Last news in Fakti

1 Януари, 2022 10:00 5 048 139

Ние и пандемията: дезинформация с тежки странични ефекти

  • коронавирус-
  • пандемия-
  • фалшиви новини

Историите за микрочипове, които се имплантирали при инжектирането, или пък за планиран чрез ваксинациите геноцид си останаха необясними легенди за повечето хора

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

По никоя друга тема през 2021 година нямаше толкова много дезинформации, колкото за Ковид-ваксините. След като се провалиха с тезата си, че ваксините убивали, дезинформаторите изместиха фокуса върху тяхната ефективност.

В края на 2020-а година първите ваксини получиха одобрение и имунизациите започнаха. Докато изведнъж не се оказа, че не друг, а точно шефът на BioNTech Угур Шахин не бил искал да се ваксинира - тази информация бе разпространена в Телеграм и по други канали. Класическа лъжлива информация, базирана на напълно преобърнати негови изказвания, извадени от контекста. Всъщност Шахин многократно е заявявал, че смята да се ваксинира, както и това, че същото важи и за неговите служители.

Цирк и сатанински световен заговор

Този пример показва как се полагат всички усилия за пораждането на съмнения в сигурността на ваксините. Никое твърдение не е прекалено абсурдно. Какви ли не квалификации чухме: от „сатанински световен заговор", до "цирк като претекст за установяването на нов световен ред".

В много групи във Фейсбук или Телеграм границите между неуверените хора и фанатичните привърженици на конспиративни теории се размиват, а активистите подклаждат страховете с нови и нови постове и кадри. Стотици хора разказват защо отхвърлят имунизациите: някои поради опасения от дългосрочни последствия, други смятат, че здравословното хранене и спортуването ще ги защитят от заболяването. Има и такива, които не вярват, че ваксина може да бъде разработена за кратко време.

Особено много страхове поражда вероятността ваксината да промени генетичната информация, да се отрази на фертилността, или че е заплаха за бременните. Това е не само невярно, а и опасно, тъй като точно при бременните рискът от тежко протичане на заболяването е по-висок.

Канонада от дезинформации

През 2021-а година почти ежедневно се появяваха нови лъжливи или недоказани твърдения за възможните рискове и странични ефекти при ваксините. Те можели да причинят рак или дори инфаркт, а статистиките уж доказвали, че смъртността при имунизираните е по-висока, отколкото при другите. Такива данни бяха разпространявани включително от партията „Алтернатива за Германия". А излъчващата на немски руска държавна телевизия Russia Today (RT), утвърдила се като един от най-важните информационни източници за отхвърлящите съществуването на вируса и тъй нареклите се "инакомислещи" в Германия, дори спомена за "имунизационeн геноцид". Имаше и "пророчества", че през септември имунизираните ще започнат масово да измират, жертвите щели да са милиони. Всичко това бе опровергано от реалността.

Страхове от най-различен характер

Историите за микрочипове, които се имплантирали при инжектирането, или пък за планиран чрез ваксинациите геноцид си останаха необясними легенди за повечето хора. Но се посяха и страхове, способни в по-голяма степен да породят несигурност – като например за тежки странични ефекти при децата.

Ако в началото на годината в центъра на дезинформациите стояха многото смъртни случаи и страничните явления, с течение на времето този фокус се измести. Поставените милиарди дози ваксина по света показаха, че тези препарати са сигурни.

След което противниците на имунизациите започнаха да оспорват ефективността на ваксините, а в техни "козове" се превърнаха най-вече разпространението на новите варианти и първоначално кретащата бустерна кампания. Имунизационните пробиви и намаляваща защита от зарази разколебаха допълнително мнозина.

Тежки странични ефекти

Всъщност през 2021-а година не имунизациите, а фалшивите новини и дезинформациите доведоха до най-тежките странични ефекти: антиваксърите умират от Ковид-19, тъй като вярват на неверните твърдения. Имунизационният скептицизъм се използва от десните радикали, които го свързват с политически фанатизъм и тези за установяването на диктатура. Антиваксърите гледат на себе си като на "днешните евреи" и омаловажават нацистките престъпления. Тяхното движение се подхранва дигитално – през канали в Телеграм, групи във Фейсбук и блогове.

2021-а година показа за пореден път: дезинформацията може да е смъртоносна – и най-вече във времена на кризи може донякъде да раздели демократичното общество. А това много се харесва на авторите на дезинформациите.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 95 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Зззз

    189 17 Отговор
    Какво значи провалила се теорията, че ваксините убиват? Още нищо не е доказано, има време за страничните ефекти.
  • 3 ЧНГ и на антиваксърите

    21 147 Отговор

    До коментар #1 от "кленя":

    Къде са доказателствата? Линк към научната статия от сигурен източник? Информирайте се, бе, хора...не прочетохте ли статията?

    Коментиран от #6, #21, #55, #88, #104

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 карамфила

    126 14 Отговор
    Благодарение на ваксината и монопола на американската фармацевтична индустрия човечеството ще изчезне.Къде ли ще си харчаt милиардите "честно" спечелени пари след като няма да остане и един мол или кой да налее чаша вода на хипербогатите евреи?

    Коментиран от #58, #98

  • 6 кленя

    129 11 Отговор

    До коментар #3 от "ЧНГ и на антиваксърите":

    имаше едно клипче което бързо изчезна от пространството контролирано от ционистите на един от създателите на една от ваксините,какво ни причинява в бъдеще,но бързо го покриха щото пари трябва да се доят от блеещите овце
  • 7 ЕВРО НЮЗ

    114 12 Отговор
    Къде избягаха и бяха приютени около един милион нацисти, дни преди Червената армия да влезе в Берлин...??? . Кога и от кого са основани ЦРУ. и фрармацевтичните компании....???? Това ме интересува, на другото ще си отговоря сам.

