Last news in Fakti

21 Февруари, 2021 13:00 35 789 157

Шепа стари богати мъже дирижират развитието на глобалния свят

  • сорос-
  • бил гейтс-
  • огнян минчев-
  • глобализъм-
  • демокрация

Единственото им основание е, че са станали свръхбогати от някаква своя частна дейност, талант, успех

Шепа стари богати мъже дирижират развитието на глобалния свят - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Бил Гейтс създаде компанията "Майкрософт" и я превърна в автор на най-широко разпространените продукти софтуеър в света, включително операционните системи"Уиндоус", чрез които милиарди човешки същества участват в многообразните форми на дигитална комуникация през последните десетилетия. Бил Гейтс е очевидно много талантлив, може би гениален човек в своята област.

Той е един от най-богатите хора в света, благодарение на своя професионален успех. От доста години насам Бил Гейтс не се занимава със софтуеър. Той използва натрупаното от него внушително богатство за да финансира каузи и глобални проекти, чието съдържание сам създава и реализира.

Бил Гейтс не е специалист нито по инфекциозни болести, нито по хранене, нито по управление на климата. Неговите огромни пари му позволяват да превръща своите хобита - любителските си интерес за "свободното време" - в съдба на милиарди хора по света. Бил Гейтс няма никакво право да постъпва по този начин. Бъдещето на човечеството трябва да бъде създавано с публичните усилия на много хора, водени от експерти, професионалисти и лидери на обществено мнение, отразяващи възгледите на големи групи от хора.

Вместо това милиардерът Бил Гейтс превръща собственото си любопитство на лаик в могъщи проекти за насочване живота на човечеството в определени посоки. Единствено и само поради големите си пари, спечелени от софтуеър - една частна сфера на познание и експертиза.

Джордж Сорос е гениален финансов експерт и спекулант (в изцяло положителния смисъл на тази дума). Той притежава компетентност и интуиция, които му осигуряват успешни сделки винаги, когато много други грешат, губят пари, разоряват се или просто минават на втори план като играчи на фондовия пазар.

Джордж Сорос е визионер в многобройни области. Неговите пари се преливат в изобилни програми за благотворителност и финансиране на третия сектор, които отразяват личните възгледи и визии на финансиста за определено бъдеще на света. Говори се, че тези проекти осигуряват значителна възвращаемост на инвестициите в тях чрез стимулиране на определени политически промени и конкретни политически решения, облагодетелстващи този свръхактивен в глобалната политика финансов играч. Дали това е вярно или не е втори въпрос.

Първият въпрос е дали Сорос има правото и легитимността да осигурява победите на определен кръг от обществени интереси, визии и политики в глобалния свят, мотивиран от своите любителски интереси в областта на философията, европейската и световната политика, да дирижира съдбоносни решения за миграцията, правата на човека и интеграционната политика на ЕС?

Сорос прави това единствено в качеството си на много богат човек. Тези решения, които Сорос стимулира и финансира трябва да бъдат - отново - обект на ефективна публична експертиза, свободен обществен дебат и баланс между интересите на големите общности от хора - в Америка, в Европа, в глобалния свят.

Примерите могат да продължат. Демокрацията окончателно рухва там, където шепа стари богати мъже дирижират - на сцената и зад кулисите - развитието на глобалния свят на единственото основание, че са станали свръхбогати от някаква своя частна (специфична) дейност, талант, успех.

В края на 19 и началото на 20 век в Америка започва мощен процес на антитръстово законодателство. Концентрацията на капитала прави все по-лесно картелирането на пазарите и ограничаването на пазарните свободи. Затова американската демокрация първа слага прегради на този процес.

Днес картелирането е старомодна дума, отразяваща отминали в историята социални и стопански реалности. Днес имаме не просто картели. Не просто изтласкване на свободите на хората от сферата на свободната конкуренция.

Днес имаме шепа хора като Безос, Мъск, Сорос и Гейтс, за които насочването на света в желана от тях посока на базата на огромното им богатство е ежедневна реална възможност. Те играят с нас играта на свършените факти - свършени от силата на парите им. Тези пари си купуват всичко, което им е необходимо - експерти, славословещи гениалността на този, който ги е наел, политически решения, реализиращи любителските пристрастия на големия "чичко паричко", законодателство, превръщащо ексцентричните им хрумвания в закони, на които стотици милиони - илиарди хора трябва да се подчиняват.

За всички нас, обикновените хора не е възможно да оспорим техните желания, материализирани в обществни реалности. Най-малкото - не можем да си платим достъп до тези нива, на които се водят реалните спорове за собственото ни настояще и бъдеше. Ако въобще такива спорове се водят. Следствията на това са все по-видими в света на постистината и постдемокрацията.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 373 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 choko

    140 18 Отговор
    Китай ще залее пазара с Линукс

    Коментиран от #102

  • 2 ТаУмВзе

    320 17 Отговор
    Тия са шепа клоуни за Робите. Истинските диригенти, никога не се показват.

    Коментиран от #6

  • 3 Колю ФичеФ

    192 11 Отговор
    Ей тия ше таковат м.а.м.е.н.ц.е.т.о на света. Ако не са го таковали вече, де...

    Коментиран от #43

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Чичо

    316 10 Отговор
    Смъртта никого не подминава, няма вечни. Колкото по рано света се отърве от тези палячовци толкова по добре ще се живее

    Коментиран от #104, #105

  • 6 На прав път си..

    79 6 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Още малко мисловен напън и стигаме до Него..

    Коментиран от #16

  • 7 Снайперист

    109 20 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 8 БАЙ Х@Й ‼

    337 15 Отговор
    Джордж Сорос е гениален финансов експерт и спекулант (в изцяло положителния смисъл на тази дума). 😡😡😡 значи срива на английската валута който Шорош сътвори и срива на нашия лев до 3'000лв за 1$ , който Шорош предизвика защото Виденов отказа да му финансира НПО и да се срещне с него са в ИЗЦЯЛО ПОЛОЖИТЕЛЕН СМИСЪЛ😡😡😡

    Коментиран от #41, #63

  • 9 Bulava

    237 12 Отговор
    Най-накрая една медия да напише истината в прав текст.Ако изкарате и статията на първа страница в която родата на Бил Гейтс е замесена с пандемията (има я в уикипедия),ще станете номер 1 ,но едва ли ви стиска да я публикувате.

    Коментиран от #120

  • 10 Пурко

    137 8 Отговор
    Нищо ново под слънцето! От както свят светува е така! Който има пари той поръчва и музиката - стара народна мъдрост!

    Коментиран от #15

  • 11 Диверсант

    141 5 Отговор
    Единствения талант на тия е корупцията и после изнидването
  • 12 Уро ди

    150 5 Отговор
    Омръзнаха им малките дечица и сега са на вълна гено - цид.
  • 13 Защо

    25 136 Отговор
    Кво ми дреме кво правят , да го правят с мирни средства , към момента никой не се е опитвал да ме подчини , не изпитвам страх, който да ме накара да се подчиня , а ако се стигне до принуда и насилие вече бих го взел под сериозно внимание , пък слабите и страхливите да се подчиняват кво да ги направя

    Коментиран от #18, #89, #116

  • 14 Перо

    130 4 Отговор
    Главният проблем е,че шепата стари,богати мъже изповядват една религия и се подчиняват на решенията на етнически организации,които ги използват,чрез еднаквите глобалистични,налудничави мисли и интереси.
  • 15 Sss

    158 4 Отговор

    До коментар #10 от "Пурко":

    Нека си поръчва музиката в неговата къща, в неговата държава, но не е редно да поръчва музиката на други народи... И да организира майдани и платени протести срещу непослушни... И България стана жертва на тази музика през 1997.... Днешните ни управляващи са пределно послушни и затова Сорос си ги подкрепя...
  • 16 ТаУмВзе

    43 5 Отговор

    До коментар #6 от "На прав път си..":

    Гъската мислила много! Сега е сготвена, изядена и леко умрела. Но ни я бутат за жива и реална. А тя не е и ваксинирана, видиш ли! Бухахаха
  • 17 Пепо

    168 3 Отговор
    Само че сте пропусналиеврейските фамилии Ротшилд и Рокфелер, които реално стоят зад новия световен ред
  • 18 Перо

    91 6 Отговор

    До коментар #13 от "Защо":

    Ти отдавна си подчинен,чрез икономическите лостове на старите,богати мъже и то от всякъде. Здравословно е да не го осъзнаваш и да си мислиш,че проблемите ти идват от небето.

