Last news in Fakti

14 Юни, 2021 13:00 8 442 95

Карадайъ призна общоизвестното: ДПС е етническа партия

  • дпс-
  • етническа партия-
  • мустафа карадайъ

Това е в нарушение на българската конституция

Карадайъ призна общоизвестното: ДПС е етническа партия - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Разни интересни неща се случиха в нашата татковина през последната седмица.

Общественото мнение се възбуди от едно изявление на председателя на ДПС Карадайъ на срещата му с председателя на Великото национално събрание на Турция Мустафа Шентоп, в което казва „Турция е нашата родина”, коригирано по- късно от ДПС, че преводът бил неправилен, трябвало да се преведе не така, а като „Турция е нашата майка- родина.”

Все тая, и такова изявление изразява едно нежелание от лидерите на ДПС за интегриране и един стремеж за капсулиране на българските турци в отделна общност, като не част от българската. „Нашата борба е да защитим турската си идентичност. Да защитим нашия език, религия и обичаи”- добавил още Карадайъ.

Това му изявление разкрива един отдавна известен факт: че целите на ДПС и идеологията на ДПС не са да се води борба за права и свободи, а както Карадайъ казва - да се защитя турската идентичност, език, религия и обичаи. Което пък разкрива втори важен факт- Карадайъ всъщност признава общоизвестният факт, че ДПС е етническа партия, в нарушение на българската конституция. И ако това са целите на тази партия, какво правят в нея Йордан Цонев и ред други приобщили се към ДПС на синекурни постове етнически българи? И те ли са там за да защищават турската идентичност, език или обичаи? Или са просто там, за цвят, за демонстрации, че ДПС партия, видите ли в нея има и българи, макар че те се броят на пръсти.

В България има и значителна арменска общност, но да имат партия? Арменски емисари да посещават Ереван и да провеждат там срещи на високо държавно ниво,на които да прокламират, че в България те водят борба за защитят своята идентичност, език и обичаи? Няма такова нещо, защото арменците си пазят обичаите, но са се интегрирали успешно сред българската общност, те са българи от арменски произход, както например Хенри Кисинджър с родено име Хайнц Алфред Кисингер е американец от германски произход.

*************************

Тези дни убиецът Джок Фрийман наново се подигра с българското правосъдие, като осъди страната ни в Страсбург (присъдиха му 5,200 евро) за „нечовешко и унизително отношение” . Това му е за втори път- през ноември 2016 г. той осъди страната ни (присъдени му бяха 3,500 евро) „за нарушаване на свободата на свободно изразяване”.

На 28 декември 2007г. на пл. Света Неделя в София при свада австралиецът пробожда Антоан Захариев и Андрей Монов, който умира от дълбоката прободна рана. Полфрийман е осъден на 20 г. затвор за хладнокръвно убийство. В затвора „малтретираният” Полфрийман се радва на внимание, той е особено активен, създал е с подкрепата на Българския хелзинкски комитет-БЗК- Българското затворническо движение за рехабилитация. Общува с пастор Иводор Ковачев, който лично препоръчва на Апелативния съд Полфрийман да бъде освободен предсрочно. Както съобщава бившият Главен прокурор Сотир Цацаров, върху него и върху предшественика му Борис Велчев е оказван силен дипломатически натиск от австралийска страна за освобождаването му. През 2015 г. Джок Полфрийман е номиниран за "Човек на годината" от БЗК, впоследствие оттеглено, защото предизвиква обществения и медиен скандал

На 19 септември 2019 г. Апелативен съд – София в състав Калин Калпакчиев- председател, Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева освобождава предсрочно Джок Полфрийман 8 години преди изтичане на присъдата, защото според съдиите се бил поправил. Тримата апелативни съдии са подложени на унищожителна критика в медиите, като се посочва, че един от тях Калин Калпакчиев бил през 2013 г. подгласник в класацията на БХК за човек на годината. Посочено беше още, че съдиите игнорирали заключението на затворническата администрация, че Полфрийман не трябва да бъде освобождаван.

