10 Януари, 2021 19:00 4 753 44

Какво може да се случи с Тръмп

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • президент

Отстраняване от власт, подаване на оставка, снижаване или пък разчупване на стереотипите

Какво може да се случи с Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Отстраняване от власт, подаване на оставка, снижаване или пък разчупване на стереотипите - какво може да се случи с Тръмп, след като негови привърженици щурмуваха Конгреса в сряда? Спекулациите в тази насока се увеличават 12 дни преди смяната на администрацията, обобщава Франс прес.

Уволнение

Демократи, коментатори и дори някои републиканци искат незабавното отстраняване от власт на Тръмп. Те настояват вицепрезидентът Майк Пенс да задейства 25-ата поправка на Конституцията, позволяваща отстраняване на президента, смятан за негоден да изпълнява функциите си. Пенс обаче не подкрепя идеята, според американски медии. А за да действа, освен това ще му трябва и подкрепата на повечето членове на правителството, което изглежда невъзможно, още повече след подадените оставки на двама министри, разтърсени от насилието в сряда.

Импийчмънт

Ако Пенс не направи нищо, Конгресът може да започне нова процедура по отстраняване на Тръмп. Обвинението срещу него би било за подстрекаване към бунт и то може да бъде внесено в Камарата на представителите още в понеделник, според американски медии. За отстраняването на Тръмп ще е необходимо след това той да бъде обявен за виновен от две трети от членовете на Сената, което няма никакви шансове да се случи преди полагането на клетва на 20 януари от избрания президент Джо Байдън. Но ако се стигне все пак до тази процедура, то това ще бележи мандата на Тръмп с два опита за импийчмънт - нещо, което не е "постигнал" нито един американски държавен глава на САЩ за четиригодишен мандат.

Оставка

В. "Уолстрийт джърнъл", собственост на магната Рупърт Мърдок, който беше съюзник на Тръмп, призова президента да поеме лична отговорност и да подаде оставка. Според изданието най-добре за всички, в това число и за самия Тръмп, ще бъде той да си тръгне спокойно от Белия дом. Въпреки че Тръмп смени тона в четвъртък, той така и не направи връзката между пламенните си призиви към привържениците си и щурма срещу Конгреса. Тръмп е малко склонен към самокритика и би било истинска изненада, ако той последва съветите и подаде оставка.

Ваканция във Флорида

Според американски представители, онези, в които все още Тръмп се вслушва, трябва да му кажат да се качи на самолета и да отиде в Мар-а-Лаго във Флорида, където да остане. Колкото по-малко неща прави президентът в идните 12 дни, толкова по-добре ще бъде, казва републиканският сенатор Бен Сас. Тръмп има голф игрище във Флорида.

Разчупване на стереотипите

Тръмп може и да предпочете да разчупи стереотипите в края на мандата си. Той може да започне да мисли за времето след три години и да използва последните дни от мандата си за опити да консолидира електората си с намерението да се кандидатира на изборите през 2024 г. А може и да посети южната граница, за да се похвали с твърдата си миграционна политика. Тръмп обмислял и да даде интервю в края на мандата си, като може да използва повода за обичайните си оплаквания, критики и конспиративни теории. Освен това той разпитвал съветниците си тия дни за възможността сам да се амнистира като президент.

Бъдеще без личен туит

Едно е сигурно - Тръмп е лишен от забавлението си да поства туитове в личен акаунт, отбелязва Асошиейтед прес. След 57 000 туита Туитър закри акаунта му. През годините на използване на социалната мрежа Туитър отбеляза 471 туита на Тръмп като разпространяващи дезинформации. Самият Тръмп изтри 1166 свои туита.

В туитовете си Тръмп засягаше широк спектър от въпроси - от вижданията си за руската намеса в изборите през 2016 г. до това как актрисата Кристен Стюарт се отнасяла към партньора си Робърт Патисън. Според анализатори за какъвто и въпрос да е ставало дума, туит от Тръмп винаги е имало.

Най-популярният туит на Тръмп бе когато на 2 октомври миналата година той съобщи, че заедно с първата дама Мелания са се заразили с коронавируса. Този пост му спечели 1,8 милиона лайка и близо 400 000 претуитвания.

