17 Април, 2021 06:00 22 273 322

Руската армия няма шанс срещу НАТО

  • украйна-
  • сергей гуриев-
  • русия-
  • нато-
  • война-
  • крим-
  • ес-
  • европа-
  • сащ-
  • владимир путин-
  • санкции

Русия е страна с авторитарен режим, при който загубата на войнишки животи е по-маловажна, отколкото в западните страни

Руската армия няма шанс срещу НАТО - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Руската армия е доста модернизирана и може да нанесе сериозни вреди на Беларус, Украйна, Грузия. Но няма шанс срещу НАТО. Това, което Русия има като военна сила, е, че тя не се интересува от загубата на животи. Това е голямата разлика между нея и НАТО. Русия е страна с авторитарен режим, при който загубата на войнишки животи е по-маловажна, отколкото на Запад. И тази готовност да бъдат жертвани животи е много важно оръжие“. Това мнение изказа известният руски икономист Сергей Гуриев – някогашен приближен на Кремъл, избягал във Франция през 2013 г., предаде ClubZ.

Той говори пред Подкомисията по правата на човека в Европейския парламент. На евродепутатски въпрос Гуриев отговори, че не знае дали президентът Владимир Путин има оръжие, с което би могъл да застраши Запада. И изтъкна, че засега всички са виждали само анимации и реклама. Все пак в областта на конвенционалните оръжия Русия е световна суперсила, предупреди беглецът. Тя е в състояние да анексира още територии от Украйна. Това, на което Москва не може да издържи, са нови и повече санкции. Режимът се бои от секторни мерки срещу големи компании, срещу държавния дълг на страната.

Спад на популярността на Путин ⇒ стагнация

Руската икономика е растяла бързо през първите 10 години на века, смята Гуриев. Тогава и Путин е имал популярност. Когато обаче режимът се развил в недемократична посока, нещата се променили. Някъде в края на първото десетилетие на века предпоставките за растеж изчезнали. Спаднала и популярността на президента. „Ако погледнете развитието на руската икономика, тя се възстанови бързо от финансовата криза 2008-2009 г. След това обаче растежът почна да спада до 1 на сто годишно. Докато първите години ръстът бе 7 процента годишно“, изтъкна икономистът. А от 2013 г цялостният растеж е по-малко от средно по 1 процент на година. Но по-важното е, че доходите на руските домакинства след компенсациите от правителството са с 10 на сто по-ниски, отколкото през 2013 г. „Стагнацията вървеше ръка за ръка със спада на популярността на Путин“, обобщи Гуриев.

За западните санкции

Санкциите, наложени от Запада, нанасят твърде слаби щети на руската икономика и довеждат до годишен спад едва от 0,2 на сто. Същевременно обаче тези мерки изпращат сигнали на потенциалните инвеститори, че Русия е токсично място за вложения, изтъкна руският експерт. Но това не плаши управниците.

„Представителите на руското правителство и Путин не са глупави. Те разбират, че липсата на върховенство на закона и инвестиции се отразяват зле на растежа. За тях възможността да останат на власт е да използват съдебната система, за да запазят управлението. Правителството разбира защо няма инвестиции, но съзнателно прави своя избор. Той е съвсем преднамерен. Това е начин правителството да контролира икономиката, да не допуска конкуренцията. Това му помага да остане на власт за сметка на растежа“, каза Сергей Гуриев. Той е категоричен, че руските граждани биха спечелили, ако се премине към по-отворен, по-европейски и некорумпиран режим. Точно това обаче е в разрез с интересите на управляващите. Затова те използват целия инструментариум от репресивни и антидемократични мерки.

Дори да бъдат наложени санкции, руското правителство ще преразпредели тежестта от тях и ще я прехвърли от хората, към които те са насочени, към пенсионерите и цялото общество. Алексей Навални и хората му са напълно наясно за какво става дума, като настояват ЕС да санкционира руските олигарси, продължи Сергей Гуриев. Защото Путин се страхува от целенасочените санкции. Той отлично знае, че в такава ситуация антуражът му може да се обърне срещу него. ЕС пък трябва да прилага собствените си закони срещу корупцията и прането на пари. Руският режим използва пари, за да подкопае западните демокрации демокрации. И затова Западът трябва да работи срещу нахлуването на руски пари в Европа.

Режимът не е съветски. Има само няколкостотин политзатворници

Въпреки всичко режимът на Путин обаче не е съветски, изтъкна Гуриев. В страната няма хиляди политзатворници. Те са само няколкостотин. Има и цензура, но тя не е сталинистка. В момента в Русия цари т.нар. информационна автокрация. „Това е авторитарен режим, който не може да бъде сменен с избори. Идеята за изборите в Русия е те да се провеждат за шоу и да се печелят. Ако има заплаха, не се допускат кандидати на опозицията. Не бива да правим грешката и да считаме този режим за демократичен“, призова емигрантът.

Как може да бъде свален режимът

Тази задача е много трудна, тъй като самият Путин е избрал елитите, смята Сергей Гуриев. „Те няма да се обърнат срещу него, страх ги е. Ако направят такива опития, или ще бъдат отровени, или отстранени. Вече трима бивши министри са в затвора, олигарси - също. Други са под домашен арест. Всички те бяха заподозрени в заговор. Ако не си корумпиран, в Русия това не е престъпление. Но липсата на лоялност е“, посочи беглецът.

По този начин Путин се разправил и с хора, видели алтернатива в управлението на Дмитрий Медведев, който бе президент за един мандат в периода 2008-2012 г. Такъв е случаят с олигарха Владимир Евтушенков. През 2014 г. той бил поставен под домашен арест, а бизнесът му бил отнет в полза на държавната петролна компания „Роснефт“. Грехът на Евтушенков бил, че искал втори мандат за Медведев. Това накарало Путин да промени и руската конституция, според която вече може да управлява на практика цял живот. Днес „лейтенантите“ на руския президент се страхуват, че ако той си отиде, ще настъпи хаос и неяснота, които ще струват скъпо на всички тях. „В крайна сметка обаче аз смятам, че протестите ще свалят режима. Но дали Путин ще го доживее или не на власт, не е ясно“, заключи Гуриев.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 202 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    409 41 Отговор
    някои драскачи явно си представят тая война като комп. игра...предният мандат на демократите беше пълно с такива статии за С.Корея , тоя явно ще е за Русия. от предният път се сещам как им тръгнаха самолетоносачите за Корея пък объркаха посоките и завиха за Австралия.

    Коментиран от #127, #243

  • 2 CFC

    315 44 Отговор
    Ами на този очевидно недобре с главата човек мога да препоръчам да гледа теста на Цар Бомба от 1962г. (не е анимация). Колкото до анимациите - какво очаква, тестовете са строго секретни, не може да тестват ново оръжие по Белгия например...

    Коментиран от #15

  • 3 555

    478 41 Отговор
    Егати пропагандата. Войнишките животи не стрували нищо в Русия...
    А в САЩ какво струват, като от столетия пращат млади хора по цял свят да нападат невинни, и да ги убиват, като във Виетнам? Това ли е ценене на войнишкия живот?

    Коментиран от #261, #310

  • 4 Bai Nudals

    259 36 Отговор
    Всеки знае трите нации,които са войни. Руснаци,Германци,Японци.

    Коментиран от #28, #105, #225, #293

  • 5 бъркаш се

    423 34 Отговор
    Пълни глупости. В Русия нямало демокрация, а на всякъде другаде е цъфнала една демокрация че чак я чакаме да върже. В Европа и Хамерика, като бият протестиращите е демокрация, а в Русия е диктатура. Що за стандарт на мислене??? И как точно джендърите от целия свят ще се изправят срещу руската армия??? Няма произведени толкова памперси и чували за трупове.

    Коментиран от #97

  • 6 Jacques Yves Moineau

    142 19 Отговор
    След 5 години всичко това няма да има значение. Когато Великото зануляване бъде въведено.

    Коментиран от #39, #253

  • 7 Пучо Капучо

    245 24 Отговор
    Има ли Русия ядрено оръжие? Има. Е за какви картинки и анимации говорим тогава? Или иначе казано, какво значение има дали руската армия има шанс срещу НАТО, след като можеш да си играеш с копчета и бутончета.
  • 8 Bai Nudals

    204 18 Отговор
    Другото е кумуфлаж,особенно американците,те във Виетнам са се жалвали като нямат баня,и телефон.
  • 9 гадно

    312 25 Отговор
    Хе-хе Русия няма шанс, НАТО има! Това , ако беше вярно краварите отдавна щяха да си пробват късмета разбира се за сметка на Европа.
  • 10 Видял

    215 21 Отговор
    И в крайна сметка нищо и половина. Един обиден от Путин плюл по Русия. Случва се всеки ден. Конфронтацията не помага. Когато го разберете ще себоправи светът. Но на Запад нямат интерес.
  • 11 Българин

    38 205 Отговор
    Добро утро! Това е ясно на всеки, който не е умопомрачен русороб.

    Коментиран от #12, #71, #183, #268, #269

  • 12 До българин

    177 17 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Като гледаш с розовите западни очила е така. Реалността е съвсем друга.

    Коментиран от #27

  • 13 Русофил плюс

    206 15 Отговор
    Ренегат! Лицемерният Запад охотно дава думата на всякакви ренегати и после доволно им ръкопляска. Пълна демагогия! Забягнал 2013 - ми то оттогава са минали 8 години - откъде знае сегашното състояние на руската армия. Русия е показала, че независимо от състоянието на армията си, винаги знае как да победи.

    Коментиран от #322

  • 14 1212

    185 15 Отговор
    То и Хитлер на времето си е мислил така ама, като са отишли на границата и са ги посрещнали 20 000 танка чак тогава са разбрали, че не е трябвало да ги подценяват.

    Коментиран от #34, #133

  • 15 1234

    101 13 Отговор

    До коментар #2 от "CFC":

    Тя е била 50 Мтон, а Хрушчов е искал да бъде 100. Ударната вълна е обиколила земното кълбо 3 пъти.

    Коментиран от #187

  • 16 Русофил имигрира в русия ... Ъъъ

    19 131 Отговор
    Последното преброяване на лилиПУТинистите им отреди подобаващо място на изява - форумите и квартслните кръчми ... ::)))))

    Коментиран от #20

  • 17 ужас

    125 11 Отговор
    Прокуратурата иска съда да обяви 3 организации на Навални за екстремистки. Ако това стане, всички членуващи в тях ги грози затвор до 10 г. Условните присъди са изключени.

    Коментиран от #38

  • 18 Голяма война няма да има

    138 14 Отговор
    Ще има локални конфликти,съчки в огъня,като този в Донбас.Игра на нерви,но Путин няма такива,оперирал си ги е.Основната кравешка цел е да се стопира СП-2,но както казваше Ванга/ всичко ще се разтопи като лед,и никой нема да спре Русия и славата на Владимира/.Това са новините от Източният фронт..
  • 19 ужас

    74 9 Отговор
    На едно съвещание при Хитлер влиза Щирлиц , снима разгънатите карти и излиза. Хитлер пита какво става. Отговарят му- няма страшно, това е един, който отдавна се прави на разузнавач, но ние го знаем.

    Коментиран от #301

  • 20 Хахаха..

    65 7 Отговор

    До коментар #16 от "Русофил имигрира в русия ... Ъъъ":

    Гледай ти да не емигрираш в здравословния Сибир,и то не по етапен ред,а по собствено желание.Светът се променя главоломно,господинчо,палачинките се обръщат на всеки три минути..
  • 21 Коментатор

    29 170 Отговор
    Напълно точно и вярно описание на действителността в Русия. Но заслепени от русофилското си опиянение, някои дори не разбират написаното. Русия е примитивно общество в сравнение със западните демокрации. Не е случайно, че руснаците масово напускат страната си и мигрират в Европа. Много руснаци има и в България и една от причините да дойдат тук е автократичното управление в Русия. Другата причина е бедността там и неприятната атмосфера и престъпността в градовете им. Така че другари русофили, не бъдете по-големи руснаци от руснаците...

    Коментиран от #26, #180, #221, #287, #289, #291, #297, #303

  • 22 РАЗБИРАЧИ

    75 4 Отговор
    ..........КЛУБ ЗЕТ МИ ПРИЛИЧА НА ...КЛУБ ...КЛО ЗЕТ.......!
  • 23 питам

    89 4 Отговор
    Що не пробват ,ами само говорят!!!!
  • 24 Xaxas

    118 9 Отговор
    Америка е умна ,Европа са глупаци,ако стане воин Америка ще воюва от европа,и Европа ще бъде смляна,а Америка не,Русия е силна,Америка е страхлива,европа ще съжалява

    Коментиран от #44

  • 25 Еииий

    92 6 Отговор
    Тоя беглец и "икономист" А разбира от военни действия,,, говори пред подкомисия и то френска
    а факти състава заглавие показва че сте драскотини.. Не журналисти.,. Кои нормален човек ще иска да има проблеми със Русия...
  • 26 Стрелата

    45 3 Отговор

    До коментар #21 от "Коментатор":

    Уу то в бгто сте цъфнали вързали1. 5 на час заплата.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Почти

    69 8 Отговор

    До коментар #4 от "Bai Nudals":

    Ако извадиш японците от класацията , и прибавиш виетнамците , които воюваха успешно с три империи бих се съгласил .