    Коментиран от #40

  • 19 И сега

    15 41 Отговор
    Какво ? Да не би, да им завиждате ?
  • 20 Браво

    131 9 Отговор
    Поздравления за Огнян Минчев.
    Напоследък много ми харесват статиите му.
    Беше залитнал преди години в неолиберални хвалби, но сега е зрял и обективен! Може би не е очаквал, че така лошо ще се развят нещата за демокрацията и то благодарение на описаните от него глобални олигарси, които ни набиват в съзнанието, че всичко правят в името на демокрацията и за човечеството и се възхищават сами на себе си, какви велики хуманисти са. Ако са такива, нека предложат и лобират за промяна на закона в САЩ, като ги облагат с адекватни данъци, особено за личното богатство, да забранят офшорните зони и методите на укриване на данъци чрез фондации. Не ни трябва техния хуманизъм, за който отделят трохи от трапезата си. Ако така продължават нещата, ножицата ще се разтвори до момента, в който за бедните маси стане непоносимо и тогава случаят в Капитолия ще бъде розов епизод.

    Коментиран от #30

  • 21 Интересно!

    97 2 Отговор
    Интересно! Терористи колкото щеш, а никой не се е напънал да сготви тези добри хора.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Какво лошо има богати и успели

    12 111 Отговор
    Да имат визия за света и да се опитват да го променят? По-добре ли е някакви голтаци и пропадняци да го правят?

    Коментиран от #34, #49, #117

  • 24 Рошко

    102 5 Отговор
    Сорос е просто е работник на цру начело са ротшилд и рокфелер,
  • 25 Знайко

    59 6 Отговор
    "Демокрацията окончателно рухва там, където шепа стари богати мъже дирижират - на сцената и зад кулисите - развитието на глобалния свят на единственото основание, че са станали свръхбогати от някаква своя частна (специфична) дейност, талант, успех."
  • 26 уаси Тито

    11 35 Отговор
    Вива ла Дьорд Шорош! И лас Борисов ту!
  • 27 чичо

    20 107 Отговор
    Огняне,тези дето ги споменаваш,не са богати от самото си раждане.Прекалено елементарно представяш нещата,меко казано.От друга страна,направи справка какви колосални средства,каквито дори заможни държави не могат да си позволят,дават за благотворителност.Да си призная,не разбрах защо твоята статия е видяла "бял свят".Да не би да казваш,че тия които знаят,могат и действително вършат работа,тия които създават прогреса,трябва да живеят по социалистически бедно?Да не би да казваш,че е трябвало да си останем в пещерите?

    Коментиран от #96

  • 28 Гоуст

    19 49 Отговор

    До коментар #22 от "Какво лошо има богати и успели":

    Няма да те разберат, брат. За ГанЮ е къде-къде по-добре тъпи и прости да го управляват, поне може вечер плюейки ги под мустак да се утешава как той е по-добър от тях, просто няма късмет и не познава правилните хора.

    Коментиран от #29

  • 29 Гоуст

    3 9 Отговор

    До коментар #28 от "Гоуст":

    Коментарът беше към №23, но му изтриха предишнто мнение.
  • 30 Направо

    73 13 Отговор

    До коментар #20 от "Браво":

    Сетил се Огнян Минчев да критикува гурутата на либерастията след 30 години активен слугинаж в тяхна полза. И пак така ги критикува политкоректно - рептилът Шорош видите ли бил гениален спекулат в положителен смисъл на думата. Всъщност Джаба Хатянина разсипа българската държава,точно защото Виденов му изгони смърделите НПО-та. Бил Гейтс пък бил гениален в тясна частна сфера на познанието и видите ли ..... трябва да се уповава на такива експерти по обществовсичкология,точно като бившия даскал по научен комунизъм Огнянчо Минчев. Абе направо си проси службица при тия зястарявящи старчета.
  • 31 Брадвата

    74 8 Отговор
    Крайно време е да се разбере, че развитието на младите трябва да е в техните собствени ръце, а не в шепа 90+ годишни изкуфели дъртофелници. Които случайно държат властта в целия свят. Както е впрочем у нас, един еднокнижник без деца ми накривява оная работа вече 15 години! Него едва ли го е грижа за моите деца, понеже няма свои
  • 32 любопитен

    87 5 Отговор
    от както започна "пандемията" си задавам въпроса, защо немците са се насочили точно срещу хората със жълтите звезди, а не да речем срещу друга етническа група... дали има нещо забулено в цялата историята, което не знаем или никога няма да узнаем. В момента хората по цял свят се държат затворени и стресирани благодарение на социалните медии и либералите контролирани и държани от същите тези жълтозвездни. Дали историята от преди 80 години не се повтаря, само че с обратен знак ...
  • 33 К 1929

    53 5 Отговор
    ЗА ПРЪВ ПЪТ ДА ХАРЕСАМ НЕЩО КАЗАНО И НАПИСАНО ОТ ТОЗИ ОГНЯН. ВЪПРЕКИ ВСИЧКО БРАВО !!!
  • 34 Знайко

    52 5 Отговор

    До коментар #23 от "Какво лошо има богати и успели":

    Лошото е, че това са монополисти старчета/от по-предишното поколение/. Които са стиснали власта и няма да я пускат докато не пукнат. Искат да продължават да владеят света и да продължават да стават по-богати за сметка на инфлацията и обедняване на голяма част от младите хора от целия свят. Макар и да са натрупали толкова много пари, че да им стигнат да живеят още 1000 години. Продължават да са АЛЧНИ експлоататори и да искат още пари. Тези "мумии" вместо да се пенсионират, продължават да се бъркат в живота на поколението на вече пораснолите им внуци. Смятам, че отдавна е трябвало да се оттеглят в пенсия. Това важи и за пенсионера Байдън, и пенсионера Тръмп, и пенсионера Путин. Само пенсионерката Меркел е обещала да се оттегли и пенсионера.
  • 35 Съгласен

    107 5 Отговор
    съм със статията, но трябва да разберем, че обикновените хора могат да противодействат на този геноцид! Достатъчно е да бъдем осъзнати! Пресен пример- създадената и тиражирана световна пандемия и постоянно рекламираната предлагана спасителна ваксинация! Това е толкова просто- изкуствено създаване на проблем и решението му! Да кажем не на ваксините, това означава да се откажем да играем по техните правила, да спрем да им пълним джобовете и да им изпълняваме желанията! Спомнете си филма "Хлапето" с Чарли Чаплин, те правят същото - чупят ни прозорците за да ни продават стъкла, тровят храната ни за да ни продават после "лекарстава"! Наглостта и безочието им не знаят граници! Проблема е, че повечето хора се информират само от официалните, купени от тях медии! Хора, отворете си очите, търсете други източници на иформация и общувайте помежду си, само така можем да им противодействаме!
  • 36 Лайка

    7 58 Отговор
    Огняне, с 30 реда статия не се прави. Пишеш колкото да не заспиш. Нито си в час с Били и другите. Да те питам теб? Ти какво създаде? Помогна ли на хора около теб? Стига простотия до шия.