    Коментиран от #30

  • 8 Jacques Yves Moineau

    163 9 Отговор
    Самите статии на ДВ са фалшиви новини.
  • 9 Агитатор

    175 13 Отговор
    Така или иначе ваксините доказано не работят. Биенето на инжекция през няколко месеца, за да преболедуваш нещо по леко (евентуално), това не е ваксина
  • 10 Директно:

    141 10 Отговор
    Поредната демагогия и пропаганда от дойче веле която няма да прочета!
  • 11 Майна

    95 8 Отговор
    Това, което заявяват КАПАЦИТЕТИТЕ в тези области сега е ,,ДЕЗИНФОРМАЦИЯ,,...АЙДЕ ,СТИГА ! ДА, ИМА КОНСПИРАЦИЯ НА ГЛОБАЛИСТИЧНИТЕ ИЗРОДИ ! И ВИЖТЕ КАК ДЕЙСТВАТ: ,,Програмата на ООН 2030 – където не е заложена никаква инфраструктура, но е насочено човешко унищожаване и прехвърлянето и присвояването на реални активи е цел – както и пълна дигитализация на парите на активите и на човешкия мозък.

    И – представете си! – без разрушаване на инфраструктурата!

    Всичко за пълен контрол върху всичко от малък елит. Контрол на парите, контрол на болести, контрол на поведението и – да – контрол на човешкия мозък. Клаус Шваб , WEF, нарича този процес Голямото нулиране. Това е план, който заслужава повече внимание от симулираните, фалшиви военни игри около Русия и Китай.

    Този „план“ следва десетгодишния дневен ред на ООН 2030. Той е подготвян поне 70 години, ако не и повече, със симулации и опити, със събития... всичко на открито, но ние, гражданите на сомнамбула, сме забелязали нещо.

    Коментиран от #76

  • 12 мда

    115 9 Отговор
    Поредната дезинформация от Дойче Веле.
  • 13 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    115 12 Отговор
    какво има да се Философства???Иглите спряха ли Нещото???Иглите намалиха ли Смъртноста???След,като е НЕ-Тогава си ги скрийте в ауспуха!Вижте сианглосаксите и другите крадци макроновците и приятели.Като искате да сте в това...Котило...Може да се уреди.....Те лабораториите на ......нямат почивен ден.....
  • 14 С тези приказки

    124 10 Отговор
    Боже, флагманът на дезинформацията реве за "дезинформация"🤣🤣🤣
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Унуфри

    83 13 Отговор
    ЧНГ на ковид фанатиците, на вакс-зомбитата и на всички пандемици. Да си пожелаем много здраве, късмет и много, много бустерни дози през новата година
  • 17 Пръцко

    114 9 Отговор
    Основните убийци са Гладът, Немотията, Стресът и Простотията - болестите и смъртността са пряко зависими от тях. Ковид истерията е гнусната и продажна слугиня на Алчността, Демагогията и Човеконенавистничеството, а DW е отходният канал, където тая слугиня си хвърля мръсните парцали...
  • 18 asan

    91 9 Отговор
    проблемът е че ваксарите не оборват тез теории с наука а само повтарят като папагали че не са верни на пук на науката и вместо учени химици, физици те работят с математици
  • 19 ЕВРО НЮЗ

    70 6 Отговор
    В ,, ПРОГРАМА 2030 "" на световния икономически форум от 2017 година пише черно на бяло ,, RIDURRE LA POPOLAZIONE DELLA TERRA "".... Някой може ли да ми обясни как ще стане.???

    Коментиран от #25

  • 20 Карло

    67 8 Отговор
    Какъв фейк , айде честните информатори , да ви видя къде са новините , че цяла европа гърми от протести? Във фейса , страничка “Без Лого” ви минава от ряз журналистиката, който не вярва да влезне , да види, Срам!
  • 21 Факти

    90 10 Отговор

    До коментар #3 от "ЧНГ и на антиваксърите":

    Най-голям брой заразени има в страните с най-голям % ваксинирани,
    Дания е пример за това!
    Първи отвориха всичко защото били ваксинирани повече от 80% от населението на 12 години!
    И сега са в локдаун с на големия процент заразени!!!
    Говорим за страни които не признаха SPUTNIK-V, а защо не я признават?
    Зада не им провали плана!

    Коментиран от #84

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 asan

    28 5 Отговор

    До коментар #22 от "незнайко":

    а дали няма да ни зщитава от дадена честота ?
  • 24 DW-пропаганден машинен

    90 6 Отговор
    Ииии наградата за "Пропагандна дезинформация за 2021" получават Мизантропите от DW! Безапелационна победа, честито на печалившите!
  • 25 карамфила

    32 2 Отговор

    До коментар #19 от "ЕВРО НЮЗ":

    ОПРЕДЕЛЯНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО НА ЗЕМЯТА
  • 26 смях

    80 5 Отговор
    Баш лъжеца и манипулатора "Зеле" говори за дезинформация свързана с ваксините.
  • 27 DWelle

    60 3 Отговор
    Честит Нова Ваксина! Пардон, Година.
  • 28 Аватар

    47 3 Отговор
    Обикновен човек,който си мисли,че знае нещо,което вие не знаете,не е склонен да изразходва толкова много енергиява ,атакувайки т.н.
    " теория на конспирацията".Същото е валидно и за медиите.
  • 29 вярвай

    4 22 Отговор

    До коментар #22 от "незнайко":

    на филмите браат.. и със здраве.
  • 30 БазаДанни

    6 37 Отговор

    До коментар #7 от "ЕВРО НЮЗ":

    B ЮАР и Аржентина. Повечето.
    Сега си легни да си починеш. Явно си преуморен от тролене.

    Коментиран от #38

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Viewer

    71 7 Отговор
    Горната статия е пример за дезинформация.
  • 33 Госあ

    75 7 Отговор
    Доказан фейк е ефективността на експерименталните рнк препарати. Тежките странични ефекти и смъртни случаи са факт.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Госあ

    43 3 Отговор
    А най забавното и показателно е, че единствената положителна информация за китайските истински ваксини на английски може да се намери само в големи научни журнали, подкрепено с методи и резултати ! 😂
  • 36 Шахин

    25 2 Отговор
    Продължава да твърди, че иска да се ваксинира. Лъжат всички, които казват, че не искал да се ваксинира.

    Коментиран от #53

  • 37 CoV TV

    25 4 Отговор
    Има прекалено много информация по ГЕРБажийските медии хихи
  • 38 ЕВРО НЮЗ

    14 0 Отговор

    До коментар #30 от "БазаДанни":

    Благодаря, знаеш ли потърсих,, БАЗА ДАННИ "" и попаднах на една PARMA. Не е в Италия, но в намерих в Гугъл Мапс много интересно. Още един път благодаря и лягам.
  • 39 яяяяяя

    70 3 Отговор
    Така наречените ваксини, необратимо увреждат имунната система и за това силите на злото толкова настояват на тях!
    За да пукнем! Самият факт, че DW и бг им прислужници ги пропагандират е много показателен!

