Last news in Fakti

8 Март, 2022 19:00 5 357 119

Войната на Путин и българските колаборационисти

  • русия-
  • българия-
  • владимир путин-
  • русофили-
  • русофоби

Единствената възможност на руснаците да не бъдат заклеймени е да освободят света и себе си от деспотичната войнствена клика на Кремъл

Войната на Путин и българските колаборационисти - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Путин води война в Украйна, а в България има негови колаборационисти - путинофили, които се изсулват от моралната позиция и се самолишават от елементарна емпатия към страданието на милиони убивани и прокудени.

От руската инвазия в Украйна всички вече сме разделени на приятели и врагове. Не само държавите, но и народите и техните отделни представители. Също като в политическата теология на известния теоретик на правото и политиката Карл Шмит (Carl Schmitt), който е бил и виден нацист. За него опозицията враг-приятел е в основата на политическото, включително в международен план, защото човечеството няма външни врагове. Е, след войната той е трябвало да признае, че може и да има вътрешни врагове на цялото човечество и те да бъдат третирани като нечовеци. В наказателен план това бяха нацистки индивиди, осъдени в Нюрнберг, но в морален – германците изобщо, станали за Шмит жертва на тази нова панчовечност.

Днешният кремълски нацист превърна руснаците в германците на Хитлер. Демократичният свят налага санкции не само на Руската федерация, на руски компании, но и на отделни граждани – диригенти, оперни изпълнители, спортисти. Дори неутрална Швейцария не е неутрална за санкциите.

В разделения от войната на врагове и приятели свят дори и чуждите сред своите стават врагове. Цели етноси се превръщат в потенциални терористи и саботьори. Дано не се повторят безумия като изолирането в в лагери за задържане в САЩ на 120 000 американски японци, повечето американски граждани, станало след нападението над Пърл Харбър.

Руснаците могат да освободят света и себе си

"Русия вече не съществува“, казва кинокритикът Антон Долин, главен редактор на сп. „Исскуство кино“, в прощалното си писмо при напускането на страната. И продължава: „Украинците имат шанс да се изправят от пепелта и руините, те ще станат по-силни и ще могат - ако искат - да забравят за преживените страдания. За нас няма нито възможност, нито право да забравим. Ние сме заклеймени“. А Богдан Прах, ректор на Католическия университет в Лвов, казва: „Няма повече такова понятие като „добри руснаци“.

Единствената възможност на руснаците да не бъдат заклеймени е да освободят света и себе си от деспотичната войнствена клика на Кремъл. Нещо повече, руснаците като суверен на ядрена империя имат по-големи задължения към света, отколкото народът на една неутрална Финландия или на една разделена отвътре натовска България.

НАТО не може да защити Украйна заради ядреното куфарче на Путин, не може да жертва целия свят заради една страна. Но онези наистина добри руснаци, които излизат на протести срещу войната, гарантирайки си арест, глоби и побои, не са достатъчно, за да свалят властта. И дали биха могли да бъдат, при положение че, по думите на Михаил Ходорковски, три четвърти от жителите на Русия никога не са пътували в чужбина и пак толкова се информират единствено от официалните медии. Но дали няма да излязат на улиците, ако санкциите опрат до кокала им? Коя е тази полиция и кои са тези служби, които могат да арестуват милиони?

А русофилите в България?

Ако свалят Путин и му вземат ядреното копче, ако си върнат правата и свободите и откъснат пипалата на олигарсите от огромните природни ресурси на страната, руснаците ще бъдат освободители на света и на себе си. Русофилите в България обаче ще си останат неосвободени, защото са путинофили. Такива са и левите, включително най-новите леви, в които бе надеждата за левица отвъд кремълския посткомунизъм.

В двете големи групи често са едни и същи хора. Това са колаборационисти на един съвременен нацистки режим. Хора, които се изсулват от морална позиция, жонглирайки с геополитически съображения. Хора, които се самолишават от елементарна човешка емпатия към страданието на милиони, обстрелвани, убивани и прокудени от домовете и от страната си.

Сега всеки, който е на страната на агресора, е негов съучастник. Вече не са валидни аргументите, които поставят моралната позиция в скоби, наличен е единствено изборът между добро и зло. Светът днес е черно-бял, разделен на нормални хора със съвест и на лукави нечовеци.

