Last news in Fakti

24 Декември, 2020 16:03 16 885 93

Масовите гробове на Тито

  • роман леляк-
  • тито-
  • журналист

И до днес агентите на зловещата тайна полиция на Тито УДБА са на ръководни постове в Хърватия и Словения, разказва словенският журналист и публицист

Масовите гробове на Тито - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Югославският диктатор Тито лично ръководи физическата ликвидация на десетки хиляди свои противници. Словения и Хърватия са напоени с тяхната кръв. И до днес агентите на зловещата тайна полиция на Тито УДБА са на ръководни постове в тези страни. Това заяви в ексклузивно интервю за БГНЕС словенският журналист и публицист Роман Леляк.

56-годишният Леляк е сред най-известните изследователи на престъпленията на диктатора Йосип Броз Тито. Леляк лично участва в разкриването на масовия гроб в мината „Худа Яма“, където са избити няколко хиляди души, включително жени и деца. Част от тях са зазидани живи, а други хвърлени живи в яма, дълбока 46 метра. Автор на няколко книги, сред които са „Худа Яма“, „Марибор – най-голямата гробница за хърватите“, „Агентите на УДБА“, а също така и на документални филми: „Худа Яма – най-криената тайна на УДБА“. Леляк разкрива имената на 65 000 агенти на УДБА в Словения, чието население е 1,8 млн. души.

Той разкрива, че на ръководни места в Словения и Хърватия – банките, големите компании, политиката, съдебната власт и медиите – са бившите агенти на югославските тайни служби УДБА. През 2015 г. пред парламента в Словения Леляк съобщава, че 35% от словенците са свързани с УДБА. Тогава той разкрива, че в края на 80-те години югославската тайна полицията е поръчала в Любляна смъртоносно оръжие под формата на молив за ликвидирането на политическите противници. Леляк показва един от тези моливи.

Агенция БГНЕС публикува пълния текст на интервюто с него.

БГНЕС: Колко масови гробове са открити и колко има в Словения и Хърватия?

Роман Леляк: Словенската и хърватската земя са напоени с кръв, кръвта на мнозина, които не са вярвали и не са искали комунистическо управление в новата държава, създадена през 1945 г. В Словения имаме повече от 700 масови гроба, от които са регистрирани 630 места за екзекуции. Най-голямото място за екзекуция в Словения е Тезно край Марибор, където в периода от 25 май до 15 юни 1945 г. са ликвидирани около 30 000 жертви. От тях само 1 109 са били ексхумирани и погребани в общ гроб. Това нямаше да се случи, ако през 2000 г. не беше построена магистралата Марибор-Целе, когато само на площ от 70 метра от бъдещата магистрала бяха открити останките на 1109 жертви, 17 от които на разстояние един метър. Между тях имаше жени и деца. По-голямата част от всички тези места за екзекуция не са ексхумирани, а жертвите все още нямат право на достоен гроб и право да бъдат идентифицирани.

В Хърватия има 1200 такива места за екзекуция. Там също жертвите не почиват в достоен гроб. Те все още лежат на мястото, на което са страдали. Местопрестъплението, мястото на екзекуцията в нормалния цивилизован свят не би трябвало да е и гробът на тези хора.

БГНЕС: Колко са убитите в тези гробове и има ли сред тях жени и деца? Защо бяха убити? От какви националности бяха те?

Роман Леляк: Тези дни беше направена ексхумация край Брежице в Словения. 139 тела бяха открити в Стратище. Само женски тела. Сред много от тях открихме скелетите на бременни жени, както и на деца на различна възраст.

БГНЕС: Дългогодишният вътрешен министър на Словения Иван Мачек – Матия е сред основните организатори на клането. Знаел ли е югославският диктатор Тито за тези кланета?

Роман Леляк: Иван Мачек – Матия е само един от онези, които са извършвали геноцид срещу инакомислещите. Геноцидът беше ръководен лично от Йосип Броз Тито със своята войска – Югославската народна армия, начело с Комунистическата партия. Йосип Броз Тито не поема ръководството на новата държава в столицата Белград на 9 май 1945 г. На 1 май 1945 г. той заминава за Хърватия и Словения и лично ръководи всички екзекуции на политическите си противници, които са избягали в Австрия и повечето от тях са върнати в Югославия от британската армия, където са ликвидирани на местата за масови екзекуции.

БГНЕС: ОЗНА и УДБА до кога продължават да унищожават физически противниците на режима?