    Коментиран от #45

  • 29 123

    95 9 Отговор
    Евтина пропагандна глобалистка статия. Натовците първи ще се наakaт като усетят руското оръжие. Иначе са много смели да бомбят слаби страни.
  • 30 Сандо

    78 7 Отговор
    Бълнуванияна либерални евроатлантически роклуци.Абе страна с най-големи и боеспособни ядрени оръжия нямала шанс?Тия прочитат ли това,което са написали?Факти,не се излагайте,бъдете по-критични когато избирате материали за публикуване,уважавайте читателите си и се борете за тях.
  • 31 Политолог

    13 46 Отговор
    Браво колега, много точен анализ.
  • 32 Атаката на мъртъвците

    68 11 Отговор
    Руснаците са готови да се жертват не са безродници. Вижте битката при осовиец и ще разбере кои са руснаците. Духът им е несломим.тураните разчитат не технологий и съюзи.

    Коментиран от #35

  • 33 О,щото на запад "ценят"...

    88 8 Отговор
    Стига с тия статии на "фоби" без значение какви.За всеки дръзнал да навлезе на руска земя ще има достатъчно ракети.И ако там в Азия има огромни пространства то на запад ги няма и да видим къде ще се крият "ценящите".Нали не си представят че нещата ще ся само АК и т54?Писачи...А украинските фашисти избиват народа си от източните територии.При руската империя тия територии не случайно са се наричали "украина".Буферни територии.Много често преминаващи от ръце в ръце.Нестабилност и бандитизъм. После идва СССР и започва развитието и най вече индустриализацията на тия слабо развити селски райони.ПРИ СССР. Тежка индустрия,автомобилостроене,военна промишленост и други.След войната Хрушчов Харизанов чисто руски територии.И добре че го свалиха защото е искал и друго да дава.Той,бащицата да дава.Никой не си е представял че властта ще му свърши и твори глупост след глупост (като нашата тиква).Така е заложена бомба.Украинците от 1990 насам подложиха по същество всичко руско говорящо на сегрегация,контрол, ограничаване на майчин език,подмяна на история....да Ви е познато?Нашият "възродителен" процес,в Македония и западните покрайнини в Сърбия тормоза над чувстващите се българи,в беломорска Тракия. Национализмът (това не е патрионизъм)до това води-разделение и войни.Украйна е военна зона на запада и жалко че не го съзнават.
  • 34 ГХЧ

    26 7 Отговор

    До коментар #14 от "1212":

    В една война не е важно с колко танка посрещаш войната , важно е с колко танка можеш да я завършиш. Можеш да посрещнеш врага с 18 000 танка , а до края на войната да имаш ресурса да произведеш 107 000 танка , като това естествено важи за всеки род войски , и човешки ресурс , по между другото инженерният и кадрови състав , постоянно да изобретява върхови образци на бойната техника , съобразени с естеството на бойните действия.

    Коментиран от #51

  • 35 Атаката на мъртъвците

    46 10 Отговор

    До коментар #32 от "Атаката на мъртъвците":

    Руснаците са готови да се жертват не са безродници. Вижте битката при осовиец и ще разбере кои са руснаците. Духът им е несломим.тираните разчитат не технологий и съюзи.
  • 36 324

    56 11 Отговор
    Той и Гитлер е смятал, че нищо няма да му попречи да я завладее, за Наполеон да не говорим, така че по добре не поробвайте, защото имайки предвид и джендър ската армия на НАТО много ясно си ги представих със свалени гащи.

    Коментиран от #99

  • 37 Славянин

    57 9 Отговор
    И запада много цени живота за това са постоянно във война и угнетяват целият трети свят
  • 38 Подмолни

    10 3 Отговор

    До коментар #17 от "ужас":

    А дано!
  • 39 Любопитен

    5 3 Отговор

    До коментар #6 от "Jacques Yves Moineau":

    То не тръгна ли вече

    Коментиран от #115

  • 40 Sieg

    62 8 Отговор
    НАТО има шанс с начело на България, Белгия, Франция, Германия, като посладните 2 страни имат плюс минус по 15 изтребителя. Кой написа заглавието на статията 😄? НАТО в случая е само САЩ, Европа е гола вода. Турция няма да скочи на Русия заради интерес на САЩ. Напротив Русия има по голям шанс за война, защото е водила такива и ги е печелила.
  • 41 Пацифист

    76 9 Отговор
    Армията няма шанс, но Кинжал, Посейдон,Сармат, Авангард,Циркон, Буревестник, имат.
    Не знам що за "Мир" искат САЩ, след като първо звънят по преки линии, след няколко часа налагат санкции.
    Приличат ми на вълка, който твърди че няма да изяде агнето, а вече си чисти зъбите от бутчето му.
    Агресивна, цинична, самоубийствена политика на САЩ, в която няма грам достойнство, правни норми, и чест.

    САЩ не осъзнават какво значи война с ракети, защото нито един цивилен американец не е загинал след Гражданската им с топове и пушки на американска територия.
    Не искат, и не могат да разберат казаното от Русия за Командните центрове по света.
    В това число влизат и васалите на НАТО-България, Полша, Румъния, Прибалтика, Киевска Русь.
    Не знам кой нормален човек може да се радва на предстоящ конфликт между 2 велики сили Китай и Русия срещу залязваща империя на Мордор САЩ.

    Киевска Русь има 5 АЕЦ-ца и над 12 биолаборатории-спонсорирани от Хентагона, соросоидите дават ли си сметка какво значи за БГ, един АЕЦ да бъде удар порлешно, или опасен щам да плъзне в Европа?
    Отново Европа е арена на САЩ агресивни интереси.

    Коментиран от #53, #56

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Супер

    66 9 Отговор
    Ааа ха ха ха ха ха ! По голямаглупост не бях чел ! Еей, Русия може да унищожи света бе а тоя надрусан говори празни приказки ! А нека НАТО нападне Русия пък ще видиме дали е слаба

    Коментиран от #81

  • 44 Ми не

    53 6 Отговор

    До коментар #24 от "Xaxas":

    Европа са кученце вързано на къс синджир.
    САЩ имат още окупационни бази из Европа, като в част от тях имат и ядрено оръжие. Каква независима политика можеш да имаш, като са ти опрели зареден пистолет в слепоочието ти?!?!
  • 45 Bai nudals

    20 11 Отговор

    До коментар #28 от "Почти":

    Да извадя Японците ли,грешиш те се биха с целия свят,а не там с три империи. Япония смаза цяла Азия за месеци,а твоя Виетнам Сигорно за ден.

    Коментиран от #50, #189

  • 46 Маргинал

    41 4 Отговор
    И Адолф бе пидведен от някои като тоя, че СССР няма шанс пред войските на 3 тия райх и кво стана червеното знамето се развя над раихстага!
  • 47 Шаран БГ

    42 3 Отговор
    От всички европейски държави само Англия и Франция са истински влюбени в Русия. В тези високоЕнтЕлЕгентни нации има хора/ поколение след поколение/ които примират от любов към всичко онова, което е на изток от Урал !! На другите "силни" европейци никак не им се " иска да дърпат мечокът за опашката"......
    Но този път САЩ са решили да повлекътв осъществяване на своите икономически цели всички" въшки": като Чехия, Великата Полша, Трите Прлибалтийски колоса, и старите любимци на разходките из украинските и руски степи - Унгария, Румъния, Италия. Германия отново стана "юбер алес". И там вече се намират / няма и къде да шават/ приятели на янките, готови не само да бомбардират Белград – но и Москва !!
    И никой властимеющ по света не се и замисля за живота на обикновения войник. Него го броят като - оклад обмундирование, въоръжение и боеспособност.........докато не "скочи в трапа" !!
    А когато става дума за богаташите на съвремена Русия, аз съм наясно как се става милионер / дори милиардер/ в една посткомунистическа държава. Също като у нас !! Няма да заплача за ЕвтушенкоВ, както и за всеки един български бизнесмен !!!
  • 48 Факт

    32 5 Отговор
    Приказки от предател!
  • 49 Чипът

    13 62 Отговор
    Тука има копейкаджии дето им светят очичките като чуят думата Масква. Интересното е че никога не са били в Рашка нито знаят руски. В главите им дрънкат петолъчки. Русия е много бедна и изостанала полуфеодална държава. И толкоз. Доста вероятно ще посрещат с цветя и хляб нашата натовска освободителна армия

    Коментиран от #52

  • 50 Жоро

    43 6 Отговор

    До коментар #45 от "Bai nudals":

    Сащ победиха Япония с 2 атомни бомби убиваики няколко стотин хиляди невинни! Сащ мислеха да направят същото и с СССР ама те направиха бомба и щеха да ги бомбят и те

    Коментиран от #57, #292

  • 51 1212

    37 8 Отговор

    До коментар #34 от "ГХЧ":

    Ти се притеснявай за самолетите на НАТО като почнат да падат защото руснаците имат ракети с които могат да свалят спътници и сателити от космоса.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Цивилизацията на хамбургерите

    37 5 Отговор

    До коментар #41 от "Пацифист":

    Безмозъчните соросоидчета плюскат чийзбургери и се чудят какво зло да направят.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 .,.,

    13 5 Отговор

    До коментар #41 от "Пацифист":

    дорогой научи се как се пишат правилно думите на Български ;) че малките пропуски издават подобни като теб "шпиончета дезинформатори" седите си там в посолството и пишете по форуми те ... топличка службичка

    Коментиран от #90

  • 57 Sieg

    46 7 Отговор

    До коментар #50 от "Жоро":

    САЩ използваха ядрено оръжие срещу Япония, защото малка Япония им разруши най елитния флот, направо ги разнебити. Малка Япония в сравнение със САЩ го казвам. Колкото САЩ е голяма толкова и мизерна на акъл. Имат пари и технологии, защото грабят от другите.

    Коментиран от #66

  • 58 Чипът

    11 43 Отговор
    Айде копейкаджии те напънете се малко. Стига стари простотии от сорта - савецките джуджета най-високи в света и савецките болни най-здрави. Знаем ги блядките. Бяха победени от Чечня, която е с население колкото Пловдив и Пазарджик.

    Коментиран от #67, #74

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Препоръка

    31 2 Отговор
    Стивън Коен, американец експерт по СССР, професор в Принстън, последна му книга:
    "Война с Русия? От Путин и Украйна до Тръмп и Рашъгейт."
    Миналата година почина, ако не греша.
    Интересно защо в БГ не се внасят подобни книги, било и непреведени, цензура ли има?
  • 62 хи хи хи

    39 4 Отговор
    Виждаме 🤣🤣🤣 да турят по тоя повод едни санкциЙ на Русия, че само толкова си можат!

    НАТО - това е въздух под-налягане, една рекетьорска организация, която е създадена да обира държавите членки!
  • 63 СССР

    36 6 Отговор
    да живее Русия и Путин
  • 64 Серж

    0 7 Отговор
    Всички имат по нещо да унищожат света и какво от това?
  • 65 Кресна

    73 7 Отговор
    Бивш военен съм с чин полковник,завършил академии и в Русия и в Западна държава.Пиша това защото ми омръзна да чета платени и глупави статии.В Русия живота нямал смисъл,казано от един предател звучи жалко(бивш приближен на Кремал го казва),това че армията в Русия се обучава железно и на дисциплина няма общо с глупостите които този говори.В Русия има проблем,корупцията която не е по малка в Европа,но в Русия хората свикнаха да живеят на лишения от вечното противопоставяне с запада,до като на запад се изнежниха,научиха се да живеят без лишения.И твърдо заявявам(да не дава Господ да се стигне),че при една война между Русия и запада,последната няма шанс дори с надцененото НАТО.Всички военни осъзнават и знаят че без намесата на САЩ при сегашните условия,Русия сама би превзела цяла Европа за около месец,два.Така че моля ви като давате поле за изява,давайте го на професионалисти и то независими,стига с тези платени статии от разни предатели.
  • 66 НАТО? Не благодаря!

    28 4 Отговор

    До коментар #57 от "Sieg":

    Имат пари и технологий защото са слуги на рогатия.
  • 67 Bai Nudals

    10 1 Отговор

    До коментар #58 от "Чипът":

    Грешка.
  • 68 Чипът

    11 33 Отговор
    Няма нищо лошо в санкциите. Малко здравословен глад за ватенките.

