ФАКТИ.БГ

Свети Бойко Победоносец срещу коронавирусната ламя

Какво може да се очаква от падишаха, който, винаги когато му е изгодно, е готов на нарече черното бяло?

Публикувана: 28 Март, 2021 16:00
80 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 4902
Свети Бойко Победоносец срещу коронавирусната ламя
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.4 от 66 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Едно от най-известните чудеса извършено от Свети Георги, заради което е изобразяван на иконите как яхнал кон убива змей, е станало близо до град Вирит, днешен Бейрут. Близо до града имало голямо езеро, в което живеел страшен змей, който убивал хора. Затова гражданите се обърнали към Свети Георги за помощ, а той им казал да не се страхуват защото Господ Исус Христос го е изпратил да ги избави от това зло. Когато змеят излязъл Свети Георги го пробол с копие и после му отрязал главата.

Подобно нещо се случи и в нашата родина, която беше нападната от коварната короновирусна ламя. И в ролята на Свети Георги влезе Свети Бойко Победеноносец. Още на брифинг в Министерския съвет на 28 март 2020г. във връзката със пандемията той каза: " Ако Господ е с нас, ще се оправим за 3 месеца.

На 12 април 2020г. по време на посещението си в текстилен завод за производство на предпазни облекла в Твърдица. той заяви на всеослушание:

"От миграцията ги спасих българите, ако успея и от това да ги спася, ще ми е чиста съвестта". А три дена по- късно, влезнал в ролята си като Свети Бойко Победоносец, съобщи по време на посещение в Банско, че Господ лично е поискал от него да ги опази живи, също както в случая със Свети Георги Победоносец., комуто Господ Исус Христос възложи да спаси хората от ламята. На 23 април наново подчерта " Първата ми задача е да запазя народа жив и здрав".

Как да не се прекланяш пред такъв човек?

На 15 май, при посещение в Банско, за всеки случай Падишахът напомни на поданиците, да не забравят, че спасението им от коронавируса е в неговите ръце, друг не би могъл да се справи с тази задача: "Имате рядък шанс да управлявам аз. Защото, ако управляваше колегата Радев, щеше да постъпи като Путин, Борис Джонсън, щяха да измрат хора. Измряха навсякъде. Хиляди, хиляди на ден умрели!". В Банско той още каза: "Нищо по-добро в света някоя държава не е приложила от България ! Точно обратното! Всички мои колеги, които се правиха на бабаити, които обясняваха - леко грипче, едно грипче, сега хилядите трупове ги слагат по найлонови чували и няма къде да ги погребат!".

Защо другаде по света са измрели хиляди хора, а у нас не?

Защото Падишахът своевременно е предприел мерки, с които да срази коронавируса, и така по показателя "сигурност" в условията на пандемията е извел България на челно място в света. Е, тук Падишахът, какъвто и му е навика, доста преувеличава. В класация, изготвена от консорциума Deep Knowledge Group (DKG), България не само не е това, което я изкарва премиерът Борисов, а е в дъното по показателя "сигурност" на страните в условията на пандемията, заема едва 27-о място от 33 наблюдавани страни в Европа. Но това не му пречи да твърди непрекъснато, колко България превъзхожда другите държави по отношение на своевременно предприетите мерки. Още на 2 март 2020г. той се похвали: "В президентството всички се съгласихме, че мерките на България са най-добри в цяла Европа. Големите държави чакаха и чак сега въведоха тези мерки, които ние вече отдавна въведохме.” А на 8 април 2020г. отиде още по- далече: ”Първите мерки в Европа, които бяха прекопирани след разговори с мен от всички големи държави, бяха въведени в България”. Други лидери са му се обаждали, да искат от него съвет за успешните мерки, които е приложил, та и те да ги приложат.

Ако някои са позабравили, ето прословутите мерки, които с разпореждането или одобрението на Падишаха бяха въведени в страната:

Премиерът създаде Национален оперативен щаб (НОЩ), в който неизвестно защо не бяха включени вирусолози и имунолози, а за шеф на Щаба назначи професор- коремен хирург, Генерал Мутафчийски, според думите на Борисов негов приятел "от 20 и повече години".

От 13 март в България беше въведено извънредно положение за един месец, което бе удължавано многократно.

Предприетите ограничителни мерки през пролетта на 2020г. бяха крути.

Преустановени бяха посещенията в увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе сладкарници и големи търговски центрове тип МОЛ, а също така ограниченията бяха приложени към кина, театри, концерти, музеи, конференции, симпозиуми, спортни и СПА центрове, фитнес-зали. Временно бяха преустановени плановите детски и женски консултации, профилактичните прегледи и имунизации, приема и провеждането на планова оперативна дейност, както и свижданията във всички лечебни заведения. Затворени бяха детски градини, училища и университети. Парковете бяха отворени от 9.30 до 18.30 часа само за родители с деца на възраст до 12 години, а преди и след това - за разходки на кучета и единично спортуващи. Забранено беше използването на детските и спортни съоръжения, сядането на пейки и в беседки. Витоша беше затворена за разходки. Женския пазар в София и пазари в други градове бяха затворени. На 16 април здравният министър Ананиев наложи блокада на София, влизане и излизане беше разрешено само в точно определени часове сутринта и следобед срещу декларация. Което доведе до километрични опашки на входовете към София. На 17 март град Банско беше поставен под пълна карантина. Забранено беше излизането от областните центрове в страната без уважителна причина, свързана с работа, здравни причини или регистрация по постоянен или настоящ адрес. За неспазване на ограничителните мерки се предвиждаше глоба от 5000 лева. Шефът на ЩАБА ген. Мутафчийски предупреди, че „струпването на повече от две лица навън не е разрешено.

