Last news in Fakti

14 Юли, 2021 21:35 16 561 129

Илиян Василев за ФАКТИ: Слави силно разклати вярата, че е част от протестното мнозинство

  • илиян василев-
  • има такъв народ-
  • слави трифонов-
  • ахмед доган-
  • румен радев-
  • задкулисие

Очевидно с този кабинет той няма да може да постигне желания от него резултат, категоричен бе политическият анализатор

Илиян Василев за ФАКТИ: Слави силно разклати вярата, че е част от протестното мнозинство - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В понеделник лидерът на партия "Има такъв народ" Станислав Трифонов скандализира обществеността си искането си да управлява страната с едва 60-тина депутати. Поведението му предизвика много коментари, а това, което още повече скандализира родната общественост, бе съставът на правителство, който той предложи. Силно ухаещ на задкулисие и кадри от някогашната Тройна коалиция. С това съмненията за пряка зависимост на Трифонов от ДПС се засилиха още повече.

За да поговорим за това, но и за други моменти от политическата ни картина, от ФАКТИ се свързахме с Илиян Василев, бивш посланик на България в Москва, енергиен експерт и политически анализатор.

Интервюто ни с него четете в следващите редове:

- Г-н Василев, да започнем така. Изненадан ли сте от подмяната на важните приоритети пред България, която предложи Станислав Трифонов, или я очаквахте?

- Очаквах го. Човек може да се изненада само ако преди това "Има такъв народ" и Слави Трифонов бяха обилно информирали обществеността от гледна точка на програми, намерения, хора, цели и т.н. Те играха една съвършено друга игра на минималното общуване и играта със словесни светлосенки. Това предпостави едно такова усещане, че се избира котка в чувал, обаче ние не знаем дали има и котка в чувала. Анализаторите и сериозните хора очакваха всичко, включително подобни действия, тъй като когато човек или дадена партия отива на избори, тя преди това слага програмата и хората, с които ще постигне тази програма. В дадения случай ние нямахме абсолютно нищо като знание, но подобен тип ход се очакваше, макар и да не съм знаел, че точно Николай Василев ще бъде предложен за премиер и точно тези лица ще бъдат предложенията за министри.

Много е важно да се отбележи нещо, което малко хора анализираха. Новото правителство ще трябва да управлява последствията от санкциите по закона "Магнитски" - всичко, което ще последва от тези санкции. Много е обезпокоително, че на челно място излезе подкрепа за правителството, предложено от Слави Трифонов, от хора, работещи за компании, които са санкционирани по "Магнитски". Например Милен Велчев работи за ВТБ Банк, която е санкционирана. Има един кръг от компании, които са санкционирани и които дават подкрепа за това правителство, включително индиректно на Николай Василев. Това е много притеснително.

- Вие казахте "игра на словесни светлосенки". Защо това има успех в България отново?

- Защото самият проект на Слави Трифонов е такъв. Той е базиран на 20 години шоу програма, развлекателна програма, която поражда фенска маса. Хора, които го харесват, защото той прави добро шоу. Вероятно са не малко хората, които го харесват именно заради това. Неговият опит беше тази фенска лоялност да я пренесе в избирателна лоялност - с други думи да превърне феновете в избиратели. Когато имаш фенска маса като избиратели, те не питат много въпроси. Не питат за програми, не питат кой ще ги реализира, те вярват в един човек, защото всяка вечер прави хубаво шоу, което те гледат. Лоялността, за която споменах, както се вижда сработи. Оттук нататък се навлиза в по-гъстите слоеве на политическата атмосфера и тази лоялност при сблъсък с действителността, която имаме като Парламент, процедури, институции и т.н., ще започне да проявява своите пукнатинки. Защото един човек може да бъде най-добрият шахматист сред боксьорите и най-добрияр боксьор сред шахматистите, но в политиката също си има правила и те не са направени за удобството на един или друг политик, а за обществото - хората, които ги избират, да могат да имат контрол върху политиката.

Между другото, това, което олицетворява Слави, е горе-долу моделът на лидера, на мачото, на вожда, който Борисов наложи.

- Според Вас какъв скрит мотив се крие зад така поставените от Трифонов условия, тъй като той и неговите предполагаеми кукловоди от един печално известен софийски университет са били наясно, че това предложение едва ли ще мине?

- Един ден след като го направи и шокира всички, вероятно с идеята да вземе инициативата и да направи някакъв нов тип политическо шоу, спектакъл, Слави трябваше да излиза отново в своята медия и да се обяснява. Само по себе си това показва, че или планът не е добре направен, или изпълнението му не е добро. Ако си е мислил, че така ще си усили позициите пред новия Парламент, очевидно е допусната сериозна грешка. Той силно разклати вярата, че е част от протестното мнозинство, защото действа по някакъв си свой начин. Без принадлежността към това протестно мнозинство, неговата сила не е много голяма, защото феновете не са само за музика, смешки и шоу. Феновете искат някакви по-смислени неща, особено от гледна точка на амбициите, които се заявяват, и кабинетът, който той предложи на публиката.

Тепърва ще започне отново процесът - старт на 46-ия Парламент, преговори между партиите. Очевидно е, че този модел, в който той не иска да преговаря с никого и поставя всички пред свършени факти, няма да сработи. Още повече, че с този ход от понеделник той доста понижи политическия си капитал. Държи се като човек, който едва ли не има 120 души депутати. Тази надменност в едно фрагментирано политическо поле не е много продуктивна и ако Слави си мисли, че може да генерира политически капитал и сила от някакъв референдум отпреди много години, дълбоко се лъже.

- Казахте, че Трифонов е от 20 години на екран като шоумен. Бихте ли се съгласил с предположението ми, че подготовката му за излизане на фактическата политическа сцена е започнала още през 2009, 2010 година, когато се оформи конфликтът му с Бойко Борисов?

- Не може да се датира точно 2009 година. Техният конфликт, доколкото си спомням, е на някаква основа, че единия не е разрешил на другия да направи някакъв бизнес (б.р. твърдеше се, че Борисов е възпрял някакъв бизнес проект на Трифонов). Факт е, че самият модел и големите играчи в този модел, сред които безспорно е Ахмед Доган, не играят с един кон, а играят с много и чрез тези коне се съревновават помежду си. В онзи етап Борисов е надделял, сега пък пускат Слави да надделее.

Разбирате за тези 20 години какъв огромен ресурс е минал през това предаване и през Слави. Начинът, по който той живее не е на терзан от недоимък човек, той ходи с огромна охрана и е един типичен представител на състезаващите се, но добре охранени коне. Статуквото и най-вече големите кукловоди, сред които пак казвам, че безспорно е Ахмед Доган, те имат полза от тази конкуренция. Тя е основата за подмяната на протеста и исканията за промяна в България, и то дълбочинна промяна. Както виждате, от цялата енергия на протеста и всички искания - като се започне от съдебна реформа, борба с корупцията и т.н, изведнъж най-представителната и най-добре възползвалата се политическа формация от протестната енергия е нямащата нищо общо с протеста партия на Слави.