    Коментиран от #72

  • 69 КОНТРАТА

    37 5 Отговор
    Къси разкази от сборника,, Колко е велико НАТО" това е соросоидна пропаганда! 1 - НАТО е паркетна сила 2-нямат модерно ПВО 3-нямат авиация която може да се справи с руското ПВО 3-нямат ракети земя - земя, а всичко това което НАТО няма руската Армия го притежава 4-руснаците притежават не само модерни ядрена сила, но и нови не ядрени, но по слила на ядрените термобарични оръжия!!!

    Коментиран от #107

  • 70 Панов

    9 32 Отговор
    Могат да окупират още нещо,но не могат да го задържат.Насекението е срещу Русия и окупацията струва много скъпо.Ше се скапят както сесерето.Империята е в разпад от началото на двадесети век.
  • 71 Българин

    28 1 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Само крадец на никове си, не българин. Вероятно утайка, дето се обажда от Анадола или Краварника.
  • 72 ха ха ха

    8 2 Отговор

    До коментар #68 от "Чипът":

    Няма разбира се, само дето е явен знак, че са неспособни на друго 😁
  • 73 Кирил

    9 35 Отговор
    Толкова са силни че спецназа им в Сирия беше помлян и молиха американците да спрат за да си приберат останките.

    Коментиран от #308

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Чипът

    10 45 Отговор
    Помня как рашките бягаха от Афганистан. Още има савецки редници дето са булки там. Толкоз за сесесерето. Последно савецката армия бе разгромена за два дена в Карабах преди няколко месеца.

    Коментиран от #130

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 един

    20 4 Отговор
    Талибаните им казаха, че ако до 1 Май, не изчезне всичкото пришелец от страната, ще направи животът им "АД"...

    Е, прибираме ли си наакано поддръжката от там? Нали са много силни?
  • 78 Кресна

    45 4 Отговор
    Защо този измислен господин не каже истината защо са търканията на Русия със запада и Сащ?Защо не покаже условията при които е поставена и искани от нея след махането на Елцин.За явното и нескрито искане за ограбване на Русия,за условията които са поставени на Русия да бъде приет за член на Европейския съюз,че това може да стане при 75 процента от продажбата на петрол и злато в полза на САЩ 20 в полза на Европа и едва 5 в полза на Русия.Това е щяло да е грабежа на века и куп точки и условия които няма да изброявам тук.Къде са съвестните журналисти,това вече не е секретен документ поне в Европейския съюз извадете условията които са поставени на Русия за да я направят демократична страна и нека хората сами си отговорят кой нормален жител на Русия би приел тези условия.Стига лъжи и агитация вече,ставате жалки.

    Коментиран от #222

  • 79 Монгола

    35 8 Отговор
    На руснаците им стига да ударят инфраструктурата на НАТО и НАТО ще бъде блокирано, след това идва ред на конвеционалните ракети които не ги лови ПВО да ударят по живата сила след което може да мине руската авиация . На Руската Федерация не и трябва земя, достатъчно е буфер от 500 км след руската граница в който няма да има нищо! Госпидина от Белгия е кръгла,, 0" като стратег!

    Коментиран от #103

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 ТакаБеше

    32 3 Отговор

    До коментар #43 от "Супер":

    А нека по добре НАТО не напада Русия че ние ще оперем пешкира! Да си лаят и да си дрънкат там пък Путин да си действа и те така!
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Монгола

    30 6 Отговор
    Това дето е струпано като армия от страна на НАТО около руските граници ще бъде откъснато много за кратко от доставки и ще бъде размазано за норматив от въоръжените сили на РФ. После какво прави НАТО?

    Коментиран от #98

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Чипът

    6 19 Отговор
    Айде чамадан, вакзал, Масква. Че който неще ще се прибира като груз200

    Коментиран от #93

  • 90 Пацифист

    19 1 Отговор

    До коментар #56 от ".,.,":

    Що, хубаво е "Х" ентагона-визирам странната форма на сградата, символизъм, и математически модели, както винаги евроатлантиците не могат да вникнат в иронията-освен ако не е нарисуван пропаганден лозунг. ади, Че ти го напишем Пентагон, на английски The Pentagon, от гръцки – pentagonon.
    И "Погрешно" - което не променя фактът, че евроатлантическата секта направи от България пушечно месо за интересите на "Мордор", пЪрдон САЩ.

    Ади и нали знаете краят на всяка една секта в Мордор, като евроатлантическата, другарю соросоид, масови самоубийства.

    Коментиран от #131

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 САЩ

    19 4 Отговор

    До коментар #89 от "Чипът":

    Предлагам куфара, билета и Циркон, доо Вашингтон.
    По-красив е глобусът без Сатанински Хамерикански Щати
  • 94 Snake

    22 5 Отговор
    На Запад пък много го ценят...затова хмм...демократизират "диктаторски" държави, които по случайност разполагат с изобилие я на нефт, я на въглища, я на друго...и никоя от тях не е и наполовина силна, колкото САЩ.
    А тия със сходен на САЩ калибър, тях Щатите не могат да си помислят сами да ги нападат.
    Винаги ангажират "съюзници".
    Русия си има шансовете срещу НАТО, закота освен, че е силна, има зад гърба си...Китай.
    Да, онзи комунистически Китай, който се оказа и най-големият кредитор на САЩ.
    Но се молете да не се стигне дотам, защото тогава ще приключи съществуването на целия свят, вкл и на нас, българите.

    Коментиран от #100

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Незнаен

    4 7 Отговор

    До коментар #83 от "Монгола":

    Добре и тва откъде и как го измисли !? Мокри сънища

    Коментиран от #106

  • 99 Коментатор

    7 12 Отговор

    До коментар #36 от "324":

    Ей, толкова се изкелифенчихте, пишете Г вместо Х, да сте досущ като руснаците. Тва русофилистията е болест...
  • 100 Говориш

    6 8 Отговор

    До коментар #94 от "Snake":

    Глупости, Китай има друг геостратегически интерес в средна Азия, да не говорим и за териториални претенции, да не говорим за руско кигайските въоръжени конфликти. Не говори лаладжийската

    Коментиран от #169

  • 101 Антимилиционер

    6 21 Отговор
    Оръжие имат бол,но войниците им са 18-20 годишни момчета насилствено мобилизирани. Прав е,че срещу професионална войска нямат шанс тези хлапета,независимо какво оръжие ще им дадат

    Коментиран от #233

  • 102 Бесен Язовец

    19 5 Отговор
    Бубамара избягала от Русия във Франция и почнала да филосовства!
  • 103 Мангол

    6 20 Отговор

    До коментар #79 от "Монгола":

    Брат, виждам че много ти е Гот да говориш победоносно, но не знам откъде Русия взима пари за военни разработки освен това което има на чертеж от съветско късния социализъм. Я виж средната заплата в Русия

    Коментиран от #120

  • 104 Живко

    10 26 Отговор
    Два кораба влезнаха в Черно море и гномовете изтръпнаха - Какво стана с Хибини ,а ? То не е като да дращиш небивалици в нета май .

    Лукашенко му го каза в очите на Путин "За какво са ви бази в Беларус , след 30 минути война с НАТО вие няма да имате авиация "
  • 105 1944

    6 21 Отговор

    До коментар #4 от "Bai Nudals":

    колко да са велики варварите от московските блата? хиляда години с една българия не могат да се оправят.
  • 106 Бесен Язовец

    19 4 Отговор

    До коментар #98 от "Незнаен":

    Ти за туй се разхождаш с памперс да ти е сухо 24/7! Най големия проблем в НАТО ще е доставката на памперси, че докато чакат руската армия натовците така ще се подсекат от влагата , че няма да могат да се движат!

    Коментиран от #111

  • 107 Интересно

    10 29 Отговор

    До коментар #69 от "КОНТРАТА":

    Само американците имат над 13 хиляди самолета, от които стратегическите бомбардировачи са около 500, които летят на височина непосилна за С-400, факт доказан в Сирия. Отделно, за съжаление Путин използва частни военни (Вагнер) да нарушава международни конвенции, но те бяха пометени (съобщава се за около 700 убити) прибартилерийски обстрел от НАТО. Това което мен като българин ме интересува е , кога руската посланичка ще проговори на български

    Коментиран от #110, #193

  • 108 Готин

    16 2 Отговор
    Конфликт в Украйна няма да бъде, като конфликт в Ирак или Афганистан. Това ще е предпоставка за глобална война. От това потърпевш ще бъде основно Европа. Не е нужно да дразним ,,руската мечка,,. Не е нужно да се заблуждаваме ЗА защитата НИ от НАТО. НАТО ще направи това, което иска САЩ. Това не е добре за нас.
  • 109 Пацифист

    10 3 Отговор
    Въпросът е един, какво извратено съзнание трябва да притежаваш, за да се радваш на най-лошият възможен сценарий- "ядрена зима", най-вече от лагера на "евровасалите на САЩ"-половината от сектата им са били активни членове на БКП, когато ти самият няма да си жив?
    Какво това "зоологическо" възприятие на света?
    Като джихадистите от ИД, което се самоубиват, за да убият.
    Състояния на психика и дух, имащи нужда от професионална намеса.
  • 110 Лети ли рапторчето?

    17 7 Отговор

    До коментар #107 от "Интересно":

    И тез фърчила 13 хил кат Рапточетата не фъркат в музея! Руските подводници ще ударя първо ВВС базите на територията на Краварника и ЕС, а тугас ще изфърчи ли нещо от обора посока РФ?

    Коментиран от #113, #179

  • 111 Незнаен

    9 30 Отговор

    До коментар #106 от "Бесен Язовец":

    Не разбирам защо се пениш, сякаш Русия ти е дала да сучеш. Това е държава която гледа на нас като на историческа грешка. Държава която ни иззе златото, урана и ние продължаваме да плащаме репарации на тая администрация. Всеки говори за американските изтребители, но никой за Лукойл, който ти го набива с двеста по отношение на цената, няма измервателни помпи и не плащат данък печалба. Не мерси!!! Единствените компании, които осигуряват що годе нормални заплати за западните в София. Марш в Русия да маршируваш мизерник

    Коментиран от #116

  • 112 Хахаха

    9 4 Отговор
    Подобни статии преброяват идиотите.
  • 113 Лети лети

    3 15 Отговор

    До коментар #110 от "Лети ли рапторчето?":

    И е по добро от Сухой
  • 114 Рушляк

    6 16 Отговор
    ТУК МНОГО РУБЛИ ВАЛЯТ СЛАГАМ ЧАДЪРА
  • 115 Jacques Yves Moineau

    0 1 Отговор

    До коментар #39 от "Любопитен":

    Тръгна, но н е завършило.
  • 116 Лети ли рапторчето?

    9 3 Отговор

    До коментар #111 от "Незнаен":

    Добре, че са взели урана та да спре да ти расте само главата!
  • 117 Бла бла. Ето и истината

    15 5 Отговор
    1.Русия 2.Китай 3.Гейската армия на НАТО. Сега е Демокрация, всеки може да си пише каквото си иска. Нали гледате боя на най-добрия ам. войник и руски. Американеца спеше на пода след 10 секунди.
  • 118 сороснерес

    4 2 Отговор
    не съм чел щото автора го няма някакъв си кблус...фантазии горещи и мокри на тези от мопсдробс..
  • 119 Ам Чи

    6 26 Отговор
    РУШЛЯНИТЕ ДА ОПРАВЯТ ЖИВОТА НА НАРОДА СИ ,НЕ ДА МИСЛЯТ С АМО С КОЙ ДА ВОЮВАТ ,А БЪЛГАРСКИТЕ РУСОФИЛИСТИЦИ ДА ХВАЩАТ ВЛАКА ЗА РАСИЯ ,АМА И ТАМ НЕ ИМ ТРЯБВАТ ПРЕДАТЕЛИ ,ЗАТОВА ИМ ИСКАТ ВИЗИ.

    Коментиран от #123

  • 120 Пропаганда

    31 4 Отговор

    До коментар #103 от "Мангол":

    Пак не сте разбра, не е важна средната заплатата, а покупателната способност.Верно си Монгол, бро.
    Да ти го нарисувам, за да вденеш
    Взимам 300 лв. заплата-вода, ток, бензин, здравеопазване, образование,дом- безплатни.
    Ти взимаш 2000 долара, от които вода, ток, данъци, наеми са 2300 долара,здравеопазване, ипотеки, заеми образование над сто хиляди долара, кой е по-богат, ти или аз.
    Естествено Аз, защото имам по-висока покупателна способност, и нямам заробващи кредити и лихви по тях.
    Аз съм свободен човек, а ти в случая си роб-защото си длъжник, и утре може да спиш под мостовете, ако не си платиш вноските.

    В големите градове на Русия заплатата е около хиляда долара, ако си лекар, програмист и др. заплатата е в пъти по-висока, дори от България. Май не си бил в Москва, един от най-скъпите градове в света.