А България все се носи по течението

В България разделението е огромно, но поне не минава по фронтова линия, а санкции се налагат взаимно само в социалните мрежи. Това обаче никак не бива да ни успокоява. Утре светът, ако има свят, ще бъде по-добър и по-мъдър. Защото милиони хора и десетки страни ще са минали през чистилището на един прост избор, който рядко се случва в живота. От него ще са станали по-силни и по-мъдри.

И в Украйна, и на Запад, и дай боже - в Русия, повечето ще са станали по-човеци. За България няма да е никак сигурно. Защото едно голямо пихтиесто множество – дано не е мнозинство – ще е трупало агресия в снишаването да заобиколи моралния избор. Ще си останем нация без самочувствие, а бъдещето ни ще зависи от инерцията и късмета. Защото когато една нация не може да прави големи, но прости избори, по-сложните ѝ се случват, докато се носи по течението.

* Този коментар изразява личното мнение на автора и може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на ДВ като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 120 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтиГост

    95 143 Отговор
    Акъл не може да бъде набит в русофилска глава.

    Коментиран от #39, #92

  • 2 Последния Софиянец

    167 80 Отговор
    Целта на запада винаги е била да унищожи славяните.

    Коментиран от #16, #21, #55

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ИВО ПРОКОПИЕВ

    94 23 Отговор
    НЯМА ЛИ КОНТРОЛ НАД МЕДИЙТЕ В БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #10

  • 7 Демократ

    62 12 Отговор
    Щяхме да правим правова държава, ама си искаме царя... Иди разбери...
  • 8 DW-пропаганден машинен

    152 38 Отговор
    Нацистите викат дръжте "нацистите"! DW вие сте дъното!
  • 9 !!!?

    35 30 Отговор
    Путин и неговият СССР2 !!!?

    Коментиран от #73, #99

  • 10 BGEXIT

    71 16 Отговор

    До коментар #6 от "ИВО ПРОКОПИЕВ":

    НЕ ТВОИТЕ МЕДИИ СА БЕЗКОНТРОЛНИ КАТО ГЛЕДАМ ФАКТИ.БГ И РАЗБИРСМ ЧЕ БЪЛГАРИЯ ПАК Е НА ПОСЛЕДНО МЯСТО
  • 11 дойче зеле

    14 55 Отговор
    стига сте сравнявали х@йлото с Адолф Христос 😠
  • 12 ТаУмВзе

    117 20 Отговор
    Само Прогандата Няма Автор а? Така не съм се смял от години.
  • 13 Пич

    97 13 Отговор
    Навремето , не ви позволихме да унищожите нашите евреи ! Още ви е криво !!!
  • 14 3.14К

    126 24 Отговор
    Защо не смееш да си напишеш името под помията, която си сътворил?
  • 15 БПФ

    136 36 Отговор
    Руснаците само изгониха озверелите плювaлници от дойче зеле. А трябваше да ги пратят в Сибир, да строят магистралата Амур-Магадан !!! Ще ги търпим ли тия, да ни определят мисленето - в НАШАТА държава? Много хора и у нас и в цяла Европа са на страната на Русия в този конфликт, защото разбират, че тя е в правото си, че беше провокирана и принудена да тръгне на война !!! ЛЪЖАТ ни ежедневно, как избивали мирно население, а за 13 години война цивилните жертви са по-малко от убитите ДЕЦА в Донбас за тия 8 години, когато "демократичният свят" се преструваше, че нищо не се случва !!! В момента същия тоя "демократичен" свят подкрепя един неонацистки режим, само защото е срещу Русия...

    Така че вярвам скоро е времето, когато дойче зеле ще бъде изхвърлена и от нашата страна !!!

