Last news in Fakti

23 Януари, 2022 13:00 8 464 42

Д-р Сардовски: Има голяма вероятност да сме попаднали на поредния "куц кон"

  • д-р светлозар сардовски-
  • коронавирус-
  • зелен сертификат

Не се сещат, че ниското ваксинационно покритие се компенсира от по-високия брой преболедували COVID, заяви кардиологът

Д-р Сардовски: Има голяма вероятност да сме попаднали на поредния "куц кон" - 1
Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не се сещат, че ниското ваксинационно покритие се компенсира от по-високият брой преболедували COVID, които може би заедно с ваксинираните поне достигат до 60%, а може и да го надминават, та вече не е нужно да се ваксинират 60% , а и това няма и как да се случи, както върви темпа на ваксинацията.

Нужно е или по-скоро беше нужно да се ваксинират 20-25-те % 65+ годишни, но и това вече може би не е актуално, тъй като Омикрона намалява риска от усложнено протичане и смърт, спрямо делтата, ако не в повече, то поне толкова, колкото и ваксините, но за разлика от тях създава и стаден имунитет и при всички случаи по-траен и надежден.

Та и затова инатейки си, пак просто си "плямпат" за зеленият сертификат, който е абсолютно безмислен за подобряване на епидемиологичната обстановка при сегашните ваксини, които не пазят от заразяване. Когато се създаде надеждна ваксина препазваща и от заразяване, тогава може да има смисъл от зелен сертификат, тъй като той ще удостоверява, че приносителят не може да заразява, а не както е понастоящем.

И сега при доминиращият Омикон, не е важен броя заразени, а броя тежко болни (тези в интензивните отделения) и загиналите да не расте. И дано се окаже, че Омикрона ще свърши прогнозираното му благоприятно развитие спрямо нас, че иначе лошо ни се пише....

Така че, дръжте си зеления сертификат, но по-големият проблем обаче е, в ината ви, който показва, че има голяма вероятност да сме попаднали на поредния "куц кон"...

Текстът е публикуван във Фейсбук


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 126 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    121 4 Отговор
    на вчерашното встъпване в длъжност на президента Радев, някой да спазваше някакви анти ковид мерки!?доказателство че мерките нямат и не са имали ефект!!!

    Коментиран от #21, #23

  • 2 Пич

    174 2 Отговор
    Я гле...!!!??? Дали са думата ,на човек, който може да мисли !!!??? Какво ли става , в ОПГ " ваксина" ...!!!???
  • 3 СъД!!!

    154 5 Отговор
    Предстои съд за ковид фашистите. Мишките на запад започват да напускат потъващия кораб, нашите марионетки още не са разбрали...
  • 4 Последния Софиянец

    99 1 Отговор
    За две години ваксинираха 1 млн,колко ще им трябва за още 3 млн?
  • 5 Д-р Ох Боли

    156 4 Отговор
    Този да не иска да е следващия разглеждан от ,,етичната" комисия и прокуратурата? Как смее да говори истината?
  • 6 Нема кове сичко е измама

    93 4 Отговор
    Психозата се получи защото саш и европа дълго време изоставаха от целевия праг на инфлацията от 2 % и това измъчваше еврей банкери и политици там и решиха да направят пандемия да затворат сичко и да напечатат трилиони като ужким за подпомагане на икономиките им обаче напечатаните пари станаха много и инфлацията отиде много над 2% и това започна да ги тревожи и решиха от март да сапрат печатането и да видгнат полека лихвите в саш и затова сега ковето ше почне да избледнява в саш щот повече не е необходимо тва плашило но в бегето нали са лизачи подлизурковци и ковето ше се лансира много след като в саш са приключили с тоа фарс щот видите ли нема как бегето да се оправи по бърже от господаря саш и винаги от там трябва да започват хубавите неща и полека да се разпростроняват в колониите на саш 😂😂😂😂
  • 7 О, напротив

    142 1 Отговор
    Сещат се те, сещат се много добре, обаче не им изнася! Изключително е прав докторът. Просто никога няма да признаят, че са грешали, и че сега също грешат. Директивата трябва да се промени централно, а това скоро ще се случи, та много ми е любопитно тогава как ще хъкат, мъкат и заекват в оправданията си. Народът няма да им прости.

