8 Декември, 2021 13:05 5 571 83

Александър Симов за ФАКТИ: ГЕРБ да говорят за свобода на словото е все едно да пуснем педофил в детска градина

  • александър симов-
  • бсп-
  • герб-
  • медии-
  • труд-
  • свобода на словото

"ГЕРБ показаха, че не се срамуват от всички привилегии, които са давали на лакейските си медии", посочи народният представител

Александър Симов за ФАКТИ: ГЕРБ да говорят за свобода на словото е все едно да пуснем педофил в детска градина - 1
Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Първата точка от дневния ред на редовното пленарно заседание днес беше изслушване на служебния министър на културата проф. Велислав Минеков във връзка с действия на изпълнителната власт, засягаща дейността на в. “Труд”.

Преди няколко дни, след шестмесечни спорове между Министерството на културата и “Южен кръст 2001” ЕООД, издател на вестника, редакцията на “Труд” беше запечатана. Стана ясно, че издателят на вестника дължи като наемател на наемодателя си - Министерство на културата, 235 794 лева неустойки и невъзстановени консумативи.

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС прецени, че това е дебат за свободата на словото. От парламентарната трибуна това оспори народният представител от “БСП за България” Александър Симов, който е още дългогодишен журналист.

От ФАКТИ разговаряхме с него по темата.

“Как този дебат ще е за свободата на словото? Говорим за договорни отношения на една фирма с държавата и за това дали тази фирма е била коректна и е плащала привилегирования си наем - изключително много по-нисък наем, в сравнение с наема на други фирми в района. Това няма нищо общо със свободата на словото. В случая даже нямаме посегателство срещу свободата на словото, а виждаме с очите си как държавата се завръща и спира безплатния обяд за лакейските медии, които обслужваха режима на Бойко Борисов”, коментира народният представител.

“Ако под свобода на словото разбираме правото да възхваляваш ГЕРБ от сутрин до вечер, да превиваш гръбнак пред режима на Борисов, тогава да, това е дебат за свободата на словото. В случая обаче ние имаме един икономически казус и Министерство на културата, което прекратява привилегированото отношение към една медия. Казва им: “Безплатният обяд свърши, минете на свободния пазар”. Това ни се представя като убийство на една медия. Какво да кажат всички останали медии, които отдавна са на свободния пазар, не разчитат на привилегировани цена, за да се издържат, и все пак успяват да оцелеят?”, каза още той.

“Трябва много ясно да разграничим, че в случая няма репресия срещу журналистиката, срещу свободното слово. Има държава, която се завръща”, категоричен беше Александър Симов.

“Не мога да повярвам, че бяхме свидетели на две големи чудеса в рамките на предишния ден. Първо, станах на 44 години, но доживях да видя ГЕРБ да защитават свободата на словото. Такова нещо никога не се е случвало - когато видиш чудо, трябва да го признаеш! Второ, доживях да видя, че Съветът за електронни медии съществува. СЕМ, който излезе с декларация по повод в. “Труд”, е същият СЕМ, който не обели дори една думичка, когато миналата година полицията обгази журналисти по време на протестите. Станахме свидетели на две чудеса и трябва да сме благодарни за това”, коментира още той.

Относно това именно ГЕРБ да защитава свободата на словото, Симов посочи: “Това е върховен цинизъм. Лицемерието трябва да има граници. Това е партията, чието управление срина България до 112 място по свобода на словото. Нещо повече - всеки път, когато БСП, като опозиция в 44-тото Народно събрание, поставяхме темата за свободата на словото, излизаха трубадурите на Борисов, излизаха държачите на папки на бившия премиер и започваха да ни убеждават, че класацията на “Репортери без граници” е абсолютно измислена, че проблемът със свободата на словото е само на журналистите и на никой друг”.

“Простете за силното сравнение, но ГЕРБ да говорят за свобода на словото е все едно да пуснем педофил в детска градина. Хората ще кажат, че прекалявам, че съм циничен, но ГЕРБ е партия, която няма право да говори за свобода на словото. Проблемите, които имаме с журналистиката, дължим пряко на управлението на ГЕРБ - на това, че те вкараха медиите в своята паяжина, купиха душата на българската журналистика, а тези, които не успяха да купят, натикаха по мрачните кюшета на журналистиката. Само журналистите си знаят как оцеляват и колко струва да бъдат глас на свободата. Сега ГЕРБ излизат и правят пърформанси в защита на свободата на словото. Тотален цинизъм”, категоричен беше народният представител.