    Коментиран от #86

  • 40 121

    73 3 Отговор
    Никой нормален и мислещ човек,няма да повярва на написаната статия.Живеем във век на високи технологии,с компютри,с оръжия,роботи,разходки до други планети,и искате да повярваме,че този вирус дойде от прилеп и пламна целия свят?Две години ходим като зомбирани,ваксинирани,дезифекцирани и Бог знае още какво ще измислят.И искате да се подчиним,няма да стане!Бог ни е дал живота и той ще ни го вземе,не по този начин да пускат напълно разработен вирус и да чакат резултата!Има възмездие и никога не закъснява! Оставете ни да си живеем нормално и не ни занимавайте с подобни статии,размисли и теории!
  • 41 ЧНГ

    61 3 Отговор
    Крадецът вика - “ Дръжте крадеца”! Да си пожелаем здраве, мир и любов и да игнорираме тяхната пропаганда!
  • 42 Матей

    49 3 Отговор
    Кой пуска дезинформации бе,алан-коо-лу и кой какъв интерес има?Гражданите единствено искат да се опазят от злоумишлено или небрежно увреждане на здравето и от опасност за живота,малко ли е? А ония пе-зе-вен-ки си знаят тлъстия комерсиален интерес,за милиарди,има и много дребни риби,които здраво се назобват от тази бъркотия.Шахин,а,Муса кеседжия ,заложил се на олука под златния дъжд,що така бе?А ние със всичкия си акъл ще се подлагаме на медецински експерименти,безплатно за тях,и скъпо платено от нас чрез данъците.И все дрън-ко-тят ,че хората нямало защо да мрънкат и да се съмняват,даже да мислят.НЕ КРИЧАТЬ,МОЛЧАТЬ,НЕ РАЗСУЖДАТЬ!!!
  • 43 Chip

    44 4 Отговор
    Става дума за НОВ Световен Ред! А не за чипове и т.н. Да, това са течности, а не ваксини. След някоя година и това ще стане. Но локдауните и работата от вкъщи, това са отправните линии на новият световен ред. Искат ли да ни чипират, това може да стане и с напитка кока-кола, например.
  • 44 Човек от щаба

    66 4 Отговор
    Много слаба статия на анонимен автор. Пълно отрицание, но нито един факт. След като в Дойче Веле, К (Г) ьон са такива мислители, нека един да ми обясни на какво се дължи тази невероятна грижа за чуждия живот? Ваксинираните, ваксинирани - напълно защитени, щастливи, без странични ефекти. Да кажем, че си затворим очите за реалността и повярваме. Б Но защо е този неистов натиск за неваксинираните? На всяка цена, дори на места вече задължават? Защо? Не е така смъртоносно заболяване. Защо? Като са така загрижени за здравето ни защо не забранят цигарите, вредните храни и много други, които доказано убиват повече? Не, захапали са я тая ваксина и толкоз. Простете, че не вярвам, но вярата е за Исус. За ваксинация трябват доказателства. Дай ни ги анонимни авторе! Ама май за това си анонимен.

    Коментиран от #54, #59

  • 45 Идем

    65 3 Отговор
    Дезинформация е да наричаш хора с поставени 30 вида ваксини, но не желаещи да участват в експериментални изследвания антиваксъри. Още от този факт се констатира кой е лъжеца и манипулатора.
    Защо не публикувате истината, че до момента в света няма нито едно одобрена РНК ваксина нито един ваксиниран с такава преди да се появят тези временно допуснати за ползване препарати на Файзер и Модерна. Кажете името на поне една използвана където и да е по света.
    Защо постоянно се сменя официалното становище колко дози трябва да се приложат и каква защита дават и за колко време.
    Фактът, че когато се одобряваха за извънредно ползване РНК препаратите, никой, ама абсолютно никой не споменаваше, че те не пазят от заразяване а само от тежко протичане на заразяването какво означава? Означава, че никакви реални изследвания не са правени. Всичко е прието проформа въз основа на фалшиви документи. Щом нямаше информация за действието на тези препарати представете си каква информация има за страничните ефекти - никаква!
    Защо всячески се полагат усилия ад се ограничи или да не се допусне използването на другите два вида ваксини - векторните и антигенните /класическите основани на умъртвен вирус/, като оставим на страна, че китайски или руски няма да се допуснат никога.

    Коментиран от #50

  • 46 Най-лъжлива медия е

    30 3 Отговор
    Пик. Там всяко заглавие започва с мазна лъжа.
  • 47 Василев

    48 5 Отговор
    "Граждани", ако от 40 хиляди загинали от пландемията извадим 5 хиляди убити от к19, то 15 хиляди са жертви на търговските дружества на смъртта, наричащи се болници и 20 хиляди са жертви на нашите псевдо медии и псевдо журналисти!
    Жертвите от ваксините са в друг списък, който е с гриф "Строго секретно"
    Агент Гьобелс, ЦРУ!
  • 48 Tутанкамон

    30 7 Отговор
    Най голямото зло на света са евреите и германците

    Коментиран от #89

  • 49 kkk

    40 4 Отговор
    Поредната помия на вкисналото дойче зеле която няма да си губя времето да чета
  • 50 Уфф

    8 34 Отговор

    До коментар #45 от "Идем":

    А противогрипните ваксини пазят ли от заразяване? Не пазят. Единствено облегчава протичането на болестта. Не търси под вола теле.