    Коментиран от #44

  • 37 Нормално е

    8 31 Отговор
    Е кой да дирижира ? Паруш от Дружба с телефона на изплащане ли ?
  • 38 кАСАПИС кОСТА

    47 2 Отговор
    ЗА ВСИЧКИ ТЕЗИ КУКУРИГУВЦИ И ФАМИЛИИТЕ ИМ,ЩЕ ИМ ПОДХОЖДА ПО ЕДИН МОЩЕН НОВИЧОК.
  • 39 Анджело

    31 6 Отговор
    И с Б7битко е така. Вече е много богат от кражби, рекет и отмъкнати бизнеси и си мечттае как от него ще зависят не само българите а още милиони и милиарди хора
  • 40 Защо

    13 20 Отговор

    До коментар #18 от "Перо":

    Не съм толкова умен за да разбера какво значи това ? ,,Икономически лостове,, тра ла ла , нито имам икономически познания, нито съм бизнесмен. Мене ме интересува да не насочват оръжие или прилагат физическа принуда за да наложат мирогледа си
  • 41 Диоген

    74 6 Отговор

    До коментар #8 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Ако искате да убиете въпросния полу унгарец просто го попитайте дали би си купил осем самолета фъ шестнайсет за два милиарда,като ги плати пет години предварително.Реакцията му ще бъде бурен неконтролируем и убийствен смях,защото той поне разбира от финанси.
  • 42 Сталин

    39 4 Отговор
    отдавна е дал решението на проблема. ИМА ЧОВЕК,ИМА ПРОБЛЕМ, НЯМА ЧОВЕК НЯМА ПРОБЛЕМ.
  • 43 Драйфус

    3 9 Отговор

    До коментар #3 от "Колю ФичеФ":

    Не се кахъри,Беленския мост ще си остане!!
  • 44 Андреа

    4 0 Отговор

    До коментар #36 от "Лайка":

    Аз на много сам помогнала
  • 45 Добра статия, НО...

    80 9 Отговор
    Вината не е в Сорос и Бил Гейтс. Ако не са те, ще е някой друг на тяхно място! Когато премахнаха Пабло Ескобар не спряха производството на кокаин! Когато премахнаха Хитлер не спряха диктатурите и войните! Планетата е пълна с Бил Гейтсчета, Соросчета, Ескобарчета и Хитлерчета, които чакат своя шанс за изява!!!! Този шанс им го дава демократичния капитализъм. Демокрацията позволява на популисти (мошеници) да заблуждават стадото и да се издигат законно на власт чрез избори!!! Капитализмът дава право на хората с пари да купуват учени и работници, които да работят за тяхния егоистичен интерес и некомпетентно мнение!!! Затова трябва да се премахне демократичния капитализъм, за да се премахнат хора като Бил Гейтс, Сорос, Ескобар, Хитлер и прочие, които се занимават с неща извън тяхната компетенция!!!!! Докато съществува тази политическа система каквото и да си говорим и правиш ще е излишно!!!

    Коментиран от #73

  • 46 БАЙ Х@Й ‼

    52 2 Отговор
    Проверете сами 🤔 Седма трансплантация на сърце за Рокфелер
    В света има повече от 122 хиляди души, които чакат за необходими органи.Бащата на семейство Рокфелер отказва да пусне природата да си вземе своето и реши да направи още една сърдечна трансплантация на 101 годишна възраст, като официално стана човекът с "най-голям брой на сърдечни трансплантации в света." Това е седмата операция за трансплантация на сърце на Дейвид Рокфелер.🤔
  • 47 svoboden

    31 2 Отговор
    Мислите ли ,че ще и се размине всичката тая помия която бълнаха из Света. Едва ли ще дойде време когато всичко ще и се върне просто е въпрос на време да се наскачат. Бъдете здрави.
  • 48 БАЙ Х@Й ‼

    37 2 Отговор
    🤔14.06.2018 г. — до момента Сорос има 9 трансплантации на органи 🤔

    Коментиран от #52

  • 49 Ессерем

    36 7 Отговор

    До коментар #23 от "Какво лошо има богати и успели":

    В РФ имат координатите на всичките.Първите Кинжали ще се по техните умни и разумни глави и родата им! Това каза един полковник от КГБ преди време! Спете спокойно деца!

    Коментиран от #64

  • 50 Много се кефя,

    7 37 Отговор
    когато несретници като този манипулатор на заплата при еднокнижници като тиквата, дава оценка на хора като Бил Гейтс, Сорос, Безос, Мъск, Джобс...
  • 51 Иван Матев

    59 10 Отговор
    Жалко че Фидел Кастро и Че Гевара нямаха милиони последователи по целият свят и сега всички тези милиардери нямаше да съществуват!!!!
    По добре беден комунизъм отколкото див капитализъм и жестока експлоатация на една шепа супер мошеници!!!!!

    Коментиран от #53

  • 52 един от стадото

    36 1 Отговор

    До коментар #48 от "БАЙ Х@Й ‼":

    на десетия орган между краката трансплантация има ли. И да има работа не върши. Оргазмът е психофизическо състояние на организма. Като стане само психо е за диспансера..Обикновения психопат убива един или единици, богатия милиони. Примери бол
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Docenta

    9 50 Отговор
    В политиката и икономиката няма вакум.Ако тези богати мъже се махнат кой ще дойде на тяхно място.Може би дивата орда от Кремъл която силово наложи на България новия строй през 1944г.За да бъде света по добро място,измислени държави като русия и турция трябва да се разпаднат,но имигрантския поток към "гадния евросъюз"ще бъде огромен.

    Коментиран от #58, #65

  • 55 МИХАЙЛОВ

    64 2 Отговор
    ...И СОРОС И ГЕЙТС
    СКОРО ЩЕ ГУШНАТ БУКЕТА...
    ...И ВЕДНАГА НА ТЯХНО МЯСТО
    ЦРУ НА САЩ
    ЩЕ НАЗНАЧИ
    НОВИ ЗЛОДЕИ,
    КОИТО ДА ВЪРШАТ
    НАЙ - МРЪСНАТА РАБОТА
    НА ЦРУ НА САЩ...
    ...САМОТО ЦРУ НА САЩ
    Е НА ХРАНИЛКА
    И ПОД КОМАНДВАНЕТО
    НА НЯКОЛКО МОГЪЩИ
    ЕВРЕЙСКИ ФАМИЛИИ В САЩ -
    РОКФЕЛЕР, РОТШИЛД, МОРГАН...
    ...ТЕ ВЕЧЕ СА СЕ САМООБЯВИЛИ
    ЗА ГОСПОДАРИ НА СВЕТА,
    НО ЗА СЕГА
    СЕ ПРАВЯТ НА УМРЕЛИ ЛИСИЦИ
    И КОМАНДВАТ СВЕТА
    С ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА
    КАТО СОРОС, ГЕЙТС, МЪСК...
    И ОЩЕ КУП БОКЛУЦИ
    И СУПЕРМОШЕННИЦИ...
    И ЧРЕЗ СОБСТВЕНИ
    ИНСТИТУЦИИ И ОРГАНИ
    ...ТА ТЕ ВЕЧЕ СИ ИМАТ СОБСТВЕНИ
    - СВЕТОВНА БАНКА
    - СВЕТОВЕН ВАЛУТЕН ФОНД
    - СВЕТОВНА
    ТЪРГОВСКА ОРГАНИЗАЦИЯ
    - СВЕТОВНА ЗДРАВНА ОРГАНИЗАЦИЯ
    - СВЕТОВНИ МЕДИИ
    - СВЕТОВНА ИНТЕРНЕТ МРЕЖА
    - СВЕТОВНИ СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
    - СВЕТОВНА 5 ДЖИ
    КОМУНИКАЦИОННА МРЕЖА
    - СВЕТОВНО ООН
    - СВЕТОВНА АРМИЯ - НАТО
    - СВЕТОВНА ПОЛИЦИЯ
    - СВЕТОВЕН СЪД
    - СВЕТОВНА БАНКОВА
    РАЗПЛАЩАТЕЛНА
    СИСТЕМА СУИФТ
    - СВЕТОВНА НАРКОМАФИЯ
    - СВЕТОВЕН ТЕРОРИЗЪМ
    - СОБСТВЕН ЕВРОСЪЮЗ,
    КОЙТО Е ВАСАЛ НА САЩ...
    - СОБСТВЕНА ЕВРОКОМИСИЯ
    - СОБСТВЕН ЕВРОПАРЛАМЕНТ
    - СОБСТВЕН СЕНАТ В САЩ
    - СОБСТВЕНА СВЕТОВНА
    АГЕНТУРА
    ЗА ВЛИЯНИЕ
    ВЪВ ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ...
    ....САЩ СТОЯТ
    ЗАД ВСИЧКО ТОВА
    И ПРАВЯТ ВСИЧКО ТОВА
    С ГОРЕПОСОЧЕНИТЕ
    ИНСТРУМЕНТИ
    С ЕД

