Last news in Fakti

19 Януари, 2022 19:00 7 605 189

Носят ли отговорност лекарите, които лъжат за COVID-19

  • атанас мангъров-
  • мангъров-
  • лъжи-
  • лекари-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • закони-
  • фалшиви новини-
  • чикагото-
  • отговорност

Трябва ли да се предприема нещо срещу лекари, които разпространяват фалшиви новини?

Носят ли отговорност лекарите, които лъжат за COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Твърдения на доц. Мангъров - а именно, че в България имало "564 души починали от ваксина срещу COVID" - бяха опровергани от Министерството на здравеопазването. Това не е първият случай, в който думите на г-н Мангъров се разминават с фактите. Статистиката е категорична: над 93% от починалите от COVID у нас всъщност не са ваксинирани. „Причинно-следствената връзка” е противоположна на „тезите” на Мангъров.

Трябва ли нещо да се предприеме в случаи с „експерти”, които, по думите на председателя на БЛС д-р Маджаров, „разпространяват фалшиви новини” и следователно не могат да бъдат наричани лекари? Свободата на словото е свещена в едно демократично общество. Не всички мнения обаче имат еднаква валидност. Правата и задълженията са двете страни на една и съща монета; те са неразривно свързани. Упражняването на „моето право” не трябва да застрашава другите хора.

Всички гледни точки с еднаква тежест?

Нужно ли е, например, авторите на документален филм за борбите за граждански права на афроамериканците да отразяват най-подробно и „гледната точка” на представители на Ку-Клукс-Клан? И допустимо ли е гледната точка на някой нацист да се представя като еднакво приемлива с тази на жертвите от Холокоста? Не, разбира се. Това е опасен, криворазбран и лъжлив плурализъм.

Ще кажете, примерът, който давам, не е точен: организациите, които изповядват расистки идеи, са незаконни, а експерти като доц. Мангъров имат право да упражняват лекарската професия. Тъкмо тази е и причината, поради която такива хора продължават охотно да бъдат канени в медиите и да им се дава трибуна, макар твърденията им да се разминават с фактите, установени от науката. Знае се обаче, че ужасяващите последици от псевдонаучни теории, пропагандиращи например „превъзходството на бялата раса”, доведоха до обявяването им постфактум за престъпни. Расистките и други мрачни и човеконенавистни „идеи” се преследват и наказват с цялата строгост на закона в развитите демокрации.

Другаде повдигат обвинения за разпространяване на лъжи за COVID-19

Какво чакаме у нас? Какво още трябва да се случи? Не е ли крайно време в най-слабо ваксинираната държава в ЕС, която няколко пъти оглави различни класации по най-висока смъртност от COVID-19, разпространението на фалшива медицинска информация да бъде санкционирано? По света има немалко примери за лица, срещу които са повдигнати обвинения за такова поведение. В Южна Африка, например, през 2020 бе решено, че лица, които разпространяват неверни твърдения за COVID-19, подлежат на 6 месеца затвор. Основания за санкциониране на хора, които умишлено разпространяват фалшиви новини, има и в българското законодателство. Чл. 326 от Наказателния кодекс, например, предвижда до две години затвор за лица, които всяват тревога и паника чрез медиите или други средства, а ако от деянието са „настъпили значителни вредни последици, наказанието е лишаване от свобода до пет години и глоба от десет хиляди до петдесет хиляди лева”.

Антиваксърът Венцислав Ангелов – Чикагото наскоро преби лекар, защото бил поставил ваксина, от която уж починал пациент. Ангелов, известен с политическите си провокации, присъдите си и подкрепата за Орешарски, както и лекарят Мангъров всъщност пеят в един хор. И двамата участваха в протеста на „Възраждане” срещу зелените сертификати пред парламента. На този протест бяха направени опити да се стигне до ескалация на напрежението и до щурм на Народното събрание. В случаите с експерти като г-н Мангъров, според мен, не става дума за „свобода на словото”, а за разпространяване на неистини, опасни за общественото здраве. Остават и съмненията, че тези внушения се правят в името на користни политически цели. Липсата на политическо лидерство и безгръбначието на много медии у нас, доведоха до избуяването на ирационални страхове по повод на пандемията. Духът, уви, вече е пуснат от бутилката. Това, разбира се, не означава, че той не може да бъде натикан обратно в нея.

Кои хора са експерти

Нека обаче да допуснем, че медиите престанат да канят „експерти”, разпространяващи фалшиви новини за Ковид-19; че техните колеги-лекари решат да им наложат някакви санкции. Отделен въпрос е как точно ще стане това, при положение, че немалко лични лекари, противно на всички научни факти, отказват да поставят ваксини. Редно би било дори тези лица да бъдат изправени пред съда. Въпросът е в това дали тези крайно закъснели действия няма да имат точно обратен ефект. Ако експерти като Мангъров и другите подобни на него бъдат санкционирани, те ще се превърнат в още по-големи мъченици в очите на антиваксърите. А позициите на любителите на конспиративните теории допълнително ще се втвърдят.

Автор: Петър Чолаков


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 115 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Овошки

    123 7 Отговор
    Вашта отговорност е по тежка и от на темида канарчето
  • 2 делтакрон

    15 100 Отговор
    Главния мишок

    Коментиран от #106

  • 3 Майна

    194 4 Отговор
    ДВ, сигурно са наясно ,че Райнер Фюелмих подготвя НЮРНБЕРГ2...ТАКА ЧЕ, ЩЕ ВИДИМ КОЙ ЩЕ НОСИ ТЕПЪРВА ОТГОВОРНОСТ...
  • 4 Никога ваксина !

    221 14 Отговор
    Дано се задавите с еврейските сребърници , изроди !
  • 5 Слава на Исус

    153 9 Отговор
    Вашите души са мъртви сатанисти.
  • 6 Теодоро

    252 32 Отговор
    За пореден път искат да очернят господин Мангъров.!! А той казва само истината..
  • 7 Хаджигенов

    32 217 Отговор
    Ама разбира се, Мангъра е кандидат пандизчия. Що хора си отидоха заради тази гнус.

    Коментиран от #34, #67, #97, #111, #155

  • 8 Дойче зеле е слуга

    148 7 Отговор
    На САТАНИСТИТЕ 😇
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Зеле

    183 8 Отговор
    А как така цяла Германия и половината цивилизован свят повярва на Хитлер, а после всички се отрекоха от него.
    Ами ако с Ковида е така!?
    Всичко ново е добре забравено старо.

    Коментиран от #37

  • 11 Лейка

    29 170 Отговор
    Особено този Индивид трябва да носи отговорност! С чайчета не се лекува май май. Жалко че няма кой да го осъди.

    Коментиран от #23, #156

  • 12 Ваксиниран3002

    209 19 Отговор
    А не е ли време да се приложи точката от Наказателния кодекс, за предизвикване на масова паника и да се съдят всичките математици и простафесори? Мангъров се оказа прав за всичко.

    Коментиран от #27, #159

  • 13 Студент

    169 9 Отговор
    Въпросът от вашето заглавие, д-р Мангъров следва да го зададе на Кунчев, Кацаров, Ангелов, Симида, лаборанта от Берн и др. измекяри.
  • 14 Неее

    172 11 Отговор
    Мангъров не лъже. А всички платени клакьори дето вече две години развяват плашилото ковид са за разчекване.
  • 15 Светнат

    36 27 Отговор
    Само да вметна, че въпросното Чикаго се е ОПИТАЛ да посегне на лекаря, но се оказало че докторът е бил шампион по бокс в Медицинския университет и на Чикагото се наложило да му оказват спешна помощ :)
  • 16 ТаУмВзе

    91 3 Отговор
    Никой не носи носи Нищо, само Комисионката е Важна! Световна Столица на Смъртта сме, тия с некъв вирусче ще ни плашат. И преди това си мрехме Яко, та сега ли.
  • 17 Гаглей

    93 8 Отговор
    Не съм фен на Мангъров но не трябва да носят отговорност, защото те не лъжат а просто си казват мнението!!

    Коментиран от #166

  • 18 6892

    142 7 Отговор
    НЕ разбирам защо на снимката на статията е Мангъров.
    Заглавието се отнася за Кунчев, Бай Шиле, Академик Петрунов , проф. Балтов и тнт
  • 19 Мирото

    143 6 Отговор
    Такава нескопосана и тенденциозна драсканица не бях виждал! Оставете на мира Мангъров, щото накрая той се оказа прав половина милион заразени у Франция дали са неваксинирани, а?!
  • 20 един

    12 105 Отговор
    А Мангъра дали плаща данъци за парите от домашни посещения? Едно посещение - 120 лева.