Най-енигматичният туит на Тръмп си остава този от май 2017 г., който по-късно той изтри. Постнат малко след полунощ, той гласеше: "Въпреки постоянното негативно прес ковфефе" (на английски: Despite the constant negative press covfefe). Тогава в туитървселената започнаха спекулации какво означава това. Според някои Тръмп объркал думата и искал да каже coverage (медийно отразяване). Според други Тръмп, който се хвалел, че намира винаги най-добрите думи, е въвел нова дума, с която е искал да отрази сблъсъка с представителите на пресата. Според трети Тръмп просто е заспал насред писането на туита. Мистерията по този въпрос така и не беше разгадана.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатъра на Хана

    42 7 Отговор
    Не знам за Тръмп ,
    ама на Рапона и СИК ще им се случи "Хан Крум"
  • 2 Републиканци за България

    64 9 Отговор
    Тръмп ще поведе съпротивата срещи рептилите и масоните.

    Коментиран от #13

  • 3 Накрая

    21 27 Отговор
    Ще избяга в Русия при Сноудън...Ако Путин е на кеф....
  • 4 Миризлив пор

    3 38 Отговор
    Q+ го виждам съсед на черепа при арабите и да командва тяхното "отровно трио" qanon през някоя чат платформа.
  • 5 Володя

    9 19 Отговор
    Ще му предложим пост в РФ, да носи и чамаданчика с кодовете 😂

    Коментиран от #6

  • 6 Володя

    3 4 Отговор

    До коментар #5 от "Володя":

    Може и снимани на телефона
  • 7 НАЙ ВЕРОЯТНО МЕЛАНИЯ

    12 17 Отговор
    ЩЕ СИ НАМЕРИ НОВ ТЪПКАЧ! !!

    Коментиран от #8

  • 8 Отдавна е станало

    14 8 Отговор

    До коментар #7 от "НАЙ ВЕРОЯТНО МЕЛАНИЯ":

    Като го гледам тоя, Мелани много отдавна трябва да си е намерила нов.....
  • 9 Джон Ленин

    56 4 Отговор
    Да са живи и здрави ония 170 и 120 годишните, които избраха дядката Бай дън... По - голяма фалшификация в историята на Света едва ли има ...
  • 10 Брайсън ДеШамбо

    23 7 Отговор
    По-важното е КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ с ШАЙКАТА и с нейния ВОЖД Бойко ! Това е ! Оставете го чичо Дони !
  • 11 Марков

    51 6 Отговор
    Дoнaлд Тръмп нaиcтинa e ЯВЛEНИE в иcтoриятa нa CAЩ! Кaтo вceки чoвeк и тoй имa cлaбocти, нo ceгa кaквo щe cтaнe cлeд 20-ти януaри:
    1. Oтнoвo "цвeтни" рeчoлюции в cтрaни, къдeтo ви oитo вce oщe нe ca лoялни и кoлoниaлни нa CAЩ.
    2. Рaзширявaнe нa НAТO в Укрaйнa и Грузия.
    3. Cвaлянe нa Eрдoгaн, пoнeжe e прeгрeшил c флиртa c Руcкaтa фeдeрaция.
    4. Нaтиcк върху Бългaрия дa вкaрa РCМ и Aлбaния "бързичкo", нeзaвиcимo oт иcтoричecкия cпoр (никoй нямa дa ce интeрcувa oт нeгo) и ниe щe "клeкнeм".
    5. Caнкции cрeщу Ceвeрeн пoтoк и Бaлкaнcки (Турcки) пoтoк. Cърбия мoжe дa нe види и кубичeн мeтър гaз. Вcъчшнocт мoжe и дa види, нo щe бъдe изнудвaнa дa признae Кocoвo и дa влeзe в НAТO и EC.
    6. Нaтиcк върху Бългaрия дa приeмe "джeндър" дoгoвoрa c признaвaнe нa тритe пoлa. Туг дeмaгoгиятa щe бъдe гoлямa, уж c тoзи дoгoвoр ce "oтcтрaнявa" нacилиeтo върху жeнитe.
    7. Куп други глупocти, нa кoитo Cвeтът щe бъдe изумeн!
    Тa рaдвaйтe ce зa нoвия ДЖO! Дa ви e ЧECТИТ!

    Коментиран от #14, #33

  • 12 Другия с коня

    4 2 Отговор
    Трябва са си смени електората - да бере пример от Путин

  • 13 ха ха ха

    5 6 Отговор

    До коментар #2 от "Републиканци за България":

    Е вие кви гаина ще ядете и кои са знае че сте живи бе
  • 14 Чичо

    16 3 Отговор

    До коментар #11 от "Марков":

    Украйна ма без Източна щот помним как Меркел и Оланд ходиха при Вовича да се молят, пък и Бойнговете ще почнат да падат щот няма от де да минат, Русия голяма 😂
  • 15 тръмп