- В един от последните Ви анализи пишете, че този проектокабинет на Трифонов играе ролята на мост между Ахмед Доган и Румен Радев. Бихте ли задълбочил още повече тезата си, която вероятно се базира и на информация, с която разполагате?

- По принцип по този мост може да не текат само симпатии, а може да тече и конкуренция. Отношенията на ДПС и Ахмед Доган с Румен Радев не са изчистени. Още повече, че задкулисието се опитва по всякакъв начин да контролира Румен Радев, особено в навечерието на президентските избори, тъй като той е с доста силно присъствие и шансовете му за преизбиране са много големи. В България именно задкулисието не допуска да има много силни самостоятелни играчи и поради тази причина има опити на - да ги наречем агенти на статуквото, които са активирани точно в предверието на предизборната кампания с цел да се уговори подкрепа или пък да има отрицание, съпротива срещу избора на Румен Радев. Това е един от начините да го контролират. Казват му: "Ние ще ти помогнем, но...".

Хората да не си представят, че тези преговори стават само с директни разговори между Румен Радев и Ахмед Доган, примерно, които не че са невъзможни, но това е позиционна играта, като в шаха. Ако приемем, че Радев и Доган са царете, те играят с офицери, с царици, с пешки, всичко това се активира.

Слави опита да вземе инициативата като отстрани тримата най-силни играчи от служебния кабинет. Виждате, че той е поканил трима от министрите (б.р. става въпрос за служебните министри Кирил Петков, който е министър на икономиката, Асен Василев, министър на финансите, и Николай Денков, министър на образованието), но за Бойко Рашков няма и дума. Неговият кандидат за МВР е човек от друг калибър.

- Но ако приемем, че Радев наистина се договаря с Доган, то...

- Аз не бих казал, че Радев се договаря. Той е в ситуацията - или ще се договори с тях, или ще се обърне срещу тях. Това е цялата ми надежда, но и тревога да не се поддаде той на тази преса, която е през Слави, през Гешев, през всичките други, и да му наложат поведение и да го принудят да се договори на принципа в следващия кабинет да има негови министри и на Ахмед Доган. Защото то е ясно, че в кабинета на Слави силовите министерства са извън контрола на Николай Василев. Те са отдадени - Министерство на вътрешните работи, Министерство на отбраната и Министерство на външните работи, а блокът икономика и финанси е под контрола на Николай Василев, макар той да не е чак толкова силна фигура. Той представлява една група хора, които навремето бяха свързани с Ахмед Доган, който пък покани царя и сформира Тройната коалиция по-късно. Заради това казвам, че там има опити за договаряне между двете страни. Няма как да изключа тези опити за договаряне, за както се казва, мирно съвместно съществуване. Да не си пречат.

- Ако това договаряне наистина го има и по-ярко се види от обществото, а Румен Радев в момента има наистина много силни позиции в обществото - повечето хора го харесват, дори може да се каже, че е митологизиран в някаква степен като най-чистия и най-добрия, ще рухне ли така митът за него?

- Съдете сами. Хората преди нямаха чак толкова лошо мнение за Слави, не задаваха въпроси, гледаха му шоуто, а вижте от два дни насам какво стана. Прагът на търпимост на хората падна много, много силно. За това казвам, че Румен Радев има изключителния шанс да се еманципира и да постави началото на едно ново движение, на едно силно надпартийно обществено движение за изкореняване на този модел, защото той дава една изкривена картина на шансовете и възможностите в това общество. Имаме една паразитна класа, която е непроизводителна и само преразпределя, а всички други работят, и това няма как да ни отведе към по-добро бъдеще. За да има Доган 220, 250 млн. в ТЕЦ "Варна", то някой се е лишил от тях.

- С оглед политическата криза, която към момента изглежда, че може да продължи дори и след парламентарни избори през есента, Румен Радев вероятно само ще засилва позициите си. Може ли кризата на парламентаризма у нас в даден момент да се отприщи в налагане на идеята за президентска република с Румен Радев? Това е трактовка, която се поднася от някои анализатори още от миналата година.

- Не. Президентска република - първо, че не е в изгода на самия президент. защото това минава през очаквания, които не може да бъдат изпълнени, тъй като е свързано с конституционна реформа. Това няма как да стане. Енергията на промяната не е достатъчна, не е толкова безгранична, за да покрие всякакви идеи на всякакви хора, особено конституционна реформа за президентска република. Напротив, аз мисля, че Румен Радев има по-силни ходове. По принцип партиите са основните инструменти за политическа промяна и тя е по-съдържателна, когато минава през Парламента, през законите, а не през едно лице, макар и на върха на държавата. При тази беззъба левица, която вече е от вечните опозиции, които са просто фон на случващите се политически процеси, което е жалко, защото България има нужда от силна левица, на фона и на катастрофата сред патриотите, т.нар. националисти, на фона все още на неумението на градската десница да направи народняшки тип политически послания, които да ѝ разширят периметъра на влияние отвъд градовете - тоест да влязат в обувките на това, което ГЕРБ съумяваше да прави в годините назад, а сега и Слави съумя, си мисля, че това е много по-силен ход.

- Как виждате решението на тази политическа криза у нас?

- Виждам го в едно "успокояване на топката". Очевидно с този кабинет Слави няма да може да постигне желания от него резултат. На него му е в кърпа вързано да получи одобрение в Парламента, само че това одобрение ще трябва да го получи тацитно, тоест скрито през ДПС. На втория ден това правителство ще бъде бламирано, пак ще започнат протести и няма как да управлява. Не смятам, че е работещ вариант и това, което Мая Манолова каза за служебен кабинет. (б.р. Манолова предложи служебният кабинет да стане редовен). Не е сериозно, защото все пак в служебния кабинет има хора, които си вършат добре работата, но има и такива, които просто няма как... Решението служебният кабинет да стане редовен е просто несериозно. За това нещата трябва да се върнат в Парламента, да има преговори. Първото нещо, преди личностите, трябва да бъдат ключовете, опорните пунктове на управлението и след това ще се намерят хората. В тези опорни пунктове на управлението трябва да имаме съдебната реформа, отстраняването на Гешев, промяната в медиите, борбата с корупцията, както и икономически мерки, включително от гледна точка на пандемията. Имайте предвид, че управлението ще продължи да бъде в условията на пандемична криза, и то не само един тип криза, защото имаме криза с инфлацията, екзогенни шокове, които идват отвън. Тоест първо трябва да се каже какво се търси като промяна и какво се цели да се постигне, а след това ще дойде въпросът за най-добрите хора, които могат да реализират тези политики. Това е грешката на Слави от политическа гледна точка. Той сложи отпред хората и каза: "Вервайте ми". Няма как да стане. Феновете ще му вярват - ок, но от гледна точка на дълбочинни процеси, на промяна и убеждаването на обществото, там трябва много повече да се постарае. За това си мисля, че като се влезе в преговори за какво точно става въпрос, за какъв тип политика, тогава ще лъснат пропуските. Например, че отстраняването на Гешев отсъства в неговата програма. А ако отсъства и той не се съгласи на съдебната реформа, включваща и отсраняването на Гешев, както и за битка с корупцията, то тогава Слави изпада в безтегловност. Трифонов трябва да съзнава, че с този тип поведение той повече няма да присъства, това, което е постигнал, е пикът, максимумът му.

