Last news in Fakti

4 Август, 2021 15:49 8 835 49

Доц. Атанас Славов за ФАКТИ: Парламентът може да приеме политическа санкция за главния прокурор

  • доц. атанас славов-
  • атанас слав-
  • демократична българия-
  • боец-
  • главен прокурор-
  • иван гешев

"Нашата убеденост е, че процедурата по импийчмънт на главния прокурор трябва да се развива пред Парламента", каза народният представител от "Демократична България"

Доц. Атанас Славов за ФАКТИ: Парламентът може да приеме политическа санкция за главния прокурор - 1
Доц. Атанас Славов; Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

По-рано днес доц. Атанас Славов, депутат от парламентарната група на „Демократична България“, представи Проект за решение за внасяне на доклад от Главния прокурор на Република България от парламентарната трибуна. Проектът беше гласуван и приет.

В края на миналата седмица гражданско сдружение „БОЕЦ“ внесоха свое становище, в кoeтo излaгaт aргумeнти зa нeгoднocттa нa глaвния прoкурoр Ивaн Гeшeв дa изпълнявa cлужeбнитe cи зaдължeния. Oт „БОЕЦ“ иcкaт народните представители дa зaпoчнат прoцeдурa пo oтcтрaнявaнeтo нa глaвния прoкурoр oт длъжнocт нa ocнoвaниe член от Конституцията. Въпросната алинея, която урежда тази процедура обаче, през 2006 гoдинa e oбявeнa зa прoтивoкoнcтитуциoннa oт Кoнcтитуциoнния cъд.

Във видео, излъчено от „БОЕЦ“, стана ясно, че доц. Славов, който е конституционалист, участва в срещата по повод становището. Във видеото той обяснява, че Народното събрание би могло да приеме политически акт относно главния прокурор – процедура, която досега никога не е била задействана.

От ФАКТИ разговаряхме с доц. Атанас Славов, за да разберем повече за този политически акт.

„Демократична България“ започна инициатива по викане на главния прокурор да представи доклад за дейността на Бюрото по защита и след това на база на представения доклад, да се проведе публично изслушване. Паралелно се засичат две инициативи. Днес в Парламента мина точката Проект за решение за внасяне на доклад от Главния прокурор на Република България. С това главният прокурор ще бъде задължен да представи доклад за дейността на Бюрото по защита на свидетели. Този доклад ще е основание за изслушване по тази конкретна тема за Бюрото по защита, за това как се упражняват функциите.

Паралелно вече ще започне процедурата по чл. 91 от Правилника за организация и дейност на Народното събрание (б.р. в момента се приема нов правилник). Този член предвижда главният прокурор да се покани да даде доклад, който не е годишният му доклад, а е доклад по конкретен повод. На база на този доклад ще се проведе изслушване с въпроси.

Парламентът няма право да приема решение, но може на тази основа да приеме декларация, която е политически акт. Тя няма юридическа обвързваща сила. Такава декларация досега не е била приемана“, обясни доц. Славов.

На въпроса дали би могло това да е резултатът от становището на „БОЕЦ“ – политически акт на Народното събрание, той отговори: „Да, но това ще е обществената, политическата санкция за главния прокурор. По отношение на тези доклади, не е предвидена формална резолюция, която може да доведе до някакви обвързващи за главния прокурор резултати. В рамките на изслушването могат да се правят препоръки, могат да се задават конкретни въпроси. В момента обаче няма действащ механизъм за отзоваване, освобождаване на главния прокурор, както и за временно отстраняване от длъжност. Вариантът е приемане на такава декларация в края на изслушването“.

„За да се развие пълноценно тази процедура, която обсъждаме, трябва да има създадена Комисия по правни въпроси, тъй като така върви процедурата по правилник. Главният прокурор първо внася доклада, след това докладът се разглежда от Комисията по правни въпроси, след това докладът се внася в пленарната зала с проекторешение на Комисията, главният прокурор има възможност да направи изложение и след това да му се задават въпроси. Това е самата процедура, разписана в правилника. Не може обаче да има обвързващо юридическо решение, което пряко да засегне статута на главния прокурор“, каза още той.