    Коментиран от #77

  • 51 САМО

    66 5 Отговор
    Това е само маска, ни казаха те.
    Това са само три седмици, за да се изглади кривата.
    Това е само до Великден. Само до лятото. Само до зимата.
    Това е само за уязвимите.
    Това е само една инжекция. Само две, само три, само четири...
    Това е само за възрастните. Само за тийнейджърите. Само за децата.
    Това е само доказателство, че сте ваксиниран.
    Това е само здравен сертификат, само временен, само постоянен.
    Това е само наука, само препоръчително, само задължително, само закон.
    Това е само за твое добро. Само за теб. Само за другите.
    Това е само твое мнение. Това е само теория на конспирацията.
    Това е само демокрация, само лична свобода, само ценности.
    Това са само няколко седмици, няколко месеца, само и следващата година, само завинаги.
    Това е само един живот. Твоят!
  • 52 Измама

    38 3 Отговор
    Ковид измамата
  • 53 Човек от щаба

    46 5 Отговор

    До коментар #36 от "Шахин":

    Шахин като толкова иска да се ваксинира, защо не го е направил, а още продължава да иска? Кой от производителите всъщност го направи публично? Дори не си направиха труда да си набият витамини пред ТВ камера. Създателят на първата ваксина я е бил първо на себе си. Защо нито един голем директор на Файзер, Модерна, Астра или Джонсън не последва примера му?
  • 54 Елементарно, Уотсън

    5 62 Отговор

    До коментар #44 от "Човек от щаба":

    Ваксинацията е ефективна, когато е масова. В противен случай вирусът ще си развява байрака. Двуизмерните същества не могат дори да си представят геометрията на триизмерните.

    Коментиран от #60, #65, #68, #91, #129

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 sss

    35 1 Отговор
    "дезинформация с тежки странични ефекти" - мхм, празни обещания по отношение на ваксините, че щяха да ни изкарат от пандемията, че дават вечна защита срещу ковид, укриване на сключените договори, отказ от даване на всички данни от първоначалните изследвания през близките деситилетия, постоянна цензура на неудобните коментари, които се оказваха истина в последствие и т.н. и т.н.
  • 57 О, каква ирония...

    47 2 Отговор
    "След като се провалиха с тезата си, че ваксините предпазвали от заразяване, дезинформаторите изместиха фокуса върху тяхната ефективност против смъртни случаи."

    Малко пооправих статията, защото който я е писал, доста се е объркал. Нататък няма смисъл да се чете. То няма спиране с лъжите и пропагандата. Сякаш колкото по-голяма, нагла и очевидна лъжа измислят, толкова повече хора ще се набодат. А да, не забравяйте да проверите данните в Европейската медицинска агенция, където само се "предполага", че има мимимум 1 милион случаи със странични ефекти, от които стотици хиляди са необратими и осакатяващи, в това число и смърт. Само от файзерчето са 260 хил. към днешна дата. И то само докладваните! adrreports eu
  • 58 555

    5 49 Отговор

    До коментар #5 от "карамфила":

    Точно тук антиваксърската теория се пропуква тотално. За какво му е на световния " елит в сянка" да избива работната си ръка и клиентелата на произведената си продукция?

    Коментиран от #69, #121

  • 59 asan

    5 30 Отговор

    До коментар #44 от "Човек от щаба":

    истината е пред очите ви просто се поставете на мястото на тез които раководят всичко и парите са техни за тях те нямат значение ! вашият шивот за тях е ценен защото без вас те са нищо, армия която да ги пази ,работници които да работят за тях, доктори които да ги лекуват , икономисти които да се грижат за благосъстоянието им и тн. итн. просто мислете малко по логично и картината ще ви се изясни

    Коментиран от #92, #128

  • 60 Човек от щаба

    47 0 Отговор

    До коментар #54 от "Елементарно, Уотсън":

    И колко масова трябва да е? В Португалия са ваксинирани 9 от 10 човека, ама гледам файда...да ваксинираме и 10-я, белким стане чудо? Ами ако не стане? Ааа да, Омикрон заобикаля, забравих. Набийте бързо бустера, за да дойде (ви кажат, че е дошла) новата мутация, която заобикаля бустера.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Информирани ли сме?

    35 1 Отговор
    Има ли научен подход?
    Иска ли някой от Министерството случаите на спонтанни аборти, миокардити и автоимунни заболявания?

    Коментиран от #95

  • 63 Мислещ

    52 2 Отговор
    ХАИТИ:
    Население: 11 600 000 души
    Процент ваксинирани към 12/2021: 4%.
    Смъртни случаи в резултат на пандемията COVID: 765

    БЕЛГИЯ :
    Население: 11 600 000 души
    Процент ваксинирани: 12/2021: 89%
    Смъртни случаи в резултат на пандемията COVID: 27 895

    Коментиран от #96

  • 64 Оня

    27 1 Отговор
    Е тва верно е канонада от глупости
  • 65 БорисОFF

    46 1 Отговор

    До коментар #54 от "Елементарно, Уотсън":

    Уотсън, викаш, масовата ваксинация му е майката? Щото иначе вирусът си развява байрата, т.е. - мутира. Ми, О.К. Ама малко странна е тази логика.
    Как се ваксинират 8 милиарда човека за кратко време - 2-3 месеца, преди да се появи новата мутация на вируса? Очевидно, не може да има такава ваксинация. Особено с препарати, които не предотвратяват заразяването и заболяването. И още - ако вирусът попадне в неваксиниран, той го заразява, но нищо не предизвиква мутирането му. Ако навлезе във ваксиниран, той среща съпротива и я преодолява - като мутира. Простичко е.
    Ваксините са предотвратили някои заболявания. Не и вирусните. Нещо повече - няма лекарство, което да унищожава вирусите. Антибиотиците не им влияят. Всички лекарства подпомагат борбата на организма с последствията от вирусната инфекция. Но той сам трябва да се пребори. Лекарствата са помощни средства.
  • 66 Шматка

    50 0 Отговор
    От две неща ми светва червената лампичка за "ваксите". Първо - супер мега гига секретните договори на ЕК с Фазер и Модерна,до които няма достъп дори ЕП. Второ - производителите на всички натрапени ни буламачи са освободени от отговорност срещу нежелани ефекти от боцкането. Та кой, казвате, разпространява фейкове?
  • 67 😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉

    32 1 Отговор
    Така и не разбрах защо бодете деца и младежи, като при тях смъртността от ковидГрипа е пренебрежимо малка. За България статистиката по възрастови групи е:

    Възрастова група / Починали / Оздравели

    0 - 19 год. / 0.06% / 99.94%

    20 - 29 год. / 0.12% / 99.88%

    30 - 39 год. / 0.30% / 99.70%

    40 - 49 год. / 0.82% / 99.18%

    50 - 59 год. / 2.10% / 97.90%

    60 - 69 год. / 5.90% / 94.10%

    70 - 79 год. / 12.60% / 87.40%

    80 - 89 год. / 21.00% / 79.00%

    Над 90 год. / 26.20% / 73.80%

    Както се вижда, за хора до 49 години смъртността от корончо в България е ПОД 1.00%. Същевременно инжекциите НЕ спират заразяването и разпространението на вируса. Тогава каква е ползата от тях при МЛАДИТЕ? И за кого?