    52 4 Отговор
    Колкото и смешно да звучи.... Тръмп беше лъч надежда, че все още има хора мислещи за народа и ценностите. Без изкривения глобализъм, без войни, опит да се спре световния натиск от Китай и изобличаване на мафиотски групи като НАТО, СЗО, климатичните промени и т.н. Сега "дупе да ви е яко"
  • 16 боклук професор

    7 4 Отговор
    Писателю, за толкова ли ти стигна въображението ? Ами ако стане нещо обратно на твойте умнотии ? Тъпотията на всякъде я има, но само у нас е отличителна черта на управниците и калинките им !
  • 17 Шляхтиц

    6 21 Отговор
    По всяка вероятност Дони Тръмп видя от българския президент Румен Радев вдигнатия юмрук и той призова към бунт и размирици. Докато в България всичко се размина тихо и спокойно, в САЩ ще поискат импийчмънт.
  • 18 Република

    1 25 Отговор
    Този галфон живее за да туитва
  • 19 8d0xc9d0x

    25 3 Отговор
    Не знам какво може да му се случи на Тръмп, ама може да се появят новите спа-центрове Аушвиц за една, опредлена раса!
    Прекалиха и ще плащат, тоя път със 100% заличаване.
  • 20 следва

    0 16 Отговор
    пандиз!
  • 21 Не харесвам САЩ

    44 2 Отговор
    Не харесвам САЩ,заради агресивната им политика,заради опита да бъдат световен господар,което няма как да им се получи но до момента всичко се движи на ръба на започване на третата световна война.Но в случая с Тръмп,съм на негова страна.Абсолютна измама в изборния процес.Медийна атака срещу него и некоректно отношение към 75 милиона избиратели,дали си гласа за него.А те са белите американци,работещата класа,дребния бизнес и фермерите,срещу който се противопоставят еврейското лоби на милиардерите,престъпниците от уолстрийт и черно-латино масата от престъпници,заедно с третополовите ,които никое общество няма да приеме.Тръмп има 75 милиона въоръжени избиратели и още е главнокомандващ´на американската армия.Само една заповед е достатъчна да измете помията наречена демократи,които искат глобализъм и заличаване на нациите.Ако бях на негово място щях да го направя,защото не става дума само замен(ако съм Тръмп) а за цялото човечество.Нищо хубаво не идва даром,а жертви винаги ще има.Важен е резултата,както в България е най важно да не допуснем мутрите отново да управляват и да ги вкараме заедно с техните лакеи в затвора.

    Коментиран от #28

  • 22 Тряс

    26 3 Отговор
    Навремето така започна фашизмът и в Германия - със самозапалване на Райхстага и обвинения срещу комунисти и евреи... Сега за либералфашистите обвиняеми са хетеросексуалните бели патриоти на Америка...

    Коментиран от #27, #32

  • 23 същността на

    25 2 Отговор
    конспирацията е модерно казано "обосновано предположение" - евреите от федералния резерв и пионките им като бил гейтс,бялата мафия,сзо .соросоидните нпо-та са задействали на високи обороти плана за редуциране на населението на земята чрез демократическата партия, която е легитимната им партия за пред света!ковид план демията е доказателство,но без документи естествено!

    Коментиран от #39

  • 24 Мъдрият

    17 5 Отговор
    Има още една възможност: Тръмп да основе своя партия!

    Тoвa нaиcтинa изглeждa дoбрo рeшeниe, зaщoтo имa гoлямa пoдкрeпa към Тръмп и нeгoвитe възглeди, принципи и пoзиции.

    Ocвeн тoвa мнoгo oт рeпубликaнцитe гo прeдaдoхa и oтхвърлихa, a и Тръмп вeрoятнo никoгa нe e бил нa 100% рeпубликaнeц, зaщoтo тoй e oт хoрaтa - лидeри, кoитo нe ce впиcвaт дoбрe в кoнцeпция изгрaдeнa oт други, a cъздaвaт cвoя coбcтвeнa.


    Нe знaм caмo дaли Тръмп вeчe нe ce чувcтвa умoрeн, рaзoчaрoвaн и oгoрчeн oт вcичкo тoвa, и ocoбeнo oт хoрaтa, кoитo изляхa цялaтa тaзи cвoя злoбa и пoмия върху нeгo.

    И мoжe дa рeши - прocтo дa ce oттeгли oт вcичкo.

    Ocвeн тoвa нe ce знae, дaли някoи oт тия aмeрoвcки злобари демон-крати нямa дa иcкaт дa гo cъдят и дa гo oбвинят зa вcичкo възмoжнo, зaщoтo мнoгo гo мрaзят, чак пяна излиза от устата им като говорят за него.