- Ако съдим по политическите факти в годините назад и сега, често споменаваното закдулисие явно наистина се дирижира от умни хора, добри народопсихолози, бих казал, щом почти всеки път техният план се реализира. ГЕРБ бе политически факт доста години и продължава да е. За тях може да се каже, че са създали цяло едно общество. Сега имаме нещо като нов ГЕРБ, с привкус на НДСВ, тоест "Има такъв народ", която също е политически факт. Какво е Вашето мнение по тези аспекти?

- В ретроспекция няма как да кажем, че те не са умни, след като ни управляват 30 години и ние не можем да се измъкнем. Но тази умност е условна и неконвертируема, да не кажа, че е и несъизмерима с общи международни стандарти за умно управление, интелект и т.н. Какво му е умно на това задкулисие като цялата страна е в много тежко положение? Ние сме изоставащи. Окей, те имат мерцедеси, имат яхти, имат милиони, но това не ги прави умни. Напротив, прави ги провинциалисти и комплексари. За тях е важно умните да не бъдат допуснати до властта, защото ако те дойдат на власт, хората от задкулисието ще изчезнат като потребност. Това задкулисие е паразитна класа - тя нито произвежда добри политики, нито произвежда визионерство, нито модернизация. Тя произвежда една политическа плесен от хора, които рециклират своите ценности и ги свеждат до това например Ахмед Доган да има много сараи - един в планината, един в града, един на морето, да има яхта и пристанище, едни такива видими белези на духовно бедния човек, на който много му се иска да бъде като успял материално. Но умните хора, тези, които остават историята, са тези, които са оставили някаква значима следа за цялата нация. В този смисъл аз не мога да нарека задкулисието умно - нито библиотекарите са толкова умни, нито симеоновските възпитаници. Не, те не са умни. Те имат отличителните черти - колективна посредственост и сплотеност. Това го имат, защото съзнават, че могат да оцелеят само като група, иначе биха потънали като статут в обществото изобщо.

Това задкулисие управлява заради няколко основни аспекта. Едното е, че народът ги търпи. А той ги търпи, защото една голяма част от несъгласните и умните излязоха навън. Сега обаче се връщат, което е хубаво. Спомняте си, че протестите започнаха, подпомогнати от това, че пандемията върна в България млади и знаещи хора. По тази причина аз не мисля, че оттук нататък на задкулисието ще му е лесно. Напротив, те нямат интелектуалния потенциал да направят съвместим модел на своето благоденствие с благоденствието на народа. Поради тази причина са несъстоятелни в дългосрочен аспект, като единственото, което ги крепеше са такива подмени - фенове, които стават избиратели, а не такива търсещи избиратели, които настояват за своите права, свободи, за своите житейски възможности и професионална перспектива.

- Казвайки "умни", в никакъв случай не искам да ги лаская и никак добри чувства не тая към тях. Но е факт, че ако приемем, че те управляват наистина толкова дълго време - България е в Европейския съюз, доходите ни са най-ниските в него, но са по-добри от тези в Армения например, и в някаква степен минимумът за масовия българин е осигурен, след което той отива да гласува за ГЕРБ или Трифонов. В този смисъл те са умни и успешни.

- В този смисъл са умни и успешни, защото още в началото на 90-те години те успяха да продадат на Запада версията, при която БСП остава на власт и фактически моделът на Луканов остана да управлява. Западът го легитимира с договорите със Световната банка и Международния валутен фонд - това беше легитимиране. Тази история продължи и при Европейския съюз, който си затваряше очите за това, че европейски средства се използват за поддържане на тези модели, за финансиране на медии и т.н.

Трето, няма как тези хора да не са в положение да казват какво да става в страната и да нямат силно влияние, включително през нови политически играчи и проекти, защото проектът на Слави не е последният - след него има поне 2-3 резервни проекта, които ги разработват. Хората, които разбират, могат веднага да си направят дедукция. В момента, в който Виваком - знаете кой и как го приватизира, как го реприватизира и препродаде, и мобилният оператор А1, пускат страхотни реклами по телевизията на Слави, като знаем, че рекламният пазар у нас е силно централизиран и контролиран в момента, а те през тези реклами се издържат, ето това са скритите знаци на поддържката. Когато имаш много пари и когато купуваш всичко, виждате как е и в централните медии. БНТ е под тотален контрол и там проблем няма - бюджет, колкото искате. BTV и Nova също. Нямаше достатъчно алтернативни медии, поне сега слава Богу вече има, но пак все още не е равнопоставено. Сравнете зрителската маса на тези централни телевизии със зрителската маса на може би едни не повече от 4-5 независими медии и предавания. Не е същото и това дава основание на такива партии като ИТН и ГЕРБ да въздействат върху хората с дистанционното. Вие не виждате истински дебати и например това, което ни е с вас си говорим сега, то няма как да се появи в централните медии.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 120 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Интервю

    15 75 Отговор
    между двамата сбъркани. Ха ха.

    Коментиран от #25, #77, #116

  • 2 Борислав

    22 124 Отговор
    Ех много ви улаши дългия!!! Мисля си че сега ще лъснат пишман протестантите като Мая и Христо!

    Коментиран от #128

  • 3 СЛАВЧО ко ша прайми а

    87 7 Отговор
    След като вчера ИБ на БСП взе решение да не подкрепя сбирщайна на чалгаря , днес и Борисов каза че депутатите му ще влязат специално да гласуват против. 63 депутата от ГЕРБ и 38 от БСП правят 101. Сега на чалгата му остава единствено да състави правителството си с подкрепата на 29-те депутата от ДПС. А това ще бъде моменталния му край

    Коментиран от #18

  • 4 Ххх

    47 15 Отговор
    Баце ги клатеше с 200 , а сега Славчо с 300

    Коментиран от #62

  • 5 Слави е "лично" протестиращ

    57 3 Отговор
    Общественият протест му е през дедовия.Той никога не е бил "народен" човек.Слави си е просто Слави..
  • 6 КОТарАК

    10 49 Отговор
    Слави го каза в прав текст , че нямат с партиите на протеста мнозинство и затова не са водени преговори с тях. просто подхвърли проектокабинет , съмнявам се да е очаквал и такава реакция. неопитен е в политиката все пак , а и е търсил експерти според мен. но ще стане видно всичко след откриването на парламента . според мен не заслужава гюрюлтията която вдигна тоя кабинет

    Коментиран от #23, #44

  • 7 Илиан Василев!! Никой не те кани за нищо

    7 51 Отговор
    И никъде!! Дежурен Критикар!!
  • 8 Последния Софиянец

    50 12 Отговор
    Поздрави от Съдебната палата! Гешеф е Позор! Оставка и ЗАТВОР!

