Last news in Fakti

10 Януари, 2021 10:46 2 564 42

Въпросът: “Кой може да управлява?” ще реши изборите

  • парламентарни избори-
  • партии-
  • урна

Избирателят е по-умен от политика

Въпросът: “Кой може да управлява?” ще реши изборите - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Юлиян Попов във "Фейсбук"

Наближават избори. Те ще бъдат решени от отговора на един въпрос: “кой може да управлява?”. Колкото и прост и очевиден да е този въпрос, той сякаш най-малко се засяга от партиите-кандидати.

Избирателят е по-умен от политика. Избирателят избира прагматично, задавайки си въпроса: кой би могъл да ремонтира пътя, кой може да построи мост, кой ще преподава по-добре на децата, кой ще ме лекува по-добре, кой ще изчисти въздуха, кой ще ми вдигне пенсията, кой ще пусне още един автобус до селото. Едно нещо, за което избирателят не обича да гласува е смяна на системата.

Проблемът идва, когато избирателят си каже “ами никой от тия”. Тогава идват клоуни, смешници и случайни кресливи активисти, които нахлуват в политиката, защото избирателят иска да натрие носа на онези, които явно не могат да поправят пътя или да учи по-добре децата. И дуетът Мая&Слави и оркестър Възраждане излизат напред в класацията.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не ви се вярва а

    15 16 Отговор
    Само стойте и гледайте.До петнайсет години всички с чип на дясната ръка.вътре ще са парите,документите за самоличност.информация за пол няма да има рабзбира се и имена няма да има, хората ще са със серийни номера.

    Коментиран от #20, #25

  • 2 Българка

    48 8 Отговор
    Със сигурност властващата мафия доказа, че "умението" й да управлява се свежда до умението й да краде, рекетира, лъже и обслужва чужди интереси като откупи за беззаконията й
    Мутри вън! Масово на избори с червен антимафия картон!!!!!!

    Коментиран от #41

  • 3 Чичо

    15 10 Отговор
    Бацо 75,
    Корнела 65,
    Слави 40
    Дпс 30,
    Ристе 15
    Мая 15
    Има вероятност бацето да подлъже Слави и Ристе като патреотите и после да си действа с дпс като досега ама те видяха кво става с коалиционните на баце има и вариант като 2013 да има паритет между ляво и дясно и някой като Волен да подсигури кворум само , щото мисля ДПС предпочита да управлява явно, а не като до сега с бацо тайничко. Кабинета ще е експертен там уж на националното съгласие и тоя филм сме го гледали
  • 4 мдааа

    11 12 Отговор
    Оркестър "Възраждане" ... 😁😁 Кефи ..
  • 5 Овчарник

    14 10 Отговор
    Въпросът е коя банка ще фалира и ще дръпне и другите.....и буммммм капитализмааа
    ..

    Коментиран от #7

  • 6 ГОРСКИ

    24 5 Отговор
    Да не би вожда на хунтата да може,той разбира лъжи,кражби и шушу мушу
  • 7 Ми ,

    4 16 Отговор

    До коментар #5 от "Овчарник":

    Питай Румбата Фалита ...😁
  • 8 Сандо

    10 16 Отговор
    Избирателят изобщо не си и помисля кой има капацитета да управлява,той като шаранче се лови на кукичката на сладките приказки и медените обещания.Истината е,че управленски потенциал имат само ГЕРБ,БСП и ДПС.Останалите не могат да съставят дори и един компетентен Министерски съвет.
  • 9 естет

    20 1 Отговор
    Човекът-избори Цв.Цв. показа най-сетне как е правил далавери по време на избори и то от най-висока трибуна на консултации при президента. Заяви в прав текст ,че трябва да има ротация на полицейски кадри ??? Не ви ли намирисва тази работа - милиционера полицай да обвинява тези, които охраняват изборни секции, изборни книжа, изборна администрация. От това по-голямо лицемерие едва ли може да измисли някой!
  • 10 един от многото

    15 2 Отговор
    Да ама , не! С този формат на ВОТ ще решават партиите и ще е все същата работа. Време е за избори за знаещи и можещи личности. Хората в Народното събрание по 3-4 човека от всяка област и избрани от областта. Да ги видим тогава вечните депутати , като Пеевски , Гърневски , Лъчо мозъка, Веждито и всички останали с професия депутат , дали ще ги избере някой. За това може специално да се направи и една анкета за бъдещи мажоритарни избори и за спиране на субсидиите на партиите , а защо не и за пълната им забрана!
  • 11 Петьо Петров

    7 1 Отговор
    Вчера написах един коментар и пак ще го пусна тук. Писна ми от злобъри/хейтъри!

