Last news in Fakti

6 Август, 2021 15:42 6 350 68

Георги Георгиев за ФАКТИ: Как ще се пребориш с корупцията, докато Гешев и този състав на ВСС стоят на постовете си?

  • георги георгиев-
  • боец-
  • въпроси-
  • трифонов-
  • гражданско общество-
  • граждански контрол

„Големите ясни цели, които гражданите поставяхме на площадите през изминалите месеци и години – първо те трябва да бъдат направени“, категоричен е председателят на „БОЕЦ“

Георги Георгиев за ФАКТИ: Как ще се пребориш с корупцията, докато Гешев и този състав на ВСС стоят на постовете си? - 1
Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Седем въпроса към Слави Трифонов отправи гражданско сдружение „БОЕЦ“. „Въпросите са отправени публично в социалната мрежа според явно предпочитания от г-н Трифонов модел за комуникация“, посочват от „БОЕЦ“, като казват, че очакват също толкова публични изчерпателни отговори.

Самите въпроси са свързани с позицията на Трифонов спрямо Иван Гешев, спрямо лустрацията, спрямо „Турски поток“. „БОЕЦ“ питат Трифонов още за Пеевски, Цацаров, Доган, за членуването му в неправителствени организации, масонски ложи, сдружения, фондации, а също и какво ще направи, ако предложеното от ИТН правителство бъде избрано без гласовете на ДБ и ИБГНИ.

Чуват ли властите гласa на гражданите – по този въпрос от ФАКТИ разговаряхме с председателя на „БОЕЦ“ Георги Георгиев.

„Зададохме тези въпроси като част от нашите последователни действия. „БОЕЦ“ от години и най-активно през последните месеци налагаме този нов модел на граждански контрол, на гражданска активност, при който гражданите трябва да имат своята роля, и то явна роля във всички процеси. За съжаление и след последните избори като че ли политиците отново влязоха в омагьосания кръг на самодостатъчността. Наблюдаваме явления, които са ни до болка познати през последните 30 години – партиите и политиците се откъсват от обществото, живеят в някакъв свой си свят, водят някакви разговори между тях, но гласът на гражданите бива игнориран“, обясни Георги Георгиев от „БОЕЦ“.

„Нито една партия не покани нито една гражданска организация за разговори във връзка със състав на кабинет, във връзка с приоритети, с цели. Изведнъж се оказа, че само техните цели и приоритети са важни, а гласът на гражданите и целите, поставени на площада, някак бяха забравени или по принуда биваха споменавани, без обаче да влизат пряко и директно в дневния ред и в техните заявки. Затова миналата седмица инициирахме среща в парламента, на която връчихме на депутати от „Има такъв народ“ и „Демократична България“ едно становище за парламентарна инициатива за отстраняването на Гешев. Така върнахме този фокус. Оставките на Борисов и на Гешев, добавяйки Цацаров и Кошлуков, това са конкретните цели на протеста от миналата година. На фона на общите приказки за съдебни реформи, за реформи в другите сфери, това може би изглежда като фиксация върху конкретни личности, но това всъщност са задължителни стъпки, които ние считаме, че трябва да бъдат направени. Това са дори първите стъпки, за да може да продължат тези реформи“, каза още Георгиев.

„Докато Гешев стои на върха на съдебната система, всеки опит за съдебна реформа е обречен“, категоричен е той.

„Отстраняването на Гешев е възможно във всеки един момент. Това, че не се е случило до момента, показва нашата слабост – слабостта все още на гражданското общество и слабостта на нашите политици да приемат тази цел като същинска своя цел. Нужно е да се положат координирани усилия: и законодателна, и изпълнителна власт, и гражданско общество в синхрон, еднопосочно да водят тази битка. Видяхме, че това е възможно, когато изпълнителната власт внесе своето предложение във ВСС за отстраняването на Гешев. Тогава и ние, гражданите, бяхме пред ВСС, за да подкрепим това. В момента ни липсва единствено парламентарната инициатива, за да се включи и тази власт в тази битка. Пак казвам – това не е някаква фиксация върху личността на Иван Гешев. Това е задължителната първа стъпка по пътя на съдебната реформа“, смята още председателят на „БОЕЦ“.

