10 Март, 2021 16:43 12 141 112

Марина Иванова пред ФАКТИ: България трябва да бъде освободена от корупцията

  • марина иванова-
  • кандидат за народен представител-
  • демократична българия-
  • 23 мир-
  • софия

"Родината ни е пленена държава, узурпирана от една силно корумпирана върхушка. Нужно е чрез избор на достойни народни представители да се повиши авторитетът на Народното събрание", категорична бе Марина Иванова, която е кандидат за народен представител

Марина Иванова пред ФАКТИ: България трябва да бъде освободена от корупцията - 1
Марина Иванова, снимка: Личен архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Денят на истината, разбирайте този на парламентарните избори, приближава все повече и неусетно бързо. От друга страна, кандидатите в листите на партиите, които впечатляват с визитката си, са твърде малко. Твърде малко са и тези, които се отличават с ярка в позитивен смисъл обществена дейност. Но не такъв е случаят на събеседничката ни в интервюто по-долу - Марина Иванова, която прояви любезност и отговори на въпросите на ФАКТИ.

Марина Иванова е едно от новите имена в кандидат-депутатската листа на „Демократична България“ в 23 МИР-София. Тя е икономист по образование, завършила е магистратура Международен мениджмънт и маркетинг в университета в Страсбург (1997 г.) и магистратура по Финансови пазари в университета в Барселона (2003 г.). Специалист е по вътрешен одит и контрол, управление на риска и трансформация. Има 24-годишен опит в големи международни компании като American Standard, Samsonite, Nexans и др. От 2020 г. е Директор вътрешен одит и ефективност на процесите във френската компания SAUR. Владее свободно френски, английски, испански и италиански език. Семейна, има син на 16 и дъщеря на 12 години.

Марина Иванова е съосновател на българското неделно училище „Кирил и Методий” в Париж. Инициатор и създател на детската градина към училището. Бивш член на УС на асоциацията „Български език – език европейски“ и съвносител на петиция, целяща българският език да бъде признат за матуритетен в Европейския съюз в рамките на кампания за защита на малките европейски езици.

Участвала е като доброволец и член на СИК във всички изборни кампании на ДСБ. Член и международен секретар на ДСБ Жени.

- Г-жо Иванова, защо човек като Вас, изградил впечатляваща кариера в чужбина, отправя поглед към живота в България, и то към политиката?

- Кандидатирам се за народен представител, защото непрекъснато се вълнувам от всичко, което се случва в България. Следя със загриженост развитието на политическото положение в страната и изпитвам силна болка, че няма представителство на българската десница в Парламента. Използвала съм всяка една възможност да отстоявам моите политически възгледи и ангажираност към българската кауза.

От политиката зависи начина ни на живот – нашата свобода, природата ни, отстояването на демокрацията, качеството на здравеопазването, на образованието, на инфраструктурата на страната ни. Включването ми в политиката за мен е израз на моя стремеж да променя това, което се случва в момента в България. Родината ни в последните години е пленена държава, узурпирана от една силно корумпирана върхушка. Това са хора, които не са загрижени нито как да подобрят живота на хората, нито за бъдещето на страната и това, което ще оставят на идните поколения.

- Вие сте специалист по вътрешен одит и контрол, управление на риска и трансформация. Не представлява ли риск за самата Вас една такава трансформация – от директор в голяма френска ВиК компания да скочите в бурното и почти винаги мътно море на българската политика?

- Рискът от тази трансформация си заслужава, защото залогът е огромен. Положението в страната е много тревожно, промяната в България е абсолютно наложителна. Това изисква усилията на всеки един от нас, водени от любовта към България и вярата, че можем да я променим към добро.

- Какви са амбициите Ви? Възможна ли е промяна на статуквото от ентусиазирани нови лица като Вас в родния парламент?

- Промяната започна с протести миналото лято, когато хиляди хора излязоха по площадите и поискаха оставката на Борисов, на правителството и на главния прокурор Гешев. Тези избори ще бъдат продължение на тази промяна. В новия парламент, чрез изпълнение на предизборната програма на „Демократична България“, сегашното статукво ще бъде разрушено.

- Какви политически практики бихте пренесли от Франция в България?

- По повод дебата в България относно начините на гласуване, категорично може да бъде използван френският опит за гласуване с пълномощно. Безспорно полезно може да е за нас и антикорупционното законодателство във Франция, както и законите, които повеляват защита на околната среда, на историческите паметници и други.

- Франция е полупрезидентска република, а в България има поддръжници на идеята за установяване на президентска република. Удачно ли е парламентарната форма на управление у нас да отстъпи за сметка на президентска власт?

- Категорично не. България по Конституция е република с парламентарно управление и такава трябва да си остане. Това, което е необходимо, е чрез избор на достойни народни представители да се повиши авторитетът на Народното събрание като висш орган на властта, а не да се променя формата на управление.

- Как бихте гласували като депутат в пленарната зала – по съвест спрямо конкретното разискване или винаги в синхрон с парламентарната група, към която принадлежите?

- Важна задача на парламентарната група е да се отстоява определен пакет от политики в съответствие с предизборната програма. Когато има различни мнения те трябва да се обсъждат в парламентарната група, но в пленарната зала гласуването трябва да е единодушно, защото това е израз на политическата воля на „Демократична България“.

- Какъв опит имате в предизборните кампании досега?