Роман Леляк: ОЗНА, прекръстена по-късно на УДБА (Управление за държавна сигурност), е политическата полиция на комунистическата партия на Югославия. Последното политическо убийство е извършено през 1990 година. На читателите ще им стане ясно като кажа, че Силво Горенц, който сега живее в Кршко в Словения, е бил ръководител на югославската УДБА от 1970 до 1972 г. и през този период той е дал зелена светлина за ликвидацията на 27 души. Хърватският студент Стйепан Черногорац беше отвлечен от университета в Залцбург, УДБА го доведе в Любляна и там следите му се губят. Дори касетата със запис от разпита на Стйепан Черногорац е запазена и намерена. Подадена наказателна жалба в Австрия, но до момента не е започнало наказателно производство. Днес Силво Горенц живее спокойно защитен от всички органи в Република Словения.

БГНЕС: Вие твърдите, че в Словения е имало повече от 65 000 агенти на УДБА. Оказват ли и днес агентите на УДБА влияние върху държавите от бивша Югославия?

Роман Леляк: В четири книги изброих всички сътрудници на УДБА в Словения. Много от тях днес са политици, бизнесмени и банкери. Политическата система като цяло се управлява от тях. За съжаление, през 1990 г. нямаше лустрация или забрана членовете на УДБА и комунистите да упражняват политическа дейност. За една нощ те създадоха своите политически партии и продължиха с методите на работа на комунистическата партия. Милан Кучан беше последният председател на Комунистическата партия на Словения и първият президент на независима Словения. Дори и днес това засяга всички кадри в страната.

БГНЕС: Защо 40 години след смъртта на диктатора истината за неговите престъпления все още не е известна?

Роман Леляк: Мисля, че вече отговорих на този въпрос. За съжаление, комунистите в Словения и в Хърватия смениха своите партийни книжки с нови такива с демократична окраска и продължиха политическата война – така наречения преходен мек път на промяната. Това е причината, поради която много теми в Словения и Хърватия все още са табу. Страхът от червените революционери все още властва в нашите държави.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бою бекапейски

    96 40 Отговор
    А хунтата на бацо мишо бирата силуета на пачковия шкаф кога

    Коментиран от #2, #12

  • 2 ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЧКОВЧЕТА

    49 57 Отговор

    До коментар #1 от "Бою бекапейски":

    А НА КОМУНЯГАТА ТАТО...КОГА. ???????

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Батко

    64 22 Отговор

    До коментар #2 от "ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЧКОВЧЕТА":

    А на комунягата бацо кога

    Коментиран от #6

  • 5 Чичо

    65 24 Отговор

    До коментар #2 от "ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЧКОВЧЕТА":

    Бацо член на бе ка пе буха пачки в чекмедже, а хора умират пред болниците
  • 6 ДедовияТ

    38 62 Отговор

    До коментар #4 от "Батко":

    Ние знаем кои са Комунягите и Со*росп*иите , ония дека ручат ЛАЙ'НАТА и секи ден реват срещу БОЙКО

    Коментиран от #10, #76

  • 7 Коя служба

    38 1 Отговор
    Нещо за сръбското СДС? Служба за държавна сигурност или СДС нещо не се споменава. Дали защото има много сходства в абревиатурата с една наша политическа формация създадена в началото на прехода?
  • 8 Може

    11 24 Отговор
    ли да изтипосате тая грозна снимка в навечерието на Рожество Христово ?
  • 9 Перо

    72 6 Отговор
    Ако в Словения агентите на УДБА са били 65000, тогава в РСМ са 130000. Имало е почин,всеки македонист - удбаш! За това в мижавата “държава” има най-много българи,жертви на терора. Те си живеят още в титовата СФРЮ и нищо не се е променило,а толупа ги снабдява с ваксини,от българската квота на ЕС.
  • 10 Бацовият

    39 10 Отговор

    До коментар #6 от "ДедовияТ":

    Бацо верно ли членувал в бкп и после направил партия с шкафче

    Коментиран от #14, #15, #16

  • 11 хах

    48 23 Отговор
    Като при нас. От където е минал съветския ботуш само скелети откриват.