Разговорът премина към самите въпроси, изпратени от гражданското сдружение към Слави Трифонов. „Въпросите са ясни, точни и конкретни. Проблемът е, че първо, и досега нямаме отговор – вече два дни откакто ги дадохме, и второ – защо се налага да задаваме своите въпроси по този начин, вместо ние да бъдем поканени, ако имаме някакви въпроси, ако имаме някакви предложения, ако имаме някакви идеи, да бъдат изслушани, да бъдат приети, да се ползва капацитетът на гражданското общество. Това нещо липсва. Този диалог се къса винаги след изборите. Изведнъж гражданите биват превръщани в едни пасивни наблюдатели, на които се казва, че оттук нататък от тях нищо не зависи. „Просто ни гледайте сеира и си трайте!“. Няма как да позволим това повече да продължава.

Виждаме неспособността на политиците да решават важни въпроси, виждаме тяхната неспособност да разговарят помежду си. Ние плащаме цената за всичко това – гражданите. Затъват в някакви дребнотемия, в лични конфликти, в спор на ниво лични обиди и инат, което няма нищо общо с политиката и с очакванията на гражданите за една истинска промяна. Всичко това сме го виждали. С какво е по-различно от преди? Виждали сме как някой се пъчи и се бие в гърдите: „Аз съм единственият, мен ме е избрал народът, само аз мога да предлагам“, каза Георги Георгиев.

В контекста на срещите между представители на граждански организации и политически партии, които не се провеждат, попитахме Георгиев защо представители на „БОЕЦ“ никога не са гостували в 7/8 TV, тъй като това е показателно. „Това е тяхно решение. „БОЕЦ“ никога не сме настоявали, която и да е медия да ни кани или да ни отразява. Ние имаме своята трибуна и слава Богу нашият глас се чува. Наистина е факт обаче, че осем години, откакто „БОЕЦ“ съществува, наш представител не е бил в „Шоуто на Слави“. Това е факт. Миналата година по време на протестите телевизия 7/8, за разлика от партията 7/8 (б.р. „Има такъв народ“) беше на протестите и ги отразяваше. Дори тогава обаче нито един представител на „БОЕЦ“ не беше поканен, въпреки че като организация ние бяхме едни от организаторите на протестите – както в последните години, така и миналото лято, включително блокадата на „Орлов мост“ и много други акции. Всеки сам да прави изводи“.

Разговорът премина към модела на граждански контрол, който „БОЕЦ“ иска да наложи. „Диалогът между партиите и политиците след изборите с гражданите, това трябва да се промени. Този модел на граждански контрол, който ние налагаме, има за цел точно това. Тук не става въпрос да се превръщаме в критикари, които да скачат срещу всичко. Точно обратното. Гражданското общество и „БОЕЦ“ като представители на това общество приветстваме, ще подкрепяме – и то активно, всяка добра стъпка, която считаме за такава и ще критикуваме, ще се противопоставяме срещу всяка грешна. Това е правилният модел и сме го правили до момента.

Поздравихме например министър Стоилов за неговото решение да внесе във ВСС предложението за отстраняването на Гешев. Лично аз не съм вярвал, че ще стигна дотам да поздравявам Янаки Стоилов за каквото и да е било. Но това искане е факт. За да бъдем обективни, ние го поздравихме. Поздравихме също депутатите от „Има такъв народ“ и „Демократична България“, които ни посрещнаха в парламента и приеха нашето становище за отстраняването на Гешев. Засега обаче нищо не е последвало и затова сега обръщаме страницата и започваме с критиките, с натиска, за да се направи следващата стъпка“, каза Георги Георгиев.