След като ВСС прие като недопустимо искането на служебния министър на правосъдието проф. Янаки Стоилов за отстраняване на главния прокурор Иван Гешев, остава въпросът за изготвяне на работещ механизъм за този импийчмънт. „Демократична България“ имаше предложение освобождаване на главния прокурор да се случва след гласуване от народните представители, вместо с гласуване във ВСС. „Това предложение е включено в нашия проект за конституционни промени, който внесохме в миналото Народно събрание. Още не сме го внесли в 46-тото НС, защото все още търсим подкрепа. За да го внесем, ни трябват 60 подписа – минимум толкова подписа са нужни за конституционна инициатива, а в нашата парламентарна група сме 34 души. Имаме неформални разговори с колеги да подкрепят, но това все още не е факт. Нашата убеденост е, че т. нар. процедура по импийчмънт на главния прокурор трябва да се развива пред Парламента. Това е легитимният орган, който представлява цялото общество в неговото многообразие, това е националната представителна институция и това трябва да е органът, ангажиран с процедурата по освобождаване на главния прокурор. В този смисъл са нашите конституционни предложения. Да видим дали ще получим подкрепа за това, разбира се“, обясни доц. Атанас Славов.

Той посочи и в какъв срок би могла да се приеме декларацията на Народното събрание след изслушването на главния прокурор. „Предложения за такава декларация могат да се направят след изслушването на главния прокурор. В нея максимално ясно и категорично може да се изрази общественото отношение към процеса. Все пак обаче това е опция. Такава декларация може и да не бъде приета, имайки предвид мнозинствата в Парламента. В декларациите – като политически документи, езикът може да е много по-категоричен, много по-остър, отколкото в едно решение, което само ще констатира факта на това, че докладът на главния прокурор е предаден и към него са направени някакви препоръки“, каза доц. Славов.

Той коментира и настроенията в Народното събрание относно приемането на такъв политически документ: „На база на предварителни разговори „Изправи се.БГ! Ние идваме!“, ИТН и БСП бяха заявили по-скоро подкрепа за по-критични и радикални действия към главния прокурор. На тази основа може да стъпи проектът на декларация, която да съдържа по-категорични оценки“.

„Не е имало конкретни обсъждания дали да се приеме такава декларация или не, тъй като днес беше гласувано самото искане за внасяне на доклад от главния прокурор. Сега предстои да се случат няколко стъпки преди да се стигне до решение или декларация след изслушване. Вероятно утре предстои да приемем и новия Правилник на Народното събрание, така че от това ще се определят и сроковете за произнасяне. Този член 91, който споменах, е в Правилника и вероятно ще бъде преномериран. Именно този висящ процес малко забавя нещата“, завърши той.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4 от 44 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1618

    56 16 Отговор
    Има такъв народ няма да съставят правителство на подмяната! 60% от хората в България не подкрепят кандидатурата за министър- председател на Пламен Николов! Има такъв народ започнаха с лъжи и измама спрямо Пламен Николов, със заплахи към журналисти спрямо Петър Илиев- масон свързан с Цацаров , със задкулисни договорки с ДПС и БСП, с нападки към Служебното правителство и протестиращите партии, с липса на всякаква политическа далновидност , с нагло, арогантно и пренебрежително отношение към всички избиратели!ИТН ,ДПС и БСП –пълна подмяна на вота и предателство ръка за ръка! Главен кукловод и проводник на лъжата и подмяната-седящият на дивана!
  • 2 Българиооо,Българиооо

    49 10 Отговор
    Чат между новия министър на правосъдието на ИТН и студентка. Прикачени са и снимки от чата. Като добавим че въпросния кандидат министър премина през СДС,ГЕРБ и накрая акустира при Трифонов и че афишира близост с главния прокурор и всички ръководители на ГЕРБ в град Велико Търново! Ето само част от въпросния чат , останалото в него е твърде цинично за да бъде публикувано - В понеделник сутрин - на червения килим", в коментар от дама получава отговор "нима имаш червен килим", а скандалното идва с ответните думи - "слагай жартиерите и ще видиш". В отговор той получава от студентката: "много смело предложение, за едни оценки... така ли оценявате вие". Правистът и преподавател нагло отговаря: "давай смело".

