28 Юли, 2021 19:00 5 916 77

Борисов обижда, защото се страхува

  • бойко борисов-
  • герб-
  • страх-
  • обиди-
  • бойко рашков-
  • дб

Борисов вероятно усеща, че политическата му кариера е смъртно ранена

Борисов обижда, защото се страхува - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Лидерът на ГЕРБ Борисов е всичко друго, но не и господар на думите си. Нерядко острият му език се е обръщал срещу самия него. Наскоро той отправи лични нападки под адрес на вътрешния министър Рашков, използвайки изключително груб, вулгарен език. Методи Лалов, бивш съдия и сегашен общински съветник от ДБ, сезира прокуратурата за поведението на Борисов, защото смята, че тонът му "преминава допустимите граници на изразяване на мнение".

Институциите ще се произнесат по въпроса дали словесният изблик на Борисов може да бъде окачествен като проява на хулиганство (чл. 325, НК). Но независимо какво ще реши съдът, тонът на Борисов, който чухме публично, е в същата тоналност като циничния глас от записите, разпространени през 2020-а година. Глас, който, според мнозина, принадлежи на бившия премиер.

Агресията - израз на фрустрация

Някои биха казали, че истинският, "автентичният" облик на Борисов най-после е излязъл на повърхността, пред очите и ушите на всички. Нервният изблик на лидера на ГЕРБ срещу Бойко Рашков може да бъде разглеждан като симптом. Агресията, включително нападателния тон, често е израз на страх, на фрустрация. Борисов вероятно усеща, че политическата му кариера е смъртно ранена и възмездие - не за безобразния му език, а за други далеч по-тежки провинения, в които неговите опоненти го подозират от години - този път ще има.

Борисов неведнъж е осъждан за клевета (от Мая Манолова и Елена Йончева), но като цяло докато управляваше, прокуратурата показваше "странна" липса на интерес към него - макар името му да бе замесвано в корупционни и други престъпления. Прокуратурата начело с Иван Гешев изпрати под кривата круша и разследването на скандалните записи. Техният основен герой, който заплашваше политически противници, така и не бе намерен; не се разбра и кой е дръзнал да поръча "СРС-тата". Някои видяха признание и разкаяние в миналогодишната целувка, която разчувствалият се Борисов даде на Цвета Караянчева - бившата председателка на парламента, по адрес на която героят от записите оправя грозни епитети. Ала и да е имало разкаяние, то е било фалшиво. Караянчева вече дори не е депутат и се завръща към професията си на инженер. По последна информация, разследването на "барселонската афера", в която също се споменава името на лидера на ГЕРБ, е прехвърлено от Испания у нас. Докъде обаче са стигнали органите, предстои тепърва да видим.

"Изчегъртването" ще продължи

Служебният кабинет, който си постави наред с другите задачи и целта да започне демонтажа на модела "ГЕРБ-ДПС" обаче очевидно сериозно притеснява Борисов. През юни той бе извикан за снемане на сведения в ГДНП. Става дума за разследване, по сигнал на министър Рашков, на заплаха, за която се твърди, че лидерът на ГЕРБ е отправил. Опитите на Борисов да се представи за жертва на политическа чистка поне засега са неуспешни. По-голямата част от обществото (59 процента) одобрява действията на служебния кабинет ("Галъп").

И все пак новините за бившия режим не са само лоши. Миналата седмица ВСС реши, че няма основания да стартира процедура за уволнението на Иван Гешев. Поне засега той няма да бъде сменян. Неговите "меценати" могат да бъдат поне донякъде спокойни. Освен ако г-н Гешев изведнъж не реши, че за него е по-изгодно да демонстрира добра воля пред новия, по-перспективен отбор. Независимо дали 46-ият парламент успее да сформира правителство или управлението остане в ръцете на служебен кабинет, едно е ясно - скоро няма да видим ГЕРБ зад кормилото на изпълнителната власт. Това означава, че "изчегъртването" ще продължи.