    Коментиран от #78

  • 68 Глупости

    45 1 Отговор

    До коментар #54 от "Елементарно, Уотсън":

    Вирусът си развява байряка, защото "ваксините" не работят. Иначе ваксинираните нямаше да се заразяват и да продължават да го пръскат, да му помагат да мутира и случаите щяха да паднат. А че целта още от началото била само да спрат смъртните сучаи е поредната долна лъжа, както и онази, която твърдеше, че след първа... т.е втора доза ще се спре всичко това. Португалия (90% с 3 дози) пак има увеличение на болни и локдаун. Не съществува истинска ваксина, която налага през няколко месеца да се бодеш до безкрай и пак да има опасност да се заразиш.
  • 69 121

    22 1 Отговор

    До коментар #58 от "555":

    Прочети написаното от САМО!и ще ти се изясни,ако си в час!За световното правителство не мисли,те си знаят работата,темата не е за Вас! Доста сте далеч от истината,а и при ери колкото щеш.Трябва да се чете повече,ако ме разбирате!
  • 70 Мечо

    38 1 Отговор
    Статиите на болните мозъци от DW, ме убеждават никога и на никаква цена дане се ваксинирам.
  • 71 Хрис

    38 2 Отговор
    През април или май,не помня точно, във факти и по-подробно в един руски сайт четох за изследванията па един вашингтонски университет , с които се доказва, че по-леко преболедували ковида имат почти доживотен имунитет. Не знам защо, но след ден-два статията изчезна. На 78 съм, с две хронични заболявания, преболедувал ковида, категорично не съм антиваксер. Всичко зависи от Господа, гена и до някъде от физическата активност. Интересно защо в статистиките (особено ежедневните) липсва сведения за новозаболелите от посочената по горе категория хора.
  • 72 Ами ...

    32 3 Отговор
    "антиваксърите умират от Ковид-19" Като гледам статистиката, с covid умират основно много възрастни хора и хора с тежки хронични заболявания. Те са застрашени не само от covid.
  • 73 ВАГАБОНТИН

    42 2 Отговор
    АКО ВАКСИНИТЕ РАБОТЕХА НЯМАШЕ ДА СЕ НАЛАГА НА АВТОРА НА ТОЯ БЪЛВОЧ ДА БЪЛВА НА 01.01. ПО СЪЩАТА ЛОГИКА ВСЯКА ДЯДКА ЩЕШЕ ДА Е С КОСМОДИСК, АМА СТАНА ОБРАТНОТО - СПРЯХА ДОРИ ДА ГО ПРОДАВАТ!
  • 74 Име

    41 1 Отговор
    Но също се каза и ,, ваксинирайте се за да спре епидемията,, а в момента най много заразени има при най ваксинираните,но по този въпрос сега май не е удобно да се говори.

    Коментиран от #79

  • 75 Студопор

    34 2 Отговор
    Аз много обичам, когато каже някой: "Няма доказателства, че един-кой сине починал заради ваксината". Ами то няма доказателства и че не е починал заради ваксината в такъв случай, което означава, че трябва да се приеме, че е и това да бъде проверено, ама няма да го направите, защото ще ви секне кранчето. Нали???
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Ами ...

    37 1 Отговор

    До коментар #50 от "Уфф":

    Дали едно заболяване ще протече тежко или леко за даден човек, никой не може да каже. Има и хоспитализирани и починали ваксинирани. Така, че твърдението, че "ваксините" пазели от тежко протичане на заболяването, е недоказуемо. Covid-19 не е смъртоносна болест, така че спокойно могат и нищо да не правят, въпросните "ваксини". Същото ще бъде.
  • 78 Човек от щаба

    33 1 Отговор

    До коментар #67 от "😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉🐑😷💉":

    Само не ми казвай, че ползата е само за производителя и комисионната за политика! Не вярвам! Те са хуманисти и правят всичко от любов към човечеството! Безплатно! Ти защо не вярваш? Дойче Веле, веднага една статия за хуматизма и антикомерсиализма на фармацефтичните корпорации!
  • 79 Ами ...

    11 0 Отговор

    До коментар #74 от "Име":

    Трябва да се говори.
  • 80 Защо не се издават сертификати...

    32 2 Отговор
    ...и за други добри коронаваксини - френски, кубински, турски, има и български за животни която може лесно да се модифицира и за хора ( хората а също са без задници все пак)...защо вече две години само Бил Гейтс си с нцектиране и то насилствено!? Защо кукунчев , гломб, Аргирова не рекламират и други ваксини, а само Бил гейтс
  • 81 Защо не се издават сертификати...

    19 1 Отговор
    ...и за други добри коронаваксини - френски, кубински, турски, има и български за животни която може лесно да се модифицира и за хора ( хората а също са БОЗАЙНИЦИ, телефонът написа "без задници) хахаха)...защо вече две години само Бил Гейтс си с нцектиране и то насилствено!? Защо кукунчев , гломб, Аргирова не рекламират и други ваксини, а само Бил гейтс
  • 82 Ха ха

    19 2 Отговор

    До коментар #76 от "Психo от Курило":

    Да но избиват въртоглавите и бодливите.Оставят кротките и послушните,които близнят и имат хубаво руно за стригане .
  • 83 Човек от щаба

    31 1 Отговор

    До коментар #76 от "Психo от Курило":

    Ако овчарника е тесен и сеното не достига, какво би направил овчаря? Да не забравяме и защо овчаря се грижи за овцете! От овценизъм? И изобщо не се интересува от млякото, вълната и Гергьовден?
  • 84 Датчанин

    2 37 Отговор

    До коментар #21 от "Факти":

    Интересно как избирателно четете информацията ?!!? Дания отбеляза голям брой ЗАРАЗЕНИ,почти два пъти повече от предната вълна, но във болница са настанени ТРИ ПЪТИ ПО-МАЛКО болни. Починали от омикрон в Дания НУЛА. Това на какво се дължи? Сигурно на мъглите през декември.

    Коментиран от #113

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Психo от Курило

    7 30 Отговор

    До коментар #39 от "яяяяяя":

    Задай си въпроса, кой има сметка от това да те унищожи. Как точно твоята загуба ще обогати някой? Ленно е, само трябва да се мисли.