    Коментиран от #17, #23, #27, #42

  • 16 Така е, Прав си

    14 33 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    А с теб лично Сорос ще се заеме...
  • 17 БПФ

    22 3 Отговор

    До коментар #15 от "БПФ":

    "...за 13 дни война" - извинявам се.
  • 18 РУСКИ АГНЕТА НЕВИННИ

    30 60 Отговор
    ТЕ НЕ СА НАПАДАЛИ НИКОЙ НИТО ПОЛША НИТО СА ИЗБИВАЛИ ПОЛСКИ ОФИЦЕРИ НИТО СА НАПАДАЛИ ФИНЛАНДИЯ
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Чук и Гек

    82 17 Отговор
    Ето, такива статии разпалват омраза и войни по цял свят! Липсвало ни ЕМПАТИЯ!? Бря, интелигенция! Този дето е писал тази глъмост не си е вдигнал суросоидната картуна да види, че всеки българен е приятел на Русия и всеки е готов да настани хора от Украйна б е з в ъ з м е з д н о! Най вече това важи за русофилските българи. Ония другите, правилните господа, говорят полит коректно, сетне искат 40 лева на настанен гост от Украйна.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 САТЪРА НА ХАНА

    55 17 Отговор
    ГЕН.ЛЕЙТЕНАНТ ГРУПЕНФЮРЕР ОТ СС ФРИЦ ФОН ШОЛЬЦ
    ... ДЯДО НА КАНЦЛЕРА ОЛАФ ШОЛЬЦ
    ....
    ГЕН.ПОЛКОВНИК ОБЕРГРУПЕНФЮРЕР GERHARD LINDER ...ДЯДО НА ФИНАНСОВИЯ МИНИСТЪР НА ГЕРМАНИЯ КРИСТИАН ЛИНДНЕР.
    .......ГЕН.ПОЛКОВНИК ГРУПЕНФЮРЕР Hartmann Lauterbacher .. ХИТЛЕР ЮНГЕН ...
    ...ДЯДО НА МИНИСТЪРА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НА ГЕРМАНИЯ КАРЛ ЛАУТЕРБАХ
    ....
    КОИ СА НАЦИСТИТЕ ?
    ...
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Пол Кристи

    73 8 Отговор
    e служител на американската Агенция за национална сигурност (АНС) и д-р по философия, изпълнителен директор на „Института за глобални перспективи“ на Колумбийския университет. Той казва: "Главната цел на събитията в Украйна е да разделят Европа и Русия дотолкова, че европейците напълно да се откажат от сътрудничество с Русия и да преориентират икономиката си към пълно сътрудничество със САЩ. На Украйна е отредена ролята на свлачище, което ще прекъсне европейското сътрудничество с Русия." Това казва всичко, коментарът е излишен...
  • 25 Аз съм славянофил

    44 13 Отговор
    Симпатизирам на всички славянски народи включително и на руснаците и украинците
    Не съм щастлив от това противопоставяне на два славянски народа
    Според Дойче веле Аз съм СЪУЧАСТНИК на инвазията в Украйна

    НЕ Я ОДОБРЯВАМ НО НЕ ОДОБРЯВАМ И НАСИЛИЕТО НАД РУСНАЦИ
    СЛЕД СЛАВЯНСКИТЕ НАРОДИ НАЙ СИМПАТИЗИРАМ НА ИТАЛИАНЦИТЕ СЛЕДВАТ ФРАНЦУЗИТЕ
    ГЕРМАНЦИТЕ НЕ ГИ ОБИЧАМ НО ГИ УВАЖАВАМ
    СЪЩОТО СЕ ОТНАСЯ И ДО НАРОДИТЕ НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

    Коментиран от #43

  • 26 😷😷😷

    72 5 Отговор
    Със същия патос йезуитите от Дойче Зеле обвиняваха неваксинираните, че убивали стари хора, ваксинирани, аве ...всички и ги хвърляха на кладата ! А накрая, какво стана ??? Сега чета същито, само са заменили думите "неваксиниран" с "путинофил" ! Това не е журналистика, не и пропаганда, това геноцид, чрез медиина власт!!!
  • 27 скоро

    4 19 Отговор

    До коментар #15 от "БПФ":

    ще влезеш в сапунерката
  • 28 Мммммм

    28 52 Отговор
    Целта не Европа и света е да смени Путин и да не се притесняваме (поне за сега), че някой ще ни плаши с атомни бомби! Русия ще я бъде, но с демократичен президент! Санкциите ще паднат, когато режима се смени! Путин стъпа на криво с Украйна!

