Last news in Fakti

11 Август, 2021 21:30 3 456 29

ИТН не създадоха впечатление, че са готови да платят цената за развалянето на сарайско-джипково-прокурорската конструкция

  • георги ганев-
  • има такъв народ-
  • демократична българия

ИТН отказаха преговори с ДБ, отказаха постигане на споразумение, отказаха да поемат ангажименти за изпълнение на конкретни мерки и политики

ИТН не създадоха впечатление, че са готови да платят цената за развалянето на сарайско-джипково-прокурорската конструкция - 1
Георги Ганев, кадър: БНТ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Позиция на народния представител от "Демократична България" Георги Ганев:

Бих искал да изкажа личната си позиция за решението на политическата сила, от името на която съм в НС, да не подкрепи предложения от ИТН председател и състав на Министерски съвет.

Аз бях част от пълното единодушие по този въпрос, като аргументирах позицията си със следните две разсъждения.

Първо, колегите от ИТН по никакъв начин не успяха да ме убедят, че имат сериозно отношение към и намерение да се захванат с основната политическа битка, а именно правосъдната реформа барабар с Гешев, с ВСС, с КПКОНПИ и Цацаров, и споменаваха само за специализираните съд и прокуратура. За мен това е архиреформата с доминиращо значение за българското общество, държава и, да, икономика. С нито едно свое изявление, разговор, реплика или дори недомлъвка от ИТН не създадоха впечатление у мен, че са готови да платят неминуемата огромна политическа и лична цена за развалянето на сарайско-джипково-прокурорската конструкция. Държа да подчертая, че сред представителите на ИТН има прекрасни хора, с много добра подготовка и квалификация, с много културно отношение и възпитание. За съжаление, не те явно задават поведението и решенията на тази политическа сила. Като подтема на тази позиция, ИТН изказаха публично склонност да не бързат с присъединяването към еврозоната. Аз имам разбиране и уважение към подобна позиция, но моята е точно обратната.

Второ, на 11 юли българският суверен ясно постави следното задание на българските политици: забраняваме който и да било от вас да управлява или да се опитва да управлява сам; заповядваме ви да се съобразявате с другите; сядайте, преговаряйте, споразумейте се и изпълнявайте споразумение, което да промени гореспоменатата доминация на сарайско-джипково-прокурорската конструкция върху държавата. ИТН отказаха преговори с ДБ, отказаха постигане на споразумение, отказаха да поемат ангажименти за изпълнение на конкретни мерки и политики. И ултимативно предложиха набор от донякъде познати (Ради Найденов и Гроздан Караджов) и напълно непознати хора с озадачаващо разпределени ресори. В моите очи, ИТН отказаха да изпълнят волята на суверена по начина, по който аз я разчитам.

Това са моите причини да се присъединя към единодушното решение това предложение за председател и състав на Министерски съвет да не бъде подкрепено.


Бел.ред.
2.5 млн. българи поискаха през 2016 г. мажоритарни избори в два тура за НС, но политиците отказват да го изпълнят.
Легитимни ли са за Вас избраните след това парламенти? Линк към резултатите от анкетата


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 31 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ахи Доган

    31 5 Отговор
    Е как да го направят като точно те са най голямата част от задкулисието???

    Коментиран от #19

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Борислав

    16 41 Отговор
    Пълни глупости. Слави предложи политика! Какво значат имената? Важното бе да се подкрепи политиката! Ясно е че партиите на Мая и Христо обслужват статукството. Поредните патриоти и воля...
  • 4 3.14К

    16 20 Отговор
    Колкото и да не харесвам Йордан Цонев, той беше прав на 100%, от това което каза за прокопиевото задкулисие.
  • 5 Наркос

    20 3 Отговор
    Такъв политически рев отдавна не е имало... 200 статии за няма и 24 часа
  • 6 Ей шматароци

    12 23 Отговор
    Четете ли или само слушате? Изказването на най големия журналист в БГ.Гарелов.За съжаление много малко са умните хора в БГ.Най малкото за което трябва да сте благодарни на Слави ече смаза бибитко.

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Слави

    8 25 Отговор
    Си има неговите избиратели и те сега ще се увеличат повече защото хората бяха на море.Стига хиени жадни за власт и пари.Ще се примирите и с изказа и говора на ИТН.Ако не супата.ОВЦЕ.