    Коментиран от #93, #126

  • 87 МалкоЛогика

    26 2 Отговор
    Няма доверие, ако политици ще ми ограничават избора на ваксина. Не искам да ми пробутват боклука на фирмата която им е дала рушвет.
  • 88 Гогето

    35 1 Отговор

    До коментар #3 от "ЧНГ и на антиваксърите":

    Тази статия ,леко редактирана,излиза ежедневно ,дори ежечасно,по телевизии,сайтове и т.н.Вече месеци наред .Явно повтаряйки лъжи ,някой иска да ни убеди,че това е истина.Е не работи.
  • 89 Психo от Курило

    3 17 Отговор

    До коментар #48 от "Tутанкамон":

    Колко евреи познаваш?
  • 90 Джаки

    34 0 Отговор
    Значи Угурчо смятал да се ваксинира? Аз също- друг път
    Никоя фалшива новина не може да пребори факта, че тези "ваксини" са неудачни и безсмислени(поне за нас). От тях полза имат само производителите им и някои корумпирани политици
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Психo от Курило

    3 9 Отговор

    До коментар #59 от "asan":

    Трудна задача им поставяш.
  • 93 Ха ха

    19 1 Отговор

    До коментар #86 от "Психo от Курило":

    Опустява ,доскоро добре населена територия,а там докарваме свежа,млада работна ръка от Африка и Азия,примерно да берат памук и захарна тръстика.
  • 94 АзБГ

    34 1 Отговор
    "Поставените милиарди дози ваксина по света показаха, че тези препарати са сигурни."
    Така дяволът чете евангелието.
    Всъщност поствените милиарди ваксини не свършиха НИКАКВА работа (доказано), положението стана по-зле, само едни пари се насочиха към определени джобове. И никой не иска компенсации за неработещите ваксини.
  • 95 Ами ...

    30 1 Отговор

    До коментар #62 от "Информирани ли сме?":

    На мен ми е интересно как точно измерват имунитета и в какви единици, за да се твърди, че след еди колко си време защитата спадала на еди колко си. Ако не можем да измерваме имунитета, значи всички твърдения за ползата от бустерите са ненаучни.
  • 96 Немислещ

    6 10 Отговор

    До коментар #63 от "Мислещ":

    В Хаити официални данни за каквото и да е се събират в един два квартала, повтарям един евентуално два квартала. Там от голямото земетресение до днес 95% от населението живее в колиби и никой не води статистика, нито има някаква социална политика, беднотия,мизерия и престъпност. Смъртта е ежедневие от което никой не се интересува в Хаити.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Ха ха

    19 0 Отговор

    До коментар #5 от "карамфила":

    В Африка Ковида май не вирее.Значи в моловете може афроевропейци да работят,дори може да ги научат и рози в Казанлък да гледат, овце в Родопите,ски инструктори по пистите в Банско да станат.
  • 99 Някой антиваксдебил да обясни

    3 35 Отговор
    Защо умират предимно неваксинирани, нали ваксините не работят...уж 😂😂😂😂

    Коментиран от #109

  • 100 фалшимент петрофф

    29 1 Отговор
    Най-фалшивите и противоречиви новини идват от уж официалните източници!
  • 101 Порно

    30 1 Отговор
    То щото твърдението, че ваксините помагат не е дезинформация.

    Коментиран от #105

  • 102 ЧНГ

    27 1 Отговор
    Късните странични ефекти настъпват след 3, 4 години, затова се наричат късни. Дано да няма такива, защото каквото и да говорят сега истината е, че никой няма как да знае, докато не мине този период.
  • 103 Златкокюлчо Чекмеджийски от гр. Банкя

    15 3 Отговор
    Всички лъже а, ваксините са направени твърде бързо и освен ваксини няма разработени почти никакви РНК лекарства. Вий хубаво допълвате делото Божие, ама не сте подготвени...не съм изперкал антиваксър, напротив ваксинират съм отдавна, не чувам гласове, не ми говори бил гейтс през уйфито.... Но, ще видим.
  • 104 Joro

    29 1 Отговор

    До коментар #3 от "ЧНГ и на антиваксърите":

    Доказателствата са пред очите ни - няколко мои познати си отидоха още след първата доза и ме дочакаха втората след две седмици. После ги писаха като умрели от ковид неваксинирани,защото не били минали пълен курс на ваксиниране. Това достатъчно ли ти е като доказателство? И не е ли това нагла лъжа? После казват,че 90% от умрелите били неваксинирани,защото просто промениха дефиницията за "ваксиниран". А това,че човек бил умрял дни след ваксината не се споменава . " Било му дошло времето". А че има умрели и от усложнения от короната- да,има, но общо като процент далеч не са толкова колкото лъжливата статистика ни го представя.
  • 105 Златкокюлчо Чекмеджийски от гр. Банкя

    17 2 Отговор

    До коментар #101 от "Порно":

    ЧНГ, именно, ваксините трябваше да са 99,9999998% ефективни. Нали така са всички други ваксини!
  • 106 ЧНГ

    30 1 Отговор
    Конспирации или не, да започна тепърва да се бода на всеки 3, 4 месеца не ме устройва. Весели празници.
  • 107 Въпрос

    26 0 Отговор

    До коментар #85 от "Валерия":

    Валерия , а след поставяне на ваксина или максимум месеци след нея знаеш ли колко хора са умрели? Как да бъде убеден човек да си сложи "ваксина" ,която също убива ,така както убива и короната ? Тук по-малко зло няма и глупостите ,че по-леко се карало нещо не се връзва с големия брой починали след "ваксиниране". Да направят нещо безвредно от което не се умира и тогава ни съдете с това измислено понятие " антиваксър". С нищо не ни убедиха "ваксините" - нито с краткия си ,незавършен цикъл на изпитване, нито с безопасността си.
  • 108 Нещастници

    24 0 Отговор
    Зелевите така и не разбраха, че са им плитки съжденията. Всичко се крепи на обикновената човешка логика, но кой да проучва в разните народи на какво вярват. Слагат една щампа и почват да убеждават цял свят с нея. Да ама тя е да кажем за германците, а българите не са германци и хоп, гьобелсчетата се дънят.
  • 109 Joro

    24 0 Отговор

    До коментар #99 от "Някой антиваксдебил да обясни":

    Лесно е,но трябва да умееш да мислиш:
    1- човек с една доза се види неваксиниран ,умира примерно след първата игла ( има доста такива случаи ) и казват ,че е умрял неваксиниран ,т.е. ето първата лъжа
    2 - човек с втора доза отново се види неваксиниран докато не мине срокът за въвеждане в общата здравна система на министерството. Минават седмица - две дотогава ,но има и починали след втора доза ,но водейки ги все още неваксинирани пак се изменя лъжливо статистиката.
    Сумирай тези починали с другите умрели официално признати като ваксинирани и ще се изненадаш от числото . То е вероятно към половината умрели от всички. Но това се пази в тайна,защото най+малкото ще се окаже ,че "ваксината" също не действа,а дори уврежда и убива. Мисли преди да пишеш без да си запознат.