На 11 юни 2020 г. във в-к „Труд” публикувах коментар със заглавие : „Как Джок Полфрийман се подигра с българското правосъдие”. В него, след обстойно проучване на личността му и миналото му в Австралия, описах това, което установих за него, а именно следното:

- По време на инцидента с групата на Андрей Монов той вади нож, тип „пеперуда” смъртоносно оръжие, забранено в Австралия, но не и в България, което употребява без колебание и съобразяване с неизбежните последствия. Действието му е импулсивно, типично за психопатите. Самият негов баща Саймън Полфрийман признава, че синът му е „с неспокоен дух, импулсивен”.

- Не проявява чувство за вина, твърди, че е използвал ножа за самозащита. Но според доклад на съдебен лекар, Андрей е прободен в гърба.

- Поддържа тезата, че е несправедливо осъден, като обяснява това с корумпираната съдебна система.

- Не проявява съжаление, че е отнел човешки живот и съчувствие към близките им, на които не понася извинения.

- Манипулативен е: съзнава, че е важно да получи добра характеристика от затворническия свещеник, Успява да впечатли и председателя на БЗК Красимир Кънев, който му издава положителна характеристика за целите на предсрочното му освобождаване.

- Притежава чувство за изключителност и обича да привлича внимание към себе си като личност, която се извисява над другите.

Тези негови личностни характеристики са типични признаци за психопатична личност, но никой никога не е прави опит да диагностира Джок Полфрийман. След освобождаването му е арогантен, обявява за своя цел реформирането на съдебната система в България и на българските затвори. Лично правосъдния министър Данаил Кирилов го кани в кабинета си, в качеството му на представител на Българското затворническо сдружение за рехабилитация, за разговор по проблемите в затворите, като двамата се споразумяват "да провеждат регулярни срещи с неправителствената организация, на които да бъдат обсъждани въпроси, свързани със средата в пенитенциарните заведения".

Джок Полфрийман е осъден и да плати кръвнина от 400,000 лв. на родителите на Андрей Монов. Сума, която те никога няма да получат, а той вместо благодарност към българското правосъдие, което с лекота и без сериозно основание му спестява осем години затвор, се подиграва с него, като съди на два пъти страната ни.

*************************

Че българският съд е милостив към убийците пролича отново тези дни.

Във врачанското село Три кладенци 52 годишния Николай Петров залива с туба бензин спящата си жена и я запалва, причинявайки смъртта и в жестоки мъки. Преди това, в семейния им живот редовно я е пребивал, не е работил, тя го е издържала, често се е напивал, налитал и на синовете си.

За такова убийство в страна като Америка осъждат на смърт, а в щатите, където няма смъртна присъда- на доживотен затвор без право на замяна.

Врачанският съд осъжда убиецът на 20 години затвор. В мотивите си магистратите пишат, че за такава присъда са взели предвид две смекчаващи вината обстоятелства. Имало събрани данни за психично страдание на Петров, без то да го прави невменяем, както и това, че подсъдимият съжалявал за извършеното.

Петров е извършил предумишлено убийство, осъзнавайки какво върши, и след като не е невменяем никакви данни за някакво психическо страдание не могат да служат за смекчаващо обстоятелство. А това, че са приели твърдението му, че съжалява за стореното за смекчаващо обстоятелство е смехотворно- няма убиец, който пред съда да не се разкайва за стореното, в опит да омилостиви съдиите и намали присъдата си.

Изминалата седмица мина под знака на шоковата новина за наложени санкции от Министерството на финансите на САЩ по линия на закота „Магнитски” спрямо Васил Божков и Делян Пеевски, наречени „олигарси”, на настоящият зам.-председател на Бюрото за контрол на СРС Илко Желязков., „дясна ръка” на Пеевски и схеми. Американците ни сервираха и списък на 64 фирми, свързани с първите трима, които също ще бъдат засегнати от санкциите.

И веднага възниква въпросът: как така българските правоохранителни и разследващи органи, МВР, ДАНС, и органите за противодействие и борба с корупцията, Главният прокурор Гешев, а и предшественикът му Цацаров не знаят, че санкционираните шест души са нарушавали законите като са участвали в корупционни практики и не са ги разследвали тях и тези 64 свързани форми, а американското финансово министерство знае всичко, или доста много за тях и предоставя факти и подробности?

Всичките тези наши органи са в патово положение. Ако признаят, че са знаели, ще трябва понесат най- сериозна отговорност, с обвинение, че са ги прикривали. Ако кажат, че не са знаели, ще признаят, че са некомпетентни и напразно данъкоплатците са ги издържали и ще трябва масово да си подадат оставки.