    Коментиран от #30

  • 21 Магъра

    16 96 Отговор
    За мен са много важни мерките ,заповядайте на прегледче 200лв плюс супички и чайчета.Да живее Възраждане
  • 22 Абе

    115 4 Отговор
    Чудят се какво да измислят само и само да изтрелят ваксинирането,като вълшебен елексир.Всеки който е против ваксините ще бъде компрометиран ,очернен и публично порицан .
  • 23 Ваксиниран3002

    104 8 Отговор

    До коментар #11 от "Лейка":

    Защо да го съдят него? Той каза истината, да осъдят всички платени простафесори, доценти, математици и оня лаборанта от швейцарско. Има си Наказателен кодекс, там е казано какво се полага за всяване на паника.
  • 24 Теодоро

    93 5 Отговор
    До автора на статията(пасквил)..защо снимката е на Господин Мангъров????ПИТАМ

    Коментиран от #47

  • 25 Бай Шиле

    16 91 Отговор
    Само тези дето вярват,че Земята е плоска,не са разбрали какво представлява този Мангъров.

    Коментиран от #126

  • 26 МангърОФФ

    17 109 Отговор
    Мангъра е лъжец и манипулатор, обрича много хора на смърт, определено трябва да го подведат под отговорност!
  • 27 Ваксиниран1403

    17 118 Отговор

    До коментар #12 от "Ваксиниран3002":

    За кое точно се оказа прав? За сухите клечки може би, или ще изчезне вируса през лятото на 2020. Даже и дипломата си щеше да къса това нищожество. Ако бяхме нормална държава тоя отдавна щеше да бъде осъден и щеше да лежи в затвора с доживотна присъда без право на замяна. На неговата съвест и на съвестта на такива като него тежат поне 60 хиляди човешки животи. Това са преките и не преките жертви на епидемични вълни през които минахме до сега. Срещу него трябва да се заведе дело от всеки който е загубил роднина от ковид. Това отвратително и противно жалко страдащо от комплекси нищожество не може да бъде доцент. То трябва да бъде съдено за геноцид и умишлено убийство хиляди хора, а не да му се дава медийна трибуна за малко рейтинг от медиите.

    Коментиран от #35, #49, #57

  • 28 Някоя си

    114 8 Отговор
    Долу ръцете от Мангъров!
    Истински лекар, който казва нещата каквито са според законите на истинската медицина, а не сегашната псевдо ковид-медицина. Той спаси много хора, които заради разумните му и спокойни коментари и съвети престанаха да живеят в страх и ужас. Ако го подгонят креатурите от БЛС, трябва да го защитим на всяка цена!
  • 29 Да,бе

    85 7 Отговор
    Никакво друго мнение само безропотно вървене към кланицата,а като начало публично обесване на Мънгаров.Алоуу,авторчето,това което ни предлагаш е чист фашизъм.Отвсякъде.
  • 30 Малоумник 😇

    70 5 Отговор

    До коментар #20 от "един":

    Политиците и олигарсите откраднаха 100 милиарда в България. Ти се претисняваш за стотинките на МАНГЪРОВ 😅
  • 31 Само че

    89 9 Отговор
    Статията е супер тенденциозна, целяща да очерни доц Мангъров, за пореден път при това. Няма да се получи обаче. Хората все повече проглеждат и осъзнават истината. А тя е такава, каквато я казва Мангъров. Няма да успеете, защото историята помни много други подобни случаи.
  • 32 Ало Министерството

    88 7 Отговор
    Има ли починали от ваксините, та дори и един човек да е?
    ИМА!
    Важна ли е точната цифра на броя на починалите?
    НЕ!
    Факт, е че има починали и затова, експерименти с моя живот, никой няма право да прави!!!
    Аз смятам, че някои хора, не мислят с главите си, а с портфейла!
    Ваксинирахте се и пак се заразявате!
    Това ваксини ли са?

    Коментиран от #38

  • 33 12345

    45 0 Отговор
    Покажете го експерта на когото да вярваме.Ама въпросния специалист да не е участвал в далавери и да не е точил касата.Успех в търсенето на въпросния спец.
  • 34 Интересно

    27 1 Отговор

    До коментар #7 от "Хаджигенов":

    Защо ти не си между отишлите си?
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Фен

    5 37 Отговор
    А Радев - българоубиец каква отговорност носи!? На съвестта му тежат над 10 000 трупа!

    Коментиран от #52

  • 37 Обяснението

    20 5 Отговор

    До коментар #10 от "Зеле":

    Ами ако луната е от сирене??? Ако е хубаво да си имаме армия , здравеопазване, образование и заводи ( Боко да не се бърка с цеховете)??? Целия свят е на едно мнение Маймуна на друго ...обаче той бил прав!
  • 38 Ваксиниран1403

    7 53 Отговор

    До коментар #32 от "Ало Министерството":

    Ето я смъртността от ковид за нашата страна по възрастовите групи и ваксинирани и не ваксинирани:
    20 – 29 0.11 % за не ваксинираните никога и 0.04 % за ваксинираните някога
    30 – 39 0.29% за не ваксинираните никога и 0.09 % за ваксинираните някога
    40 – 49 0.83% за не ваксинираните никога и 0.27 % за ваксинираните някога
    50 – 59 2.20% за не ваксинираните никога и 0.54 % за ваксинираните някога
    60 – 69 6.26% за не ваксинираните никога и 1.59 % за ваксинираните някога
    70 – 79 13.36% за не ваксинираните никога и 4.17 % за ваксинираните някога
    80 – 89 21.97% за не ваксинираните никога и 8.77 % за ваксинираните някога
    90+ 27.01% за не ваксинираните никога и 12.50 % за ваксинираните някога
    Ваксините дори и поставени преди повече от 9 месеца намаляват в пъти смъртността от ковид във всички възрастови групи. Това са официалните данни в които са включени дори и тези с ваксинацията само по документи.
    Смъртността е изчислена на базата починали от заразили се във дадената възрастова група в зависимост от това дали е човека е бил ваксиниран или не без да се отчита кога е бил ваксиниран и дали се е реваксинирал след това .

    Коментиран от #42, #45, #56, #60

  • 39 Провинция

    58 7 Отговор
    Какво точно е излъгал доцентът? В какво се изразява лъжата му? Кой, кога и как доказа, че той лъже? Моля информацията да е подкрепена с факти, официални, натъртвам-официални документи и доказателства.
  • 40 Jacques Yves Moineau

    47 5 Отговор
    Сакън, не закачайте Мангъров, че ако започнете да го съдите, току виж изкарал доказателства че МЗ лъже..
  • 41 Киро

    49 4 Отговор
    Човека казва каквото мисли и знае от 40г. практика,и винаги повтаря който иска да се ваксинра.
    Аз не мога да си представа че има хора решили да си сложат препарата "ваксината",и точно заради него са се отказали.
  • 42 Значи...

    50 4 Отговор

    До коментар #38 от "Ваксиниран1403":

    Има починали - ваксинирани! Всекидневно. Какво тогава е излъгал Мангъров, не разбирам ?

    Коментиран от #55

  • 43 proi4o

    17 0 Отговор
    "...Липсата на политическо лидерство и безгръбначието на много медии у нас, доведоха до избуяването на ирационални страхове по повод на пандемията. ..."//// анжaк !!! :))
  • 44 Уууу

    24 1 Отговор
    Дойче зеле,вие сте К...ти
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Някоя си

    45 6 Отговор
    Долу ръцете от Мангъров!
    Истински лекар, който казва нещата каквито са според законите на истинската медицина, а не сегашната псевдо ковид-медицина. Той спаси много хора, които заради разумните му и спокойни коментари и съвети престанаха да живеят в страх и ужас. Ако го подгонят креатурите от БЛС, трябва да го защитим на всяка цена!
    А и той щеще да е прав и вирусът щеше да изчезне, ако не го бяхме потискали с локдауни, маски и всякакви щуротии, които нарушиха естествения му ход.
  • 47 Плевнелиев

    9 48 Отговор

    До коментар #24 от "Теодоро":

    Защото е лъжец и престъпник !!! В нормална държава отдавна да е в затвора !!!