    Коментиран от #115

  • 110 Глупост

    28 0 Отговор

    До коментар #85 от "Валерия":

    Моля да ми изясниш малко по-подробно механизма, чрез който става това "убийстово", защото така написано звучи като интерпретативно съчинение. Как по-точно неваксинираните убиват ваксинираните? С калашник, с отровен газ или като ги заразят? Защото както разбрахме ваксинираните също толкова лесно се заразаяват и също преднасят заразата. Дори нещо повече - имат зелен сертифират и никой не ги тества дали са заразни.
  • 111 БорисОFF

    23 1 Отговор
    Ето ви още малко теории на конспирациите:
    1. През 2011г. Швейцарският федерален технологичен институт в Цюрих направи пълна световна карта на светонвото богатство и икономика и установи, че 147 компании контролират 40% от богатството в цялата световна икономическа система, а общо 737 компании - 80%.
    2. "Поддържайте числеността на човечеството под 500 000 000 във вечен баланс с природата." - 1-вата от 10-те заповеди на паметника в Джордия, САЩ (известният обелиск на Апокалипсиса, поставен през 1980 г.).
    Или пък не са само теории?
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Пети бустер

    19 0 Отговор

    До коментар #84 от "Датчанин":

    си направи и пей сърце😄😄😄
    Лекарите един на друг си пишат фалшиви ваксинирани бележки, защо ли 🤔
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 kkk

    21 0 Отговор

    До коментар #109 от "Joro":

    Сега "ваксиниран" е този с 2 дози и изминали 14 дни, но до 1 месец най-много ще има промени и за статистиката за "ваксиниран" ще се счита само онзи с бустер, и то 30 дни след поставяне на бустера- познай що...

    Аз продължавам да търся каква да е статистика където да пише колко преболедували са се заразили повторно, ама нещо не успявам...

    Коментиран от #118

  • 116 Перо

    20 0 Отговор
    Защо не се допускат тогава руски ваксини в ЕС? Сметките ли се убъркват?
  • 117 Настрадамус

    24 0 Отговор
    А бе Факти я да ви питам каква лъжлива новина е че държавите със най много ваксинирани отново затварят заведения ,ограничават хората да не излизат и налагат други ограничителни мерки .И понеже тук вие се правите на ударени във главата и не позволявате да се поставят статии от други медии сега ще ви ги предоставя във контакти .Като пример ще ви дам Англия със 90% ваксинирани защо онзи ден имат най много заразени случай 133 хиляди за ден И това ли в фалшива новина .Вие до кога ще публикувате материали на най лъжливата медия във света дойче веле дето нямат почивен ден за да лъжат на килограм и дето никой не им вярва на лъжите долнопробни.

    Коментиран от #133

  • 118 Перо

    10 0 Отговор

    До коментар #115 от "kkk":

    Няма и да успееш! По обратния ред на постъпили в болница неваксинирани и ваксинирани,се падат около 30% ваксинирани!
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 никога,ама никога

    8 2 Отговор
    не вярвайте на дв
  • 121 Настрадамус

    16 1 Отговор

    До коментар #58 от "555":

    на световният елит не му трябва работна ръка и веднага ти давам пример .Преди сто години на един декар обработваема земя се е падало да се грижат нея 30 човека .Не зависимо дал ще сеят ,жънат или копаят .Сега със модерната земеделска техника един тракторист и един комбайнер вършат тази работа .Във Ютуб има много клипове как се обработва земята по всички сектори дали във частното земеделско стопанство дали във кооперациите .Аз притежавам такива клипове от на различни държави включително и Русия .Във един от клиповете момиче на 25-30 години си кара семейният трактор със ремарке това е от Турция А във Руските клипове гледам как със съвременната техника един комбайн жъне на ден до 800 декара със пшеница като се има на пред вид че там площите са над 4- до 5 хиляди декара със 4-5 комбайна се жъне цялата нива за ден .Та за какво им е на световният елит толкова много работна ръка .И последен пример ще ти дам той и Хитлер е искал да остави 20 -25 милиона от цялото население на Русия като обслужващ персонал ако беше победил във войната .Та н се лъжи световните капиталисти не мислят за хората още повее че населението на земята е осем милиарда вече и природните ресурси все повече няма да стигат за хората е това е истината за ваксините .
  • 122 случаен

    1 6 Отговор
    и аз СМЯТАМ да се ваксинирам
  • 123 Настрадамус

    12 0 Отговор
    А бе да не стане така че Русофобите да побегнат към Русия дето никой не искал да ходи да живее там .А ма от няколко дни гледам във Ютуб как три млади семейства напуснали големият град и купили къщи във села намиращи се във планината Урал .Живеят си хората във девствената природа гледат си всичко от животните и птиците ,доматите ,чушките ,морковите и всякаква друга продукция на масата им все екологично чиста продукция и няма при тях ни ковид ни омикрон .вярно къщите все дървени но там и други не могат да бъдат .Дворовете им по2-3 декара наоколо все зеленина ,чист въздух и какво ли не още за здравословен живот . .Пътищата м земни но те та няма как да бъдат асвалтирани .А ние викаме че живеят бедно и селата им никакви .То е лесно да застроиш тези места и да направиш голям град но друга е истина ,пазят си природата хората която е прекрасна Това са заедно със Сибир над 10 милиона кв км площ повечето от нея със девствена природа и почи никога няма да бъде пренаселена от хората .
  • 124 Историята

    16 1 Отговор
    "...си останаха необясними легенди за повечето хора - Кой казва, че са легенди? Доказателство? Защо в страните с най-много ваксинирани в момента има локдауни и много побече заразени?
  • 125 Гьобелс Дойче