Тук изскача и една друга любопитна подробност. Американците са се сдобили с тази информация по единственият логичен начин- чрез своя агентура, чрез свой агенти в самите тези органи. „Шпионствали” са както се изрази премиера Борисов по отношение на руските дипломати, които има не мине месец и се обявява за персона нон грата. Американските шпиони и техните агенти, минават метър обаче, тях никой не разследва. Те са наши хора.

А що се отнася до това, доколко двете сили САЩ и Русия са успешни в своята разузнавателна дейност в България , фактите показват, че руснаците имат трева да пасат по сравнение с американците.

Но пък, ако се погледне от друга страна, трябва да сме благодарни на американците и техните шпиони, иначе как щяхме да научим важни неща за българските олигарси и техните корупционни далавери? Така че да са живи и здрави и да ни поднасят още подобни разкрития.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 59 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    124 8 Отговор
    Да си ходят в Родината Турция.

    Коментиран от #92

  • 2 русенец

    114 6 Отговор
    Остава и "правосъдието" най-сетне да го признае и забрани тази партия.
  • 3 Партия

    44 4 Отговор
    на ДС , кръстника им !

    Коментиран от #26

  • 4 Десети ноември

    63 3 Отговор
    Имат късмет, че държава България НЯМА. Жалко е но е истина.
  • 5 БОЛШЕВИК

    91 5 Отговор
    Закриването на тая партия е задължително! Това не е партия, а корпорация на етническа основа. Всички така наречени турци, които искат да се занимават с политика да си намерят някоя партия от останалите и да се включат там.
  • 6 да ама не

    11 69 Отговор
    Пълни глупости, най-доброто управление и когато гражданите бяха най-спокойни и добре , беше през управлениетои на БСП в коалиция с ДПС ,факт! Тогава нямаше цецомобили и масови подслушвания от българи и чужденци!

    Коментиран от #8

  • 7 не е целта

    68 5 Отговор
    защита на турската идентичност, език, религия и обичаи, а създаване на военизирана структура в тила на българската държава, която в удобен случай да съдейства на турската армия за завладяването на българия. ДПС трябва да се забрани не като етническа партия, а като чужда паравоенна сила на наша територия.

    Коментиран от #13, #56

  • 8 БОЛШЕВИК

    27 9 Отговор

    До коментар #6 от "да ама не":

    Само къде депесарете изнудиха БСП да приемат плоския данък - за което такива като мен още не можем им простим - а ти се шегуваш нали?
  • 9 Jacques Yves Moineau

    47 2 Отговор
    1. За ДПС: еди ствения въпрос е- защо тази ''партия'' все още съществува.
    2. За П. Фрийман- подиграл се е с българското правосъдие, защото то само му е позволило.
    2. Магнитски- внесто да плюят срещу този закон, може да го използват за начало на една истинска борба срещу корупцията.
    ....кой каквото си направи сам, никой друг не може да му го направи. ..
  • 10 Адолфо

    49 4 Отговор
    А,не думай!Сериозно ли?Ами тогава вън от България!Преди това да се забрани със закон тази партия,защото по същество тя си е противозаконна и антибългарска!
  • 11 Хасан

    13 48 Отговор
    Добре де щом българи в Украйна ,Молдова ,Македония и Сърбия се опитват да запазват своята българска идентичност защо турчина в България да не го прави !?

    Коментиран от #49, #61, #70

  • 12 Fghu

    18 15 Отговор
    Всеки от дпс трябва да бъде убит

    Коментиран от #42

  • 13 да ама не

    13 52 Отговор

    До коментар #7 от "не е целта":

    ДПС е българска партия, харесва ли ти или не , не гласувам за тях, но те са една от най-разумните партии, факт!
    Явно някой се опитва да разкости държавата ни, държавата ни се превръща в плячка с този глупав израз - "партии на статуквото" , "етнически партии" , това са пълни глупости, всичките партии са стари муцуни, няма изобщо нови , явно някой иска да премахне точно българо-европейските партии, защото ДПС не е турска партия, а европейска, просто турците са основния електорат!

