Last news in Fakti

21 Март, 2022 10:00 41 272 47

Ръководството на Украйна се страхува от нещо съвсем друго

  • алексей зотев-
  • русия-
  • украйна-
  • газ-
  • тръбопровод-
  • пари

Тази страна има нужда от руски пари - пари, идващи от "държавата-агресор"

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Алексей ЗОТЕВ, voicesevas.ru, 11 септември 2021 г.

Изграждането на газопровода "Северен поток 2" е напълно завършено. Това обяви Алексей Милър на 10 септември. Газопроводът се състои от два тръбопровода с дължина около 1 200 км. Общият капацитет на двете нишки на Северен поток 2 е 55 милиарда кубически метра газ годишно.

Умишлено и неправомерно геополитическите съперници на Русия успяха да отложат завършването на газопровода с година и половина, но в следващите дни напълно готовият газопровод ще бъде пуснат в експлоатация.

Първата държава, която реагира на тази изключително позитивна новина, беше Украйна, както и се очакваше. Ръководството на тази някога приятелска страна настоява, че пускането в експлоатация на новия газопровод пряко застрашава националната ѝ сигурност.

Украйна също така настоява за фиксиране на международни гаранции на хартия в случай, че Руската федерация злоупотреби с газопровода "Северен поток 2". Това съобщи на 10 септември ръководителят на кабинета на президента на Украйна Андрий Ермак.

„Както по време на срещата с федералния канцлер Меркел, така и по време на посещението на президента Зеленски във Вашингтон, ние наистина чухме, особено от американска страна, за конкретни стъпки, които ще бъдат предприети, когато настъпи "часът Ч". Но все още чакаме да го видим на хартия “, каза Ермак. /б.р. Час "Ч" е времето за начало на военна операция, условно обозначение за старт на военни действия/.

За какъв „час Ч“ говори Йермак и как новият газопровод, предназначен главно да гарантира енергийната сигурност на редица страни от ЕС, може да застраши Украйна.

Ръководството на Украйна доста последователно прокарва концепцията, според която Русия строи "Северен поток 2" само за да може по-късно, като прехвърли транзита на газ към друг клон, да атакува съседна държава без никакви последствия за собствената си икономика. Твърди се, че само необходимостта от транзит на газ през територията на Украйна не позволява на Русия да предприеме необмислена стъпка и да анексира съседната държава.

Е, въз основа на официалната логика на украинското ръководство, веднага след изтичането на споразумението за транзит на газ през Украйна, през 2024 г., Русия ще атакува съседната страна.

Всъщност официалният Киев е откровено неискрен. Днес всички разумни хора разбират, че ако Русия чисто хипотетично е планирала да атакува Украйна, то най-доброто време за това действие е било през 2014 г. Следователно ръководството на Украйна не се страхува от руска атака, а от нещо съвсем друго.

Всичко е много просто. Украйна има нужда от руски пари - пари, идващи от "държавата-агресор". И същият Зеленски, който онзи ден от висок подиум заявяваше, че „руският газ е най-мръсният“, говорейки за вредите, които руското гориво причинява на околната среда, днес няма представа как ще живее Украйна, след като руският газ отиде към Европа през друга тръба.

Транзитът на руски газ през Украйна даде на официалния Киев две възможности наведнъж. Първата е възможността да печели пари. Втората е възможността да се изтръгне отстъпка от газа, от който се нуждае страната за покриване на вътрешните нужди, спекулирайки със зависимостта на Русия от украинския газопровод.

След прекратяването на транзита през украинската тръбопроводна система ръководството на Украйна ще загуби възможността да се пазари по въпроса за цените на газа и ще бъде принудено да купува гориво на цените, на които Русия продава газ за Европа. А официалният Киев не е свикнал да плаща пълната цена, тъй като от 1993 г. насам ръководството на Украйна търси определени облаги поради зависимостта на Русия от украинския газопровод.

Причините за постоянните призиви на Украйна към международната общност се крият не във високата вероятност за руска агресия, а чисто в икономически фактори. И самата същност на тези призиви е много абсурдна. Украйна настоява консолидираният Запад да принуди Русия да използва остарялата украинска транзитна мрежа и да плаща значителни суми за нея.

А защо да не се опитатат да принудят Русия да купува директно и в гарантирани количества украински чугунени тигани?