- В последните десет години във всички парламентарни, президентски и европейски избори съм била член на избирателната комисия като представител на ДСБ или на коалицията, в която ДСБ е участвала.

- Какви са най-големите трудности пред българите в чужбина, които искат да гласуват за български парламент? Какво бихте ги посъветвали?

- Основна трудност за българите в чужбина е отдалечеността им от избирателната секция, която е в столицата и в няколко по-големи града. Електронното гласуване, както и гласуването по пощата, биха могли да отстранят такава трудност. Моят съвет към сънародниците в чужбина е преди всичко да имат воля да отидат до избирателната секция и да упражнят правото си на глас, а тези, които могат, да се включат в секционни избирателни комисии или като наблюдатели, за да се отворят повече секции и вотът да бъде максимално прозрачен.

- Защо, според Вас, толкова години десните образовани хора в България, обединени в една или друга формация, не успяха да формулират ясно и разпознаваемо идеите си пред младото и средно поколение? И дълго време останаха дори извън Парламента.

- Управлението на ОДС пропусна възможността да реформира образователните програми, да покаже с факти как 45-годишното управление на комунистическа България откъсна страната ни от Европа и ни лиши от основните демократични принципи. Непознаването на този период и пораженията, които той нанесе на страната, лишиха младото поколение от възможността да направи вярна съпоставка и да оцени предимствата и достойнствата на демокрацията. Ако това беше направено, младите хора от началото на промените, които днес са на средна възраст, щяха в много по-голяма степен да бъдат привърженици на българската десница, която беше моторът и двигателят България да поеме към Европейския съюз и НАТО. Идейната безпътица на някои хора личи по време на избори – те вярват на популисти и псевдопатриоти. Нека не забравяме, че определени политически сили имаха и имат изгода България да остане пленена държава, обрасла с корупция и беззаконие. Те непрекъснато се стремят да рушат доверието на хората към принципите на българската десница, които изповядва „Демократична България“

- Звучите като човек, решен да даде всичко от себе си в името на това, в което вярва. Каква е Вашата лична кауза?

- Моята лична кауза е единствено българската кауза. На нея съм служила и служа чрез различни мои действия: съосновател съм на Българското училище в Париж „Кирил и Методий“ и на детска градина към училището, участвам в акции за подпомагане на деца и бедстващи хора в България, винаги популяризирам страната си сред чужденците, с които общувам. Днес обаче моята кауза е много по-значима – България трябва да бъде освободена от корупцията. Първото условие да се случи това е реформирането на съдебната власт. Ако това бъде изпълнено, ще превърнем страната си в достойна европейска държава.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 42 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дедо Герчо

    22 22 Отговор
    ХАХАХА С №11 ДА СИ ВЪРНЕМ БЪЛГАРИЯ...НА БИБИ.....ХАХААААААУУУУ....

    Коментиран от #9, #57, #101

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Рошко

    71 9 Отговор
    Тази мома голяма приказка каза, корупцията може да се изкорени, с крумови а не джендърски закони, и това в световен мащаб
  • 5 Достойна присъда

    80 18 Отговор
    България трябва да се освободи от Тиквата и неговите помагачи!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 SH BG

    41 5 Отговор
    Кажи си Иване...!!!

    Но Ваньо и Ваньовците все още са неми...!!!

    Дааа...!!!
  • 8 Луда работа

    31 10 Отговор
    В България няма корупция има обаче много силно усещане за корупция,само усещане
  • 9 МАФИЯ НА ББ

    56 12 Отговор

    До коментар #1 от "дедо Герчо":

    ЗА ДА Е ОСВОБОДЕНА ОТ КОРУПЦИЯ- ПАРТИЯ ГЕРБ , МВР, ПРОКУРАТУРА ТРЯБВА ДА СЕ РАЗФОРМИРАВЯТ. МАФИОТИТЕ ОТ ШАЙКАТА СЪДЕНИ И В ЗАТВОРА. ПОСЛЕ ФОРМИРАНЕ НА НОДА ДЪРЖАВНА СТРУКТУРА. КАКТО ИТАЛИЯ ПАРИРА МАФИЯТА. ИЗЧИСТВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА ОТ МАФИОТСКИТЕ СТРУКТУРИ В МС,НС,АРМИЯ,ПОЛИЦИЯ, СЪД, ПРОКУРАТУРА, КМЕТСТВА, НАП, И Т.Н.

    Коментиран от #18

  • 10 Българка

    26 36 Отговор
    В листата на Демократична България- номер 11 всички лица са нови, неомърсени, много млади специалисти. Само двамата съпредседатели са били народни представители.
    Подкрепете ДБ, която е гарант за съдебна реформа и търсене отговорност на тези, които попиляха България

    Коментиран от #93

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Избирател

    42 13 Отговор
    Вие от демократична България говорите само за корупцията и съдебната система сякаш всичко останало си е наред,кажете какво ще направите за страната ако дойдете на власт,с какво сте по-добри от сегашните?
  • 13 Ицо

    38 13 Отговор
    Гнома ли ще направи тая промяна.Вече го видяхме по времето на Костов какво може.След това беше същото и с Борисов.Стари к..ви в нов бардак.

