Last news in Fakti

8 Декември, 2021 13:00 3 342 16

"Почетният легион" не се дава на чужденци без задна умисъл!

  • макрон-
  • орден на почетния легион-
  • юлия кръстева

И Тодор Живков бе удостоен със същия орден

"Почетният легион" не се дава на чужденци без задна умисъл! - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Българите страдат от комплекса за вечна недостатъчна признателност от страна на Европа, за това което са: стара, по-скоро древна, европейска цивилизация. За нещастие, последните българи "прославили" България във Франция са анти българи. Отказват да говорят езика ни и не желаят да им се говори за страната от която са дошли.

Това коментира във "Фейсбук" Божидар Чеков.

Кристо ясно и категорично се отрече от България. Случаят с Юлия Кръстева е по-тежък, защото след като защити хомосексуалистите и педофилите, тя обвини православието като основна причина за нещастията случващи се на Балканите.

Тази личност, която заслужава презрение за политическото и човешко хамелеонство, бе удостоена с ордена на "Почетния легион"!

И Тодор Живков бе удостоен със същия орден.

Това отличие се дава в повечето случаи на чужденци, които инвестират във Франция или закупват самолети. Юлия Кръстева не е в тази категория. Тогава защо? Президентските избори са след три месеца. Главната тема са емигрантите. Всички декларирали се кандидати предлагат мерки за спиране на прилива на чужденци.

Еманюел Макрон, който е упрекван за нерешителност по отношение на вълната, която заплашва френската цивилизация, вероятно търси примери като този с Кръстева, за да покаже, че има чужденци, които се интегрират с успех.

Агентурното минало на госпожата не е проблем на Франция, а на България.

Липсата на яснота в биографиите на българите живеещи на Запад, наистина е единствено и само български проблем. В София защитниците на "световноизвестната българка" Юлия Кръстева и нейната награда, използват тази липса на яснота и обобщават грубо - те всички, които бяха там преди 1989 година са с "картончета"!

Не, господа, не всички!

Аз имах удоволствието да посетя два пъти най-известната и уважавана българка в Париж - Лина Ротшилд. Първия път с някакъв леплив неин далечен роднина, втория път бях сам.

Родена в Троян или в околностите му, красивата жена ме посрещна вежливо в нейния апартамент в "Пале Роаял", срещу Лувъра. Посвети ми повече от час и ми предложи да се обаждам когато намеря за добре. Може би е излишно, но все пак ще кажа, че нейният български беше безупречен, както и цялото ѝ излъчване. Аз никога не я потърсих повече, защото бях беден студент и не се виждах как ще поканя една баронеса на кино.

Днес когато скандала с агентурното минало на Кръстева отново се вихри, искам да се знае, че във Франция през годините на тоталитаризма имаше българи, които не се срамуваха от произхода си и които не бяха доносници.

Лина Ротшилд е една от тях, както и авторът на тези редове.

П.П. Само два дни след удостояването на Юлия Кръстева с "Почетния легион" на Франция, сондажите за първи път дават Еманюел Макрон - губещ в бъдещите президентски избори. Той е изпреварен от водачката на десницата Валери Пекрес с 52% от интервювираните избиратели. За настоящият президент са се произнесли 48% от французите. До изборите остават три месеца, пълни с вълнения и изненади.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирчо Брейкъ

    6 3 Отговор
    Бе Ротшилд са класа
  • 2 Седесарят.

    14 3 Отговор
    Всеки си върти ,версията, както му отърва..Франция е вече по селата,В градовете е пълен хаос .Балансът е нарушен и размит..Кръстът е повален от полумесеца.!.Има търговски центрое,вПариж,като Карфуур,не можеш да видиш бял,в петък ще вечер.Квартал Рунжис..И това е преди 15 г,сега други ще кажат. .Да си живеят живота,Кристо и Кръстева !.

    Коментиран от #15, #16

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Оня

    17 3 Отговор
    Време е да забраним двойното гражданство !

    Коментиран от #7

  • 5 Кирчо Харварда

    6 7 Отговор
    Напротив, даже и тройно, че и четворно ще въведем
  • 6 Лелееее

    19 0 Отговор
    "Случаят с Юлия Кръстева е по-тежък, защото след като защити хомосексуалистите и педофилите, тя обвини православието като основна причина за нещастията случващи се на Балканите.