Той коментира и ситуацията около предлагането на състав за кабинет: „Виждаме какъв хаос е с предложението за министър-председател и състав на кабинет. Отстрани за нас, гражданите, всичко това изглежда като хвърляне на някакви хора на принципа „проба-грешка“, този става, онзи не, на този ще му изровят нещо, ще го оплюят, ще го сменим, на другия още не са му намерили нищо – ще остане. Не считам това за достатъчно сериозно на фона на голямата битка. Всеки един от тези хора, които ще влязат в правителството като министри, трябва да води битката срещу мафията и корупцията. Тези хора трябва не само да бъдат способни в поверения им ресор, но трябва да имат и воля, сила, трябва да имат достатъчно устойчивост, за да устоят на ударите, които ще последват, за да могат да прекарат тази битка и да я доведат до край. Не виждам това нещо. Всичко това се превръща в една битка за властта като самоцел. Тоест сякаш тези хора не са изпратени, за да свършат голямата работа – да се преборят с мафията и корупцията, а просто за да вземат властта. Не затова бяхме на площадите“.

„Виждаме, че се взират в детайли, които са следствие, а не решение на проблема“ ,смята Георгиев. „Индексацията на пенсиите например. Чудесно! Това е необходимо и задължително, но как ще индексираш пенсиите и откъде ще намериш пари, преди да си се преборил с корупцията? А как ще се пребориш с корупцията, докато Гешев и този състав на Висшия съдебен съвет стоят на своите постове, а съдебната реформа буксува?“, даде пример той.

„Има една последователност на стъпките, които трябва да бъдат извървени – и то в точния ред, за да можем да постигнем реалния резултат. Сега виждаме, че всички, като че ли съзнавайки, че идват нови предсрочни избори, влязоха в този предизборен режим да се хвърлят такива популистки цели, идеи, предложения, които нямат връзка с реалността в момента. Това са следващите стъпки. Големите ясни цели, които гражданите поставяхме на площадите през изминалите месеци и години – първо те трябва да бъдат направени“, категоричен е Георги Георгиев.

На въпроса положително ли е това, че след обществен натиск от ИТН първо оттеглиха целия си проектокабинет, а днес се оттегли и конкретен министър, той отговори: „Натискът беше една истинска гражданска реакция, която имаше своите ясни и точни аргументи – както срещу Николай Василев, така и срещу Петър Илиев и Момчил Иванов.

Тук не става дума за някакво елементарно хейтърство – тези не ги харесваме, защото не ги познаваме. Тук имаше ясни аргументи защо това е така. Гражданите, включително и „БОЕЦ“, не приехме аргументирано кандидатурата на Николай Василев, имахме нашите ясни и точни аргументи защо не приемаме и Петър Илиев първо като министър-председател, след това като министър на вътрешните работи, също и защо не приемаме Момчил Иванов за министър на правосъдието. Това е чиста гражданска реакция – аргументирана, остра, твърда и последователна. Резултатът са тези отстъпки, които се направиха. До един момент те можеха да бъдат приети като диалогичност. След това обаче всичко се превърна в един хаос“.

„Задаваме си въпроса, ако не беше тази гражданска реакция и този кандидат за министър на правосъдието беше станал такъв, как щеше да устои на цялата помия и всички удари, които щяха да се изсипят върху него, след като не успя да устои едни 48 часа сега. Същият въпрос си задаваме и за всички останали. Затова „БОЕЦ“ зададохме някакви критерии, най-общо казано, защото ние условия не поставяме никому. Поставихме обаче критерии тези лица да са нови за политиката, но не абсолютно непознати хора, които никога не са били граждански активни. Такъв е този кандидат за министър на правосъдието (б.р. Момчил Иванов). Ние никога не сме чули от този човек позиция относно съдебната реформа, ролята на Гешев, мястото на прокуратурата в съдебната система и т.н. Да, важно е да са нови за политиката, но в същото време да са достатъчно разпознаваеми хора, които да могат да обединят съпротивителните сили срещу мафията и да са доказани бойци.

Дадохме пример - като наш кандидат за премиер, с Лозан Панов. Една личност, която би била нова за политиката, но в същото време е достатъчно разпознаваем човек с доказани качества да устоява срещу ударите на мафията, да бъде последователен в своите битки и действия по отстояване на независимостта на съдебната система, с ясна визия за съдебна реформа и т.н. По същия начин попитахме за МВР защо например не е следовател Бойко Атанасов. Ето примери за хора, които са доказани бойци, които са доказали през годините, че имат кураж и воля да се изправят срещу мафията. Те биха били нови за политиката, но са и достатъчно разпознаваеми лица, за да не трябва да си задаваме отново баналния въпрос „кой го предложи този или онзи“, каза още председателят на „БОЕЦ“.