    Коментиран от #7, #9, #11

  • 3 А СлаФчо

    45 8 Отговор
    НИЩО не казва по въпроса за Гешев! Мнооого подозрително мълчание!
  • 4 1618

    41 11 Отговор
    Двете протестни партии Демократична България и Изправи се трябва да се обединят и да не подкрепят предложеното правителство , защото това е правителство на подмяната. Пламен Николов идва на власт с измама и със заплахи към журналисти спрямо Петър Илиев-масон свързан с Цацаров! Другия пък министър е свързан роднински като братовчед на бивш министър от ГЕРБ, третия– предложен за правосъден министър има скандални недопустими във всяко едно отношение изказвания и също е свързан с ГЕРБ и в приятелски връзки с Гешев! Ако бъдат подкрепени от ДПС и БСП цялата партия начело със седящия на дивана се разпадат и падат на дъното!Народа ще ги линчува! ! 60% от хората в България не подкрепят кандидатурата за министър- председател на Пламен Николов, също толкова хора вече мразят и са отвратени от Станислав Трифонов и Има такъв народ!

    Коментиран от #15

  • 5 Последния Софиянец

    45 21 Отговор
    Гешеф е Позор! Оставка,съд, затвор!

    Коментиран от #21, #27

  • 6 САМО ГЕРБ

    20 30 Отговор
    Радостни новини колеги от Герб! Нашия флагман сайта ПИK е излязъл със статия със заглавие -" Войната по оста Радев срещу Слави и ДПС се изостря". Сайта ни ликува че формацията на Трифонов работи за Герб и детронирането на Радев. В статията е написано още -" Доган очевидно е сапунисал въжето на льотчика , дал е заповедта си на Слави за открита война и той няма да разчита на турските гласове за втори мандат". Радев е очевидно изнервен както пише още нашия сайт. " Кой реди кабинета на ИТН" , попита в прав текст на заседание на МС премиерът Стефан Янев. " В момента единствения съюзник на Радев е "Демократична България". Оттам не спират с хвалбите колко е велико неговото служебно правителство. Стефан Янев попита кой нареди кабинета на ИТН. А отговорът е всеизвестен - Сараите. Повечето министри са близки до всевъзможни масонски и библиотекарски кръгове свързани с Доган.

    Коментиран от #13, #14

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Нормален човек

    31 22 Отговор
    Да България е отвратително леке върху политическата картина на България. Тези прогресисти трябва да бъдат бити и гонени от родината. Надути соросоидни балони и нищо повече. Лъжат младите, че да си джендър и да искаш смесване между Черно и бяло е прогрес. Такива - само як кьотек!

    Коментиран от #12

  • 9 1618

    36 9 Отговор

    До коментар #2 от "Българиооо,Българиооо":

    Отвратително! Всички предложени министри включително и лъжливия зависим кандидат премиер са пълна скръб- кой от кой по- зависим от ГЕРБ! Слави Трифонов и ИТН -тези нагли безскруполни предатели ще си получат заслуженото! Народа ще ги линчува!
  • 10 Всички са

    16 4 Отговор
    толкова "умни". Трифонов и сие да не са по-умни :Слави и Ку-Ку Бенд - Ще ти скъсам г...
  • 11 Нормален човек до #2

    8 29 Отговор

    До коментар #2 от "Българиооо,Българиооо":

    Ти какво искаш - в традицията на Да България да си пише с момчета, ли? Че кой млад преподавател не спи със студентки? И кое му е лошото? При това - без да ги насилва. Или за вас либера$тите мъж да спи с жена е ненормално, а?

    Коментиран от #20, #24

  • 12 1618

    30 7 Отговор

    До коментар #8 от "Нормален човек":

    Лъжете най- безсрамно, а Станислав Трифонов и ИТН ще бъдат замеряни с камъни в най- скоро време заради предателството и подмяната на вота! Дори родителите на Трифонов ще берат срам и ще усетят народния гняв!

    Коментиран от #18

  • 13 Що не си

    17 4 Отговор

    До коментар #6 от "САМО ГЕРБ":

    стоиш там, ами се премести тук. Бягай в профила на онази п...ня и го моли да върне форума. Нормален човек не чете това недоразумение.
  • 14 шиши

    22 6 Отговор

    До коментар #6 от "САМО ГЕРБ":

    самия пик служи на сараите ...
  • 15 И какво

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "1618":

    полза като ще го подкрепят ДПС и БСП!
  • 16 Независим

    32 5 Отговор
    Народ който се е докарал дотам, че да избира между Бойко Борисов и Слави Трифонов, НЯМА БЪДЕЩЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 17 Миризлив пор