    Коментиран от #72

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 макробиолог

    37 3 Отговор
    Като е казал А да каже и Б-Сорос,Гейс и пр са дрипава прислуга на фамилиите.....500-600 млр са малка част дето стърчи над водата и се вижда,надолу е цяла планина....Банки,нефт и нефнопроизводства,фармация,химия,недвижимости,търговия и логистика,зелени технологии..и т.н. невиждана и скрита зад фирми,конгломерати,фондации,офшори ...
    всеки им плаща ,,и държавите включително....Те създадоха Китай като свет произв център и те го контролират горе долу за сега...След 20-30години обаче могат да се обедят лично колко е тежка работата на някое поле за ориз.
  • 58 Вврно, че сте:

    3 6 Отговор

    До коментар #54 от "Docenta":

    Доцент по недоучени науки.
  • 59 МИХАЙЛОВ

    49 2 Отговор
    ....С ЕДНА ГЛАВНА
    СТРАТЕГИЧЕСКА ЦЕЛ -
    - ТОТАЛНО ТОТАЛИТАРНО
    СВЕТОВНО ГОСПОДСТВО НА САЩ
    И ТОТАЛНО ОГРАБВАНЕ
    НА ВСИЧКИ ДРУГИ ДЪРЖАВИ
    ИЛИ УНИЩОЖАВАНЕТО ИМ
    И ПРЕВРЪЩАНЕТО ИМ
    В КОЛОНИИ, ПРОТЕКТОРАТИ,
    ВАСАЛИ И РОБИ НА САЩ
    КАТО ЕВРОСЪЮЗА И УКРАИНА
    И КОСОВО...
    И БАЛТИЙСКИТЕ ДЖУДЖЕТА...
    ...ПО СЪЩЕСТВО
    САЩ СЕГА СЕ ОПИТВАТ
    ДА ФИНАЛИЗИРАТ И РЕАЛИЗИРАТ
    МЕЧТАТА НА ХИТЛЕР
    ЗА ТОТАЛЕН СВЕТОВЕН РАЙХ...
    ...И СА МНОГО БЛИЗО ДО ТАЗИ ЦЕЛ,
    КАКТО И ХИТЛЕР БЕШЕ
    МНОГО БЛИЗО ДО МОСКВА...
    ...НО И КРАЯТ НА САЩ
    ЩЕ Е КАТО КРАЯ
    НА ХИТЛЕРОФАШИЗМА
    И ДОРИ МНОГО ПО - ЛОШ КРАЙ...
    ...ОТ САЩ ЩЕ ОСТАНЕ
    САМО ЕДНА ОГРОМНА ТОТАЛНА
    ЧЕРНА ДУПКА, СТЪКЛО,
    ПРАХ И ПЕПЕЛ...
    ...А ОСТАНАЛИТЕ ЖИВИ В САЩ
    ЩЕ ЗАВИЖДАТ НА УМРЕЛИТЕ...

    Коментиран от #62

  • 60 другарят

    42 6 Отговор
    Шепа рептили дирижират света! Ами това си е чиста форма на олигархия, която от национална се превърна в глобална! Аз винаги съм казвал, че на Запад за демокрация, и дума не може да става защото едрият капитал винаги е стоял над всички! В Русия олигархията е невъзможна поради това, че власта винаги е стояла над парите и богатите хора там и се подчиняват на тази власт подкрепяна от силоваците.армия, полиция, служби, опричници в миналото и тн.. В България, като бандитска държава власта винаги се е държала от мутрата с бухалка или мутрата с бухалка под формата на власт. Олигархия тук също е невъзможна, защото случайно забогателите винаги се подчиняват на мутрите с бухалка или мутрите с власт!

    Коментиран от #66

  • 61 Отговор

    8 13 Отговор
    Не ги харесваха, гонеха ги, преследваха ги, избиваха ги, никой не ги защити, е, сега си го връщат!
  • 62 Михайлов

    47 1 Отговор

    До коментар #59 от "МИХАЙЛОВ":

    Малко се пообърка! В началото правилно назова фамилийте Ротшилд, Рокфелер и пр. после Сащ, та Сащ. Вярно е, че тези фамилии използват Сащ, Нато и Цру като световни жандарми, но дотам.Те нямат националност и са готови да жертват всичко за да постигнат целите си включително и да унищожат Сащ като държава ако е необходимо. Видяхме че за да свалят Тръмп почти унищожиха икономиката им.
  • 63 Хаджи Хаджи Българин

    37 0 Отговор

    До коментар #8 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Живата истина! Но, истинските финансови акули, които дирижират света, са БАНкСТЕРИТЕ от ФЕД, МВФ, ЕЦБ И УОЛТСТРЙТ! И това са 5 банкерски фамилии! Рокфелер, Ротшилд, Дж. Пи Морган, Дюпон и съюза на арабските Шейхове!
  • 64 карамфила

    6 15 Отговор

    До коментар #49 от "Ессерем":

    Абе ти си много ГЪСт с полковниците от КГБ,да не си им началник и да даваш координати?
  • 65 Хаджи Хаджи Българин

    37 6 Отговор

    До коментар #54 от "Docenta":

    След 1944 до 1989 България се превръща, от аграрна в индустриална със собствена продукция ! След Освобождението от Османско робство, до 1944 България развива селско- стопанският сектор и свързаната с него, лека промишленост! Но, нали дават пари сега, на всеки, който плюе по руснаците!
  • 66 мнение

    32 0 Отговор

    До коментар #60 от "другарят":

    Аз имам една визия. Ако една власт стои над парите, то несъмнено природните ресурси, не би следвало да са частни, а на всички пълноправни граждани, което пък ще намали бедността минимум 2 пъти, но такава страна с подобна власт, няма нито една на нашата планета, което ще рече, че всяка държава си има олигархия, точно с подкрепата на властта. (Визирам само и единствено природните ресурси, все пак планетата не е частна, а е на всички появили се на бял свят)
  • 67 анализатор

    50 2 Отговор
    Всичко започва преди повече от 400 години със създаването на първата частна банка - английската. Няколко фамилии - Ротшилд, Варбург, Барух и т.н. постепенно започват да трупат все повече и повече пари докато се стигне до 1913 г. когато е създаден Федералния резерв на САЩ- частна банка, удостоена с правото да печата пари. В последствие се създават Световната банка, МВФ, Световната търговска организация, НАТО, ЕС, СЗО и пр. организации, които реално са на подчинение на тези фамилии. По настоящем почти всички правителства по света са избрани и са под пряко подчинение на тази малка група хора. Основните им средства на действие са- подкупи, изнудване чрез компромати и формиране на общественото мнение чрез сми, които в 95% са тяхна собственост. Другият механизъм е дълговото робство, потърсете страна, която няма външен дълг и ще видите, че такава няма, което значи, че независима страна няма! САЩ, НАТО и ЦРУ са оръжието или пръчката, която използват да налагат със сила интересите си по света, когато "законовите средства", парите и изнудването не вършат работа! Гейтс, Сорос, Мъск, Безос и пр. макар и да се водят най-богатите хора на света, всъщност са само пионки и официални лица на дълбоката държава и настоящи бедняци в сравнение с действителните господари на парите. Да кажеш, че САЩ е виновник за войните и страданията по света е все едно да кажеш, че пистолета е виновен за убийството, а не този който дърпа спусъка!

    Коментиран от #80

  • 68 БирникЪ

    35 4 Отговор
    Сега разбирате ли, че Мордехай Леви е бил прав с неговата идея за комунизЪма? "Всекиму според потребностите, от всекиго - според възможностите". Капиталът (разбирай - парите) ще изгуби своето значение поради отпадане на необходимостта от паричен обмен". "Средствата да производство ще станат общи, да са се избегне възможността отделни индивиди да налагат своята воля на останалите хора".
    Ето ви още една теория защо капиталът мрази комунистите!
    Е, знам, че комунизЪмът е утопия, ама хубаво звучи, а?