В края на разговора Георги Георгиев обяви, че по-късно днес предстои „БОЕЦ“ да публикува своята позиция за предложения от ИТН кабинет. Въпросната позиция ще е налична в сайта на гражданското сдружение и в страницата им във Facebook.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 47 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ами

    27 14 Отговор
    да хващаме ли оръжието ?

    Коментиран от #40

  • 2 Мария

    25 7 Отговор
    Да ти кажа ли как - никак !
  • 3 КОТарАК

    27 12 Отговор
    на мен ми става смешно примерно как да се осъди ШИШИ , след като си е замел следите и може да си позволи най-добрите адвокати. но народа наш мъдър вярва...

    Коментиран от #37

  • 4 Точно на място

    22 41 Отговор
    Този пещерняк защо не го вземат в "Комиците"?

    Коментиран от #17

  • 5 ДБ и ИСБГНИ

    19 12 Отговор
    Решиха да не подкрепят правителството на ИТН. "С ясно изложената позиция от протестните партии, че няма да подкрепят това правителство на ИТН, топката се връща при Слави. И тук дори Данте не би завидял на избора от унижения пред Слави Трифонов - или връща мандата и признава провала си или търси подкрепа от партиите на статуквото. Ако тръгне по този път ИТН "гърми", защото й пада прикритието", анализира бившият дипломат Илиян Василев

    Коментиран от #8, #25, #47

  • 6 КОРУПЦИЯТА Е ТОЧНО СЕГА,

    23 10 Отговор
    ВСИЧКО Е ПОСКЪПНАЛО , ЗНАЧИ ВСИЧКИ ПЛАЩАТ НА НЯКОГО РЕКЕТ И СИ ИЗБИВАТ ОТ НАС РАЗХОДИТЕ !
  • 7 koko

    18 22 Отговор
    И тоя изпълзя от някъде...

    Коментиран от #14

  • 8 БАЦО ПОДКРЕПЯ СЛАВУЦА ...

    15 11 Отговор

    До коментар #5 от "ДБ и ИСБГНИ":

    НЕМА ПРОБЛЕМ ДРУГАРЮ...ЗАД СЛАВУЦА СА....БАЦО И ААМЕЕТ....КОЙ ГИ БРОИ БОЙКИН ГАЛЕВА И ХАДЖИГЕНА....
  • 9 Буха ха

    26 16 Отговор
    Очаквам жалките тролчета да плюят по Боец, вместо да коментират основателния въпрос за изгонването на Гешев. Това беше основно искане на протестиращите, но т.нар. партии на промяната май го позабравиха. Логичен е въпросът, ако ще и 1000 сигнала да изпратите на Гешев, в него е и ножа и сиренето, а за вас остават оправданията

    Коментиран от #44

  • 10 LOSHIA

    14 9 Отговор
    Гоче,направи партия,спечели изборите ,представи правителство ,отнеси безброй шутове къде ли не и тогава умней на ляво и дясно!Ти и Червен Ицко стр безкрайно ясни!!!
  • 11 Българка

    24 9 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    „Докато Гешев стои на върха на съдебната система, всеки опит за съдебна реформа е обречен“, категоричен е той."
    Това е гоплата истина! Докато Гешев в съучастие защитава мафията и мутрите, няма да има законност, разследване на грабителите на милиарди всяка година
    Питам защо не се разследват от ГДБОП, ДАНС, ревизират от НАП строителните фирми, които са получили от бойковото правителство милиарди авансово. Да се проследят парите до кого водят
  • 12 хахаахаахаха

    11 5 Отговор
    101 пъти го повтарям една проста работа за справяне с корупцията,електронни пари всички плащания пенсии заплати през карта и това е да няма пари в брой.Елементарно е да го еа,обаче никой го не иска.
  • 13 гост