    Коментиран от #23, #43

  • 14 Я, я, я

    28 2 Отговор
    Като е етническа, чий го дирят в нея личица като Пеевски, Цонев, Бисеров, Костадинов и знайни и незнайни по места кандидатчета, тема подобни, кметчета, на повече мяза на партийка за облагодетелстване, не я наричайте етническа тогава ще трябва да я пазят включително и Турция и САЩ, чини ми се това искате, а като я наричате корумпирана вече ви го казаха прошка няма, Магнитски нали така. Наричайки я етническа не преизчислявате турците , които вече спират да гласуват за нея , като част от нея, наричайте я корумпирана, клиентелистки, но не и етническа, турците не я припознават вече. Загубите в тотал гласове на последните избори 130 Хил.

    Коментиран от #60

  • 15 Българка

    35 11 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „Нашата борба е да защитим турската си идентичност. Да защитим нашия език, религия и обичаи”- добавил още Карадайъ."
    Според българската конституция не може да се регистрира етническа партия на верска основа. И сега какво? Ще бъде ли забранена ДПС? Ако не, то веднага Карадайъ трябва да бъде отстранен от лидерство, разследван и обвинен за измяна на България и дейност против не в услуга на чужда държава-Турция! Гешев , спиш ли? Подай си оставката, за да имаме правосъдие! Или арестувай Борисв, Карадайъ, Пеевски!
  • 16 те така

    7 25 Отговор
    Никой не вкарва тази партия от подаяние в парламента, нали има демократични избори. Избирателите, (които са задължително български граждани), гласуват за тази партия и така се озовава в парламента. Аз не вярвам, че тази партия ако я няма нещо ще се промени към по добро в България.... ДПС беше в управлението, не ни хареса, махнахме я, патриотите и те бяха в управлението, и тях не харесахме махнахме ги. Това е демокрация. Имаме избор. Ако ДПС събере достатъчно гласове, нормално е да влезе в парламента, защото това е избора на наши съграждани
  • 17 1010

    1 9 Отговор
    Бъдещето е в - БП "Без Паника" , за по-добри междузвездни комуникации с извън земни форми на живот.Колонизация на нови светове. Развойна дейност за добив на все още непознати и изцяло безполезни метали и пластмаси на астероиди и планети.
  • 18 789

    5 18 Отговор
    Джок Фрийман, несправедливо осъден!
  • 19 ТЕМИ ДА се пише много

    8 19 Отговор
    Еми то фашистите и комунистите са убивали хора преди и след 1944 даже има закон за престъпното управления на комунистите от 1944 до 1989 ама те приемат вината с мезета

    Коментиран от #21

  • 20 БГ Конституция

    28 3 Отговор
    чл.11
    ал. 4 - Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт.
    Питам, чрез самопризнанието на тоя, КО ПРАЙМ Ъ???

    Коментиран от #32

  • 21 Шопо

    8 9 Отговор

    До коментар #19 от "ТЕМИ ДА се пише много":

    И не само това - един от тези комунисти ни беше премиер три мандата...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 познахте догане

    25 4 Отговор

    До коментар #13 от "да ама не":

    познахте. Нещо много те е жегнала истината, че да скочиш на мига да си защитаваш армията. А кой беше мобилизирал и стоварил за няколко часа на морския ти сарай от цяла българия армия от няколко хиляди млади и настроени за бой бошибозуци за да го защитават. Такава мобилизационна готовност няма и редовната българска армия.

    Коментиран от #38

  • 24 Слава на сащ и нато

    2 18 Отговор
    Джок е невинен

    Коментиран от #29

  • 25 Лески съм слава на Ердоган

    6 14 Отговор
    Мене русите ме обесиха и ботев те застреляха

    Коментиран от #31

  • 26 Хърбел и щърбел

    22 1 Отговор

    До коментар #3 от "Партия":

    То пък щото турската мафия и МИТ(турското ДС) не следи и избива хора в ЕС и България , нали? А Ердоган изобщо не е част от турската мафия и турското ДС - МИТ, аааа?
  • 27 Дон Франко Де Ла Бранко Барезе

    29 4 Отговор
    Един въпрос!Има ли българска партия в Турция.Отговорът го знаем всички!За това изниква веднага вторият въпрос.Кой допуска тези фесове да се ровят в политиката на чужда държава?