    22 1 Отговор
    Леле мале какъв вой, за да оправдаят олигарсите, да могат горките макар и ударени от щатите по закона Магнитски да се приберат и преперат парите си. И лапането да продължи. Май си заслужаваме управляващите, ниските заплати и пенсии.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Бъбу

    17 27 Отговор
    Дб са най големите соросоидни и прокопиеви ла.....на.Тези са се фокусирали срещу Гешев и направо са луднали по темата. Колко пари сте взели за да го махнете и да освободите олигарсите от затвора. Кажете поне кой послушко гласните за неговото място, а да не би да е Пинокио. Тези свикнаха с натиск и улични номера да си постигат своето, даже не им пука от конституцията, най нагло я газят. Ако продължават да съсипват специализираната прокуратура и съд, както и да наглеят относно Гешев, предлагам да се вдигнем на протест, всички които не сме съгласни мутрите и олигарсите, крадците, да си разиграват коня. Нека не чакаме пак да ни излъжа както ни излъга ха влизайки в парламента. Протест в защита на законността. Дб, розови, алчни пеликани.

    Коментиран от #26

  • 20 Пръчо...

    19 2 Отговор

    До коментар #11 от "Нормален човек до #2":

    Не четеш ли какво му отговаря момичето? За една оценка до там ли да стигаме? Тези надминаха Герб по безскрупулност, наглост и некадърност! И зависимости разбира се
  • 21 6666

    5 6 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Позор си ти......
  • 22 ПАРЛАМЕНТА зависи от ГЕШЕВ !

    6 2 Отговор
    Кой смее да " КИХНЕ" ? Ами , я ела , че ми трябваш !
  • 23 Това е

    13 3 Отговор
    Румен Петков за кабинета на ИТН: Лакомия и зависимости, жалко и страшно е!
  • 24 оня

    15 1 Отговор

    До коментар #11 от "Нормален човек до #2":

    Дано и на дъщеря ти да се случи такова изнудване. Това си е подсъдимо. Ама ти май нямаш дъщеря и даже дете, се подразбира:))
  • 25 Мето

    14 4 Отговор
    Г-н Трифонов , дали поради некомпетентност , дали умишлено защото бягаш от управлението или си подплатен финансово или имаш зависимости , ти си вече тотално компрометиран! Още преди да си съставил правителство недоверието към теб е огромно! Дори миналия ден Десислава Атанасова от Герб злорадстваше и написа -" Гледам хейта и се наслаждавам. Аз идвам и водя ада със себе си а", и дори го бе превела на Английски. Трифонов, Слави ...Аз също гласувах за теб и семейството ми за да детронираме ГЕРБ. Но с твоите неадекватни действия дали целенасочено или неволно ти работиш за връщането на ГЕРБ и ДПС. Докато имаш възможност да запазиш поне част от достойнството и себеуважението се оттегли. Защото както е видно от обществените настроения ще бъдеш принуден от обществото да се оттеглиш и тогава няма да има път занапред за теб!
  • 26 оня

    12 5 Отговор

    До коментар #19 от "Бъбу":

    Я си пий хапчетата гербер:))
  • 27 Друг софиянец

    16 19 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Ей тоя Гешев много лош бе! Как може да преследва честни хора като Божков, Арабаджиеви, Баневи, Бобокови , ..... ???
  • 28 В Парламента има доста на които

    6 1 Отговор
    Са със " Зацапани свещи " !
  • 29 Анонимен

    13 5 Отговор
    Тоя Славов много лудо гледа и приказките му едни налудничеви. Нищо не разбрах. Някакъв политически акт за главния прокурор, който не е политик. А и този акт нямал юридическа сила. Ъъъ. Абе човек вижте цената на токан,ковид, плана за възстановяване.
  • 30 Българка

    20 14 Отговор
    Битка номер 1 е отстраняване на Иван Гешев! Само след това може да започне и разговора за справедливост, законност, правосъдие и съдебна отговорност на мафиотите, ограбили и попиляли българския народ

    Коментиран от #35, #36

  • 31 Тони

    18 10 Отговор
    Не се заблуждавайте че ГЕРБ са изчегъртани. Те продължават да държат Медиите, през които облъчват българите и Съдебната власт, през която се разправят с враговете си