    Коментиран от #51, #53

  • 48 Човек от щаба

    43 1 Отговор
    "Чл. 326 от Наказателния кодекс, например, предвижда до две години затвор за лица, които всяват тревога и паника чрез медиитe". Цветница 2020 година - целият екип на действащия тогава НОЩ се надпреварваха да ни казват, как деца ще умират по площадките и чувалите няма да стигат в моргите при 30-40 заболели на ден и общо 300-400 "доказани" за целия период на извънредно положение. В резултат населението спря да вярва преди да се е случило нещо за вярване. Много е опасно и когато има само една официална истина и лежиш в затвора ако не я споделяш. Авторът добре цитира нацистите, но последвалият след тях период за 1/2 от земното население ни учи, че праволинейните истини са не по-малко опасни. Информация има на всякъде и от всякакъв тип. Всеки си носи главата и ако не му служи само като поставка за зъбите, може да реши за него. Аз например и до днес не съм убеден в достоверността на официалната версия. Кво ще лежа ли?
  • 49 Теодоро

    33 4 Отговор

    До коментар #27 от "Ваксиниран1403":

    Май ваксината ви е дошла в повече,пишете абсолютни неистини злобни хора еййй
  • 50 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    31 3 Отговор
    Чакайте.......Уж е ""починал""....да не би на уж да е починал и коритаров?????видяхме го ,че ........И един англосакски генерал май уж ""почина"".....доколкото следя медиите вие постоянно тръбите за боц.колко било правилно и какъв примитив съм билщото не се боцкам........това ""на шега"" ли го правите?????Когато пациента не е доволен от майстора се получават и физически стълкновения....това ""Уж починал"" си е баш умрял след боц!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Теодоро

    9 2 Отговор

    До коментар #36 от "Фен":

    Заблудена овчица
  • 53 Теодоро

    15 3 Отговор

    До коментар #47 от "Плевнелиев":

    Доста сте заблуден а и злобен! Колко ви плащат за това да сте такъв?

    Коментиран от #61

  • 54 Робърт Кох

    43 2 Отговор
    Те понеже германците много са ваксинирани, затова са това дередже. Меркел преди 2 години каза, че при 70% ваксинирани ще има колективен имунитет. А ко стана?
  • 55 Ваксиниран1403

    7 50 Отговор

    До коментар #42 от "Значи...":

    Никой не е казал, че няма починали ваксинирани. Има официална статистика в която може да се види от всеки информацията(пол,възрастова група, вид ваксина) за всеки заразил се и починал ваксиниран. Но той излага като каза , че това са хора починали защото са били ваксинирани. Статистиката показва точно обратното нещо. Вероятностна за смърт след ваксинация намалява и то в пъти, а не се увеличава. Починалите не ваксинирани са несравнимо повече от тези които са били ваксинирани.

    Коментиран от #65

  • 56 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    28 3 Отговор

    До коментар #38 от "Ваксиниран1403":

    Вярваш ,че англетата ще се освободят скоро...И цвъркаш ли цвъркаш...хахахаха!не знаеш какво иде....И пак при тях...как при 25% няма един от вас да му потекат сополите???????Между другото тези тестове са Тотална Ху...вина и са средство да измъкват пари.Нищо не показват.Лекувайте само хора,които се нуждаят от лечение в болниците.Излишно е да тествате.Койтоиска да се боде.Трябва да знаете,че не е така безопасно както го изкарват,просттфесорите!Аз за себе си никога не ще се боцна!!! искам да видя сертификата и въдворителят му-кацаров на съд!толкоз ваксиниран логореята пак те е ударила!

    Коментиран от #96

  • 57 ИМПЕРИАЛИСТ

    34 4 Отговор

    До коментар #27 от "Ваксиниран1403":

    До всички "ковидари".... Какво знаете за трагедията с лекарството за бременни КОНТЕРГАН?
    и КОЙ понесе отговорност в България за хилядите трагедии?
  • 58 Брей, че наглост

    36 8 Отговор
    Когато някой от МЗ, или тези, които храчат гнусно по Мангъров, докажат чрез аутопсии, че починалите в статистиката са починали от ковид, тогава ще имат право да говорят! До тогава - нито думичка от тях! Още щом си отворят устата такива като тях , вече не им вярвам! Маскари!

    Коментиран от #68

  • 59 Ямаха р1

    32 8 Отговор
    Прав е Мангъров,ама кой да чуе,нали продажните псета трябва да бодът хората и да всяват паника!
  • 60 ха ха

    20 5 Отговор

    До коментар #38 от "Ваксиниран1403":

    Брато, това от независимо проучване ли го извади? Както се полага с контролни групи и доверителни интервали? Имате ли съгласието на участниците? Или ми показваш данни от експеримент на живо? Нещо, което плаче за Нюрнберг 2.0...

    Коментиран от #88

  • 61 Плевнелиев

    6 25 Отговор

    До коментар #53 от "Теодоро":

    Абсолютно безплатно (но ако дават някъде пари ще взема) при "лекаря" Мангъров обаче не е евтино .
  • 62 Браво

    34 7 Отговор
    На Мангъров до сега каквото каза излиза че е истина.Всяването на страх препълни болниците а там който влезна не излезна жив.
  • 63 7259

    23 4 Отговор
    93 от починалите не са ваксинирани, т.е. 7% са ваксинирани. Колко са общо починалите? Колко са 7% от това число? Едне от характеристиките на тоталитарното общество е публичното заклеймяване на несъгласните с официоза.

    Коментиран от #73

  • 64 Ваксиниран1403

    7 53 Отговор

    До коментар #45 от "Ваксиниран3002":

    А починали не ваксинирани хора познаваш ли? Защото много хора познават включително и млади такива и без заболявания. Мене не мисли. Наивните хората първо вярваха на тъпи теории които отричаха съществуването на вирус. После вярваха, че това е просто грип които лятото ще изчезне. После вярваха, че щели да ги чипират с ваксини. После вярваха, че от ваксините се умира масово след ваксинацията. Вече ваксинираните в света са повече от 3.9 милиарда т.е повече от 50% от населеното на земята при това основно в най-развитите икономически страни. Сред развитите икономически страни такива с под 60% ваксинирани вече няма, а не малко от тези страни имат 80% ваксинирани и гонят 90%, а масовото измиране го няма наивниците почнаха да вярват,че умирането не ставало веднага, а в рамките на 2 години. След 2 години като отново няма толкова трупове ще почнат вярват че смъртта ще настъпи до 5 години после до 10. Да до 100 години сигурно нито един ваксиниран няма да е останал жив, но далеч не защото се е ваксинирал.

    Коментиран от #70, #112, #157, #174

  • 65 Просто и ясно

    35 6 Отговор

    До коментар #55 от "Ваксиниран1403":

    Много елементарно разсъждаваш. Починалите ваксинирани са по-малко, просто защото като цяло, ваксинираните са много малко у нас. Ако беше обратно, ваксинираните - починали щяха да са повече. Стопляш ли? Ако не - прочети пак и мисли. Ти откъде знаеш как би протекла болестта при някой ваксиниран, ако не беше ваксиниран? Внушения и манипулации са тези приказки. Изтърка се отдавна мантрата, че ваксините водят до по-леко боледуване. Като го чуя това обяснение и просто ми се повдига. Изобщо не е вярно. Примери колкото искаш.

    Коментиран от #84

  • 66 3333

    27 4 Отговор
    Бреййй как пък само в Бъгария няма нито починали от вакса за Кромид, нито пък има пострадали от ваксини принципно, а пък в по-напредналите държави има.. Ейй верно сме любимци на Господ тогава, или не...
  • 67 Гнусна

    14 0 Отговор

    До коментар #7 от "Хаджигенов":

    е душата ти Това че използваш чуждо име ,няма да те освободи от отговорност от оня горе.Той вижда и слуша .
  • 68 Балък

    6 30 Отговор

    До коментар #58 от "Брей, че наглост":

    Ами вместо всички да доказват нещо на Мангъров ....той да докаже,че има умрели защото са се ваксинирали!

    Коментиран от #71, #75

  • 69 Директно:

    25 6 Отговор
    Отвратителната, нагла пропаганда от дойче веле! Това е абсурдна "медия", насочена единствено към 5те% крайни idioti в света!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 3333

    13 6 Отговор

    До коментар #68 от "Балък":

    Когато докажат, че има починали ОТ кромид, тогава!
  • 72 67778

    17 5 Отговор
    Петър Чолаков е един смотан цървул
  • 73 Ваксиниран1403

    7 36 Отговор

    До коментар #63 от "7259":

    Към 15.01.2022 починалите от ковид ваксинирани са 875 от общо 1930573 ваксинирани някога или това е 0.045%.Починали не ваксинирани никога са 31372 от общо 4.57 милиона не ваксинирани никога или това е 0.69%. Тоест смъртността от вируса сред ваксинираните някога във времето е намалена 15.3 (0.69/0.045) пъти.Това са фактите другото са спекулации и манипулации.