    Коментиран от #35, #78

  • 28 Гост

    26 5 Отговор
    Само си представете съществуването на подобна етническа партия и то забранена от конституция в някоя европейска държава , от така наречените западни демокраций ?
  • 29 моля

    16 2 Отговор

    До коментар #24 от "Слава на сащ и нато":

    Като е невинен Джок, прибери си този сериен убиец и социопат у дома си да му се радваш, в България не го искаме!
  • 30 ГЕШТАПО

    15 2 Отговор
    ЕЙ ТОЯ ДОГАН НЕ НАМЕРИ СВЕСТЕН НАСЛЕДНИК. МЕСТАН ОАКА ПЕЙЗАЖА СЕГА И Карадайъ МУ РУШИ ПАРТИЯТА....
  • 31 Ахмак

    17 4 Отговор

    До коментар #25 от "Лески съм слава на Ердоган":

    Тихо е !Неграмотен помак.Български не знаеш ,но много лаеш.
  • 32 ЕС о ЕС сейф ауър доус

    3 14 Отговор

    До коментар #20 от "БГ Конституция":

    И президента Радев които призовава мутри вън закона не дефинира държавата като конституционно парламентарна република а само като парламентарна република и затова никой не спазва конституцията
  • 33 Ива

    7 3 Отговор
    Нали ви казах , че троловете , които най- вероятно не са българи , отново са тук и в защита първо на етническата турска партия и второ на убиеца от Австралия - същите които ушатата красавица и квадратната глава - кандидат президент и шайката на която служат !
  • 34 Дон Франко Де Ла Бранко Барезе

    17 3 Отговор
    ,но сърце майко не трае.Да гледа как турчин беснее, из бащини ми двори.... (Х.Ботев)

    Коментиран от #40

  • 35 Питам и отговор не искам

    18 2 Отговор

    До коментар #27 от "Дон Франко Де Ла Бранко Барезе":

    Защо не се строят християнски катедрали и храмове в мюсулманските страни а християнските държави продават оръжие на мюсулманите които строят джамии в християнските държави

    Коментиран от #36

  • 36 Дон Франко Де Ла Бранко Барезе

    4 1 Отговор

    До коментар #35 от "Питам и отговор не искам":

    Питаш грешния човек.Ти май не четеш какво съм написал.Да не си поредния помак.
  • 37 Гешев

    10 5 Отговор
    И кво сега да разтуря ли тази партия? Като е противоконституционна? А кой ще ме храни? На Борисов кой ще му пълни шкафчетата?
  • 38 да ама не

    3 14 Отговор

    До коментар #23 от "познахте догане":

    Аз съм 100% българка и ти казах, че за ДПС не гласувам, но не одобрявам тази агресия срещу ДПС, струва ми се, че външни сили се опитват да разкостят държавата ни и я вземат като плячка , самите думи "партиите на статуквото" ми звучат като част от тази пропаганда срещу България , защото всичките са стари муцуни - ВСИЧКИТЕ , но някои се самоопределят,че не са "статукво" , въпреки че са стари муцуни , но с израза "партиите на статуквото" явно искат да премахнат точно пробългарските и проевропейски партии, каквато е и ДПС, за да могат те да седнат на тяхното място , ТОВА СА МАЙМУНЖДУЛЪЦИ и игра срещу България, а за предателство по закон се полага - присъда или разстел!

    Коментиран от #45, #51, #57

  • 39 ГЕРБ=БСП=ДПС

    5 9 Отговор
    Общоизвестното е, че Карадайъ е де*ил и марионетка на собственика на двата сарая. Общоизвестното е, че собственика на двата сарая е кукла на властимащите в Москва вече 30 години.

    Коментиран от #41

  • 40 да ама не

    7 1 Отговор

    До коментар #34 от "Дон Франко Де Ла Бранко Барезе":

    Хайде сега, иди и провери стихотворението "На прощаване" от Хр. Ботев, за да видиш, че такова нещо Ботев не писал, или не си българин или поне проверявай и цитирай правилно текста!

    Коментиран от #53, #55

  • 41 стига лъжи

    16 3 Отговор

    До коментар #39 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Не е на Москва, а ДПС е точно на ЦРУ , сега не ме карай да търся материали и свидетелства да ти доказвам. Българската и турската мафии и служби работят с ЦРУ . Нещо неясно?