    Коментиран от #77

  • 69 анализатор

    41 2 Отговор
    Цел на дълбоката държава е създаването на едно световно правителство, което управлява света без национални граници и национални интереси! Намаляване на населинието до около 1 милиард и пълното му подчинение до т.нар. цифрово робство. Ако се огледате наоколо и се замислите май не остава много време това да се случи. По план е да стане до 2025 год. Не ви се вярва!? Има официален документ-писмен план за действие на Световната банка до 25г. За всичко това се говори и съвсем явно, например на световния икономически форум в Давос. За това по официалните сми мълчат. А вие продължавайте да гледате с отворени квадратни очи в телевизора и нищо да не правите, когато се осъзнаете, вече ще е късно...

    Коментиран от #78, #82

  • 70 стоян георгиев

    3 37 Отговор
    интересна статия.огнян минчев прави смешни твърдения.вкарва геитс ,а дори и мъск сред старите мъже.тва едно.после ги обявява в некадърност щото не били специалисти въпреки че признава успехите им като такива.и накрая обявява меценатската им деиност за нещо лошо.друго щеше да е баи огняне да стискат парата или да я харчат за певици или щуротии и глезотии.освен това искам да наблегна на автора че тои също е стар мъж по собствената му класаци1я и е добре да не дава акъл,пак по собствените му критерии.та старите мъже с пара не ги мисли .имат законно изкарана пара и я харчат както намират за добре.така са постъпвали и преди тях други стари мъже с пара,като рокфелер да речем спасяваики цели страни и региони включително и българия от коварни болести.

    Коментиран от #74

  • 71 Матей

    31 0 Отговор
    Вот тебя демокрация,дето ни продъниха ушите американските мекерета!видяхте ли сега кои дърпат конците на световните процеси и си играят на божества.иЗБРОЕНИТЕ В СТАТИЯТА НЕКОЛЦИНА скандални личности и лекета,са нищожна част от всички ония милиардери,които участват в конференциите в Давос.Другите се пазят от публичност,изглежда имат едно наум,играта може да се обърне някой ден и да бъдат издирвани за престъпления срещу човечеството.
  • 72 111

    0 28 Отговор

    До коментар #55 от "МИХАЙЛОВ":

    ДИРЕКТНО ОТ МОСКВА ЛИ ПРЕДАВАШ?! ДА НЕ СИ ПУТИНЧО ПРЕВЕЖДАШ ЧРЕЗ гУУГЪЛА?!
  • 73 Браво

    25 1 Отговор

    До коментар #45 от "Добра статия, НО...":

    Уцелил си мишената, НО малко встрани.
    Прав си, че глобалните олигарси не са виновни. Не е луд , който яде зелника, а който му го дава! За останалите ти твърдения съм силно резервиран. Не считам, че политическата система на демократичен капитализъм е виновен за появата на различни феномени, от които човечеството страда. По-скоро е като грешка в системата. Не ни е крива демокрацията!
    Аз разбрах статията на Огнян Минчев по друг начин.
    Управление на национални и световни процеси от посочените глобални олигарси, без да са обществено упълномощени.
    Благодарение на огромните си капитали и влияние, те формират обществени процеси без да носят отговорност.
    Ако политик предложи идея и хората го изберат за да я реализира, той носи ОТГОВОРНОСТ! Ако идеята му пропадне, ако не са му стигнали силите да я реализира или е излъгал електората, демократичните механизми въвеждат корекция и той изчезва от политическата сцена. Колкото и да считаме, че политиците са лоши, те все пак излизат на избори, хората гласуват за тях или техните идеи. Това е демокрацията.
    В случая с глобалните олигарси, това не е така. Никой не ги е избрал, никой не ги е упълномощил да експериментират с нас.
    Какво като са свръх богати?!
    Те категорично нарушават обществения договор!
    Категорично рушат ДЕМОКРАЦИЯТА, в името на самата демокрация и доброто на човечеството!
    Ако са така добри, нека излязат на избори, да си платят кампанията като лошия Тръмп и да проверят своите идеи, социално-политич

    Коментиран от #91, #95

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 ПУТИН

    7 4 Отговор
    ДА БЕ, АЗ АКО ИМАМ МИЛИАРД ЩЕ СЕДНА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАМ С ЦИГАНИТЕ В ГЕТОТО, КАКВОТО ТЕ ИСКАТ И КАКТО НА ТЯХ ИМ Е УДОБНО??
  • 76 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор
    ЕДНО ГОВЕДО/С.Г./Е СВЕЩЕНА КРАВА на СОРОС.....
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 ТОЧКАТА

    29 0 Отговор

    До коментар #69 от "анализатор":

    в ДАВОС милиардерите учат милионерите как да живеят бедните!!!!!!!...А ТРИЛИОНЕРИТЕ са планирали всичко това....интересно но още ЗБИГНЕВ БЖЕЖИНСКИ НАСОЧИ!!!развитието в тази посока преди 30/40 г....като каза че ЧАСТНИ СРУКТУРИ ИМАТ МОЩА И СИЛАТА ДА ПРАВЯТ НЕЩА КОИТО ....НАЦИОНАЛНАТА ДЪРЖАВА НЕ МОЖЕ!!!!ЗАРАДИ МОРАЛНИ АНГАЖИМЕНТИ!!!!!!!
  • 79 Обесен Язовец

    22 0 Отговор
    Доколкото си спомням Ротшилд, Рокфелер и Морган са слуги на друга мощна фамилия. Тя е Барух! Сверете часовниците.

    Коментиран от #87

  • 80 ТОЧКАТА

    25 0 Отговор

    До коментар #67 от "анализатор":

    бооже ,НО си казал само ЕЗИ!!!А ТУРА са АМЕРИКАНСКИТЕ ФАМИЛИИИ....РОКФЕЛЕР,ДЮПОНТ ,ВАРТБУРГ /и други от,,ФЛЕЙ МАУЪР,,/първят кораб/......създали ИНВЕСТИЦИОННИТЕ КОМПАНИИ ,,блек рок,, ,,фиденилити,, стеит стриит,, ,,ВАНГАРД,,, ...ТЕ УПРАВЛЯВАТ АКТИВИТЕ на споменатите в статията ТЕ СА ИСТИНСКИТЕ /ЮРИДИЧЕСКИ/ГОСПОДАРИ....Бил Гейтс само ИЗПЪЛНЯВА/общо казано/....ПРОБЛЕМЪТ от 2008г/финансовата криза/ е ЧЕ ТЕ! СЕ СКАРАХА,И СЕГА СЕ РАЗДЕЛЯТ!!!!РОТШИЛД,ЗАЛАГА НА Китай и РУСИЯ,а ,,американците,, искат ВСИЧКО......

    Коментиран от #86

  • 81 Просветен илюминат

    24 1 Отговор
    Благодарение на кой са богати богатите?
    Какво са парите без хората?
  • 82 Просветен илюминат

    1 6 Отговор

    До коментар #69 от "анализатор":

    А ти какво правиш?Заместваш телевизора с Интернет ли?
  • 83 Миг69

    14 1 Отговор
    Скоро ще се намери откачалка да ги погледне през кръста,много скоро.
  • 84 INOT

    17 0 Отговор
    До тук 82 коментара.С убийствена точност, средна хубост и назадоволително познаване на съвремието.И то на каква тема. Браво БЪЛГАРИ . Изразявайте се както мислите! Нали точно за това са коментарите под всяка статия. п.п. - не очаквам минуси
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Анализатор

    14 0 Отговор

    До коментар #80 от "ТОЧКАТА":

    Съгласен съм, просто тук коментарите са ограничени откъм обем и не всичко може да се каже кратко и ясно. Не споменах Рокфелер, тъй като той се появява доста по късно с развитието на промишления капитал. Благодаря за допълнението!
  • 87 стоян георгиев

    0 14 Отговор

    До коментар #79 от "Обесен Язовец":