Крутите ограничителни мерки бяха дело на Падишаха, той ясно даде да се разбере, че от него зависи налагането или отменянето им. На 7 април 2020г. в поздравление до медицинските лица по случай Световния ден на здравето заяви: "Ще продължа да се боря за здравето Ви преди всичко. И категорично няма да бъда този, който ще превърне държавата в морга. Отказвам да бъда този, който да решава кой да диша и кой не. Предпочитам да изтърпя всички критики заради ограничителните мерки." И за да подчертае своята лично роля в битката срещу коронавирусната пандемия, сравни най- безсрамно себе си с Левски, като на 3 май, на брифинг, : "Ако има успехи, ще бъдем всичките щастливи. Ако имаме загуба, ще е само моя". Абсолютно неуместен паралел, защото ако битката срещу пандемията се провали, потърпевшите ще бъдат всички онези, най- вероятно хиляди българи, които ще умрат.

Падишахът се обяви и срещу бизнеса, който възрази срещу крайните ограничителни мерки: "Тези бизнесмени, които толкова плачат за бизнеса си- каза той на 27 април- кое е по-мило? Да сложиме живота на хиляда, две, пет хиляди души да умрат, за да тръгне някакъв бизнес, по-точно - да не обеднеят".

Падишахът разкритикува остро концепцията за колективния имунитет и мнението на такива вирусолози и имунолози като доцент Мангъров и професор Чобанов, които също заявиха, че децата трудно се заразяват и училищата не бива да се затварят, като каза: "Дa пуcнeм млaдитe нaпрeд oзнaчaвa дa кaжeм: Тeзи щe умрaт, тeзи щe живeят. Дa кaжeм, някoи дeцa щe умрaт, aз нямa дa cи пуcнa мoeтo."

Свети Бойко Победоносец беше дълбоко убеден, че у нас благодарение на неговите мерки, за разлика от други държави злокобната коронавирусна ламя ще бъде смъртоносно пронизана. На 12 март каза, че се надява "до 24 май всичко да е приключило".

Въодушевена от вярата си в способността на Падишаха да пребори коронавируса, Даниела Дариткова, председател на парламентарната група на ГЕРБ и на Здравната комисия в парламента, която е доктор по професия и би трябвало да знае по добре, на 12 май, заяви „Запазихме живота и здравето на българите". За нея битката на Свети Бойко Победоносец с ламята е приключена, той я е пронизал смъртоносно, подобно на Свети Георги Победоносец. Тя даже се похвали, че сме една от страните с най- ниска смъртност в света от коронавируса.

На 22 март 2020г. на извънреден брифинг Падишахът заяви: "Гoвoрихмe зaeднo в прeзидeнтcтвoтo и ce cъглacихмe, чe мeркитe нa прaвитeлcтвoтo ca нaй-дoбритe дoceгa в Eврoпa. Нecлучaйнo в Иcпaния, Итaлия, Вeликoбритaния… дaвaт зa примeр Бългaрия. Вcички кaзвaт, чe мeркитe ни ca нaй-бързи, нaй-нaврeмeнни, нaй-тoчни". Но не посочи конкретни примери и никъде в българските медии не е излезла информация за това, че тези страни са давали България за пример.

На 4 юни 2020 на на всекидневните брифинги, Падишахът се самопохвали: "Не искам да си придавам нито важност, нито да си приписвам заслуги, но това което правехме, беше чудо. И никой друг колега не успя да го направи в света, не само в Европа. Аз твърдя, че на този фон, най-меките мерки, с най-малко ограничения, най-правилно поставени, за най-кратко време са в България... с най-добри резултати".

Същият този месец, във страницата си във "Фейсбук", бившият депутат и народен представител в 7-ото велико народно събрание проф. Николай Слатински предупреди: "България може да стане абсурден и назидателен пример за изпускане на болестта поради груби властови грешки и нелепи властови решения. В случая с вируса се вижда колко лошо е за България да е заложник на огромно его с такъв потресаващо необорим нарцисизъм, с огромна некомпетентност и вземане на решенията по метода проба-грешка".

Свети Бойко Победоносец не ограничи битката си срещу коронавирусната ламя, само с мерките. На 23 март 2020г. в Перник съобщи: "Днес лично поръчах 1 милион теста, за да тестваме максимум населението , а не както е в момента - само на болни и с проява на симптоми". Той се зае и с въпроса за изработването на предпазни маски и облекла. Посети фабрика „Аглика“ в Твърдица, ида се увери, че в завода има наличности от немското лепило, което е специално за защита и било осигурено по негова инициатива.

На 28 март 2020г. на брифинг на Министерския съвет Падишахът отново се самопохвали: "Снощи канцлера Меркел се обади да ме поздрави, че пръв съм се сетил да си реорганизирам индустрията за производство на най-необходимото. Шлемове си произвеждаме, маски си произвеждаме, облекла си произвеждаме".

И австрийският прeмиeр Курц гo пoпитaл мoжe ли Бългaрия дa им дocтaви зaщитни oблeклa. Разбира се никакви защитни облекла България не е доставила на Австрия.

В изявление след видеоконферентния Европейски съвет на 23 април, на въпрос има ли резервна мярка срещу коронавируса, премиерът обяви: "Ще започнем да произвеждаме хлорхинина. "Бул Био" и нашите химици, нашите учени в БАН правят много неща в момента. Съжалявам, че цялата тази индустрия е съсипана и сега я възстановявам с много бързи темпове заедно с моите колеги министри. И допълни:: "Осигуряваме конюшни, коне съответно, за да може да се джурка и да се прави ваксината след това, за много други болести, за тиф, дизентерия - все тежки, и България е била водеща, неслучайно и БЦЖ-то е българско. Имаме прекрасни учени, милиони сме дали вече в научно-развойна дейност".

