Last news in Fakti

14 Декември, 2021 11:00 1 612 10

Френските съдии нямат нищо общо с благотворителни НПО-та

  • клод гаен-
  • франция-
  • правосъдие

Още един френски държавник отива зад решеткине

Френските съдии нямат нищо общо с благотворителни НПО-та - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Клод Геан, шеф на кабинета на Никола Саркози и бивш министър на вътрешните работи на Франция. С други думи дясната ръка в продължение на години на бившия президент. Процесът срещу него започна през 2017-та година. Той продължи с няколко отлагания, поради оспорвани процедури.

Веднъж Геан се появи в съдебната зала със съпругата си болна от рак. Междувременно тя почина. Тогава защитата се опита да омилостиви журито със здравословното състояние на самият подсъдим. Нищо не помогна. Бившият министър ще посрещне Новата година в затвора "La Santè" в Париж. Признат окончателно за виновен, за неправомерно присвояване на бонуси в брой. Тези пари са били предназначени за служителите от министерството.

Оказа се, че Клод Геан е предпочел да се самообуслужи, вместо да раздели сумата с екипа си. Първоначално той бе осъден на глоба от 190000 евра и две години затвор, като една е условно. За да бъде поучителна присъдата сумата е няколкократно по-висока от тази заделена за премии на служителите от вътрешно министерство.

Високопоставеният държавник обаче спрял да изплаща по собствено усмотрение дългът към френската държава, като се опитал да обясни, че e свършил парите. Първоначалната присъда била глоба от 3000 евра на месец, в продължение на известен брой години. Френските съдии нямат нищо общо с благотворителни НПО-та. Част от имуществото на осъденият ще бъде продадено на търг, до възстановяване на дължимото. Самият Клод Геан ще посрещне 2022 година в задушевността на затворническата килия.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лорд Ротшилд

    11 0 Отговор
    Ще вкарам всички десни политически лидери в затвора, защото пречат на глобализацията.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Тодор Правешки

    11 1 Отговор
    Мда, така е по света, а у нас? Батко и братко оправдани, Масларова-оправдана, Цв.Цв-опровдан, Маргините-оправдани, Мария Мургина-оправдана, Христо Бисеров-оправдан...И Костя Копейкин, и Румен Решетников ще бъдат оправдани след време..
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Доцента

    5 3 Отговор
    Скоро и дясната ръка на нашия президент ще посрещне нова година зад решетките с раиран костюм на партито на бай Ставри
  • 7 Хи хи

    9 0 Отговор
    Френските съдии нямат НПО-та , а българските имат . Открийте разликите !
  • 8 Абее

    1 0 Отговор
    Недей да плачеш на чужд гроб. Я марш в зайчарника и вади езика.
  • 9 Доцента

    0 1 Отговор
    Скоро и дясната ръка на нашия президент ще посрещне нова година зад решетките с раиран костюм на партито на бай Ставри
  • 10 Минувач

    2 0 Отговор
    Така се прави.....когато има наистина правосъдие, нещо което определено и трайно отсъства в България!