    Коментиран от #18, #67

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЧКОВЧЕТА

    32 34 Отговор
    ЩО НАРОД ИЗБИХА КОМУНЯГИТЕ В БГ...ПРЕЗ 40 И 50 ГОДИНИ....И ЩО ЛАГЕРИ НА СМЪРТТА ОТКРИХА....МАЙ СЕГА БАЦЕТО ТРЕБЕ ДА ИМ ГО ВЪРНЕ

    Коментиран от #17

  • 14 00000014

    42 9 Отговор

    До коментар #10 от "Бацовият":

    И в шкафчето си държи файл с троловете си. А са млъкнали, а ги е пуснал на кучетата. Затова и те така усърдно скимтят по форумите.

    Коментиран от #33

  • 15 ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЧКОВЧЕТА

    12 21 Отговор

    До коментар #10 от "Бацовият":

    ТОЙ Е ВАШИЯТ ЧОВЕК КОМУНОИДИ ОТ БСП...ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НЕГО....
  • 16 ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЧКОВЧЕТА

    10 18 Отговор

    До коментар #10 от "Бацовият":

    ТОЙ Е ВАШИЯТ ЧОВЕК ...ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НЕГО.....

    Коментиран от #29

  • 17 00000014

    27 6 Отговор

    До коментар #13 от "ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЧКОВЧЕТА":

    Той няма да се самоубие -- страхлив, интересчия комунист е. Затова още си пази книжката. Тайно се надява Г. Димитров да възкръсне.

    Коментиран от #19

  • 18 ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЧКОВЧЕТА

    27 11 Отговор

    До коментар #11 от "хах":

    ТОЯ БОТУШ БАХТИСА ПОЛОВИН ЕВРОПА.....АМА СЕ СГРОМОЛЯСА ТИХО И БЕЗМЪЛВНО...БЕЗ НИТО ЕДИН ОЗСТРЕЛ
  • 19 ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЧКОВЧЕТА

    17 21 Отговор

    До коментар #17 от "00000014":

    ГАДНО Е КОГАТО БИВШ МАЧКА СЕГАШНИ КОМУНОИДИ....НА ИЗБОРИ ДЕ...

    Коментиран от #22

  • 20 ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЧКОВЧЕТА

    23 19 Отговор
    КОМУНОИДИТЕ ДНЕС СЕ КРЪСТЯТ....КОМУНОИД И ПРАВОСЛАВИЕ....БОЖЕ КАКВИ ВРЕМЕНА....
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 00000014

    29 5 Отговор

    До коментар #19 от "ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЧКОВЧЕТА":

    Бивши к..урви няма.

    Коментиран от #24

  • 23 ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЧКОВЧЕТА

    31 19 Отговор
    А ДРУГАРЯ МИЛОШЕВИЧ ЩО НАРОД ИЗБИ ПРЕЗ ВОЙНАТА....ДОБРЕ ЧЕ АМЕРИКАНЦИТЕ ГО ПРАТИХА НА ПО ДОБРО МЯСТО....

    Коментиран от #70

  • 24 ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЧКОВЧЕТА

    9 12 Отговор

    До коментар #22 от "00000014":

    ИМА, ИМА....ЩОМ ГАЗЯТ СЕГАШНИТЕ.....
  • 25 Аве Майн Кампф

    44 4 Отговор
    Че то и в България е точно същото , само дето старите комуноидни престъпници се боядисаха и си поделиха баницата на държавата ни .
  • 26 На списващите

    19 27 Отговор
    нещастници. Като начало Тито е хърватин. Преди 50-на година е раздал пасошите на югословенците и им е казал: "тука - е така. На който не му харесва - те ти пасоша и пътя".
    Познавам доста хора от бивша Югославия (живял съм в чужбина) и трудно се сещам някой да подскача срещу"комунизма" там.
    Статийката е в подкрепа на калинката външна министърка. Ако и бяха казали, щеше да приема РСМ в Европа, ама явно инструкцията е друга.

    Коментиран от #30, #43, #54

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Пешо

    37 7 Отговор
    Тези хора които са избити от УДБА са върнати от английската армия .Та не намесвайте руския ботуш.Четете и мислете.Опорките по внимателно.Тъпанари!!!8663

    Коментиран от #52

  • 29 Сините

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЧКОВЧЕТА":

    Щи гласуваме за лодкаря и цигуларя
  • 30 Аве Майн Кампф

    12 8 Отговор

    До коментар #26 от "На списващите":

    Явно и за твоя промит комуноиден мозък спасение няма . Такива жалки подлоги на престъпните комунистически режими , като теб, с лопата да ги ринеш към сметището , друго не помага на увредените им окръглени главички .......