    Коментиран от #10, #14

  • 9 Да не дава господ

    23 6 Отговор
    Шут да ни управлява и то от диванчето
  • 10 Славун

    12 4 Отговор

    До коментар #8 от "Слави":

    Е гОла вОда
  • 11 ХАН КРУМ

    11 1 Отговор
    ЗАЩО БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ ОСВОБОДИЛА С ЧЕТИ ОТ ОСМАНСКО РОБСТВО? ДЕЙСТВАЛИ СА ПО ОТДЕЛНО, ИЗОЛИРАНИ СА И СА ЛИКВИДИРАНИ НА ЧАСТИ,ОТСТРЕЛВАНИ ПО ЕДИНИЧНО. ХАЙДЕ СЕГА ВОЙВОДИТЕ,СЛАВИ ,ХРИСТО,МАЯ, КОРНЕЛИЯ– ИЗВАДЕТЕ СИ ГЛАВИТЕ ОТ ЗАДНИЦИТЕ , ОСВЕЖЕТЕ ГИ И МИСЛЕТЕ. ИЛИ ОБЕДИВЯВАЙТЕ ЧЕТИТЕ ИЛИ ЩЕ ВИ ПАДНАТ ГЛАВИТЕ.
  • 12 Истината2

    13 4 Отговор
    След като си играят с търпениато ни.по добре да ни управлява.служебното правителство.което получава доста подкрепа от народа.Или пък АСЕН ВАСИЛЕВ И КИРИЛ ПЕТКОВ ОТ СЕГАШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО да си регистрират една партия и ето ни едно добро и работещо правторство. За да тръгнем най накрая към напредък във всичко.Според мен ще имат подкрепа над 50 процента и така да прекарат старите партии направо с 1000.
  • 13 Истината2

    7 3 Отговор
    След като си играят с търпениато ни.по добре да ни управлява.служебното правителство.което получава доста подкрепа от народа.Или пък АСЕН ВАСИЛЕВ И КИРИЛ ПЕТКОВ ОТ СЕГАШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО да си регистрират една партия и ето ни едно добро и работещо правторство. За да тръгнем най накрая към напредък във всичко.Според мен ще имат подкрепа над 50 процента и така да прекарат старите партии направо с 1000.
  • 14 тнт

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Слави":

    Ти се майтапиш!!!
  • 15 И КОЙ

    0 0 Отговор
    От вас иска наистина е въпросъТ??????????
  • 16 !!!?

    7 8 Отговор
    Тези от ДБ са една коварна и подла шайка, че не трябва изобщо да се допускат до властта !!!?
  • 17 ТаУмВзе

    8 3 Отговор
    Нали това е целта, в крайна сметка. Герберастията и компания да се изсули и да си харчат краденото на спокойствие. Чалгарчето перфе аи изпълни роличката, дадена му от доган. И щом народец си избира след долна мутра, чаларчето Му, какво се очаква?
  • 18 Местния

    3 6 Отговор
    СЛАВИ СЕ БОРИ ПРОТИВ СТАТУКВОТО. НО ЗАЩО ЛИ ПОВЕЧЕТО БГ ПОЛИТОЦИ НЕ ЖЕЛАЯТ МОУРИТАРНИ ИЗБОРИ ЗАЩО!? НЕЩО НЕ ОМ ИЗНАСЯ МАЙ. НЕ Е ВТЯХНА ПОЛЗА А. А ЗА РЕФЕРЕНДУМИ НЕЩО !? СВИКНАЛИ СА ТИЯ ИЗЕДНИЦИ ДЪЛГИ ГОДИНИ ДА МАЧКАТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. БАЛАМОСВАТ РАЯТА ДОБРЕ.
  • 19 Това е поредната платена

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "Ахи Доган":

    статия тук в полза на ДБ.
  • 20 5555

    2 2 Отговор
    Този соросоид как се е намърдал в ИТН - махнете го веднага.
  • 21 скептик

    4 4 Отговор
    съжалявам, но съм предубеден по отношение на лицето ганев. нямам никакво доверие на хора, които по някакъв начин са свързани с чичко шо.рош и негови структури. а г-н ганев е, много отдавна, при това.
    прочетох антрефилето единствено за сведение. толкоз.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 уеиуеи

    3 4 Отговор
    Спомняте ли си преди време Бойко каза, че Прокопиев му е набутал петима министри - мислех, че е побъркан, но изглежда е било истина. Сега дб боклуците са опитали същото за да мине кабинета на ИТН, но ИТН са ги отрязали.

    Коментиран от #26

  • 26 дада

    2 3 Отговор

    До коментар #25 от "уеиуеи":

    Йордан Цонев поименно спомена всички министри от правителствата на Костов до Борисов, които принадлежат на кръга капитал.
  • 27 Асен

    3 1 Отговор
    Няма порции и постове за ДБ, няма и подкрепа, това е играта, винаги е и била такава. Доста от "новите" ни политици са стари играчи и затова няма на има нова игра.

    Коментиран от #29

  • 28 Васил

    2 2 Отговор
    Много добре постъпиха че не им дадоха постове на алчните от ДБ само така мачкай тази корумпирана сган
  • 29 дб е скрито сдс

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "Асен":

    ИТН изкараха хора не от статуквото. Резултатът - ей го.

    Мая ли не е статукво!? Я пак!
    Хр. Иванов ли не е статукво!? Я пак!
    БСП и дпс ли са "промяна"!?