В края на разговора Александър Симов коментира и вчерашната демонстрация на представители на ГЕРБ в защита на в. “Труд”. “И демонстрацията им нямаше нищо общо със свободата на словото. ГЕРБ, излизайки на протест пред Министерството на културата и знаейки какви привилегировани условия са давали на “Труд”, ние можем да кажем, че това беше пърформанс в защита на собствените им престъпления. Те излязоха, за да покажат, че не се срамуват от всички привилегии, които са давали на лакейските си медии. Разбирам защо излязоха, но това няма нищо общо със свободата на словото” завърши Симов.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 81 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дааа

    105 21 Отговор
    Двете мафиотски партии ГЕРБ и ДПС управляваха в скрита замаскирана управляваща коалиция ГЕРБ-ДПС с любезното съдействие на Патриотарите и на на Магарешки. Докараха България до дъното във всяка една сфера! Направиха 40 милиарда заеми, сделки за 3 милиарда за чертежи, схеми за изтребители и още 3 милиарда за Турски поток... България беше на 36 място по свободно слово, докараха ни до 112 място в света и днес двете мафиотски партии ни говорят за свобода на словото.... Смях и трагедия!!!

    Коментиран от #4, #28

  • 2 Гражданин

    39 1 Отговор
    Хахахахаха
  • 3 Марчо Давчеф Локо сф

    19 74 Отговор
    Да по фъфлим със Симето от Стара Загора Фъф фъф фъф
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бамбука

    99 19 Отговор
    Браво Симов ! Изключително попадение и железен сарказъм !
  • 6 СТРАХОТНО СРАВНЕНИЕ

    87 16 Отговор
    И БРАВО ! УДАР В ДЕСЕТКАТА ...
  • 7 ГЕРБ

    52 11 Отговор
    + ДПС = 1. Отвратителна махленщина и нищо конструктивно , нападки като в селска кръчма ! Грозна работа !
  • 8 !!!?

    22 61 Отговор
    Е, то и Киро Факиро да говори за спазване на Законите е все едно пуснем шумкар в мандра !!!?
  • 9 Хммм

    20 69 Отговор
    То и Симов да се прави на честно перо е малко като сводник да чете лекции по морал.
  • 10 гражданин

    24 87 Отговор
    Аз не си спомням ГЕРБ да са спирали вестници, сайтове, телевизии, да са тормозили журналисти. Дори напротив. Всеки си пишеше и говореше каквото искат. Дори едно БНР непрекъснато е опозиция на упраляващите и там се говорят какви ли не дивотии. Те дори в момента медиите свалиха Борисов и ГЕРБ. Времето ще покаже, че последните години точно тези от ГЕРБ и Борисов научиха простолюдието у нас що е демокрация!

    Коментиран от #13, #15

  • 11 ТОВА Е

    60 22 Отговор
    Най-точното изказване и сравнение за мутрата от сик и шайката правено в България през последните 15 г ! Браво , браво , браво !
  • 12 Пенчо Стоянов

    23 44 Отговор
    Другарю Симов, то това за ГЕРБ е вярно.... лошото е , че Вие от БСП сте абсолютно същите !!! Затова и хората отдавна не ви вярват !
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Иван

    48 11 Отговор
    ГЕРБ и ДПС стартираха политическия съботаж на НС.
  • 15 Неделко

    45 13 Отговор

    До коментар #10 от "гражданин":

    Така ГЕРБ не спираха МЕДИЙ само се обстрелваха по улиците като кучета и после си ги купиха с крадените парички от чекмеджетат а !
  • 16 Азз

    49 10 Отговор
    Нагли, по-нагли, най-нагли, Герб... Класациите на независимите международни организации били измислени, но медиите критикуващи банкянския клоун бяха репресирани и премахвани - попитайте "Господари на ефира", тай-гледаното предаване в България, преди да публикува материал за позора на Боко при срещата му с българи в Лондон...
  • 17 Този е

    20 27 Отговор
    Пълен лицемер !
  • 18 Фройд

    21 25 Отговор
    На тези все педофили им се въртят в главите. Не им е чиста работата.
  • 19 Тома