От това неясно изявление простосмъртният българин се досеща, че Падишахът говори за някакъв специален способ за правене на ваксина срещу коронавируса, който българските учени разработват чрез джуркане, като за тази цел са осигурени коне и конюшни. Те- конете и конюшните са нужни за да се "джурка"- но какво точно той не пояснява. Според тълковния речник "джуркам" означава "Разбивам варена коприва, боб и други на каша с джуруляк". Но не е важно дали ние не знаем какво има предвид той, важното е че Свети Бойко Победоносец знае какво е нужно за създаването от нашите учени на коронавурисна ваксина и го е подсигурил. Но защо учените ни тепърва трябва да откриват топлата вода, като разработят лек и срещу дизентерия и тиф, след като ваксини срещу тези заболявания са за разработени отдавна? И защо Падишахът казва, че БЦЖ ваксината била българско изобретение- тя е създадена от френски биолози в Института "Пастьор" и се прилага от 1921 г. в борбата с туберкулозата? На 29 април той посети Националния център по заразни и паразитни болести в София и там каза, че управителката на Европейската централна банка Кристин Лагард му споделила, че се чувства в безопасност, защото имала българска БЦЖ ваксина! Ние се съмняваме, че му е казала такова нещо, още повече, че ваксинираните от БЗЖ не са предпазени от коронавируса.

Падишахът, какъвто му е навикът, преувеличава и с "милионите", които се наливали в БАН за научно- развойна дейност. През десетте години на неговото управление, българските учени от БАН са едни от най- недоплатените. Неговият бивш финансов министър Симеон Дянков нарече учените в БАН "феодални старци" и им орязваше бюджета. А на 11 ноември 2020г. в становище на Общото събрание на БАН, изпратено до председателя на Народното събрание и до председателите на парламентарните групи, се посочи, че "При така предвидения бюджет за следващата година БАН ще бъде в състояние да повиши основната заплата за асистент до 832 лв., което е повече от абсурдно на фона на обявената стартова заплата на учителите от 1260 лв. и на асистент във висшите училища от 1300 лв.". И питат: "На какво основание Академията, която създава доказано най-качествената наука и е основен източник на научна продукция в страната, се третира по този крайно несправедлив начин?". Това и обръщение към парламента, разбива на пух и прах твърденията на Падишаха, че той възстановявал с бързи темпове разбитата "индустрия" .

На брифинг на Оперативния щаб на 3 май Падишахът даде да се разбере, че той има заслуга за всичко свършено в извънредното положение. " Облеклата, маските, реорганизацията на индустрията, е моя заслуга".- каза той.

Но да се върнем към "мерките"и резултатите от тях.

Истината е, че мерките бяха хаотични, днес едни, утре други, въвеждани или отменяни, без особена здравна логика. Някои бяха безсмислени, като забраната да се посещава Витоша, да се влиза в парковете и да се сяда на пейки. Улици се пръскаха с препарати, като че коронавируса от паважа, можеше от паважа да зарази ходещите по него. Ограничителните мерки съсипваха икономиката, особено туристическата индустрия и ресторантския бизнес. На 16 февруари 2021г., Борисов заяви че „ние имаме на- либералните мерки по отношение на бизнеса“. Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията в България каза друго: „Има и колеги, които няма да отворят. За момента знаем за 20%, които са фалирали Нa Витoшкa вcичкo e зaтвoрeнo, имa 200 000 души, cтoят пo 50 чoвeкa нa пeйкa, ядe ce в кутии, c ръцe, нa зeмятa. В мoлa хoрaтa cи взeмaт хрaнa и ce хрaнят пo пeйкитe и пo зeмятa. E, кoe му e прoтивoeпидeмичнoтo? В cъщoтo врeмe зaвeдeниятa cтoят зaтвoрeни, пeрфeктнo чиcти и нe мoжe дa ce ceднe в тях“.

При положение, че според Падишаха, България е предприела първа и най- добрите мерки в Европа, а и в света, би трябвало и България да е от страните, най- добре овладели коронавирусната пандемия, с най- малко смъртни случаи в процентни отношение.

Оказа се обаче, че пандемията не беше сразена за три месеца, както се надяваше и предполагаше (ако Господ бил с нас) Свети Бойко Победоносец. Тя затихна през лятото, но през есента и настъпващите зимни месеци на 2020г. се развихри. В болниците не достигаха леглата за настаняване на болните. Смъртните случаи достигаха в горните граници между 100 и двеста на ден. България към средата на декември 2020г. зае първо място в света по смъртност в процентно отношение.

Как се стигна до това положение?

Причината е в самонадеяността на властите и на Падишаха, които се надяваха, че въведените "най- добри в цяла Европа, а и в света мерки" са достатъчно за да се пребори пандемията. Проспано беше лятото, през което държавата следваше да се подготви за нова епидемична вълна. Така както направиха други държави, управлявани по думите на българския премиер от "бабаити".

Не бяха осигурени необходимите количества два вида тестове- "бавният" PСR тecт, за който се оказа, че нямаме достатъчно добре оборудвани лаборатории и обучени специалисти за провеждането им. Докато масово в развити страни, където се правеха от 20,000 до 50,000 теста на ден у нас се правеха 100-1200 теста на ден Изостанахме с "бързите" антигенни тестове, срещу които генерал Мутафчийски беше първоначално против.

Не осигурихме навреме защитни маски с високо качество за населението.

Не се снабдихме навреме и с подходящи защитни облекла за медицинския персонал в болниците, и подложихме на риск медицински сестри и лекари, някои от тях се разболяха и загубиха живота си.

Не осигурихме навреме и респиратори и съпътстваща модерна апаратура за обдишване.

Редица ограничителни мерки бяха безсмислени, лишени от логика и смисъл и някои изглеждана даже абсурдни.