    Коментиран от #79

  • 74 хNх

    27 2 Отговор
    За неверните тръдения, фалшиви новини, подстрекаване и т.н има следствие и съд!!! До тогава са бля, бля, бля...
    Но прокуро и съд трябва да има за "яко ще се мре" чували с трупове, ледени пързалки, хладилни камиони с трупове,
  • 75 Има решение

    30 7 Отговор

    До коментар #68 от "Балък":

    Да направят аутопсии и всичко ще лъсне.Аутопсия на починали ваксинирани и починали неваксинираните. Ама не искат! Щото ще им излязат кирливите ризи. Няма какво да доказва Мангъров. Защо умират ваксинираните????

    Коментиран от #77

  • 76 боли ме фара

    21 4 Отговор
    Дойче ССЕРЕ не употребяваме. Кажи НЕ на примитивната пропаганда!


    НЕ ЧЕТИ ДОЙЧЕ ССЕРЕ!
  • 77 5689ао

    5 16 Отговор

    До коментар #75 от "Има решение":

    Защото имат фалшиви сертификати!

    Коментиран от #81

  • 78 Балък

    4 17 Отговор

    До коментар #70 от "Отчаян опит, но не вървиш":

    Кои са тези хора??? Ако погледнеш това е Източна Европа , дори Русия и Китай ваксинират а те не са фенове на западни измишльотини.

    Коментиран от #177

  • 79 Мхм

    15 4 Отговор

    До коментар #73 от "Ваксиниран1403":

    Дааа, спекулации и манипулации има - от твоя страна! На какъв щат си назначен? Като гледам на цяла бройка - от сутринта до късна доба.
  • 80 Котис

    27 6 Отговор
    Всичко което е казал Мангъров до момунта се е случило.
    Страхливите лекари, които отказват прегледи на пациенти са ПОЗОР за професията си и нямат право да обвиняват специалиста Мангъров.
    БЛС са подлоги.

    Коментиран от #189

  • 81 Плевнелиев

    2 19 Отговор

    До коментар #77 от "5689ао":

    😂😂😂 Абе кво като е фалшив нали имат сертификат. Не се опитвайте да обяснявате логично ,това са фенове на Костадинов.
  • 82 Абе ,

    9 28 Отговор
    Честно , Мангъра има физиономия на изнемощял психопат ..

    Коментиран от #94

  • 83 Нерегистриран

    17 4 Отговор
    След като за неваксинирани се считат хора , които нямат 3 ваксини и влизат в статистиката като неваксинирани , означава , че хората които са починали и имат 1 ваксина да се смята , че са починали от ваксината.
  • 84 Ваксиниран1403

    7 33 Отговор

    До коментар #65 от "Просто и ясно":

    Статистиката казва как потича. Сравняват се групите на ваксинираните и не ваксинираните и се правят изводите. Всичко друго са манипулации и спекулации. Ваксините пазят и от заразяване и от тежко боледуване и от смърт но с определена ефективност за всяко от нещата. Ваксините пазят и от заразяване и от тежко боледуване и от смърт но с определена ефективност за всяко от нещата. По теориите от социалните мрежи главно се заразявали и боледували ваксинираните обаче статистическите данни показва точно обратното. Към 15.01.2022 заразените ваксинирани са 64176 от общо 1930573 ваксинирани някога или това е 3.32 %. Заразени не ваксинирани никога са 766428 от общо 4.57 милиона не ваксинирани никога или това е 16.77%. Тоест вероятностна за заразяване от вируса сред ваксинираните някога във времето е намалена 5.05(16.77/3.32) пъти спрямо тези които не са ваксинирани никога.Заразяват ли се и ваксинирани заразяват се, но в пъти по-рядко от не ваксинираните. При това когато се отчете фактора ваксинирани или реваксинирани в рамките на последните три месеца намаляването на вероятността за заразяване става много повече от 5 пъти. За съжаление при нас реваксинираните са едва половин милион.

    Коментиран от #101, #104

  • 85 Rocco

    16 3 Отговор
    Пиша ти от Цюрих
    Петър Чолаков......колко струваш,ще ти кажа не по-вече от 5 стотинки!!!!!!!!
    ПОЗОР СИ ТИ БЕ

    Коментиран от #89

  • 86 6666

    12 0 Отговор
    БРАВО!!! НАЙ-ПОСЛЕ НЕЩО СМИСЛЕНО, КОЕТО Е РАЗЛИЧНО В ЗАВОЮВАНОТО ОТ НЕЧЕТЯЩИ ХОРА ПРОСТРАНСТВО.
  • 87 Sion

    18 7 Отговор
    Пешо "Грантаджията" Чолаков, станат специалист по инфекциозните заболявания и взел да дава оценки?! Че и Холокоста намесил...Добре е, че фашизмът отново се шири в Европа..Ковид фашизъм..
  • 88 Ваксиниран1403

    6 31 Отговор

    До коментар #60 от "ха ха":

    Данните са от официалната статистика в България. Реалните данни от практическото използване на ваксините са много по-достоверни от което и да е почване с малки контролни групи. Ток говорим за обобщени резултати от близо 2 милиона ваксинирани някога във времето назад и още 4.5 милиона не ваксинирани никога.

    Коментиран от #91

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Някой

    14 21 Отговор
    Абе много е нагъл Мангъров, позволява си да настоява общопрактикуващите лекари да си преглеждат пациентите, а не да ги прослушват по телефона. Нахал безподобен, даже престъпник!
  • 91 Аман...

    28 3 Отговор

    До коментар #88 от "Ваксиниран1403":

    ... От дървени философи, взели се твърде на сериозно. Разбирачи, колкото искаш. Мангъров обаче е инфекционист. Действащ. Айде, спри се вече, че досаждаш с твоите манипулативни хипотези.

    Коментиран от #109

  • 92 6666

    21 2 Отговор

    До коментар #51 от "Ваксиниран3002":

    Добре, че не сме от държавите с твоето разбиране за нормалност и слава на бога никога няма да станем. Не си въобразявайте, че с тези ексцесии, които се опитвате да създавате всеки всеки ден и със стремежа постоянно да сте пред камерите събирате повече привърженици. В тази държава има много нормално мислещи хора, които осъзнават, че вие освен вашите права не признавате ничии други. Престанете да говорите от името на всички хора и да не признавате инакомислещите. На този свят не сте само вие.
  • 93 Мисля

    25 4 Отговор
    По логиката на автора,отговорност трябва да носят и лекарите които лъжеха,че:-ваксинираните не се разболяват,не се заразяват,ваксината пази а антителата-не,ваксината пази поне 1 год.Първи бустер е достатъчен,втори бустер е достатъчен,трети е наложителен,не си изследвайте антителата-бустирай се и тнт Все лъжи
  • 94 Уфффф

    9 1 Отговор

    До коментар #82 от "Абе ,":

    Ти пък да не си много хубав! Я, прикачил една снимка да те оценим

    Коментиран от #100

  • 95 Кую

    9 4 Отговор
    Лъжат шаманите и уморяват всичко до което се докопат. Пари и далавера.
  • 96 Ваксиниран1403

    9 32 Отговор

    До коментар #56 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Време е да погледнеш и нас, а не само англичаните. А няма да е лошо и да поразсъждаваш и над смъртността при нас и при тях. И преди да кажеш, че статистиките били нагласени като се оправдаваш винаги когато данните не ти пасват на теориите да ти предложа да поразсъждаваш и върху увеличението на общата смъртност от всичко при нас и при тях за да не участват в нея “измислените” тестове.

    Коментиран от #103, #105

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Бгг

    10 3 Отговор
    Трябва да се представят аргументите и на двете страни , винаги. Дори и на фашизма.
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Абе ,

    4 4 Отговор

    До коментар #94 от "Уфффф":

    Ален Делон , ти ли ве .
  • 101 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    24 4 Отговор

    До коментар #84 от "Ваксиниран1403":

    Същото го прави и НЕВАксинирането???Нали аз трябваше да се разболея след митинга??????нали Клетъчния имун изчезвал след......боледувах от 15ноември вечерта на 20г...Обоняние възвърнах почти напълно 21г април....Аз съм частник.Днес подадох патент декларация и платих данък 300лева....нямам право да боледувам,като вас държавни търтеи.Боц,трябва да е ,който иска ,а сертификата е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОНЕН!Като смяташ,че боц те пази по добре-дупчи се,ноооо НЕ ГО НАТРАПВАЙ!!!

