от #25, #27

  • 24 ретроспекция

    8 0 Отговор
    Така е . Трагичното обстоятелство с Македония се състои в това , че дори и населена с етнически българи , тя никога не е била под наше покровителство , ако не броим три български опита за инвазии , в условията на балкански и световни войни. В руските планове на Санстефанският мирен договор , Македония присъства , на базата на българската църковна екзархия , и население с българско вероизповедание, Русия се пробва за голяма славянска държава на балканите , ако и мине номера , но е заплашена и трябва да се откаже. След Берлинският Конгрес когато великите сили ни разкъсват на 3 парчета Македония остава в турската Империя . Следва балканската война , в която проиграваме най - златният си шанс . Македония остава в пределите на Сърбия и Гърция . И след като нашите съседи са имали всичкото време на света близо 103 години да обезличават оформят и моделират по свое осмотрение българският етнос там , то как изведнъж тези хора да повярват и се припознаят за българи . след всеки неуспешен опит на българската държава да се намесва пряко и с военна сила следва загубена война , а населението там подложено на етническо прочистване , репресии , прогонване на най- будните българи от територията . Можем да им припомняме кои са всъщност , но не можем да им се сърдим , защото и нашите грешки към тях хич не са малко.

    Коментиран от #26, #29

  • 25 За Гърция, все се чудех

    5 0 Отговор

    До коментар #23 от "да се каже":

    Как ги търпят в ЕС, като кърлеж са, кредити, кредити и пак кредити, живот на кредит
  • 26 123

    6 0 Отговор

    До коментар #24 от "ретроспекция":

    След като Българите са глупави и алчни губят Балканската войната, нямало е предварително споразумение с Гърция,Сърбия и Черна гора. Към кои територи и кой има претенции, при положение че България има най дълга и пряка гранница със сърцевината на Османската Империя. България ще понесе най големите сражения,икономически загуби жертви, и така и става Българите воюват за да подаряват нови и големи територии на съюзницте си.

    Коментиран от #32

  • 27 123

    9 0 Отговор

    До коментар #23 от "да се каже":

    Никой не иска Македония и Албания в ЕС.Двете страни са еталон на престъпност и корупция. България е тази страна която най много искаше да приемат Македония в ЕС и поде иницативата за тяхното приемане.А това няма да им бъде първото и последно спиране по преговрите за влизане в ЕС. С това вето ги заболява понеже македонците се смятат за по-качествени и богати хора от Българите.
  • 28 Баш Бащицата

    7 0 Отговор
    Много ясно. Сърбите винаги са ни били "братя".

    Коментиран от #31

  • 29 ХХХ

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "ретроспекция":

    И какви са ни грешките? Че нямаме загубена битка, стотици хиляди жертви и, че Германия е загубила войните? Това ли са ни грешките? Още при първите моменти, в които българска армия стъпи в Македония започват да се строят училища и църкви, спорт и тн. Т.е. да се наливат пари в култура. Разбира се, сърбоелементите се гонят няма начин. Но колко са били сърбоелементите? Не може 2-3 сърбомани да пречат на 500-1000 от местните. Ти какво ще ги оставиш ли?
  • 30 Български агент

    4 0 Отговор
    Добро утро бе, г-н Чуков ! Защо не казвате обаче за това, че зад елитите на Сърбия и Македония стоят руските интереси. Не си го признавате, защото с "големия брат шега не Бива", нали ? !
  • 31 123

    7 0 Отговор

    До коментар #28 от "Баш Бащицата":

    Сърбите не са братя на Българите,сърбите са от племената (поробени/завладени)които са плащали откуп/данък, и жените им са били за общо ползване на Аварите, и са трябвали да участват във военните експедиции на Аварите(Българи) в римските провинции на Балканския Полуостров от 5 до 7 век, След това сръбските племена са част от съюзните племена на Българската държава докато Българската държава решава да им отнеме собственното управление. След което се бунтуват и се водят войни които българите на Борис 1 и Симеон 1 са загубили битките в планинските проходи срещу сърбите. Сърбите винаги са били срещу Българите във войните на Източната Римска Империя като нейни съюзници срещу България, и са и заграбвали земите и когато им се отдаде възможност или когато е слаба.
  • 32 Някой

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "123":