    не си спомняш добре,рокфелер не е евреин,даже напротив.морган също не е евреин ама даваи да върви.даже е заподозрян за симпатизант на нацистите ама ти ги знаеш по-добре нещата даже по-добре от рокфелер и морган предполагам!
  • 88 Марко Балкански

    23 0 Отговор
    "Кукловодите" само ползват пионките като Гейтс, Сорос или Чичо Джо, който е голям фен на малки дечица?!?...твърдящи че на Земята не и трябват повече от 500 000 000 население, в това число и тяхна милост. Останите сме им излишни...затова се грижат да бъдем здрави и ваксинирани ....не е изключено тази шепа хора плуващи в море от банкноти,да са със сериозни психични отклонения...?!?
  • 89 Не могат

    2 16 Отговор

    До коментар #13 от "Защо":

    да те разберат. За тях трябва винаги да има един(или няколко) външен и виновен за собствените им неудачи. Някой все ги избива, трови, пръска, заразява, краде им парите които те по право имат от раждането си. Все някой им е виновен за всичко. Даже и за това че са се родили някой им е виновен. Я Гейтс , я Сорос напоследък повече Мъск и Безос.
  • 90 Аз предпочитам

    2 16 Отговор
    Сорос и Гейтс да правят политика, вместо Огито Минчев и приятелите му!!!!
  • 91 До 73

    24 0 Отговор

    До коментар #73 от "Браво":

    Това е демократичния капитализъм!!! Идеята на капитала е точно това - хората с пари купуват хората с власт, слава, знания и умения! Дори Тодор Живков го каза - в капитализма решава този който има пари!!! Идват политици на власт чрез честни избори и тези с парите им плащат да прокарват техните идеи и интереси. В САЩ на това му викат лобизъм и е една от най-престижните професии. В момента Сорос и Гейтс не извършват престъпление и всичко е честно. Имат пари и плащат на политици, медии, учени, звезди за да пропагандират тяхните виждания за света. Те не са виновни, че обществото са продажници и идиоти. Апък обществения договор е пълна глупост. Какво правим ако 50% са привърженици на джендърството и 50% са противници? Делим света на 2 части, нещо като СССР и Запада? Демокрацията е скапана система и трябва да се разкара, защото не е честна система! Честно ли е калпавите бизнесмени даполучават субсидии и поръчки, а гражданите да получават само сметки за плащане?
  • 92 СССР

    16 0 Отговор
    един народ го е казал до 2025 година ще сложим ръка на икономиката на целия свят ще принудим населението на планетата да излиза сутрин да създава благини за нас и да се прибира вечер в къщи без право да си покаже носа навън
  • 93 Беден

    11 1 Отговор
    Познайте кой е този народ не е СССР
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 До 73

    15 0 Отговор

    До коментар #73 от "Браво":

    Тва го правят всички от селския феодал до най-големия олигарх. Всички плащат и заплашват за да се налага тяхното мнение.Така че вината не е в Сорос. На Сорос мястото ще дойде Ценко Чоков и готово. Хората са зли, а демокрацията им дава поле за изява. Още в детската градина по-силните деца налагат своето мнение чрез сила или друг метод
  • 96 Асан

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "чичо":

    Точно това казва.
  • 97 Ами трябва

    23 1 Отговор
    революция срещу такива.Те са психически токсични и физически за нашето оцелявне.Срещу тези ментори на глобализма трябва да се противопоставим.Има млади ,умни хора да ги фалират,да спрат експериментите им с нас.Те подкупват и СЗО.Умни хакери да ни предоставят намеренията.Само един ЕРДОГАН се противопостави на СОРОС.Всички НПО -та са вредни,кой ни ги набута.Закон за ликвидирането им.Има достатъчно агенции и министерства,да си вършат работата,който е засегнат има съд.Откъде някакви НПО ще защитават някого.Един куп партии и НПО-та,а хората по-бедни.Само лапачи.Не съм съгласна държавата да плаща големи субсидии на партии,а на НПО-та-НИЩО ДА НЕ СЕ ДАВА.ЕДНА ГОЛЯМА АДМИНИСТРАЦИЯ ИМА $ДА РАБОТИ.САМО ХРАНТУТНИЦИ и никаква ДЪРЖАВНОСТ и СПАЗВАНЕ НА ЗАКОНИ.
  • 98 малкия

    3 10 Отговор
    Всички цървули и криви ракети искат да отнемат правото на правите ракети да летят.
  • 99 Дедовия

    4 11 Отговор
    Защо правите сметка на другите а не си погледнете вашите.НАПНИ газец и ще дойде парец.ха.ха
  • 100 Миг

    18 0 Отговор
    Всички тези милиардери не са донесли нищо на земята. Взето да дават пари за напояване на пустините, за пречистване на почвата и въздуха те вървят срещи човечеството. Спрете се! Мислите се за Богове. Всичко на земята е от Бог. Тези изчадия вървят с дявола. Целия свят трябва да се събуди и да спре злото! Бог ще ви накаже!
  • 101 Стефан

    12 2 Отговор
    От литературен герой и сценичен образ, бай Ганьо се появи в зловещо политическо лице, което повече от десетилетие ни управлява и мачка цялата нация, а тя сполучливо и угодно си го преизбира.

    Коментиран от #152

  • 102 tate

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "choko":

    Няма нужда има го навсякъде ,яа съм от 15 години с Линукс!!
  • 103 соросоид

    2 18 Отговор
    Минчев, Бил Гейтс е преобразил света, благодарение на такива хора, като него живеем в по-развито, по-надеждено и прогресивно общество!
    Бил Гейтс ДАРИ 150 милиарда и пордължава да дарява огромни средства за борба с различни болести по света, т.е. Бил Гейтс е спасил милиони човешки животи!!!!!!
    А ти другарю Минчев, какво си направил?????????
    ЧАКАМ ДА НАПИШЕШ НЕЩО И ЗА ТЕБ МИШКО?

    Коментиран от #123

  • 104 Стара чанта

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Чичо":

    Чиче, ВИНАГИ ще има такива, от които човечеството ще иска да се отърве ! Чакането за естествената им подмяна не е решението на проблема - защото ще се извърши подмяна, а това не е решение. Нещо друго основно сбъркано има в случая, което трябва да се види, да се посочи, да се назове и да се започне борбата с Това ! Останалото са само приказки - като постоянното ,, разтваряне на ножицата между богати и бедни " - слушам го от близо 50 години .... - и КАКВО от това ? Какво се променя с периодическото посочване на факта ?
  • 105 Баба Яга

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Чичо":

    А кой ще убие парите им?
  • 106 соросоид

    2 13 Отговор
    Изключително манипулативна и елементарна статия, писана от някой фен на БКП и СССР!
    Сорос има пари, и какво от това!? В глобален мащаб, тези пари са нищо, че да управлява света.
    Друга заблуда е, че тези богати хора имат милиарди в джоба и се чудят, къде да ги похарчат. Напротив, тези пари са под формата на инвестиции, те се вливат в икономиката, създавайки блага и работни места за милиони.
    Парите имат нужда да бъдат управлявани, иначе си отиват, така, както са дошли.
    Хората не са еднакви, едни са по умни, по работливи и съответно по-богати, и в това няма нищо лошо.

    Коментиран от #114

  • 107 Маскиран

    9 5 Отговор
    И епидемията и ваксините са техни. Целта е ясна-намаляване броя на населението и огранечаване на свободата ни. За да не им пречим и да нямат друга конкуренция!

    Коментиран от #110

  • 108 Йордан,дан,дан

    8 2 Отговор
    Преди време в махлата казвахме "можело...!".Браво на г-н Минчев и на Факти за статията!Наистина,още плах отговор на заливащите ни отровни тенденции.Важното е да се изправим срещу тях!