    Коментиран от #35

  • 31 ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЧКОВЧЕТА

    17 14 Отговор
    ТО БКП ЩО НАРОД ИЗТРЕПА.....И НАКРАЯ СЕ ПРЕДАДЕ БЕЗ БОЙ...КАТО СТАРА, ГРОХНАЛА СТОЛЕТНИЦА....
  • 32 PlimP

    25 2 Отговор
    къде е скапаното маке, което хвалеше Югославия и обясняваше колко по-лошо било тук в БГ
  • 33 Алоо , цифровия

    4 7 Отговор

    До коментар #14 от "00000014":

    Ти колко ника имаш бе ...

    Коментиран от #65

  • 34 Аве Майн Кампф

    11 7 Отговор

    До коментар #21 от "Македонец":

    Болни комунистически подлоги , като теб , са само за съжаление с менталните си увреди ......
  • 35 На списващите

    13 11 Отговор

    До коментар #30 от "Аве Майн Кампф":

    Вяхме червения флаг на райхстага, ако трябва ще го веем пак.

    Да питам от интерес - тия от нпо-тата поне за Коледа не ви ли дават почивка, бе? От писане на дебилизми би трябвало поне за някой почивен ден да изкарате.
    Аз затварям компа и сядам на масата. Не се съмнявам, че ако случайно ми текне да погледна тук, пак ще ви видя да "борите комунетата". Така че няма за какво да ви пожелавам и весела коледа, жалкари.

    Коментиран от #41, #47, #61, #83

  • 36 Роза

    17 2 Отговор
    Откакто свят светува,винаги невинни хора са плащали за грешките на управляващите.Една поговорка казва:"Бития бит...и т.н.".Макар и цинична,тази поговорка си е чиста истина.Никой не може да върне живота на невинно убитите,а живите трябва да продължат да живеят.Тъй върви светът....
  • 37 ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЧКОВЧЕТА

    15 15 Отговор
    ДРУГАРИ, КЪДЕ ПО СВЕТА КОМУНИЗМА Е ДОШЪЛ БЕЗ КРЪВ И УБИЙСТВА....

    Коментиран от #39

  • 38 Бесен Язовец

    16 15 Отговор
    На соросидните пачи като им доскучае почват да си измислят истории за, Тито, Стлин, Мао, Ким Ир Сен, Хоши Мин, Фидел, Садам, Кадафи....
  • 39 Нафукан гейчо

    9 5 Отговор

    До коментар #37 от "ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЧКОВЧЕТА":

    Насрасевстарите си гащи!
  • 40 Комуниста

    3 15 Отговор
    Мако е избил Тито и не малко избихме 1944 и 1948г
  • 41 Присмел се КУКУ

    2 5 Отговор

    До коментар #35 от "На списващите":

    На ПИПИ ..
  • 42 Бесен Язовец

    11 8 Отговор
    Хърватите са фашисти които избиват евре по време на ВСВ, ако са намерили нещо са гробове на техните зверства от ВСВ!

    Коментиран от #46

  • 43 Хъкълбери Фин

    22 9 Отговор

    До коментар #26 от "На списващите":

    Тито официално е хърватин, но изгради Велика Сърбия. А опозиция нямаше как да има, защото бива унищожавана. А ако някой е искал да бяга, никой не му е давал паспорт, а са го убивали. Паспорти имаха крепителите на режима. Дори днес по фирмите е пълно с комунистически негодници, които смазват инакомислещите по подобен начин, за да не им правят конкуренция - присмех, подигравки, обиди, клевети... Комунистическите доносници винаги си личат по методите.

    Коментиран от #45

  • 44 Асамблея Знаме на Мира

    10 10 Отговор
    Отново антисоциалистческа пропаганда
  • 45 Venseremos

    10 11 Отговор

    До коментар #43 от "Хъкълбери Фин":

    Тито изгради Югославия не Сърбия дирекно започваш с клевета, друго няма нужда се чете явно е нещо мерзавско в стил НПО на Сорос

    Коментиран от #69

  • 46 Фъкoff

    15 8 Отговор

    До коментар #42 от "Бесен Язовец":

    А бе червен плъх! Децата и бременните ли са фашисти...каква низост. Хърватите са искали да избягат от мракобесната сърбо-Югославия. Ама чрез Хитлер. Като е нямало друг са се хванали за Хитлер.