    Коментиран от #79

  • 14 Стоян

    21 40 Отговор
    Демократична България е партия, която поради липса на визия и качества за да развият България, предпочитат да плюят власта, за да свалят Бойко на тяхото ниво, понеже те не могат да са на неговото високо ниво!
    Като вземете Президента, Корнелия, Манолова, Отровото Трио, Демократична България - ВСИЧКИ те са КОМУНИСТИ, просто се нароиха под различен вид партии, но са КОМУНИСТИ, вредни за нацията и вредни за просперирането на държавата!

    Коментиран от #48

  • 15 Звучи добре

    20 7 Отговор
    Кариерата и не е нещо суперестествено, но е добро начало за човек, който работи последователно. А иначе честност и висок морал са от важните качества. Успех. По-добре нови необременени лица отколкото старите к--ви.
  • 16 Taзи Мома,

    13 10 Отговор
    С Вежди Гайтани ще ни освободи от поробителя Бойко!
  • 17 цербер

    11 6 Отговор
    Марина Иванова, която е кандидатка за народна представителка. Марина Иванова е съоснователка на българското неделно училище „Кирил и Методий” в Париж.Инициаторка и създателка на детската градина към училището. Бивша членка на УС на асоциацията „Български език – език европейски“ и съвносителка на петиция.Участвала е като доброволка и членка на СИК във всички изборни кампании на ДСБ. Членка и международна секретарка на ДСБ -Жени.

    Коментиран от #39

  • 18 дедо Герчо

    10 8 Отговор

    До коментар #9 от "МАФИЯ НА ББ":

    ПИСАХ ТИ +,А ЗА ДА СТАНЕ ТОВА,ПЪРВАТА СТЪПКА Е СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО..!!!..

    Коментиран от #76

  • 19 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    25 2 Отговор
    у нас корупция и власт са срастнали като свински черва
    за мильани няма закони за кокошка няма прошка
  • 20 ГОСПОЖООО

    19 20 Отговор
    МИ ТО НЯМА БЪЛГАРИН ДА НЕ Е КРАЛ ИЛИ ДА НЕ Е ДАВАЛ ПОДКУП! НИЕ СМЕ ПРОДАЖНО И КРАДЛИВО ПЛЕМЕ! КОЙТО И ДА ДОЙДЕ НА ВЛАСТ ЩЕ Е ВСЕ СЪЩАТА!
  • 21 пройчо

    11 8 Отговор
    "... Управлението на ОДС пропусна възможността да реформира образователните програми, да покаже с факти как 45-годишното управление на комунистическа България откъсна страната ни от Европа и ни лиши от основните демократични принципи...'*****Те ,комунистите и на Бою пречат--А вземете се!.....32 години дъвчете 45 години.---докога?!
  • 22 Уникално и неповторимо

    28 5 Отговор
    Българи! Сънародници! Случва се нещо наистина уникално в Българската политика! А това е че рейтинга на една политическа формация се срива над 2 пъти и то за няколко седмици. Според проучването на независимата аналитична социологическа агенция "БОЛКАН БГ.МЕТРИКС" проведено от 1 до 5 март рейтинга и доверието във формацията ИТН на Станислав Трифонов от 13.8% се срива на 6.7%. След разкритията на Васил Божков че е лице със силни зависимости и патерица на ГЕРБ , след масовото напускане на структурите им в цялата страна, след фактите че в листите им са подсъдими лица близки до ГЕРБ като собственика на "Олинеза", след разкритията че организационен секретар на формацията е Виктория Василева бивш депутат от СДС и близка до Христо Бисеров от ДПС,след разкритията и на Росица Кирова бивш областен координатор на ИТН за Видин как в телевизията им се казват неверни факти и лъжи и след угодническото интервю с Борисов в което Трифонов се опита да вдигне сриващия му рейтинг , кръжока му е пред закриване. Явно Българските граждани не са толкова прости и вече прозряват истината!

    Коментиран от #26

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Дедо

    12 1 Отговор
    Ой на деда
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Стойко

    26 6 Отговор

    До коментар #22 от "Уникално и неповторимо":

    Учиндолския чалгар се освети вече не като тайна а явна патерица на чекмедже Буда! Можеш да лъжеш целия народ за кратко време. Можеш да лъжеш част от народа за дълго време. Но не можеш вечно са лъжеш целия народ. Такава е работата и на Учиндолеца и затова бе сринат и разгромен!

    Коментиран от #29, #41

  • 27 българин

    12 0 Отговор
    Е как да стане като по селата вече партиите са раздали пари на малцинствата да гласуват за корупметата? Ни сме в омагьосан кръг!!!
  • 28 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 1 Отговор
    БЪЛГАРИЬО помни атентата на ГАРА БУНОВО и СЛАДКАРНИЦА в ГРАД СЛИВЕН извършен от турцки терористи
    който убиха
    МАЙКИ БАЩИ ДЕЦА едно от ДЕЦАТА беше глухонямо
    аполитик от дпс
    построи чешма в памет на
    терористите
  • 29 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 0 Отговор

    До коментар #26 от "Стойко":

    СТОЙКО ЗДРАВЕЙ ПРИЯТЕЛЬО МОЙ как си

    Коментиран от #32

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 11 Отговор
    ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ спретнаха инцидент и убиха великите БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛИСТИ
    ГЕОРГИ АСПАРУХОВ
    и
    НИКОЛА КОТКОВ

    Коментиран от #73

  • 32 Стойко

    14 4 Отговор

    До коментар #29 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Прекрасно. А ти как си? Заверата на чалгара и тиквата започва да става ясна на народа!