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 204 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Q2z

    77 9 Отговор
    Тази информация наистина ли идва от Украйна ?!
  • 3 Аз се чудя

    193 13 Отговор
    ако случайно съществуващият газопровод бъде заличен с няколко кинжала, какво ще прави Ойропата на Байдън Синът на Байдън все пак е собственик в стария газопровод и там битката е лична.
  • 4 Гост

    157 7 Отговор
    Всъщност, точно така е.Търси парите!

    Коментиран от #20

  • 5 Браво за статията!

    222 14 Отговор
    Още еднас свестна статия, описваща самата истина а не поредните манипулации.Целия вой за газопровода северен поток е,че елиминира кражбите на Газ от Украйна и опитите да влияе, както върху Русиия,така и върху Европа,със заплахите че ще спре кранчето.Не случайно синът на Джо Байдън,като поставено лице на САЩ,купи правата върху газопровода в Украйна.Е сега и украинците и американците от много тарикатлък ,останаха на сухо.
  • 6 Мдааа....

    166 21 Отговор
    Всички,ще клекнете заради руския газ .
  • 7 ффф

    57 8 Отговор

    До коментар #1 от "Иванчо":

    Искаш да кажеш , че Украйна не е пищяла за преноса на руския газ ?
  • 8 АУУУУУ

    29 153 Отговор
    СЕВЕРЕН ПОТОК 2..... АМИН...... СКОРО..... СЕВЕРЕН ПОТОК 1.... АМИН..... РУСИЯ.... ГЛАД...... КРАЙ НА УБИЙСТВАТА ЗАРАДИ ИМПЕРСКИ МЕРАЦИ 🇷🇺🤮🇷🇺🤮🇷🇺🤮🇷🇺🤮

    Коментиран от #25, #47

  • 9 tomito

    165 11 Отговор
    Така става с марионетните правителства .Жалко за обикновените хора които трябва да изтрадат капризите на краварите.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 УКРАЙНА ДОРИ НЕ ПРИНАДЛЕЖИ НА СЕБЕ СИ

    146 21 Отговор
    ЗАЩОТО НЯМА НИЩО КОЕТО ДА ДОКАЖЕ ЧЕ ТЯ Е САМОСТОЯТЕЛНА ДЪРЖАВА ............ ИЗЛИЗА ЧЕ УКРАЙНА НЕ СЪЩЕСТВУВА - ТЯ НЯМА АКТ ЗА РАЖДАНЕ !
  • 12 недоумение

    64 5 Отговор
    Но това както пише е от 11 септември 2021 г.
    Защо се пуска толкова стар матетиал сега?

    Коментиран от #22

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 НИЕ В БЪЛГАРИЯ СВИКНАХМЕ

    90 14 Отговор
    КАТО НИ КАЖАТ ЧЕ НЯКОЙ МОШЕНИК Е ГЕНЕРАЛ ИЛИ АРХОНТ И КРАЙ - ТОЙ ВЕЧЕ Е ГЕНЕРАЛ И АРХОНТ............. РЕЗУЛТАТА ОБАЧЕ Е ПЛАЧЕВЕН , НЕМАМ ДУМИ ! СЪЩОТО Е И ПОЛОЖЕНИЕТО НА УКРАЙНА - ДОРИ И НЕ ЗНАЯТ ЧЕ ГИ НЯМА НА ИСТИНСКИТЕ КАРТИ !
  • 15 Слава на Украйна!

    27 112 Отговор
    За какво сте я публикували тази малоумна рушляшка статия, отпреди войната?? Всичко е различно вече и тя е напълно неадекватна към момента! Само русоробите не гледат внимателно и си изливат злобата напразно.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Путин кляка !