Не бяха организирани специализирани Ковид болници, а се създадоха Ковид отделения в болници с други профили, което доведе до смесване на пациенти с коронавирусно заболяване и на такива с други заболявания. Някои болници отказаха да приемат тежко болни от Ковид-19, поради липса на свободни легла, което доведе до трагични случаи такива болни да бъдат разкарвани с линейки от болница до болница и да издъхнат без да се получили помощ. Не достигаха и линейки.

През февруари 2021г. България твърдо зае последно място в Европа по брой ваксинирани. Липсваха ваксини, липсваха например и в други страни, но Унгария, Словакия и Сърбия, закупиха руски ваксини. Русофобът- Падишах на 13 март излъга, като каза: "На територията на Европейския съюз могат да се поставят ваксини само такива, разрешени от Европейската агенция по лекарствата (ЕМА)", а такова разрешение не е необходимо изобщо. "Който губи време, губи човешки живот. Който печели време, печели човешки живот. Нямаме време за губене“- каза унгарския премиер Орбан, който снабди страната си с руски ваксини. Ваксинацията спасява човешки животи.

Данните за 1 март показват, че при десет пъти по- голямо население на Великобритания спрямо България броят на заразените във Великобритания е само два пъти по- голям а на починалите е 104 срещу 117 за България. Което е обяснимо, като се има предвид, че към средата на февруари във Великобритания 21.6% от населението е ваксинирано срещу 1.1% за България. Или на прост език, своевременната ваксинация спасява човешки животи и нежеланието на Падишаха да снабди българите с ваксина от Русия или даже от Китай са причина за загуба на човешки животи, които биха могли да бъдат спасени. Но пък той има решение. Ярък пример за способността му да преувеличава е следното му заявление му при посещението му на 20 март в новостроящ се фармацевтичен завод в Разград: "До три месеца ще имаме готов завод, където ще могат да се произвеждат ваксини срещу COVID-19. . Много държави ще си отдъхнат. За 16 месеца ще произведем стотици милиони ваксини и ще спасим стотици милиони животи".

Само ако смята верноподаниците си за малоумни, Падишахът може да си мисли, че ще му повярват. Силно развити европейски държави, някои от които произвеждат ваксини, изпитват недостиг на такива, но заводът в Разград ще им реши проблема, ще произведе стотици милиони ваксини. Само че проверка на Свободна Европа показа, че не се знае кога ще започне да работи заводът, не се знае какво точно ще произвежда, не се знае кога ще бъде лицензиран, а евентуалното сключване на договор за партньорство с някой от производителите на одобрените в Европейския съюз ваксини е все още в сферата на пожеланията. А според акад. Петрунов, председател на експертния съвет по алергология към здравното министерство, това е нямало да бде производство на ваксини срещу Ковид.

Суровите ограничителни мерки не се възприемаха добре от населението, както беше и в други страни по света. Недоволството на хората се насочваше срещу властите, които въвеждаха ограниченията. Падишахът съзря опасността от това, и че недоволството може да бъде насочено лично срещу него, особено като се има предвид, че страната беше залята през цялата година от протести искащи оставката му. Той вече не искаше да се въплътява в ролата на Свети Бойко Победоносец. Ако на 3 април 2020г. беше категоричен, че "Не само не можем да разхлабваме мерките, а може и да се ожесточат", през есента, когато броят на заразените и починалите многократно надхвърляше тези от пролетта, започна да пее друга песен. Възложи на здравният министър Костадин Ангелов да играе ролята на лошото ченге (който да обявява и настоява за налагане на ограничителни мерки), а той възприе ролята на доброто ченге. На 30 октомври 2020 каза: "Категорично съм против пълното затваряне или каквото и да било, свързано с ограничаване на хора". Нямало нужда да се затварят фитнесите и фризьорските салони, както и да се ограничават ресторантите, когато хората вътре спазват необходимата дистанция. Пазари, паркове, градини, всичко, това трябвало да работи и самите хора трябвало да се контролират, за да не се налага, каквото и да било друго. Но „лошото ченге“ не отвори ресторантите, Падишахът беше изказал само пожелание, но не и заповед. И когато реши, че му е дошло времето, на 14 февруари 2021г. лично разпореди на здравния министър „От утре отваряш ресторантите“. В първата половина на март заболеваемостта започна да се увеличава, Падишахът се покри и здравният министър се видя в чудо, иска му се да наложи повече ограничителни мерки, но не му допада и отредената му роля на "лошото ченге". И на 8 март издаде заповед, очевидно устройваща и Падишаха- възложи на местните регионални здравни организации сами според обстановката да предприемат ограничителни мерки, като по този начин хитро прехвърли към тях политическата отговорност за непопулярните ограничения.

За това, че страната ни през декември 2020г. излезе на първо място по смъртност (тази си позиция България запази и през първите месеци на 2201г.) Падишахът даде странно обяснение, като при инспекция на депо за боклук на 20 декември 2020г. в Пазарджик каза: "Как няма да сме първи по смъртност, като лесно да се хвърли (боклук на полето, а после да се запали и да се обгазяват хората".

Проф. Николай Слатински, който пророчески предвиди и предупреди през м. юни 2020г. за това, че България може да стане абсурден и назидателен пример за изпускане на болестта, така оцени резултата от действията на управляващите за справяне с коронавирусната пандемия: Aкo влacттa нe бe прoявилa в прoдължeниe нa 6 мeceцa прecтъпнo нeхaйcтвo, тя нямaшe дa e криминaлнo винoвнa зa oгрoмнoтo кoличecтвo зaрaзeни хoрa в къcнaтa eceн и зa бeзoбрaзнo виcoкoтo нивo нa cмъртнocт oт вируca".