    Коментиран от #10, #11, #29

  • 9 стига

    7 41 Отговор
    стига сте тикали това комуне да ни залива с реч на омраза...
  • 10 Идиот

    7 15 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    добре добре разбрахме
  • 11 въпрос

    6 14 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    На вас кой ви плаща?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Майна

    84 4 Отговор
    Много си дойдохме в Родината за протестите..ТРИФОНОВ НЕ БЛАГОВОЛИ ДА ИЗЛЕЗЕ НА ТЯХ....КЛИПОВЕ ЩЕ МИ ПРАВИ!!!! МУТРИ, ВЪН, А???? ВКАРАХА ГО В МИША ДУПКА, ТИЯ ДЕТО ГО ИЗПОЛЗВАХА ТОЯ ТЪПАНАР... ЛАМТЯЛ Е ЦЯЛ ЖИВОТ ДА Е...НЕЩО! .....ЖАЛКА ИСТОРИЯ НА ЕДИН УЧИНДОЛСКИ СЕЛЯНИН..

    Коментиран от #119

  • 14 Кххх

    8 23 Отговор
    Браво Сашо много ги разбираш нещата. Ама и тия сладури от Факти много ти уважават мнението. Явно аз съм крив защото не само не ти уважавам разсъжденията ами смятам че като бивш агент на ДС трябва да се покрие дълбоко иначе... Освиркване
  • 15 нннн

    61 1 Отговор
    Някой виждал ли е Слави и Тошко на протестите?
  • 16 бай Даньо

    53 2 Отговор
    Слави не е част от протестното мнозинство. Това откъде ви хрумна? Та той не е бил на протестите той само искаше да го разпознаят като алтернатива след ГЕРБ и глупаците това и направиха, а каква алтернатива е ще разберем след като Ганчо си изяде славуновите гобна които се сервират в момента ...

    Коментиран от #63

  • 17 розово

    48 0 Отговор
    Нещата са лоши или по точно много лоши.
  • 18 Мим

    37 1 Отговор

    До коментар #3 от "СЛАВЧО ко ша прайми а":

    Там е работата,че и ДА България и ИМВ също не го подкрепят.Няма как мнозинство само с ДПС.....

    Коментиран от #24, #67

  • 19 Добре дошли при бай Марин

    51 2 Отговор
    Нищо не става от Славчото.
  • 20 Страничен

    32 10 Отговор
    Акъл на високо не вирее! Казали са го отдавна хората! Очаквайте Бокича на бял кон!
  • 21 че кога

    18 7 Отговор
    Слави е бил на протеста Мая Галева се разхождаше наляво надясно за да спечели повече гласове тези които гласуваха за Слави са неговите фенове и почитатели не протестърите
  • 22 Добре дошли при бай Марин

    13 7 Отговор
    Разтуряй кочината-парламент! Требе диктатура тука!!!
  • 23 Мим

    20 1 Отговор

    До коментар #6 от "КОТарАК":

    Ако е така,защо не се съобрази с тези партии и да съгласува с тях.Явно че ги пренебрегва.Много се е взел на сериозно....
  • 24 нннн

    22 2 Отговор

    До коментар #18 от "Мим":

    И ГЕРБ, и ГЕРБ. Събират общо към 160 "народни" представители... Честито на гласувалите за ИТН!

    Коментиран от #30

  • 25 Желани фантасмагорий

    0 11 Отговор

    До коментар #1 от "Интервю":

    С привкус на тайни сдружения. Измукани от пръстите на даващия интевю.
  • 26 всичко има край

    36 0 Отговор
    Септември избори 2в1 и чалгата ще разбере че се е нулирал като политик.

    Коментиран от #28, #69

  • 27 Стил и метод

    35 2 Отговор
    на работа...Преди много години имах не/ щастието да работя в екипа на Господин Трифонов по време на лятно шоу. Системата е следната– "ТОЙ" каквото каже( прилича на АЗ Боко, нали?). Нямахме право да водим гаджетата си, или съпруги, въпреки желанието да си платим отделно. ТОЙ обаче, във всеки град където бяхме– мацка. На вечеря се подреждаме под строй, хапваме и пийваме каквото е решил, и ТОЙпочва да ръси лафове. Който не се ухили до уши и не го аплодира за "уникалните" смешки на следващия ден е АУТ.

    Коментиран от #38

  • 28 Питане

    7 20 Отговор

    До коментар #26 от "всичко има край":

    Кога изтича мандата на зеления чорап?

    Коментиран от #36

  • 29 8777

    4 12 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    20 гражданина шматка искали мохабет с прокурора , абе къде са охранителните органи с палките ....ние къде живеем.

    Коментиран от #39

  • 30 БАЦЕ И СЛАВИТУ...ВЕЛИКАНИ И...ПОБЕДИТЕЛИ

    1 14 Отговор

    До коментар #24 от "нннн":

    БАЦКАТА И СЛАВЧУ...ЗАЕДНО С АААМЕЕТ...ОТИВАТ КЪМ АБСОЛЮТНО МНОЗИНСТВО...МОГАТ ДА ПЪОМРНЯТ КОНСТИТУЦИЯТА....ДА СВИКАТ ВНС...ВСИЧКО....ЧЕСТИТО НА БАЦКАТА И СЛАВЧО... СТРАТЕЗИ И ВИБДАЩИ В БЪДЕЩЕТО....ТЕ СА....НЕ САМО СТАРИ ПРИЯТЕЛИ И ДРУГАРИ...А ДЪРЖАВНИЦИ....
  • 31 мда

    22 0 Отговор
    Слави го е страх да носи отговорност.
  • 32 Мангъров

    9 2 Отговор
    Партийните порции вече ще са по едно канче зелен боб на ден. Това ще е менюто в столовата на парламента. Хи хи хи Хо хо хо
  • 33 оня с коня

    7 16 Отговор
    И ще повторя:Идеята е Слави да предлага АБСУРДНИ И НЕПРИЕМЛИВИ Правителства,за да може От Партиите на Промяната + БСП в Парламента "СПОНТАННО" да излезе Предложението Служебното Правителство на радев да стане Редовно с Мандата на ИТН,а Слави да махне с ръка и да каже че няма НИЩО ПРОТИВ,само мир да има.Така Радев получава Изпълнителната власт и като я прибави към Президентската,просто няма Кой да му се опре по-нататък.Колкото до Слави - той ще получи за Ролята си такава Банкова цифра,която в общи линии...Няма преброяване!