    Коментиран от #132

  • 121 ле ле

    18 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Сергей Гуриев – някогашен приближен на Кремъл, избягал във Франция през 2013 г. През 2016-19 г. той беше главен икономист в Европейската банка за възстановяване и развитие...Без коментар.Сега станал демократ...
  • 122 Сержант Гарсия US ARMY

    24 6 Отговор
    Нямаме шанс срещу руската армия шанса ни е само във филмите на Стивън Спилбърг!
  • 123 По твойта логика

    17 2 Отговор

    До коментар #119 от "Ам Чи":

    Ти кой си че да казваш кой да си отива и кой да остава? Направи си кану и греби към Америка при афроамериканците

    Коментиран от #140

  • 124 Gost

    17 4 Отговор
    И Наполеон, и Хитлер мислеха така. Разликата е, че ако този конфликт се случи, земята няма шанс.
  • 125 Ефрейто Расмусен от НАТО

    5 4 Отговор
    Аз обичам Юрумба и нямам никакви намерения да ходя на война посока изток и да оставя любовта на живта ми!
  • 126 Шуши

    17 5 Отговор
    Който го е написал не е много умен или е писал за стинки. Руската армия, не е армията на Ирак, Афганистан, Либия, Виетнам. Руската армия разполага с над 30 хил балистични ядренни ракети от Съветско време и в момента с доста по-модерни такива. Достатъчно е да събори трите най-големи храда в САЩ, защото те не мохат да спрат всички тези ракети и Америка ще даде толкова много жертви, че ще се разпадне вътрешно на съставните си компоненти
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Шипка

    7 6 Отговор
    А Русия и Китай срещу НАТО какви са шансовете 80%!
  • 129 Кравария са

    12 4 Отговор
    Смехурковци
  • 130 Коментатор

    7 22 Отговор

    До коментар #75 от "Чипът":

    Да, но русофилистиците не ги помнят тези неща. Не помнят и Чернобил, не са чували са масовия глад и убийствата на Сталин, не разбират, че натрапеният комунизъм на страната ни унищожи България, не виждат ужасните градове в Русия сега, за русофилите Путин е велик, защото анексира Крим, и защото убива всеки, което дръзне да каже и гък срещу него. Изобщо русофилистиците, по необясними причини за мен, си затварят очите и мерят с двоен аршин за всичко що е свързано с милата им русия. Даже за жълти стотинки продават страната си...

    Коментиран от #277

  • 131 .,.,

    9 8 Отговор

    До коментар #90 от "Пацифист":

    мордор? секта? ... психиатър? помощ? ... американците са просто алчни идиоти и цялата им политика се движи от жаждата за пари макар че това важи за 90%от хората независимо къде живеят ! но да представяш руснаците като невинни пухести заичета ... по точно тези дето управляват са бетер и от американците а за европеиците няма да говоря те поне оставят по нещо за хората докато алчните и безскрупулни новобогаташи в русия грабят всичко за себе си и
    унищожаватт всяка опозиция с всички възможни средства още в зародиш а за народа ... едни големи 3 букви и празни обещания вече повече от 20 години ... мила родна картинка

    Коментиран от #136

  • 132 Хахаха

    5 13 Отговор

    До коментар #120 от "Пропаганда":

    И Никой към Рашка, всички към Америка тичате границата е фраш с желаещи Тръмп щеше да вдига стена

    Коментиран от #151

  • 133 Ганьо

    7 19 Отговор

    До коментар #14 от "1212":

    Нали знаеш, че Хитлер не ги е занулил благодарение на САЩ и Англия....
  • 134 Статия за русия

    5 12 Отговор
    И сичкото мурзиллаш, талаш и шлака на амбразурата...хахаха
  • 135 КГБ

    7 25 Отговор
    Императията на злото е олигархична и феодална държава с император и хиени които продават всички подземни богатства и експлоатират глупави мужици Нямат шанс за нормален живот и хора След окупацията наложиха същия начин в България с много кръв и жестокост Пазете се българи от национални предатели и Рубладжии ,в ЕС и НАТО сте

    Коментиран от #138, #315

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 не ми говори

    4 11 Отговор
    за осовец,ами кажи за ржевската месомелачка,където са дадени стотици хиляди безмислени жертви,дори милион заради некадърноста на съветското командване.....щото човешкия живот у рашата не струва и пукната копейка.....и жуков ....по повод жертвите ...баби еще нарожают.......ти си прави извода колко им е пукало на върховното им командване.......
  • 138 Коментатор

    4 6 Отговор

    До коментар #135 от "КГБ":

    Много точен коментар!

    Коментиран от #146

  • 139 Терор от НАТО

    21 5 Отговор
    Питат Путин
    Русия ще влезе ли в НАТО?
    - Ако се налага, ще влезе.
  • 140 Ам Чи

    4 19 Отговор

    До коментар #123 от "По твойта логика":

    ПО МОЯТА ЛОГИКА ТРЯБВАШЕ ОТДАВНА ДА СИ ТАМ ПРИ РУШЛЯНИТЕ ДА СПОДЕЛИШ ЛЮБОВТА СИ.А АЗ СЪМ БИЛ ТАМ И НЕЩА ДА ХОДЯ ПОВЕЧЕ
  • 141 Израелец

    5 8 Отговор
    " Русия е страна с авторитарен режим, при който загубата на войнишки животи е по-маловажна, отколкото в западните страни."
    Съдейки по реакцията им след това, това изречение не точно вярно.
  • 142 ЦРУ

    19 6 Отговор
    Истината е, че разчитаме само на пропагандата колко сме силни срещу РФ! България е в НАТО само за да обслужва имперските интереси на С. Америка!
  • 143 Седесарят.

    12 2 Отговор
    ,,Първо режима бил демократичен,но но после се развил в недемократична посока .И спаднала популярноста му.,,,.За сто зелено,тоя ,, приближен на Кремъл,,ще напише каквито поиска,Сорос демократа..Важното ,е че си взе Крим..И други работи ще станат..!! Хубавите работи, бавно стават.!
  • 144 Бачо Киро

    15 3 Отговор
    Дрън, дрън.... Пълни глупости. Всяка армия, която защитава собствени територии, трябва да е готова да жертва войници. Тея, дето все си пазят кожата, са наемническите платени армии, които извършват военни операции с икономически цели. Демек точно американската армия. Който е чел доктрините им е абсолютно наясно с функциите и целите им. Никой не ги и крие... Руската армия от друга страна не е заела Х точки по целия свят, а армия, която защитава собствените територии и не е приела, че ще има жертви, не е армия. Обикновено се предават... Отделно що за глупости са тези, че не може да се изправи срещу НАТО? Кое НАТО? Онова с различни клики в него? НАТО има член 5, ма той е ако Русия нападне страна от НАТО... За колко тъпи имат руснаците? Косово малко трудно да се повтори с натовските действия срещу Сърбия, особено при факта, че Русия не е Сърбия с 10 стари самолета без резервни части и гориво, от които 2-3 са в движение.... Въобще дори няма да почвам темата, че да се очаква САЩ или Русия да водят обикновени битки тип Сирия и Ирак, ако едната нападне другата, е пълна глупост. Всяка автоматично ще отговори ядрено на другата, плюс нейните партньори. Та тея глупави дрънканици въобще не знам за къф че.п ги пишат, няма как да стане въобще тая работа. Никоя от двете страни няма да чака първо да се по стрелят малко, та чак после да действа....

    Коментиран от #156, #165

  • 145 Терор от НАТО

    19 4 Отговор
    След като Макрон се изказа, че НАТО е в "мозъчна смърт", възниква въпросът - може ли НАТО да бъде донор?
    ха-хаха
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Бесен Язовец

    16 4 Отговор
    Пропагандистите на сороснята да сметнат НАТО колко жертви е дало за последните 30 години във войните дето води в Ирак, Афганистан, Сърбия, Либия, Сирия.. и да сметне РФ колко жертви даде в локалния конфликт в Грузия и войната в Сирия. Първо сметнете после пропагандирайте, че руснаците не ценили човешкия живот на войниците си!

    Коментиран от #299

  • 150 .,.,

    3 3 Отговор

    До коментар #136 от "Психиатър":

    ако говориш общо за ссср и русия дори по времето на комунистите живееха по нормално от сега
  • 151 Пример

    11 3 Отговор

    До коментар #132 от "Хахаха":

    Не са всички, знаеш ли колко американски, японски, китайски, британски, френски, немски фирми и клоновете им функционират в Русия?
    Не забравяй, че в САЩ имат "зелена карта", емиграцията в Русия, Япония и Китай, е в пъти по-трудна, там се наемат висококвалифицирани специалисти.
    В Япония за нискоквалифициран труд се наемат само местни, за разлика от САЩ, там зъвършването е песен, 27% неграмотници, не могат да четат.
    В Русия сттроители, продавачи, шофьори от бившите републики, вклч. украинци.
    В Китай е по-трудно да влезеш в "Бейда" Пекинския университет, отколкото в САЩ.
  • 152 Чипът

    6 14 Отговор
    Интересно защо нашите савецки подлоги не отиват в Масква да живеят, а в лошия Лондон?

    Коментиран от #153, #157, #161

  • 153 Алоо Левски- Г

    13 2 Отговор

    До коментар #152 от "Чипът":

    Ако искаш да гледаш по цял ден нигерийци, пакистанци,бамгладешци Лондон е твоя град, те вече бритите бягат от Лондон, а руснаците се изнесоха отдавна !
  • 154 Чипът

    6 18 Отговор
    Безмозъчните савецки примати издигнаха в култ Павлик Морозов - предал майка си и баща си и после убит от баба си и вуйчо си. Толкова за савецкия мозък
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 ГОСТ

    1 2 Отговор

    До коментар #144 от "Бачо Киро":

    аман от дървени философи.....пиши...пиши.....
  • 157 Ти обесним

    15 3 Отговор

    До коментар #152 от "Чипът":

    Заради по-строгата емигрантска политика на Русия и Китай.
    На Русия и Китай не им трябват берачи на ягоди и аспержи, а специалисти.
    Да ти го нарисуваме ли, за по-лесно или за 5 път ще повториш лозунгите от Козяк.

    Коментиран от #168, #216, #262

  • 158 един от многото

    17 3 Отговор
    А НАТО какъв шанс имат при една война срещу Русия и Китай? Или дори само срещу Русия , при положение че войната ще е няколко натискания на бутони и всичко ще е до там! Всички много добре знаем с колко лека ръка САЩ ръсят атомните бомби и при отмъщението на мъртвата ръка , просто света няма никакъв шанс!
  • 159 Отговор

    18 2 Отговор
    Какво може да каже един избягал в Западна гейландия руски олигарх?
    Че колониалните държави с преобладаващо вече мюсулманско население са много боеготови.
    Или че брременните летци на САЩ с новата униформа ще спрат руските ВВС?
    Това са приказки на невменяем.
    Стратегически НАТО не може да спечели никаква война
    Или ако реши да я спечели трябва да се самозатрие от картата на света.За съжаление има много глупаци и луди ястреби които може да им дойде такъ акъл
    Да не станем следващата човешка цивилизация самозатрила се на планетата Земя
  • 160 Знайко

    15 1 Отговор
    Заглавието е пълна глупост. Две са дъжавите в света, които имат по над 1000 атомни бойни глави. И могат да унищожат цялата Земя. Едната е САЩ, другата е Русия. Както НАТО(САЩ), така и Русия са наясна, че при една война по между им, няма да има победител. Ако една от държавите започне да ГУБИ МНОГО. Просто ще изстреля стотина ракети към столицата и местата където са главните щабове на армията на другата.
  • 161 Отговор

    10 2 Отговор

    До коментар #152 от "Чипът":

    Чипът ти не е български,явно е дошъл някъде от бесните райони на Индия заедно с циганите
  • 162 Чипът

    5 11 Отговор
    Ты като никога не сте стъпвали нито в Чина нито в Рашка още не сте разбрали, че на блядките в Чина им викат - кучета. Толкова за дружбата м/у раша и чина

    Коментиран от #166, #167

  • 163 Володя 158см

    9 12 Отговор
    Аве какви шансове ще има Русия ,това е една много изостанала в технологично отношение страна .

    Разчитат на фейкове . Даже Министерството на отбраната с това се занимава -да изработва фейкове .
  • 164 Чипът

    4 10 Отговор
    Не разбрах, кой от пишещите тук копейкаджии е главния амбразурчик

    Коментиран от #170

  • 165 Great

    6 7 Отговор

    До коментар #144 от "Бачо Киро":

    САЩ не са анексирали само Русия води агресивни войни откакто е държава и всички съседи са потърпевши иде времето да се разпадне на десет части поне защото след американски санкции знаеш какво следва спомни си СССР минало свършено
  • 166 Почини си

    7 3 Отговор

    До коментар #162 от "Чипът":

    Спешно час при доктор Гълъбова, но мисля че е късно, неспасяем си..
    То и северните щати се обръщат към южните обидно в САЩ, и българите викат на турците обидно, и македонците към българите, и японците към китайците, и Южна Франция срещу Северна Франция, и в Испания, и, и, и.