    Коментиран от #48

  • 47 Аве Майн Кампф

    6 4 Отговор

    До коментар #35 от "На списващите":

    След това което си написал е пределно ясно , че менталните ти увреждания са необратими и състоянието ти е неспасяемо ......
  • 48 Бесен Язовец

    9 5 Отговор

    До коментар #46 от "Фъкoff":

    Куц плъшок деца и бременни само на фашистите дето търсят реванш им се привиждат!

    Коментиран от #49

  • 49 Антиционист

    9 11 Отговор

    До коментар #48 от "Бесен Язовец":

    Отдавна знаем за комунистическата ти болест , няма нужда постоянно да развяваш червената си психодиспансернакнижчица .
  • 50 КОНТРАТА

    11 11 Отговор
    българските убийци от септември 1923 възтанието копаха телата в Хърватия на убитите комунисти и земеделци бяха сключили договор с хърватите да закопаят телата на 7000 убити възтанници патриоти.
  • 51 FOENTES

    7 9 Отговор
    Соросоидни педераsti не обичат много Тито защото ги побъркваше !
  • 52 на баба ти

    11 7 Отговор

    До коментар #28 от "Пешо":

    опорката
    Английската армия е съюзник на кого, кой гази източна европа, англичаните ли?

    Коментиран от #57

  • 53 Трябва да отворят досиетата и лустрация,

    18 4 Отговор
    Иначе бял ден няма да видят, както и в Македония, в БГ това е трагедията на прехода, затова сме зле, Борисов едвам удържа на напъните на бившите служби, какво ли не го направиха.
  • 54 Смакедония от какви се управлява,

    16 1 Отговор

    До коментар #26 от "На списващите":

    Нима не са в зависимост от Белград,
  • 55 Ха ха

    18 8 Отговор
    Не знаех че Тито е бил диктатор.
    Но зная, че сърбите пътуваха и работеха из цяла Европа във времена, когато Ганчовците не можеха да отидат и до Драгоман без открит лист.

    Коментиран от #56

  • 56 Комуниста

    13 7 Отговор

    До коментар #55 от "Ха ха":

    Нали знаеш, че сега променят историята според нуждите на новите господари от запад! Ще дойде време когато ще си плащат пропагандистите.
  • 57 Кой извършва

    13 7 Отговор

    До коментар #52 от "на баба ти":

    зверски бомбардировки на София и други наши градове?
  • 58 оле боже

    25 2 Отговор
    тито и югославия липсват само на македонците, сърбите и босненците.

    хървати и словенци нещат и да се сещат как са ги крали сърбите. в македония има легенда как като са стреляли по тито , кучето му скочило да застане пред куршума.... аз такива неща съм виждал само в Индийски и турски сериали
  • 59 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 5 Отговор
    ТИТО е бил психопат да гори в ада

    Коментиран от #63

  • 60 От тези диктатори

    8 10 Отговор
    Най опасният е Тодор Живков

    Коментиран от #62

  • 61 Бико

    8 5 Отговор

    До коментар #35 от "На списващите":

    "Нас червеното знаме уби ни.... "песен на жертвите на Титова Югославия.
  • 62 Комунивирис

    10 3 Отговор

    До коментар #60 от "От тези диктатори":

    Комунета и Весела Коледа, комунисти не празнуват този свят празник??
  • 63 Рачко Пръдлето

    19 4 Отговор

    До коментар #59 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Чудя се какви мазохисти са макетата да почитат Тито, а той ги е тепал като мухи
  • 64 Роза

    12 3 Отговор
    До №55 Ха ха Разбира се,че Тито е бил диктатор,но много хитър и гъвкав и правилно е усещал "посоката на вятъра".В началото на управлението си, след войната,той е избил много свои политически противници ,за да затвърди властта си.Пострадали са и много невинни хора,за съжаление.После ,във втория период на управлението си,Тито поема по друг път,който изважда Югославия от влиянието на СССР и я присъединява към "необвързаните" държави.Може би когато мине повече историческо време,ще бъдат определени точно и греховете,и заслугите му.