    Коментиран от #37

  • 32 мнение

    13 8 Отговор
    цените вървят устремно на горе, а те чегъртат Гешев.
    Стига..
    Ще му мине мандата.
    а с цените какво ще правите....
  • 33 До Ком. 6 само герб

    13 10 Отговор
    Така е, това се очакваше. Целта ни на следващите избори трябва да бъде да не допуснем ДБ до парламента. Те добре си ги захранват там разни нпо-та, прокопиевци и прочие, като искат да си ги хранят, но не и от нашия джоб. Какви претенции само, били градската десница, десница гушнала се комунягите, как пък имат нахалството. И този ххаджигенчо на левия бряг ли стои, другарката мая бодро го командва. Чудя се защо всички са с едни такива мутри и с претенции за образованост, като този доцент например, изтъкан от злоба и сигурно си мисли че другите не познават конституцията. Но най са ми смешни ххаджигенчо и онази кака цона и Малеевата дърта ко.... ла и още и още.
  • 34 костов е говедо

    8 4 Отговор
    стига с тия.десебари,прости са кат сив кон.
  • 35 Миризлив пор

    11 7 Отговор

    До коментар #30 от "Българка":

    Отстраняване на Гешев, оневиняваме олигарсите, единия се прибира от Дубай и пак превзема хазарта, другия пак превзема АПИ, третия пак краде ДДС, четвъртия пак прави банка-пирамида и т.н. всички знаят че трябва да си плащат да не ги закачат и да си плащат за удобни закони. Пак се гонят чуждите инвеститори да не им мътят водата, плащат ниски заплати и точат пенсионните фондове. Напълно си заслужаваме участта да знаеш!
  • 36 песимист

    8 4 Отговор

    До коментар #30 от "Българка":

    Все ще дойде денят, в който Гешев няма да е гл. прокурор. Никой не е вечен. След това приказките за справедливост, законност и съдебна отговорност ще си продължат. Ще продължат само, така мисля, по аналогия на "кучетата си лаят, керванът си върви"!
    Защо ли? Защото сме си такива! Явно не сме способни сами да се управляваме! Не че, ми е приятно да го казвам!
  • 37 Тъпан

    7 4 Отговор

    До коментар #31 от "Тони":

    Държат все още целият дъжавен апарат.Всички искат статуквото да се запази. Да продължи безконтролното разграбване и тормоз под всевъзможен начин над българският народ.
  • 38 001

    8 9 Отговор
    а УВОЛНЕНИЕ и затвор на парашутист РадеВ КОГА?
  • 39 Го4о

    10 5 Отговор
    Славов, защо се опитваш с несъстоятелни предложения в НС, да потулваш темата за катастрофата с МИГ 29 , погубения пилот и триковете с "черната кутия"???? Радев импийчмънт! Това е актуална тема!
  • 40 Избирател

    7 3 Отговор
    Преди да ми говориш за санкции трябва да ви санкционират вас за да дадете пример на нас избирателите!

    Зaщo миниcтър Кaцaрoв гледа безучастно кaк в Пaрлaмeнтa днec вcички дeпутaти нaрушaвaт тaзи зaпoвeд бeз изключeниe?



    Кaк иcкaтe ниe дa cпaзвaмe зaпoвeдтa нa миниcтърa нa МЗ?



    Oчaквaмe дa cигнaлизирaтe РЗИ Coфия дa oтидe в Пaрлaмeнтa и дa ги caнкциoнирa и дa ги нaкaрa дa нocят мacки нa зaкритo.Рaзбирaм,чe cи приeхa дa cи взимaт нaд 10 000 лeвa зaплaтa и нe им пукa зa някaкви cи 300 лeвa глoбa,нo тoвa нe e дeмoкрaция.



    Ниe избирaтeлитe cлeдим внимaтeлнo държaниeтo нa вceки дeпутaт и щe гo caнкциoнирaмe при cлeдвaщитe избoри.



    Видяхтe дoбрe кaкъв ни бeшe oтгoвoрът нa вaшитe лъжи към нaрoдa бългaрcки c 37,09% глacувaщи избирaтeли oт 6 578 716 имaщи прaвo нa глac.Рeйтингът нa вaшия Пaрлaмeнт вce oщe e"0"!
  • 41 Гост

    7 2 Отговор
    Колкото повече време минава, толкова по-неясно става кои са „партиите на промяната“ и кои са „партиите на статуквото“. Обаче абсолютно съм сигурен коя политическа сила печели приза „господари на мрънкането“. ДБ, разбира се.