    Коментиран от #114

  • 102 Слуги и роби на DW

    28 7 Отговор
    Мангъров е лекар и е безпристрастен, за разлика от чиновниците в МЗ и шефката им, ПРОДАВАЧКАТА НА ЛЕКАРСТВА, Сербезова. Ако трябва на сляпо да избирам, без да ползвам логика, ще избера Мангъров, защото човекът е с опит и най-важното, няма корист.
  • 103 Слушай какво

    26 6 Отговор

    До коментар #96 от "Ваксиниран1403":

    Вземи си преброй минусите под всеки твой коментар, за да си направиш една представителна извадка, която ще ти даде ясна представа какво мисли по- голямата част от обществото в България по въпроса с ваксините, сертификатите и прочие. Мислещата част от хората, не зомби-ковидарите. И дано спреш вече да дращиш.

    Коментиран от #116

  • 104 Солон

    23 3 Отговор

    До коментар #84 от "Ваксиниран1403":

    А страничните ефекти от ,,ваксинирането", тях в коя графа да навреме?

    Коментиран от #117

  • 105 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    17 6 Отговор

    До коментар #96 от "Ваксиниран1403":

    Попълвал ли си данъчни декларации??Не,нали???Знаеш ли,че ще ги приемат от 1март.........защото системата на НАП сега не ги приема,електронно???Не знаеш??говориш ми за умрели,като да ги броиш всеки ден.Познавам много хора те не само са живи,но не са иболни.Колкото до смъртноста.Писах ти,когато ходих на задушница.ИМА ЗАВИШЕНА Смъртност!!!Защо и от какво ,не знам,но не е от Ковид само!!!В Другите страни Крият смъртноста за да не се излагат и да казват как хубаво се живее,а тук обратното...Живите слагат при мъртвите за да крадат пари от ес.И ти ми говориш за Смъртност от стъкмистика бг!???

    Коментиран от #118

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Да бе да

    1 14 Отговор
    Хубави ушички има този примат !!
  • 108 Съгласно

    18 3 Отговор
    Съгласно българското законодателство всяването на паника сред населението е престъпление. Това как се говори за КоВИД по цял ден примерно. Вече трябва да продължаваме напред защото хората ще започнат да си отиват от глад не Ковид
  • 109 Ваксиниран1403

    7 32 Отговор

    До коментар #91 от "Аман...":

    Депутати или кандидат депутати няма как да са безпристрастни и обективни специалисти.
    Специалисти има, но те си служат с аргументи и могат да защитят своите изказвания, а ако не могат дори и да са специалисти значи просто спекулират и правят самореклама и пропаганда.
  • 110 Хитрия Мангър

    4 24 Отговор
    Ъъъъъ Аааааа Ъъъ ААА Правя всичко ААААА за пара 💸💰 Ъъъ трудно ми е Аааааа да говоря ама пари има !!!
  • 111 сигурен

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "Хаджигенов":

    лиси, че е заради него, или просто акаш през устата си ?
  • 112 Солон

    21 4 Отговор

    До коментар #64 от "Ваксиниран1403":

    Виждал ли си кръвната картина на ,,ваксиниран"?

    Коментиран от #120

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Ваксиниран1403

    7 36 Отговор

    До коментар #101 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Дали се заразил повторни или дали си боледувал повторно са две различни неща. Най-вероятно си боледувал повторно даже, но си решил ,че си настинал. И това може би вече се случило няколко пъти. За сметка на това не се знае колко човека си заразил докато си мисли, че си настинал. Държавен търтеи ще викаш на някои които е бил на държавна заплата. Нали само ние ваксинираните трябваше да се заразяваме сега, защо над 70% от заразяващите са се не ваксинирани? Защо много от тях вече са боледували и даже са били официално регистрирани като боледували? Нали нямаше как да има вълни повече? Нали вече нямаше кои да се заразява защо се заразяват отново хиляди не ваксинирани всекидневно? Нищо не натрапвам на никого само настоявам за обективна статистическа информация на базата на която всеки да може да прецени сам, а не да го заливат с манипулации и спекулации и голословни твърдения

    Коментиран от #179

  • 115 Бойко

    6 21 Отговор
    Мангъров ти си хем лъжлив хем грозен!!! :) А и 💯% ваксиниран!!!
  • 116 Ваксиниран1403

    5 34 Отговор

    До коментар #103 от "Слушай какво":

    Точно затова страната ни е на този хал

    Коментиран от #124

  • 117 Ваксиниран1403

    6 32 Отговор

    До коментар #104 от "Солон":

    В гарафата спекулации от социалните мрежи.Тежките странични реакции са по няколко човека на милион ваксинирани.
  • 118 Ваксиниран1403

    4 31 Отговор

    До коментар #105 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    За огромно съжаление попълвам данъчна декларация и плащам данъци.Изобщо не са завишени смъртните случаи от ковид ,а са занижени поради скритата смъртност, която също е предизвикана от ковид, но не е обхваната от статистиката. Доказателство за това е повишената обща смъртност която се движи в пълен синхрон с развитието на епидемичните вълни във времето. Ако повишената обща смъртност се дължеше на други фактори, а не на ковид нямаше да повтаря вълните на епидемията.
  • 119 Студопор

    18 5 Отговор
    Ееееей... Много ви пречи Мангъров, значи!! Лъжел бил, съд трябвало. А Борисов и Станишев и Гешев, и Цветанов като лъжат от ефира - там проблем няма.
    Така е - те и в миналото са горили хората като еретици и лъжци, защото са казвали, че Земята е кръгла...
  • 120 Ваксиниран1403

    3 30 Отговор

    До коментар #112 от "Солон":

    Да на мой роднина на 75 години с три дози ваксина вече. През 2 месеца си прави изследвания заради хронични заболявания и не се изменила по никакъв начин през последните 9 месеца от когато е ваксиниран. Както и здравословното му състояние не се изменило въпреки че не е идеално, но и преди да се ваксинира си беше такова.
  • 121 Ваксиниран1403

    5 32 Отговор

    До коментар #113 от "Дедо Пене":

    Тези които пълнят всеки ден гробищата, защото се пазят от “страшните” ваксини вече може би я пеят другата песен, но е късно за тях.
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Filo

    6 27 Отговор
    Мангъров отдавна трябваше да е за дълго в затвора, защото благодарение и на него си отидоха поне няколко хиляди човека. По малка роля имат разни инфлуенсъри в Интернет, някои от които Мангърови поклонници. Тяхната присъда може да бъде по-малка, защото понеже не са лекари думите им нямат такава тежест, а както стана ясно, закон има и само трябва да се приложи, за да изгният тия из...и по затворите.
  • 124 Ха, ха

    9 4 Отговор

    До коментар #116 от "Ваксиниран1403":

    Вярваш си, но само ти, че това е причината. Точно обратното е, за огромно съжаление
  • 125 Анонимен

    14 6 Отговор
    Долу ръцете от Мангъров!
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Да бе да

    3 17 Отговор
    Чудя се ( не му го пожелавам) мънго мери даде фира от ковид , дали антоваксърите ще обвинят Сорос за смъртта му ?
    Тези , хора култ ! Джокстера, е пример също ! На Балканите сме просто тъпи парчета !

    Коментиран от #181

  • 128 Адвокат

    11 4 Отговор
    Всъщност тоя Чолаков е за повдигане на обвинение, защото призовава към промяна на конституционния ред, към фашизъм, цензура и диктатура. Не е ли редно да го привикат в прокуратурата? С какво право някой кавал решава че разбира повече от доц
    Мангъров? И призовава за цензура? Затова ли навремето запалихме партийния дом и изринахме комуметата? Дойче веле следва да се цензура!
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Гешев

    10 16 Отговор
    Мангъров ти мръсно пелтечещо антиваксърче ,заради теб умряха хиляди че те слушаха и продължават да слушат ! Лошото за теб сега започва ! Ще гориш в ада ! Българоубиец и продажник , ЕНИЧЕР!!!!!!
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 бай Ганя

    11 4 Отговор
    Драскача на тая глупава статия е за съд и затвор ,както и всичката простофесорска сган дето деня и нощя плашат и дезинформират людете и манипулират всякакви статистики. Сигурно от вчера България е на първите места по смъртност! Ми аджеба при 75% неваксинирани колко да са починали неваксинирани ?И 25% ваксинирани ,като полувината от тях са с фалшиви сертификати ,колко са починалите ваксинирани??? Оня тъпчо ваксиниран 1403 може ли да си направи аритметиката ,като прибавим и факта че пишат Сульо и Пульо умрял от ковид ,кво излиза? ..........Манипулации ....лъжи .....и т.н.........