    Коментиран от #47

  • 42 ГЕРБ=БСП=ДПС

    17 2 Отговор

    До коментар #12 от "Fghu":

    Ами ортаците им НДСВ, ГЕРБ и БСП? Те и "патриотите" за Росенец се снишиха. Къде беше Валери Симеонов, да отиде да уволни общинарите от Бургас. Подарили на Доган плажа и пътя на Росенец, които по закон са изключителна държавна собственост. Къде беше кмета та Бургас Димитър Николов?
  • 43 Толкова си глупав че ме е срам и ят

    8 2 Отговор

    До коментар #13 от "да ама не":

    Срам си за България не коментираи нищо не разбираш
  • 44 Румен Радев нали е президент защо

    5 15 Отговор
    Не вземе мерки ДПС е антибългарска партия която не трябва да съществува Радев само измърмори нещо ако не вземе мерки да подава оставка не искам предател за президент

    Коментиран от #46

  • 45 няма нужда

    15 3 Отговор

    До коментар #38 от "да ама не":

    да се самоопределяш, никой няма да заблудиш, ти си едно турско мекере, чиято цел е да служи на кауза на турската държава. Иначе, аз нямам нищо против честните и трудолюбиви турци, каквито има и в българия и в турция.
  • 46 Радев го е страх от Турция

    5 17 Отговор

    До коментар #44 от "Румен Радев нали е президент защо":

    Трябва нов президент които ще защити България
  • 47 ГЕРБ=БСП=ДПС

    2 6 Отговор

    До коментар #41 от "стига лъжи":

    Колко рубли ти плащат Москва и ДПС, да стоиш и коментираш по форумите? Ето ти едно доказателство, когато Лютви Местан застана на страната на Турция/Ердоган при конфликта с Русия/Путин. Заради сваления от Турция руски самолет. Само Лютви Местан излезе са говори срещу Москва в Парламента и да подкрепя Турция. Той слугуваше на Турция, а цялото друго ДПС се беше снижили. И след тази случка Доган изрита веднага Лютви Местан от ДПС. И не само това, Местан го беше страх вероятно с основание, че ще бъде убит и отиде да се крие в Турското посолство. И се кри там седмици.
  • 48 ГЕРБ БПС ВМРО НФСБ и останалите партии

    13 2 Отговор
    С исклучение на някоя позволиха на дпс да съществува те предадоха България БПС ГЕРБ = дпс.
  • 49 Истината

    13 3 Отговор

    До коментар #11 от "Хасан":

    Хасане, да си запазите идентичността , никой никога не забранявал да говорите на майчиния си език , да спазвате своите обичаи , но живеейки в България и да говорите и български!но с партия ДПС нещата отидоха далече! КОрупция, обръчи и много нагли партийни ръководители ! Домогнали се до БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ за лично обогатяване и предателство спрямо своите! Обикновените хорица тънат в недоимък! В САЩ как с закон е наложено всяко новородено да се записва първото име американско! Но там не роптаете!
  • 50 Стършел

    11 3 Отговор
    дпс от самото си създаване провокира и разделя българи и мюсюлмани. Подигравайки се най-нагло, че е гарант за мира между тях. Тая мафиотска структура се храни точно от това. Нейните тартори съществуват точно от това противопоставяне. И никой здравомислещ българин не е против обикновения кротък и трудолюбив мюсюлманин, а срещу мръсната антибългарска политика на вождовете и!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Ферхонде Мюмюн Пехливаноглу

    11 4 Отговор
    Аз съм обикновен човек, мюсюлманин.
    И не гласувам за Меди Доганов. Ще
    гласувам за партията на г-н Трифонов.
  • 53 Дон Франко Де Ла Бранко Барезе

    2 1 Отговор

    До коментар #40 от "да ама не":

    Кажи ми къде си ще дойда да почетем заедно, ок?
  • 54 Генчлербирлиги

    9 1 Отговор
    Да живее де пе се оле оле оле
    Герб на колене и в белене
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 извзеха

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "не е целта":

    поголовно оръжието, които полицаи, пожарникари, военни си бяха закупили при напускане или персиониране и масово се раздава на ловно гладкостволно и нарезно на турчеещите се български мюсюлмани
  • 57 КОЙ

    11 1 Отговор

    До коментар #38 от "да ама не":

    дпс е протурска анти българска и олигархична партия всеки който гласува за нея желае разрушаването на България .Предатели като теб е имало винаги.
  • 58 Настрадин ходжа

    8 3 Отговор
    Ние от Делиормана не харесваме крадливите
    от герб,там са само милиционери и калинки,но
    няма да гласуваме и за дпс а за Слави.
  • 59 Галатасарай