    Коментиран от #96

  • 29 Гьобелс Веле

    41 5 Отговор
    Вервай те ни
  • 30 Мър. Ши на

    39 10 Отговор
    СОРОСОИДНА Г. НЯС ДВ
  • 31 Пропагандистите на сорос.нята

    38 12 Отговор
    Скоро ще замлъкнете
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Saguaro

    36 6 Отговор
    Заливането с п.върня продължава.Матросовците които са били на амбразурата ряпа да ядът.Нещо Ботев не беше ли казъл от рода на -живот дава ,но не неговият.Aко съм сгрешил,моля да ме извините,поезията не ми е силната страна.Нещо пише за по човеци,преди години едни "достойни" войни искаха да спасят цивилизования свят от "подчовеците"но завършиха безславно,познайте къде?А забравих също и човека с мустачките,на който не му пукаше за въглеродния отпечатък и даже лично допринесе за неговото увеличаване.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Sion

    29 6 Отговор
    Джендър ДБ и войната на грантаджиите срещу нормалните хора
  • 37 Сърп и чук

    40 18 Отговор
    Много скоро Украйна ще си отдъхне от съвременните кърджалии, които реално са я завладели, а Европа ще е благодарна на Русия, че отприщи тази неестествена преграда между нея и руските ресурси. Вече и на ваксинираните с 4 дози стана ясно, че не Зеленски управлява Украйна, а нацисти. Човекът се изказа за мир на преговорите - застреляха го! Представете си, Путин да застреля делегацията, ако не е доволен от поведението и, какъв демократичен вой ще се носи по медиите!?
  • 38 !!!?

    19 40 Отговор
    Кой му вярва на Путин Лъжеца !!!?
  • 39 учители на джендъридеология

    37 8 Отговор

    До коментар #1 от "АнтиГост":

    От такива , които обраха държавата , държат народа беден и сключват сделки и съюзи за собствена изгода , акъл не искаме .
  • 40 !!!?

    13 35 Отговор
    На Путин законите се печатат на тоалетна хартия !!!?
  • 41 По време на ВСВ

    34 3 Отговор
    И във Франция имало колаборационисти с Хитлеристите.След войната гилотината работила на пълни обороти.

    Коментиран от #63

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 00014

    31 7 Отговор

    До коментар #25 от "Аз съм славянофил":

    Щях да ти сложа плюс, но се въздържах - не уважавам пиратите и колонизаторите. А англосаксите са такива.

    Коментиран от #60

  • 44 Цвете

    36 9 Отговор
    Кой пише тези безумия и не се осмелява даже да си постави името под такъв нелеп текст. Информацията се представя изключително едностранно, да не говорим за изключително обидните епитети към колективния глупав българин. Каквото и да правите, няма да ни промиете мозъците!
  • 45 Обичайното им състояние

    15 31 Отговор
    Както обикновено руските животни се влачат 100-200 години след хората..

    Коментиран от #54

  • 46 "Демокрация" по фашистки!

    35 8 Отговор
    Дива, проста и обидно примитивна пропаганда в духа на патрона ви Гьобелс!
  • 47 сороснерес

    34 9 Отговор
    дойче зелен нарича 90% българи колаборационисти...с други думи ни сме за мир без нацисти..

    Коментиран от #62

  • 48 Гневен

    34 6 Отговор
    България е във война повече от 30 г. Ама за либерастите това няма значение. Даже ако изчезнем бързо ще са много доволни. Ама не ние се ядеме един друг за чужди интереси. Защо ЕС се прави, че не вижда геноцида у нас?
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Абсурдистан

    16 31 Отговор
    Само освобождението от путинизма ще докаже, че скъсват с историческото минало и са достоен народ!
  • 51 чокумба

    13 17 Отговор
    За щастие повечето от тия залези от снимката няма да гласуват на следващите избори. Биология.
  • 52 Roze може

    22 27 Отговор
    80 процента дебили путинофили,това е България днес
  • 53 вазграждане

    19 22 Отговор
    Костадинов е предател
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Някой си

    15 22 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Ате пък от своя страна винаги са доказвали, че акъла им е в петите. От моменъа на вероломната агресия от страна на Москва над Украйна, зАбрави такова нещо като славяни. Умре и то баш славяните му видяха сметката на славянството.
  • 56 xZx

    4 4 Отговор
    А на теб каде ти е набит акъла,дръж се за палците и мълчи
  • 57 мдаааа