    Коментиран от #136

  • 134 бай Ганя

    13 4 Отговор
    Драскача на тая глупава статия е за съд и затвор ,както и всичката простофесорска сган дето деня и нощя плашат и дезинформират людете и манипулират всякакви статистики. Сигурно от вчера България е на първите места по смъртност! Ми аджеба при 75% неваксинирани колко да са починали неваксинирани ?И 25% ваксинирани ,като полувината от тях са с фалшиви сертификати ,колко са починалите ваксинирани??? Оня тъпчо ваксиниран 1403 може ли да си направи аритметиката ,като прибавим и факта че пишат Сульо и Пульо умрял от ковид ,кво излиза? ..........Манипулации ....лъжи .....и т.н.........
  • 135 АхахахаХаха

    4 12 Отговор
    Носят ли отговорност лекарите които лъжат за Covid - 19 и снимка на грозния пелтечещ Мангър като най голям лъжлю!!! АхахахаХаха СРАМ за лекарите е Пелтека скоро няма да е лекър.Лекарите ще го изгонят..
  • 136 Ваксиниран1403

    8 26 Отговор

    До коментар #133 от "бай Ганя":

    Починали от всичко в България по години:
    2015 108675
    2016 107031
    2017 109320
    2018 108205
    2019 107815
    2020 126577
    2021 147727

    Коментиран от #141, #182

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 ковидиотин

    5 5 Отговор
    Това не е ли същото министерство,което продължава да манипулира хората и подпомага източването на здравната каса?
  • 139 Точно така...

    7 10 Отговор
    Под антиваксърския флаг ще се наредят още  кандидати за слава
    Трябва да се наложат много строги санкции за лъжи по темата ковид – лъжи, които буквално убиват хора !
    Този вид партии се хранят от скандали и агресия

    Коментиран от #140

  • 140 Ами ...

    17 6 Отговор

    До коментар #139 от "Точно така...":

    Ще има нов Нюрнбергски процес. И всеки ще си получи според заслугите.
  • 141 Ами ...

    22 7 Отговор

    До коментар #136 от "Ваксиниран1403":

    Много интересно. Ти освен упорит, май си и нещо друго. Хайде да анализираме твоите данни. Да приемем, че "нормална" е най-високата годишна смъртност, преди "пандемията". Според твоите данни, това е 109320, за 2017 г. През 2020 г. и 2021 г., пак според твоите данни, са починали 126577 полюс 147727 или 274 304 общо. При "нормална смъртност" би трябвало за две години да починат 2 по 109320 или 218 640 . Да видим колко е "свръх смъртността" при "пандемията": 274 304 (реално починали) минус 218 640 (нормалната смъртност) е равно на 55 664. Т.е. за времето на "пандемията", са починали 55 664 души повече, от колкото би трябвало. От Единния Информационен Портал знаем, че до момента от covid-19, са починали 32 431 човека. Като извадим от "свръх починалите" 55 664, починалите от covid 32 431, получаваме 23 233, починали повече от "нормалното", които не са починали от covid. Хайде сега, да ми обясниш, от какво са умрели тези 23 233 човека. Т.е. грубо, на всеки трима умрели от covid, имаме двама умрели от нещо друго. Какво ги е убило? Пак от твоите данни, виждаме, че повишението на смъртността, е най-голяво през 2021 г. Разликата между починалите през 2021 г. и тези през 2020 г. е 21 150, което е доста близко до броя на "свръх починалите", по неизвестни причини - 23 233. Дали можеш да предположиш, какво се е случвало през 2021 г., но не се е случвало през 2020 г. и би могло да бъде обяснение за горното? Дали са верни данните ти не зная. Приемам, че са.

    Коментиран от #142

  • 142 Ваксиниран1403

    8 23 Отговор

    До коментар #141 от "Ами ...":

    Първо данните не са мои, а официални от НСИ. Второ не се взема година с най-висока смъртност, а се взема средната за годините преди епидемията.
    Трето увеличеното е пропорционално на официално регистрираните починали с ковид. Ако се сравни смъртността от всичко през 2020 година спрямо тази от предходните години се вижда че само за нея има около16 хиляди повече починали при около 8 хиляди официално регистрирани починали с ковид към края на 2020 година. Тоест скрита ковид смъртност е била около 2 по-голяма от официалната.За 2021 починалите над нормалната смъртност от преди 2020 са около 39500 човека. Официално починалите от ковид за 2021 година са около 22 хиляди. Тоест скрита ковид смъртност за 2021 е била около 1.8 по-голяма от официалната. Съществена разлика между съотношението свръх смъртност ковид смъртност за двете години няма. Просто епидемията през 2021 е много по-тежка и за това жертвите са много повече.Пиковете на общата смъртност повтарят едно към едно епидемичните вълни и по време на затишието между вълните тя се връща до обичаните си нива от преди 2020 година. Жертвите на вируса са много повече от официално регистрираните защото далеч не всеки заразил се е регистриран като такъв, че ако почине да бъде отбелязан в статистиката като починал поради ковид. Това е действителността в България се правят в пъти по-малко тестове от колкото в другите развити страни и истинския размер на епидемията остава скрит както е в всички страни с ниско ниво

    Коментиран от #143, #144

  • 143 Ваксиниран1403

    7 22 Отговор

    До коментар #142 от "Ваксиниран1403":

    Това е действителността в България се правят в пъти по-малко тестове от колкото в другите развити страни и истинския размер на епидемията остава скрит както е в всички страни с ниско ниво на тестване, но вируса си взема жертвите без значение дали те ще бъдат официално регистрирани или не. Графиката на смъртността по седмици за различните години я има на сайта на НСИ. Когато за 2020 и 2021 година те се наложат на графиката на починалите от ковид се вижда пълно съвпадение на максимумите и минимумите на графиките.
  • 144 Ами ...

    18 5 Отговор

    До коментар #142 от "Ваксиниран1403":

    Наистина си ... скаран с математиката. 😀 Ако взема средно аритметична стойност, то тогава "нормалната" ще е още по-ниска. Направих анализ при най-благоприятните за теб условия. 😀 Не драги. Няма да стане така. "Скрита ковид смъртност". Тези неща се доказват. До тук имаме починали ПО НЕИЗВЕСТНИ ПРИЧИНИ. Няма "скрита ковид смъртност", а причина, която тепърва ще се установи. Защото може и да не еcovid. Как си го представяш? Човек е тежко болен, но не търси медицинска помощ. Умира си в къщи, а лекаря който установява смъртта въобще не разбира това. И пише в смъртния акт - умрял в съня си. 😀 Няма роднини, няма личен лекар. Нищо. За да ти излезе на теб "скрита ковид смъртност". Дай дефиниция за "скрито починал от covid". Болните можеш и да не ги регистрираш, но мъртвите - няма как. 😀 Хич и не си мисли, че ще ти мине номера със "скрита ковид смъртност". Не се ли усещаш, че това са хора и вече са много. Безсимтомно болни измислихте, сега какво, ще имаме и безсимтомно умрели? 😀 Не знаели, че са болни от covid, но били и взели че умрели. 😀 Само да питам, ти вярваш ли в това, което си написал? Защото никой няма да се⁵

    Коментиран от #146, #164

  • 145 Точно

    4 2 Отговор
    вие ли говорите за отговорност за фалшива информация?!
  • 146 Ваксиниран1403

    7 6 Отговор

    До коментар #144 от "Ами ...":

    Ковид е коварен защото понякога дори и при леко боледувалите и даже при безсимптомно преболедувалите понякога се получават сериозни усложнения и понякога дори и умират хората скоро след боледуването от тромбози, инсулти, инфаркти, сърдечни арести и други такива. Много хора изобщо не си правят тестове когато настъпят усложненията и да си направят тест той вече е отрицателен и няма как ако такъв човек почине да се включи в статистиката с починалите от ковид. Да реално той не е починал пряко от ковид с дихателна недостатъчност и пневмония но смъртта му е вследствие на ковид. Много хора с хронични заболявания след като прекарат ковид толкова им се обострят заболяванията които имат, че тяхното здравословно състояние се влошават толкова, че те умират. Те също не се включват в статистиката починали от ковид, но реално пак той е причината. Много от тях не умират в къщи, а в болница, но пак няма как да се включи в статистиката починали от ковид. Няма какво да минава номер на всеки който разсъждава обективно му е ясно че ковида е причината за повишеното, на общата смъртност, ако не беше той , а нещо друго нямаше при спадовете между епидемичните вълни тя да се връща на обичайните си нива от предишните години когато нямаше ковид

    Коментиран от #148, #149, #151

  • 147 хихи

    7 3 Отговор
    След като Борис Джонсън премахва всички ограничения,нашето Асенче само сертификата за антитела ли ще премахне..
    Хи хи хи някой си е купил фабрика на 9-ти септември!!!
  • 148 хNх

    6 3 Отговор

    До коментар #146 от "Ваксиниран1403":

    Безсимптомно болен и тежки усложения след леко и безсимптомно преболедуване са пълни глупости....