Професорът на назовава имена, но за всеки е ясно, че властта- това е Падишаха, и че той носи лична отговорност за неуспеха в овладяването на коронавирусната пандемия. Свети Бойко Победоносец не успя да прониже смъртоносно коронавирусната война. По някаква причина, Господ, който му беше поръчал да спаси българите от коронавируса, се отметна от българския Месия.

Би трябвало Падишахът признае, че властта и лично той са претърпяли провал в борбата срещу епидемията и да поеме някаква отговорност. Напротив, на 4 януари при пoceщeниe в зaвoд зa бoйлeри във Вaрнa той каза: "Щe видите, щe минaт мeceци, дaй бoжe (прeкръcтвa ce), вcичкo дa e уcпeшнo... и щe ce oкaжe, чe Бългaрия упрaвлявa нaй-прaвилнo финaнcитe, икoнoмикaтa и здрaвнитe мeрки пo врeмe нa кризaтa.”

Но какво може да се очаква от човек, който винаги когато му е изгодно е готов на нарече черното бяло.

Автор: Антон Бежански

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.4 от 66 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Будалата
1 Отговор
Долу ХУНТАТА на ГРОБ.

Коментиран от #71


Оценка:
-9 +90

Търновец
2 Отговор
В нашия град истинската опозиция вече е на 1-во място. Българи, гласувайте за своето бъдеще!

Коментиран от #16, #42, #45


Оценка:
-10 +63

Приберете го в затвора този!
3 Отговор
Проклети сте вовеки, българоубийци! Цял народ ви проклина!

Коментиран от #40


Оценка:
-9 +78

Бойчо
4 Отговор
Ще спасим българите, няма да се плашите мили мишлуенца.


Оценка:
-7 +51

5
Този коментар е премахнат от модератор.
Ами да,
6 Отговор
Победоносец е, ще има правителство Борисов 4, а този баснописец пак ще си смуче глупости от пръстите с цел да стане известен. Боклуци у нас-бол.

Оценка:
-93 +11

7
Този коментар е премахнат от модератор.
РУССКИЙ
8 Отговор
ТОЛУПА ПРЕДАТЕЛ ТУКВУН ⚰️🔪🧤🕦🔥📱✂️🏹🔨🗡️⚔️🔧🗜️🔫🗑️😠

Оценка:
-8 +56

тикво
9 Отговор
нямаш ли срама бе човек тикво крадец такъв

Оценка:
-6 +57

Само
10 Отговор
Трепане

Оценка:
-6 +45

КОВИД 19 ХАХАХА
11 Отговор
този екземпляр е луд за връзване

Оценка:
-4 +52

sbs
12 Отговор

До коментар #5 от "Последния Софиянец":


ПРАВ СИ --ИМАШ ПРАВО НА ГЛАС --ТРЯБВАЛО ДА ТИ НАЧУПЯТ КОФАТА И ДА ТЕ ОСТАВЯТ ВИКАШ КОЛКОТО СИ ИСКАШ

Коментиран от #15


Оценка:
-58 +12

същото си е
13 Отговор
Прободе държавата с мизерия и после и отряза главата.

Оценка:
-7 +51

Бико
14 Отговор
Браво на краснописеца. Много хубава "статия", не че я прочетох, но си изработих мнение. На 04.04.2021 г. ще гласувам с бюлетина с #28.

Коментиран от #23


Оценка:
-67 +10

Рррррррр
15 Отговор

До коментар #12 от "sbs":


на теб май ти харесва да ч.кат нон стоп а

Коментиран от #25


Оценка:
-3 +26

ИСТИНАТА
16 Отговор

До коментар #2 от "Търновец":


ПП.Възраждане в момента е с 12%. При извършване на проучвания от соц.агенции номера на Възраждане не се споменава. Изброяват се 10-на партии и коалиции без Възраждане. Вижте в анкетите на електронните сайтове колко са процентите на Възраждане? Според експерти на тези анкети може да се вярва много повече отколкото на платените проучвания на купените соц.агенции. Така че всеки нормален,отруден и подтиснат Български гражданин може сам да си направи изводите !

Оценка:
-9 +36

Анти Борисов
17 Отговор
ДОЛЕН ЛЪЖЕЦ!!!! НАГЪЛ ДО БЕЗОБРАЗИЕ!!!!НА 04.04.2021Г. ДА ГО ПРЕМАХНЕМ ОН ЖИВОТА СИ !!!

Оценка:
-7 +44

Ива
18 Отговор
Спрете да ни занимавате със това лице просто не искам да го виждам и чувам

Оценка:
-4 +45

Тоя
19 Отговор
с превръзката на очите и тумбата граблива около него , превърнаха държавата в дрипава просекиня !

Оценка:
-4 +29

Гротеска жалка....
20 Отговор
И на снимката му личи даже, колко е тъп и некадърен. Сигурно и задника си дебел така непохватно бърше, както се мъчи да си сложи парцала.

Оценка:
-4 +34

Последния Софиянец
21 Отговор
Днес горе в Банкя братовчедите на Бойко,Иван и Стоян скочиха да ни бият че сме паркирали на улицата.Улицата била тяхна .И куче насъскаха.В Банкя ги е наредил тулупа-рпднина, милиционер, роднина,милиционер.

Коментиран от #63


Оценка:
-6 +38

Смешниk
22 Отговор
Тоя е по зле и от ментора му в краварника,оня поне е дърт вече,а тоя не е наред с главата от раждането си.Все си мислих тези години,че се прави на прост но явно си е прост.По света поне ще ни опознаят с най простия министър председател който някога е съществувал,дори оня рейсаджията от Венецуела е на светлини години от тази тиква.

Оценка:
-3 +29

Иван
23 Отговор

До коментар #14 от "Бико":


Мазохист браво

Коментиран от #60


Оценка:
-4 +17

хайрсъзина
24 Отговор
Абсолютен циник.За съжаление у нас е пълно с лумпени които му се кефят,даже го изкарват Божи син.