    19 20 Отговор
    Скоро обикновените руснаци ще започнат специална операция - депутинизация ...
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Аз съм

    9 0 Отговор

    До коментар #43 от "00014":

    Това което съм написал за германци и англичани се касае за народите им а не за техните правителства
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Дино

    6 10 Отговор

    До коментар #47 от "сороснерес":

    90 % ама друг път ! Иска ви се идиоти ама няма ! Дебилите сте голямо малцинство ! Гнус
  • 63 диктатура

    12 20 Отговор

    До коментар #41 от "По време на ВСВ":

    Продължавайте давобиждате и заплашвате хората , които казват , че руснаците са братя и Русия е Освободител...така ще доведете Путим с армията си и в България ...наказателна акция , каквато в момента се извършва в Украйна . Ще чакате като украинците Фащ да ви помогне .

    Коментиран от #68, #87

  • 64 🤣🤣🤣

    15 9 Отговор
    🤮🤮🤮🤮🤮 ... дойчо зеле да почисти! ПУТИН Е ВЕЛИК!!!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Пророк

    18 3 Отговор
    COVID беше само увертюрата, сега идва СЪЩНОСТТА !!!
  • 67 решетник

    4 7 Отговор
    Чукулов го няма вече.
    Поклонн !

    Коментиран от #70

  • 68 ЛАПАЙ СИР'ЕНЯС'АЛИЯ

    7 19 Отговор

    До коментар #63 от "диктатура":

    И ВЪЗХВАЛЯВАЙ ПУТЬО ДЕТЕУБИЕЦА, ПЕДАЛ
  • 69 Ццц

    26 5 Отговор
    Нека бъдем чесни и да си кажем кой извърши първия прецедент, който сложи началото на края на световния правов ред? Войната в Ирак през 2003-та не беше подкрепена от ООН, но въпреки това се случи. Под предтекст, че Садам Хюсеин разработва биологични оръжия, а режимът му е терористичен, САЩ и Великобритания нападнаха суверенна държава, за да сменят политическото й управление. Познато ли ви е? Сега същото се заклеймява и санкционира и то с право. Никой няма право да го прави. Но защо 2003 нямаше санкции и рев за невинните деца, които и тогава загиваха? Ето това лицемерие адски ме дразни и ще псувам американците всеки ден, в който го демонстрират. Това не ме прави Путинофил, защото и той е за бой. Но огромната разлика е, че той се брани от враговете си, които са вече на границата му и които 100 пъти предупреди, че Украйна е червената линия, която ще го накара да действа. А САЩ какво бранеха 2003-та?

    Коментиран от #89

  • 70 П'УТ'ЛЕР ПИ'ГМ'ЕЯ МРЪДА ЛИ ОЩЕ?

    6 13 Отговор

    До коментар #67 от "решетник":

    БАЛСАМГА У ПИДОРА
  • 71 комунягите

    7 12 Отговор
    са единствените които убиваха свои за разлика от нацистите те убиваха чужди евреи цигани и хомота а комунягите избиха милиони свои хора по цял свят
  • 72 Hoho Boho

    8 19 Отговор
    "Днешният кремълски нацист превърна руснаците в германците на Хитлер."
  • 73 Иво

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "!!!?":

    Брао ве в 5 чаши каза всичко !!!
  • 74 no name no face no number

    10 3 Отговор
    Пропаганда на закоравели манипулатори
  • 75 ComfortablyNumb

    9 18 Отговор
    Българското простолюдие тотално изтрещя ... изтървахме го. Тежко и на тая "държава" където 30% от населението и ще защитава с пушка в ръка чужд интерес срещу тоя на собствената си държава изглежда .Съзнанието на българина е тотално извратено от руската хибридна пропаганда, вече 30 години го обезроди и днес тоя "народ" е готов за кримски сценарии. Изглежда така свършва 1300 годишна история. И нега не се заблуждаваме товариши какво ще се случи след като посрещнете русите с хляб и сол - мисията на русия в тоя свят е да изтрие всичко българско - велика България , волжка България , днес на ред е жалкия остатък от "държава" и "народ".
  • 76 Hoho Boho