    13 10 Отговор
    Като го видя тоя индивид на снимка и ма хваща диарията
  • 14 аз искам

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "koko":

    да знам кой се крие зад КОКО
  • 15 Коко

    10 6 Отговор
    Този предател, който се спонсорира от нпо (фащ) какво иска
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 искам да знам

    8 11 Отговор

    До коментар #4 от "Точно на място":

    ти кой си ? Човека има право да иска от името на БОЕЦ и застава с лицето си :-(
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Лейка

    8 5 Отговор
    Жорж, къде беше ти 89 и всички други години и сега вдигаш вярва? Такива като теб никой не ги иска. Правиш нещо и нищо не става. Мисли малко поне.... Иначе си велик. Ела в Банкя при Саздов и компания. Там е кръга които даже и не казваш кой е!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Наблюдател

    12 9 Отговор
    Гешев отдавна трябваше да бъде отстранен и арестуван ако имаше МВР и най-малка представа какво пише в Конституция!! С нахлуването в Президентството Гешев реално я ИЗГОРИ!!
  • 22 Недялко Недялков

    10 9 Отговор
    Много ми е неприятен Жоро Тъпото ..
  • 23 1618

    16 6 Отговор
    Има такъв народ няма да съставят правителство на подмяната! 60% от хората в България не подкрепят кандидатурата за министър- председател на Пламен Николов! Има такъв народ започнаха с лъжи и измама спрямо Пламен Николов, със заплахи към журналисти спрямо Петър Илиев- масон свързан с Цацаров , със задкулисни договорки с ДПС и БСП, с нападки към Служебното правителство и протестиращите партии, с липса на всякаква политическа далновидност , с нагло, арогантно и пренебрежително отношение към всички избиратели!ИТН ,ДПС и БСП –пълна подмяна на вота и предателство ръка за ръка! Главен кукловод и проводник на лъжата и подмяната-седящият на дивана!

    Коментиран от #56

  • 24 Тиква

    10 4 Отговор
    Вади реални неща и хората ще ти помогнат. Явно не си в час на много неща и пак дрънкаш. Извади нещо бре!! Явно нищо не става от теб.
  • 25 1618

    20 6 Отговор

    До коментар #5 от "ДБ и ИСБГНИ":

    Станислав Трифонов и ИТН няма да съставят правителство на подмяната! Няма кой да им позволи да го направят! Те искаха да вкарат в капан всички партии и да си правят каквото искат!Те са предатели, арогантни , некадърни, агресивни и надменни! От тук нататък за тях пътя е само надолу с позор !

    Коментиран от #45

  • 26 kimi

    11 2 Отговор
    Корупцията е естествен израстък на капиталистическата система,така че и сами можете си отговорите кога ще се преборят с нея.Като смениха Цинцаров,че и оня преди него,забравих му името-промени ли се нещо??

    Коментиран от #28

  • 27 ГОШО ТЪПОТО

    9 10 Отговор
    КАЛ ЩЕ СЕ ПРЕБОРИШ С КОРУПЦИЯТА, АКО ГЕШЕВ ГО НЯМА......НИКАК
  • 28 ЩО БЕ

    8 7 Отговор

    До коментар #26 от "kimi":

    ПРИ СОЦА НЕМАШЕ ЛИ КОРУПЦИЯ???????

    Коментиран от #31

  • 29 Дабе

    8 11 Отговор
    Как ще изгоните Гешефт като никой никого не подкрепя.Появи се нова партия ИТН и всички им наскачахте като зверове.Заслужавате си мутрите и корупцията и скоро ще върнете герб тогава ще чупите камъни по кариерите
  • 30 2288

    6 6 Отговор
    Абе, Факти, как не сте си изтипосали днес още тиквата на синьо фонче със жълти петолъчки и надпис ГЕРБ?
  • 31 8935

    11 4 Отговор

    До коментар #28 от "ЩО БЕ":

    Имаше корупция, но имаше и Белене!!!