    Коментиран от #33, #42, #67

  • 33 Живко

    20 6 Отговор

    До коментар #32 от "Стойко":

    Българския президент Румен Радев скоро намекна за истинската същност на чалгарската сбирщина на Учиндолския помияр! Един факт за да ви стане ясно. Края на ноември 2018 година в предаването си "Шоуто на Слави" по БТВ бе решено да бъдат поканени за гости в 4 поредни вечери Българския министър -председател (Бойко Борисов) , Българския президент (Румен Радев) , Българския главен прокурор (Сотир Цацаров) и Българския омбудсман тогава (Мая Манолова). Единствено тогава Румен Радев отказа да участва и помня думите му - "Никога не бих участвал в една гротеска чийто единствена цел на водещия е да "изпере" рейтинга на властта а се подготвя на мен да задава провокативни въпроси. След време ще станат ясни поръчителите му и неговите зависимости и поети ангажименти"....Помните как се наведе тогава на тиквун , как го гледаше влюбено и като отговаряше на въпросите му гузно навел глава! И как вечерта когато трябваше да гостува Радев и срещу празното му място го оплюваше и осмиваше. Ето това е учиндолеца подлогата на ГЕРБ и Борисов.

    Коментиран от #96

  • 34 Komunist

    8 1 Отговор
    след 90 година sе пропусна възможността късно е
  • 35 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 2 Отговор
    БЪЛГАРИЬО помни атетната НА ГАРА БУНОВО И СЛАДКАРНИЦА В СЛИВЕН
    загинаха майки деца имаше е глухо дете
  • 36 запасняк

    12 1 Отговор
    Ново вино не се прави в стари мехове...
  • 37 бай онзи

    6 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Член и международен секретар на ДСБ Жени.... има ли 10-15 човека там или?
  • 38 Стига

    20 4 Отговор
    30 г. "демокрация" ми стигат безработица, непоносими цени парно, ток, вода, данъци, бензин.Сеч гори. Джипове баничарки. Мръсен въздух Битова престъпност. Безнаказаност. ЧСИ-охраняващи монополите-мутренски.

    За 30 г. Живков изгради АЕЦ, газопроводи, язовири, пътища, болници, училища, липса на престъпност, качествени храни, безплатно здравеопазване, щастливо детство, евтини книги и енциклопедии, театри, опери, детски градини-сега продадени.

    Коментиран от #97

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 4 Отговор

    До коментар #32 от "Стойко":

    патерица или подлога накрая сам остава

    Коментиран от #44

  • 43 РАДИО ЕЛТО

    9 2 Отговор
    герб мутри мафия
  • 44 Стойко

    10 1 Отговор

    До коментар #42 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Така е приятелю! То е видно от сриващия му се рейтинг над 2 пъти за няколко седмици а до изборите ще бъде под нулата дори!

    Коментиран от #47

  • 45 moiraine

    12 3 Отговор
    Не се гаси туй, що не гасне. Единственият начин България да бъде освободена от ккорупцията е да не останат българи. Корупцията, тарикаттлъкът, далавераджийството са част от българския ген.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 РАДИО ЕЛТО

    7 1 Отговор

    До коментар #44 от "Стойко":

    къде е оня БАТ ВАЛЬО
  • 48 антигербераст

    11 3 Отговор

    До коментар #14 от "Стоян":

    виждам че си твърдо против комунизма и това не е лошо но като че ли си и твърдо на страната на Бойко и свитата му което вече е лошо
    и все пак не е важно кой за кои е стига да не е за Бойко и да гласува вместо да седи и да се жалва колко му е зле
    АКО НЯКОЙ ИСКА ПРОМЯНА НЕКА ГЛАСУВА !!
    а не само да мрънка тези били такива онези онакива ...

    Коментиран от #51, #60

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 6 Отговор

    До коментар #48 от "антигербераст":

    БОЙКО ГЕШЕВ са мутри

    Коментиран от #52, #53

  • 52 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 6 Отговор

    До коментар #51 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    БОЙКО ГЕШЕВ са мутри и престъпници
  • 53 Друми Митев

    14 2 Отговор

    До коментар #51 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Абсолютно си прав, но най лошото е, че е в нашата родина всички сме такива и затова сме на това положение. Честен политик не видях за 30 години, а няма от къде и да дойде, защото всеки българин краде и мами според отдалата му се възможност!
  • 54 гост

    12 1 Отговор
    Много хубаво звучи ,но как да стане? Четете доклада на другаря Живков от 1984г и той се оплаква от корупцията и не знае как да се справи с нея ,но Ви пожелавам успех!
  • 55 Стар рокер с дископатия

    12 0 Отговор
    И тука сте като в Парламента...само се плювате и джавкате и от никой, нищо конструктивно насреща.
  • 56 евалата

    7 3 Отговор
    герпъ като изкарат една кандидатка с 4 езика..ще скоча от терасата
    таз жина ще знай къде е пекин 101 персента..

    Коментиран от #65

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 6 Отговор
    Герб намали корупцията през последните 10 години. Вече не си плащаш на катаджия, заради снимките.

