Last news in Fakti

29 Януари, 2013 17:13 1 282 2

Новият шеф на ДКЕВР - защитник на гражданите, а не адвокат на монополите

  • вмро-
  • дкевр
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

ВМРО призова премиера Борисов със смяната на ръководителя на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) да смени и политиката, водена от комисията.

От години националистите настояваха за оставката на Ангел Семерджиев и протестираха срещу дейността на регулатора, превърнал се в адвокат на монополите в комуналните услуги. Ценовата политика, която ДКЕВР поощрява досега, е винаги в ущърб на българските граждани.

„Няма човек, но има проблем” - това е позицията на ВМРО по случая. Според партията на Каракачанов промяната в ДКЕВР не бива да е само персонална, а и по отношение на политиката на комисията.

Досега това беше политика на практическо обслужване на монополите. Държавният регулатор си играеше на „добрата и лошата новина”: „Токът ще поскъпва, обаче няма да поскъпва колкото искат електроразпределителните дружества”.

ВМРО приветства решението за освобождаване на Ангел Семерджиев и припомни исканията си: прекратяване на концесията на „Софийска вода”, връщане на реалния публичен контрол над електроразпределителните
дружества, спиране на спекулативните повишения на цените.

ВМРО отправи призив към следващия ръководител на ДКЕВР да бъде защитник на правата на гражданите, а не адвокат на монополите. Хората на Каракачанов обещаха мощен предупредителен протест след встъпването в длъжност на новия председател, за да му напомнят какви са отговорностите му като държавен регулатор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иларион

    0 1 Отговор
    нали си има комисия за водата, къде е тя, не я чуваме въобще, има ли такава
  • 2 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор
    toia pa smeshnik