    Коментиран от #41, #43

  • 34 БОЛШЕВИК

    32 0 Отговор
    Тоя и други като почнат Слави та Слави!
    Станислав Тодоров Трифонов е просто един аватар, марионетка (кукла на конци), сламен човек - от него нищо не зависи, тия къде му дърпат конците не ги виждаме.

    Коментиран от #113

  • 35 mi6osp

    19 1 Отговор
    Хъм, протестърите. Има хора от протестите, които са гласували за Трифонов, но някой да е виждал Трифонов и екипа му на протестите? После се пришиха.
  • 36 лошо

    7 1 Отговор

    До коментар #28 от "Питане":

    с тази обсебеност по чоропи до никъде няма да я докараш.
  • 37 Тоалетната хартия

    21 4 Отговор
    Селяндурите избраха баш селяндура.За славуца, даже в неговото село не са гласували.....Само идиот би гласувал за него!!!! Трябва в България да има някой ,като Орбан...

    Коментиран от #51, #55

  • 38 Мангъров

    7 9 Отговор

    До коментар #27 от "Стил и метод":

    Иди да бачкаш при Боко. Той разрешава да си водиш жената. Ама я пази, че нали знаеш:) Не му разрешавали на сладура да си води жената на работа. Че нема ли хотели бе?

    Коментиран от #111

  • 39 Последния Софиянец

    6 6 Отговор

    До коментар #29 от "8777":

    Днес полицаите които ни охраняват на Съдебната палата се похвалиха че заминават за морето,а други ще дойдат да ги сменят.

    Коментиран от #45, #73

  • 40 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 1 Отговор
    БОЙКО е мутра сикаджия а у нас държавата се уравлява от мутри капитало олигарси гадове убийци кожодери
  • 41 Мангъров

    3 1 Отговор

    До коментар #33 от "оня с коня":

    Пращиш от акъл.
  • 42 Никой ли не разбра

    4 10 Отговор
    Че Слави Трифонов действа в синхрон с Радев. Планът е предварително начертан и Герб и ДПС ще останат с пръст в уста. Тандемът Бойко-Пеевски е в шах, Доган също.

    Коментиран от #49, #59

  • 43 Последния Софиянец

    5 3 Отговор

    До коментар #33 от "оня с коня":

    Днес на съдебната палата човек на Слави ми каза че ще предложат Служебното правителство.

    Коментиран от #107

  • 44 коч

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "КОТарАК":

    Какви експерти са тия бе, ти луд ли си!
  • 45 Ахааа

    5 3 Отговор

    До коментар #39 от "Последния Софиянец":

    Вас ли пазят да не ви бие някой или пазят съдебната палата?

    Коментиран от #47, #50

  • 46 Абе хора

    11 0 Отговор
    какво става в тази държава. Сега прочетете :"Седалището на партията на Слави Трифонов, която е първа политическа сила, се оказа... офис на фирма за недвижими имоти „Sander Correct“. Това съобщи в профила си във Фейсбук журналистът Веселин Стойнев. Той е решил да посети офиса и да „пие вода от извора“, като види къде се помещава "Има такъв народ". Заварва обаче табела на брокерска компания и звънец, на който никой не отговаря. Явно такава партия няма, чуди се Стойнев. Седалището на партията на Слави Трифонов, която е първа политическа сила, се оказа... офис на фирма за недвижими имоти „Sander Correct“. Това съобщи в профила си във Фейсбук журналистът Веселин Стойнев. Той е решил да посети офиса и да „пие вода от извора“, като види къде се помещава "Има такъв народ". Заварва обаче табела на брокерска компания и звънец, на който никой не отговаря. Явно такава партия няма, чуди се Стойнев." Цялата публикация е в профила му. Кеворк пък излезе със статия "Нищо. После нищо и половина" - "Слави си начеса донейде крастата, победи Падишаха с малко и за никъде. Мил спомен, сбогом". Кирил Петков - "За разлика от Николай Василев ние искаме 50-те лева за пенсионерите да продължат". Самият Малък Мук бил готов за премиер, но не бил готов да говори с журналисти. Дългият изобщо чете ли вестници, мнения, форуми или като на Алена звездите му говорят. Все пак Космосът ни чака, ама Зоран Заев е много ядосан , че СлаФчо ще изпраща българи и "северномакедонци" в космоса. И сега
  • 47 Последния Софиянец

    5 2 Отговор

    До коментар #45 от "Ахааа":

    Ами наскоро срещу мутрите на Стъки помогнаха.Насметоха ги набърже и вече не смеят да припарят до Съдебната палата Стъкитата.
  • 48 Калин

    15 1 Отговор
    Г-н. Трифонов най-после показа на кого е говорител . Той е тонколоната и си сложи най-после емблемата на фирмата за да разберете най -после ,че любов към Родината и носталгията граничеща с болка е използвана от тези единствено за да гласувате за тях докато те усвоят очакваните огромни Евро средства компенсации за Пандемията в частния хотелиерски бизнес на политическите бизнесмени от НДСВ останали незасегнати след кражбите си . Кой да ги засегне - Борисов и Цветанов бяха техни избраници и след падането сформираха полицейско мафиотската ГЕРБ. Сега Слави е вторият им резервен проеукт и говорител мегафон. Добре платен. Чуете ли политик с телевизия или медия и бегайте стягайте багажа за самолета и далеч от Бг. Готвят се да облъчват ,мамят и ограбят каквото е останало колкото и малко да е то.
  • 49 Конспиративни теории на маса при 2 ракии

    1 3 Отговор

    До коментар #42 от "Никой ли не разбра":

    Страшен си шарлок! Как се досети за такава кон'спирация?
  • 50 Той се

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "Ахааа":

    взе много насериозно и все за бута масло.
  • 51 БАЦЕ И СЛАВИТУ...ВЕЛИКАНИ И...ПОБЕДИТЕЛИ

    4 3 Отговор

    До коментар #37 от "Тоалетната хартия":

    ЗАЕДНО ВИ СМАЧКАХА....ЗАЕДНО СЕГА ЩЕ СА ОТНОВО НА КОРМИЛОТО НА ДЪРЖАВАТА...БАЦКАТА И СЛАВЧО...МАЧКАТ ЯКО...ТРЕСНАХА ВИ НА ИЗБОРИТЕ КОАЛИЦИОННО....БСП ИЗБОРЕН РАЗГРОМ. .РИСТЬО И МАЯ...И ХАДЖИГЕНЧО...ГЛЕДАТ В ЗАХЛАС...СЛАВЧО И БАЦКАТА...ОТНОВО НА ВЛАСТ....ДИДО ЛИКУВА ....ААМЕЕТ ТАНЦУВА...