    Коментиран от #59, #69

  • 59 Просветен илюминат

    7 4 Отговор

    До коментар #58 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    И до 5мин след засичане на колата в превишена скорост ако нямаш връзки да се обадиш влиза в една система където няма изтриване вече.
  • 60 Просветен илюминат

    7 2 Отговор

    До коментар #48 от "антигербераст":

    А като от толкова години изборите подменят само и няма промяна защо смяташ,че трябва да се гласува?
    С едни и същи действия получават ли се различни резултати?
  • 61 КРОКОДИЛА

    6 4 Отговор
    ОГРАБЕН НАРОД - БЕДНИ ДУШИ - НЕЩАСНИ - ИЗПИТИ ФИЗИОНОМИЙ - МИЗЕРИЯ - НЕМОТИЯ ................

    Коментиран от #74

  • 62 Урсул фон

    10 1 Отговор
    Кви са тия глупости,кво освобождение ,кой да го направи, кого да освобождава, защо , абе изобщо откачена работа на фроновата територия. Както казват сърбите , у сву европу радиация,само у бугарско нема !
  • 63 Бойко

    7 4 Отговор
    Тия искат да крадът като ги изберете ще теглят като мен 16 милиарда и ще ги откраднат маскираики ги с обществени поръчки.
  • 64 БОРКОР

    6 2 Отговор
    Как е корупцията в епидемичната обстановка. Боркор, взимат добри кинти , и се борат ,борат, борат с корупцията като на шипка, но сега заради пандемичното учение ,малко изостават.
  • 65 гост

    8 2 Отговор

    До коментар #56 от "евалата":

    Имам една далечна роднина ,говореше 7 езика а беше завършила само 8 ми клас ,това по времето на комунизма. Работеше като келнерка по морето, голяма тарикатка ,в никакъв случай не беше глупава .Това с говоренето на езици ,нищо не значи, преводачи не ни трябват.
  • 66 Корумпиран

    3 2 Отговор
    съм, булка, ела да се сборим! Ела бързо! Искам да ме мачкаш, да ме мачкаш, кат сатетен чаршаф, а после можеш да ми снимаш шкафчето на воля!
  • 67 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 1 Отговор

    До коментар #32 от "Стойко":

    СТОЙКО
    ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ
    убиха
    ГУВДИ и КОТКОВ имного други който бяха против режима
    стойко има и КЕВР МАФИЯ
    КЕВР МАФИЯТА
    уби някога
    ГЕОРГИ ДИЧЕВ шеф на АЕЦ КОЗЛОДУЙ
    скройха инцидент
    така убиха и ИЛКО ЕШКЕНАЗИ
    БОШНАКОВИ
    МАФИЯТА УБИВА И ДЕЦА
  • 68 Bulgarian BG

    7 6 Отговор
    Като чета небивалиците на някои сънародници не мога да не взема отношение за “великите “наши ръководители -строители на предишната и сегашна наша държава.При дядо Тодор Правешки оставаше и да не се строи а да продължаваме да живеем в колиби и землянки.Много ясно че необходимостта от развитие в много сфери сме строили според възможностите си за това време.Обаче при сегашният Бойчо Банкярски като му слушаме брътвежите имам чувство че годината е 681 и че сега започваме да съществуваме.Това объркано същество смята че света съществува благодарение на неговите изключителни познания и ръководни действия и цял свят взема пример от него.Уменията му показват къде се намираме реално.Така че време е за смяна,трябват ни морално отговорни ,образовани ,интелигентни ръководители .Мислете и гласувайте!

    Коментиран от #70

  • 69 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 4 Отговор

    До коментар #58 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    герб сдс вдсв съсипват и съсипаха
    БЪЛГАРИЯ
  • 70 СКОРПИОН

    5 4 Отговор

    До коментар #68 от "Bulgarian BG":

    БОЙКО е мутра сикаджия

    Коментиран от #75

  • 71 Анализатор

    9 1 Отговор
    Тази прелестна госпожа с тия "езици", дето ги знае май се натиска за мястото на преводачките Хубавото Кате, и Крадливата Елена! бел. ред. : преводачката от испански Катерина Михайлова бивш шеф на СДС и настоящ посланник на Р.България в Р.Турция, преводачката от английски на Т.Живков Елена Поптодорова бивш посланник в САЩ.
  • 72 Потентен

    6 1 Отговор
    От всички умения и езици, които владее, мен ме интересува само как е "френският" на госпожицата!
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 РОМ ЛИ СИ

    0 2 Отговор

    До коментар #61 от "КРОКОДИЛА":

    В ЦИГАНСКАТА МАХАЛА ЛИ?
  • 75 Здрасти!

    0 3 Отговор

    До коментар #70 от "СКОРПИОН":

    Ти откри Америка...
  • 76 дядкаа

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "дедо Герчо":

    акъла ти е закърнял или имаш интерес, най много крадат служебните правителствоа! Това сочат фактите до сега!
  • 77 СЪЩАТА

    7 0 Отговор
    ТАА ДА НЕ Е КМЕТИЦАТА НА КРАСНО СЕЛО? НА НЕЯ МИ МЯЗА.
  • 78 А бе не знам...