    Коментиран от #12

  • 12 Петьо Петров

    10 7 Отговор

    До коментар #11 от "Петьо Петров":

    Не знам дали и доколко ще се окажа прав,но опитвайки се да чета м/у редовете/словата,долавям следната перспектива. Въпреки всички опорки,че партията ИТН ще бъде представлявана от Слави премиер,сценаристите министри,а балета депутати,не мисля,че който и да е от тях ще бъде на възлова позиция в следващия Парламент. По-скоро очаквам С.Трифонов,използвайки своята популярност,да назначи в партията си предимно експерти,професионалисти,а не популисти,а той и останалите учредители да останат на заден план. Също така,поглеждайки реално на социологическите проучвания(доколкото може да им се вярва),не мисля,че ИТН може да състави правителство с мнозинство. Другите партии също не могат.Има две хипотези,или ГЕРБ и БСП,което ми звучи невероятно,или правителство на малцинството начело с ИТН,с краткотраен мандат. Ще се обоснова защо имам такава хипотеза. Предстоят тежки месеци и вземане на непопулярни мерки с цел излизане от помийната яма в която се намираме,а никоя партия от статуквото няма да се наеме да поеме всички произтичащи негативи. Най-реално ми се вижда влизане в избирателна спирала,което си има и положителна страна. При опитите за създаване на коалиции,ще лъснат ясно мотивите,жаждата за власт и цената на всички претенденти.Не на последно място и фактът,че следва служебно правителство и последващи избори няма да са провеждани от управляващата хунта.
    Бъдете здрави и разумни!

    Коментиран от #13

  • 13 ми ,

    4 5 Отговор

    До коментар #12 от "Петьо Петров":

    На мен ми писна от перфекционисти ..

    Коментиран от #17

  • 14 дедо Герчо

    14 3 Отговор
    СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО...ЮЛИ..
  • 15 Ежко Бежко

    16 5 Отговор
    И до какво я докарахме гласувайки за можещите да управляват? Не мерси! По-добре оркестър Възраждане и другите аутсайдери да опитат, отколкото да се влачим докато съвсем ни затрият "знаещите и можещите". Не се хващайте на "кой може и кой не може". Ботев и Левски и те не можеха да управляват държава, ама без тях щяхме да сричаме турски като кюрдите до ден днешен.
  • 16 Хахаха

    4 0 Отговор
    Ами този,посочен с пръст Най - Отгоре.Звучи мелодраматично и скучно,преекспонирано,ала това е най - истинската истина..Всяка власт е от БОГА.А кой ще спечели на изборите,това е съвсем друга тема..
  • 17 Българка

    8 3 Отговор

    До коментар #13 от "ми ,":

    Подкрепям коментара. От нас избирателите зависи изхвърлянето на мафията от властта и започване на съдебни процеси. Само при много висока избирателна активност над 70 и разумно гласуване има шанс за стабилно ПОЧТЕНО правителство. Но аз не вярвам в чудеса
    Народе???...

    Коментиран от #18, #19, #21

  • 18 Петьо Петров

    8 2 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    Права сте,но дори 50% активност ще бъде чудо!
  • 19 Българка

    5 3 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    Подкрепата ми е за коментар от ник Петьо Петров
  • 20 Цецко

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Не ви се вярва а":

    Разбрахме, о ужас. Нещо друго, знаеш ли?
  • 21 Гошко

    4 4 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    Тези, на които се надяваш, ще са прекалено заети да опоскват, и няма да им е до това:) Но , ти си вярваш, нали?
  • 22 мислещ

    2 5 Отговор
    Поредното крайно малоумно четиво за пенсионери
  • 23 Аз40🏴‍☠️

    6 3 Отговор
    Нали се сещате кой е Юлиян Попов?
    Брат му е в "Отворено общество", което означава, че всичко казано от него е за да поддържа същата тази 30 и кусур годишна тоталитарна система.
  • 24 питане

    12 2 Отговор
    Г-н Попов, не бива толкова рано да започвате да се черпите. То избирателят ако беше по-умен от политиката и по-принцип, нямаше ТРИ пъти да избира това недоразумение от Банкя. Така, че силно се съмнявам за българските избиратели, доколко са ,,умни". По робски народ и по големи ,,овчици" от НАС не знам. Или поне в Европа. Няма друг народ в Европа, който да е търпял 500 години робство. И сега продължаваме да търпим още 30 години една партия за която слушаме всеки божи ден /дпс /. Като постоянно ни се обяснява как едни нейни членове Доган и Пеевски мачкат държавата. ДПС- и кой точно права и свободи са им отнети? Или пък ,, умният" избирател който ТРИ пъти си избира в продължение на 11 години-гроб. Въпросният гроб им оправи междуселските пътища, образуванието, здравеопазването, заплатите, пенсиите или престъпността. Кое по-точно им оправи на ,,умните" избиратели за 11 години? НИЩО. Та да си говорим за ,,умни" избиратели е малко смешно. Или поне аз се посмях.

    Коментиран от #31

  • 25 един българин

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Не ви се вярва а":

    То отдавна вече е така и нищо страшно не е станало, просто света става малко по-сигурен за всеки индивид! От това ви страх тоталитаристите, че очите на хората са отворени и физиката им е защитена от страховете които постоянно им вменявате, че ще пострадат от новото, все си искате старото! Простаци!