    Изгоря ти чипът? Нямаш аргументи?
    Смени платката, може и локално, с поялник, но е временно.
    като гледам процесорът е изпушил, требе нов
  • 167 О не ми говори за Чина

    4 1 Отговор

    До коментар #162 от "Чипът":

    Там в семейството се опъват кой къде завари и ядът плъхове и хора
  • 168 Хаха

    3 8 Отговор

    До коментар #157 от "Ти обесним":

    Трябва им крадена технология или подарена,но Рашките въпреки двата опита за нормална индустриализация след 1930 г от САЩ не успяха защото си избиха нормалните хора Пишете глупости без логика и познания
  • 169 Snake

    5 4 Отговор

    До коментар #100 от "Говориш":

    Че Китай си има своите интереси-има, въоръжените конфликти между тях в миналото също са факт, но е минало.
    Факт е, че заедно действат срещу САЩ.
  • 170 Другаря Христов е руски патриот

    6 10 Отговор

    До коментар #164 от "Чипът":

    На русофилите чипът отдавна е бетониран в празните кратуни
  • 171 руски скрап

    5 12 Отговор
    На Китай разчитат ,но Китай са я яли тая попара вече , знаят колко струва военен съюз с Русия -пукната копейка не струва - Корейската война .. Вижте там Китай и Монголия колко жертви дават блатодаение на Русия
  • 172 Bgar

    4 10 Отговор
    Руската армия разследва обвинения за принуждаване на руски войници да проституират в Санкт Петербург, съобщи Би Би Си.

    Обвиненията са отправени от Организацията на войнишките майки. Според тях старши войници принуждавали по-младите да се продават, прибирайки заработеното от тях.

    Според организацията на войнишките майки съществува цяла мрежа от клиенти, готови да плащат за сексуалните услуги на войниците.

    Последният сигнал е подаден от майка на 18-годишен войник, който миналата година бил жестоко пребит.

    Той трябвало да стои три часа приклекнал, след това бил вързан за един стол и брутално пребит. Това довело до гангрена и ампутиране на краката и гениталиите му.

    Руското вътрешно министерство отрича обвиненията на войнишките майки.
  • 173 lola

    4 15 Отговор
    По данни на руския сайт by24.org, който цитира кап. I ранг Константин Сивков, д-р на военните науки, Русия отстъпва на САЩ:
    • по самолетоносачи 12 пъти;
    • по броя на крайцери – 6,5 пъти;
    • по ескадрени миноносци – 5 пъти;
    • по многоцелеви атомни подводници – 4 пъти.

    ВМФ на Русия превъзхожда ВМС на САЩ единствено по броя на неядрени подводници и на кораби от крайбрежната зона: корвети, малки ракетни кораби и катери с различно предназначение. Но това предимство на Русия се компенсира от огромното количество и качествено разнообразие на малки кораби във ВМС на другите страни от НАТО, пише libertarium.ne.
    Във въздушно-космическата област положението е същото: по брой на бойни самолети (изтребители, бомбардировачи и щурмови самолети за поддръжка на Сухопътните войски) американските ВВС превъзхождат ВВС и руската морска авиация 4 (четири) пъти, като руските самолети са две поколения по-стари от американските. Ако бъдат добавени транспортни и други осигуряващи самолети, превъзходството на САЩ нараства до 8 пъти.
    Русия разполага с отлични образци на ново въоръжение като изтребителя от пето поколение Су-57, но броят им е твърде незначителен за постигане на паритет или превъзходство над САЩ.

    Русия катастрофално изостава и по брой на боеспособни сухопътни съединения, и по приетите на въоръжение високоточни оръжия.
    Константин Сивков не е първият руски военен експерт, който признава пълната несъстоятелност на РФ при хипотетичен военен сблъсък със САЩ. Още
  • 174 Павел Пенев

    13 5 Отговор
    Хайде да видим шанса на НАТО срещу Русия,нека започнат първи.
  • 175 lola

    4 14 Отговор
    . Още през октомври 2015 г. докторът на техническите науки проф.Пьотр Белов заяви, че „Русия вече не притежава „ядрен щит” поради изтичане срока за годност на огромен брой балистични ракети. Единствените комплекси, които биха могли да бъдат задействани, са 40 стари ракети „Сатана”, чиито ресурс неведнъж е бил удължаван.

    А през март 2014 г. не кой да е, а вицепремиерът Дмитрий Рогозин, който отговаря за военно-промrшления комплекс, в мигове на откровение заяви, че „при реален военен конфликт със САЩ Русия ще загуби войната само за шест часа”.

    Коментиран от #248, #266, #298

  • 176 Николай

    13 2 Отговор
    Kакви шансове, какви войни... Та нали и едните и другите имат неизброимо количестви ядрени ракети. Ще приключи цивилизацията такава, каквато я познаваме при такъв сценарий. Забравих кой беше казал, че трета световна война би се водила с атомно ортъжие, а четвъртата - с прашки. Дано разумът надделее!!
  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Къде е Курск

    3 13 Отговор

    До коментар #110 от "Лети ли рапторчето?":

    Мда ще ,ще . Знаеш ли какво е Боинг Вояджър ? Руските подводници ще потънат безславно като Курск

    То само с анимационни филмчета не става тя

    Коментиран от #184

  • 180 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    12 3 Отговор

    До коментар #21 от "Коментатор":

    Благодари се,на Путин и се моли да е все така със здрави нерви......Някой на негово място щеше да изгори земята ,около Русия.....
  • 181 Матей

    12 3 Отговор
    Голям кахър имат западните стратези,как да я разбутат пак Русия.По-рано пропуснаха да я довършат и ето на,възроди се и не им дава мегдан.НАТО няма шанс срещу Русия,колкото и да се пънат,целта им ще си остане непостижима.започвайки една широко-мащабна война срещу русия,НАТО ще нанесе всъщност страшно поражение и невероятни поразии на европейските си съюзници.след като се разправят с тях,руските войски ще имат някакви планове и как да се разправят с главния виновник--сащ,как да бъде подобаващо наказан и омаломощен.
  • 182 ха ха хаааа

    3 2 Отговор
    От 6:00 ч. ли сте на амбразурата бе ??!😁🤭
  • 183 Домати с лук

    15 5 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Ей теле бегай обратно в краварника, че руската мечка ще те излапа! НАТО срещу РУСИЯ!?!
    30 страни срещу една Русия!
    Голям страх тресе краварника и телетата в него.

    Коментиран от #192

  • 184 СТЦ ОТ NY къде е?

    9 5 Отговор

    До коментар #179 от "Къде е Курск":

    Че нещо не стърчат вече!

    Коментиран от #190

  • 185 Пацифист

    15 2 Отговор
    Ще цитирам Стивън Коен: "Истинският враг на САЩ е русофобията...".
  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Бат Мишо

    15 3 Отговор

    До коментар #15 от "1234":

    При взрива се е създало налягане от 1 милион атмосфери, а температурата е била около 10 милиона градуса. Огненото кълбо по време на взрива е с радиус 4,6 km, ядрената гъба е с височина от 67 km, а върхът на „шапката“ ѝ е с диаметър от 95 km. Светлинно лъчение е могло да причини изгаряния трета степен в диаметър от 100 km. Ударната взривна вълна обикаля земното кълбо три пъти, а йонизация на атмосферата причинила радиосмущения на стотици километри от мястото на взрива в продължение на 40 минути.

    Коментиран от #188, #252

  • 188 Бат Мишо

    16 5 Отговор

    До коментар #187 от "Бат Мишо":

    Няма шанс руската армия АКО ИГРАЯТ БЕЙЗБОЛ само
  • 189 факт

    7 1 Отговор

    До коментар #45 от "Bai nudals":

    Биха се с азиатските племена с препаските от листа , после се биха с манастира Шао Лин в Китай , ама китайците кунг-фу бойци нямаха шансове с юмруци срещу бронирана техника , колкото и смешна да е била японската бронирана техника. Жуков се учеше на тях в Халкин Гол , американците им помляха флота , и ги вадиха от земята закопани като чакали , по островите . Единствената оправдателна причина за японците е липсата на суровини , но германците направиха чудеса с оскъдни суровини , и се биха до последно , до райх-канцеларията на фюрера . През Манджурия , руската армия минава през 1 000 000 окопани с години японци като горещ нож през стереопор , и само японски писъци в слушалките са се чували . Да слагам японците наравно с германци , руснаци , и виетнамци е кощунство . Виетнамката е отивала в джунглата да копае капани , с децата и АК на гърба .

    Коментиран от #212

  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Бат Мишо

    10 1 Отговор

    До коментар #183 от "Домати с лук":

    Дали са 3 или 33 страни срещу Русия НЕТ ЗНАЧЕНИЯ като имаш бомби като нейните- ЕДНАТА прехвърляща по мощност 10 пъти ВСИЧКИ БОЕПРИПАСИ ИЗПОЛЗВАНИ ПРЕЗ 2 СВ ВКЛЮЧИТЕЛНО 2 те атомни вътре .КЪФ Е ПРОБЛЕМА ЧЕ СА 33 че не сфащам - ракети носители ли нямат самобети ли нямат или подводници да ги доставят на ЩАСТЛИВИТЕ ПОЛУЧАТЕЛИ -когат са комшии кът нас с мамалигите маже и по 2 заека с 1 куршум даже кът съ друсне в АЕЦ а и после ще ва изслушам как Русия била една а ние много - А ДАЛИ Е САМА РУСИЯ ДАЛЕЧ ВЕ Е ЯСНО - историята показва ,че кът се изкарат ГОЛЕМИТЕ ШАМАРИ много страни сменят лагера БЪРЗИНКА
  • 193 Бат Мишо

    8 2 Отговор

    До коментар #107 от "Интересно":

    КВА ГЛУПОС КАЗА ЧЕ САЩ ИМА 13000 самолета АКО СЪ ЧУЕШ САМ ШЪ УМРЕШ ОТ СМЯФ че и 500 СТРАТЕГИЧЕСКИ БОМБЕРА -иди в американското посолство - ще те черпят сладолед ХЪХЪХЪХЪХЪХ
    ,,По отношение на броя на бойните самолети, ВВС на САЩ не са чак толкова по-добри от ВКС на Русия (1522 срещу 1183 самолета). Но тук има много важен нюанс.
    Военните самолети за различни цели, включително атакуващи бойни самолети, в Съединените щати сачаст от авиацията на Националната гвардия, която всъщност изпълнява ролята на вътрешната армия, американския флот и морската пехота. Общият брой само на бойни самолети, които са на разположение на въоръжените сили на САЩ извън тези на ВВС, според The ​​Military Balance 2020 (данните за Русия и САЩ се използват допълнително изключително за тази колекция), е 1522 в самолета на ВВС + 981 във военноморската авиация на флота + 432 самолета в корпуса Американски морски корпус + 576 самолета във въздушната национална гвардия.
  • 194 Бат Мишо

    6 3 Отговор
    Общо 3511 бойни самолета: изтребители, бомбардировачи, щурмови и противоподводни самолети. На разположение на руските въоръжени сили, като се вземат предвид военновъздушните сили и морската авиация на флота (+217 бойни самолета), има 1400 .
  • 195 ПЕНКО

    2 4 Отговор
    КОЛКО СА ПИШЕЩИТЕ БЕГЪЛЦИ !?!? "МАМО АЗ СЪМ БЕГЛЕЦ"--- "НИЩО НИЩО ЧЕДО -ТИ И КАТО ДЕТЕ СИ БЕШЕ ТАКЪВ " !?!?!?!?
  • 196 Бат Мишо

    6 1 Отговор
    ДА ДНАЕШ СЛУЧАЙНО ОТ 1522 до 13000 сачолета КОЛКО Е РАЗЛИКАТА
  • 197 Бат Мишо

    8 1 Отговор
    В услуга на американската армия, според годишния бюлетин „Военен баланс“ (The Military Balance 2020), който е съставен от Международния институт за стратегически изследвания (IISS), има 480 комплекса MIM-104D / E / F Patriot, оборудвани с различни ракети.

    Точният брой на системите С-400 в експлоатация на руските сили за ПВО и ПРО не е известен. Но очевидно броят на тези комплекси сам по себе си вече надвишава присъствието на ракети-носители Patriot в американските въоръжени сили. Според съобщения в руските медии в експлоатация са повече от 60 дивизиона на такива комплекси (обикновено всеки дивизион има 8 пускови установки).
  • 198 Бат Мишо

    10 1 Отговор
    Като асиметричен отговор Русия традиционно успешно разработва, произвежда и продава множество системи за противовъздушна отбрана, които са признати от много експерти за най-добрите в света. По отношение на състава и качеството на системите за противовъздушна отбрана Русия няма конкуренти. Системата за противовъздушна отбрана и противоракетна отбрана на Русия е дълбоко ешелонирана и представена от стотици комплекси с голям обсег (С-400, С-300), среден обсег (Бук) и малък обсег ("Тор "," Pantsir-C1 ").