Автор: Петър Чолаков


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много

    64 9 Отговор
    надебелял бееее...
    И пръстчетата му едни дебели и късиии...
  • 2 Нападки

    60 10 Отговор
    от страх и безсилие са обидите !
  • 3 Този ни бе премиер 12 години

    67 10 Отговор
    Разкритие: Коя е Мата Хари? Борисов водел в дома си проcтитyтки и плеймейтки! Пред охраната от НСО ги представял за журналистки! Бойко Борисов е водил в дома си стотици платени жрици които пред охраната от НСО представял за журналистки , дошли за интервю при него! Самият той все още не бил сигурен коя е въпросната Мата Хари, но стеснил кръга от "заподозрени" до десетина които му били любимки и идвали при него най много! Според Илчовски е така наречената плеймейтка а всъщност дама на повикване Маги Бадер която ходела при Борисов срещу 5 хиляди на вечер! Но според служители на НСО е възможно и най вероятно да е друга "труженичка" защото Бадер не била от най редовните . Така или иначе няма толкова значение коя е! Без съмнение Борисов често се е хвалел пред тях за "джобните си пари" и някоя е решила когато се е отдал на сладък сън задоволен и почерпен да заснеме за спомен съхранението му в едното нощно шкафче. Колкото и добре да изкарват тези момичета на повикване без съмнение и за тях е огромна сума 20-на пачки с 500-еврови банкноти и няколко кюлчета чисто злато. А и не само за тях..За 99% от отрудения Български народ!

    Коментиран от #9, #18, #64

  • 4 На снимката

    52 8 Отговор
    Тъъпа муутраа.
  • 5 Ами

    50 6 Отговор
    Това си може еднокнижника. Спомнете си записите.
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    52 11 Отговор
    БОЙКО мястото ти е в затвора

    Коментиран от #10

  • 7 илия

    12 48 Отговор
    Евала Баце мачкай балъците

    Коментиран от #20, #66

  • 8 Сссс

    31 7 Отговор
    Откога бе зеле на просташки каруцарски език се казва остър, защото сега ако използвам острия си език стил Толупа ще изтрият коментара.
  • 9 И Нанковия

    24 8 Отговор

    До коментар #3 от "Този ни бе премиер 12 години":

    с меките ръчици и той клиент ! И не само !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    32 8 Отговор
    за БОЙКО съд присъда затвор

    Коментиран от #13, #24

  • 12 БАЩИЦАТА...ПАК ЩЕ КОМАНДВА ДЪРЖАВАТА..

    12 51 Отговор
    ИЗЧЕГЪРТВАНЕ ЩЕ ИМА...НО НЕ ЗА БАЦЕ....ЗА ЧАЛГАРЯ И ЛОДКАРЯ....И ЗА ВСИЧКИ КОИТО РЕШИ БАЦЕ...ОЧАКВАЙТЕ ГО СКОРО....БАЦЕ МАЧКА И ТРЕСКА...ИДВА ББ4....

    Коментиран от #17, #27, #55

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Страх и памперс

    37 6 Отговор
    Абе да си пие хапчетата и да си сложи памперса. Шизофреник между другото Сретан е бил в БГ.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 dfu

    29 7 Отговор
    Бойко има ли днес публична видео изява? Притеснявам се да не му е станало нещо от вчерашната ваксина.

    Коментиран от #60

  • 17 За Тиквата

    28 4 Отговор

    До коментар #12 от "БАЩИЦАТА...ПАК ЩЕ КОМАНДВА ДЪРЖАВАТА..":

    Чекмедже бандита ти е бащица ?!!!!!!!
  • 18 Алфа Вълкът

    6 40 Отговор

    До коментар #3 от "Този ни бе премиер 12 години":

    Какъв е проблема че Бойко може да си позволи красиви жени? Не е джендър като чалгаря ,ДБ и мутрите на Мая!!! Здрав и мощен като бик...Не като един тук Козлоуууйския с омекнал и трескан отзад....

    Коментиран от #22, #26, #31, #39, #51

  • 19 Врачка

    32 5 Отговор
    Толупа ще бъде “изчегъртван” бавно като начало политически а след това и финансово.Вземат ли му парите това ще го дотърка.И после неговите внучета ще кълнат днешните управници,че са затрили дядо им.
  • 20 LOSHIA

    25 5 Отговор

    До коментар #7 от "илия":

    Липсата на ум обикновено е съпроводена с простотия в излишък‼️
  • 21 Е живот си живя 12 години бат бойко!!