    Коментиран от #54

  • 52 Мангъров

    2 11 Отговор
    ДБ ако не подкрепят Слави са аут от полотиката. И Следващият президент ще е от ИТН. А това може да е Румен Радев ако следващия служебен кабинет е кабинетът който Слави обяви.
  • 53 Ченгев

    7 6 Отговор
    Сега народът трябва да се вдигне масово срещу чалгаря

    Коментиран от #58, #83

  • 54 Мангъров

    8 3 Отговор

    До коментар #51 от "БАЦЕ И СЛАВИТУ...ВЕЛИКАНИ И...ПОБЕДИТЕЛИ":

    Баце в момента е великан с пълни гащи:) А акото му е великан ако:)
  • 55 Учин дол

    12 4 Отговор

    До коментар #37 от "Тоалетната хартия":

    Слави е селянин и простак, излъга хората

    Коментиран от #98

  • 56 Шматката

    7 3 Отговор
    Абе, Илияне, м'чи той, учиндолския оръфляк и ямболския въшкар ..м'чи те никога не са били от протестното мнозинство бе. И ми е много юудно как така обраха и се подиграха с протестния вот.
  • 57 ТОВАГОДОКАЗА

    8 1 Отговор
    МОЕТО МНЕНИЕ Е ЧЕ СЛАВУЦА ПРЕЕ.А ВСИЧКИ ТЕЗИ КОИТО му ГЛАСУВАХА ........ДОВЕРИЕ............ПЪЛЕН ИЗМЕКЯР............/без извинение/............!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 И къде е

    9 2 Отговор

    До коментар #42 от "Никой ли не разбра":

    Пеевски, знаеш ли? Пеевски е зает със собственото си физческо оцеляване след като ДПС го отлюспи и не е в България. "Магнитски" пък му запорира парите.
  • 60 цървулан

    2 5 Отговор
    Значи преди години,Бойко Борисов,не позволява на ПРИЯТЕЛЯ си Слави Трифонов да осъчестви някакъв проект, и последния го намразва от дъното на душата си.Злобарят Трифонов запова да крои шапката на Боко.Е от това не следва ли извода че Боко не е корумпирана личност?Кой с власт не би позволил на приятеля си да си разиграва коня?защо Борисов не е позволил на Славуца да осъществи плана си?

    Коментиран от #70

  • 61 Василена

    4 4 Отговор
    Изредихте се една камара гнусни и продажни мекерета и шорошоиди да се чудите как да оправдаете избора на Херо Мустафа.
    Кво още не ни е ясно - смешна " държава", смешник я управлява. Не ви харесва наркотрафикантът Мутрьо, на ви фалшива мутра.
    Я вижте как Окрайна просперира с техният комедиант, назначен от амбасадата.
  • 62 цървулан

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ххх":

    А ние ще го изклатим с 400....на другите избори,за славуца фейсбукска иде реч
  • 63 Голем смях

    5 12 Отговор

    До коментар #16 от "бай Даньо":

    Протестното хич и не беше мнозинство.Един файтон хора ,платени от Божков .Бибиткян,Минеткян ,адвокатчето и Галевица захлебиха добре покрай протестите.Руснаците и те хвърлиха някоя рубла на Копейкин и останалите безродници.И накрая в България масово се гласува ...за ББ.И сега Слави да прави коалиция с тези комунистически динозаври ли?Мая,Дончева ,крадливото арменче и адвокатче ли?И Христо ..потомствен комунист и соло тестис на Костов.

    Коментиран от #71

  • 64 калинка от гроб

    7 2 Отговор
    не се учудваме след явления като яне янев тома биков тони шайката волен сидеров каракачанов симеонов жембаски и т.н.
  • 65 Пепи

    2 9 Отговор
    До тоя ли агент на ДС и Костов опряхте да дават мнения в жалкия ви сайт? Ще ми говори за минимално общуване. 20 години всяка вечер по 1 час ако му е малко, да иде на психиятър.
  • 66 Пепи

    1 1 Отговор
    Така ме изнервихте, че написах психиЯтър.
  • 67 фръц

    1 2 Отговор

    До коментар #18 от "Мим":

    Ами ние и не го искаме,само злобата срещу борисов го води.Абе всичко направено на инат,не води ъм добро.
  • 68 Мишо от дс

    4 2 Отговор
    И докога агенти на Държавна сигурност ще се подреждат в медиите. За авторът на статията ми е думата!
  • 69 цървулан

    4 2 Отговор

    До коментар #26 от "всичко има край":

    И не само като политик,ами и шоуто му вече ще залезе.Ще се стопи бързо,бързо като ланския сняг,и Славка Фейсбукска ще си остане само едно самотно сърдито старче.
  • 70 Мангъров

    2 5 Отговор

    До коментар #60 от "цървулан":

    Бойко се изметна от обещанията си. Затова Слави го намрази. Към днешна дата България трябваше да изглежда по друг начин. Слави Трифонов направи пожарникаричето Бойко премиер.
  • 71 Мангъров

    1 6 Отговор

    До коментар #63 от "Голем смях":

    Протестите бяха платени от Бойко Методиев Борисов, а не от Божков. За да няма истински протести.

    Коментиран от #72

  • 72 Голем смях

    3 5 Отговор

    До коментар #71 от "Мангъров":

    Смени си лекуващия лекар.Сигурно ББ е платил и на зеления чорап ,че да вдига юмрука.То друго вече не може да вдига .
  • 73 бай Даньо

    3 4 Отговор

    До коментар #39 от "Последния Софиянец":

    Само лузъри убитаци сте на съдебната палата, който не са добре при никоя власт защо протестирате!? Дори само като се огледате какви сте не ви ли минава през ума че ще бъдете употребени !?
  • 74 Бесен

    4 2 Отговор
    Чалгаря НЕ БЕШЕ част от протестите! Не знам защо го квалифицитате като протестна партия?! Стоеше отстрани на протестите, докато други се бореха. Той пак беше скрит в студиото и трепереше! Както и сега се крие и трепери!
    Моля не му приписвайте заслуги за протестите!

    Коментиран от #80

  • 75 Престанете да идеализирате

    5 5 Отговор
    западните международни стандарти. На Запад има жестока експлоатация на низшите слове и тлъсти поръчки за приятелчетата, близки до власта. И на Запад богатите не обичат да си плащат данъците и имат по 15 вили. А Слави с това, което предлага много скоро ще направи феновете си нещастни. Жалко, че не се усещат.
  • 76 Илиянчо

    3 7 Отговор
    Нали искахте да свалите Борисов.Слави го направи.Сега ,какъв го искате,че пак не сте доволни.Народа даде мандат на ИТН и лидера ще си назначи правителство.Точка.А ,че вие искате постове е друга тема.Като спечелите избори назначавайте който си искате.За сега сте безгласни букви.