    2 4 Отговор
    ...тая Марина,що за стока е и каква работа ще върши,ако влезе в парламента...?!НО!Поне на снимката изглежда готина,привлекателна и позитивна Жена...
  • 79 Психо от Курило

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ицо":

    Брат, не си прав , тая ков..ра е много нова. Става за ... , сещаш се:))))
  • 80 ФАКТ

    2 3 Отговор
    ВСЕКИ ЕДИН БЪЛГАРИН БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ ПОДЛЕЖИ НА КОРУМПИРАНЕ..НИКОЙ НЯМА ДА ОТКАЖЕ 10 000 ПРИМЕРНО ЕЙ ТАКА...ПОДАРЪК ТАКА ДА СЕ КАЖЕ..ТАКА ЧЕ....ЗА ДА ИЗЧИСТИМ КОРУПЦИЯТА ТРЯБВА ДА ИЗЧИСТИМ ВСИЧКИ ХОРА В БЪЛГАРИЯ И ПО СВЕТА..,..МОЖЕ ДА СЕ НАМАЛИ..НО НЕ И ПРЕМАХНЕ..ТОВА Е ВСЕ ЕДНО ДА ИСКАТЕ ДА НАКАРАТЕ ХОРАТА ДА НЕ ЯДАТ..:)..НЕ МОЖЕ..ВСЕКИ КОЙТО ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ДА КРАДЕ..ЩЕ КРАДЕ..АКО ПОЗНАВАТЕ НЯКОЙ НА КОЙТО БИХТЕ МУ ДАЛИ ПРИМЕРНО 50 000 ЛВ..ЕЙ ТАКА..ЗА ПОДКУП.И ТОЙ ГИ ОТКАЖЕ..МОЛЯ ВИ СЕ КАЖЕТЕ МИ КОЙ Е ТОЗИ...ТАКА ЧЕ ГОСПОДАТА ОТ САЙТА..АЙДЕ ДА СПРЕТЕ С ГЛУПОСТИТЕ...КОГАТО ПРЕМАХНТЕ БСП ОТ ПАРЛАМЕНТА ТОГАВА ЩЕ ПРЕМАХНЕТЕ И КОРУПЦИЯТА..ДАМЕК НИКОГА.:)

    Коментиран от #83

  • 81 Антигерб

    6 2 Отговор
    Защо ли не вярвам на тези „Демократична България“ - дали защото са сдружение на "бивши" гербаджии - защо ли ми се струва че ако влязат в парламента Цецо асансьора и Ицо веднага ще направят коалиция с остатъците от гербаджиите.

    Защо ли нито Ицо нито Цецо досега не са отправили една съществена критика към Бойко а само общи приказки.

    Защо ли имам чувството че на някои избиратели вотът им ще бъде подменен с тия - ще са гласували против Бойко а накрая ще получат пак Бойко.
  • 82 Матей

    7 6 Отговор
    Възраждане на България чрез партия Възраждане.Преди десетина години, когато по форумите издигах тези идеи и пръв споменах за възраждане,за преосноваване на държавата,изглежда тези идеи са били изпреварили времето си,както и много други ,които сега са всеизвестни.Всичко което съм констатирал и предвиждал се потвърди,напълно.
  • 83 Антигерб

    7 5 Отговор

    До коментар #80 от "ФАКТ":

    Ако знаеш че те чака куршум в главата за корупция дали ще се корумпираш за 10 000 или 50 000 лв и ако знаеш че не можеш да си платиш на съдии или полицаи за да се измъкнеш защото и тах ги чака куршум в главата за корупция.

    Та за това Китай върви напред а ние затъваме

    Ама на герберчетата не ви се ще такива закони. Сега ако хванат някого с подкуп какво му правят - тъкмо нищо и за това има корупция - поне в затвора да ги вкарваха.

    Коментиран от #85, #91

  • 84 Грух

    3 6 Отговор
    Ах как ще вият зловещо червените парцали на другия ден след изборите, когато разберат че отново са ги минали с 200.

    Коментиран от #104

  • 85 ФАКТ

    1 1 Отговор

    До коментар #83 от "Антигерб":

    ЧОВЕЧЕ ТИ В КОЙ СВЯТ ЖИВЕЕШ...?ВСИЧКО И ВСЕКИ Е КОРУМПИРАН БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ...СИГУРЕН СЪМ ЧЕ И ТИ СЪЩО ВЛИЗАШ В ТОВА ЧИСЛО....ТОВА Е ПРОБЛЕМ НА ХОРАТА ЗАЩОТО СМЕ АЛЧНИ А ОТ ДРУГА СТРАНА БЕДНИ..И ВСЕКИ ИСКА ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ...А И ТИ МИ ГОВОРИШ ЗА НЯКАКВИ ГЪРМЕЖИ....КЪДЕ СИ ЧУЛ В НЯКОЯ ДЪРЖАВА ДА СА ХВАНАЛИ НЯКОЙ ДА КРАДЕ И ДА са ГО РАЗСТРЕЛЯЛИ...????...ТИ АКО СИ В ВЛАСТТА И НЯКОЙ ДОЙДЕ И ТИ КАЖЕ ,,Я ВЗЕМИ ТЕЗИ 500 000 ДА СИ ЗАТВОРИШ ОЧИТЕ ЗА ЕДИ КАКВО СИ...ДА НЕ БИ ДА НЕ ГИ ВЗЕМЕШ ...?..ЩЕ ГИ ВЗЕМЕШ И НЕ САМО ОЧИТЕ АМИ И УШИТЕ ЩЕ СИ ЗАПУШИШ ЩЕ ВЗЕМЕШ КИНТИТЕ И ХИЧ НЯМА ДА ТИ ПУКА ..ЧЕ НЯКОЙ НЯКЪДЕ СИ НЯМА КАКВО ДА ЯДЕ...ЩЕ ТИ Е ТОЧНО ПРЕЗ.....ЕДИ КЪДЕ СИ...ЕТО КОМУНИСТИТЕ 150 ГОДИНИ ВЕЧЕ НИ УПРАВЛЯВАТ ФАЛИРАХА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА НЯКОЛКО ПЪТИ НО ПАК СИ ИМА ХОРА КОИТО СИ ГЛАСУВАТ ЗА ТЯХ..НА НАС СИ НИ В ПРИРОДАТА...ДА СИ МИСЛИМ ЧЕ ВСИЧКО МОЖЕМ И ВСИЧКО ЗНАЕМ..И ДА ДАВАМЕ АКЪЛ ЗА НЕЩА ОТ КОИТО НИЩО НЕ РАЗБИРАМЕ..НИЕ СМЕ ХОРА-КОРУПЦИЯТА НИ Е В КРЪВТА...ИМА ЛИ НАЧИН ДА ОТКРАДНЕМ БЕЗНАКАЗАНО ,,КРАДЕМ И ДА НИ НЯМА...
  • 86 Гост