    4 1 Отговор
    А у нас Доган сарай
  • 60 ,Половината от

    9 1 Отговор

    До коментар #14 от "Я, я, я":

    гласовете за ДПС идват от Северозапада.Там уж нема турци,ама има много сигани.Те гласуват за турската партия от омраза към българите.ДПС+ромейте са проклятието на България.Данчо Ментата го избират от Врачански(?).!
  • 61 Хурасанчо

    5 5 Отговор

    До коментар #11 от "Хасан":

    Запазват своята идентичност, но нямат противоконституционна партия на етническа основа, бе Хасанчо. Българите сме достойни хора а вие не сте.
  • 62 Ескишехирспор няма спор!

    9 3 Отговор
    Българи и турци, заедно срещу гербави гяурци!
  • 63 Орхан Памук

    7 0 Отговор
    Ще гласуваме за ИТН, напук !
    Па ще си хапнеме суджук !
    И гербавите са дотук !
  • 64 25 25

    2 4 Отговор
    Дъ - Пъ - Съ етническа партия? Не мозе да биде.
  • 65 Гьондоган и Емре Джан

    6 1 Отговор
    Да изпратим Кюлчедоган, армаган.
    .
  • 66 Али Реза Бибиткооглу

    6 0 Отговор
    Лошо ми е.... Много ми е лошо....
  • 67 Щтрак

    7 1 Отговор
    Закривай ДПС. Турците ако искат партия, да си основат такава но не и тези арогантни и неграмотни лидери които имат.
  • 68 Ние от Бурса, сменяме курса...

    7 3 Отговор
    Ще гласуваме за Има Такъв Народ !
    Това е хитър ход !
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Не съм Хасан

    10 3 Отговор

    До коментар #11 от "Хасан":

    Защото турците са мюсюлмани, а е добре известно, че в Корана има 206 възхвали на войната и насилието, 25 абзаца, които заповядват да се убиват неверниците и 2 по-конкретни нареждания да се режат глави. А отгоре на всичко и сме го изпатили...

    Коментиран от #88, #89

  • 71 ИНЖ

    7 2 Отговор
    Това, че ДПС са етническа партия, го знаем всички и не от вчера!? Въпросът е какво правиха и правят Прокуратура, ДАНС, ГДБОП и др. по въпроса!? И защо не си спазваме Конституцията(лоша - добра), която сами сме написали и приели!? Вече 30 години!?
  • 72 Турлюгювеч

    2 4 Отговор
    Не бях чел по-мъдра, добре подредена, систематизирана и поучителна статия. Студентите по журналистика да се учат.
  • 73 Значи Бай Тошо е бил прав

    7 2 Отговор
    Човека е бил мъдър и е прозрял че турците са троянския кон на България и трябва да си ходят в родината майка.
  • 74 селтак

    8 1 Отговор
    Нашите сънародници от турски произход дано направат правилния избор на 11.07! Хора тоя подклажда омраза,избора е ваш!
  • 75 Готин

    4 2 Отговор
    Карадайъ прави впечатление за умен и интелигентен политик, до този момент. Ако тези му думи са истина (в което продължавам да се съмнявам), то явно човекът има нужда от лечение. Не мога да си представя турски политик да направи подобно изявление и да остане безнаказан, особенно в този момент. Едвали Ердоган би се замислил кал да се справи в случая и килията би му била осигурена за дълги години!
  • 76 Павел Пенев

    9 3 Отговор
    Този кьопек е от село в което няма нито един турчин.Всички са българи мохамедани, но Турция била неговата родина. Обикновен агент на МИТ.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Пенсионер

    7 1 Отговор

    До коментар #27 от "Дон Франко Де Ла Бранко Барезе":

    Българите, не само в Турция, никъде нямат партия. Да не говорим, че болшинството от партиите в България са продажни.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 КЛЬОВЧО

    6 1 Отговор
    ПРИЛИЧА МИ НА СВРАКА ТОЯ !
  • 81 баба ти от бг

    6 3 Отговор
    конституцията на България- официален език - Български! Второ - няма етнически партии в България! Всички са българи! независимо от произход на имената !
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 ВЕДНАГА

    5 1 Отговор
    ТУРЦИТЕ ВЕДНАГА В ТУРЦИЯ .................. ДО ИЗБОРИТЕ В БЪЛГАРИЯ ДА ОСТАНАТ САМО БЪЛГАРИ !