    5 18 Отговор
    Единствената възможност на руснаците е да освободят света ОТ СЕБЕ СИ ИЛИ от деспотичната войнствена клика на Кремъл
  • 77 Зеленски, Порошенко:В Донбас са биомаса

    15 9 Отговор
    Зеленски, Порошенко наричат руснаците в Украйна "биомаса", нечовеци. Според Зеленски, руснаците са "организми". В официални речи ги заплашват, че ще живеят само в мазетата и, че ще бъдат унищожени физически. Вече 8 години украинската армия ВСЕКИ ден обстрелва мирното население в Донбас със снаряди, бомби, ракети, прицелени върху жилища, болници, училища, детски домове, върху автобуси с пътници. Нацистката киевска хунта е убила 14 000 души, осакатени 50 000, убила 200 деца и осакатени 300, отделно има изчезнали, отвлечени, измъчвани и убити от нацистките групировки, които са в украинската армия - Азов (признат за нацистка и терористична групировка от Държавния департамент на САЩ), Айдар, Десен сектор, "Свобода". Покрайнина/Украйна е изкуствена държава, създадена от болшевиките и Ленин, като са й дадени огромни руски територии, заедно с руското население, което сега укронацистите избиват. Това население моли от 8 години Русия за помощ, но Путин все се надяваше укрите да изпълнят минските споразумения, но отговора на киевската хунта беше: Няма да изпълняваме нищо, руснаците да напускат земите си или ще ги ликвидираме." И на 23.02.2022г. изпратиха украинската армия срещу Донбас. На другия ден Путин най- после отговори на молбите на руснаците, предадени от Ленин за създаване на една измислена държава.

    Коментиран от #100

  • 78 Путинки

    6 8 Отговор
    Я прочетете статията няколко пъти. Мозъчетата ви са ви толкова малки че едва ли разбирате за какво става вапрос от първия път. " За България няма да е никак сигурно. Защото едно голямо пихтиесто множество – дано не е мнозинство – ще е трупало агресия в снишаването да заобиколи моралния избор."
  • 79 Абе,

    12 4 Отговор
    Дойче зеле,що не си ги завреш разсъжденията си,знаеш къде ?!
  • 80 Анонимен

    12 3 Отговор
    България не е във война, че да има колаборационисти. Или е във война? А Дойче веле?
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 30 години геноцид над българите

    12 9 Отговор
    В началото на демокрацията американска дипломатка казва пред актива на СДС: Вие, българите, не ни трябвате повече от 4 милиона. СДС всеки ден е получавал инструкции от американското посолство какво да правят. Първото им правителство ликвидира селското стопанство с ликвидационните съвети, в чиито заповеди пишеше: "До еди коя дата, да не остане живо животно и камък върху камък". После Иван Костов унищожи предприятията, 1/3, от които бяха на световно ниво: ЗЗУ Ст. Загора, приборостроене- Оптикоелектрон, Завод Черно море и др., които продаваха прибори за натовските армии и много още читави предприятия имаше. Българите останаха без работни места и поминък. Пуснаха Сорос да съсипе образованието и културата, новите господари ни наредиха да си нарежем ракетите и да унищожим армията си, от които трепереше Турция. И все такива блага се изсипаха над българите. Резултатът - от 9 милиона, за 30 години се свихме до 6 милиона. Борисов ускори темпото - направи ни най- бързо изчезващата нация в света. Новородените българчета при Борисов станаха малцинство. Ако не стане чудо, край, няма да има българи. Но нали това беше целта. ЗАДАЧАТА е почти изпълнена.
  • 84 Ганьовец Антизеле

    4 1 Отговор
    Ба трият ми коментарите още с постването. Ново 20
  • 85 Българин

    4 11 Отговор
    Понеже темата засяга Украйна ще спомена думите на украинеца Симон Петлюра :"Не са страшни московските въшки, за нас са по опасни украинските гниди". Мисли, че казаното от Петлюра в пълна сили важи и за българските гниди на Москва!
  • 86 Просто

    5 9 Отговор
    се вгледайте в лицата на тези хора на снимките и ще почувствате полъха на годините в които комшията те клеветеше на партийния секретар,в службата доносите,а не способностите и таланта бяха начина за издигане в кариерата,а непослушните разбираха къде е Белене и Скравена.Тези хора дори в края на дните си мечтаят за онова време,а защо -отговорете си сами
  • 87 Пийте си хапчетата