Оценка:
-5 +24

sbs
25 Отговор

До коментар #15 от "Рррррррр":


ДА ХАРЕСВА МИ ДА ЧУКАМ ИЗВОРЧЕТО ОТ КЪДЕТО СИ ИЗТЕКЪЛ

Коментиран от #28


Оценка:
-14 +3

Гуци Гуци
26 Отговор
А защо не пишете нищо,за "Свети Мунчо Рогоносец"???? Покровителя,на червените лакеи,доносници,и предатели Ъ???

Оценка:
-25 +6

ГЕРБ-ПОБЕДА-ВИНАГИ
27 Отговор
ФАКТИ, ЗАЩО ДАВАТЕ ТРИБУНА ДА СЕ АГИТИРА МАСОВО ТУК ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ НА КОСТЯ , НА МАЯМА И "МУТРИТЕ" Й И НА ПИНОКИО ОТ ДБ? ЗАЩОТО СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ РЕКЛАМОДАТЕЛИ В САЙТА ВИ СЕГА В ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ ЛИ? НАШАТА ПАРТИЯ ГЕРБ ЗАЕДНО С ВМРО , МАРЕШКИ И ВАЛЕРИ РЕКЛАМИРАМЕ САМО В БЛИЦ , ПИК И ОФНЮЗ .НИКОГА ПРИ ВАС. ПРИ ВАС СА САМО КОСТЯ , МАЯМА И ТРИОТО И ПИНОКИО. НИЕ ОТ ГЕРБ НЕ ДЕ РЕКЛАМИРАМЕ И НИКОГА НЯМА ДА ВИ ПЛАЩАМЕ ЗА РЕКЛАМА ПРИ ВАС. НЕКА ВИ ПЛАЩАТ САМО ОНИЯ...

Коментиран от #48


Оценка:
-34 +7

28
Този коментар е премахнат от модератор.
хайрсъзина
29 Отговор
Айде лумпените се активираха да слагат минуси на постове които са срещу Бойко.

Оценка:
-23 +7

един от многото
30 Отговор
Какво прави нашето момче , да не се маскира като Темида?

Оценка:
-2 +16

sbs
31 Отговор

До коментар #28 от "Рррррррр":


И ТУК СИ ПРАВ НО АЗ ЗНАМ КОЙ Е БАЩА МИ --А ТИ ЗНАЕШ ЛИ -ИЛИ Е ЕДИН ОТ МНОГОТО

Оценка:
-11 +2

Някой си
32 Отговор
Мъка, мъкааааааааааааааааааа...........
Те глупостта и невежеството ходят по хората........самовъзхваляването също............
Марш бе еднокнижнико!

Оценка:
-3 +18

герон
33 Отговор
За нашенците мазохисти Б.Борисов всред вси свтии е най старши.

Оценка:
-10 +7

герон
34 Отговор
За нашенците мазохисти Б.Борисов всред вси светии е най старши.

Коментиран от #39


Оценка:
-8 +5

Бойчо
35 Отговор
Аз съм опериран от чувството СРАМ. Неам срам от нищо

Оценка:
-3 +16

хайрсъзина
36 Отговор
Лумпени писачи минуси,покажете се бре.

Оценка:
-16 +0

не е свети
37 Отговор
Антон Гицов - автора на статията е един от много простите българи. Нищо общо няма между Светиите и този прост лъжец и крадец, дето постоянно се разхожда с жипката и лъже като дърт сиганин. А българите като избират този прост некадърник и го търпят, заплащат с живота си. Радват му се на лъжите и мрат.

Оценка:
-17 +7

Българка
38 Отговор
Статията е трепач! Респект към автора!
Време е за Крумовите закони!
Видов ден наближава! Народе?......

Оценка:
-6 +23

темелко
39 Отговор

До коментар #34 от "герон":


Прав си Героне,споделям мнението ти.

Оценка:
-7 +0

А на теб
40 Отговор

До коментар #3 от "Приберете го в затвора този!":


да ти се връща в троен размер. Харесва ли ти?

Коментиран от #70


Оценка:
-5 +3

СВЕТИ БОЙКО-ПОБЕДОНОСЕЦ, ДА СЕ СВЕТИ ..
41 Отговор
ИМЕТО МУ ДА БЪДЕ ВОЛЯТА МУ....!!!
ВЕЛИК СИ БОЙКО, НАИСТИНА ВЕЛИК,... ВЕЛИК ДЪРЖАВНИК, ВЕЛИК РОДОЛЮБЕЦ,..БЪЛГАРИН И ИСТИНСКИ МЪЖ!
ГОСПОД ЗДРАВЕ ДА ТИ ДАВА И ОЩЕ 5 МАНДАТА!!!
ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ, ЕВРОПА И СВЕТА СМЕ С ТЕБ!!!

....П.П...
...
ЛОООШО, ГИЦОВ,...ЛООООШОООО!!
ЗАЩО ТИ ТРЯБВАШЕ ДА...КРАДЕШ ...ПАТЕНТОВАН...НИК,..НЕФЕЛНИКО?
ЗАЩО ТИ ТРЯБВАШЕ ДА...БОГОХУЛСТВАШ, НЕВЕРНИКО КОМУНИСТИЧЕСКИ???
ПОЧЕМУ, БЕЗРОДНИКО???

Оценка:
-20 +4

Браво
42 Отговор

До коментар #2 от "Търновец":


Подкрепям!

Оценка:
-1 +7

sbs
43 Отговор
МОООЕ РАТОРЕ ----ПАК МИ ТРЕШ КОМЕНТАРИТЕ ---Я.М.Х.----Щ.Щ.Д.