    Тази личност, която заслужава презрение за политическото и човешко хамелеонство, бе удостоена с ордена на "Почетния легион"!"

    ,,,,,
    защитила педофилите?!?!!?
    лелелелелеееее, какви хора са на почит в западна европа!!!
    какво правим в тоя збъркан и пропаднал ЕС??
  • 7 Ежко Бежко

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "Оня":

    Проблема не е двойното гражданство, а манталитета на индивида. Аз има двойно гражданство от 25 години и съм по-българин от повечето българи. Гласувам за Възраждане, а вие българи за кого гласувахте? И живея старините си в България не защото е най-удобното място за живот, а защото е Родина.
  • 8 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    На № 7 "Ежко Бежко"
    От 1996 година не съм гласувал за партийни избраници в родния Парламент по две причини: 1/ Като се гласува за дадена партия, никой не знае тази партия каго и как ще нареди в парламентарната и министерската листа 2,/Въэзможността на хора, живеещи и работещи за благота на друга държава, при други политически, икономически и социални условия да гласуват за български Парламент !!
    Последното е противоконституционно ! Член 26 ал 1 казва, категорично "....И ЗАДЪЛЖЕНИЯ!!" Какви са Вашите задължения към РБ и как ги изпълнявате ??!?
    Като оставим настрани това, че тези, които Ви прогониха от България, същите йезуити Ви "коткат" да гласувате за тях, да си отговорим на въпроса " : Как се формира бюджета на страната ! Не смъкват ли от моя гръб "седем кожи" като данъци, здастраховки, такси и тегоби. Нали тези, за които гласувате Вие, разполагат с моите пари, здраве и живот. Това морално ли е ? Къде Ви е съвестта на Вас, истинският българин ????
    Защо шведите те го позволяват това? Няма ли шведи по света ! А, да - те са глупави и прости...........
  • 9 Бодак

    5 0 Отговор
    Случаят с Юлия Кръстева е по-тежък.....защити хомосексуалистите и педофилите... обвини православието като основна причина за нещастията случващи се на Балканите.Тази личност, която заслужава презрение .... бе удостоена с ордена на "Почетния легион"! "
    Има и по тежки случаи. Маргарет Тачер, наричана от редовите англичани Кървавата лейди, бе превъзнасяна и възхвалявана като "Желязната лейди", многократно награждавана. Ангела Меркел - напълни Европа с емигранти. За това получи Европейската премия Куденхов-Калерги заедно с Херман Ван Ромпьой. Да припомним, че Калерги е един от основателите на ЕС, но е по известен с Плана Калерги - план за расово обезличаване на бялата раса и омешването и с други. Същността на този зловещ план ни я показва самия Калерги: " Човека на бъдещето ще е човек на смесена раса. Сегашните раси и класи постепенно трябва да изчезнат заради недостига на място, време и предразсъдъци. Евразиатската-негроидна раса на бъдещето, сходна с тази на древните египтянище замени разнообразието от народи с разнообразие на отделни индивиди." В книгата си е «Практически идеализъм», Калерги учи, че жителите на бъдещите «Съединени Европейски Щати ще бъдат не хора от Стария континент, а своего рода недочовеци, продукти на метисизацията. Той ясно заявява, че народите на Европа са длъжни да се съвкупляват и омешват с азиатци и цветни раси, създавайки многонационална група, без особени качества и лесно управляема от управляващия елит. Е, как да не

    Коментиран от #10

  • 10 Бодак

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бодак":

    Е, как да не наградиш, г-жа Меркел, с премията Куденков-Калерги.... -- работи за осъществяването на Плана Калерги.
    На Запад изтрещяват, и не от днеска.... Къде се набутахме и с какви се захванахме... мале - е-е-й....
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ДаЗдраПерМа

    3 0 Отговор
    Моника Белучи е наградена с Ордена на Почетния легион за особенни заслуги към Франция 25.11.16
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 От чужбина

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Седесарят.":

    От бг-то да усмиваш държави като Франция, Германия, Англия или щатите не е дори смешно. Направо е жалко.