    Коментиран от #199

  • 199 Бат Мишо

    8 2 Отговор

    До коментар #198 от "Бат Мишо":

    Бел на Бат Мишо Тука нз защо пропускат ЯРМОМЕЛКИТЕ Тунгуска и Шилка сякаш няма да направят НА САМАРСКО ЗНАМЕ сичко що мърда на 5000 метра и странно защо САЩ не ги смята за ПВО при положение че точно Шилка смъкна половината САЩисана авияция в Виетнам - лесна за сриене без радар ВСЕКИ ХЕЛИКОПТЕР и ниско летящ самолет влязъл в обхавата и ПРИКЛЮЧВА ЗЕМНИЯ СИ ПЪТ

    Коментиран от #201, #202

  • 200 Дългият

    2 15 Отговор
    Болшинството тук пишещи проруски....лизци,са много навътре в нещата.Те знаят повече от този човек, интервюираният.Жалба за строй...как хубаво беше,3ма, 4ма вършехме работата за един,всяко лято почивка..еднакви си бяхме.Всичко това безвъзвратно от мина другари просъветски....лизци.Живеем в свободна Европа,не в Путинска Русия..
  • 201 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 202 Бат Мишо

    11 0 Отговор

    До коментар #199 от "Бат Мишо":

    Тунгуса не е използван досега в бойни условия но е пряк наследник на Шилка 4 ДАКАЗАЛА СЕ В МНОГО ВОЙНИ и силно подобрена негова версия И НЕ БИХ ГО ПРЕНЕБРЕГВАЛ като ПВО ако съм командващ - разстрелва ДОРИ ТАНКОВЕ както и шилката апропо разстрелваше американските танкове в Виетнам кът консервени кутии
  • 203 Бат Мишо

    8 0 Отговор
    И ДА СТИГНЕМ ДО ГЛУПОСТТА ЧЕ САЩ ИМАТ 500 стратегически бомбера - ,,ВВС на САЩ включва 139 бомбардировача, включително 61 свръхзвукови стратегически бомбардировачи B-1B Lancer, 20 стратегически бомбардировача B-2A Spirit и 58 стратегически бомбардировачи B-52H Stratofortress. B-52H е един от най-старите бойни самолети на американските военновъздушни сили, всички самолети от типа H са построени между 1960 и 1962 г. и след това многократно модернизирани. Американските ВВС очакват да продължат да ги експлоатират поне до 2030 година.

    Коментиран от #204

  • 204 Бат Мишо

    9 0 Отговор

    До коментар #203 от "Бат Мишо":

    ПС ДАЖЕ И ДЕЦАТА ЗНАЯТ какво направи руската изтребителна авияция с ДОПОТОПНИЯ Б в Корея -използвайки Миг 15 и Миг 17

    Пенсионираният генерал-лейтенант от въздушните сили Чарлз "Чик" Кливланд казва пред списание "Еър енд Спейс" (Air and Space): "Не бива да забравяте, че малкият МиГ-15 в Корея успя да направи това, което всички "Кондори" и "Месершмити" не успяха през Втората световна война, – да прогонят бомбардировачите на САЩ от небето".
    САМИ СМЕТНЕТЕ СЕГА КАКВО ЩЕ МУ СЕ СЛУЧИ на допотопния бомбардировач с перки срещу СЪВРЕМЕННИТЕ руски прехващачи щом Миг 15 го е праил НА ТАРАТОР преди 60 години- аз НАПРАВО БИХ ОТКАЗАЛ ДА ИЗЛЕТЯ с Б52 срещу съвременен руски прехващач
  • 205 Бат Мишо

    10 0 Отговор
    Например да вземем въздушните схватки от 12 април 1951 г., в които американците губят 25 стратегически бомбардировача и около 100 пилота. Този ден става известен като "черния ден" и след него USAF обявяват седмица на траур. Въпреки това американците твърдят, че тогава са свалили 11 МиГ-а.
  • 206 Бат Мишо

    11 0 Отговор
    Всъщност – казва Крамренко, – всички наши изтребители се прибраха невредими – имаше само три или четири МиГ-а с дупки от бомбардировачите. Това разминаване в бройката се дължи на факта, че американците броят свалените вражески самолети по броя на изстрелите, заснети на камера. Вероятно американските пилоти са ме преброили за свален – и то най-малко 2-3 пъти". По тази сметка излиза, че американците са свалили повече МиГ-ове, отколкото изобщо са се сражавали в Корея.

    Коментиран от #207

  • 207 Бат Мишо

    8 0 Отговор

    До коментар #206 от "Бат Мишо":

    ВЪПРОС Ако преди 60 години ЗА ЕДИН ДЕН в Корея 20 изтребителя свалят 25 от тея стратигически бомбардировачи на САЩ използвайки МИТ 15 ЗАКЪДЕ СА ТРЪГНАЛИ САЩ с 69 СЕГА срещу Миг 35 и СУ 50 3500 броя - ЧЕ ТЕ ЩЕ СА ЛЕТЯЩИ МИШЕНИ бе хора тея 69- Б52 от 139 общо стратегически бомбардировачи на САЩ И НЯМА ДОРИ ДА СТИГНАТ И БЛИЗО ДО РУСИЯ
  • 208 Бат Мишо

    9 0 Отговор
    Руската страна има по-надеждна система за записване на свалените вражески машини. Пилотите трябва да предоставят ясна и недвусмислена снимка и потвърждение от група за издирване, която е натоварена със задачата да открие и представи останки от сваления вражески самолет.

    Това създава проблеми. Много уцелени американски самолети, оттеглили се към морето и паднали във водата, не се броят за руски победи. Понякога вражеските самолети, паднали в недостъпни райони като гори и клисури, не са регистрирани, тъй като търсачите не могат да ги намерят. Тези свалени самолети така и не са записани като такива официално.
  • 209 Бат Мишо

    10 0 Отговор
    Подобно противоречие има и при австралийците, изпратили в Южна Корея своята 77-а ескадрила от Gloster Meteor-и. В един студен декемврийски ден, докато изпълняват боен патрул, руснаците, водени от Крамаренко, се натъкват на цели 20 от тези произведени във Великобритания самолети.

    Този ден се оказва черен за австралийците, след като МиГ-овете се врязват във формацията от Gloster-и. За броени секунди на земята избухват десетки пожари – местата, където падат тези злополучни самолети. Има само един оцелял, който се измъква от този ад и се прибира у дома.

    Коментиран от #250

  • 210 Бат Мишо

    10 0 Отговор
    Руснаците виждат бягащия австралийски пилот, който сякаш се е примирил със съдбата си и отказва да се бие. "Стана ми жал", пише Крамаренко.

    "Gloster-ът вече не беше вражески и реших да го пусна да си върви мирно и кротко. Да го пусна да си отиде у дома на летището и да разкаже за случилото се на останалите си другари, пожелали да изтрият от лицето на земята цял корейски град, чиито самолети горят по хълмовете край града и гарата му!"
  • 211 Бат Мишо

    10 0 Отговор
    Крамаренко допълва: "Все още не разбирам защо американците позволиха на тези глупаци да се бият с остарели самолети, без да ги покриват със своите Sabre".

    Въпреки че получават такъв удар, австралийците са убедени, че са свалили един МиГ в тази битка и че са загубили само три от собствените си самолети. Руснаците така и не срещат повече Gloster-и в небето над Корея. Всъщност американците пазят австралийците настрана.
  • 212 Bai Nudals

    5 1 Отговор

    До коментар #189 от "факт":

    Япония е велика,въпреки какво казваш ти. Победили я Руснаците ами кой друг. Докато Япония воюваше с години янките строяха кораби и самолетоносачи и живееха в мир. Лакаримас.

    Коментиран от #223

  • 213 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 214 Бат Мишо

    10 0 Отговор
    Пред реактивните изтребители МИГ американски витлови бомбардировачи приличат на бавно движещ се заселнически керван от Дивия запад. Съветските пилоти иронично ги наричат "пламтящи сараи" - сравнение, предизвикано от вида на обгърнатите от пламъци огромни машини, падащи към земята.
  • 215 Жлъч по рождение

    14 2 Отговор
    Докато пишех бяха 214 коментара. Руската армия няма шанс срещу НАТО. Не е имала шанс срещу Хитлер. Преди това срещу Вапалеон. Православните християни на Русия никога не са робеждавали Хуни, Авари, Татари, Шведи, Поляци, Унгарци, Турци, Румънци. За чест на Българите, никога не са воювали, а сега сме в НАТО. Тежко ни и горко.
  • 216 Ти затова ли си пратил децата на запад

    9 1 Отговор

    До коментар #157 от "Ти обесним":

    Да берат ягоди?
  • 217 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 218 Наблюдател

    15 1 Отговор
    "Руската армия няма шанс срещу НАТО" - Това е много притеснително мислене ако се възприeма от НАТО! По същия начин навремето са убеждавали Хитлер неговите генерали че тогавашният СССР е "колос на глинени крака"...
  • 219 няма да

    12 0 Отговор
    има Европа!Това е целта на краварите?!Русия е 1/8 на света!А ние ``евробойци` от ОТАН-а,сме в фира!А не!Няма да нужда от танкове,малки малки,средни ракети са за нас?!2-та жертви около 70млн за 5год,?!А сега КОЛКО бъдат?!Аз съм 40 набор и помня от малък!.....
  • 220 Коко

    15 2 Отговор
    Ако НАТО имаше минимален шанс срещу Русия, отдавна да са я поделили с Китай. Очевидно е че Китай не мисли така и предпочита да стои на страната на по-силния.
    НАТО дори със Северна Корея не може да излезе наглава.
    Войната в Сирия е проекция на това какво ще последва при военен конфликт.
    НАТО по-добре да си отворят ушите и да чуят какво им казва Путин: "Война в Украйна няма да приключи в Украйна!"
  • 221 Коко

    12 2 Отговор

    До коментар #21 от "Коментатор":

    Педро руснаците не взимат роби на работа иди да те клатят ингилизите и си купи кола да не знаеш къде да седнеш
  • 222 Йо Несбьо

    7 2 Отговор

    До коментар #78 от "Кресна":

    Страшно съм изненадан, че въпросът с приемането на Русия в ЕС въобще е бил обсъждан. Винаги е ставало дума за стратегическо партньорство, а не Русия в ЕС. Със своите 17 млн. кв. км площ и 142 млн. население Русия е твърде големичка за вкусовете на европейците. Имаше разисквания за единно икономическо пространство от Лисабон до Владивосток, много немски предприемачи бяха съгласни, но дойде анексията на Крим и оттогава и дума да не става. Стратегически партньори са например Египет, Мароко, които няма влязат в ЕС, но могат да търгуват със Съюза с преференции. Затова искам да те помоля приятелски да не говориш безсмислици, проверявай си фактите, преди да почнеш да пишеш!

    Коментиран от #296

  • 223 Сигурно

    6 2 Отговор

    До коментар #212 от "Bai Nudals":

    Съгласен съм , японската нация е достойна за уважение , но не са някакви страшни войници . Колкото до това ,че били воювали години с Американците , преди да ги победи Русия , ми Русия да не би преди това да е била на курорт в Крим?

    Коментиран от #249

  • 224 Бай Даньо

    5 5 Отговор
    Четеш коментарите и разбираш че България е обречена. Уж в НАТО но проявдена от рисофилство което в решителен момент ще ни постави в разкрачено положение когато трябва да сме решителни на страната на западната цивилизация.
  • 225 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 226 наблюдател

    11 0 Отговор
    Изключително несириозен анализ.
  • 227 😁😁😁😁

    5 0 Отговор

    До коментар #225 от "😁😁😁😁":

    ...и за нацистите знаем...😁...