    6 6 Отговор

    До коментар #63 от "диктатура":

    бъдете спокоен,никой не ви заплашва,просто си искате ТКЗСто ама путин да ви го даде на тепсия и бригадирското място " по заслугам",а либерастите да копат под зоркия ви поглед.За жалост обаче ще разберете по трудния начин,че сегашната путинова русия няма нищо общо със все още сънувания от вас ссср
  • 88 Бъдеще

    13 1 Отговор
    ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

    Това НЕ е вярно. В 99% от случаите публикувате ЕДНАТА гледна точка. Вижте си заглавията и преценете дали е така...
  • 89 Изключително

    8 0 Отговор

    До коментар #69 от "Ццц":

    Трезва предценка!Има и нормални хора тук!
  • 90 моше

    15 4 Отговор
    това че евреите от дойчевеле пикаят газ ме радва!СЛАВА НА РУСИЯ!С или без Путин Русия никога няма да бъде марионетка на запада.
  • 91 Име

    9 2 Отговор
    Дойче веле - свинско със зеле :)
  • 92 Не ми е ясно

    4 11 Отговор

    До коментар #1 от "АнтиГост":

    Как може вожда им , да извършва престъпление
    И да обинява друг , и те да му вярват :)))
    Ето това не ми е ясно , и друго нещо не мога да схвана
    Как техния приятел Китай , да е по беден от тях на природни ресурси от тях
    И те да са в пъти по богати от тях в БВП
    Една модерна магистрала да нямат , а иначе на ожиъжие нямат равни
    Явно нещо им къча , на русофилите , не ги наричам братушки , защото 32 тона злато Моята бедна България им е платила през онова време . и не са ни освободили само те , включително и Украинци Филандци румънци !
  • 93 Майдан

    11 7 Отговор
    Долу САЩ! Долу НАТО!!! Те са истинските виновници
  • 94 Eлка Николова

    5 15 Отговор
    Част от българите са на страната на Путин и знам защо!
    1Защото бъркат днешна Русия,която всъщност е мафиотска държава на олигарсите,с бившияСССР.
    2Защото ги е страх от Путин и неговите марионетки че ще ни нападне,но забравят че сме в НАТО и няма да посмеят!
    3Защото мислят че само Русия има газ,но има и други държави,от които можем да се снабдим,трабват само няколко месеца!
    4По добре застанете редом до цивилизованиа свят,защото ващият фалшив идол Путин има тумор в мозъка,и няма да го бъде дълго и тогава руският народ ще се освободи от този диктатор и ще се приобщи към цивилизованата част от човечеството и няма кой да ни заплашва с ядрена война!

    Коментиран от #97, #98, #109

  • 95 Ivan 4844

    16 4 Отговор
    Американските гниди и техните слуги отприщиха тази братоубииствена воина.Те я предизвикаха,подьржат и не я спират.За гнидите това е последния им шанс да поствят Русия на колене
  • 96 Дв] ъъъъъъ

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "Мммммм":

    Неумен ли си? Да не падна вчера от Марс?
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Ненчо б

    6 1 Отговор

    До коментар #94 от "Eлка Николова":

    Дето се вика квото пожелава другиму да ти се връща тройно. Успех.
  • 99 Anonymous

    1 5 Отговор

    До коментар #9 от "!!!?":

    Правилно.Само, че липсва дебелака Луканкашенко
  • 100 Скоро и у нас

    3 6 Отговор

    До коментар #77 от "Зеленски, Порошенко:В Донбас са биомаса":

    Чугуните ще бъдат разтопени по Украинския почин.
  • 101 Артилерист

    13 2 Отговор
    Разбирам че дойчевелетата са по близо до фашистите в Украйна, но да се нарече едно голямо мнозинство от българи "ПИХТИЕСТО" е прекалено. Че то това е повече от гьобелсщина. Не си спомням Гьобелс така да е наричал руснаците, камо ли симпатизиращите им...
  • 102 Таня

    3 1 Отговор
    Мястото на антихриста е само едно - в деветия кръг.
  • 103 Политолог