    Първо да припомним , че балканската война е администрирана от руският цар . Докато нашите се бият реално срещу турската империя на широк фронт , и отвоюват почти цялото Беломорие , войските на Сърбия и Гърция завземат Македония .Пред българските власти има поне три печеливши вариянта.Да останат и затвърдят спечелените безценни територии, оставяйки Македония която не е толкова ценна нито като територии , нито като стратегическа земя , вариант втори договаряне със съюзниците , трети вариант , отнасяне до руският цар да разпредели справедливо остатъците от Османската Империя , между съюзниците , и точно тогава малоумието на Фердинанд му казва да предприеме четвърти и най пагубен ход , да нападне своите съюзници и да загуби всичко , тази глупост ни раздели от това да сме сега голяма регионална сила от калибъра на Франция , Италия .
  • 33 ОРИЗА

    1 1 Отговор
    Къде изчезна оная певачката Райна - тя не беше ли македонско девойче търсещо принца на белия кон ??? Да не са окаже накрая ,че е македонски агенть ъндър к0вра
  • 34 Айде

    2 2 Отговор
    писна ми макето да е водеща тема в ежедневието на българите.Баш ме боли Г,р,юио дали ще влязат или не.Аз лично съм да ги приемат пакетно със албанеца,дори догодина.Точно така шиптъра ще им го набие до сливиците.Отворена граница, свободно движение.За две години години,първо ще им превземат почти целия бизнес.Следваща фаза-масово заселване в региона пълен със шиптъри.Ще раздават паспорти на шиптърите от Косово.И от там пак в македонско.Тихо,елегантно.Сега шиптъра минава 1,5милиона,а след 5години със външна инвазия? Макето отсега да знае: До 2030 г,ще имате парламент с 2/3 шиптъри,и менкащи се шиптърски Премиери и Президенти.
  • 35 1885

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Кнаус 485":

    Редно е изказваш собствени мисли,а не да ни слагаш под един знаменател.Ако ти си без топки си е единствено твой проблем!
  • 36 Язе

    4 2 Отговор
    Великите сили са планували нещата много преди 1 Балканска война. Планът е бил много прост. Малки и слаби балкански страни. Насъскани едни срещу други. БГ не е имала никакъв шанс. Цяло чудо е, че въобще сме оцелели като народ и държава. Едната от версиите е била разпарчетосване на страната между съседите. През 1913 г. БГ се обръща към Русия, Англия и Франция за арбитраж. Директно му е казано, какви територии да предаде на Сърбия, Гърция и Румъния. В между съюзническата БГ е на път да победи. Сърбите са разбити, гърците са обкръжени в Кресненското дефиле, а Румънците в Искърското и Арсбаконак. Но, Русия и Франция налагат насила мир в полза на съюзниците. Не сме имали никакъв шанс, ама никакъв.
  • 37 SDEЧЕВ

    0 0 Отговор
    ЕДИНСТВЕНИЯ ИЗХОД ОТ БАЛКАНСКАТА ИНТРИГА Е СЪЗДАВАНЕТО НА ЕВРОПЕЙСКИ ИСТОРИЧЕСКИ АЛМАНАХ В КОЙТО Е ОПИСАНО ВСИЧКО ЗА СИТУАЦИЯТА В ЕВРОПЕЙСКИТЕ СТРАНИ И ДА БЪДЕ ЗАЛОЖЕН В УЧЕБНАТА ПРОГРАМА НА ВСИЧКИ СТРАНИ ЧЛЕНКИ. ТАКА СПОРОВЕТЕ ПРИКЛЮЧВАТ И ФАКТИТЕ ВИНАГИ СЕ ЦИТИРАТ ОТ АЛМАНАХА. НЯМА СПОРОВЕ ,А САМО ВЪПРОСА ,ТИ КАКВО МОЖЕШ И ЗА КОЛКО ПАРИ СИ ГОТОВ ДА РАБОТИШ. КАПИТАЛИЗЪМ. ПАТРИОТИЗМЪТ Е ГУБЕНЕ НА ВРЕМЕ Т.Е. ПАРИ
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Аве Майн Кампф

    1 0 Отговор
    Вето за долнопробнитекомунистическиутрепки в Скопие
  • 41 btrb

    0 0 Отговор
    Дайте сега да се скараме и със сърбите щото там някога имало българи. После може и с румънците по същата причина. Може и с турците. Може и с гърците. Нормално е това за нас. Като гледам в никоя наука няма толкова професори колкото по история. Отделно са ,, професорите,, без образование.