    Коментиран от #26

  • 26 мхм

    1 3 Отговор

    До коментар #25 от "един българин":

    Значи ти си готов да си дадеш свободата за малко сигурност?

    Коментиран от #28

  • 27 да уточним

    7 2 Отговор
    Прав беше д-р Тони Филипов, който написа веднъж, че най-голевият грях на Борисов е , че след него всеки про.стак щ бъде убеден, че и той може да управлява тази държава.
  • 28 Артър Кларк

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "мхм":

    терора и терористите са организирани и управлявани от същите тези които искат да ни заробят за винаги.без твойте богове (глобалисти и либерали) терор няма да има.тероризират те и после ти дават спасение,но спасението което ти предлагат е вечно робство.
  • 29 ВЪПРОСЪТ

    6 2 Отговор
    КОИ ЩЕ НИ УПРАВЛЯВАТ??... ЗАВИСИ
    ОТ ТОВА КОЙ, КОЙ КОЙ БРОИ ГЛАСО
    ВЕТЕ. А НЕ КОЙТО СПЕЧЕЛИ.
    ТРЯБВА УСИЛИЯТА ДА СЕ НАСОЧАТ
    ТАМ КОЙ БРОИ БЮЛЕТИНИТЕ. СЪС СЪЩИТЕ БРОЯЧИ ПАК ББ ЩЕ СПЕЧЕЛИ. ТОЗИ НЕ МОЖЕ ДА ЗАБРАНИ НИКОЯ МЕДИЯ, ЗАЩОТО Е СТРАХЛИВ. НО МОЖЕ ДА КУПИ
    ВСИЧКИ. СУТРИНТА БТВ МЕДИЯТА
    НА "БОЖКОВ"СТАНАЛА МЕДИЯ НА ББ
    БИБИТКО.
  • 30 Маргинал

    5 1 Отговор
    След Тиквата всеки може да управлявя, а лятото ще има служебно Правителство.
  • 31 3,14К

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "питане":

    То от толкова умни и красиви избиратели го докараме до тук. А развитието на бившия министър, настоящ блогър,
    показва колко му е умствени багаж.
  • 32 psf

    4 5 Отговор
    Бойко Борисов трябва да го пазиме, като зеницата на очите си, защото той се научи да управлява успешно България. Не е идеален, но по всеодаен, съвестен и милеещ за България премиер, на този етап няма. И когато едно нещо работи, е абсолютно безмисленно да правиме опити да го променяме. Пример в това отношение е решението за президента Путин!
  • 33 пламен

    1 1 Отговор
    Верно е, когато едно нещо работи, е глупаво да се првят опити за подобряване, защото може да се придобри! В това отношение, опита на Русия с извършената Социалистическата революция е показателен!

    Коментиран от #35

  • 34 ddddd

    4 2 Отговор
    Първия от улицата да хванеш - ще може и ще краде по-малко...
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Матей

    2 0 Отговор
    Кой може да управлява,когото посочи чичо Сам,изборите са за пар-ла.ма.За да има нещо за народа,трябва да се прави БРЦК и правителство в емиграция,нали там отидоха най-свестните българи,не можаха да изтърпят феодално-бан-дитска-та робия.
  • 37 БРАВО БОКОООО

    1 0 Отговор
    ---ИЗБОРИТЕ И МОЖЕНЕТО ДА УПРАВЛЯВА НЯКОЙ НЕ ВИНАГИ СЪВПАДАТ !ЗА МОМЕНТА СЕ РАЗМИНАВАТ ТОТАЛНО НА 180 ГРАДУСА ПО МЕРКЕЛ И ФЕРХОЙГЕН !
  • 38 ДЖОБЕН ТЕНИС

    3 0 Отговор
    БАНДИТ И УПРАВЛЕНИЕ У НАС ЯКО СЕ БЛЪСКАТ В ЧЕКМЕДЖЕТО НА МУТРАГЕНЬО - СТРАШЕН БАТАК Е !
  • 39 ТИШИНА

    2 0 Отговор
    КОЙ Е ПО - ГОЛЯМ КРАДЕЦ ВСИЧКИ ЗНАЯТ НО КОЙ Е ПО ГОЛАМ ПРОСТАК ОТ БОКО И ЦЕЦО НАУКАТА НЕМЕЕ !!
  • 40 МаркТвен

    2 0 Отговор
    АКО ИЗБОРИТЕ МОЖЕХА ДА ПРОМЕНЯТ НЕЩО ТО ЩЯХА ДА ГИ ЗАБРАНЯТ СПРАВКА САЩ ДНЕС
  • 41 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Мутри те ги видяхме -с вдигнат юмрук /но не можа да вземе комисионно от гриповете/ щомсте зад божков успех но ще си търси парите
  • 42 МАЛКА пенсИЯ

    0 0 Отговор
    Да бе,щот сме умни,се ги избираме,такива.