    21 5 Отговор
    Точно така им каза бойчето.Заплаши ги с владо кузов
  • 20 Дилдо

    31 13 Отговор
    Страхотно сравнение, право в десятката
  • 21 млад социалист

    28 8 Отговор
    Симов би бил чудесен избор за председател на БСП. Не ни трябва Зарков, няма никаква харизма.
  • 22 БСП за България и Радев

    12 22 Отговор
    Поздравления другарю Симов. Може би само Вие и Вигенин останахте верни на госпожица Нинова
  • 23 proi4o

    24 3 Отговор
    "..Само журналистите си знаят как оцеляват.."?...стават Mисирки.
  • 24 Интереса клати феса

    19 11 Отговор
    Абе у..0, какво не си могъл да изплюваш по времето на ГЕРБ?! Не само плюваше, но и с.... на метеното, никой не те е пипнал с пръст! Това, че доброволно някои медии лижеха анатомични органи на Боко, си беше техен избор.Питайте ги защо го правеха, а сега си смениха обекта на обожание😄😄

    Коментиран от #29

  • 25 ИСТИНАТА

    34 9 Отговор
    Снощи в студиото на БНТ бе доаена на Българската журналистика Валери Найденов. Направи много задълбочен анализ на изминалите избори. На въпрос откъде все още Герб има над 500 хиляди гласа , Найденов анализира така -" Все още над 3/4 от кметовете на области и общини в България са от Герб. Оттам идват техните гласове. Имам предвид не само служителите в кметствата, от чистачката до кмета които са зависими от предишната власт. Но и всички служители във фирмите с бордове на директори назначени от Герб , всички техни работници. А общо са стотици хиляди. Паднат ли Герберските кметства пада Герб завинаги. Разбира се за тях гласуваха и няколко десетки хиляди учители чийто заплати скочиха 4 пъти през трите мандата на Герб. Като махнем тази калкулация , от останалите граждани на България почти никой не гласува за тях"....Много точен анализ и в детайли на Найденов
  • 26 Ддгфрдйлх

    5 1 Отговор
    Смърт за педофилите без съд и присъда. Тепане и копане. До йрак.
  • 27 Ти да видиш

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "user":

    Може, може... Много са.... 80%, ако питаш Христов. Според мен са доста повече.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Хахаха

    10 22 Отговор

    До коментар #24 от "Интереса клати феса":

    Аз пък всеки ден се кефех на карикатури на Боко. Така че..., ще ми липсва "цензурата" по бойково време.
    Да живее "свободата на словото" на Радево - Рашковата демокрация, подкрепяна от БСП, ДБ и все други отбор юнаци - отрочета и наследници на ДС.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Симо Гнома

    12 10 Отговор
    АЗ съм малко Гномче злобно и отровно
  • 34 Аааааа

    25 10 Отговор
    Симов ме кефи, въпреки, че в е от Бсп.Печен е.
  • 35 ПСР

    25 10 Отговор
    Чудесни думи на Александър Симов.Вярно на 100 %.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 СТРАННО ИЗКАЗВАНЕ НА .МЕК ЧЛЕН ОТ

    11 20 Отговор
    ПАРТИЯ И РЕЖИМ ОБЯВЕНИ ЗА...ПРЕСТЪПНИ ?!?
    НАЙ-СТАРАТА ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ ( С НАЙ-КРЪВОПРОЛИТНИЯТ ТЕР.РАКТ В "СВЕТА НЕДЕЛЯ")! СЪЗДАТЕЛКАТА НА...ЛАГЕРИТЕ НА СМЪРТТА! ИЗБИЛА ЦВЕТА НА НАЦИЯТА! СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ЖЕРТВИ НА БКП! ...Я,...ДАЙ ПАК ЗА..."СВОБОДАТА НА СЛОВОТО",... ПЛЕШИВО ЧОВЕКОПОДОБНО......

    Коментиран от #65, #66

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Plameno

    8 18 Отговор
    Тъпанар глупав. Как може да говориш така бе Боклук Български. Защо даже те викат в телевизията да даваш интервю. Плешив педофил.
  • 46 Поп Дъньо

    9 16 Отговор
    Същото е и с БСП във властта, все едно да пуснем вълк да пасе овце. Смях!