    22 4 Отговор
    От€ба се..отспа се..наджоби се...рахатлък...ако има пак проблеми..ще скъса още един менискус..ще се направи на ударен с мокър парцал..цирка продължава!!🤣....живота е театър и който играе най добре..той печели...
  • 22 Гербер- Богаташ

    6 30 Отговор

    До коментар #18 от "Алфа Вълкът":

    Напълно си прав колега от Герб . Какъв им е проблема на тези ч*икиджии тук че Бойко си е водил красавици и скъпо платени момичета! Ами може да си го позволи а и като го питаха отговори че като всички има " човешки нужди и потребности". И тези тук които му завиждат и хулят имат , но не могат да си го позволят. Искат не само при тях да ходят красавици а и неговото шкафче,но....за тях само в мечтите им!

    Коментиран от #43, #54

  • 23 Тулупи герб

    15 4 Отговор
    Боко обижда защото при..ост ти..ллуп
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 време си му е

    18 5 Отговор
    Всичкото на Буцито му е по стандарт за панделата , само не знам защо не е в пандиза.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 LOSHIA

    31 6 Отговор

    До коментар #12 от "БАЩИЦАТА...ПАК ЩЕ КОМАНДВА ДЪРЖАВАТА..":

    Гербаджии! Кабинет ще има! Ревизия ще има! Свиквайте да бъдете арестувани и съдени! Народа това иска! Ревете колкото искате!

    Коментиран от #32

  • 28 Дреме й

    5 18 Отговор
    на котката какво си мислят мишките,че и вашата работа.

    Коментиран от #52

  • 29 ЕЛЕМЕНТАРЕН.

    24 5 Отговор
    ТОЙ ВИНАГИ Е БИЛ СТРАХЛИВ.
    А СПОМНЕТЕ СИ КОЛКО НАГЪЛ
    И НАПЕРЕН БЕШЕ КОГАТО БЕШЕ
    МИН. ПРЕДСЕДАТЕЛ. ТОЗИ СЕ
    МИСЛИШЕ ЗА ВЕЧЕН КЪТ ПАПА
    ИЛИ ЦАР. ПО НАСЛЕДСТВО.ТОВА
    НЕГОВО ЕГО ПРОСТОТИЯ И НАХАЛСТВО ГИ НЯМА НИКЪДЕ.
    САМ СИ ИЗКОПА КАНАЛА ЗА
    ФИКАЛИИТЕ В КОИТО ЩЕ ЗАТЪНЕ
    ДО УШИ..
  • 30 Мнение

    28 5 Отговор
    Публичният образ на Бойко Борисов е напълно разрушен. Не само депутатите на ГЕРБ се излагат всеки път, когато той ги унижава с нахлуването на пресконференции и потупването по гърба, но и обикновените избиратели на ГЕРБ изпитват срам от своя лидер.
  • 31 Алфа вълкът а.м.б.р.и.а.ж.а.

    10 3 Отговор

    До коментар #18 от "Алфа Вълкът":

    Трай бе катър човека си знае работата
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Симитли помни

    16 4 Отговор
    Здрав,здрав,колко да е здрав след като кмета на Симитли го е любил в кафявото място?
  • 34 Пешо

    18 3 Отговор
    С този език доказа, че не става за политик.
  • 35 Горкият

    21 4 Отговор
    Вече не е и първа младост. Старост не радост.Хванала го е дименцията.Даже и във секса е прецакан.Като му гледам туловището представям си как пръхти като стар вол на неорана нива.Няма го вече оня тежкарски полицай.Усещането че си ненужен те прави агресивен.Наркотикът наречен власт и контрол още му действа.Не го съжалявам...искам го в затворен и съкрушен.А страхът....ще го изяде.
  • 36 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 5 Отговор
    БОЙКО се страхува защото знае каво е правил и ще му се връща свше
  • 37 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 4 Отговор
    БОЙКО сретен йосич
    чака обаждане
    от теб има нщо за теб
  • 38 ТаУмВзе

    17 5 Отговор
    Долната сикаджийска мутра говори на сикаджийски диалект, откакто го има. И защо го коментирате още. Оставете го в собственния му сос и това е.
  • 39 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 6 Отговор

    До коментар #18 от "Алфа Вълкът":

    БОЙКО не може да вдига самолета освен с кка кока или виагра
    БОЙКО е заобиколен от
    куртизанки
  • 40 Абе хора

    5 17 Отговор
    Ние тука си драскаме и го плюем Борисов,но голям майтап,ако отново стане примиер.Той има много покровители и като нищо ще се възкачи.