    Коментиран от #22

  • 8 Pesho

    133 0 Отговор
    Жив и здрав доктор Сардовски!!!
    Сещат се те, много добре се сещат и знаят - просто искат да набоцкат колко се може повече, ако може всички. А защо, дано някога разберем...
  • 9 мислещ

    83 0 Отговор
    "Когато се създаде надеждна ваксина препазваща и от заразяване, тогава може да има смисъл от зелен сертификат, тъй като той ще "
    Ами не, и тогава ще е също толкова безсмислен, понеже набучените няма да можем да ги заразим така или иначе, а себе си дали ще можем да заразим взаимно си е наш проблем.

    Коментиран от #16

  • 10 Гост

    66 0 Отговор
    АБСОЛЮТНО ВЕРНО.
  • 11 Лесно е

    118 0 Отговор
    Адмирации! Още един смел и неподкупен доктор! Здраве и просперитет! Благодарим.
  • 12 Грульо

    66 1 Отговор
    Не куц конь, а куци козели, дето по цел ден проповядват ковит мерки, без маски и дистанция. :D
  • 13 Сандо

    73 0 Отговор
    Да,разумни хора все още има на тази грешна земя.
  • 14 Чепка булгар

    74 0 Отговор
    Какво стана с Паро Лозаря от Берн? Паро-о-о, спиш! Заглушавай го бързо тоя!

    Коментиран от #24

  • 15 Браво!

    78 0 Отговор
    Браво, докторе! Тъй е!
  • 16 Лост

    60 0 Отговор

    До коментар #9 от "мислещ":

    Доктора само ги иронизира за сертификата. Който иска да си го вземе и да спи спокойно.
  • 17 1111111

    64 0 Отговор
    Браво!
  • 18 ТаУмВзе

    71 0 Отговор
    Можело значи, да се дава Думата на Вменяеми Хора, които не са изперкали от Хранилката!
  • 19 Hahaha

    75 0 Отговор
    Аз едно не мога да разбера, как никой журналист не зададе въпроса дали процента ваксинирани не е условие за парите по плана за възстановяване, че толкова всички правителства и Бойковки и небойковски са се загрижили за нас.
  • 20 име

    61 1 Отговор
    Срещу здравата логико и фактите, никой те може да възрази. Затова очаквам репресии срещу такива хора. Щото ни управляват западни слагачи.
  • 21 Копипасте

    54 0 Отговор

    До коментар #1 от "ФИЛИП ЕЙДЖИ":

    След като шефа на НОЩ Мутафчийски ходи до Милано през април 2021г. и се върна, и още на следващия ден се появи пред камерите в заседателната зала на Министерския съвет наместо да е в карантина за 14 дни като всички пристигащи оттам бях наясно! И преди това/от бай Тошово време/ си знаех, че пред закона всички са равни, но все пак някои са по-равни! Но такава наглост и дебелоочие и по бай Тошово време нямаше! Той такива ги оправяше много бързо, но и той остаря и омаля! Та така!

    Коментиран от #37

  • 22 Неминуемо

    58 1 Отговор

    До коментар #7 от "О, напротив":

    Абе под сурдинка почнаха да признават тук-там,че близо 2 години са нямала единен утвърден протокол за лечение на Ковида, по-скоро последователност за облекчаване на преболедуването. Не случайно не допускат аутопсии. Хората с починали близки имат всички основания да завеждат дела....и това време ще дойде неминуемо.
  • 23 КОВИД ГЕНОЦИД 💀

    36 0 Отговор

    До коментар #1 от "ФИЛИП ЕЙДЖИ":

    Смъртността при ДЕЦАТА и МЛАДИТЕ клони към 0.