    2 0 Отговор
    Безпристрастно, Вие наясно ли сте с предизборната им платформа, особено в частта й за другите области на управление? Както и с тези на политическите им противници?
  • 87 ФАКТ

    2 2 Отговор
    ..НЯМА ГЕРБ НЯМА БСП ИЛИ ДПС,,СЛАВИ ,,ВСИЧКИ КРАДАТ ДАЛИ СМЕ АЗ ИЛИ ТИ...ИМАМЕ ЛИ ВЪЗМОЖНОСТ ДА СКРИЕМ НЯКОЕ МИЛИОНЧЕ..ВЗЕМАМЕ И ДА НИ НЯМА...ТОВА Е РЕАЛНОСТТА..ДРУГОТО Е ЛЪЖИ И ИЗМАМИ...БАЛАМОСВАЙ НЯКОЙ ДРУГ ЧЕ АКО СИ ТИ..НЯМА ДА КРАДЕШ...КОЛКО ТАКИВА КАТО ТЕБ СА НИ БАЛАМОСВАЛИ ЧЕ АКО ГИ ИЗБЕРЕМ И И ПОСЛЕ НЯМА ДА КРАДАТ...ЕХЕЕЕ...НЕ СА ЕДИН И ДВАМА..НИТО 100..МНОГО ПОВЕЧЕ..НА ТЕЗИ ГЛУПОСТИ СМЕ СЕ НАСЛУШАЛИ..ЕДИНСТВЕНАТА РАЗЛИКА Е..ЧЕ ЕДНИТЕ КРАДАТ И ПРАВЯТ НЕЩО..А ДРУГИТЕ САМО КРАДАТ КРАДАТ И КРАДАТ ДО ФАЛИТ..ПРЕЖИВЕЛИ СМЕ, ЗНАЕМ ГО ВЕЧЕ..ВСЕКИ ГОВОРИ КАК КОРУПЦИЯТА БИЛА ГОЛЯМА..И КОЙТО И ДА ДОЙДЕ НА ВЛАСТ..ПРОМЯНА ЙОК..:)ВСИЧКИ НЕ КРАДАТ ДО КАТО НЕ ОТИДАТ В ПАРЛАМЕНТА.И ТАМ.."СПИРАТ ДА КРАДАТ"..НА ДРЕБНО..:)
  • 88 Истинските борци

    2 0 Отговор
    Свършват на бесилото. Другите са за келипира.То истински у нас май няма.
  • 89 титаник

    2 0 Отговор
    какво значи туй всички бре ?? другариу..тука въпроса не е в тоя дето взема а в тоя дето го бие през ръцете..я вземи вкарай премиера и бандата му за 5 години занули им офшорките и ще видиш как ще спрат..вземи направи централен сайт за обществени поръчки за цяла България и всичко ще спре на момента..тез парцали от герб защо не искат електронно правителство..защото ще виснат като прани гащи затова..всички могат да крадат ДА но някъде ги хващат представи си
  • 90 юнак

    6 0 Отговор
    България трябва да се освободи то такива демократични кучки като тебе и от паразитните НПО който го захранват с кинти
  • 91 ФАКТ

    5 2 Отговор

    До коментар #83 от "Антигерб":