    Коментиран от #77

  • 65 00000014

    7 1 Отговор

    До коментар #33 от "Алоо , цифровия":

    .... един и пиша рядко, защото съм баннат за справедлива(цветиста) критика към журналист.
  • 66 Насекъде по източна европа е така

    18 3 Отговор
    Комунистическите лизачи и помагачи са на ръководни капиталистически постове...нищо не се е променило за народа
  • 67 богдан

    12 9 Отговор

    До коментар #11 от "хах":

    нещо не си запознат с историята ! в българия след стъпването на съветския ботуш страната ни започва да се развива във всички сфери а откакто са си тръгнали само отрицателни показатели вече 30г не ти ли се струва че нещо бъркаш

    Коментиран от #79

  • 68 sam суняг

    4 9 Отговор
    Скоро ще пържим евреи и соросоиди!
  • 69 Хъкълбери Фин

    8 4 Отговор

    До коментар #45 от "Venseremos":

    А коя беше водещата република в Югославия?! А, Сърбия! И защо правителството беше в Белград? А защо всички държавни служби бяха концентрирани в Белград? А официалният език в Югославия не беше ли сърбохърватски? Комунист с комунист!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 титоооо

    16 2 Отговор
    работил съм със сърби- само за югославия говорят.беше се изцепил един,че навремето югославия била номер 3 в света..русия, сащ и югото след тях..клетите англия, германия , франция били по зле. съгласих се да не им развалям илюзията, сякаш германците са бягали в югославия да работят,не обратното. но потърсих в интернет и бях намерил таблица с БВП на страните от Европа за минали години(50те, 60те, 70те и т.н.) БВП на България не е бил по лош от този в югославия. освен ,че НЯКОИ са можели да заминат на запад самия стандарт на живот е бил идентичен. Словения винаги е имала по висок стандарт разбира се, но бедната македония и тогава е била на опашката
  • 72 Ммм...да

    7 0 Отговор
    Наша жалка действителност !
  • 73 Уса

    8 11 Отговор
    Масови са гробовете на демокрацията и нейните хунти.За Тито песни се пееха.В САЩ босненците още говорят за Тито,като за най-великия човек на света обединител на нациите.Противница са били само мутри и престъпници лизачи на западната демонокрация

    Коментиран от #92

  • 74 Уса

    6 14 Отговор
    Някой ден вашите деца и внуци ще признаят и Георги Димитров,но докато вашите изтрити мозъци все още функционират в полза на западния разпад това няма да се случи но процеса е неизбежен
  • 75 питу гули

    2 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Агенция БГНЕС публикува пълния текст на интервюто с него. Да питам - журналит да не би да е Захариевска или каракачанович или можеби Джамбазки но пак тои не е толкова умен кои би могал всепак мора да е од партиа на власта Втрешна Македонска Револуционаорганзациа или ВМРО расколникот
  • 76 Анти комунист

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "ДедовияТ":

    Да бъдеш член на БКП, за вас Гербаджиите,не е нищо друго освен перверзия,наречена ГЕРБ, вие простите на ниско ниво,комунисти,бандити и ченгета,можете само да използвате ,парите от еврофондовете и от държавния и общински бюджет,разпределяйки по братски с ДПС,закупените линейки ,след дъжд качулка след свадба булка, за вас бивши ченгета и комунистически МУТРИ е важно да няма пенсионери ,да не плащате пенсии,безплатни лекарства,което остане вие го разпределяте с ДПС,именно да това здравната система е превърната в заложна къща!
  • 77 Ще се чудиш

    10 1 Отговор

    До коментар #64 от "Роза":

    То и Хитлер направи много за Германия.... Архивите на УДБА за разлика от нас въобще не са отваряни. Ако ги отворят ще има да се чудиш кои са били по-големите расисти - немците или сърбите.
  • 78 ГЕНЧО

    8 2 Отговор
    Колко познато,нали. Навсякъде,където има комунисти - едно и също.
  • 79 До глупака

    7 0 Отговор

    До коментар #67 от "богдан":

    В Ловеч ДАР, произвежда изтребители бомбардировачи,ЛАЗ,на името на известния български,авиоконструктор Лазаров ,в Русе речни катери, в Държавна железарска работилница Варна,морски катери и ремонт на кораби,Сопот ген.Велчев 36год.създава Вазовските оръжейни заводи,плана Маршал изправи на крака Европа, Дания и финландия, далеч след БЪЛГАРИЯ, за десетина години разорени от войната държави се превръщат в отличници,градовете им са къде къде по модерни и благо остроени от наще панелни гета, сега гербокомунистите продължават да строят гета на 10/15 етажа, презастраявайки градовете те ни и обезлюдяват малките населени градчета и села, това се прави умишлено с цел ликвидиране на българщината,в полза тафгосходапите им от задкулисието на ДС
  • 80 БиБи Капски имаинг