    Коментиран от #135

  • 109 соросоид

    13 1 Отговор
    Минчев, другарю, защо не пишете за нашите олигарси????? Защо не напишете нещо за нашите богаташи и от къде имат тези пари?????????????????????
    Единственото им основание е, че са членове на БКП, ДС и така имат ПРАВО да крадат!!!!!
  • 110 соросоид

    2 3 Отговор

    До коментар #107 от "Маскиран":

    Ти ли си конкуренция бе????? ХАХХАА
    Ти може да бъдеш конкуренция само на някой циганин в махалата!
  • 111 Касапина

    6 1 Отговор
    Тия са пионки за пред камерите, а разните там фелери, шийлди и барухи си стоят на сянка и дърпат конците.
  • 112 любител

    5 0 Отговор
    прав си че се правят на господ но да не забравят че скоро ще отидат при него и всичките милиарди няма да им помогнат и ако мислят лошо за човечеството по добре да е по скоро.
  • 113 сороснерес

    5 0 Отговор
    отрепки...накрая ще ядат дърво..
  • 114 любител

    8 2 Отговор

    До коментар #106 от "соросоид":

    а явно ти си тъпо заблудено герберче на хранилка.
  • 115 Misery

    6 0 Отговор
    Оги-Боги , ти откри колелото и топлата вода наведнъж !Цял свят го знае , че "любимците" на мустакатия чичко от край време са в основата на всяка една глобална мизерия в света ! И няма да си тръгнат , защото правителствата по света са им слуги !

    Коментиран от #131

  • 116 Баба Яга

    8 0 Отговор

    До коментар #13 от "Защо":

    Тези хора намират в паричните средства възможност за контрол.Приемайки една или друга валута човек става силно зависим от този,който я произвежда.Въвеждането на все по- големи количества пари започва да надвишава количеството произведени блага.Така се появява инфлацията.С нарастването на паричната маса се появяват първите лихвари,отдаващи неизползван финансов ресурс във формата на заем срещу лихва,което води до още по- голяма инфлация.Всичко това в наши дни толкова умело се е настроило спрямо нуждите на контролиращите този процес,че се е превърнало във финансово робство на човечеството.Не четете ли какви размери кредити теглят държавите заради психозата Sars-Cov-2?Не четете ли изявленията на Гейтс за нулеви въглеродни емисии,проектите за създаване на изкуствени условия в стратосферата с цел промяна на климата,лансиране на политики за "ваксиниране" с универсална ваксина ?Ще се откажете ли доброволно от80% от настоящия си жизнен стандарт,за да приемете след това доброволно да се храните с отгледано в лаборатория месо и задължителното " ваксиниране" с универсална ваксина?Тези хора пробутват идеите си за решаване на проблема с глобалното затопляне без да споменат,че за да се овладее емисията на СО2 искат да се намали броя на човешката популация.Настоящите реакции към пандемията целят да настроят човечеството към контролиран начин на живот и рестарт на икономическия и социалния ред,който познаваме.
  • 117 Баба Яга

    8 1 Отговор

    До коментар #23 от "Какво лошо има богати и успели":

    Визията за света на тези социални хищници е намаляването на човешката популация с 95%.

    Коментиран от #141

  • 118 1234

    12 1 Отговор
    Те и в рим са си мислели, че са най богати и вечни управляващи света, но сега са музей на открито. Има едно поколение юдеи раждани около ВСВ, които превзеха сащ и основаха израел. Те създадоха мултикултурзма и мешаницата и натресоха мюсюлманите на християните. Така те са скрити от омразата.към конкретен етнос. Под формата на права и демокрация разказаха играта на белия човек и семейството. Когато това поколение си отиде тогава нещата ще се нормализират
  • 119 Знака на Звяра

    7 0 Отговор
    Не толкова далече е времето , когато човекът като производител на блага ще бъде заменен от изкуствения интелект !Логично нуждата от тази "безполезна" част на човечеството отпада !Крайната цел на Господарите на света е плавно заличаване на тази " излишна " част от 8.5 милиарда човечета !
  • 120 Човека Коза

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Bulava":

    Дай линк
  • 121 Хмммммм

    5 4 Отговор
    Ето така стават революциите и хората се озлобяват срещу всички по-заможни.
  • 122 ABV

    8 0 Отговор
    А я си представете хората да се осъзнаят,да се отърсят от цялото това влияние,просто се появи искрата,тя в огън,огънят в пожар и пламнат бунтове в целия свят срещу тези дърти клуни...Това трябва,няма кой да спре 5 млрд,на пример.НЯМА!Тръгнат ли народите,загиват и вкасини,и вируси и измислени мерки.Дано да е по-близо този ден,защото сами ще влезем в капана!
  • 123 Баба Яга

    6 0 Отговор

    До коментар #103 от "соросоид":

    Гейтс ще преобразява света докато го ликвидира.Даренията и фондациите не се облагат с данъци.Те служат за финансова намеса в политиките на ООН,ЮНЕСКО,СЗО и д-р.Проверете данните за последствията от ваксинация срещу детски паралич в Индия,Пакистан и др.държави,ползвали произведени от Гейтс ваксини.Противозачатъчни медикаменти ,предлагани от същият този Гейтс,в Африка водят до ракови заболявания.
  • 124 София

    10 1 Отговор
    Така да обобщим ваксината ковид 19 !

    Не дава имунитет.

    Не елиминира вируса.

    Не спира смъртта.

    Не гарантира, че няма да заразите други.

    Не изключва нуждите от забрани за събирания, пътувания и др.

    Не премахва нуждата от закриване на бизнеси.

    Не премахва нуждата от заключване.

    Не изключва нуждата от носене на маска.

    И ТАКА , ЗАЩО ДА СЕ ВАКСИНИРАМЕ???
  • 125 Антикомунист

    3 7 Отговор
    Пълни глупости, откакто съществува човешката цивилизация винаги е имало водачи ,религиозни ,светски.общностни и т. н. Те са двигателя на цивилизацията. Те винаги са били с възможности по големи отколкото на обикновените хора. Това са манипулации и разсъждения , внушения към другите които имат отговор и " знания " за всичко. Светът е пълен с такива. Хубавото е че нищо не зависи от тях.

    Коментиран от #140

  • 126 9585

    5 2 Отговор
    Шепа идиоти, без деца, искат да унищожат човечеството!

    Коментиран от #136

  • 127 Бай Шиле

    4 0 Отговор
    Минчев умишлено набляга на Сорос,Морос.... Защо не споменава Атлантическия съвет на САЩ,Чаеното парти,потомците от кораба Мей Флауър... ? Въпросът е само за 5 лева.
  • 128 незнайко

    3 3 Отговор
    Най накрая почнаха да пишет самата истина . Така е било така и ще бъде, винаги ще има много богати ( като пчелата майка ) и тези които и работят .

    Коментиран от #133

  • 129 Има решение

    6 2 Отговор
    просто трябва да ги поканят всички на благотворителна вечеря в новосибирския зоопарк и да пуснат мечките
  • 130 ТОЧКАТА

    1 2 Отговор
    бе едва ли ще изненадам много,но САЩ води свирепа война срещу АНГЛИЯ,!!!!!!!!Светът след ,,глобализацията,, го опскаха за 30 години и сега НЯМА ПЛЯЧКА!!!!!!Ротшилд и старите ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ,ама наистина много стари,правят развод с америка!!!!!!!Например ,,ПЕЙПЪР ЛИИКС,, кой знае защо разкриват само ,,вложители,, в БРИТАНСКИ ОФШОРКИ...Впрочем пътя на коприната и северните потоци също стават с подкрепа на Ротшилд и ко.....Освен руснаците ,санкциите удрят ЛЮБОПИТНИ КОМПАНИИ И ФИНАНСОВИ СТРУКТУРИ....ЕВРОПЕЙСКИ!!!!!!
  • 131 Баба Яга

    2 0 Отговор

    До коментар #115 от "Misery":

    Не знам дали мустакатия чичко е правил разлика между евреите със семитски произход и хазарите,приели юдаизма-т.н. ашкенази.
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Баба Яга

    4 1 Отговор

    До коментар #128 от "незнайко":

    Пчелата майка служи за оцеляването на пчелите като вид.За Сорос,Гейтс и останалите подобни не може да се каже същото.
  • 134 некоректно

    3 6 Отговор
    Много плюят по американските магнати, които са с честно заработени пари на база лични качества и висок интелект, но никой не говори за гнусно заграбените пари от олигарси на тоталитарни режими и приноса им към човечеството.
    Огнян Минчев да посочи и " положителното" влияние на руските олигарси например и приноса им към възхода на демокрацията. За нашите дори не ми се коментира. Китай също не е фактор, но зарази целия свят с вируса. Ай у лево, не ползвай продуктите на Гейтс бе Огняне, ама без тях ни можеш да си прокарваш пропагандата.