    4 6 Отговор
    В България винаги е имало продажни комунисти, интернационалисти, коминтерници. Факти много: метежът 1923 г. атентатът на църквата "СВ.Неделя", гражданската война в интерес на СССР 1941-1944 г. предложението да станем 16 република на СССР
    Има и много копейниковци и рублевци- купени за паница леща...
    Има и много фалшиви новини
    Предлагам да бъдат преселени да живеят я Русия
  • 104 Историк

    3 8 Отговор
    Руснаците не са славяни- руски професори го доказаха
    Руснаците са варяги, а след 50 г. в Русия мюсюлманите ще бъдат 60%
    А след 80-100 години китайци ще живеят и откъснат територията от Империята на злото на изток от Урал
  • 105 Това е

    0 1 Отговор
    Личното мнение на някой си Веселин Стойнев.

    Коментиран от #107

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Милена Станчева

    7 4 Отговор

    До коментар #105 от "Това е":

    Браво на президента на Русия Аз не се страхувам да кажа че съм русофил обичам Русия обичам Путин

    Коментиран от #119

  • 108 Колкото

    2 1 Отговор
    и да бъде оплювана Русия, глупаво е да се мисли, че в Русия през настоящото столетие общественият строй там ще може да бъде променен. Там не може да бъде извършена реституция, за да се премине към демократичен строй на развитие. Не може да бъде извършена реституция, защото гражданите на Русия нямат никакви документи за личната им собственост от преди 105 години, от преди 1917 година. Без наличието на такива документи, ако се започне раздържавяване, в Русия ще започне Гражданска война. Руските граждани не желаят това, защото са наясно, че вътрешната гражданска война ще заличи държавата им.
  • 109 Иван Янев

    2 1 Отговор

    До коментар #94 от "Eлка Николова":

    Да, Русия е такава, каквато е! Но тя не може да бъде друга с друг обществен строй. Поне, може би, до края на това столетие. Русия, руските граждани, нямат запазени документи за личната си собственост от времето преди 1917 година, от преди 105 години. Без такива документи реституция и раздържавяване не може да стане. А, ако се пристъпи към това, в Русия ще пламне братоубийствена гражданска война. Руските граждани и политици не желаят това, защото са наясно, че една такава война ще заличи държавата им.
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 уеишьщ

    5 3 Отговор
    а американските колаборационисти в България в пъти в повече и във властта
  • 112 General

    6 1 Отговор
    КОЙ ИМА ИНТЕРЕС СЛАВЯНИТЕ ДА ВОЮВАТ ПОМЕЖДУСИ?????????????????????
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Остави

    2 2 Отговор
    ги путинфилите. Това са такива жалкари, ако могат да се видят отстрани безпристрастно ще се гръмнат. Надявам се най-изродските им коментари да се записват и евентуално да се разследват. Освен омраза към Украйна, мразят всички народи без Путинци.
  • 115 Зевс

    1 1 Отговор
    Ето за това всеки българин подлежащ на мобилизация трябва да ДЕКЛАРИРА, че подържа едната или другата страна. Много от мъжете преди 1989г.служиха в БНАрмия а СССР-(Русия) беше нашия партньор. Това автоматично ги прави лоялни на Русия. А раздадат им оръжие ще стане страшно .Още преди фронтовата линия и борбата за чужди каузи.
  • 116 DW както винаги лъжете и Маниполирате!!

    3 2 Отговор
    КАК ДА УВАЖАВАМЕ БАНДЕРОВЦИ ТЕ И НАЦИОНАЛИСТИТЕ В УКРАЙНА!?? ОРЯЗАХА ВСИЧКИ ПРАВА И СВОБОДИ НА БЪЛГАРИТЕ В УКРАЙНА, НЕ САМО НА БЪЛГАРИТЕ! 14000ХИЛ СА ОФИЦИАЛНО ЖЕРТИТЕ ОТ ЛНР И ДНР, КАКВО КАЗАХТЕ ПО ТОА ПОВОД Вие??? Нищо!! В Одеса изгори ха живи 46 човека, а Вие Мълчите и подкрепяте Убийците!!
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 коста

    1 0 Отговор
    След като Европа затвори вратите за руски емигранти, какво ще ги правим нашите путинофили? Къде ще ги пращаме в Крим ли или Донбас?
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.