    ОФИЦИАЛНА СТАТИСТИКА:

    За България статистиката за СМЪРТНОСТ от КОВИД по възрастови групи е:

    Възрастова група ◼ Починали ◼ Оздравели

    0 - 19 год. ◼ 0.04 % ◼ 99.96 %

    20 - 29 год. ◼ 0.10 % ◼ 99.90 %

    30 - 39 год. ◼ 0.25 % ◼ 99.75 %

    40 - 49 год. ◼ 0.72 % ◼ 99.28 %

    50 - 59 год. ◼ 1.93 % ◼ 98.07 %

    60 - 69 год. ◼ 5.59 % ◼ 94.41 %

    70 - 79 год. ◼ 12.17 % ◼ 87.83 %

    80 - 89 год. ◼ 20.70 % ◼ 79.30 %

    Над 90 год. ◼ 25.67 % ◼ 74.33 %

    Както се вижда, за хора до 49 години смъртността от корончо в България е ПОД 1.00%. Същевременно инжекциите НЕ спират заразяването и разпространението на вируса. Тогава каква е ползата от тях при МЛАДИТЕ и ДЕЦАТА? И за кого?
  • 24 КОВИД ГЕНОЦИД 💀

    32 1 Отговор

    До коментар #14 от "Чепка булгар":

    Такава им е тактиката на родните пропагандатори и МЕДИИ - да сменят лицата възможно най-често, че да не ги претрепе народът.
  • 25 лекар

    4 44 Отговор
    Кардиолог специалист по ковид-хе-хе-хе

    Коментиран от #30, #32

  • 26 kkk

    47 0 Отговор
    "сегашните ваксини, които не пазят от заразяване. Когато се създаде надеждна ваксина препазваща и от заразяване"... Айде стига с това полит-коректно говорене- дефиницията на "ваксина" на прост език казано е "препарат който принуждава организма да изгради имунитет срещу даден вирус". Няма такива "леко прекарване и т.н. глупости"- когато имаш изграден имунитет НЕ СЕ ЗАРАЗЯВАШ ИЗОБЩО, съответно не може да разнасяш болестите. След като надупчените се заразяват с бясна скорост (справка цяла Европа) значи имаме огромен проблем и т.нар. "ваксини" просто не работят защото не са изградили нужният имунитет. Възможно е и вируса да е толкова променлив, че да е техн. невъзможно да се създаде ваксина- слабо вероятно, но го има и тоя вариант... Без оглед защо препаратите не създават имунитет (тоест по никакъв начин НЕ МОГАТ ДА СЕ КЛАСИРАТ за "ваксина") това имаме и с това следва да работим- тоест "зеленият сертификат" не просто е безполезен, а е и ВРЕДЕН. Затваряне на икономиката заради нещо което не подлежи на контрол към момента- чисто самоубийство. Ограничения, маски и т.н. за стари и болни (не е нужно да са стари) хора с куп проблеми- ОК и го разбирам, но да затваряме нормални здрави хора щото можело да хванат някакъв грип- това не го приемам изобщо.
  • 27 нннн

    35 0 Отговор
    Освен куц, конят е сляп и глух.
  • 28 Матей преображенски

    41 4 Отговор
    Затова,закривай извънредното положение,барабар с всички мерки и зелени сертификати!Който е луд ,нека се боде колкото си иска,мазохистите няма как да ги спрем.Едно по-сериозно разследване ще покаже мащабния заговор на щатите против ЕС с помощта на ковид-диверсията.Искаха да ударят най-много Русия и Китай,в началото уплахата там беше на висота,но бързо разбраха ,че това е изкуствена диверсия,с която целяха да предизвикат икономически крах и граждански войни ,а защо не и глад и канибализъм.Зле си направиха сметката,след обстоен анализ първо китайците закриха изцяло въпроса ,а руснаците си направиха ваксина,колкото за успокоение на гражданството.Ръководството много добре е разбрало какъв е заговорът ,но не могат да излязат с изявление и да опишат 1към 1 какво точно е станало.Засега основен потърпевш си остава ЕС,със срината икономика,със срината енергетика заради зелената сделка,със сринат морал заради истанбулската конвенция,със срината етническа чистота заради безчислените пълчища емигранти.Сега чичо Сам и във война иска да ги вкара с Русия и да гледа сеир зад океана.Остана единствено да разчитаме на мъдростта на Путин и да въдвори мир и разбирателство,след като накара американците да се смирят и признаят поражението си.
  • 29 Прав е автора

    38 4 Отговор
    Само че куция кон е ЕС,а нашите подлизурковци изпълняват всяко нареждане без да мислят
  • 30 Ха, ха