Оценка:
-7 +4

Потрес
44 Отговор
Някой гледал ли е кадрите в Чили-преврат Алиенде, или да има възрастни близки там?
На два пъти се пучевствах така в БГ.
Изборът на Гешев и криминалите, които го подкрепяха под прозорците.
И нахлуването в Президентството, добре че Президентът го нямаше, по закон НСО трябваше да стреля-щеше да има гражданска война.
Изключително важно соросоидите и чалгите да не вземат отново властта, Истанбулската Конвенция ще ни се стори песен, ще ни продадат без пари.

Коментиран от #62


Оценка:
-1 +16

КОПЕЙКИН,ТИ ЛИ СИ МА, Г ЕЙ?
45 Отговор

До коментар #2 от "Търновец":


Още ли мляскаш консервирани Руски Дерьма, Мало'умнико?😂🇸🇮🇻🇳
Ще видиш ... парламент ама...в някой друг... ЖИВОТ, от'ре'пко Безродна

Коментиран от #49


Оценка:
-16 +3

Счупи тъпомера
46 Отговор
Тъпак, сър.

Оценка:
-0 +8

Без Коментар
47 Отговор
Без коментар:


Оценка:
-1 +8

sbs
48 Отговор

До коментар #27 от "ГЕРБ-ПОБЕДА-ВИНАГИ":


ЗАЩОТО ФАКТИ СА НА ЧЕРВЕНИТЕ ПРАЗНОТИКВЕНИЧКОВЧЕТА ---ТЕ И ЗАТОВА ПОСТОЯНО МЕ ТРИЯТ И МНОГО ПЪТИ СЪМ ИМАЛ ЗАБРАНИ

Оценка:
-14 +3

Стойко
49 Отговор

До коментар #45 от "КОПЕЙКИН,ТИ ЛИ СИ МА, Г ЕЙ?":


Ама боли ли герберастка гнидaa че истинската опозиция от партия Възраждане ще ви натика там дето слънце не огрява. Затова ли си толкова изнервен и псувашш аааа хахаха? След седмица още повече ще боли безподобни крадци от хунтата ....

Коментиран от #51


Оценка:
-2 +15

Архимандрит Биби Кинг
50 Отговор
Новата математика показва каде на 4.4 28 че е равно на 1! Това де ви го пишеме сега са го писали ацтеките у технио календар преди много одавна! Не че нешто ма да си го знаете,да се не изнедадваме ка всекога дее!

Оценка:
-4 +3

Хахахааа
51 Отговор

До коментар #49 от "Стойко":


Анти-Българската Пен'дел Организация "Възбуждане" няма да получи и половин % Доверие ,само защото е сбирщина БЕЗРОДНИЦИ, ге'ю'ве и селски Бекове.
Оня уб"итак и ай*дук Копейкин, кога ще върне..отк"радения милион?

Коментиран от #56


Оценка:
-12 +2

Чекмедже
52 Отговор
Айде да идва 04.04., че се не трае вече!

Оценка:
-0 +9

Шайба
53 Отговор
Какво може да очаквате от народ,който изобразява върху сгради свети Георги като старец преклонил глава и копие пред змея,че и дори наричащ това изкуство(визирам новия ''арт'' проект в центъра на София одобрен уж от Църквата).Като му се кланяте на змея,яжте му сега опашката,серсеми!

Оценка:
-1 +4

ЪРШ БЕ
54 Отговор
НЕУКОТО ОТ БАНКЯ - ПРИ БАЙ СТАВРИ !

Оценка:
-1 +11

ЧЕКМЕДЖАРА
55 Отговор
ХОРХЕ ОТ БАНКЯ - ПРИ БАЙ СТАВРИ

Оценка:
-1 +10

Методи
56 Отговор

До коментар #51 от "Хахахааа":


Глупендер неграмотен ...Само в родния си град Варна Костадинов преди 1 година и 4 месеца достигна до балотаж на местните избори там. Имаше повече гласове от кандидатката на БСП. Варненци го знаят че е почтен човек и гласуваха за него. На балотажа партиите на статуквото се обединиха срещу него и герберския кмет Портних се ядосваше че заради Костадинов е трябвало да хвърлят милиони в гетата и махалите . Сега на изборите само от родния си град Костадинов и Възраждане ще имат 60 хиляди гласа а това са 2%

Оценка:
-1 +10

57
Този коментар е премахнат от модератор.
молитва
58 Отговор
свети боко празноглави банкното-творец,да се канонизира в затворническите архиви! амин!

Оценка:
-1 +8

Минувач
59 Отговор
Търсят се ТЕЗИ дето ще вкарат ЗА ДЪЛГО лицето Бойко Методиев Борисов в Затвора!! Като за начало ...За да се промени нещо смислено в България!!

Оценка:
-1 +10

Бико
60 Отговор

До коментар #23 от "Иван":


Ти ли си мазохист? Сигурно ще гласуваш за Корнелия Импексова, Мая Костинбродска, Буратино, Чалгаря и други политически отломки от потънали кораби.

Оценка:
-4 +2

Бире
61 Отговор
Май в затвора Бойко ще вкара крадливите и психясали червени кхмери .

Оценка:
-5 +1

Комунивирис
62 Отговор

До коментар #44 от "Потрес":


Леле мале, г-н Потрес, толкова глупости и призиви за стрелби . А бе,глупако, защо си седнал да пишеш глупост след глупост. Как си мислиш,че НСО ще стреля срещу прокурори. Ти си невменяем.

Оценка:
-3 +1

Последният позитанец
63 Отговор

До коментар #21 от "Последния Софиянец":


Скочили брат'чедите да ги бият там горе в Банкя. Еми, нужно си е да ви теглят един хубав кьотек. Чий го търсите там?