    Коментиран от #228

  • 228 😁😁😁😁

    4 0 Отговор

    До коментар #227 от "😁😁😁😁":

    ...добре че може би ще имаме ф-16...та всички да ни знаят...😁...
  • 229 Антисородоид

    14 2 Отговор
    Най мощната държава в света Китай казва друго. Казва, че НАТО заедно с САЩ и Китай нямат шанс срешу Руската военна мощ. Та кой лъже сега ? Колкото до НАТО то е абсолютно нищо. Оръжейни системи с страхливи без дух войници е нищо.
  • 230 ТОЧКАТА

    9 1 Отговор
    В САЩ много добре знаят КОЛКО СТРУВА!!!!!!И прехвърлят ,,сметката,, другите да я плащат!!!И ние дадохме лепта!!!!
  • 231 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор
    затова ли толкова се дръвчите!!!!????
  • 232 Гуриев---избягал във Франция Руснак

    7 1 Отговор
    Чудих ме се кой плюе,, но разбрахме"десидент" си!! Това тие работата, за това ти плащат!!! Продължавай!!
  • 233 Почти нацели

    10 0 Отговор

    До коментар #101 от "Антимилиционер":

    По спомен две суперпрофесионални армии след като подчиниха Европа нахлуха в Русия - едната през 1812, другата през 1941г.
    Като резултат над Париж се е вяло руското знаме, в последствие на над Берлин - знамето на СССР.
    Има една американска пословица: "Не забравяй, че Ноевия ковчег е бил построен от аматьори, а Титаник - от професионалисти." Изобщо ценното някой да се излага като виенски кифладжия с приказки за професионалисти и наборници е, че такива неща се припомнят.
  • 234 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 235 никола

    8 0 Отговор
    И как точно реши , че може да нанесе бели на беларус , Тъпчо , това са братя , един народ... не се бият , а заедно пият...
  • 236 Холмс

    12 0 Отговор
    Този компетентно" изказал се, НЕ е ли чул, какво е казал Шойгу:- Война на Руска територия вече НИКОГА НЯМА ДА ИМА! И когато публикувате изказванията на подобни "капацитети", посочвайте и хонорара!
  • 237 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 238 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 239 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 240 АнатемаНаСатаНАТО

    13 1 Отговор
    Армията на Руската федерация няма шанс особено пред българските пъдари,пардон - военни,въоръжени от скотовъдците със снимки на краварски самолети и торбички "Била".

    Коментиран от #246, #259

  • 241 ХА ХА ХА

    6 2 Отговор
    НЯМАЛИ ШАНС? ХА ХА ХА...
  • 242 Българина

    11 1 Отговор
    Тоз боклук е поредния предател за пари. Хайде да не говорим в хипотеза да Русия да напада някого, което няма да се случи. Нека нато да нападне Русия, това е реалната битка..... За всичките 40 членчета и членове ще има булави от сърце, а за нази даже 2!

    Коментиран от #245

  • 243 Рико

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Точно така ще изглежда, като компютърна игра. На друго ниво ще бъде една днешна война. Невиждано! Това дето някакъв маладец с наган в ръка и байрак в другата крещи "впериод" вече е само карикатура.
  • 244 Нещастник

    10 0 Отговор
    Тоз боклук като е руснак знаели що у Фанция му викат бистро, заведение за бързо хранене? Слесващия път ще възникнат нови заведения Искандери....
  • 245 Нещастник

    4 1 Отговор

    До коментар #242 от "Българина":

    Във френския дума с такъв корен няма!
  • 246 Рико

    1 11 Отговор

    До коментар #240 от "АнатемаНаСатаНАТО":

    Русия за да стигне до България, първо трябва да мине през Украйна. после през Румъния. Гарантирано до нашата граница изобщо няма да достигне.
  • 247 така е

    9 1 Отговор
    ....те и срещу Наполеон и срещу Хитлер нямаха никакъв шанс.
  • 248 СЪ ШЪ А

    10 1 Отговор

    До коментар #175 от "lola":

    Хвърля 12 милиарда за инсталация за обогатяване на УРАН КОЯТО НЕРАБОТИ. При разпада наСССР и предателя Горбачов им подарява 500 т . уран за бомби и АЕЦ-ове .Путин е спрял доставките на уран за сащ .това вече много ги дразни .немогат да си подновят бойните глави на ракетите .А като гледам много неразбираш от тия работи.Щом нямаш уран неможеш да си произведеш и ПЛУТОНИЙ .А без него нямаш ядрена бойна глава приятелю.Единствено Русия на този етап има завод за преработване на ядрени отпадаци .като изв -лича от тех до 5 % уран от тях. Ако го добиваш от руда .то съдаржанието му е не повече при най добрия случай е 0.78% .

    Коментиран от #295

  • 249 Bai Nudals

    3 2 Отговор

    До коментар #223 от "Сигурно":

    Аве там са били вече да ти кажа на Крим. Ти сега ми кажи кой е победил Япония,дали е била завладяна от чужда държава през цялата си история.

    Коментиран от #256

  • 250 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 251 Citizen

    11 1 Отговор
    Русия не почва, войните, тя ги завършва ! Дано да не почне Трета Световна, щото всички ще загинем ! В нея победител няма да има !

    Коментиран от #254

  • 252 ФИЗИК

    4 0 Отговор

    До коментар #187 от "Бат Мишо":

    И това е защото в последният момент заменят обвивката .вместо с уран .поставят олово .и така водородната бомба става около 50 м/Т и по-добре за нас .Щото неми се мисли ако е била106 м/т .Абе ако се почне никой нема да оцелее .Това ще е края на планетата .
  • 253 😁😁😁😁

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Jacques Yves Moineau":

    ...годината я разбрахме...😁😁😁...е а напиши датата де...😁...
  • 254 😁😁😁😁

    2 3 Отговор

    До коментар #251 от "Citizen":

    ...така е...😁...Нинова е приготвила червения лак за маникюра..😁...
  • 255 Илюминат

    15 1 Отговор
    Ако НАТО имаше макар и минимален шанс за победа над Русия , вече щеше да го е направил !!! Нали за това бе конфликта в Сирия! За да си премерят силите на неутрален терен. Е премериха ги , от тогава няма самолетоносачи , няма инвазия никъде , има само вой на американски кучета! Тихо да не събудите мечката!
  • 256 ФИЗИК

    1 1 Отговор

    До коментар #249 от "Bai Nudals":

    ЕЕЕЕЕ о.САХАЛИН- Курилските острови.
  • 257 охо бохо

    11 0 Отговор
    "Статията" е като лай на койоти, когато покрай тях пеминава мечка. Точно като реакцията на евроатлантиците към Русия.
  • 258 Котарак

    6 1 Отговор
    С две думи - НАТО е шийт организация вечно търсеща враг!
  • 259 защотко

    0 0 Отговор

    До коментар #240 от "АнатемаНаСатаНАТО":

    бивш старшинка си ,нали?
  • 260 Избягал

    0 0 Отговор
    -ясно, викат им "дьонмета". И че трябва да поиграва по свирката на "доброжелателите" си - също е ясно. Понякога е много лесно да станеш лакей - но не е лесно да си лакей - никога не знаеш какво ще се случи с тел, колкото и да се стараеш.
  • 261 САЩ

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "555":

    -само от Афганистан - стигнаха до 5000 ковчега... и спряха да съобщават бройката.
  • 262 кукуруку

    2 5 Отговор

    До коментар #157 от "Ти обесним":

    именно колега, на запад специалисти си имат,затова не им трябват,а ушанките ,берачи не им трябват,щото си имат предостатъчно ,мозъци си нямаааат,затова им трябват специалисти!
  • 263 Жужето е убиец

    2 5 Отговор
    Жужето е убиец
  • 264 100 ПЪТИ

    8 2 Отговор
    БЛАГОДАРИМ ЧЕ НИ ОСВЕДОМИХТЕ С БРЪТВЕЖИТЕ НА ЕДИН ПРЕДАТЕЛ .......... ТОЙ АКО ЗНАЕШЕ НЕЩО КОНКРЕТНО ДА СА ГО ПРЕЧУКАЛИ 100 ПЪТИ ............ РУСИЯ ВЪЩНОСТ НИЩО НЕ МОЖЕ ДА АНЕКСИРА ОТ УКРАЙНА ------- ТАМ ВСИЧКО Е РУСКО ОТ КРАЙ ВРЕМЕ
  • 265 НОКОМЕНТ

    7 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Това мнение изказа известният руски икономист Сергей Гуриев – някогашен приближен на Кремъл, избягал във Франция през 2013 г. ТОВА ОБЕЗСМИСЛЯ ДА СЕ ЧЕТЕ И КОМЕНТИРА.
  • 266 Човек

    12 0 Отговор

    До коментар #175 от "lola":

    Сега да ти кажа . 40 ракети САТАНА всяка носи по 7 ядрени бойни глави .като 3 от тези 7 са примамки .ТА значи 40*4 са 140 ядрени бойни глави .всяка по 40 МЕГАТОНА И забележи 20 КИЛОТОНА е бомбата разрушила Нагазаки или някъде 30000 пъти повече.да предположим че ;ПВО на САЩ прихване и унищожи 60% от главите то остават 56 бр. Е мислиш ли че ще остане неизгорено място от САЩ .И ТОВА НЕЕ ВСИЧКО ядрени подводници стратегически бомбандировачи .На земята има 15600 ядрени бойни глави и аз като трезво мислещ човек немога да взема страната на никой .Човечеството трябва да тръгне по нов път -мир изкореняване на материлялизма наука завладяване на космоса .намиране на друг вид чисти горива и енергия .А не шепа богаташи да си играят с живота ни .
  • 267 Герд Мюлер

    9 2 Отговор
    Този комнтар, независимо, че е от руснак, показва неразбиране на ситуацията (политическа, икономическа и военна). Накратко, в Русия никога не може да се изгради англо-саксонска западна демокрация, да не говорим за либерална. Руската дедерация за да продължи своето съществуване като напълно независима и Ядрена Държава (най-силната Я.Д.) трябва да се управлява от СИЛЕН МЪЖ и КРЕМЪЛ. Сега е Путин, утре ще бъде негов заместник, не по-малък "путинец". Само така руският народ ще бъде ЕДИНЕН и НЕЗАВИСИМ. Влезе ли западната демокрация (с всичките и атрибути) в Русия, тя ще бъде за кратко време подчинена, колонизирана, и най-важното, Западът ще "сложи ръка" на ЯДРЕНОТО ОРЪЖИЕ на Русия, което се явява един от залозите за РУСКАТА ПЪЛНА НЕЗАВИСИМОСТ (до този момент).

    Коментиран от #270

  • 268 Българин

    2 4 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Добро утро! Това е ясно на всеки, който не е умопомрачен русофоб.
  • 269 Да се

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Знае тия евронатовски джендъри нямат шанс срещу Марушка РОССИЯ А ТИ СЕ СКРИИ НЯКЪДЕ
  • 270 Ужас

    2 5 Отговор

    До коментар #267 от "Герд Мюлер":

    Не се излагай Мюлере Няма по зависим от така наречения" руски" народ Още са крепостни роби на диктаторите си Да не говорим за републиките им които само на книга се водят автономни Пълен фарс Трагедия

    Коментиран от #278, #280

  • 271 стоян георгиев

    2 4 Отговор
    коментара на експерта е напълно адекватен и няма кво да се добави.може са мо да се каже че тои има предвид воина с конвенционални оръжия.при ядрена такава победители няма да има.
  • 272 Баце

    4 0 Отговор
    Платен предател, създаден и употребен от някое НПО, най-вероятно скътал се от редовна военна служба поради ляв завой, сега активиран да ръси пропагандни глупости.

    Коментиран от #275

  • 273 ОСВЕН НА ПУТИН

    2 5 Отговор
    И НА ЦЯЛ СВЯТ Е ЯСНО ТОВА,РУСНАЦИТЕ СА ПАДНАЛА МАСА!
  • 274 Голем смях

    1 4 Отговор
    Това и децата в руските детски градини го знаят.А Путинчето най-вече.
  • 275 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 276 Голем смях

    1 5 Отговор
    Навремето от военна служба се скатаваха децата от смесените бракове на рускиня ..избягала от съветския рай и българска мужщина.Мужщината работела в Коми и докарал руска мекица.А детето взема советско гражданство и ...нама казарма .
  • 277 Атома

    2 1 Отговор

    До коментар #130 от "Коментатор":

    А ти помниш ли фукошима бе сербез . А знаеш ли че сега иснат да изхвърлят 1 милион тона радиоактивна вода от там в океана .Аре бегай зимай една консерва риба ТОН .та като немаш ток да си светиш.
  • 278 Герд Мюлер

    4 1 Отговор

    До коментар #270 от "Ужас":

    Аз не говоря за взаимодействията между отделните републики, влизащи в състава на РФ. Аз говоря за това, че РФ и Китай са две НАПЪЛНО СУВЕРЕННИ и НЕЗАВИСИМИ в международен план държави. Например, България е типичен пример за НАПЪЛНО ЗАВИСИМА държава, загубила приблизително след 1997 година напълно своя СУВЕРИНИТЕТ и превърнала са в едва ли не КОЛОНИАЛНА държава. Държава, която се ОГРАБВА от западни фирми във всички свери на икономиката. Такова ОГРАБВАНЕ на природните ресурси на Русия Путин отдавна е премахнал. Нещо повече, самата ЕВРОПА и ЕС е зависма енергийно от РУСИЯ. И не видаш ли, че това е "трън" в очите на Запада и САЩ. Не виждаш ли, че всико се върти около тази НЕЗАВИСИМОСТ. Така, че корегирай си мнението и ти препоръчвам повечко да четеш и да се самообразоваш.
  • 279 Коментори