    41 2 Отговор

    До коментар #25 от "лекар":

    Коремен хирург - в щаба - НОЩ. Математици-консултанти по вирусология.......и още мога да изброявам, но няма смисъл
  • 31 Дилдо

    41 0 Отговор
    Сега да не го погне и него Прокуратурата за това че казва истината...
  • 32 Ами....докторе

    50 0 Отговор

    До коментар #25 от "лекар":

    След като Балтов и Мутафчийски - ортопед и хирург могат да са велики специалисти по ковид инфекция, защо кардиолог да не може? И след като Кунчев, дето жив болен пациент не е виждал, определя мерки, забрани и прочие, какво да говорим.
  • 33 Перо

    44 0 Отговор
    Медикът потвърждава думите на Мангъра!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Христо

    37 0 Отговор
    Докторе, да си жив и здрав! Сега ще те атакуват Аспарухчо Грездея с цяла армия ковид мисирки.
  • 36 Прочетете в Афера. Бг

    20 0 Отговор
    ТРИ ДНИ СЛЕД КАТО СЕ ВАКСИНИРА БАЩА МИ УМРЯ ОТ ТРОМБОЗА!
    Казвам се Пламен Васков Цветков и Ви пиша от гр. Варна, Република България.

    Бих искал, ако ми позволите, да изложа накратко фактите касаещи моят случай свързан със смъртта на баща ми:

    На 15.03.2021 година моят баща Васко Петров Цветков умря в 08:00 ч. от остра дихателна недостатъчност, вследствие на тромбоза на белодробните съдове, т. нар. автохтонни тромби. Касае се за бърза смърт с тромбоза на белодробните съдове от вякакъв калибър, липса на други болести или травматични увреждания обслужващи смъртта, обезкървен белодробен паренхим, остър застой в паренхимните органи, липса на възпалителни огнища с венозна тромбоза като източник на емболи, отрицателен тест за Ковид 19.

    Това е констатирано от извършената аутопсия и фигурира в заключението от патологията в съдебно медицинската експертиза.

    Два дни преди това на 12.03.2021 г. същият е инжектиран с първа ваксина на „Астра Зенека“ срещу Ковид 19, а по мнение на патологията в заключението си визира ваксината като причина за смъртта от настъпилата от нея масивна тромбоза причинена от големи, средни и малки тромби.
  • 37 чичо Тончо

    12 1 Отговор

    До коментар #21 от "Копипасте":

    Сбъркал си годините, колега! Това беше през пролетта на 2020г.! Спомням си и купищата декларации събирани от полицаите по КПП-тата и потрошени пейки по парковете! Толкова полицаи като тогава по улиците не бях виждал!
  • 38 Ггъъ

    12 0 Отговор
    Много правилно! Ама онези се правят, че не знаят!
  • 39 Само питам

    9 0 Отговор
    Абе що го няма Джок Съдбата ?
  • 40 G0060

    22 0 Отговор
    Дааа попаднах е отново на куц кон, но този път са му счупени и четирите крака. Само не знам, как тъпанарите се вързаха на Измамника Киро аварията
  • 41 Такъв документ, наречен зелен сертификат

    15 0 Отговор
    Е абсурден, престъпен и неморален в цивилизовано общество през 21-ви век! НЕДОПУСТИМ по никакъв повод, още повече заради заболяване, което по всеобщо мнение НЕ Е ОСОБЕНО ОПАСНА ИНФЕКЦИЯ. Неприемливо е хората да бъдат разделяни и категоризирани по медицински признак, и тази "оценка на тяхната безопасност " - цитат на ковид истерика Александър Симидчиев да определя имаш ли право на живот или не. Животът не е живуркане само на физическо ниво. ДОЛУ ВСИЧКИ БЕЗУМНИ МЕРКИ И ОГРАНИЧЕНИЯ! ОТНЕХА НИ ЖИВОТА И ПРИЧИНАТА НЕ Е ЗАГРИЖЕНОСТ ЗА НАШЕТО ЗДРАВЕ.
  • 42 незнайко

    9 0 Отговор
    Д-р Сардовски да не го накажат както Мангъров ? Как може да говори "против" ? Все пак браво за изказването му .