    Коментиран от #34

  • 32 българка

    10 4 Отговор
    Не помня кой беше казал: "Аз съм успешен, защото се обграждам с хора, които са по-умни от мене!"
    Това не е валидно за нашата действителност - прави се точно обратното. Глупави и прости - се обграждат с още по-глупави и прости, малодушни - с мижитурки и слуги, хора с престъпни наклонности - с още по-големи престъпници и т.н.
    Трябва да си личност от висок морален ранг, за да имаш смелостта и волята да се обградиш и да работиш с други такива личности! И ако все пак загубиш - да признаеш и да се оттеглиш с достойнство!
    И не ми говорете колко "велики" били Борисов и Слави ...

    Коментиран от #55

  • 33 Българин

    9 5 Отговор
    Тоз пък и той боец на Цветан Василев дава акъл.
  • 34 ЧЕ КОЙ ОТ БКП КОМУНЯГИТЕ

    3 2 Отговор

    До коментар #31 от "8935":

    ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ПРИ ТОШО ВЛЕЗЕ В БЕЛЕНЕ ЗА КОРУПЦИЯ........НЕ НЯКОЙ КОКОШКАР
  • 35 БОЖКО

    11 7 Отговор
    ТОЗИ ГАМЕН КАК ИМА НАГЛОСТТА ДА ГОВОРИ ПРОСТОТИИ,КАТО ТОЙ САМО ПАЧКИ ПОЛУЧАВА ОТ ЧЕРЕПА,ИНАЧЕ ХОДИ ПРИ КОЙТО МУ ПЛАЩА ЯКО,КАТО БАБИКЯН И ХАДЖИГЕНОВ,А СЪЩО ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ И ПОСУРЛАНАТА МАЯ ОТ КОСТИНБРОДСТА ЗАВЕРА
  • 36 jorj

    6 5 Отговор
    Голяма реклама си правите с гошето! Да се чуди човек кой е по умен, гошето или редактора?!?!
  • 37 оня

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    Винаги има начин. Стига да има топки, който го почне:))
  • 38 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 10 Отговор
    ГЕШЕВ е коумпирана мутра

    Коментиран от #68

  • 39 Кой68

    7 3 Отговор
    Гоше много си тъп....Гоше направо си си прост..
    Нищо не казваш за снимките ти с Б.Б и онзи от Белград.....
    А видях и врат си налял
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Предложение

    4 5 Отговор
    Зa дa нe ce губи врeмe, дa прeдлoжaт нa кacкeтa 100 млн., зa дa ce мaхнe oт пocтa и oт cтрaнaтa, зaeднo c близкитe cи. Aкo иcкa дa взeмe и кaкa Cийкa! C пoмoщтa нe тeзи пaри щe cпecтим бaя врeмe пo рeфoрмирaнe нa cъдeбнaтa cиcтeмa. Нямa дa cмe и нa зaгубa - дocтaтъчнo щe взeмeм oт Тулупa и щe cмe нa пeчaлбa!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Непознат

    7 6 Отговор

    До коментар #9 от "Буха ха":

    На кои протестиращи? Гошо, днес минах пред съдебната папата. Има 5 смрадливи палатки и една луда жена. Такива ви бяха и протестите миналата година. Просто броихте дните на протести, но без реални протести. Тетърва ти предстои да видиш как се прави истински протест. Народът е търпелив но не е глупав. Стоим и ти гледаме сеира. Бойко Борисов е истински държавник и само той може да изведе БЪЛГАРИЯ от блатото в което я вкараха БСП и техните наследници.

    Коментиран от #66

  • 45 LOSHIA

    5 1 Отговор

    До коментар #25 от "1618":

    МЕЧТИ........БЛЯНОВЕ В СЪНИЩА..........БЪЛНУВАНЕ.......

