Last news in Fakti

31 Януари, 2022 12:51 805 8

Spotify ще предупреждава за фалшиви новини

  • фалшиви новини-
  • spotify-
  • спотифай-
  • коронавирус-
  • подкаст

Новите правила са разработени от компанията с екип от външни експерти

Spotify ще предупреждава за фалшиви новини - 1
Снимка: Shutterstock

Spotify заяви, че работи по добавянето на консултативни предупреждения към всеки подкаст в платформата си, в който се обсъжда коронавируса, предаде агенция БГНЕС, цитирайки Би Би Си.

Директорът на компанията Ек разкри плановете за забрана на сътрудниците на стрийминг гиганта да споделят "измамна" информация, която може да представлява заплаха за общественото здраве. Той заяви, че новото консултативно предупреждение на платформата ще пренасочва потребителите към център с данни за факти за коронавируса.

Този ход следва критиките към работата на платформата с Джо Роугън - американски водещ на подкаст, който е интервюирал скептици по отношение на ваксините. Ек заяви, че компанията ще публикува своите "Правила на платформата", които ще включват насоки за създателите на това, което платформата определя като "опасно" и "измамно" съдържание. Новите правила са разработени от компанията съвместно с екип от външни експерти и ще бъдат редовно актуализирани, заяви шведският милиардер.

Компанията беше подложена на критики заради възгледите на нейния звезден водещ Джо Роугън, който се съгласи на сделка за 100 млн. долара, за да премести популярния си подкаст изключително в платформата в края на 2020 г. Роугън не насърчава ваксинирането сред младите хора и препоръчва използването на недоказаното антипаразитно лекарство ивермектин за лечение на вируса. Тази седмица музикантите Нийл Йънг и Джони Мичъл станаха първите от поредицата шоумени, които поискаха тяхната музика да бъде премахната от платформата.

Йънг нарече сайта "дом на животозастрашаваща дезинформация за пандемията" в публикация на своя уебсайт. Херцогът и херцогинята на Съсекс също изразиха пред Spotify своите "опасения" във връзка с дезинформацията за Covid, но ще продължат да работят с платформата. „The Joe Rogan Experience“ все още е най-популярният подкаст на Spotify, като се съобщава, че има 200 милиона изтегляния месечно.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    12 0 Отговор
    И кой ще определя коя новина е фалшива и коя не ❓❓❓❓❓
  • 2 Майна

    12 0 Отговор
    Джо Роугън им обърка ПЛАНДЕМИЯТА, ..защото дава трибуна на неудобните ИСТИНСКИ МЕДИЦИНСКИ КАПАЦИТЕТИ ..САМО ЧЕ, ИСТИНАТА ВИНАГИ ИЗЛИЗА...ЧЕСТИТО ИНАЧЕ ЗА ,,ДЕМОКРАТИЧНОТО,, ОТНОШЕНИЕ В ,, ДЕМОКРАТИЧНИТЕ,, ДЪРЖАВИ..
  • 3 Gucci x Balenciaga

    0 0 Отговор
    Да няма грешка имам Spotify на телефона по хубаво качество музика, следваш любими артисти в музиката, разговори и форуми в апликацията не виждам или нещо не съм разбрала от написаното
  • 4 Майна

    5 0 Отговор
    Демократичните служители са използвали предлогите за COVID, „въстанието“ и Русия, за да оправдаят исканията си за цензура. Както Джо Байдън, така и неговият генерален хирург Вивек Мърти „призоваха“ Силиконовата долина да цензурира повече , когато ги попитаха за Джо Роган и други, които излъчват това, което наричат ​​„дезинформация“ за COVID. Те приветстваха използването на прокурорски тактики срещу Майкъл Флин и други мишени на Russiagate; направи герой от полицейския служител на Капитолийския хълм, който застреля и уби невъоръжената Ашли Бабит ; гласува за допълнителни 2 милиарда долара за разширяване на функциите на Капитолийската полиция ; са поискали и са получили продължителни присъди лишаване от свобода и изолация дори за ненасилни 1/6 подсъдими; и дори се стремят да внесат войната срещу терора на местна земя .
  • 5 Майна

    4 0 Отговор
    Възникващата кампания за натиск на Spotify да премахне Джо Роган от платформата си е може би най-илюстративният епизод досега както от динамиката в играта, така и от отчаянието на либералите да забранят всеки, който не е под ключ. Беше само въпрос на време това усилие наистина да започне сериозно. Роган просто стана твърде влиятелен, с твърде голяма аудитория от млади хора , за да може либералната естаблишмент да толерира продължаването му да действа.

    Коментиран от #6

  • 6 Gucci x Balenciaga

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Майна":

    За какво става дума в Spotify явно повече разбираш,аз не разбирам ?Няма нещо освен музика и музика и пак музика дори и коментари няма изтеглих го защото е вътре в samsung musique player нищо общо с политика и глупости ?
  • 7 Смех

    6 0 Отговор
    Кой решава дали новината е фалшива?

    Държавата срещу хората? Кой ще решава кое е истина и кое не?

    Явно всички ни мислят за много НЕ интелигентни за това трябва с лъжичка да ти инплантират какво трябва да мислиш, кое е правилно, кое грешно... Едно време пропагандата вървеше по радиоточката и телевизора.. но от както има интернет трудно стана, затова ще ни казват вече кое какво е, понеже вие сте много НЕ интелигентни и няма как да си направите изводите...
  • 8 Някой

    3 0 Отговор
    Обичам някой да ми казва кое е вярно и кое не.
    Министерство на истината нямаме ли вече?

    Антиутопиите ще се окажат ралност.