    4 0 Отговор
    Всяка военна система е изградена на принципа на единоначалието и няма никакъв начин да не е тоталитарна. Но руският войник винаги е проявявал жертвоготовност с ясното съзнание защо и за какво воюва и това никога не са били лукавите интереси на свръхбогатото малцинство, което със своята лукава, агресивна политика е виновна за изкачването на власт в Русия управници като Путин.
  • 280 Герд Мюлер

    6 0 Отговор

    До коментар #270 от "Ужас":

    Що се касае до автономните републики, в състава на РФ мога да дам няколко примера. Чечения е 20-ата автономна република. Крим е 24-та автономна република. Те да не би да са колониални републики на Кремъл? Ти знаеш ли, че някои от автономните републики в състава на РФ си живеят много по-добре от самите руснаци. РФ е образувана от автономни републики, автономни окръзи и краеве.
    Републиките се отличават от другите субекти по това, че според конституцията на РФ са национално-държавни образувания (за разлика от другите субекти на РФ, които са териториални образувания) в състава на РФ. Също така републиките, за разлика от другите субекти на РФ, имат право да приемат свои конституции и могат да използват националния си език като държавен наред с руския. Другите субекти на РФ нямат такова право (вж. чл. 68 от Конституцията на Руската федерация). Чл. 3 от Конституцията на Руската федерация не признава правото на тези републики на държавен суверенитет.
  • 281 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 282 упадък

    3 0 Отговор
    Тази война няма да е с войници .Тя са само в първата фаза или само при първата пушка.Ако НАТО има шанс срещу Русия вече беше нанесла удари.Така че другото е пропаганда.
  • 283 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 284 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 285 обективен

    1 7 Отговор
    само факти/ ссср(разбирай русия) загуби студената война,загуби и почти една трета от територията.Едва ли някой който е по-силен ще позволи подобно нещо.Емблематичен пример за нивото на руските военни технологии е безпроблемното кацане на червения площад в средата на 80те на един младеж от западна Германия с лекомоторен самолет,преминавайки няколко хиляди км.съветска територия без никой да го забележи.Маждудругото публична тайна е че повечето руски оръжия са кражби на западни технологии.

    Коментиран от #294, #300

  • 286 DEDOTO

    1 0 Отговор
    Избягал през подземен тунел от Русея точно до трибуната на защитниците на майката и бащата от женски пол на българското момиченце в Гибралтар с испанско потекло
  • 287 Андрей

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Коментатор":

    Гуриев - финансовый аферист. Даже хуже - ВОР.Ваша информация базируется на пропаганде и желтой прессе.Многие оппозиционные издания в России финансируются и поддерживаются государством(газром-медиа).В России не всё хорошо. Согласен.Но совсем не так как вы себе представляете. Спасибо.
  • 288 Алексей

    1 4 Отговор
    Велика България ще постави всички на мястото им и ще накаже руските нашественици с нож в гърба.
  • 289 Макс Рус

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Коментатор":

    Ну, на счет нищей могу поспорить. И демократии больше чем у вас.
  • 290 Аз Негодника

    4 0 Отговор
    Е какво да очакваме от един ПРЕДАТЕЛ...Да ги хвали ли,поредната манипулация...Англия я боли още, че Путин изгони олигарсите,и внесе ред в Руската държава...Олигарсите бяха марионетките на ЗАПАДА който изнесоха парите в западните икономики,а вътре в Русия цареше бедност и нищета...Тука има нещо важно което се пропуска,а имено РУСИЯ спря,успешно изтичането на КАЧЕСТВЕНИ специалисти,имено с тях тя демонстрира много силни успехи,в почти всички сфери,даже и воено отношение...Всеки се прави на мъж,но никой не иска да отиде, и да срита руската мечка,защото знае че ще му откъсне главата...И плюс това РУСИЯ не е сама.А КНР - КИТАЙ...Ами Източна европа,мислите ли че ще стой и ще гледа безучастно....Една партизанска война, в тила на врага,е най лошото нещо което можеш да си пожелаеш.
  • 291 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 292 Оркестър с име

    4 1 Отговор

    До коментар #50 от "Жоро":

    "Спри с тези барабани бе ,Жоре .Кокошките спряха да носят ".Япония вече бе разгромена в Манджурия и в Китай и се чудеше как да се скрие на островите си.Атомните бомби бяха за да сплашат останалия свят,Русия най- вече.Е ,не успяха.
  • 293 Георги

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Bai Nudals":

    Айде сега, а нас в коя класация ни остави?
    Малко по патриотично!
  • 294 Георги

    1 1 Отговор

    До коментар #285 от "обективен":

    Олеле мале, наистина ли мислите че не е забелязан Руст, дори е имало вариант за свалянето му с реактивната струя на изтребител. Много сте зле информиран.
  • 295 Георги

    0 0 Отговор

    До коментар #248 от "СЪ ШЪ А":

    Подкрепям мнението ви но и Франция има подобен завод за който даваха филм по руска телевизия а руския предател Познер беше на посещение в него.
  • 296 Георги

    2 0 Отговор

    До коментар #222 от "Йо Несбьо":

    Ами Генерал де Гол е поискал да го обсъди но още оттогава руските предатели са започнали пъкленото си дело! За 24 часа Щаб квартирата на НАТО е изхвърлена от Париж след като му дават да погледне една руска военна карта с голяма червена точка цел на френска територия а по късно на самия Де Гол тогавашните соросоиди му спретнаха студентска стачка с ръководител от Западна Германия. И едните и другите още не бяха узрели за неговата визия.

    Коментиран от #312

  • 297 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 298 Георги

    2 0 Отговор

    До коментар #175 от "lola":

    Че те руснаците смятат Рогозин за предател и остана да се съобразяват с неговото мнение. И на него му идва реда или ще му налеят акъл в главата. Авангард, Ярс, Булава, Скиф че и още имена имаше на ракети които САЩ дори не мечтаят да имат в обозримо бъдеще а за Лошарик недостижим под водата на 1000 метра дълбочина с автономно управление над 10000 км изглежда пък си нямате и понятие. Системата Периметър или Мъртва ръка която изстрелва сигнална ракета прекосяваща територията на Русия в случай на унищожение на командването на армията и на базата на датчици започва активирането на останалите непоразени ракети и техния полет към противника НАТО/САЩ.
  • 299 Георги

    3 0 Отговор

    До коментар #149 от "Бесен Язовец":

    Той и Бай Дончо чисто сърдечно си го призна и за загубените трилиони също но нашите келеши нямат нито очи нито уши изглежда. Като кажеш истината в САЩ ти правят гласуването после като цирк и се тупат в гърдите какви са "демонкрати".
  • 300 Максим

    1 0 Отговор

    До коментар #285 от "обективен":

    И что мы украли?
  • 301 От страни

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "ужас":

    Влиза Штирлиц сгыва картите и излиза. Хитлер пита: Кой э този? Отговарат: Това е руски разузнавач полковник Исаев. Хитлер: Ами что не го хванете? Отговарят: Има ли смисъл да опитваме - все едно ще се исплызне.
  • 302 Русский мир

    5 1 Отговор
    Дядя Вова уже сказал: А зачем нам мир если в нем не будет России? (За какво ни е светът ако в него няма да има Русия? Вот и думайте. Извиняюсь за свой болгарский.
  • 303 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 304 Димитров

    2 0 Отговор
    Абсолютна глупост.Човекът обаче е проспал времето от 2013 до 2021 година.Обективно шансът на НАТО срещу Русия е нищожен.
  • 305 Гост

    4 0 Отговор
    Никакъв, ама никакъв шанс няма Руската армия да се срещне с нафтовската, когато тръгне към нея, защото няма да имат шанса да ги стигнат.
    А когато стигнат до Ла манша ще видят в далечината подиграващите им се натовци натоварени на кораби, които ще подскачат и викат, че бавните руснаци не са ги настигнали.
  • 306 Факти

    3 1 Отговор
    Факти, ще спрете ли да публикувате статии на психодесните Клуб З и Дойче Зеле. МОЛЯ ВИ
  • 307 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 308 БПФ

    2 2 Отговор

    До коментар #73 от "Кирил":

    Затова ли американската паплaч и ислямистките им лакеи бяха изринати като купчина л.йна от Сирия?

    Коментиран от #311

  • 309 IDIL

    3 1 Отговор
    Тоя нещастен гей изменик ще говори за анимации,те турците щото са прости купиха от анимациите С-400 а също и други държави искат да купуват,затова сащисаните говедари ореваха света
  • 310 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 311 Истината

    0 1 Отговор

    До коментар #308 от "БПФ":

    САЩ са още в Сирия!
  • 312 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 313 Сталин

    2 0 Отговор
    Лошо е да се живее с глава от шперплат. Ако НАТО имаше всичко най-добро, тогава Русия вече беше бомбардирана като Югославия. СЪЖАЛЯВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ХОРА. Не получихме пари за Южния поток - 850 000 000 долара всяка година В продължение на 5 години вече са натрупани 4 250 милиарда. Няма ваксина. Хората умират, замръзват, работят като роби в цяла Европа за стотинка, домовете и семействата им са изоставени. И след като СССР купи всички (всички - от думата „всичко“), българските консерви на стойност над 1,3 милиарда долара. Дядо каза, че консерва "GLOBUS" е много ценена, халва в буркани - цената е 1 лев (беше написана на български), BulgarConserv. Тютюн (повече от 20 имена) и така нататък - и сега всичко е унищожено в името на ЕС и .... остана в дупето. Много съжалявам за обикновените хора.
  • 314 Святослав

    2 1 Отговор
    Народ.
    Вы вообще о чём тут распинаетесь???
    Для России - все армии европы на 1 зуб. 48 часов и первые танки уже будут в парижах!!!
    И, кстати, - а ВЫ ЗА КОГО БУДЕТЕ, болгары ??
    Шипка??? Чушь - вы ДАВНО ужк забыли уже про это. С 1941 года, как минимум....
    "Братушки" ..... Тьфу... Аж противно ...
    Вы САМИ стали ВРАГАМИ России!!!
  • 315 Баш Коментатор

    0 0 Отговор

    До коментар #135 от "КГБ":

    Много гнусен и лъжлив коментар.
    Типично за озлобен продажен из.микярин - демек русофоб - кравар.
    Аре пътя да та няма
  • 316 Не е руски войвода

    0 2 Отговор
    Помните ли, когато Русия нападна Европа?
    На чия страна беше България? За кого са се борили славяните?
    Русия трябва да каже на турците, че никога повече няма да защитава славяните, грузинците и арменците. Тъй като имат НАТО.
    Или НАТО е срещу руснаците, а не срещу турците?
  • 317 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 318 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 319 Не е руски войвода

    0 1 Отговор
    F.M. Достоевски септември 1877г

    По мое вътрешно убеждение, най-пълната и неустоима, Русия няма и никога не е имала такива хейтъри, завистници, клеветници и дори откровени врагове като всички тези славянски племена, щом Русия ги освободи и Европа се съгласи да признае тях като освободени. ! И нека не ми възразяват, не спорят, не ми крещят, че преувеличавам и мразя славяните! Напротив, аз много обичам славяните, но и аз няма да се защитавам, защото знам, че всичко ще се сбъдне точно както казвам, и изобщо не поради ниския, като че ли, неблагодарен, неблагодарен характер сред славяните. Значение като всички останали - а именно защото това не може да бъде иначе в света.

    Няма да го разпространявам, но знам, че няма нужда да изисквате благодарност от славяните, трябва предварително да се подготвите за това. Те ще започнат новия си живот след освобождението, повтарям, точно с това, което ще поискат от Европа, Англия и Германия, например, залог и защита на своята свобода и въпреки че Русия ще бъде в концерт на европейските сили, те ще отидете в защита от Русия ... Те неизбежно ще започнат, като декларират пред себе си, ако не на глас, и се убедят, че не дължат на Русия ни най-малка благодарност, а напротив, че са избегнали на косъм от руската власт при сключването на мира, като се намесят в европейски концерт , а не Европа ще се намеси.за да ги вземе Русия от турците, веднага да ги погълне, „което означава разширяване на границите и основаването на великата
  • 320 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 321 Аз съм Владислав от Русия

    1 1 Отговор
    Господа, аз съм руснак и съм от Русия! Русия никога не е нападала и няма да атакува никого-и това е исторически факт !!! Русия винаги е защитавала интересите си по време на война - когато е била нападната - тя преподава на нападателите урок - и това също е исторически факт - помнете първата и Втората световна война! Русия никога няма да ви нарани - но не спонсорирайте тероризма, не продавайте оръжия на тези хора, които убиват цивилни с тези оръжия - и всичко ще бъде наред. Благодаря за вниманието - и късмет във всичко! Наздраве !!!
  • 322 Този коментар е премахнат от модератор.