    Коментиран от #152

  • 149 Ами ...

    7 1 Отговор

    До коментар #146 от "Ваксиниран1403":

    ч, като приписваш на covid, смъртни случаи, които не са диагностицирани като covid. Ама те, евентуално се дължали на covid, защото бил коварен.Много хора не си правели тестове. Симпатяго, човек в животозастрашаващо състояние задължително е в лечебно заведение. А там няма и да го питат дали иска да си прави тест. Просто ще му го направят. Ако човека е починал от инфаркт, значи е починал от инфаркт, а не от covid, колкото и да ти се иска. Съществува история на заболяванията на пациента. Ако е починал от услужнения Между другото именно инфарктите убиват най-много хора в света. Не. Твърденията ти не починат върху никаква фактология. Според теб при спадовете между епидемичните вълни, смъртността се връща на обичайните си нива от предишните години когато нямало ковид. Твърдението ти е голословно. Докажи го. Не ти ли се струва, че има по-просто обяснение? Като тнапример, че при covid вълна, белите престилки се занимават основно с нея и човек с инфаркт може и въобще до не го погледнат. И ето ти същия ефект

    Коментиран от #153

  • 150 Ами ...

    2 2 Отговор
    Не е честно да ми се реже първата част от съобщението. 😀
  • 151 Ами ...

    11 3 Отговор

    До коментар #146 от "Ваксиниран1403":

    Аз обаче мисля, че статистиката се надува. Имаше починал от ковид с черепната мозъчна травма. Който го е шубе вече се е ваксинирал.

    Коментиран от #154

  • 152 Ваксиниран1403

    4 5 Отговор

    До коментар #148 от "хNх":

    Да бе глупости са затова не малко хора си заминаха точно така. Сърдечните усложнения, белодробните емболии, и инсултите сред млади и здрави хора са следствие точно на това. При всеки потичането е различно, но тези случаи изобщо не са малко.
  • 153 Ваксиниран1403

    5 4 Отговор

    До коментар #149 от "Ами ...":

    Далече не всички лекари се занимават само с ковид поне досега. тепърва какво ще стане времето ще покаже. Ако твърдиш, че увеличената в пъти смъртност по време на епидемична вълна се дължи на липса на възможност да бъдат лекуване тези които се нуждаят от друга спешна медицинска помощ излиза, че при нас когато не е претворена болничната ситемна тези състояния са били лекувани толкова много успешно и ефективно и хората за това не са умирали по-малко. Ами ако това беше вярно нямаше да сме с огромна смъртност в годите преди ковид.

    Коментиран от #160

  • 154 Ваксиниран1403

    4 7 Отговор

    До коментар #151 от "Ами ...":

    Всеки които е с положителен тест и е починал се включва в статистиката, но и всеки които няма положителен тест и е починал не се включва. Има случаи на хора които не могат да ги приемат в болница защо теста им вече е отрицателен, а на лекарите им е ясно че те са с ковид усложнения и се почва едно размотаване и прехвърляне от болница в болница.

    Коментиран от #158, #170

  • 155 1234

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Хаджигенов":

    Пич бегай за бустерче
  • 156 1234

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Лейка":

    Бегай за бустерче
  • 157 1234

    10 4 Отговор

    До коментар #64 от "Ваксиниран1403":

    Познавам много хора който им пускат много кислород и си отиват, и след това казват че не е бил вакс.
  • 158 Ами ...

    14 3 Отговор

    До коментар #154 от "Ваксиниран1403":

    Ясно. Човека си разбил главата, но починал от covid. Блъснала го кола - пак covid. 😀 Обидно ниско ниво. 😀
  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Ами ...

    10 3 Отговор

    До коментар #153 от "Ваксиниран1403":

    Не твърдя нищо. Но тезата е интересна. Може да се предположи, че е вярна, ако допуснем, че при ковид истерия практически не се лекува друго. Дали е така? Ами може и да е, защото като се появи положителен тест, пращат човека в covid отделението. Ако е с инфаркт, му трябва кардиология, обаче отива в covid.
  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Българка

    5 14 Отговор
    На този в която и да е западна страна ще му отнемат лекарските права и моментално влиза в затвора!
  • 163 Istina

    6 3 Отговор
    До автора - Петър Чолаков - абе господине, как не те е срам да пишеш такива клевети и да злепоставяш тякъв специалист като Мангъров с повече от 40 г стаж с най-опасните вируси и пандемии!? Безобразие, да не използвам по-силни думи че най-вероятно ще ме цензурират, колко ти платиха, скрийсе в миша дупка! По-скоро, такива като теб клеветници трябва да се разследват, безобразие!
  • 164 така е

    6 3 Отговор

    До коментар #144 от "Ами ...":

    починалите няма как са се скрият, защото има номера на смъртните актове, а тях ги издава общината. Друг е въпроса, че от болниците пишат к---д, а човека е починал от друго, защото вече парите не са за пътека, а за бройка. Това е самата истина. И не е само в БГ. Моя близка е мед.лице в Париж и там е така.
  • 165 Istina

    7 4 Отговор
    До автора - Петър Чолаков - абе господине, как не те е срам да пишеш такива клевети и да злепоставяш тякъв специалист като Мангъров с повече от 40 г стаж с най-опасните вируси и пандемии!? Безобразие, да не използвам по-силни думи че най-вероятно ще ме цензурират, колко ти платиха, скрийсе в миша дупка! По-скоро, такива като теб клеветници трябва да се разследват, безобразие!
  • 166 Да права си

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Гаглей":

    Платено мнение
  • 167 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    5 6 Отговор
    АМАН ОТ СПЕЦИАЛИСТИ КАТО МАНГЪРОВ. ТОЗИ Е ВИНОВЕН ЗА НЕДОВЕРИЕТО КЪМ КОВИДА И ВАКСИНИТЕ В БЪЛГАРИЯ.
  • 168 бухахахахахаха

    9 3 Отговор
    МЗ-министерството на лъжата!КаК РАЗБРАХА,че няма такива случаи,като няма разследване,няма повдигане на въпрос,няма аутопсии,понеже са забранени,няма изследване на вир0са и фъксините и стовариха цялата помия на човека,който още 2020 им казваше как трябва да се действа?Разбира се,нашите сатрапи действат,според реда установен от ЕС и ФАЩ.Именно те са лъжците и разпространяват невярна информация,чрез "независимите" медии БТВ,Нова и пр.+ едни потни математици и редица "светила",които всяват страх,паника и ужас у хората.

    Коментиран от #173

  • 169 Хихата

    8 2 Отговор
    А, зелето май се уплаши от истините, които разкрива Мангъров, та сега призовава да му запушат устата! Ама тези факти започват буквално да извират и да бодат очите на всеки, който може да вижда. И други учени започнаха да надигат глас (проф. Люк Монтание). Тъй, че иде край на измамата!
  • 170 12345

    8 4 Отговор

    До коментар #154 от "Ваксиниран1403":

    А повечето починали през 2021г. може ли да се дължи на внезапно починали ваксинирани.Какво ще напише патоанатома в смъртния акт при внезапна смърт на ваксинирам човек.