    Коментиран от #79

  • 77 Хаха хаха ха

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "Интервю":

    Хич не ме интересува мнението на съвеЦкия посРаник Илиян Василев.
  • 78 Буха ха

    4 3 Отговор
    Протестиращите на площада бяхме сравнително малко и много рядко се виждаха представители на 80-те процента, така че не е ясно дали ИТН някога е била партия на протеста. Може би на промяната, но не и на протеста.

    Коментиран от #84

  • 79 СЕНЗАЦИЯ

    4 4 Отговор

    До коментар #76 от "Илиянчо":

    Цвeтa Кaрaянчeвa ocтaвa извън пaрлaмeнтa
    В oблacт Кърджaли ДПC пeчeли 4 мaндaтa!
    Пeтият щe oтидe при ”Имa тaкъв нaрoд”!

    Парламента остана без ПКП!
    Бойковите домати,
    сега кой ще ги клати?

    Коментиран от #82

  • 80 Това

    0 2 Отговор

    До коментар #74 от "Бесен":

    Не променя факта,че е първи на изборите.И има право да направи правителство.
  • 81 sbs no КОМУНИСТ

    0 1 Отговор
    ПЕТКООО ПЕТКО ---Б--.БИТ Е Е--БААА--Н ПЕЕЕЕРАС ПРИЗНАВАТ ЛИ ЛИ СИ
  • 82 Ти мисли

    2 1 Отговор

    До коментар #79 от "СЕНЗАЦИЯ":

    За Курнито.Недей рева на чужд гроб.Защото не знаеш къде му е главата и къде....

    Коментиран от #90

  • 83 Хаха хаха ха

    2 3 Отговор

    До коментар #53 от "Ченгев":

    Слави,
    мачкай старите и новите комуняги!
    С теб сме!
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 УЖАС

    3 3 Отговор
    И Илиянчо ли бил политически анализатор?
    България се напълни с политически Банализатори!
    Май само помиярстването им се удава!
  • 86 Буха ха

    2 3 Отговор

    До коментар #84 от "И какво":

    Малко повече от тези които си стояха в къщи, гледаха глупости по телевизията, наливаха се с ракия, плюскаха и мърмореха че “всички са маскари”

    Коментиран от #89

  • 87 Смешник си

    3 2 Отговор

    До коментар #84 от "И какво":

    Бойко си изкара мандата и се оттегли оср@н, нали?

    Коментиран от #92

  • 88 sbs no КОМУНИСТ

    2 2 Отговор
    Б.М.Х.-----ЧАЛГАРИ -ТАРАШКОВЦИ -РЕЗИДЕНТИ И ВСЕ ДРУГИЕ---СА ВПИСАНИ В ЗАВЕЩАНИЕТО МИ -ПРОСТО ЧАКАТ ДА СВЪРШИ МОЕТО ВРЕМЕ -АКО НЕ ГО ПРЕДИЗВИКАТ ---АЗ НЯМАМ КАКВО ДА ГУБЯ -- -А ---- ТЕ ------МИСЛЯТ ЛИ

    Коментиран от #93

  • 89 Че сте

    2 1 Отговор

    До коментар #86 от "Буха ха":

    Маскари и продажници е ясно и на децата.За 50 лева и майка си ще продадете.А ,че нищо не направихте пак е ясно .Изборите го доказаха.Нямате подкрепа от народа.
  • 90 Каква Курни бе

    2 2 Отговор

    До коментар #82 от "Ти мисли":

    Цвeтa Кaрaянчeвa ocтaвa извън пaрлaмeнтa
    В oблacт Кърджaли ДПC пeчeли 4 мaндaтa!
    Пeтият щe oтидe при ”Имa тaкъв нaрoд”!

    Парламента остана без ПКП!
    Бойковите домати,
    сега кой ще ги клати?

    Коментиран от #95

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Данъкоплатец

    5 7 Отговор

    До коментар #88 от "sbs no КОМУНИСТ":

    Защо вcички квичaт cрeщу Cлaви?
    Зaщoтo зa първи път, Cлaви прикaнвa дeпутaтитe дa глacувaт кaтo нaрoдни избрaници!
    Пo cъвecт!
    Нeщo oт кoeтo ги втриca вcички пaртийни гaулaйтeри!

    Тoвa e пoрeднoтo дoкaзaтeлcтвo, чe дo ceгa в Пaрлaмeнтa ce пoгaзвaшe кoнcтитуциятa нa Бългaрия, cпoрeд кoятo Нaрoднитe прeдcтaвитeли нe caмo, чe нe прeдcтaвлявaт cвoитe пaртии, нe прeдcтaвлявaт caмo cвoитe избирaтeли, a и цeлия бългaрcки нaрoд и трябвa дa глacувaт нe тecнoпaртийнo, a в интeрec нa цeлият бългaрcки нaрoд!
    Ето точният конституционен текст:
    Чл.67.
    ал1.Народните представители представляват не само своите избиратели,
    а и целия народ.
    Обвързването със задължителен мандат е недействително.
    ал.2. Народните представители действат въз основа на Конституцията и законите
    в съответстевие със своята съвест и убеждения.

    Не съм гласувал за Слави, но вече съм ФЕН на ИТН!
    България е парламентарна република!
    Не може да се сърдим на Борисов и Гешев,
    когато в НС не се спазват законите и конституцията!
    А тя повелява депутатите да действат в съответстевие със своята съвест и убеждения,
    а не под диктовката на партийните централи!
    Гласувал съм за ДБ и Христо Иванов,
    но само стози ход Слави и ИТН ме спечелиха!
    Крайно време е в НС депутатите да гласуват в съответстевие със своята съвест и убеждения, а не под диктовката на партийните централи!
    Явно лидерът Слави е с демократични разбирания!
    А не както досегашните нови и стари комунистически лидери!
    Комунизмът не е
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 ГРЕШИШ

    3 2 Отговор

    До коментар #91 от "Друга тема":

    На трите морета не виреят кратуни!
    Най-добре тиквите виреят в Банкя, нали?

    Коментиран от #97

  • 97 Ти грешиш

    0 1 Отговор

    До коментар #96 от "ГРЕШИШ":

    Най добре виреят в Крушовица.

    Коментиран от #100

  • 98 зъл пес

    0 2 Отговор

    До коментар #55 от "Учин дол":

    ми то простия е най-лесен за лъжене
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 ГРЕШИШ

    1 1 Отговор

    До коментар #97 от "Ти грешиш":

    Прав си, но...
    Банкянската тиква е върхът!
    Борисов е уникален лъжец и крадец, нали?

    Коментиран от #103

  • 101 Давид

    1 2 Отговор
    Поредния слуга на дс.
  • 102 Аз гласувах

    2 8 Отговор

    До коментар #99 от "Каква Курни бе":

    За Слави и пак ще гласувам за него .Защото го набива на осемдесет процентовите като теб.

