Last news in Fakti

17 Декември, 2012 07:30 12 616 18

Кой къде за Края на света

  • края на света
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В оставащите има-няма пет дни до Края на света е редно да направим една бърза  равносметка и да решим къде ще е купонът. Ясно е че ако има край, после няма да има кой да направи опело, така че вариантът купон е за предпочитане, ако ме питате.

Все пак е по-добре да финализираш всичко с чаша сносно питие, хаванска пура и кръшно гадже, отколкото да обикаляш между панелките и да викаш: „Покайте се!”

За съжаление в България купоните по повод „Края на света” никакви ги няма. Бизнесът изглежда предпочита да  лобира и протестира срещу забраната за тютюнопушене, а така и не се усети, че на 21 декември, който отгоре на всичко е петък, преди едни мнооого почивни дни, може да утрои оборотите. А и кой инспектор точно тогава ще проверява дали се пуши в заведенията...

Ето, в Мексико туристическия бизнес върви с пълна пара. Очакват се десетки, ако не и стотици хиляди „грингос” да похарчат парите си на многобройните партита по случай Края на света.

Правителството на Гватемала вече е поканило U2, Брус Спрингстийн, Елтън Джон, Пласидо Доминго и Нийл Йънг за грандиозен концерт.

На 11 декември от американката космическа агенция НАСА публикуваха видео по случай 21 декември, озаглавено „Защо светът не свърши вчера.” Във ввидеото пространно беше разказано за предишни свършеци на света, които не са се състояли.

През  992 година например, Разпети петък и Благовещение съвпаднали и папа Силвестър предрекъл, че краят на света идва. Това обаче не се случило. По-късно календарът бил коригиран, така че подобно съвпадение да не се случва.

1033 година също е нарочена - изминали са 1000 години от смъртта и Възкресението на Иисус Христос. Следват  1186, после 1260, а предсказанията продължават.
Повечето помним, че и 2000 година беше обявена за апокалиптична.
Последното несбъднало се пророчество сочеше 30 юни 2012 г. Освен наближаващия 21 декември, има насрочени още пет години за евентуален край на света: 2028, 2037, 2129, 2240 и 2280 г.

4, 6 или 8 британски лири осигуряват място за правостоящ на площади в Лондон, Бристъл, Брайтън, Нотингам и Ню Йорк. Желаещите ще могат да посрещнат Края на света на открито. Да знаете обаче, че вече са останали само скъпите билети от по 8 лири. Организаторите са направили и уговорката, че ако Краят все пак не дойде, парите няма да бъдат връщани.

98-годишен италиански пенсионер твърди,  че в нощта срещу 21 декември ще вземе виагра и ще прави див секс. Други италианци обаче смятат, че за Италия краят на света вече е настъпил с новината, че Силвио Берлускони отново би се кандидатирал за премиер.

Група сърфисти в Австралия смята да „поязди” вълните на Тихия океан, преди всичко да е свършило. Купонът е в национален парк, южно от град Бризбейн, ако ви се ходи на топло.

Алла Пугачова за всеки случай е решила да събере ценностите си в куфарчето в случай на тревога. В него звездата опаковала всички свои диаманти вместо традиционните в Русия кибрит, водка, въже и сапун. За това съобщава с малка доза хумор съпругът й Максим Галкин.

Страховете за Края на света обхванаха и Китай, където в два селски окръга свършиха свещите, тъй като техните жители са убедени, че Слънцето няма да изгрява повече след зимното слънцестоене.

Букмейкърите по света отдавна събират залози за Края на света. Коефициентите варират от 2:1 до 2012:1. Така, ако познаете, че краят на света идва на 21.12.2012 г. и сте заложили 1 долар, можете да спечелите 2012 долара, в най-добрия случай. Никой обаче не приема залози, че на 21.12.2012 г. светът няма да свърши.

Как е у нас?