    3 5 Отговор
    Шом е вазможно неграмода Яшар да ве кунди 33 годин шо па язе каде сам доктор по титла да не ви раководиа оше три петелетки дее? Шо за простотиа е тва опорство пембеното? Пара има,шкафчета има, у Брукцел Милиончева има,отровено трио има,Чери арапски има, кво ше ми пречи да ви командориа и занапрет?
  • 81 Пенсионерка

    10 1 Отговор
    Тези Титовски масови гробове известни ли са на ЕП? В ЕП интересуват ли се кой съвременен македонец подкрепя Титовския режим? РСМакедония ще бъде Злокачествения тумор на ЕС, ако я приемат в конфигурация!
  • 82 ДядоСтою

    11 1 Отговор
    СЪРБИТЕ ДОКАТО НЕ ОТВОРЯТ ВСИЧКИ ДОСИЕТА НЕ ПЛАТЯТ НА ВСИЧКИ НАСЛЕДНИЦИ ЗА ИЗБИТИТЕ И ЗА ЗАТВОРНИЦИТЕ КАТО В БЪЛГАРИЯ НИКАКЪВ ЕС ТИЯ СА ИЗБИЛИ МИЛИОНИ БЕ АРМЕНСКИЯТ ГЕНОЦИД РЯПА ДА ЯДЕ
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Антим

    6 2 Отговор
    Коледа е християнски религиозен празник. Ти като си комунист, защо го празнуваш? Нали комунизма отрича религията, като опиум за народните маси. Ама щом има софра, идеологията не е от значение. Навремето взривяхте църкви, сега се кръстите на първия ред. Червени безродници!
  • 87 Незнам

    7 2 Отговор
    Кой строй е по Добър за хората. Но това което знам и съм сигурен че е истина , ми го е разказвал дядо ми. А то е че когато в къщата им са влизали германски войници са казвали Добър ден, проверяват и си тръгват. А когато руснаците са дошли като освободители , са изнасилили и двете му сестри , едната пред мъжа и която по късно се самоубила. И за капак като си тръгвали им вземат почти всичката стока за храна.
  • 88 Krali Marko

    2 2 Отговор
    То и в България така стана и още ни управляват бивши КДС хора и комуняги нарекли се бесепари в БСП. Сега олигарси с банки и имоти.
  • 89 gligor

    2 2 Отговор
    Крaйнo врeмe e дa ce изчиcтят лъжитe oт бългaрcкaтa иcтoрия, a тe ca твърдe мнoгo и cлeд тoвa дa ce зaнимaвaмe c иcтoриятa нa cъceднитe нaрoди. Бългaрcкитe иcтoрици ca нe caмo лъжoвници, нo и cмeхoтвoрци.
  • 90 хахаха

    1 2 Отговор
    вече се разправиха със Сталин , Ким Чен Ун, Кастро, Кадафи, Саддам, които са закусвали с бебешки телца, а на обяд са хапвали панирани женски гениталии, а после са убивали политическите си противници, които са били повече от целокупните народи със зенитни картечници...сега се хванаха за Тито...наща убавица Захариева го сравни с Хитлер, тоя мамин лелин го изкарва масов убиец...явно идеите, осъществили се по света, след 30-годишната демокрация и либерални ценности, пак стават актуални и сега има задача да се очерни всичко свързано със социализъм и комунизъм...ама май вече са закънели, комунистическите идеи вече завладяват и цитаделата на либерализма - щатите...:)))

    Коментиран от #91

  • 91 хахаха

    1 0 Отговор

    До коментар #90 от "хахаха":

    ...явно идеите, осъществили се по света през двайсти век...
  • 92 до уса

    4 0 Отговор

    До коментар #73 от "Уса":

    да, босненците и сърбите са върли фенове на тито...естествено. и как няма - тези два бедни народа крадяха парите на Словения. хайде сега питай някой Словенец дали иска тито и югославия обратно..

    Коментиран от #93

  • 93 Така

    2 0 Отговор

    До коментар #92 от "до уса":

    Фенове на Тито бяхя въшкарите в Югославия - сърбите,брюмаджиите и някои от бошняците. Баща ми ходи на екскурзия в Югославия по Титово време и като се върна каза,че тия ще си изпозаколят умре ли Тито. Така и стана.