    Коментиран от #124

  • 103 Борисов

    1 5 Отговор

    До коментар #100 от "ГРЕШИШ":

    Го няма вече.Сега е ред на Слави.И шапка му свалям, че показа на комунягите ,къде им е мястото.Могат само да подсмърчат около него и да го молят за някой пост в парламента.От това по голяма радост, няма.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Коментар

    4 3 Отговор

    До коментар #43 от "Последния Софиянец":

    Въпрос!
    А не можеше ли да постигне този ефект (да прецака статуквениците, подкрепяйки служебното правителство), без да слага омразни лица от НДСВ, като Николай Василев?!
    Славчо се простреля в крака с издигането на съсипника на БТК!!!
    Гласувах за ИТН, а сега се чувствам предаден!
    Вероятно при следващи избори ще подкрепя друга партия!
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Донован

    2 2 Отговор
    Изглежда американците (Херо) не контролират процесите в Б-ия?! ГРУ си вършее необезпокоявано - трикът с пенсионираните РУМНО-шпиони беше за да се запазят истинските високопоставени руски шпиони за влияние и взимане на решенията! А и бащата на Николай Василев е бил командващ военно-морското разузнаване на НРБ (т.е. ТИМ-ДПС-ГРУ)! Сега Херо ще трябва да догонва събитията не само с македонските "аустронавти", но и с българските БКП+ДС-чалга-"космонавти" - каква елегантна подигравка с американците и европейците, че изостават в балканските "космически" (шпионски) технологии - както през 1960-те! А и лигавенето с "3-те морета" си е чиста заблуждаваща операция! Оценката по 10-степената скала е: ГРУ 9 : 3 Херо ! НЛО-премиер: ht tps : // is.gd/5hHghi
  • 111 Стил и метод

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "Мангъров":

    Е то за хотел става въпрос. Целта на занятието беше всички да сме като в казармата. Що се отнася за Боко– през 90и някоя той бачкаше за други и още беше обслужващ персонал като мен.
  • 112 Гост

    4 3 Отговор
    Илиянчо (Костовски), защо не вземеш да се скриеш малко?Нещо почва много да ти личат зависимостите.Откога се помисли за най умният българин? Тази система ще бъде счупена,рано или късно, защото е лоша и ще се възпроизведе отново.Това може да го направят,само хора извън нея,вие сте статукво и затова така се отбранявате.Истината е една и винаги излиза наяве.
  • 113 Откша

    4 3 Отговор

    До коментар #34 от "БОЛШЕВИК":

    Един смислен коментар.Бих добавил,че има алтернатива и изход,но народа ни е рядко прост и никога няма да я види.
  • 114 33333

    2 4 Отговор
    Илианчо не бих казал, че има лоши намерения, но акъла му е много плитък. Слави бил човек на ДПС - значи ДПС си създали някой, който да свали техните ортаци - ГЕРБ, БСП и патреотите така ли? Щото ИТН направи точно това. ИТН искат да махат длъжността глав прокурор - който е на ДПС - това дали се харесва на ДПС?
    Та Илиане трябва малко да се мисли преди да се говори наизуст

    Коментиран от #125

  • 115 О лаф О лаф Моабет

    1 2 Отговор
    Стани с ЛАФ триУМфонов
  • 116 Д. Петров

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Интервю":

    Това не е интервю, а роман! Само, не са му дали заглавието!
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Анджело

    4 1 Отговор
    С Трифонов никога не е бил от протестиращите. Нито някой от съдружниците сценаристи или артисти или музиканти или Ванката.
  • 119 И ОТНОВО8434

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "Майна":

    ЗА ТОВА ЧЕ НЕ ВИЖДАШ ПО ДАЛЕЧ,НИКОЙ НЕ ТИ Е ВИНОВЕН,ИЗПОЛЗВАШ КВАЛИФИКАЦИИ ,А НЕ ДОВОДИ И АРГУМЕНТИ.ТАКА НИЩО НЕ КАЗВАШ!
  • 120 агитация

    2 2 Отговор
    Този соросоиден джендър от чие име се изказва?
  • 121 78стотинки ТВ

    1 2 Отговор
    78стотонки ТВ самият Трифонов коментираши събитията/протестите/като коментатор на футболен мач..?!!!!!!
  • 122 Живко Лобутов

    1 2 Отговор
    Жалко, че даже Демократична България не смее да се обяви за радикална реформа в медиите! Например закриване на БНТ! Значи за банките може да има отделни правила, защото били особени предприятия, а медиите не са особени, така ли?
  • 123 Матей

    2 1 Отговор
    Слави чисто и просто се изплези по неговия неподражаем начин в лицето на протестиращите,за представител на които никой не го е избирал.Това е класическо курдисване на подставено лице,любим прийом на олигархата ,за да оглави и овладее протестно движение.И успя.При едни следващи избори слави ще отпадне заедно с итн,но има имв,има десетки готови да ги заместят.Проблема е в системата,която позволява лековата подмяна на представителността,липсата на каквато и да е отговорност.Но няма време нито възможност за пренастройване,достигната е точката на невъзврата,отиваме към деспотизъм,за да има поне минимален ред и дисциплина.Боко с готовност ще се върне,дори потрива нетърпеливо ръце и загрява до тъч-линията.
  • 124 3978

    1 1 Отговор

    До коментар #102 от "Аз гласувах":

    АМИ ТИ МАЙ ЩЕ СИ ЕДИНСТВЕНИЯ...
  • 125 1111

    1 1 Отговор

    До коментар #114 от "33333":

    итн е американски проект
  • 126 Илиан Василев,!! Вечно плюеш по някой

    0 2 Отговор
    Несее чула от твоята уста нещо друго, нито е написано от теб нещо различно от това да оплюеш някой!
  • 127 ТРЕНД

    0 1 Отговор
    70% лeви бългaри пacувaт нямaт пaртия. .. Румeн Рaдeв e винoвeн, чe нe нaпрaви пoлитичecки прoeкт. И Кoрнeлия кoятo рeвнувaшe - чe Рaдeв имa тoлкoвa нaрoднa любoв, и cи пaзи cтoлът - тя, и възпирaшe Рaдeв oт тaкъв прoeкт. И OЩE 5 ИЗБOРИ ДA ИМA - ПРAВИТEЛCТВO НЯМA ДA ИМA. Рaдeв дa e прeмиeр, a Дaниeлa Пeнкoвa дa e прeзидeнт.
  • 128 СТАЛИН

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Борислав":

    Как да вярваме на чоаек, който има собствен ТВ и милиони с банката и лъже безобразно.......??
  • 129 Илиан Василев Само Плюеш, нищо ли друго

    1 1 Отговор
    Не ти Ражда главата??