    Коментиран от #46

  • 41 БСП...ИЗБОРНИЯ РАЗГРОМ

    4 22 Отговор
    ТОЯ ВИ РАЗБИВА ВЕЧЕ 12 ГОДИНИ....ЯВНО ВИ Е МАЛКО
  • 42 СОФИЯ

    10 4 Отговор
    АЛФА ВЪЛКЪ е всяка нощ на пиацата на ЛЪРВОВ МОСТ
  • 43 Ленин

    15 4 Отговор

    До коментар #22 от "Гербер- Богаташ":

    Боко имал човешки нужди за 5000 лева.Егаси нужника,след като може да си викне една ромка,която ще му даде същото за 50 лева заедно с малко хламидия бонус.
  • 44 Перо

    18 4 Отговор
    Бившият човек,сега ще започне да се скъсва от призовки! Бай Ставри го чака в южното крило на ЦСЗ!
  • 45 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 6 Отговор
    БОЙКО и герб ги е яд щото БОЙКО РАШКОВ спря купуването на гласове
  • 46 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 5 Отговор

    До коментар #40 от "Абе хора":

    покровителите му дигнаха ръце от него
  • 47 123

    3 14 Отговор
    Борисов не се страхува щото Сатанистите го пазят. Боко си изпълни задачата и ще бъде сменен с друг който следва сатанинския план
  • 48 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 4 Отговор
    БОЙКО слуга на ЕРДОГАН
  • 49 zzzззь

    15 3 Отговор
    бойко е Куче и нравът му е същият.
  • 50 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 4 Отговор

    До коментар #24 от "Стамат магарето":

    дуй го ти вие герб
    троловете сие
    пържите
    на бавен огън
  • 51 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 3 Отговор

    До коментар #18 от "Алфа Вълкът":

    каква ти мощност какъв ти ЗДРАВ като бик
    ало АЛФА когато БОГ наказва някой
    му взема акъла
  • 52 И ОТНОВО8434

    8 2 Отговор

    До коментар #28 от "Дреме й":

    КОТКАТА ВЕЧЕ ВЛЕЗЕ В КАПАНА ЗА МИШКИ!!!!!!!!!!!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 4 Отговор

    До коментар #22 от "Гербер- Богаташ":

    БОЙКО е импотентен от много кока пробва ли с виагра инфаркта му е в кърпа вързан
  • 55 LOSHIA

    8 2 Отговор

    До коментар #12 от "БАЩИЦАТА...ПАК ЩЕ КОМАНДВА ДЪРЖАВАТА..":

    СЪБУДИ СЕ..........СЪБУДИ СЕ......БЪЛНУВАШ...........СТИГА СПА........
  • 56 СОФИЯ

    7 4 Отговор
    АЛФА ВЪЛКЪ е травестит
  • 57 Гост

    11 6 Отговор
    Дядо бойко е много злобно и отмъстително човече

    Коментиран от #59

  • 58 нарцис

    8 4 Отговор
    както е тръгнал, ще стигне до.. Карлуково
  • 59 ставри

    8 3 Отговор

    До коментар #57 от "Гост":

    Но поема хурката дълбоко.
  • 60 лицемерие

    7 5 Отговор

    До коментар #16 от "dfu":

    Бойко си сложи "Модерна", а на бедните тълпи беше заявил близо 6 милиона дози Астра-Зенека.
  • 61 Герб гепи борисофф

    9 5 Отговор
    Затвора го зове, няма да му се размине, това заслужава това нищожество.
  • 62 Чудя се

    5 12 Отговор
    Защо продължавате да пишете ПРОСТОТИИ против ББ.Проблемът е съвсем другаде‐-лидерът на партията,която ще прави правителство ХИЧ го няма.Някой от негово име ни нарича боклуци.Тошко озверява,колкото и логични въпроси да му се задават.Съюзяват се политици от всички цветове на дъгата само КЕЛЕПИР да има.Явно голяма манипулация на хорското мнение пада.