Както вече стана дума, организацията в това отношение е много слаба. Собственик на автосервиз в Хасково отсрамва бизнеса и организира купон, който започва в 14 часа на 21 декември.

Прощален купон за Края на света е организиран, разбира се, и във Фейсбук. Той е на принципа: „ако ще се мре, нека, първо, умрем заедно и второ - нека го направим със стил.” На купонът в Борисовата градина в София се канят да отидат повече от 4000 души. По точно 4129. Други 859 „може би” ще отидат. Това означава, че празненството ще събере повече хора от последния митинг на БСП...

Не се съмнявам, че в следващите няколко дни българският бизнес ще се вземе в ръце и ще организара каквото трябва, за да си прекараме приятно в петъчната вечер.

 



Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хемингуей

    0 0 Отговор
    Аз смятам да изкарам последните оставащи часове до 21ви в ресторант "Сам дойдох" а от там ще мрудна до "Пследната чашка".
  • 2 мечо Пух

    0 0 Отговор
    21.12.2012г. настъпва в 11ч. и 11мин. по Гринуич. Това в България кога е? 09.11ч. , или 21.11ч на 21.12.2012г.? Как мислите?
  • 3 тахи

    0 0 Отговор
    много зле .... как може да се пада работен ден :D
    аз ще го отпразнувам в club sugar
  • 4 Турбото

    0 0 Отговор
    Ние (Българите) сме на всеки километър и така до КРАЯ НА СВЕТА !!!
  • 5 критърсо

    0 0 Отговор
    айде да свършва че неам нерви :))))
  • 6 Шофьорът

    0 0 Отговор
    Никакви кредити няма да връщам преди 21.12.2012год.Ще отстъпя ред първо на изедниците наричани "БАНКЕРИ"пък после щаслив,че нямам дългове ще си отида и аз.Почвам да се черпя от сега.Наздраве!

    Коментиран от #8

  • 7 Красимир Димитров

    1 0 Отговор
    И без това сме 20 години назад така,че при нас ще дойде по късно края на света :)
  • 8 руснака

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Шофьорът":

    голяма грешка! банкерите са като хлебарки - дори след ядрена експлозия оживяват! така че не се надявай на края на света)))
  • 9 Бхд БхД

    1 1 Отговор
    Вече сънувах края на света.
  • 10 Martini

    1 0 Отговор
    Айде да свършва тоя свят и да идва новия !!! ; ]
  • 11 -=†=-

    0 1 Отговор
    † А дано, ама на дали! †
  • 12 EMSKI

    1 0 Отговор
    Факт-планетите се нареждат в една линия, факт-това е било и преди,без аномалии.....сега как ще е-само предположения ,но нищо особено!!!!Споко!!!
  • 13 Атанас Димитров

    0 0 Отговор
    RUSKIJA KLUB V PAZARDJIK I POVE4E VODKA
  • 14 niki

    0 1 Отговор
    2028,2037,2129,2240 i 2280 pak kato stignem do 2280 shte mislim godini i dati do kato nai nakraq gi ucelim.Az specialno zalagam na 2298 kam 34 s/u 35 :D
  • 15 муспи

    1 0 Отговор
    Най приятното в Края е, че нещастниците го намират за майтап.

    Коментиран от #17

  • 16 Иво

    0 0 Отговор
    Тъкмо ше спеста някой лев, че на 22 мислех да празнувам РД
  • 17 Кака ти

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "муспи":

    Абе мусли ти сутринта изпапка ли си пюрето?
  • 18 юлтан

    0 0 Отговор
    това което се казва за края на света и то дори посо4ват то4на дата е баш лъжа.това е тайна . която Господ е положил в собствена та си воля. и Той знае кога е края на света. понеже Той е на4алото. и Той ще установи кога ще е края. Той съкращава и Той удължава годините.Бог не иска да изгуби нито една душа. но вси4ки да се спасят и оправдаят 4рез Него!!!