    Коментиран от #55

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 АЗ ПОДМЯНАТА

    11 11 Отговор
    НАЙ ПОСЛЕ БКП ИЗЛЕЗЕ И СЕДНА НА БАНИЦАТА ЧЕСТИТО ВИЕ НЕ БЯХТЕ ЛИ ЗАБРАНЕНИ СЪС ЗАКОН И САМО СЕ ПРЕИМЕНУВАХТЕ А СЕГА РЕВЕТЕ ОТ РАДОСТ БАНИЦАТА НА МАСАТА СТЕ БИЛИ СТЕ ПРООМЯНАТА УЖАС УЖАС УЖАС КОМУНИЗМЪТ СЕ ЗАВЪРНА С ПЪЛНА СИЛА
  • 49 Стрелцов®

    7 16 Отговор
    Саше, много лошо Ви влияе "другарката" Нинова. Захвърлихте червените вратовръзки и турихте сини. Да не биете на очи в четворната коалиция при "демократите". Не се притеснявай и те са "наши хора".
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Абсурдистан

    9 16 Отговор
    Сашко съвсем се оака! Критиките са нужни, но очно по времето на ГЕРБ съм чувал и чел всякакви храчки, лъжи, общи и персонални обиди по адрес на властта , които са нямали никакви последствия. Не съм избирател на ГЕРБ, няма и да бъда, но малоумните лъжи не помагат обществото ни да се издигне поне малко над нулата.
  • 52 Оле мале

    4 14 Отговор
    После баце бил прост.
  • 53 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 13 Отговор
    звинeтe Виe приeмник нa БКП ли cтe?
    Нe, изключeнo.
    Зaщo тoгaвa прoвeждaтe 50 ти юбилeeн кoнгрec нa пaртиятa?
    Зaщoтo, eлeктoрaтa ни e cвикнaл дa ни oлицeтвoрявa c БКП, и ниe нe иcкaмe дa гo рaзoчaрoвaмe...
    Cлeд кaтo рeжимa, тaкa нaрeчeния кoмунизъм, рeжимa oт 1944 дo 1989 e oбявeн зa прecтъпeн. Кoгaтo БCП cи чecтвa 130 гoдишнинитe и гoвoрят пo тeлeвизии чe ca нa тoлкoвa, тo нe трябвa ли дa cлeдвaт някaкви cъдeбнo-нaкaзaтeлни дeйcтвия cпрямo тях? Тe прякo и oткритo ce oбвързвaт c тoзи рeжим.

    Коментиран от #68, #75

  • 54 да цитираш буци е простотия на квадрат

    5 5 Отговор
    Саше , за да си изчерпателен , сега кажи и за таралежо.
  • 55 да ама не

    9 11 Отговор

    До коментар #46 от "Поп Дъньо":

    Не е баш същото щото вълка ще метне една овца на гръб и ще си замине, стадото ще оцелееАа комуниста влезне ли във власта ще излапа всичко.След него нищо няма да остане, ни стадо ни вълци.
  • 56 Комунист

    7 11 Отговор
    То бива низост, то жалък, грозен изказ. Пълно безсрамие. Това били политици, били почтени. Българският език е толкова красив и богат на думи. Вазов ще се обърне. Срам за това момче.
  • 57 Отвличат ни от високите цени

    4 8 Отговор
    И за бебетата е ясно, че е политическа поръчка.
  • 58 Кестен

    11 6 Отговор
    Къде са майките да блокират Орлов мост.
    Или сега нема кой да плати
  • 59 Аха

    8 3 Отговор
    А ти пък да говориш за това, е като да си надигне жабата крака да подковат и нея !
  • 60 БАДЖАНАЦИТЕ

    4 6 Отговор
    ТО СЛЕД КАТО РАЗГРОМИХА БСП НА ИЗБОРИТЕ, КАКВОТО 7 ДА КАЖЕ СВИЛЕНОВ Е ВСЕ ТАЯ
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 2 Отговор
    герб дпс са мафиотски структури които желаят ХОРАТА и МЕДИИТЕ да са им послушни роби

    Коментиран от #67

  • 63 Олга

    3 6 Отговор
    Типично изкаозване за дребен комунист с комплекс за малоценност и огромно его. Вече е "АБПФК" барабар с Нинова, и се чувства прероден.
  • 64 ПЕНКО