    15 76 Отговор
    Съгласил се е на исканите условия от
    по високият мъж Зеленски !
  • 19 Урюрвкос

    51 4 Отговор
    след два месеца СП1 влиза в планово техническо обслужване което обаче може да се проточи на неопределено време. Голяма част от резервните части са вносни и не могат да се доставят заради санкциите.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 История

    16 62 Отговор
    И тази кремълска вувузела, не е вярвала, че Путлер е толкова зле ... Дано да е разбрал на кого е служил и какво представлява руслямия
  • 22 ТОЧКАТА

    68 8 Отговор

    До коментар #12 от "недоумение":

    Сега е още по-актуален!!!!И за да ти светне в тъпата кратуна,защо байдрън го рече открито за да постави ГЕРМАНИЯ НА КОЛЕНЕ ,ги Шолц оди при него!!!!....,,АКО Русия НАПАДНЕ украйна ...КРАЙ СЪС СЕВЕРЕН ПОТОК!!!!!!!!ЩЕ СЛОЖИМ КРАЙ НА ТОВА,,/ТОЧЕН ЦИТАТ!!!/!!!!Затова е войната---УКРАЙНА НАПАДНА Русия!!!!!!!..не е обратно... и ТУК ти ОБЯСНЯВАТ ЗАЩОООООООООООО.
  • 23 Ескана

    19 59 Отговор
    Когато в 880 г. Киев е обявен за столица на Киеска Рус в Петербург и Москва кьораво магаре не е имало.Слънцето изгрява и без Путин
  • 24 Точен

    85 19 Отговор
    Който е учил история, знае, че до 13 век няма "киевска" Рус, а е само Рус. Да не говорим, че езикът е руски, няма нищо общо със западноруските и полските диалекти. Украйна е изкуствена, измислена, използвана държава от Запада.

    Коментиран от #28, #33

  • 25 име

    28 1 Отговор

    До коментар #8 от "АУУУУУ":

    Трябвало е да напишеш Мууууу в полето с името.
  • 26 Стига стари дъвки!

    9 24 Отговор
    Тук някой мисли ли или всеки си пише каквото му хрумне, само да лапне хонорара? цитат: " Коментар на Алексей ЗОТЕВ, voicesevas.ru, 11 септември 2021 г." публикувано: "21 Март, 2022 10:00"
    Не е ли смешно да се коментира изобщо този казус, когато днес вече е под сериозен въпрос дали "Северен поток 2" изобщо някога ще започне да се експлоатира? Обстановката ежечасно се променя, а опорките от миналата година!
  • 27 НАТО

    11 35 Отговор
    Алоу СП2 е обявен за фалирал и е започнало демонтирането му.

    Коментиран от #43

  • 28 По-точен

    20 44 Отговор

    До коментар #24 от "Точен":

    Украйна е родината на днешна Русия. Погледни и други източници на информация. Това и руснаците го знаят. Що се отнася до езика - голяма част от думите в украинският език съвпадат с българския, докато руските им аналози нямат нищо общо. Пример - голям на укр. е велик (старобълг.език), а на руски - большой; държава на укр. е держава, а на руски - государство, Неделя на укр. е Недиля, а на руски Возкресение. И сега - като знаеш, че руснаците са взели писмеността от нас, а част от територията на днешна Украйна е била Волжска България, отговори си на въпроса коя държава е по-стара.
    И още нещо - Русия нямат съсед с който да не са водили войни през годините - като почнеш от Япония, минеш през Китай и стигнеш до Финландия. Оставай със здраве !

    Коментиран от #30, #31, #46

  • 29 дядото

    38 5 Отговор
    е,никой няма интерес русия да купува украйнски чугунени тигани.първо трябва член на сем.бай дън да влезе в този бизнес и тогава ще може
  • 30 Ватникът

    39 4 Отговор

    До коментар #28 от "По-точен":

    Скоро в Европа ще пишат ,че Македония е родителят на България,..Тя и Сащ ,майка и е Англия ,обаче я трепаха през 1787 .Това не е важно .Бащи и майки .е старомодно..
  • 31 Да годухат

    10 27 Отговор

    До коментар #28 от "По-точен":

    Боклучаците,които ти цъкат минусчета….
    И да заминават за матушката
  • 32 Кой ще е прецакан?