    Тия са вечно недоволни, вечно не са ги дооценили, вечно са ги пренебрегнали. Такава брилянтна експертиза притежавали, пък все не им обръщали внимание . Мрън-мрън-мрън до края на света. А на всичкото отгоре най-безсрамно лъготят, че не искали постове. Тези ли не искат постове!?

    По-големи службогонци от членовете на политическия умнокрасивитет няма. Спомнете си ги от времето на предишната им коалиция с Борисов. Тогава се казваха Реформаторски блок. Не успяха да вземат и 10% на изборите през 2014 г., ама прилапаха постове, все едно са спечелили абсолютно мнозинство. И затова сега са толкова ядосани.

    Очакваха, че от ИТН ще ги обсипят с безброй предложения за министерски постове. Защото, нали, са страхотни специалисти. По всичко. И след като не се сбъднаха мокрите им сънища, почнаха с мрънкането. Явно гладът за постове замъглява и малкото останала мисъл.
  • 42 хлапето

    5 0 Отговор
    Аз съм малко дете и не мога да разбера, българският народ, кого иска за премиер?
  • 43 Смърфиета

    2 1 Отговор
    Не го изчетох, защото ще пека питка и гледам телевизия, но излиза, че е някаква помия. Отговорът винаги може да бъде опростен, ако се извадят невалидните хипотези, но тези хора си търсят рамбота. Затова всичко се прави с одзатните части.
  • 44 Гого

    6 1 Отговор
    Ъошко Йорданов, Мика Зайкова и сие сценаристи нагло и безочливо говорят едно, а правят друго. Например Тошко Йорданов твърдеше и се пъчеше, че България е парламентарна република и решенията се вземат в парламента. Някак си такова нещо не видях в интервюто му със Слави Трифонов. Слави, от дивана раздаваше мнения и определения за лидерите на други партии като казваше за Христо Иванов - "Ти кой си БЕ, че ще предлагаш нещо" и т.н. ГРАЖДАНИНА Трифонов като какъв дава акъли за правителство, състав на правителство и т.н. Нали не е депутат? Ето го лицемерието на ИТН. Състав на министерски съвет съставен в късна доба, на коляно. Така ли се съставя правителство? Изобщо политиката на ИТН е политика на лицемерието. Говорим едно и си правим каквото си знаем, ама друг да носи отговорност. Нещо не ми се вижда нормално. Явно зад думите им стоят доста неизказани неща, което пък навежда на мисълта, че някой стои в тъмното отзад и дърпа конците. Мисля, че ИТН не гоявориха преди изборите за това и сега всичко започва да се проявява малко по малко. Но хората се събудиха и вече виждат грозното лице на задкулисието в ИТН. Затова е по добре да се отиде на нови избори, ИТН да остана в историята заедно със задкулисието и нещата да се наредят без самодоволния Слави, ИТН и скритата държава.

    Коментиран от #49

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Земята на Ботев и Левски Отново е РОБСКА

    1 1 Отговор
    Партизан за Бой се СТЯГА !
  • 47 Някъде

    2 0 Отговор
    Пишеше, че дядото на бъдещия министър председател бил убит от комунетата. И той ли? Боже колко мъка има на този свят!
  • 48 Сър Пичук

    1 0 Отговор
    Стига сте губили времето на Парламента и на хората с Гешев. Нещата не започват и не свършват с него. Има толкова по-важни неща в момента за решаване. Дори в правосъдието! Мутри се разхождат обезпокоявани, хора с по 20 висящи дела продължават да вършат престъпления, убийци на пътя се измъкват с условни присъди, обикновени дела се точат с години, подкупни адвокати, които продават клиентите си, адвокати действащи в полза на престъпниците, "крайно нуждаещи" се съдии с имоти на първа линия на морето. Цялата правосъдна система е гнила и подкупна и махането на Гешев не решава НИТО ЕДИН от тези проблеми. Има полза само за големите риби и олигарсите, които редят Парламента и правителството.
  • 49 КуКу Къш

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "Гого":

    Кукувците вече са на "Стълбата" и от там всичко изглежда по-различно...