    Коментиран от #85

  • 84 Изпразни се вън

    4 0 Отговор
    Само питам, Ристю Бисера и Ментата обряза ни ли са, или само аркадан е имало.
  • 85 ЗАРАЗНО ЗЛО

    1 3 Отговор

    До коментар #83 от "ВЕДНАГА":

    Комуняците веднага в Сибир, тогава ще се види някакъв ефект.

    Коментиран от #86

  • 86 Асан БСПеераста

    1 3 Отговор

    До коментар #85 от "ЗАРАЗНО ЗЛО":

    Ми ако изхвърлим комуняците и чалмите, то ша останете на полувина бе. Кой ще ви краде тогава, ще се задавите от пари бе.
  • 87 ЛАУРА КЬОВЕШИ

    3 1 Отговор
    ХИЛЯДА ФЕРМАНИ ДА НАПИШЕШ , ВИЕ НЯМАТЕ МЯСТО В БЪЛГАРИЯ , ЗАЩОТО С Г-Н ДОГАН СТЕ ЗАБЪРКВАЛИ НАЙ ГОЛЯМИ ТЕ КАШИ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ ОТ 30 ГОДИНИ НАСАМ , И НАСАЖДАТЕ ОМРАЗА С ЕТНИЧЕСКОТО ВИ НАСЕЛЕНИЕ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ , ДА ВИ ПОПИТАМ ; ИМА ЛИ БЪЛГАРИ ДЕПУТАТИ И МИНИСТРИ В ТУРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ??? , И АКО НЯМА ВИЕ КАКВО ТЪРСИТЕ В БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ?, ДА НЕ ВИ ПРИПОМНЯ ЗА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ С НДСВ БСП И ДПС , МОЖЕ БИ МИРИШЕ НА НЕЩО МНОГО ГНИЛО И ЩЕ ГО РАЗСЛЕДВАМ ТОВА , И АКО СЕ ОКАЖЕ ЧЕ СТЕ СГРЕШИЛИ , МИСЛЕТЕ МУ ТОГАВА , ТОЧКА !!!🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬♥️♥️♥️!!!.
  • 88 СЛАВИ ТРИФОНОВ

    3 2 Отговор

    До коментар #70 от "Не съм Хасан":

    ИЗОБЩО НЕ МИ ТРЯБВАТЕ , КАЗАХ ГО И ПРЕДИ , НА МЕН МИ ТРЯБВАТ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ ЧИСТИ РОДОЛЮБЦИ , А НЕ ПРОДАЖНИ И ЕТНИЧЕСКИ !!!🇧🇬🇧🇬🇧🇬♥️!.

    Коментиран от #91

  • 89 СЛАВИ ТРИФОНОВ

    2 1 Отговор

    До коментар #70 от "Не съм Хасан":

    ТОВА БЕШЕ ЗА ТЕЗИ ОТ БУРСА , ИЗВИНЯВАЙ !!!🇧🇬🇧🇬🇧🇬♥️!.
  • 90 Турчин

    1 4 Отговор
    Драги събеседници, много пъти съм подчертавал,че ДПС НЕ Е етническа партия,защото тя няма етност. Вижте речите и изказванията на създателя на партията Ахмед Доган и ще се уверите. Те казват,че защитават етническите турци в България но не е вярно-те ги предават. Поради тази партия турските младежи в България не знаят и не говорят турски език. За писане пък да не говорим въобще. ДПС е радетелят на българщината и асимилатор на турците в България. Недейте, може и по-зле да бъде. Помислете си какво си пожелавате. ..Бъдете разумни. Можете да си имате и Карлес Пучдемон, Хашим Тачи и други....
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Баце

    2 0 Отговор
    Много е тежко и тъжно да си помак. Едните те мразят, другите те презират, а ти се стремиш да се харесаш поне на едните, а сам не знаеш кой си!
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Alex

    1 0 Отговор
    Тоя ...дъйъ турчин ли е или помак?!А и на всичкото отгоре се прави,че не може добре да говори български. ДПС си има и еничари като Данчо Пастата,Бисерния Христо и още знайни и незнайни герои в борбата за права и слободия.Хайде,в Анадола,марш!