    ..КОГАТО КАЗВАШ ЧЕ ГЕРБЕРЧЕТАТА НЕ ИСКАМЕ ТАКИВА ЗАКОНИ..ЕХООО ВИЕ ОГРАБИХТЕ ДЪРЖАВА ДО СТОТИНКА..И Я ФАЛИРАХТЕ 3 ПЪТИ...КОЙ ОТ ВАС ГРЪМНАХА..????КОЙ ОТ ВАС ВКАРАХА В ЗАТВОРА..ЗА КРАЖБИ КОРУПЦИИ..?..КОЙ КОЙ ...КОЙ...НИКОЙ..А ТИ МИ ГОВОРИШ ЗА ГЕРБЕРИТЕ..КОГА ГЕРБ СА ФАЛИРАЛИ ДЪРЖАВАТА..,,???НЕ ТЕ ЛИ Е СРАМ ДА ГОВОРИШ ТЕЗИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ГЛУПОСТИ..НИЕ ОТ ГЕРБ..НЯМА НИЕ ОТ ГЕРБ..НЯМА ТАКЪВ ФИЛМ..НИЕ СМЕ ОТ ВСЯКА ДРУГА ПАРТИЯ САМО НЕ И ОТ БСП..НИЕ СМЕ ПРОСТО ПРОТИВ БСП..ЕДИН ДЕН НЯМА ДА ИМА ГЕРБ..ЩЕ ИМА ДРУГА ПАРТИЯ...НО НЯМА ДА ИМА БСП НА ВЛАСТ...ЗАЩОТО ПРОСТО НАРОДА НЕ ИСКА ДА НЯМА С КАКВО ДА СИ КУПИ ХЛЯБА ЗАРАДИ НЯКОЛКО КОМУНИСТИЧЕСКИ МАЛО-МНИКА...АЙДЕ ХОДИ СПИ..ПР-СТ КОМУНИСТ..ГЕРБЕРИТЕ БИЛИ ЕДИ КАКВИ СИ..КАКВИ ГЕРБЕРИ КАКВИ 5 ЛЕВА..НАРОДА Е ИЗБРАЛА ГЕРБ САМО И ЕДИНСТВЕНО ПО ЕДНА ПРИЧИНА..ЗА ДА НЕ СТЕ ВИЕ..НЕ ЧЕ МНОГО ОБИЧАТ БОРИСОВ ИЛИ ГЕРБ..ПРОСТО МРАЗЯТ ВАС КОМУНИСТИТЕ....НА КАКЪВ ЕЗИК ДА ВИ ГО КАЖА ЗА ДА ГО ПРОУМЕЕТЕ....????

    Коментиран от #102, #103, #108

  • 92 титаник

    2 1 Отговор
    ти ли си от тез платените тролове бре другариу..я се старай повече тогава..аз жив човек да гласува за герб не познавам
  • 93 няма

    7 1 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Не подкрепям десни партии, а едни такива млади, довлекли се от един "супер" чуждестранни фирми вече гледахме по времето на НДСВ. Не, мерси. Подкрепям лявата идея - 30 години варварщина ми стигат.
  • 94 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 5 Отговор
    ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТУБИХА ГУНДИ И КОТКОВ
  • 95 Бобоядов

    0 3 Отговор
    Каква корупция !? Няма нищо такова. Просто Данакозаплатаджиите и особено тия от Трите власти в БГ яко освояват Евроданаците . Бай Колйо от Пловдив какво да каже с тая геноцид пенсиика от 350лв. За цял месец не за деня. А оня Инвалида с трудовата злопулука Куция Кон му викат сега му давали 300 лв. За хляб и сол. Колкото да не умре. Да мой да гласува за някой с надеждата да живне евентоално.
  • 96 И аз да кажа

    2 2 Отговор

    До коментар #33 от "Живко":

    Ама както и да го сучете, любимецът ви Радев, големият мъжкар и политик, до днес (пета година) не е застанал да отговаря на въпроси на свободно допуснати журналисти- не аранжираните обращение и срещи, а ей така- на желаещите да го попитат очи в очи без предварителни въпросчета и наизустени изявления. Както репортерите на Слави, както Диков, както Беновска и Бенатова тормозеха с часове Мутафчийски и премиера
  • 97 Луди всякакви

    2 3 Отговор

    До коментар #38 от "Стига":

    Това, че си бил кьорав и соцът ти се види нещо добро, си е твоя лична гледна точка. Да не би на Запад да не построиха пътища болници и електроцентрали? Лошото е, че със замъглени от старческо оглупяване сетива, не си кротувате, а бълвате лъжи и всеки трепаняк, който не се справя с живота, почва да мечтае да прави революции, експроприации, народен съд. Какво стига, бе? Ти на колко си? Стига се бъркайте! Ако ти е крив живота- беси се, гърми се, не се занимавай с бъдещето на страната ми!
  • 98 psf

    2 0 Отговор
    Абе да крадът, но да вършат полезни неща и за България. Парадоксално, но то затова се става политик, за да крадеш! Ние обаче бихме могли да редуцираме щетите за държавата от такива злоупотреби, като избираме наново същите, които са управлявали до сега, защото вече са си взели това, за което са се борили. Трябва веднга обаче да се отбележе, че тези избори са много, много по мотивиращи, заради очакваната многомилиардна помощ от ЕС. От тая гледна точка, поговорката, че "кой каквото ще да ти разправя, знай, че в крайна сметка става дума за пари" е напълно валидна!
  • 99 SDEЧЕВ

    2 1 Отговор
    КАКВО Е РАБОТИЛА ПРЕДИ ДА СЕ СНИМА И КОЛКО ДАНЪЦИ Е ПЛАТИЛА? КОЯ Е ТЯ ФАКТИЧЕСКИЯОСВЕН ЧЕ Е ПЛАТИЛА ФАКТУРАТА КЪМ ФАКТИ
  • 100 Наблюдател

    2 0 Отговор
    За трябване трябва, само че няма кой!! ДБ просто не стават но не го и разбират или се правят на неразбрали! Единственото което ще постигнат е да се уредят няколко души на заплата в НС от които нищо няма да зависи! На България и трябва МНОЗИНСТВО което е в състояние да направи Радикални Реформи!
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Лустрация

    3 1 Отговор
    Докато не се освободим от Комунистите корупция ще има
  • 111 Tarnovetz

    2 0 Отговор
    Тая другарка прилича на Сталинка Георгиева
  • 112 cpv

    2 0 Отговор
    Марино,ти ли ще спреш корупцията в България!Нали само чакаш да налапаш депутатското място и после си забравила какво си писала!