Оценка:
-7 +2

СКОРО ИЗБОРИ
64 Отговор
роми от младежката организация на ВМРО в Сандански са ходили да заплашват българи в Мелник, че ако ВМРО няма гласове в града, щели да уволнят кмет

Оценка:
-2 +3

Каун на Грипен
65 Отговор
До горния лъжец, не били роми от ВМРО ,защото те нямат такива членове, а роми от ДПС.

Оценка:
-4 +2

ПАРАДОКС
66 Отговор
Миниcтърът зa eднa гoдинa e cтaнaл дoцeнт и прoфecoр", прoдължи прeдceдaтeлят нa "Движeниe 21" и кaндидaт зa дeпутaт oт кoaлициятa "Изпрaви ce!Мутри вън!".

"C тeмпoвeтe нa вaкcинирaнe ниe нe мoжeм дa пocтигнeм уcпeх дo крaя нa лятoтo. Трябвa дрacтичнo дa ce увeличaт вaкcинитe дo крaя нa лятoтo. Дeчo Дeчeв ни cмрaзи c дoклaд, cпoрeд кoйтo oщe нoeмври миниcтърът и здрaвнaтa кoмиcия ca знaeли, чe ниe нямaмe дoгoвoри зa вaкcини, ocвeн c „AcтрaЗeнeкa“. Шeф нa тaзи фирмa e мaйкaтa нa eврocкoмиcaря Eвa Мaйдeл", зaяви oщe Дoнчeвa.

"Трябвaлo e дa ce взeмaт oт тритe вaкcини. Вижтe в CAЩ кaквo пocлeдвa - дaдoхa гaз и зaпoчнaхa в oбщинитe дa вaкcинирaт хoрa",

Оценка:
-2 +5

Черен Петър
67 Отговор
Ако и този път тоя спечели изборите, съвсем ще затвърдим мнението на проф. Иво Христов за процента дебили в тая държава! Е не може за четвърти път да настъпим мотиката и да се смятаме за умен народ!

Оценка:
-1 +6

Subaru STI
68 Отговор
Хунтата на съд за престъпленията! Процесът е необратим.

Оценка:
-1 +8

КАЖИ БЕ
69 Отговор
КАК ТОЛУПА Е СТАНАЛ ИЗВЕДНЪЖ ГЕНЕРАЛ - КАЖИ СЕ МУТРО !

Оценка:
-0 +4

Алоо
70 Отговор

До коментар #40 от "А на теб":


Ти да не си тиквата че така ревеш бе!??????

Оценка:
-0 +1

Само
71 Отговор

До коментар #1 от "Будалата":


Идиот може да сложи маската на очите и после всичко в БГ е ок, аман от некадърници само, като го гледам на тая снимка и се срамувам че ни управляват такива малоумници.

Оценка:
-0 +3

111
72 Отговор
За чекиджиите е нормално да се хвалят колко добри майстори в любовта са.

Оценка:
-0 +1

Толупа и Гешев
73 Отговор
са тумори за демокрацията,която липсва.Борисов е фуклю без лимит,отвратителен,злобен,лъжец и най-вече прост.Толкова грехове е надробил,че затвор му е малко.Само дебилни хора на неговото ниво могат да му вярват.Той е патологичен лъжец.На 04.04 СБОГОМ,МУТРО!

Оценка:
-0 +1

Един
74 Отговор
Ако не стане с избори - после какво? Революция?

Оценка:
-0 +2

dsсса
75 Отговор
Ужасен съм от предизборния лозунг на управляващите "работа, работа, работа". Ще ни съдерат кожите от бачкане, но нищо не споменават за "заплащане, заплащане, заплащане".

Оценка:
-0 +1

случаен
76 Отговор
а къде е тялото на змея сразен от свети георг искелета щеше да е единствен в света,досега няма изкопан змей или дракон,свети георги ще да е борил вятърни мелници

Оценка:
-0 +0

аз съм Веска
77 Отговор
В ТОВА ПРОЗИРА ХУБАВ ЗНАК . БИБИ СЕ ЗАСРАМИ ....
И СИ СКРИ ОЧИТЕ .
ЩЕ ГО МАТИРА БЯЛАТА ЦАРИЦА / ОТ ПЕШКА - ЦАРИЦА /. ПАДИ ШАХЪТ .
НА МЕН ВЕЧЕ ВЗЕ ДА МИ ПРИЗЛЯВА , ОТ ДРЕВНОТО
БОКОПОКЛОННИЧЕСТВО .ИМАЙТЕ ВПРЕДВИД , ЧЕ НИЩО ЗАДЪЛБОЧЕНО НЕ ИЗУЧАВАМ . АКО КОГАТО ГО РАЗОБЛИЧАТ ЗА БОКОПОМАЗАН , ТРЪГНАТ ДА СЕ РОВЯТ , НЯМА ДА ИМ СТИГНЕ ЕДИН ЖИВОТ НА УЧЕНИТЕ , ЗА ДА УСТАНОВЯТ ДРЕВНИТЕ ПРЕПРАТКИ КЪМ НЕГО .
И ВСИЧКО ЗАПОЧВА ОТ .... ЧЕРВЕНЕТО НА ЯЙЦАТА ...

Оценка:
-0 +0

Уйке
78 Отговор
Този,, спасител"Български е най-безсрамния лъжец,крадец, наглец, простак и буклук раждал се по нашите земи, и заемал поста премиер на РБ!

Оценка:
-0 +2

Edin
79 Отговор
Да се свееееееетиииии ........... ииииииииииметооооооооо мууууу!

Оценка:
-0 +0

Мммм даааа
80 Отговор
Шизофренията има различни проявления.

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Митьо Пищова
Кандидатът за президент Димитър Маринов - Митьо Пищова се завръща към това, което може най-добре
От чужбина почти всички гласове са за мен. На морето също имам много гласове. Не съм съгласен с тези резултати, отивам да си гледам манекенките"

Още бисери