    6 4 Отговор
    НЕ РАЗБИРАМ !!!!!!!!!! УДАРЕНИЯТ С "НАРОДНА БУХАЛКА " ГРАЖДАНИН СИМОВ ОТ БеСиПи -СИ ПРИСВОЯВА ПРАВОТО ДА ГОВОРИ ЗА ГЕРБ !?!?!? СИМОВ -ТОВА ,ЧЕ ЧЕЛОТО И ТИЛА ТИ СА ЕДНО ЦЯЛО - НЕ ТЕ ПРАВИ УМЕН -ПРАВИ ТЕ НАХАЛЕН -ПРО СТАК !!!!!!!!!!!!!!
  • 65 Айде , айде ...

    3 1 Отговор

    До коментар #37 от "СТРАННО ИЗКАЗВАНЕ НА .МЕК ЧЛЕН ОТ":

    Стига рИва ...не бяха Царя и Военния блок , тия дето в 1923г., на 9 юни свалиха и садистично убиха законно избрания Министър Председател на България , Александър Стамболийски , а в последвалите репресии избиха още около 30 000 българи по официални данни, по неофициални са над 150 000 българи основно земеделци и комунисти.
    Атентатът е в 1925г., и как пък Царя точно да вземе да закъснее точно този път да отиде в Църквата...каква огромна и щастлива "случайност", ах не думай.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 ГОЛЯМ СМЯХ

    3 2 Отговор

    До коментар #62 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    тебе не те ли закопаха бе
  • 68 Обявен

    4 0 Отговор

    До коментар #53 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Обявен за престъпен ама следварително. Що не го обявиха на Нюрнбергския процес, защо САЩ и Запада бяха съюзници с комунистите , защо 45 години не излязоха с официален акт за престъпността на режима , а ?
    Аз така го виждам : ако комунистите са престъпници , техните съюзници също са такива. Престъпникът се съюзява и работи заедно само с друг престъпник, господа МентълДжени.
  • 69 Грозно е

    6 2 Отговор
    Минека е жалък, много, много. Кацата и дамаджаната са тримата министри елементарни.
  • 70 Хихихи

    5 1 Отговор
    Този (Симов) да гоовори за социализъм и да хвали Русия е все едно проститутка да работи като социална труженичка – без пари, даром!
  • 71 Пейдж

    4 2 Отговор
    Да не излезе случайно информация, ей така за пред хората истината за Симов, че е.. как му викаха по време на комунизма; ааа ДОНОСНИК, но вече на тези, които го вкараха в БСП и където централата им по разпространение и провеждане на тероризъм се намира на Козяк 16.
  • 72 БЕСЕПАРИ

    5 2 Отговор
    ВСЕ ПО МАЛКО И ВСЕ ПО ТЪПИ
  • 73 Без думи

    4 1 Отговор
    Много мъка има по този свят. Така им беше отнето словото, че те не спираха да плюят ГЕРБ по ВСИЧКИ МЕДИИ!
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Нюрнбергски съд

    2 2 Отговор

    До коментар #53 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Тя БКП трябваше отдавна да е ЗАБРАНЕНА. Но кой да я забрани, като 90% бяха(са) "комунисти".
  • 76 Уточнение

    3 1 Отговор
    Този индивид е рядък вид пла@Змодий!
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Анонимен

    2 1 Отговор
    Заменям симов с биков.
  • 80 Боги такежиев

    2 2 Отговор
    Абе гологлавко, ти как попадна в Парламента, как такива като теб се намушкват в Народното събрание да правят закони и ние народа да живеем по тях. До кога такива карикатури ще се плюнчат от трибуната на Парламента.... Ужас и срам.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 АВАТАР

    2 1 Отговор
    ТОА И ГЕНЕРАЛЧЕТО АТАНАСОВ ТРЕБЕ ДА СА ОТ ЕДНА ПАРТИЯ ТАЯ НА КАНАЛНИТЕ ГНОМОВЕ
  • 83 Хей, Сашко

    1 1 Отговор
    Вие от БСП сте най-големите педофили, не е необходимо да обиждаш, когато се знаете какви сте от БКП-БСП. Колко пъти вие сте управлявали и нищо не сте свършили. Нищо!