    Коментиран от #150

  • 135 бре бре

    4 2 Отговор

    До коментар #108 от "Йордан,дан,дан":

    Йорданчо, малък си да оправиш света. Като си толкова ербап, отърви поне българите от крадливите олигарси и не бери грижа за хората направили най-голямата модернизация на съвременния свят.
  • 136 заоблен си

    3 0 Отговор

    До коментар #126 от "9585":

    Попрочети малко , информирай се ако можеш де, и тогава пиши глупостите си. Гейтс има 3 деца , Джордж Сорос - 5 деца ,
    Илон Мъск -7 деца , Джеф Безос - 4 деца.

    Коментиран от #138, #139

  • 137 Мики

    4 3 Отговор
    Огнянчо,когато станеш като някой от тях,друго ще заговориш. Само че никога няма да станеш. С такива статиики за под средно интелигентно ниво.... Няма как ! Уважавай аудитория,уважавай и себе си
  • 138 6283

    3 1 Отговор

    До коментар #136 от "заоблен си":

    ха ха ха прочети ти. Интересно кога ли сорос е направил децата си.
  • 139 дъртите

    6 0 Отговор

    До коментар #136 от "заоблен си":

    Те нямат деца , имат X A-12, като мъск. Ще го разберете когато прочетете повече книги и информация. Но ще бъде късно.
  • 140 Баба Яга

    0 1 Отговор

    До коментар #125 от "Антикомунист":

    Психиатрите ще ви кажат точно за какво по-големи възможности от тези на обикновените хора става дума.Наричат се личностово разстройства.В конкретния случай-за нарцистично личностово разстройство.
  • 141 Пабло Трихильо

    3 0 Отговор

    До коментар #117 от "Баба Яга":

    Нямаш си на представа колко си права. ЗАЩОТО ТРЯБВА ДА ОСТАНАТ САМО 500 000 000 ЧОВЕКА НА ТАЗИ ПЛАНЕТА. АКО ПОПАДНЕШ НА КНИГИ ОТ АВТОРА ДЕЙВИТ АЙК НЕ ГИ ПОДМИНАВАЙ ПРОЧЕТИ ГИ. ТОЙ СЪЩО МНОГО СЪДЪРЖАТЕЛНО ОПИСВА РЕАЛНОСТТА НА СЪВРЕМЕННИЯ СВЯТ.
  • 142 Антикомунист

    1 1 Отговор
    до#140 Ами аз съм психиатър бе мойто момче. Чул си нещо и не си го разбрал и даваш оценка като тези за които говоря. А ти самият си пропит на подсъзнателно ниво от чувство за малоценност и си личи. Завистта е лошо нещо но за съжаление е сред много хора. Неслучайно завистта е на първо място от десетте божи заповеди. От нея води всичко останало. Дано си разбрал поне малко.

    Коментиран от #143, #147

  • 143 Пабло Трихильо

    4 0 Отговор

    До коментар #142 от "Антикомунист":

    Да коментираш безкруполни изроди не значи че им завиждаш.
  • 144 Пабло Трихильо

    4 0 Отговор
    Докато има култ към парите и властта съществуването на нашия свят ще става все по зле и да оцеляваш ще става все по трудно и по гадно. С очите си съм виждал хора които когато видят пари стават като бесни кучета. За пари биха продали и собствените си майки.
  • 145 Пабло Трихильо

    5 0 Отговор
    Несъзнателно ставаш роб на парите и материалното и ти убягва астралното. А станеш ли роб на парите следователно ставаш роб и на тези гадове които управляват света. Тях никой не ги знае и не ги вижда а тези известни милиардери и световни лидери са просто пионки и марионетки в ръцете на Илюминати които ни подтикват към анархия, упадък, разврат и гибел.
  • 146 Пабло Трихильо

    5 0 Отговор
    В Библията пише: КАТО ИМАШ ДВЕ РИЗИ ДАЙ ЕДНАТА НА БЛИЖНИЯ. Но никой не го прави.
  • 147 Баба Яга

    4 0 Отговор

    До коментар #142 от "Антикомунист":

    Седемте смъртни гряха са морална категория от християнската етика.Те са: похот,чревоугодие,алчност,леност,гняв,завист и високомерие.За завистта сте прав,лошо нещо е.Интересно какво е мнението ви за алчността и за високомерието.А подсъзнателните ми чувства бихме могли да коментираме на сесия във вашия кабинет,ако намеря това за необходимо.
  • 148 факт

    2 0 Отговор
    времето им изтича безвъзвратно!
  • 149 Емил

    2 7 Отговор
    Разкошна статия за ГАНЮ,да плюе спокойно!
  • 150 Човека Коза

    5 1 Отговор

    До коментар #134 от "некоректно":

    Честно заработени пари ли?! Сорос грабил богатствата на другите евреи заедно с нацистите ; Бил Гейтс краде идеите на колегите си /точно както Зукърбърг/ . На това ли викаш честно заработени пари, троле соросоиден?
  • 151 CO2=P×S×E×C

    3 0 Отговор
    Бил Гейтс...
  • 152 Антикомунист и родолюбец

    2 5 Отговор

    До коментар #101 от "Стефан":

    Никога БГ икономически не е била по добре от сега.Ами заплатите скочиха точно двойно з а 10 години. А моята с 93 процента което почти същото както да го погледнеш. БВП на БГ през 2010 г е 62 млрд лв, аа сега е 120 млрд лв. През 2010 г пред моя блок имаше само 6 автомобила, а сега собствени автомобила имаме 28 души при само 36 апартамента в блока. ТИ сигурно желаеш да се махне ГЕРБ и да дойдат отново комунистите от БСП и да съсипят БГ. НО това няма как да стане, народът помни червените правителства на Луканов,Любен Беров и Жан Виденов. БОКО не ми мн.симпатичен но го предпочитам пред червените имоти/ подложи на Масква/ - алчни, злобни, некадърни и завистливи. ГЕРБ може и да са пооткраднали нещо, но и направиха много неща за БГ - две линии на метро в София, магистрала Струма, справиха се със световната финансова криза, овладяха и голямата мигрантска криза /благодарение на личнта договорка на Боко с Ердоган.
  • 153 Знайко

    0 6 Отговор
    Безсмислена статия и безсмислени коментари.
    Някои индивиди в България толкова си могат.
    Особено, ако са възпитаници на калпави "школи".
  • 154 не може да бъде

    4 0 Отговор
    "Ако ми дадете контрола на парите,за мен няма да има значение кой пише законите" -Амшел Майер Ротшилд

    Коментиран от #155

  • 155 ПАБЛО ТРИХИЛЬО

    2 0 Отговор

    До коментар #154 от "не може да бъде":

    Това трябва да ти говори много. Този човек изобщо не се интересува здрав ли си болен ли си гладен ли си жаден ли си бял ли си черен Лиси. Него го интересуват единствено и само парите. И докато всички хора не се осъзнаят, резултата ще е една голяма маса зомбита и овце.
  • 156 ПАБЛО ТРИХИЛЬО

    1 0 Отговор
    Вярно е че една птичка пролет не прави. Но тя може да повика други птици и да "принуди пролетта да дойде"!!
  • 157 ПАБЛО ТРИХИЛЬО

    2 0 Отговор
    Защо според вас Никола Тесла и неговите технически познания не се реализираха, напротив даже строго забранени. Какво се случи с българинът които изобрети двигател задвижван от вода!!? На практика това е свободната енергия ако хората имат достъп до свободната енергия тогава ПЕТРОЛА И ПАРИТЕ СЕ ОБЕЗСМИСЛЯТ И ИЛЮМИНАТИТЕ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ИМАТ ВЛАСТ А ТОВА НЕ ВЛИЗА В ТЕХНИТЕ СМЕТКИ.