    Коментиран от #53

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 LOSHIA

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "ДБ и ИСБГНИ":

    ДБ и ИСБГНИ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ СА АУТ!!!!!!!!!!!!
  • 48 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 4 Отговор
    ГЕШЕВ е престъпник
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 LOSHIA

    2 3 Отговор
    ГЕРБ плюятИТН ДБ плюятИТН ИСБГНИплюятИТН Боец плюятИТН - значи са едни същи!!!!
  • 51 5577

    3 1 Отговор
    За да правиш политика ти трябва легитимация. Трябва ти обществена подкрепа. По тоя начин няма да се случат нещата. Колкото и да натискаш подобни сайтове, само с пари не става. Трябва и акъл. Една партия трябва да извърви естествения си път, за да стигне до реализация на идеи и политики. Тук виждаме преминаване на моментите и прескачане на много процеси, за което се отчитат и негативите преобладаващи в повечето коментари. Когато отвориш една лимонада, никой не я изконсумира щото никой не я хареса и мине време, се казва изфъщяла лимонада.
  • 52 толупа

    1 2 Отговор
    Като да ловиш Таралеж с гол ..... / тук терминологията на примата от Банкя е недопустима за "Факти"/.
  • 53 1618

    8 3 Отговор

    До коментар #45 от "LOSHIA":

    Предателската партия на подмяната Има такъв народ със сбирщина от некадърници и клоуни няма да съставят кабинет! Разпадат се и падат на дъното! Заложено им е!

    Коментиран от #54

  • 54 LOSHIA

    3 3 Отговор

    До коментар #53 от "1618":

    Да видим твоята мижава партийка къде отива на изборите ТРОЛЕ ?
  • 55 LOSHIA

    5 1 Отговор

    До коментар #32 от "българка":

    Искаш да ни убедиш колко е велик Червен Ицко ли?....Смях.... и той ще направи промяната ли.........още по голям смях..........
  • 56 LOSHIA

    2 6 Отговор

    До коментар #23 от "1618":

    РАНО ИЛИ КЪСНО ИТН ЩЕ УПРАЛЯВАТ!!!!!!!!

    Коментиран от #63

  • 57 ЩЕ ТЕ ПИТАМЕ

    6 3 Отговор
    Георги Георгиев - " Гец ", знаем, че си " боец " за "образец". Ние, Гец, за твое сведение не сме "гражданите" от площада, които оплескахте с жълто жълтите павета. Ние, Гец, сме образованото младо гражданското общество на България, не сме хулиганите от площада. Хулигани, с това име наричаха комунистите тези които създаваха размирици по улиците и площадите и ги вкарваха в концлагерите в които изчезваха от този свят. Знаем, че днес г-н Гешев е трън в очите на мафията която ограбва народа - ето, за него може да се каже, че е истински боец за образец, и за това искате да го махнете. За това Гец, ще те попитаме - Кой създаде корупцията в България, първо си свали слънчевите очила и погледни в кои са големите пари - разбира се в тези от пладнешката приватизация, от която забогатяха, а народа от беден стана още по-беден - тях залавяше г-н Гешев, а техните адвокатчета които ги измъкнаха-спасиха срещу много добър хонорар от ареста и ги изкараха "ангели", сега са депутати в парламента и крещят срещу г-н Гешев. Стремежа ви Гец, е да върнете отново комунистите на власт, при тях корупцията най-добре процъфтява, а ти си седнал нас бедняците да заблуждаваш - нали знаеш: " Сиромах човек жив дявол!". Георгиев, ти християнин ли си? На кой Бог се кръстиш? Изглежда твоя бог е ангела който Христос изгони от рая за "добро" поведение. Георгиев, много станахте тарикатите седнали на един клона-държавата, пропуква се, ще го счупите!
  • 58 Токин

    4 5 Отговор
    Щом Георгиев и БОЕЦ се оплакват от ВСС и Гешев, значи тези хора наистина вършат работа и сериозно притискат неговия шеф - фараон Цветан Василев, който финансира щедро БОЕЦ със заграбените пари от вложителите в пирамидата КТБ!
  • 59 БКП=герп=сдс

    3 4 Отговор
    +дпс.