    19 1 Отговор
    Забележете дезинформация им- носят вода от девет дерета, само и само да скрият, че "ваксината" за Ковид не предпазва от зараза...
  • 126 Аватар

    12 1 Отговор

    До коментар #86 от "Психo от Курило":

    А вие си задайте въпроса защо има толкова много опити да бъдат накарани всички хора да вярват,че шепа супермилиардери " филантропи" имат най- добрите програми за подобряване на света само,защото са успели да натрупат огромно лично състояние.Който не прави разлика между възможностите и опасностите,свързани с глобализацията,отрича реалността.
  • 127 Набодени два

    17 1 Отговор
    Че и три пъти ваксинирани пълнят болниците в страни с над 80% ваксинирани! Да повтаряш същото за пореден път и да очакваш друг резултат е лудост! Казал го е Айнщайн!
  • 128 Аватар

    5 1 Отговор

    До коментар #59 от "asan":

    Това беше валидно докато финансовият капитал беше зависим от индустриалния.Сега е обратното.
  • 129 Едноизмерен си, Холмс!

    17 1 Отговор

    До коментар #54 от "Елементарно, Уотсън":

    Ваксинация по време на епидемия никога досега не се е правела! Обърнаха всички правила в медицината с краката нагоре! Ако ваксинираш някой, който е заразен, все още без симптоми, в инкубационен период, вирусът може да мутира. А човекът може и да умре.

    Коментиран от #131

  • 130 Наблюдател

    11 1 Отговор
    Проблеми обаче каквото и да приказват с "Тежки странични ефекти" може да се разбере дали ще има чак след време. Дори след години. Стискайте палци да не е така!
  • 131 Кеша на Ковид

    13 0 Отговор

    До коментар #129 от "Едноизмерен си, Холмс!":

    Точно това е целта. Някои достойни доктори казаха това, обаче се нахвърлиха като хиени върху тях и смачкаха. Печалбата е огромна и е по-важна.
  • 132 За протокола

    12 0 Отговор
    Каквото и да се говори, винаги става въпрос за пари. А когато не е за пари, то е за много пари.
    Над парите е единствено властта.
  • 133 Златкокюлчо Чекмеджийски от гр. Банкя

    7 0 Отговор

    До коментар #117 от "Настрадамус":

    Уместна забележка към гл редактор на сайта!
  • 134 Такаа

    11 0 Отговор
    Защо веднъж не дадете на ефин антивакстър трибуна, нека си сподели опасенията, вие да му ги разсеета, ама не с "няма такава опасност" а с конкретни факти. Например, колко починаха от рак, инсулт и инфаркт през 2019-та, колко през 2021-ва и колко от последните са имунизирани и с каква ваксина. Апропо, починал с инфаркт и ковид го броите за починал от ковид. Редно е тогава починал ваксиниран с инфаркт да го броите за починал от ваксина.
  • 135 wikser

    11 0 Отговор
    политиката на масова ваксинация се провали с гръм и трясък заради умножаването на заразените във ваксинираните държави
  • 136 Баба Ванга

    5 0 Отговор
    Теорията че ваксините убиват започна да се доказва в най ваксинираните страни.Там заразените са в пъти повече от преди ваксинацията(факт).Новите вируси се разпространяват изключително само чрез ваксинираните и те са на първо място в калсацията на умрелите(факт,който се крие но е логичен само при бума на заразените ваксинирани).Първия симптом при страничния ефект е смърта от инсулти и инфаркти(има 50% Бум в повече от преди ваксинацията).Втория страничен ефект е нулирането на имунната система(точно това се случва с новозаразените ваксинирани.Те нямат защита)Всичко,което баба Ванга е предсказала се е случило на 85%,а останалите 15%,се предполага че не са разтълкувани правилно.В един документален филм за нейните предсказания,тя предрича ,че 2015 година ще започне войната в Донбас.Казала го е на руски журналист роден в Донецк,чеземята ще стане кървава а брата ще убива брат в родното му място още 1990 година.Първите бомбандировки на бандеровците започват точно през 2015г.В 1995г, една година преди да умре,казва че сле д 27 години човеците ще получават команди по въздух или през 2022 ще започне чипирането.А сега всеки сам да си предцени,дали лъжите с които ни облъчват всеки ден са Фейк или това,което се цензурира е истина.Измамниците твърдят точно обратното.
  • 137 Димо

    7 0 Отговор
    За каква точно дезинформация става въпрос , Д.йче веле ? Да не би "ваксината" да е био продукт , полезен за здравето ? Или пък напълно безвреден? Че има ковид - има. Прекарах го и аз. Но да твърдим ,че тези препарати срещу ковид ,наричани "ваксини" са безопасни не отговаря на истината. Има вече доста данни за хора ,починали след ваксиниране ,но вие, Д.йче веле ще изкарате ,че те всички до един са си били умрели от друго. Ето това е дезинформация според мен. Иначе не отричам ковида и жертвите от него ,но отричам вас като достоверна медия.
  • 138 волен сидеров

    5 0 Отговор
    ОПРАВДАНИЕТО Е НАЙ ГОЛЯМОТО ПОТВЪРЖДЕНИЕ-НАБЛЮДАВАЙТЕ САМО-ВАКСИНИРАНЕ,ЗАТВАРЯНЕ И ПРЕЗП ТОВА ВРЕМЕ КАК ПРЕСТРУКТУРИРАТ ЦЕЛИЯТ СВЯТ И ХОРАТА-А ЧРЕ ВАКСИНИТЕ ЩЕ ТРЕПЯТ-ПОНЕЖЕ ВИДЯХТЕ ЧЕ НЕ ПОМАГАТ-КОЛКО БРОЙКИ ТРЯБВА ДА СИ СЛОЖИ ЧОВЕК В ТЯЛОТО -ЗА ВСЕКИ ЕДИН МОДЕЛ ПО ЕДНА ДОЗА ....ВИЕ ИДИ..О..Т.И ЛИ СТЕ -ОТОВОРЕТЕ СИ СЪЗНАНИЕТО И СЪРЦАТА
  • 139 Не съм Робот

    5 0 Отговор
    Първа игла, втора игла , бустер ,мега бустер, гига бустер ... АБОНАМЕНТЕН ПЛАН Честито.