    Коментиран от #63

  • 63 мама здравка

    7 3 Отговор

    До коментар #62 от "Чудя се":

    Абе кой го е грижа за ИТН?Важното е Боко и Гешев да паднат,пък после на трън кравай!
  • 64 Хахуха

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "Този ни бе премиер 12 години":

    Завиждаш му за девочките ли ,ами изберете Ристо то ще води само джурналисти
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 дада

    7 3 Отговор

    До коментар #7 от "илия":

    Балъците са тия дето са покрай него и ти си в това число, та ще ви мачка още дълго , но не и народа, а вие балъците му пейте приспивни песнички и му галете егото.....
  • 67 по вапцаров

    7 3 Отговор
    За смъртната политическа кариера на политическия труп Борисов бронебойни патрони има открити!
  • 68 Нещастници

    2 10 Отговор
    Отворете си очите и се огледайте… Вас трябва да Ви е страх от новото управление,не миналото. Цялата програма се върти около Борисов,и защо?! Страх е отговора,страх,че са некадърни и ще оплескат нещата за съвсем кратко време! Борисов си е зел-дал,Вие му мислете сега вази гледат!
  • 69 оня с коня

    3 13 Отговор
    Общинският Съветник Лалов изпълняващ стриктно Препоръката "Барабар Петко с Мъжете" също ЧИННО се е наредил на Опашката от Крещящи,Съскащи,Подмятащи и т.д./так дале/ Индивиди,надпреварващи се един през друг да наричат ББ "Страхливец".А аргумента му е Железен- Обижда,защото се страхува.Ако пък не обижда - ...ами Свил се е от страх,т.е. при всички случаи е "у човала"!А от какво се страхува ББ?Ами например бе Привикан от Еврокомисията да обяснява нещо си,пък той от страх не отиде при тях,а предпочете да рита топка на стадиона.Божков го нарече също така,защото не си подава Оставката,което си е равносилно на Призива "Скачай в Пропастта бе Страхливец,може пък и да оживееш"!Страхува се ББ и от "Магнитски",пък някакси името му го няма в Списъка.Страх го тресе и за Къщата в Барцелона,пък заведено Дело така и няма.Би трябвало да се страхува и от Кьовеши,пък тя Лично дойде в БГ и точно когато Противниците му потриваха доволно ръце че ще му сложи Прангите се оказа,че ги е Забравила и си тръгна Тихомълком.Сега се страхувал че с Полит. му кариера е свършено,пък то няма Кой да състави Правителство.А истината е ТОЧНО НАОБРАТНО- Доста хора се страхуват точно он Борисов,защото на следващите Избори ЩЕ СЕ ВЪРНЕ на власт или на Бял Кон,или с Джипката ...още не е решил.
  • 70 Един

    4 3 Отговор
    Бойко трябва ЧАС ПО-СКОРО ДА ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА, защото за да се защитят мутрите ще трябва да го "очистят"!
  • 71 ури

    0 2 Отговор
    краи на йивковистите
  • 72 аз съм Веска

    0 1 Отговор
    " ОКОЛО МЕН .... ВИТАЯТ САМО ПЧЕЛИЧКИ .
    ЛЯВА , ДЯСНА . ВСЕ МИ Е ЕДНО . "
  • 73 КПСС БКП

    3 3 Отговор
    Народен Съд и затвор за корупирания и крадлив негодник Борисов !!!

    Коментиран от #75

  • 74 ставри

    3 1 Отговор
    тоя пунгаш още ли не е в дранголника?
  • 75 БОКЛУЦИ

    2 1 Отговор

    До коментар #73 от "КПСС БКП":

    За вас ще бъде просташкия ви народен съд.
  • 76 Матей

    1 2 Отговор
    Да,изчовъркването продължава,на герберските метастази.Б.Рашков си поплюва,да се надяваме да назначат някой карагаларин на място,щото те много бе,10 хиляди по най-занижени оценки трбява да бъдат арестувани,кой ще се наеме да отваря концлагери,трябва да се измисли нещо по-благовидно.Боко се държи така неслучайно,той отправя предизвикателства,хвърля ръкавица,за двубой по мафиотски,според неговите правила,на негов терен,с негови секунданти.Защото знае,падне ли гешев,идва и неговия ред.
  • 77 Гост

    0 1 Отговор
    Жалки комунета и чалгарчета да го д.у.ете