    Тaкa чe, щe cлeдим c интeрec cъбитиятa, нo кaквoтo и дa cтaнe, Тръмп зaвинaги щe ocтaнe в cърцaтa ни кaтo дoблecтeн и дocтoeн прeзидeнт, и иcтинcки мъжкaр: нoрмaлeн хeтeрoceкcуaлeн бял мъж, вярвaщ в Бoгa и изпoвядвaш хриcтиянcките и мoрaлни принципи и цeннocти - a тaкивa хoрa, за съжаление вeчe нe ce кoтирaт мнoгo в чeрнoжълтoчeрвeнoгeйcкaтa Хaмeрикa!

    Коментиран от #37

  • 25 същия го имаме и в БЪЛГАРИЯ

    2 2 Отговор
    какво ще се случи с тиквата?
  • 26 Седесарят.

    1 6 Отговор
    Един преврат ,метеж,бунт,не могат да направят в САЩ .Меки китки.Ний седесарите за нула време свалихме Жан .И оправихме нещата..А може би искаха да се изгаврат със Парламента,Сената,Или дявол знае
    кво е .!!! .
  • 27 Русия

    4 2 Отговор

    До коментар #22 от "Тряс":

    Случилото се прилича на подпалването на партийния дом у нас, за да може ДС да окрадат архивите и изгорят улики и да представят "седесарите" като вандали.. Не че в Капитолия има кой знай колко опасни за Тръмп архиви, но следя да прочета нещо за изчезнали документи. Интересното и опасно за Тръмп е ако го хванат, че е наредил на някого, по някакъв начин охраната на конгреса да не се старае много при атаката..

    Коментиран от #41

  • 28 Русия

    2 5 Отговор

    До коментар #21 от "Не харесвам САЩ":

    А бе градски. Глобализацията не може да се спре, защото светът вече е едно глобално село. Как ще спреш нещо което е факт. С Ковид ли? Със забрана да не се излиза от къщи ли? Ами кой и как ще работи и произвежда това дето ядеш и обличаш?...
  • 29 az # MAGA

    5 0 Отговор
    А най-вероятно е да изненада всички и да използва сила като последна възможност, за да пресече държавния преврат, който Демократическата партия организира в САЩ.
  • 30 Съд и Затвор

    1 7 Отговор
    КАК Какво може да се случи с Тръмп...???

    Иран вече издаде национална заповед за арест срещу напускащия президент на САЩ и поиска от ООН и Интерпол „червена бюлетина“ за Доналд Тръмп и да бъде предаден след 21.01 като престъпник на иранския съд, А след всичко което направи Тръмп за 4 години за САЩ и постави под съмнение най висшата ценност за американците - Върховенството на ЗАКОНА и Законността на изборите и разруши имиджа на САЩ пред света като най демократичната държава изостряйки расовите проблеми, вицето Харис и демократите с най голямо мнозинство ще гласуват за спазването на международните закони...!!!
  • 31 Един

    0 0 Отговор
    "Боли ме, боли ме за ...
  • 32 Фрас

    2 9 Отговор

    До коментар #22 от "Тряс":

    Не са ти верни руските "опорки"...!
    Верно е че така започна фашизмът и в Германия - със самозапалване на Райхстага и обвинения срещу комунисти и евреи, само че обвинителят за заплаха от комунизма в САЩ и на комунистите, неомарксистите, троцкистите и евреите от конспиративната "дълбоката държава" сега се нарича ДОНАЛД ТРЪМП, които бе влязъл в ролята на "фюрер" и подстрекаваше и призоваваше за погрома на КАПИТОЛИЯ , а целят свят видя и разбра кои са фашистите и поддръжниците му и симпатизантите, носещи и развяващи по време на "пуча" нацистко фашистките и расистки символи и знамена..!!!

    Коментиран от #35

  • 33 сметки

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "Марков":

    Да,това са нещата,които рептилите ще искат да направят.Но както се казва едно е да искаш,второ да можеш и трето и четвърто да го направиш.Сметките на глобалистите са ясни,но кръчмарите са Путин и Си.Този път мечката и дракона няма да се поколебаят да шамаросат американското говедо.
  • 34 Перо

    6 1 Отговор
    Отстраняването на Тръмп са мокри соросистки сънища и уйдурми! На другите избори ще има сеч!
  • 35 Перо

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Фрас":

    Личи си кой си,щом още говориш за “ фюрер” и “фашизъм”.
  • 36 Кой уби А Бабит

    3 1 Отговор
    От кадрите с Ашли Бабит, се вижда една афроамериканска ръчичка, с типичната гривничка на дясната ръка, бялата ризКа под костюмчето говори за шефска длъжност на екипа.