    49 4 Отговор
    Като свърши войната Русия и Европа пак ще плеснат и ще се прегърнат защото не могат един без друг ,а горката Украйна разорена ,прилъстена и изоставена ще си търси мястото под слънцето.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Вътю Т.Панчев

    3 4 Отговор
    А БЕ ЦЕЛИ 70 ГОДИНИ РУСИЯ БЕШЕ ПОД УКРАИНСКА ВЛАСТ И МУЖИЦИТЕ БЯХА ПРЕЦАКВАНИ ЯКО И СЯ КАТО НЯМА ОТКЪДЕ ДА ГУШАТ -ОЛЕЛЕ ...АМА ТЯ РАЗПРАВИЯТА НЕ Е ОТ ВЧЕРА , КОГА Е БИЛА 814 ГОДИНА -АСКОЛД И ДЕР ...МИ КАТО АРАБИТЕ И ЕВРЕИТЕ - ОТ 1 500 ГОДИНИ И ОЩЕ ТОЛКОВА
  • 35 Джордже Балашевич

    34 6 Отговор
    Във времето ще излязат още истини за "героичните напъни" на наркоманът Зеленски, както и на менторите отвъд океана, които здраво са стиснали за гушата кабинетния борец. Ще дойде момента в който и Зеленски и целият слугинаж около него, ще бъдат изоставени от американските си господари и тогава ще започват да излизат много истини за "героичния президент ". Този човек излъга и продължава да лъже народа си, да изпраща украинците на сигурна смърт и да стои зад паравоенни структури, използващи цивилното население като жив щит и дори избиващи ги!

    Коментиран от #38

  • 36 Граматиков

    7 20 Отговор
    Каква руска подлога трябва да си, че да пуснеш подобен бълвоч като статия...
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Б. М.

    5 16 Отговор

    До коментар #35 от "Джордже Балашевич":

    През 1939, когато СССР напада Финландия, НИТО ЕДНА СТРАНА не праща помощ. Финландците свършват боеприпасите и са принудени да подпишат договор, с който СССР завзема територии. Загубите на СССР официално са 250 000,,а не официално се говори за 500 000 убити.
    Днешният свят си е научил урока и помага на Украйна.

    Коментиран от #41

  • 39 Б. М.

    4 7 Отговор
    И защо ме изтрихте?
    Защото прозрях, че написалият
    коментар 20 е рускоговорящ? Или защото го пратих по живо по здраво в Москва?
    Изтрили сте и него. Чудно.
  • 40 Факт

    10 3 Отговор
    ... Ами "участието" на сина на Байдън в украинската газопреносна мрежа ? БайДън си остава с една тръба - без доходни акции!
  • 41 Булгар Фин

    16 0 Отговор

    До коментар #38 от "Б. М.":

    Посмали малко, какви 500 хил. убити? Колко армия е имала Финландия та да има половин милион убити руснаци? Като тролите правете го както трябва, но каквото и да пишете няма как да станете "демократи", но поддлизурковци сте!

    Коментиран от #44

  • 42 Перо

    13 2 Отговор
    Зеленски нека гризне дръвцето,но е жалко за украинския народ,който стана заложник на ционисткия президент и чуждите интереси!
  • 43 Bigboss

    4 1 Отговор

    До коментар #27 от "НАТО":

    Аз много се чудя на акъла ни, защо изобщо влизаме и четем простотиите на този анонимен сайт
  • 44 Б. М.

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Булгар Фин":

    Написал съм официалните данни, написах и мълвата.
    По официални данни, Финландия към оня момент е около 4,5 милиона. Общият брой войници от СССР са малко над 2 милиона.
    Ходил ли си в Поморие? Там има паметник на двама загинали(при катастрофа) през 1947г. съветски войници. Ако не си, иди и виж. На единият войник е изписано само малкото име. Не се знае нито откъде е, нито нещо друго за него. И ТОВА Е ПРЕЗ 1947?!?!?! Ти за 1939???
    Не знам дали знаеш, че дълги години в СССР, селяните са НЯМАЛИ НИКАКВИ документи за самоличност.
  • 45 Митьо

    9 1 Отговор
    Освен всички "Де....", които се целят да бойните действия, трябва да се добави и Деукранизация! С края на операцията трябва да се зачеркне от картата тази измислена държава и нация.
  • 46 Митьо

    9 1 Отговор

    До коментар #28 от "По-точен":

    Това е така, но какво от това? Като са си чисти руснаци, защо се зоват украинци? Е, не са чак толкова чисти, понеже в средновековието малко са каращиствани от поляци и литовци, но къде има чиста нация. Ще си преглътнат егото, ще паднат на колене, ще цункат ръката на Путин и ще ги бъде. Той укроти чеченците та с тези ли няма да се справи? Лошото е, че заради англосаксонците и продажните политици ще страда населението.
  • 47 Мммда

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "АУУУУУ":

    Само гледай какво става на лято.