    Коментиран от #171

  • 171 Ваксиниран1403

    3 6 Отговор

    До коментар #170 от "12345":

    А през 2020 когато още нямаше ваксинирани на какво се дължи?Ще напише причината за смъртта, а тя не, че човека е ваксиниран. Ако има разлика в честота на смъртта в дадена възрастова група сред не ваксинираните и ваксинираните и смъртността и при ваксинираните е по-голяма едва тогава може да се твърди, че във ваксините може да е причината. Реалните данни обаче показват точно обратното смъртността сред не ваксинираните е по-голяма от тази при ваксинираните.Причината за това е, че ваксинираните в десетки пъти по-рядко умират от ковид.
  • 172 Бодак

    8 2 Отговор
    Поредната поръчкова писаница срещу инакомислещите.
    Здравомислещите хора, не бяха чували за Мнгъров,, но бях чували и виждали безнравственото поведение на фармацевтиката, която нарекоха Фармафия. И без Мангъров се вижда, че се води яка безплатна реклама на няколко фармафиотски концерна и ваксините им. Европейците нямат достъп до други ваксини, които се ползват по света. Кой не е чувал за починали от друго, а се пишат от Ковид, И на кой не му е ясно, че тези експериментални препарати не са завършени ваксини, както и да ги наричат. За грипа десетилетия не можаха да направят читава ваксина, за Ковида за отрицателно време направиха -- с над 90 % успех .... При това на основа РНК и ДНКа - материя малко позната, което означава непредвидими последици. Ваксинираните ги карат да подписват декларации, чиято същност е безотговорност за фармафиотските ваксини. И кой не знае че по време на епидемия не е редно да се поставят ваксини, тъй като вирусът мутира и така обстановката става по-сложна. Кой не вижда, че се дава една единствена гледна точка, а инаквите гледни точки се анатемосват, вместо да се обсъдят в спокоен разговор, както е редно, за да станат нещата по-ясни....
    Трябва да има някой виновен, че на българите имат повече здрав разум от Западноевропейците. Кой да е виновната жертва -- Мангъров, ясно е за фармафията и слугинажа им. Както и за политскугинажа е ясно -- виновен е Путин.

    Коментиран от #186

  • 173 Бодак

    7 0 Отговор

    До коментар #168 от "бухахахахахаха":

    "МЗ-министерството на лъжата! КаК РАЗБРАХА,че няма такива случаи, като няма разследване,няма повдигане на въпрос,няма аутопсии,понеже са забранени"
    Те т.н. коронавирус не са виждали нито са изолирали, но ни го показват един лъскавичък и цветен, но го набедиха и ваксина му съчиниха, ти се съмняваш че РАЗБИРАТ всичко.
  • 174 Трудолюбец

    8 1 Отговор

    До коментар #64 от "Ваксиниран1403":

    "ваксинираните в света са повече от 3.9 милиарда т.е повече от 50% от населеното на земята при това основно в най-развитите икономически страни."
    В най-развитите икономически страни, кой знай защо, се раждат най-малко деца. Бедните, раждат повече. Пита се кой повече разбира и знае -- бедните или богатите? Африка или Запада, след като бедните и Африканците знаят най-важното -- възпроизводството е основната цел в Живота, първата цел преди другите. Такова е и в природата -- сичко Живо се стреми първо към възпроизводство...

    Коментиран от #176

  • 175 Вая

    4 3 Отговор
    Тоя комлексар и психопат Мангъров се оказва недосегаем, а къде нормалния журналистически подбор на събеседниди по темата???? И медиите ни не на мястото си...
  • 176 Ваксиниран1403

    2 4 Отговор

    До коментар #174 от "Трудолюбец":

    И ман-гасарите при нас се множат като хлебарки, но идвали от това има някаква полза.Това може да е цел за животните,но хората са нещо повече и не целят само да се множат, а да имат добър живот в подходящи условия. Ако за теб африканците са еталон отивай там миграцията в тази посока е лесна в обратната е трудна и това не е случайно

    Коментиран от #183

  • 177 Само питам

    3 2 Отговор

    До коментар #78 от "Балък":

    А Спутник и Ковивакс у нас кога?Мисля ,че работят на друг принцип.
  • 178 БГвеле

    6 4 Отговор
    дойче, дойче, много си обичате адолф. Мангъров е единствения мислещ и разбиращ инфекционист. А тоя дет е писал матРяла само може да се слага на господарите си.
  • 179 Спри се бе

    6 2 Отговор

    До коментар #114 от "Ваксиниран1403":

    Дървен философ.Аман от плямпалници и то платени.
  • 180 Ми кво пък

    3 2 Отговор
    Когато са били разпространявани нацистки и ресистки теории, никой не е казвал, че са неправилни - напротив, според "науката" евгеника, широко практикувана в Европа и Америка това си е било "научно доказано". Кой може да каже, че сегашните не-фейк новини на Дойче веле, след 1 годиниа няма да се окажат пълен фейк? Защото, ето ви от британските медии:
    Правителството на Обединеното кралство признава, че ваксините са увредили естествената имунна система на тези, които са били двойно ваксинирани:
    Правителството на Обединеното кралство призна, че след като сте били ваксинирани двойно, никога повече няма да можете да придобиете пълен естествен имунитет срещу варианти на Covid - или евентуално към друг вирус. Така че нека гледаме как "истинската" пандемия започва сега! В своя Седмица 42 „Доклад за наблюдение на ваксините срещу COVID-19“, Министерството на здравеопазването на Обединеното кралство признава на страница 23, че „Нивата на N антитела изглежда са по-ниски при хора, които се заразяват след две дози ваксинация“. По-нататък се казва, че този спад в антителата е по същество постоянен.
  • 181 Само питам

    2 1 Отговор

    До коментар #127 от "Да бе да":

    Ти избута ли основното или нещо си шмъркал?Пиши разбираемо!
  • 182 Ха ха

    5 4 Отговор

    До коментар #136 от "Ваксиниран1403":

    Изчистиха избирателните списъци от "мъртъвците",гласуващи 11 години за Толупа.Просто и елементарно обяснение на това как изведнъж ни преброиха само 6,5 млн.,но не било окончателно.Ковида е точно навреме.Хайде стига измишльотини,троле
  • 183 Само питам

    5 2 Отговор

    До коментар #176 от "Ваксиниран1403":

    Вчера от 19:00 си затролил,та безпочивка и до 17:00 на 20/01Ти да не би да си некой Мутафчийски от БЛС?Или просто си на издръжка на Астра-Зенека?Ашколсун за трудолюбието,но от него полза за България йок.
  • 184 ЕДГАР КЕЙСИ

    3 2 Отговор
    ЗАЩО СТЕ ИЗТИПОСАЛИ ТОЗИ МАЙМУН ШИБЕК НА СНИМКАТА...... ДО НЕ ОДАВНА , БЕШЕ БАБА МИКА СЪС СВОЙТЕ ЕКСПЕРТИЗИ..... УТРЕ СИГУРНО , ЧАШКО ДАМАДЖАНОВ ЩЕ ФАНТАЗИРА НОВИ ИЗМИШЛЬОТИНИ....... СМЕНЕТЕ МАЛКО ЛЕНТАТА....ВСЕ ЕДНИ И СЪЩИ КАРИКАТУРИ !
  • 185 Брей, брей, брей!

    3 2 Отговор
    Доц. Мангъров подкокоросал 80% от българите да не се ваксинират! Тогава напразно се плаща на всякакви математици, физици и лъжци да насаждат психоза и истерия сред населението! Което доказва, че в по-голямата си част българите са трезвомислещи и скептични люде, които си доверяват на доказани авторитети. Доц. Мангъров е точно такъв и ненапразно хората му вярват. Е, тук-там има и пробив в доверието, и хипохондриците изпадат в хистерия. Препоръчвам посещение при психиатър, защото Ковид параноята е обсесия, която не е за подценяване. Впрочем хипохондрията е един от признаците на депресията, която е по-опасно заболяване от ковид-а. Пазете си нервите, от физическо заболяване се оздравява, от психично-не.
  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Истина ви казва...

    2 2 Отговор
    Вярвам на Мангъров и Пламен Пасков .
  • 188 Камуфлаж

    2 2 Отговор
    Колко хора си заминаха заради това, че не се ваксинираха? Петдесет пъти повече.
    Докторе, мястото ти е в болницата да лекуваш както Нострадам е правил.
  • 189 Да да, ама

    2 1 Отговор

    До коментар #80 от "Котис":

    Не се е случило. Щеше да няма вирус още лятото 2020 според Мангъров и нямаше да има и вълни повече....и щеше да си изяде дипломата ....ааааа???????
    Нещо не стана така????
    Айде да почва да яде !!!!!!!!!!!!!