    "Демокрация" по афроамерикански, сър Джон. Повод ВВС на САЩ да поемат контрола над "Блатото".
    До 21 има много време.
  • 37 Ufx wr Dtr

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "Мъдрият":

    Нали с тази цел искат да му спретнат "импийчмънт", да не може доживот да се кандидатира за президент.
    Тази е целта на "Блатото", като си представим, че "червеният бутон" ще бъде в ръцете на Камила,Бай Дън, Клинтън, Пелоси-която 6 пъти спомена "Путин" за няколко минути-бюрократични чиновници, които 50 г. обслужват ТНК-тата.Клинтън, която искаше да бомбардира Иран с ядрено оръжие, кадри СНН-за какво говорим?
    Това са хора видими с болестни състояния, не само физически, но и психически Пелоси.

    Замислете се, Тръмп туитва поддръжниците си да пазят мир-2 часа частни васали на ТНК-тата туит, фейс, гуг, епл.,ам. спират изявленията и обръщенията на Тръмп, вклч. медии на ТНК-та.
    Нарушения основни права Конституция САЩ.
    Блатото е превзело държавата.
    Факт, който споменаваха-Уилсън, Айзенхауер-прощална реч, Кенеди, Тръмп.
    Не ми се мисли какво ни очаква, ако САЩ се върне в ръцете на "Блатото".

    Кой уби Ашли Бабит.Белият живот има значение.
  • 38 Пасков

    2 0 Отговор
    Вчера някой попита дали Тръмп е жив?
  • 39 Израел

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "същността на":

    Да ти кажа за евреите.
    Докато Рокфелер, Варбург, Форд,братята Дълес, Морган и др. си пиели шампанското с Хитлер и приемали нацисти в САЩ, чрез Ватикана и Испания-канали, обикновените евреи са горяли в газови камери.
    Правиш ли разлика?

    Когато евреите хващат Рокфелер с доказателства и документи за общите му фирми с Фитлер, той им казва:
    "Ще убедя Латинска Америка да гласува за създаване на държавата Израел в ООН, но ще скриете документите за общите фирми и банки с Фитлер.
    Ако искате да имате държава, няма да имате отмъщение, не може да имате и двете."

    Прави разлика между обикновените хора евреите и Магнатите-от цял свят Швейцария, Германия, класко семейство Британия, Нидерландия, Шотландия, режим Виши,-Круп-БМВ, Сименс, Байер, Голдман, Морган и още-Ваксини.
    Семейството на Тръмп прие юдаизма-според твойта логика- Тръмп е лош. Над СТО ХИЛЯДИ нациста бягат в Л. Америка, Африкя и най-вече САЩ. НАСА е нацистка, 50% от фирмите за ваксини сега са изградени с НАЦИСТКИ КАПИТАЛ.

    Като мразиш, мрази с ума си, Ехуд Барак се изказа против ваксинирането в Израел, но неговото мнение не е огласено в големите медии.Израел стана опитно зайче на "нацистките фармацевтични капитали".

    Коментиран от #40

  • 40 Еничари

    3 1 Отговор

    До коментар #39 от "Израел":

    Тук си напълно прав...!!! НЕ само Семейството на Тръмп прие юдаизма, но съм свидетел и как много руснаци ,украинци, поляци и български хитреци и тарикати отишли в щатите се отказваха и отричаха от християнството за да се поклонят на "Златния Телец" и приемаха юдаизма или се представяха за потомствени евреи за да извличат от това максимално социални ползи и повече икономически изгоди...!!!
  • 41 София Запад

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "Русия":

    То за всекиго е ясно, че охрана на конгреса умишлено нямаше въпреки че се знаеше от властите предварително че ще се съберат над милион протестиращи някои от които и въоръжени ...!!!
    Че то на един футболен мач има повече тежко въоръжена и добре екипирана полицейска охрана с кучета и КПП-та и с претърсване на феновете...@@@
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 В е л и к и я

    4 0 Отговор
    Истинските американци гласуваха за Тръмп , за оня изкуфелия гласуваха черн.лките и измета на Америка и за капак и фалшификациите ... Самия факт че подръжниците му атакуваха Капитолия означава колко са му верни и къкво въздействие има над тях , както никой президент досега ...!А демократите да се спрат с тия искания за импийчмънт че ако отстранят Тръмп оня другия чистокръвен ястреб ще ги прибие на изборите през 2024 ...!А Тръмп може да е вече стар и да е по лек опонент ..!
  • 44 БОКО ЛЪЖЕЦА

    3 0 Отговор
    С ТРЪМП МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ -- НИЩО , ЩЕ ВИДИМ МНОГО СКОРО ЧЕ НОВИЯ Е БОКЛУК !