    В ЕС няма такова чудо гл. прокурор!
    Този го сложиха за да покрие корупционната практика на герп и дпс.
    За да източат по-лесно пари от ЕС.
  • 60 ЗАСЛУГА

    2 2 Отговор
    Опала...а, и този "хитър" дръвник подкара каруцата към парламента! А бе какво му става на този народ, в тази държава, чавка ли му изпи пипето?
    Всеки сульо и пульо хукнал депутат да става, държавата да управлява? Имаше едно такова време, но то отдавна мина, преди 77 години когато 73% от превратаджиите бяха със седмокласно образование и управляваха със замах. Днес пак, голямо състезание ще падне, яхнали магарето, пришпорват ли, пришпорват и атакуват предверието на парламента. Докога, бре хора простотията ще ни управлява? Защо ли питам, то народа си го заслужава?!
  • 61 Патриот

    1 2 Отговор
    А не може ли и с него да направим същото, което неговите покровители направиха с Военния полицай, Откривателя за лечени на Ковид с плазма - италианският лекар, Садам Хюсеин, Муамар Кадафи, Аркан и т.н.?
  • 62 обективен

    5 1 Отговор
    Абе за нищо не ставаме. Сами сме си виновни за всичко. Народната памет е толкова къса /когато въобще я има/ а народа толкова глупав и толкова лесно се лъже, че тока което се случва му е малко. Малко го стригаха последните 50 г., че е готов да позволи още да го стрижат. Ми забравихте вица за нов бърдак и стари к...и. Ами на последните избори избрахте основно пак стари муцуни. Забравихте и друго колко минаха и Ви обещаваха да Ви оправят. Е ама наистина Ви оправяха. Тъка, че и тезе ще Ви оправят. Щели да сменят системата. Ами с каква ще я смените бе гащници. Системата ли Ви е виновна. Не, защото системата работи в Германия, Чехия, Словения Словакия Полша, че ако щете и Румъния. А защо тук не работи. Ами защото избирате едни и същи стари муцуни. А те освен да Ви оправят и да оправят себе си нищо друго не правят. И искали да сменят Гешев. Ами искат да го сменят тези, които е подгонил. А ако не ги закача и ги оставя да си въртят далаверите, тогава не изгарят от желание да го сменят. Абе Алеко хубаво го е казал, ама кой да си спомни и да си извади поуки.
  • 63 Toxic

    4 0 Отговор

    До коментар #56 от "LOSHIA":

    Прав си, Фандъкова построи едни тоалетни за по 300 хиляди лева и може да ги вземе да ги управляват!!! Там ще може да се разхождат по жартиери, за да им се виждат татуировките!!!
  • 64 уточнение

    1 1 Отговор
    Този господин дали знае състава на ВСС.
  • 65 ИТН'ейците

    0 0 Отговор
    От джипката на диван.
  • 66 Вджт

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "Непознат":

    Пии си хапчетата момче
  • 67 досглйнство

    2 2 Отговор
    КАКВО ГРАЖСАНСКО ОБЩЕСТВО СТЕ ВИЕ.ВИЕ СТЕ ПЛАТЕНИТЕ СЛУГИ НА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ -БОЕЦ,НА ЧЕРЕПА-МУТРЕСИТЕ И НА ПРОКОПКЕВ-ДБ И ОЩЕ НЯКОЛКО ЕМБЛЕМАТИЧНИ КРАДЦИ ОТ ПРЕХОДА ,НАФОДА ОТДАВНА ВИ РАЗКРИ ЗАТОВА ВИЕ ПАРТИИТЕ НА ФИГУРАНТА ПОЛУЧИХТЕ САМО 15%ОТ ИМАЩИТЕ ПРАВО НА ГЛАС И НАЙ -НИСКИЯ ПРОЦЕНТ ГЛАСУВАЛИ НА ИЗБОРИ.ТОВА ,ЧЕ КОРУМПИРАНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ НИ ОБЛЪЧВАТ НЕПРЕКЪСНАТО С ВАШИТЕ ОПОРКИ НЕ ПРЛМЕНЯ ФАКТИТЕ.
  • 68 Подкрепа за Борисов

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    И ТОЗИ Боеца Тезата Взел да дава насоки тича като улав из София Интересно ми е Откъде има Пари за тази си дейност КОМУНИСТИЧЕСКИ Пропагандатор Манипулатор е Гецата Забрави ли как се молеше за лечение на Борисов е кой те излекува бе Неблагодарник